- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Blu-ray lejátszók
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
Nem támogatja a 800-as FSB-t.
Ne legyen igazam, de nézd meg Everesttel nyugodtan. A GM965-ös chipset támogat nagyobb FSB-t, de ebben csak GL960-as chipset van.
A legalsó a Tiéd:
http://ark.intel.com/ProductCollection.aspx?codeName=2672Bár a termék már nem kapható, de a mostani utódja (Aspire 5332) is csak a legkisebb chipsetet (GL40) támogatja, az is hiába újabb, csak 667-es FSB-t visz.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Egyszerű.
Feladatkezelőt nyisd meg, és nézd, h a memória mennyire "fogy", ha elfogy, vagy 2GB közelében jár folyamatosan, akkor érdemes bővíteni, ha nem, akkor nem kell.
Tessék, feltöltöttem, pirossal bekarikáztam mit kell nézni.Most egy darab 2GB-os modul van benne, vagy 2×1GB?
Érdemes 2×2-re cserélni, akkor a dual channel is megmarad.Milyen oprendszered van fent?
XP-nek általában elég 2GB is bőven, főleg ha csak alap dolgokra használod a gépet.Az a baj azzal a notival, h a chipsete Intel GL960-as, az meg csak 533-as FSB-t támogat, illetve 533-on hajta a memóriákat is.
A T7300-at is megvetted bele, az órajele oké, h most 2GHz, meg az L2 tár is 4MB lett, de az FSB hiába 800-as, a chipset miatt a procid csak 533-on dolgozik.
A nagy L2 tár meg inkább renderelésnél, kódolásnál, játékok alatt, videoszerkesztésnél szükséges, netezni, filmeket nézni, zenét hallgatni elég lett volna egy 2GHz-en járó T5ezres sorozatú proci is. (pl: T5750).[ Módosította: #65675776 ]
-
veterán
Melyik felszereltségű példányára gondolsz?
És miért kérdezed?
Mert szerintem a Celeron M procis gépekben t×kmindegy mennyi ram van, ott a proci teljesítménye a "kevés", nem a memória mennyisége. 2 vagy 3 GB teljesen mindegy, akkor is lassú marad a gép. Ahhoz a procihoz alapfeladatokra (net, zene, film) szinte elég 1GB ram is.
Persze Vistához, Sevenhez azért legalább 2GB nem árt.[ Szerkesztve ]
-
mozesgy
tag
Szia.
Nekem is 4400-as az akkum (TM7730G 844G50) és az 6 cellásnak van írva, ezért dondolom a 8 cellás az néhány 10 percel többet bír ki, mert ez nekem 2 óra körül megy 1 évesen, és EVEREST szerint 1% az elhasználódása.
Után gyártott akkut én a videó kamerámhoz használok pár hónapja, és nagyon elégedett vagyok vele, igaz a notebook az más kategória valószinűleg.Itt vettem az akkut a kamerához, és itt rengeteg notebook akku is található, és már én is filóztam a gondolattal, hogy veszek a géphez is egy akkut, mert ha olyan helyen vagyok sokáig, ahol nincsen lehetőség tölteni, akkor nagyon jó szolgálatot tehetne. ezen az oldalon az én esetemben 25600Ft a gyári 4800-as akku, és Itt 2500Ft-al olcsóbb az utángyártott 4400-as akku.
Ha jól néztem a géped típusa lapján, dettó olyan akku kell a gépedbe, mint nekem.A döntés a tiéd, és egyes tipusoknál az árkülönbség is elenyészőnek mondható.
[ Szerkesztve ]
-
AstraP750i
csendes tag
nézd meg cpu-z vel vagy everestel hogy mekkora feszt kap.
töltő nélkül milyen energia sémában vagy?
egyébként valószínűbbnek tartom hogy a vga a legnagyobb hőforrás mivel notebook ezért a proci és a vga hűtése összeva kötve és ha nézed mondjuk az everestet ott például a cpu magoknak sokkal kisebb a hőmje mint pl a magának a cpu házának általában a cpu háza közel azonos hőmön van mint a gpu talán pár fok eltérés de ez a 75-80°C picit lehet tényleg meleg tisztitva mikor volt a gép? lehet kéne egy kis portalanítás. -
-
Free_Frag
csendes tag
Szia!
Lehetni lehet! Nekem is volt már és semmi problémám nem lett belőle!
Én ugyanúgy csináltam mint az upgrade-t, tehát a régi BIOS-t letöltöttem, és a windows-ban elindítottam a progiját. Megkérdezte biztos, hogy telepíteni akarom? Kattintás Ok-ra és fel is ment!
Nekem egyébként Aspire 5720ZG-m van de szerintem ez nem típus függő dolog!Végül: Ha BIOS telepítés közben meghal, akkor nincs garancia! Szóval csak óvatosan!
Esetleg próbálj meg egy porszívóval a kiáramló résen keresztül "takarítani"; vagy a beszívó rácsnál befújatni egy kompresszorral, vagy pumpával.
Üdv: Free_Frag
[ Szerkesztve ]
Inkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!
-
blueMerle
veterán
Procin a paszta, esetleg a lefogatással van valami...
Más hutést? Nem tudom, de szvsz nem.
Ez a gép is 1 éves és naponta 6-7 órát megy folyamatosan, hordozva is van, szóval nyírva van rendesen (söt még kolléga kislánya egyszer a homokba is elásta, persze utána szervizben ki lett tisztíttatva )
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nekem erre azt mondták,hogy ez nem dedikált hanem egy osztott memóriás kártya ami azt jelenti,hogy gyakorlatilag neki nincs egy mb olyan memóriája sem ami az öve, hanem amennyire szüksége van annyit vesz el a arendszermemóriából. Ezek szerint a bios megjelenítéséhez 8 mb. az everesthez pedig 384 mb. ra van szüksége....
-
Skynet258
veterán
Maga a chipset 667-ig tudja kezelni, tehát belerakhatsz 800-asat is, de 667 Mhz-en fog menni - a procinak itt most sok szerepe nincs (azt írtad, raktál már össze asztali gépeket, ott sincs másképp ).
Gari matricával meg óvatosan, nekem nem volt szerencsére. Enélkül is épp eléggé körülményes lekapni a hátlapot -
Skynet258
veterán
Én már bővítettem benne mindent amit lehet, elhiszed, hogy nem kell hozzá?
Feltéve, hogy tudod, hogy néz ki a processzor és a memória Tényleg nem nagyobb művelet, mint összerakni egy asztali gépet Ha érdekel valami konkrét, akkor kérdezz nyugodtan.Acer kérdéshez: a kezem alatt van a sajátom (5315), illetve szoktam "szervizelni" egy nőnél lévő 5310-est. Mindkettő nagyjából fél éves, mindkettő kímélve van (enyém egy Logitech Kinetik tatyóban van hurcolászva), és mindkettő enyhén némelyik illesztésnél. Azt hittem, csak az enyém ilyen csodálatos minőségú, de amikor kezembe vettem a barátnő notiját, rendesen nyikorgott, nyöszörgött, és egyéb felemelő jelenségek.
Ez ilyen. Most mondjam azt? Ilyen szar. Igen, az, mert lehetne azért jobb minőségű, de én személy szerint 100k-ért nem vártam nagy csodát. Ezentúl hozza a formáját, mióta cseréltem benne ezt azt azóta nem is olyan tetű (sőt, egész kezelhető), de ettől függetlenül a következő notim nem Acer lesz. Jó ez, szép ez, de az összerakása nem a legjobb.
Ez van. Nekem ez az első notim, eme célra pedig kiválóan megfelelt ennyi pénzért.
Nem tudom, a fentebbi árkategóriában tanyázó Acer notik milyenek, arról majd beszámolnak azok, akiknek olyan van.Ja, és még valami: a fentiekben egyedül az anyagminőséget és az összerakást kritizáltam, hardveres gondom nem volt eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Igazából nem tudom, mit értesz "kis ablak" alatt...
Van maga a hátlap, ez teljes terjedelmében kitölti a gép alsó felét, van lent a két csavar által fogott vinyó takaró rész, és van egy nagyobb, amit 4 csavar tart, az a gép jobb oldalán van.Ez utóbbit kell leszedni memória bővítéshez és proci cseréhez is.
-
twollah
nagyúr
-
Skynet258
veterán
Szedtem hát, még a procit is kicseréltem egy T5450-esre
A memó bővítés bőven könnyű, lekapod a hátlapot (lassan türelmesen, mert nem adja könnyen magát), betolod a memót a slot-ba, és visszacsavarozod. Kb. ennyi
Azonban azt tudd, hogyha marad benne a celeron, akkor nem igazán fogsz javulást látni... konkrétan semmit. Én is először csak a memót toltam fel 2 gigára, de mikor láttam, hogy ugyanolyan tetű maradt, akkor kicseréltem a procit is.
Most már ég és föld -
Poonkie
tag
Ha 1.34-t rakod fel, arendszer újraindul magától a frissítés után, 1.40nel csak kikapcsol és neked kell visszakapcsolnod,egyébként nincs különbség.KB ezt jelenti amit ott írnak,da javítsatok ha tévedek.
És IDE-SATA módra tényleg vigyázz,mert ha rossz módban van akkor kékhalál -
ronson
őstag
Na holnap kiveszem a 667-es memót, mert kíváncsi vagyok a 800-as mennyin megy egyedül.
Most netezés közben, max órajelen, 35 fokos a proci, a venti folyamatosan megy, de lassan.Egyébként ez az új ventiszabályzás, a 1.40-es biosba van?
Mert ma azt is feltettem, azóta folyamatosan megy a venti, de lassan.
Eddig 1.32-es biossal, 50 fok alatt egyáltalán nem ment a venti, felette egyből maxra kapcsolt.Szerintem nagyobb proci is megy benne gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Poonkie
tag
Ha letöltöd az acer oldláról a biost,akkor ha megnyitod a fájlt,abban lesz egy olyan fájl aminek a nevében bennevan hogy winflash. Azt kell megnyitni,van benne egy exe. azt futtasd,megkérdezi h biztos cseréled-e és ennyi. A BIOS beállításai persze visszaállnak alapra. Ha végképp nem találod,én el tudom küldeni neked.
[ Szerkesztve ]
-
gorlin
őstag
Sajnos ez típushiba,szerintem majd biosfrissítéssel megoldódik.
Ha xp-t használsz és bekapcsolod ELŐSZÖR a gépet akkor minden rendben szabályozza a ventillátort,viszont ha hibernálod vagy standby-t nyomsz akkor már nem fogja szabályozni ha visszatérsz a hibernációbol,vagy standbyból.Ezért melegszik túl és ezért kapcsol le a gép.Ha viszont Vistát használsz, ugyan ez fog történni kivéve ha felrakod az Epower managmentet,mert akkor midíg működni fog.Valahol itt az oldalon belinkeltem valakinek hogy hol találsz Xp-s epowermanagmentet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS Zenbook UX430UN-GV020T
- Lenovo X240 core i5 laptop + dokkoló
- Új Bontatlan Asus Rog Strix 3év Garis Laptop 16" QHD+ 260Hz i9 14900HX 1TB SSD RTX 4060 8GB
- Startech.com TB3DKDPMAWUE Thunderbolt 3 Dual-4K (PC & Mac) dokkoló - ÁRCSÖKKENTÉS!
- Eladó több db akkumlátor Lenovo Belső Thinkpad T570-T580 T460 és 1 db Új fóliás Dell Latitude 5520
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest