-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
Sziasztok , lenne egy kérdésem az Intel® 945GM Express és /vagy ntel® Graphics Media Accelerator 950, mennyire alkalmas Vista Aero tuttatásához? Fontos lenne tudnom mert ezen megakadtam a noti választásakor (nem játék gép kell) akinek van tapasztalata az ügyben kérem segitsen.Köszönöm.
Zero Defect.No Compromise !
-
VigO
tag
Ha újan vetted, elvileg kaptál hozzá egy fekete puha szövetszerűséget, ami a becsukott állpotban a kijelző és a billentyűzet között volt bent. Na azt nem szabad kidobni.
Nekem fél már több mint fél éves a gépen, és a kijelzőn poron kívül nincs más.
Ha kidobtad, sztem vágj méretre egy pamut törölközőt, feltörlő rongyot vagy törölgető rongyot. -
Kicker
őstag
válasz Levi123 #2088 üzenetére
ja tényleg, el is felejtettem mondani, hogy a kijelzőt elég csúnyán bántja a billentyűzet lehajtott állapotban... hogy lehet ilyet csinálni??? egyébként én is elgégedett vagyok, de azért ha eladnak egy notit, az az átlag használat során ne szenvedjen ilyen ''sérülést'', mert ha 10cm esésnél produkálja, meg 4G-s rángatásnál, akkor okééé, de így?
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Bernardo20
őstag
válasz Levi123 #2091 üzenetére
nekem aspire 1640-esem van és nagyon sokat hurcolászom notitáska nélkül és az égvilágon semmilyen sérülés nem keletkezett,csak a teteje picit megfakult! Még a csuklótámasz sem fakult ki,pedig elég sokat gépelek rajta.
Szóval nagyon jó gépek ezek,igaz kényes az anyaga és könnyen karcolódi,
csak vigyázni kell rá. -
Levi123
senior tag
válasz Wekemon #2089 üzenetére
Én sem mondom kifejezetten hibának, lehet hogy az intenzív használatom miatt ilyen. Elég sokat hurcolászom a gépet, ki van használva.
Nem zárnál van a kopás, vagyis a kijelző pereme vonalában van a csuklótámasz és a zár körül. Enyémen (TM 2413) nyomásra összeér. Azért nem kell sztem aggódnod, jó kis gépek ezek.Levi
-
polip
addikt
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget kérnék minden lelkes fórumtárstól, akit érdekel a dolog!
Indítottunk egy notebookokkal foglalkozó weboldalt és ennek szerkesztéséhez keresünk partnereket. Elsősorban olyan cikkeket várunk, amelyek saját tapasztalataitokon alapulnak, az otthoni gépetek ha letesztelitek, az lenne a legideálisabb!
Akinek felkerül az oldalra a cikke, apróbb ajándékokkal (optikai egér, pendrive) kedveskedünk!
További részletek privátban!!ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
Levi123
senior tag
Hol mondjátok? Ahol a zsanérok vannak ott törik?
Nekem a gépemen (7 hónapos) kicsit a kijelző összekarcolja vagyis inkább megkoptatja a burkolatot a billentyúzet körül. Sztem azt rontották el, hogy a kijelző burkolatába nem építettek elég magas gumibakot és így nem a gumin hanem a műanyagon fekszik fel lehajtott állapotban.. Azért a kisebb hibákat leszámítva meg vagyok vele elégedve.
Szerintem nincs tökéletes notebook.Levi
-
Kicker
őstag
üdv
adott egy acer TM 4021es noti, a paraméterei stb nem lényeg, magával a burkoló anyaggal van gáz, ugyanis, a kinyitás-becsukás miatt kisebb repedés indult életútjára a felső lap hátulján a találkozási pontnál... ez nem veszélyes? nem fog szétesni???? munkagépről van szó, és nem szeretném, ha egyszercsak hirtelen nem működne pl a kijelző, vagy akármi más... hogy lehet ilyen anyagból összerakni a notit? sőőőt a billentyűzet pár miliméteres holtjátéka is ijesztő...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Bull Boss
őstag
Cső énis Átb@szva éreztem magam az első 3d mark teszt után. Én is azt hittem, hogy a GPU jele 400mhz, nekem nfsu 2 jól megy hál'istenneknem tapasztalom azokat amiket irtál erősebb fx után azért jelentősen kókorinak tűnhet az Intel kezdetleges Grafikai processzora vagy memóriája
-
VigO
tag
Helló fiúk,lányok!
Kissé átbaszva érzem magam az Intel részéről. Ezek a pöcsök azt írják a honlapjukon a GMA 950-hez, hogy 400MHz graphics core.
Ebből ti nem a GPU-ra gondolnátok? Mert én (ezek szerint) hülye, rögtön arra gondoltam. Aztán a ******-t. Ők a graphics core alatt a RAMDAC-ot értik. A GPU meg csak 250-en megy. Most én vagyok a hülye, vagy tényleg átvertek?
A másik, hogy olyan történt velem, hogy egy játék Unreal Tournament egyszercsak belassult, és azóta szaggat mint állat mindenféle beállítással, mindenféle , próbáltam reinstallt (régebbi drivert is), directx reinstallt.
Az NFSU2 meg el sem indul most. Történt valakivel ilyen, GMA950 tulajdonosok??
Kössz, -
Chili7
őstag
válasz #16820480 #2080 üzenetére
Ha megkérdeznéd a ''milyen notebookot vegyek'' topikban, hogy mennyire megbízhatóak az olcsóbb aspire notik, akkor azt a választ kapnád, hogy a fusi és clevo gépek után/ vagy azzal egy helyen, - a legmegbízhatatlanabbak.
Saját tapasztalat: két 300k környéki aspire-m is megunta 1 hónap után az alaplapját. Mindkettő majd' egy hónap volt mire kicserélték.
Nem tudom, hogy milyen a külföldi szervíz, de az itteni hallomások (olvasások) alapján - így külföldre, munkára én nem vállalnám be. -
Bull Boss
őstag
A matt és fényes kijelzővel kapcsolatban, csak annyit, hogy ha filmet szeretnénk nézni, akkor az én fényesemmel (Crytal Bright) oldalról tökéletesen látni, nem csak a '' negativat '' mig matt kijelzőssel teljesen élvezhetetlen, csak szemből de ez nem csak filmnézésnél bosszantó.... szerintem cristalosat vegyél. Nekem WXGA van ami stratégiai játékoknál idegesitő legelábbis nekem , minden másnál szupii, és ha a játék fel tudja ajánlani a 1280x800 vagy feletti szélesvásznú felbontást, akkor nagyon profi
-
törölt tag
válasz Levi123 #2079 üzenetére
mondjuk csak egy dolog miatt aggódok a garanciáért, mert én fél év múlva külföldre megyek, és csak másfél múlva jövök vissza (ehhez kell elsősorban a laptop), és azért nem midnegy, hogy menet közben jár le a gari, vagy végig kitart meg az sem midnegy persze, hogy mennyit kell szervízbe járkálni a géppel.
egyébként szervíztapasztalat miylen ezzel a márkával? főleg az Aspire termékvonal érdekel. meg mennyire masszívak ezek a gépek?
egyébként szerintem az, amit én kinéztem sem éppen felsőkategóriás, legfeljebb közép, de inkább alsó közép. és leginkább ugyanarra kell, amire te is használod. meg arra, hogy ne szakadjon le a válam tőle
[Szerkesztve] -
Levi123
senior tag
válasz #16820480 #2078 üzenetére
Embere válogatja, hogy ki mit mond melyik márkáról..
Egyébként ha új a gép és ott a garancia sztem nem kell aggódni.
nem játékra kellene, hanem arra, hoyg könnyen hordozható legyen. leginkább úgyis neteznék rajta, vagy zenét hallgatnék, filmeket néznék.
Ezt sztem kielégíti a két gép bármelyike.
Valóban az Acer-nek minusz, mert csak 1 év garanciát ad alapból és a többit venni kell.
Azért én meg vagyok vele elégedve bár nekem csak alsókategóriás gépem van, de arra amire én használom (net, zene, film, gyengébb játékok) tökéletes.Levi
-
törölt tag
válasz Levi123 #2076 üzenetére
igen, újonnan terveztem, hogy jó sok garancia legyen még rá. ebben mondjuk egy minusz az Acernek, mert eddig midnenhol csak 1 év garanciát láttam hozzá (ami világgarancia ugyebár?), az MSI meg kettőt ad alapból. viszont ez meg jóval olcsóbb, még memória, és garancia bővítés után is kb azonos ár jönne ki, mint az S271 esetében, viszont ebben erőseb proci van, meg s-video kimenet, meg (gondolom) 5.1-es hangkimenet.
a WXGA nekem tetszik, eddig kölcösnben használtam ilyen gépet, és semmi kifogásom nem volt ellene (a glaretype/CB kijelző ellen sem).
csak azért hezitálok ennyit, mert az S271-re egy másik fórumon írtak pár szériahibát (hamar elromló dvd, touchpad szalagkábel hiba, meg ilyesmi), az S420-ban a proci nem tetszik, túl sokat fogyaszt (nincs benne dinamikus energiaszabályozás), az Acerről meg nem tudok semmit (bár halkan megjegyzem, hogy van egy ismerősöm, aki nagyon sok rosszat mondott az Acerek minőségéről, de fórumon eddig ilyesmit nem olvastam még)
nem játékra kellene, hanem arra, hoyg könnyen hordozható legyen. leginkább úgyis neteznék rajta, vagy zenét hallgatnék, filmeket néznék. -
Levi123
senior tag
válasz blancer #2073 üzenetére
szia!
Amiben tudok neked mondani vmit az a kijelző:
Találkoztam már mindkettővel a ''mattal'' és a ''fényes'' kijelzőssel is.
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Nekem a matt kijelző jobban bejött, mert nem láttam pl. a hátam mögött lévő tárgyakat a szobában, nekem az jobban tükröződött, de nagy világosságban (elhúzott függöny mellett) nem nagyon használja senki (sűrűn) a notit. Viszont sztem sokkal élesebb képet ad a fényes kijelző alacsonyabb fényerőnél. Bár ezt lehet csak én látom így.
A matt kijelzőt jobban lehet használni világosabb helyen is. De azért nem használhatatlan a fényes sem. Ezt neked kell mérlegelned, hogy melyik jobb neked...Levi
-
Levi123
senior tag
válasz #16820480 #2075 üzenetére
Memóriát ha egy 512-es modult veszel bele akkor olyan ~15k körül lehet bővíteni.
Szerintem jó választás, bár én a wxga kijelzőt nem szeretem. Mondjuk mindenki mást szeret.. Azért megjegyzendő, hogy az MSI sem egy utolsó notigyártó. Szerintem akármelyiket választod mindkettő jól fog szolgálni.
Újonnan veszed?Levi
-
törölt tag
Az Aspire 5051AWXMi-ről ([link]) van valakinek tapasztalata? egész jó kis gépnek tűnik a leírás alapján, de azért minőségre, és ergonómiára is kíváncsi lennék.
igazából eközt, meg két MSI (S420 és S271) gondolkozok, nagyjából hasonló tudásúak, csak ennek az Acernek jobb a processzora, viszont nehezebb is pár dekával.
memóriát kb. mennyiért lehet felbővíteni 1GB-ra? -
blancer
csendes tag
Sziasztok!
Hát én is be szeretnék áldozni egy laptopra, és két típus közül nem tudok dönteni, igaz kb ugyanaz a kettő egy két dolgtól eltekintve, de mégis kikérném a véleményeteket.
Az egyik: Fujitsu Siemens Amilo Pa1538Lx
A Másik:
Acer Travelmate 4233WLMI (LX.TFC05.055)
A márkákról illetve ezen típusokról véleményekre lennék kíváncsi. Acer vs. FSC
Matt vs. CRYSTALVIEW ( a Crystalview sérülékenyebb? a tükröződés nem befolyásolja annyira a képet? a matt tényleg láthatóbb képet nyújt?)
Turion X2 vs. Core 2 Duo
Go 7400 (128/512) vs. Go7300 (128/256) /szükség van oly sok ramra a videoban?/
Ata100 vs. sata nagyon érezhető lehet a különbség notin?
Az utóbbi kérdések lehet egy kicsit általánosak, de azért itt is szívesen vennék akár hozzászólást akár linket, tudom lehet h itt is van valahol a fórumban róla szó, de őszintén a kb 50. oldal után meguntam a keresgélésüket.
Akku készenléti időkről tud valaki pontosabbat, ezen típusoknál?
Lehet-e Bluetooth-ot beépíteni ezekbe? (mert pl az aceron van kapcsoló...)
Szóval szeretnék közöttük dönteni, kérlek segítsetek egy kicsit...
Mellesleg utólag Boldog nőnapot minden Nőnek Lánynak és Asszonynak, na meg persze minden Zoltánnak Boldog névnapot kívánok
Előre is kösz a segítséget.
Üdv -
HXY
addikt
Sziasztok!
TavelMate 4233 -e van valakinek? Mondjatok róla egy pár szót! -
Bull Boss
őstag
válasz Levi123 #2070 üzenetére
Dx9et és d3d-t igénylő játékoknál nagyon gyenge.... Én UT2k3azni szoktam , sima Cs-zni , Mohaa-zni, Nfsu2 (lovon) erre tökéletes de másra semmikép nem egy kérdésem lenne. Én W-lannal netezek mindenfelé. Mikor hálót keres a gép, akkor nektek is elnyújtja-torzitja a winamp, media player a zenéket ?? ez csak egy apró boszantó dolog... nektek is csinál ilyet ?
-
Bull Boss
őstag
Pár kérdésre talán választ ad a hsz-em. asp 3690 (series) van nekem. 1.6os Mobil Cerkával Intel 950 vga val 60as SATA-s !! vinyóval 512 Samsung rammal. Egyik érdekessége a 60g-s sata-s seagate vinyó, tehát egyik kérdésre lehet bele tenni, A vga-t 64, 128, és HD Max ra lehet nekem állitani ami 224et jelent. Akinek 256van talán azért nem tudja 64nél nagyobra állitani. 3103 szerintem jobb vétel ezt igy tapasztalatból mondom, aki játszogatni akar vele jobban jár az ATi vga val, intelé nem sokra jó... fakó, meg nem támogat d3d-t. A procin csak tömöritéses munkáknál érezni a mega kesst... amúgy több alkalmazás megnyitásánál csiga lassú (pl fájlrész egyesités, Flashget, plusz a game telepitése) most +512 vásárlásán töröm a fejem talán javul valamicskét. Az akksival semmi gond nincs ez ne legyen ok az AMD vásárlására!! aki Intel hű az inkább ne vegyen e miatt AMD-t. viszont ha '' játszani '' is szeretnél akkor inkább ATi vga-sat vegyél . Most igy ennyi. Bye all
-
ludus
aktív tag
válasz ToRR3nt3 #2066 üzenetére
az enyémben is 512mb van (még egyenlőre amíg nem találok mégegy ugyanilyen modult...) viszont a biosban 128mb-ot tudok adni a videomemóriának... no akko ez most hogy van?
ugyanitt vennék 512mb/400-as Hynix notiramot... valaki nem akar bővíteni akinek ilyen van a gépében?
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
-
VigO
tag
válasz Levi123 #2060 üzenetére
Helló!
Az, hogy mennyi memóriát tudsz adni a videochipnek, attól függ, hogy mennyi rendszermemória van a gépben (én így tudom). pl 512 rendszermemónál max 128-at. A maximumot az intel chipset határozza meg, ami 224MB (ezt csak olvastam az intel honlapján, de gondolom igaz). Egyedül a Dell-nél tudok arról, hogy lekorlátozták asszem 64MB-re. Ezzel tele van a net.
csá -
viktor82
őstag
Van egy olyan problémám,hogy elfelejtettem a jelszót a bios-hoz meg tudná mondani valaki hogy lehet törölni a jelszót,mondjuk a bios reset segitene ha lehet és hol van a reset gomb!Acer 1642wlmi!kösz előre!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
vzoli
csendes tag
Helló!
Van valakinek taspsztalata Vista alatt, proci frekvencia szabályzó progikkal kapcsolatban. pl. Speedswitch, Notebook Hardware Control. Vagy esetleg az Acer sajátja, bár ez az utolsó lehetőség... A kompatibilitás érdekelne. Köszi. -
Chili7
őstag
Szerintem csak a ház van ''előkészítve'' BT-re, de az alaplap nem támogatja. Régebben volt aki azt írta, hogy lehet bele tenni. Én nem hiszem.
A 802.11a- nak semmi köze a BT-hez. Az egyik 5GHz-en a másik 2,4 GHz-n megy. Az egyik kb 10x akkora adatátvieli sebbel és hatótávolsággaggal megy mint a másik. -
Levi123
senior tag
válasz ToRR3nt3 #2059 üzenetére
Abban az esetben ha a videokártya rendelkezik saját memóriával, és azt pótolod ki 32 vagy 64 MB-al akkor lehet eléri a 224 MB-ot, de szerintem ha megosztott memóriás akkor csak annyi lehet amit a BIOS-ban látsz Bár remélem azért valaki tud jobb és vigasztalóbb választ...
Megjegyzem: a reklámban én már pozitivan is csalódtam, hiszen az én notebookom {TM 2413 NLC} 64 MB megosztott memóriával írták, és láss csodát a BIOS-ban 128 MB-ra állítható.Levi
-
ToRR3nt3
senior tag
A 3692 úgy volt reklámozva h akár 224 MB-os is lehet a VGA memóriája... Ezzel szemben a BIOS-ban vagy 32-re vagy 64 re tudom állítani. Akkor ez most hogy van? Általlbasztak?
Vagy ha növelem a RAM mennyiségét akkor ez is nőhet, vagy mi???...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
-
Levi123
senior tag
Helo
jaja, ha leszeded a burkolatot és van mini pci slot és ott mellette megtalálod az antenna kábeleket akkor van előkészítése..
Megj: nekem is azt mondták van előkészítés.. Csak a kijelző keretbe felejtették beépíteni az antennát , antenna nélkül pedig hiába van meg a mini pci slot és a wlan kártya, ugyanis semmi jelet nem fog antenna nélkül.Levi
-
vatomi
aktív tag
Hi! Vettem kéz alól egy Aspire 1360-at minden nyalánksággal, viszont Bluetooth-ra csak előkészítve. Van bekapcsoló gomb hozzá, led visszajelzés de milyen belső megoldás van erre? Talán egy mini pci wifi-bluetooth kombó? Nem sok értékes információt találtam eddig.
-
wgaborw
tag
Sziasztok, meg tudnátok mondani nekem hogy 3692-vel hogy lehet dvd-ramot úgy írni mintha sima háttértár lenne? mert ugyebár az író tud dvd-ramot írni, csak hogy?
-
doglotthal
aktív tag
Helló. Bocs az offért: Eladó egy TM 2410es akkumulátor, 200mAh-s, 4 cellás vai új. 5ezer FT.
Priviben jelentkezzen akinek kell. Köszi és bocs. -
Levi123
senior tag
szia
Épp most próbáltam ki. Nekem úgy sikerült, hogy az asztalon a jobb gomb tulajdonságok mellett az elsődleges és másodlagos monitornál beállítottam a másodlagos monitor felbontását és kész is. Így másabb lett mint a noti kijelzőjének a felbontása. Sztem ezt akartad kérdezni.
üdvLevi
-
downcore
tag
hali.. lenne egy kerdesem megpedig az h neztem ez a notit: AS5101AWLMi es az aksihoz csak annyi van irva h 45W es h ez mit is takar pl h hany mAh vagy h mennyi lehet ennek az uzemideje a masik pedig h ki mit tud a Turion 64 procikrol h teljeseit meg ilyesmi vagy h kb mihez lehet hasonlitani a teljesitmenyet?!
-
Odri
csendes tag
Sziasztok!
Hát én is ACERes lettem. Nagyon ''dögös'' a gép (4283WLMI), két és fél hetet vártam rá, alig vártam, hogy bekapcsoljam. Megtörtént. Szokásos telepítés, majd ugye egy két tesztprogram. Pontosabban egy a 3dmark 2005. Itt megálltam 1900 pár pontot teljesített egy giga rammal, T5500-s procival, Go7600 videoval. Ez egy kicsit megdöbbentett. én jóval többet vártam. Olvastam itt a Fórumban, hogy az ACER-es dolgok lelassítják a gépet. Szerintetek itt is az lehet a gond? Cseréljek Op. rendszert? Egyáltalán van valami megoldás, vagy ez a realitás?
Ha valaki tud valami biztatót, megköszönöm.
Üdv -
gergo19
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon nagy kérdésem lenne. Tegnaptól nem kapcsol be rendesen az Acer Aspire notin. Csak van amikor vagy 40 edik próbálkozásra vagy még akkor sem. Felhívtam a szervízt mert garis azt mondták elviszik de Cseh országban fogják szervizelni. Nincs magyarországon szervíz? Én nem akarom elküldeni olyan messzire. Meg ha nem jön ki a hiba a szervízbe akkor 30 ezer forintot kell fizetnem. Ez meg felháborító. Valaki segítsen mert tiszta ideg vagyok. Hova vigyem? -
Tamás24
tag
tudja valaki hogy a fenébe lehet lejjebb venni a fényerőt az acer 3103-akon mert kisül a szemem
Ha valami működik ne próbáld megjavítani.
-
wgaborw
tag
Arról nincs valakinek információja, hogy 3692 esetében az alaplap támogatja-e valamilyn mértékben a sata-s winchestereket? Nem lenne rossz, ha esetleg ki lehetne cserélni sata-s ra.
-
wgaborw
tag
Szai, nekem 3692-m van, de a vga az ugyanaz benne. Ha beállítod pl hogy 64MB video memóriát akarsz (ugye ezt BIOS-ban), akkor attól függöen hogy mennyire használsz grafikai alkalmazásokat, dinamikusan változtatja a videoramot maximum 64MB-ig. Pl nekem most 64-re van állítva, de xp alatt így hogy most csak netezek, 8mb-ot használ. De az összeset az op. tárból vágja le, nincsen sját memóriája (sajna).
-
TeeJay
félisten
segítsen már nekem valaki.
Acer 3103NWLMI noti van nálam
nemtudom hogy lehet második kijelzőt rátenni a notira úgy hogy a noti felbontása maradjon 1280x800 míg a másik kijelzőnek meg 1280x1024 legyen.
vagy ilyet nem lehet megcsinálni?
arra megyek hogy a kijelző klónozása és így ugyanazt látom a másik monitoron is csak azon torzan
vagy pl a másik eset az lesz hogy a noti 1280x800 felbontást tud és a projektort ha rákötöm annak meg natívan 800x600 a max felbontása.
hogy tudok a hátsó VGA kimenetre 800x600-as felbontásban képet küldeni vagy ez lehetetlen?
mindent próbáltam de ha klónozom a noti képernyőjét akkor a hátsó VGA kimeneten is 1280x800-as felbontásban megy majd a kép ami nekem nem okés.
vagy csak simán meg kell nyomni az ''FN+F5'' gombokat és akkor a hátsó VGA is aktív lesz valamilyen felbontáson?
aki csinált már ilyet segítsen nekem mert mikor rákötöttem hátra egy 17colos TFT moncsit elég tré képet kaptam azon és sehogy se tudtam benyomni neki hogy a hátsó VGA kimeneten a TFT monitor 1280x1024-es felbontásban klónozza azt amit én a notin látokMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
igen tényleg jobb mint a leírásban.
80gigás vinyó helyett 120gigás volt benne
4cellás akksi helyett meg 6cellás szóval így akksiról több mint 2:30percig megy.
én olyan 2:45percet használtam akksiról persze csak neteztemMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Acer tulajok jártatok már úgy hogy nagyobb cucc volt a notiban mint ami rá van írva?
most vettem meg az Acer Aspire 3103NWLMI notit és rá van írva hogy 80gigás vinyó van benne erre mikor pakolni akarom rá a windowst kiírta hogy a formázatlan kapacitás 114xxxMB ami akárhogyis nézem 120gigás vinyóra utal.
illetve az akksi is nagyobb kapacitású mint ami a boltban a noti adatlapján ki volt írva.
lehet hogy mázlim van és 80gigás vinyó helyett 120-as vinyót tettek bele?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ityam
őstag
a rendszermemoriabol tud maganak meg kisajatitani max 224MB ot.
-
sulep
senior tag
Az Acer 2493 nwlmi-ről mi a véleményetek? Használ valaki ilyent? Ez asszem most jelent meg. Az érdekelne, hogy ennek a szériának a leírásában írják, hogy a VGA egy GMA950 akár 224MB osztott memória. Viszont konkrétan ennél a típusnál már csak ennyi van, hogy 64MB VRAM shared. Tehát akkor most mekkora a VGA mérete?? Jelenleg 64, de ha rakok még bele memóriát akkro akár 224MB is lehet? Mert ezt nemértem.
Processzor: Intel Celeron-M 430 (1MB L2cache/FSB533) 1730 MHz
Winchester: 80GB ATA/100 merevlemez Acer Disk Anti-Shock Protection (DASP) technológiával
Memória: 512MB (1*512MB) DDR-II memória, mely 2 GB-ig bővíthető
CD-ROM: DVD-SuperMulti író
Képernyő: 15,4'' WXGA színes TFT, 1280 x 800 képpont felbontás, 16 ms válaszidő, 16:10 képarány
Videó: Mobil IntelŽ 940GML Express lapkakészlet integrált 3D grafikával, IntelŽ Graphics Media Accelerator (GMA) 950-nel, akár 224 MB osztott memória, MicrosoftŽ DirectXŽ 9.0 támogatása
DualView� támogatása
MPEG-2/DVD-lejátszás hardveres támogatása
S-video/TV-kimenet (NTSC/PAL)
Akkumulátor: 44 W-os, lítium ion akkumulátor (6 cellás)
Akár 3 óra akkumulátor-üzemidő
2,5 óra gyorstöltődés; 3,5 óra működés közbeni töltődés
Klaviatúra: 88/89 gombos billentyűzet; fordíitott �T'' kurzorelrendezés; nemzetközi nyelvtámogatás; 2,5 mm billentyűleütési út
Négy gyorsindítógomb: internetböngésző, e-mail, Empowering Key és egy, a felhasználó által programozható gomb
Pozícionáló eszköz: Érintőmező négyirányú görgetőgombbal
Audio: IntelŽ High Definition audio támogatása
Két beépített Acer 3DSonic (1,5 W) sztereo hangszóró
Sound Blaster Pro� és MS-Sound kompatibilis
Beépített mikrofon
1 x fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó
1 x mikrofoncsatlakozó
1 x vonalbemenet-csat
Szoftver: Linux
Bővítőhelyek: 5 az 1-ben kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MS PRO, xD)
1 x PC Card bővítőhely (Type II)
Interfészek: 4 x USB 2.0 csatlakozó
1 x csatlakozó külső monitorhoz (VGA)
1 x S-video/TV-kimenet (NTSC/PAL)
Kommunikáció: Acer InviLink� 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED� vezeték nélküli hálózati kapcsolat, Acer SignalUp� vezeték nélküli technológia
56 K ITU V.92 adat/fax modem (nemzetközi PTT támogatással); Wake-on-Ring támogatása
10/100 Mbps Fast Ethernet
Méret, súly: 358 x 265 x 29,33/36 mm, 2,77kg
Garancia: 1 év helyszíni garancia(bővíthető) -
ToRR3nt3
senior tag
Az everest azt írja hogy a RAM Hyunday mittomén milyen sorozatszámmal... A gyártóhoz meg hogy Hynix. Na akkor most milyen lehet? Még nem kaptam le a hátát.
(amit az előzőben írtam az az asztali gépemről szól, abban volt Hynix RAM)...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ityam
őstag
szerintem en is eladom a gyari hynixet mert eleg az 1 giga is per pill. ha erdekel valakit 8K ert az szoljon.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Levi123 #1997 üzenetére
Az aszatli gépben Abit IS7 alaplap van, annál csak beraktam a két egyforma ramot és az indításnál mát írta h dualban szaladnak...
Eredetileg egy Hynix volt benne azt variáltam Kingsotonnal, meg Samsunggal, nem volt OK aztán a végén két egyforma Samsunggal már ment dualban.
A notinál már el akarom kerülni ezt a próbálgatósdit, úh ha nem találok még egy Hyunday 512/533-ast (ez van benne most) akkor elpasszolom, aztán veszek két egyformát....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
TeeJay
félisten
válasz Tamás24 #2015 üzenetére
már megrendeltem usanotinál holnap 11-től már át is vehetem
azt mondták ott hogy nagyon jófajta alig hoznak belőle vissza illetve hogy amira nekem kell (templomba projektor mellé pdf meg word excel powerpoint dolgokat kivetíteni) arra bőségesen sok lesz
holnap megkapom feltolom rá az XP-t és tesztelgetem majd.
azt is megkérdeztem hogy mivel nekünk heti 1-2x lesz max 3órát használva a noti hogy úgy kb hány évig üzemelhet mire azt mondták hogy általában napi használat mellett is bírják 5-6évig de így nekünk akár 10évig is mehet ha szerencsénk van.
bíztatóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kltz
tag
Hello!
Nekem van egy Acer aspire 5101AWLMI notebookom és meg vagyok vele elégedve de hallotam h lehet huzni a proci.Valaki tudna benne segíteni hogyan?-Mert nekem fogalmam sincs.Üdv KLtz
-
TeeJay
félisten
válasz Tamás24 #2006 üzenetére
a wifi hogy megy rajta?
szépen muzsikál?
úgylátom linux van rajta amit kb 3másodpercig fogok használni mivel egyből formázom majd és tolom rá az XP-t
remélem minden driver könnyen beszerezhető hozzá vagy meg adják CD-n mert nem szeretnék semmivel se tökölni.
kösz a választ így biztos hogy ilyen notit fogok venniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ityam
őstag
jatcani meg kb haromnegyed orat lehet aksirol(3ds jatekoknal)
-
ityam
őstag
en a sempronost jobban ajanlom mert abban van orajel es feszultsegcsokkentes, es ezert kevesebbet eszik igy tovabb birja az aksi. lehet hogy viszont egy kicsit gyorsabb a celeronm, mivel abban van 1 MB cache a sempronban meg csak 128kb mac 256kb.
nekem a sempronos 3103 am van es az kb masfel orat megy filmezessel. ha csak netezek akkor nem tudom de gondolom 2-2,5 ora lehet.ha netkozelbe vagyok akkor 220 rol hasznalom
[Szerkesztve] -
Zethepolee
aktív tag
Az ATI X1100-hoz ti milyen driver-t használtok? Illetve a chipset drivert külön kell telepíteni? Vagy egyben van? Catalyst hogy megy rá fel?
-
Tamás24
tag
válasz gabor88 #2007 üzenetére
lemerítve ajánlom, mivel úgy a celláknak nem kell megtartani a töltést ergó tovább nem mennek tönkre. Aztán ha utazol max elötte való nap felrakod, 4 óra nem sok töltésidőnek sztem éljen az Acer...tényleg jó kis kütyüt döbtak össze
-
Tamás24
tag
Én egy hete vettem táska nem jár vele, viszont nagyon szép és eddig még hibát sem találtam benne, ahogy körbekérdeztem mindenki elégedett vele teljes mértékben, és van egy nagyon jó tulajdonsága: Az aksi egy kattintással eltávolítható, szóval ha nem utazol vele, akkor vedd ki és nem kell 3 év múlva újatvenni azért nem mindegy
-
ludus
aktív tag
válasz Zethepolee #2003 üzenetére
na pont ez a bajom! az enyémben 1db 512-es van de 400MHz-es és mindenhol csak 533-as van eladó azzal meg nem biztos hogy mennének dualban... a múltkor már majdnem összejött itt a ph-n egy 512/400-as samsung, rá is mentem volna de elvitték az orrom elől... most meg találtam a német ebay-en ugyanolyat mint a gépemben van, de az meg csak németországba hajlandó szállítani... kezdek morcos lenni...
-
TeeJay
félisten
Acer Aspire 3103NWLMI tulajdonosok!
mindenki elégedett a notival? mert a héten megyek venni ilyet és érdekelne hogy kiderült-e valami szépséghiba vagy nagyon jó a cucc csak vigyázni kell mert nem annyira masszív mint a többi?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Vírusirtó topic
- Elektromos autók - motorok
- Gurulunk, WAZE?!
- Magisk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest