-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso79
őstag
válasz funkygee #8092 üzenetére
Azt írod Autocad-re is kell... Akkor ne is gondolkozz wxga-ban és legalabb 17"-es legyen. Már csak emiatt és Mathcad miatt legyen sok cache, órajellel meg úgy spekulálj, hogy a ramok úgy sem olyan gyorsak mint amennyit tudna a busz, mindig csak max. 667-est raknak bele, hiába tud 800-at. Aspire nekem nem jön be designra és semmiképp nem akartam világosat, de ez egyéni vélemény... Hangra meg kb. 7 rugóér kapsz usb-s hangkártyát 5.1-el és spdif vagy optikai kimenettel. Én valószínű a héten próbálok egy ilyet.
-
-
funkygee
aktív tag
válasz funkygee #8063 üzenetére
Alapvetően böngészésre használnám, sok böngészőablakkal, meg excell, mathcad-es számításokra, autocadre,illetve filmnézés( esetleg HD?) . Szerintetek órajelben milyen proci kéne nekem, illetve cache-ben mennyi? Mi különbséget találnék pl a T2xxx és T7xxx es szériák között?
A másik kérdés, hogy hang szempontjából melyik széria a jobb, mert láttam ,hogy valamelyikeknek van digitális spdif kimenete, ami jó lenne nekem azért. Illetve, mire elég nekem egy 2400xt radeon 256 megával, illetve egy x3100-as intel 128-megával?
Köszi szépen. -
balika000
csendes tag
-
veterán
válasz balika000 #8082 üzenetére
programozó vagyok, s nagy ritkán előfordulhat olyan eset, hogy kell egy kicsit erősebb vga, ezért gondolkodok azon, hogy ezt a modelt kéne venni, de gondolkodok azon, hogy lehet elégvolna az inteles cucc is, bár a különbség a két modell között 20.000-30.000. Hát erre asszem alszom még egyet-kettőt...
-
balika000
csendes tag
Bár.. Nekem 5920asom van és mikor fullon tolom a gémet akkor sajnos akarva akaratlanul is egy idő után felmelekszik mivel max teljesítményen van a vga és ez nem egy asztali pc, hogy legyen full venti...
-
Nunder
őstag
Kérdés: a noti hűtését milyen progival lehet a legjobban kontrollálni?
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
Remélem megfelel az elvárásoknak
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
DarkGubi
aktív tag
A garancia RAM és HDD cserénél nem veszik el! Megkérdeztem a szervíz központtól. Cserélheted magad is.
Belerakni (valószínűleg) a noti alját leszeded, és ott kell lennie a bővítőhelynek.
Nem nehéz a ram csere, menni fog.Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.
-
veterán
Acer TravelMate 5720G-602G25 (LX.TN50X.135 )
ezt néztem ki. A kérdésem az lenne, hogy mennyire melegszik, mert jelenleg egy msi notim van, s az elég forrófejű.
-
vbbb
addikt
Igen jól van beállítva minden, csak van amelyik hálókártyákat nem szereti a routerem...egyszer egy régebbi HP-vel is ugyan ezt játszotta el vagyis annyi különbséggel, h. a feltöltés nem ment 1-3kb/s fölé a letöltés meg jó volt. Nem lehetett netezni vele.
Abban 3-com márkájú kártya volt. Az érdekes az, h. amikor meg PCMCIA 3-com kártyát raktam bele akkor azzal meg nem volt gondja...furi. -
adamAT
csendes tag
Miért jobb az Intel mint az AMD?
-
Tomics
addikt
Sziasztok!
Van egy Acer TM4230 notim, 512 MB 533-as DDR2 rammal, egy Core2 Duo T5500-as 667-es FSB-vel.
Szeretném bővíteni a memóriát 2 GB-al, a kérdésem az, hogy hol tudom ezt belerakatni? Mivel még van a notira 2 év gari és még soha nem szedtem szét notit, ezért egyedül nem is próbálkoznék meg vele. Tudtok esetleg ajánlani egy céget Pesten ahol belerakják? A garit sem akarom ezzel elveszteni, nem lehet garivesztés nélkül valahogy megoldani? Van valami matrica amit fel kell tépni szétszedéshez? (az eredeti 512-es bennemarad, tehát ha gariztatni kellene akkor gondolom meg lehetne oldani, hogy ne vegyék észre, hogy volt benne még más ram) (már volt 1x a noti szervízben)Köszi!
PH! addikt since 2004
-
-
balika000
csendes tag
válasz funkygee #8063 üzenetére
Én okvetlenül Intelt vennék... igaz drágább de az a 10e ide vagy oda... A garit meg ráérsz megvenni egy éven belül és akkor már a 2 éveset hisz az is csak pár 1000el drágább... de ez az én véleményem! Jah és garanciát bárhol vehetsz hisz úgyis majd az Acer központnál kell beregelni asszem... de nem tuti (én így tudom)
OS nélkül nem nagyon fogsz tudni venni.. sajnos ezekhez a gépekhez már nem Linuxot hanem drága jogtiszta dolgokat adnak.. én sem értem miért dehát ez van
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Ezeket az Acereket néztem ki, mi a véleményetek róluk? Melyiket vennétek?
Az utóbbi wxga, ha használnék rajzprogramot meg cadet, akkor ezzel jobban járnék?
A +1 vagy 2 év garit mindenhol meg lehet venni? És rögtön meg kell , vagy meg tudom venni később is? Illetve, nem lehet megvenni ezeket op rendszer nélkül, nekem van saját, nem is akarok áttérni vistára .Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
zso79
őstag
Még mindig keresem az eredeti Vistás háttérképeket, amik a Travelmate-ekhez voltak. Senkinek nincs fent az a Vista amit adtak hozzá? Valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Ha minden igaz akkor 4GB RAM-ot lehet belenyomorgatni a kicsikébe (2 x 2GB) mert két hely van a deszkán! A 4GB RAM-hoz azonban 64bites Vista kell mert a sima 32bites csak 3.1GB-ot lát a 4-ből! Mindkét gyártó modulja alkalmas bele de sztem nincs megkötve hogy csak 533-as megy bele lényeg az hogy órajelben passzoljanak!
-
frames
tag
Nah a d2d probléma megoldódott olyan szinten, hogy szerencsére nem volt letörölve a recovery partíció, így ki tudtam írni a recovery discekeket, és fel is telpítettem neki rögtön a vistát, a lelkére kötöttem, hogy ezt a 2 DVD-t jól rakja el Egyébként még mindíg nem tud bebootolni a d2d partícióról, egy BIOS frissítés talán majd megoldja ezt a problémáját is...
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy acer aspire 5710Z típusú laptopom van és azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudjátok-e véletlenül hány gigáig bővíthető a memória mert nem találok róla adatot sehol
A másik dolog az lenne, hogy milyenfajta memóriákat szeret? Ha jól tudom ebbe 533Mhz-s kell... A márka? Mondjuk kingstonnal nincs baja? Vagy kingmaxxal?Battletag: Myth#1775
-
Nunder
őstag
U're right! Kicsikét félreolvastam a hsz-t! Én leragadtam ott hogy megfagynaka játékok és mivel nálam is ez volt gondoltam egy próbát megér. Utána már nem is foglalkoztam vele! Bocsesz
-
frames
tag
válasz Sancibácsi #8050 üzenetére
Tudom, hogy ki tudom írni, én elővigyázatos voltam , csak kedves ismerősöm nem nagyon (egyáltalán nem) ért hozzá és attól félek, hogy elszórakozott a partícionáló progival, amit nála hagytam, ma reggel hívott hogy nem indul a d2d, pedig mindent beállított, ami az UG-ben volt...
Majd ha elállt az eső, elmegyek hozzá és megnézem mi a helyzet, és leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segít majd a jövőben -
frames
tag
válasz Sancibácsi #8048 üzenetére
Ok kössz, akkor majd valamikor megcsinálom neki. Mondjuk sokaktól hallottam, hogy online regisztrációnál előretelepített rendszernél azt írja ki a vista, hogy nem lehet online regisztrálni, mert nem jó a kód vagy valami, azért kell telefonon aktiválni.
Jah még valami: Te ki tudtad írni a recovery partíció tartalmát, akkor is, mikor nem indult el a d2d, vagy nem próbáltad? -
Sancibácsi
tag
Nálam sem ment valamiért a d2d. Fogalmam sincs, hogy miért, mert nem nyúltam hozzá. Aztán feltettem egy xp-t és a telepítésnél azt vettem észre, hogy a partíciók betűjele össze-vissza van kavarva. Egyébként szerintem akkor is lehet regisztrálni online úgyanúgy, ha nem az eredetileg feltelepített vista van a gépen.
-
frames
tag
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy nem akar elindulni a d2d recovery? Be van kapcsolva a biosban, de nem indul el egyik ismerősömnél, ami még nem is lenne baj, de nem írta ki a rejtett partíció tartalmát, szóval sehogy sem tudja visszaállítani a rendszert. Én viszont nem fogom odaadni neki az aktivált vistámat... A másik kérdés, az hogy ha egy vista DVD-ről felteszem neki az OEM kóddal az op.rendszert, akkor lehet-e online regisztrálni, vagy telefonon kell?
-
balika000
csendes tag
válasz haralambusz #8038 üzenetére
Szerintem csak HDDVD-re cserélnék ha cserélik is valamire... legalábbis én csak ezzel láttam eddig 5920-ast...
-
vbbb
addikt
Hi!
Havernak feltelepítettem egy Aspire 5310 notebookot xp-vel, minden drivert sikerült gond nélkül felpakolnom...azaz csak a gigabit lannal szopok. 2 drivert kipróbáltam, mind a kettőt elfogadta. A gond az, h. nem tudok felmenni a netre és nem tudom pingelni se a másik gépemet se a routert. Próbáltam már router nélkül is de semmi. Ráadásul van amikor idióta IP-t állít be magának más tartományba, van amikor újraindítás után jó IP-t kap viszont akkor se működik. Találkozott valaki ilyesmivel? T-online kábelnetem van Dinamikus IP-vel...kezdem unni...
-
haralambusz
tag
Sziasztok!
Acer Aspire 5920G-ben KB mennyiér cserélnének nekem dvd-olvasót valami blu-ray íróra?
-
veterán
nekem elég lenne a sima inteles videókari, de nem raknak rá dvi kimenetet . a G-s széria tud 3 monitort kezelni vagy sem (gondolom ez utúbbi).
más kérdés:
- teljesítményben mi a különbség az ati és az intel chipset közöttlécci páran írjátok le a véleményeteket a fentebb említett travelmate 5720-as tipussal kapcsolatban.
Üdv Roland
-
Dymeix
csendes tag
válasz balika000 #8026 üzenetére
Ha Xp alá kell, akkor ezt tudom ajánlani : http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=102912
Én is ezt használom (Acer TM 5520G-402G), és az eNet Management meg eRecovery - ez utóbbi a feltehetőleg nem létező recovery partíció hiányában - nem megy fel, de a többi műkszik. -
-
veterán
Sziasztok, új laptop vásárlását tervezem, s az Acer garanciális dolgai miatt lett szimpatikus. Volt egy pár pozitív vélemény az acer garral kapcsolatban ...
a kinézett tipus a Acer TravelMate 5720G-302G16, igazából nekem jobb lenne inteles vga, mert az is elég volna, csak hát azokon, ha jól tudom nincs csak vga kimenet, s nekem nem ártana a dvi-is vga kimenet is. (tényleg a dualhead azaz két kimenetes vga mit takar? hogy összesen 3 kimenetet tud kezelni (ez azért szimpi lenne ) bár gondolom ilyen esetben lekapcsolja a laptop kijelzőjét ...
kérdés az AMD chipset milyen? Mennyire melegszik, mennyire megbízható ... driver ellátottság hasonlók ...
Az Acer Travelmate gépek anyaghasználatban milyenek? Jelenleg egy MSI M673-asom van, ami azért bár jó kis gép, de nem napi 8 órás munkára terveztek ...
A Travelmate kijelzője matt vagy fényes? (gondolom fényes )
-
Matt23
tag
Sziasztok,
a segítségetekre lenne szükségem. 2 hónapja vettem egy aspire 5315 notit. Az utóbbi időben minden nap kikapcsol bármi előzetes jel nélkül. A melegedésre ügyelni szoktam, de sokszer asztalon is kikapcsol. Általában nincsen különösebben leterhelve, de még akkor is ki tud kapcsolni amikor magára hagyom. Ami furcsa az egészben, hogy sokszor csak az segít ha kihúzom a tápnak a dugóját, mert amikor kikapcsol akkor kialszik mindkét led ugy hogy közben be van dugva a táp.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja?
-
Shomci
tag
sziasztok!
kivancsi vagyok szerintetek mennyit erhet most:
Acer Aspire 5601 AWLMi notebook
intel c2d 1,66ghz (T2050)
2 giga ram (1gb 667, 1gb 533 mhz)
wifi a/b/g
4 oras akku (4800mah)
magyar bill
100gb-s ide hitachi winyo
DL dvd iro
3 usb port
15,4" kijelzo 1280*800 felbontassal
a vga pedig:mobile intel 945GM express chipset family 224 MB
aki tud, segitsen legyen szives!
koszi,
SomaNOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB
-
sempimq
csendes tag
válasz sempimq #8012 üzenetére
Jól éreztem, hogy valami nem stimmel azzal az Aspire-rel, szóval felhívtam a notebook-osokat és kiderült, hogy természetesen nem GeForce Go 8600M Gt, van a laptopban, hanem egy 8400-as - ami azért nem mindegy. Nem feltétlenül korrekt a részükről, hogy nem javították át a specifikációt a honlapon, holott rögtön tudta a faszi, hogy mit fogok kérdezni...
De legalább a válaszást egyértelművé tette.
-
zso79
őstag
Valaki meg tudná mondani, hol lehetne megtalálni a preinstalled vista acer-es háttérképeit? Köszi!
-
zso79
őstag
Kérek benneteket ne nézzetek hülyének, de tudmátok abban segíteni, hogy miért lehet az hogy pl NBA 08, vagy Need For Sped - Carbon alatt van hogy kifagy, és leáll... ?
Egyszerűen az lehet a gond hogy nem rendszergazdai jogosultsággal futtatod az adott játékot!
Semmi köze nincs a jogosultságokhoz!!! Ha nem vagy jogosult progromot futtatni (saját policy, ad-ból lehúzott policy, stb. miatt), akkor egyszerűen el sem tudod indítani. Jogosultsági probléma nem okoz fagyást és leállást. Pláne nem úgy, hogy csak néha történik. Már megbocsáss, de ez h..lyeség.
-
Nunder
őstag
válasz Alexa85 #8001 üzenetére
Szerintem nem kell mindjárt a "melegedésre" gyanakodni. Egyszerűen az lehet a gond hogy nem rendszergazdai jogosultsággal futtatod az adott játékot! Nekem is előfordult amíg rá nem jöttem mi a szitu. Nincs más dolgod mint a játék parancsikonjára jobb klikk és ott a Futtatás rendszergazdaként és akkor elvileg nem fog se kifagyni se leállni! Ha továbbra is fennáll a probléma akkor érdemes a nagyobb léptékű frissítésbe belemenni.
-
sempimq
csendes tag
Sziasztok!
Egy rövid szakértést kérnék tőletek, az alábbi ügyben:
Két gép közül kellene választani, az egyik Acerben AMD Turion 64X2 TL58 1900mhz-es proci van és Geforce Go 8600M Gt 256Mb-os videókártya van és 17.0"-s (Acer Aspire 7520G), a másik gépben Intel Core2 Duo T5450, 1660Mhz és Mobility Radeon X2400Xt 256Mb, 15.0"-s.(Acer Extensa 5620G).Az érdekes csak az egyébként, hogy az Aspire ilyen videókarival van, mert a pontos típusra rákeresve, az összesnél 8400Gs-t találtam, szal valszeg a nootebook.hu-n szerepel szarul a konfiguráció...
A válaszokat előre is köszönöm!!!
-
Shomci
tag
sziasztok!
kivancsi vagyok szerintetek mennyit erhet most:
Acer Aspire 5601 AWLMi notebook
intel c2d 1,66ghz
2 giga ram (1gb 667, 1gb 533 mhz)
wifi
4 oras akku
magyar bill
szep allapot
100gb-s ide hitachi winyo
DL dvd iro
3 usb portmit hagytam ki?
szoval arra lennek kivancsi.
koszi,
SomaNOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB
-
kybic
tag
válasz Sancibácsi #7999 üzenetére
Üdv.
- itt... ( ezek az XP-s driverek )ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_5520/driver/
csak egy könyvtárszinttel feljebb és a BIOS mappában.
[ Szerkesztve ]
Lenovo... a "vas"
-
P34k
tag
Srácok, akinek melegedés, energia-menedzsment gondja van az AS5310/AS5720 notebookokkal XP OS alatt,
az próbálkozzon meg feltelepíteni az ePower Management szoftvert, mint Acer által készített energiagazdálkodást kezelő programot.Elviekben általánosan használható verzió erről a linkről tölthető le.
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_6292.html
Közvetlen link:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_6292/utilities/AcerEPM_Acer%20ePowerManagement_%20v2.0.4002_XP.zip
Visszajelzéseket itt várom tőletek.
[ Szerkesztve ]
Abit IP35-E/E6550@3430MHz/4x1GbDDR-II@980MHz/Inno3D GeForce 8800GT 512Mb
-
csibuci
csendes tag
Az 5720G Biosa tényleg nem írja ki hogy hány fokos a proci, vagy csak én nem talátam meg? Asztalihoz vagyok szokva, ott meg ki szokta írni a bios. Milyen programmal nézitek a hőmérsékletet? Én felraktam az everestet, de csak a vinyó hőmérsékletét írja ki...
-
zso79
őstag
válasz Alexa85 #8001 üzenetére
Ez gyanúsan melegedési problémára utal. A hőmérsékleteket legegyszerűbben everest-tel tudod megnézni, írja a 2 magét, a die-t, a gpu-t és a hdd-t. Új bios-t nem ördöngősség felrakni, letöltöd acer honlapról és végigcsinálod ami a readme-ben van. Viszont az új bios nem feltétlenül jobb, nem kell mindenáron ragaszkodni hozzá, ha a régivel is jól működik. Ha neked folyamatosan fennáll a problémád egy próbát megér.
-
Alexa85
csendes tag
Sziasztok!
Kb 3 hónapja van acer aspire 5520-as gépem, és nagyon szeretem, csak persze a vistaval van némi gondom...
Kérek benneteket ne nézzetek hülyének, de tudmátok abban segíteni, hogy miért lehet az hogy pl NBA 08, vagy Need For Sped - Carbon alatt van hogy kifagy, és leáll... ? Ez eléggé bosszantó azért. A másik, hogy hol tudom megnézni hogy mennyire melegedett fel a procim?
Valamint még annyi, hogy olvastam a fórumon, h uj BIOS-t lehet tenni a gépekre? Erről írnátok picit bővebben? Miért jó az? És mennyire nehéz megoldani?Tényleg bocs a hülye kérdésekért, de nem vagyok egy nagy számítógép szakértő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest