Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gagaist
csendes tag
Köszönöm szépen a segítségedet. Ezt én is tökéletesen tudtam/tudom!
Beállítottam a biosban a cd-ről való bootolást. F2-vel kellett behozni, igen jól tudtad. Aztán ezután indul ugye a gép. Felpörgeti a cd-t, és a vistának jön be valami segédprogramja, tehát a szokásos "A cd-ről való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt..." felirat meg sem jelenik egyáltalán!!!!!!!!!!!
Tehát nem rakja fel az XP a telepítéshez szükséges dolgait és nem kérdezi meg, hogy hová akarok telepíteni, mivel addig el sem jut az egész! Szóval a partíciókat sem tudod törölni.
De azért köszi szépen! -
kybic
tag
válasz
gagaist
üzenetére
Először is beállítod a BIOS-ban a bootolást Cd-ről opciót. Ez nálad nem tudom milyen billentyűvel jön elő, nálam a BIOS a gépinduláskor "F2"-re jön be.
Ha ez megvan, akkor ugye felrakja az XP a telepítéshez szükséges dolgait és megkérdezi, hogy hová akarsz telepíteni.
Ekkor te "törlöd az összes eddigi partíciókat" és újat ill. újakat hozol létre teszés szerint.(NTFS-t választva)
Ezek után a kijelölt partícióra indulhat az XP telepítése.
Amikor kész, BIOS-ban a bootolást visszaállítani HDD-re. Nagyon röviden ennyi.
Üdv. -
kybic
tag
válasz
gagaist
üzenetére
Üdv.
Nem kell erőszakoskodni, felmegy szépen magától, csak kell egy kis segítség neki.
Úgy veszem ki a szavaidból, (és ezért ne haragudj meg, nem rossz szándékkal írom) hogy jobb lenne egy olyan szaki ott a környezetedből, aki már csinált full. telepítést és nem lesz semmi gond. -
Juhiii
csendes tag
A garancialevél nem annyira hülye kérdés, mert pont itt a topicban olvastam, hogy ha jól emlékszem az ElectroWorld-ban vásárolt mindenféle garanciás pappír volt , csak eredeti acer garancialevél nem.
Tehát IPON, PCX, USANOTEBOOK rendes, jó bolt? ajánlod?Az pedig, hogy bontatlanul jön és majd én besétálok az nekem nem jó, mert Békés megyei vagyokés pont ezért szeretnék neten rendelni ingyenes kiszállítással.
-
Juhiii
csendes tag
Nincsenek nagy nagy elvárásaim, semmi extrát nem akarok rajta csinálni.
A legkomolyabb a játék lehetne.A GMA X3100 egyébként mire elég 2x1GB RAM-al?
A jelenlegi asztali gépemben pld. egy Sapphire Radeon 9250 128MB van, Celeron D 320 2400Mhz procival és 512 MB DDR1 RAM-al.
Ha ezt a szintet egy kicsit is hozza akkor az elég lenne.
(GTA San Andreas, COD2 elmegy rajta) -
bonat
senior tag
válasz
gagaist
üzenetére
nah..itt van pl egy OKulás......
ezért érdemes Linux-al venni...mert ha Oprendszerrel veszed az Acer-eket...akkor ott van egy gyári OPrendszer partíció amit sehogy sem tudsz letörölni...(mert garanciavesztéssel is járna)
ha Linux-van simán formáz....XP feltelepít külön partícióra és kész is.....elnézést kérek ha ..úgy érzed h leszídtalak.....félreértés végett nem szídtalak...hanem másoknak szertném mondani hogy mi az előnye a Linux-os gépeknek

-
bonat
senior tag
IPON-t, PCX-et ismeri valaki, rendeltetek már náluk, adnak-e eredeti ACER garancialavelet?
ez sem valami józan kérdés..kb olyan h ha veszel autót akkor ahhoz kapsz e Forgalmit???
hogyne kapnál Acer garlevelet (jótállási lapot)......megrendeled...megjön nekik nagykerből a noti LEZÁRVA..ők bele sem nyúlnak..ott előtted fogja majd lepecsételni.....általában.....
nekem is úgy volt.....
megrendeltem..Személyes átvétel...hívtak..megjött...bemegyek....
ott a doboz ..makulátlan gyári leragaztással...és ott bontottuk fel........Garanciakiterjesztés is szintúgy.......
Általában 90%-ban nincs leragasztva a Noti hátulja garancia védjeggyel így nem jár garanciavesztésse a RAM bővítés......és jobban jársz ha te rakod be..mert boltban kb ugyanannyi a beszerelés mint a RAM ára....
(512-vel veszed és veszel hozzá 2x1GB-ot akkor marad a gyári 512-őd..mert csak 2 foglalat van notiban)

-
gagaist
csendes tag
válasz
twollah
üzenetére
Sziasztok!
Problémám a következő: adott egy ACER ASPIRE 5920G típusú notebook, amit Vistával szállítanak. A felhasználónak XP kellene rá, mert idegen neki a Vista. Biztonsági mentés megtörtént, két dvd-re kiírtam az eredeti állapotot visszaállító recovery disket.
XP cd betesz, bootolás cd-ről megtörténik, viszont a Vistának valami segédprogramja jön be, nem pedig a megszokott "A cd-romról való indításhoz nyomjon meg egy gombot..."
Hogy tudnám azt elérni, hogy az xp cd elinduljon ténylegesen?Előre is köszi!
Üdv/GaGa
-
bonat
senior tag
Mondjuk, hogy nem integrált a videokari az igen jó pont. Esetleg még néhány "újabb" game is elfutna rajta.
Azt ne felejtsd el hogy C2D amiket néztél azok alapmodellek.....
Ha komolyabb dologra kell mint a netezés akkor Celeron Proci szóba sem jöhet..sztem
Ha meg vmit szeetnél játszani akkor TM 5520G 2400XT-vel...Acer gépekbe milyen RAM van???
ez nem okos kérdés......
mindegyikben más.......ami épp volt a gyárban bele készleten
Én nekem Samsung volt benne.....vettem hozzá még vásárlás napján Aqua-ában Kingmax-ot...és DUÁLBAN mennek...vásárlás valamelyik boltból (MediaMarkt, Euronics, PhotoHall)
egyik sem jó választás....egyrészt mert sokkal drágábbak ott a gépek..mint egy Számtech boltban.....és nem nagyon értenek hozzá....ajánlom neked:
http://www.hardwarefutar.hu/index.php
-
Andreas!
csendes tag
Szerintem ha árban elmennél 150 tájékáig, akkor érdemes ezt választani. Tudna a lányod My Little Pony-s meg Barbie-s játékokkal játszani! Vagy Fatal Frame-el, attól függ, hogy milyen az ízlése.

Eredetileg én is Inteles voltam, ez az első AMD-s gépem, és eddig teljesen elégedett vagyok vele. Ha megnézed a teszteket és írásokat, nem hoznak ki akkora különbségeket, ráadásul ha belegondolsz, hétköznapi használatnál nem tökmindegy? Játékoknál van nagyobb jelentősége, ott pedig általában az AMD muzsiukál jobban...
Xp telepítésben nem vagyok ott, de ha itt visszaolvasol a fórumon, az alapján szerintem meg lehet oldani.
-
Juhiii
csendes tag
válasz
Andreas!
üzenetére
Nézni néztem, de alaphelyzetben a lányomnak jobban bejön a aspire dizájn mint a fekete travelmate, továbbá inkább intel párti vagyok.
Ne legyek?
Mondjuk, hogy nem integrált a videokari az igen jó pont. Esetleg még néhány "újabb" game is elfutna rajta.
Milyen az XP telepítése? az 5315-é elméletileg elég könnyű, hozzáértők már csináltak is hozzá drivercsomagot [link] -
Juhiii
csendes tag
Tervek szerint főleg netezés, MSN, filmnézés, zenehallgatás, office, néhány régebbi játék (amit még a GMA X3100 is elbír).
Max. 150.000-ig mehetek el, ezért gondoltam, hogy akár még a kétmagos konfig is beleférhet.
De lehet, hogy nem is nyerek vele semmit?
A legolcsóbb 5315 (512MB RAM) az 108.749Ft [link]
Míg a 5720Z az 145.464Ft [link] -
kybic
tag
Üdv.
- mindkét proci 65nm-es, "merom tipus"
a celeron gyorsabb, viszont csak egy magos
a T2310 tudja a Speedsstep Technology-t (EIST), a celeron nem
Röviden ennyi a két proci között a különbség... szóval az a lényeg, hogy mire fogod használni.
Itt megtalálod a két proci leírásait:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_microprocessors -
Juhiii
csendes tag
Szeretnék néhány héten belül venni egy Acer laptopot, ehez kérném a segítségeteket.
A szűkös anyagi keret miatt két típus jöhet igazán szóba.
Az egyik az Aspier 5315 , a másik pedig az Aspire 5720Z .Első kérdésem a procira vonatkozik.
Mennyivel jobb az
Intel Pentium Dual-Core T2310 1.46 GHz (1 MB L2 Cache, 533 MHz FSB, 64bit)
mint az
Intel Celeron Mobil M530 1.7Ghz (1 MB L2 Cache, 533 MHz FSB, 64bit)
megéri azt a 10-20 ezernyi ráfizetést?Második kérdésem:
A beszerzés három lehetséges forrásból történhet
- rendelés internetről (IPON, PCX)
- rendelés helyi szakboltból
- vásárlás valamelyik boltból (MediaMarkt, Euronics, PhotoHall)
A harmadiktól szívem szerint eltekintenék.
A helyi szakboltban ugye van személyes kapcsolat, probléma esetén bemehetek, kérhetek segítséget, de viszont drágább.
Netes rendelés a legszimpatikusabb, de mennyire megbízható?
IPON-t, PCX-et ismeri valaki, rendeltetek már náluk, adnak-e eredeti ACER garancialavelet?Harmadik kérdés:
Otthoni memóriabővítés valóban garanciális probléma lehet?
Ha pl. 512MB RAM-al veszek egy gépet és veszek hozzá 2x1GB RAM-ot akkor olcsóbban jövök ki mintha eleve 2x1GB RAM-os gépet rendelnék.
Az ACER milyen memóriát használ? Milyet vegyek? Kingmax, Kingston, Samsung?
Vagy mindegy? Bár úgy tudom jobb ha egyforma a kétcsatornás memóriahasználat miatt.Előre is köszönöm a tanácsokat, javaslatokat!
-
kybic
tag
válasz
Andreas!
üzenetére
Üdv.
Hidd el, hogy nagyon jó az XP is, ha rájössz hogy mi miért és hogyan működik. Én nem mondom hogy a VISTA nem jó, sőt biztosan nagyon jó az is. De ha valaki kísérletezni próbál, vagy egyszerűen csak piszkálja a dolog egy feladat megoldásában mint pld. engem általában, azzal csak tanulunk és előre megyünk. Én mindig azt mondom, (persze ez most kivételesen nem ide igaz,) hogy "lusta ember mindig spekulál, de mindig aból lett a valami." Nehogy félreérts tisztelt "probigon", nem rád értem ezt, csak a problémád megoldásában próbáltam segíteni. Magamra értem, mert amire rájöttem eddig azt mindig sok-sok spekuláció és próbálgatás előzte meg. De megérte.
(bocs a hosszú OFF-ért) -
Andreas!
csendes tag
válasz
progibon
üzenetére
Látod, az Xp-vel csak a baj van!
A Vista nem jó? Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy gyorsabb. Az egyetlen amivel szívtam Vista terén, az a Vista Business, amit a Tisztaszoftver program keretén belül kaptam - na hát ez a verzió tényleg gázos. Valahogyan mindig bekattant. A Home Premium eddig bevált. -
-
Nunder
őstag
válasz
twollah
üzenetére
nem tudom de nekem már feltűnt hogy a programok törlése és telepítése ablakban a Crystal Eye camhoz két ikon is tartozik ráadásul két különböző bejelentővel! az egyik a sima lencse ikon amivel a képeket készíted de a másik az egy videókamera ikon szal szerintem lehet fele felvenni csak még rá kéne jönni hogyan! rávetem magam a témára! ha megtudok valamit szólok.
-
Nunder
őstag
válasz
breal11
üzenetére
Neked is csak azt tudom mondani hogy majd ha megveszed a notit akkor csekkold le az oldalon! Így vakon azt mondanám hogy az én konfigomat figyelembe véve a Gears of War -t a netes cucc tesztje alapján elvileg megüti a recommended settingst de pont ennél a gamenél hiányzik az a fül (ha kipróbálod tudni fogod miről van szó) tehát nem tudom megmondani mika a pontos adatok a szükséges konfigról! próbáld ki te is akár azzal a géppel is amiről most tolod és hátha neked nem bugzik be az oldal! a másik két játék sajnos nincs rajta az oldalon meg nem is ismerem őket! próbálj utána nézni (Google a barátod) hogy mik az igényei a játéknak és akkor hasonlítsd össze a leendő Acered konfigjával!
-
progibon
csendes tag
Az integrálás egyébként simán sikerült, úgy ahogy írtad ( a link szerint), a cd is bootol róla. Egy tippem van még, hogy talán a SATA driverek nem megfelelőek ehhez a típusú laptophoz. Más ötletem nincs

Most egy viszonylag új, sp2-es XP telepítőcd-vel próbálkozom, ha ez se sikerül, akkor már inkább alszok
-
progibon
csendes tag
Köszönöm a segítséget, a Vistás particiókat teljesen leszedtem, még a vinyót is kivettem és külön rackben usb-n keresztül teljesen lepucoltam. Próbáltam a mélyformázást is, meg még amiket javasoltatok, azokat is. Az integrálás hibaüzenet nélkül lefutott, az iso állományok rendben elkészültek, és már ötletem sincs, hogy mért nem sikerül

-
kybic
tag
válasz
progibon
üzenetére
- ha hagytál valamit a VISTA-ból a vinyón és úgy akarod feltenni az XP-t, akkor az nem fog menni.
Új partícónál választod az NTFS-t és nem gyorsformázást kérsz hanem mélyformázást
azaz rendes formázást válassz. Menie kell ha jól csináltad az integrálást.
De már találkoztam olyan XP Cd-vel, amibe nem kellett integrálni semmit, Új partíciókiosztás és formázás után símán felment a SATA-s vinyóra az XP minden féle BIOS átállítás nélkül.
Üdv.
-
progibon
csendes tag
letöltöttem a kybic által megadott helyről az intel drivereket és ezeket integráltam a telepítőbe TXT formában az összeset ( most probálom a PnP álltalános drivert, de ezek szerint ez nem biztos hogy jó).
A telepítés elindul, felparticionálom a merevlemezt, leformázza, feltölti a telepítési állományokat, majd amikor a kék felület után ujraindul és elkezdené a grafikus felületü telepítést nem indul el, fekete kép és ott megált.
Köszi -
RI/OS
addikt
válasz
progibon
üzenetére
intelröl töltsd le a sata drivered(raid/ahci szoftverként van fent)! Rakd fel a gépre! Program files intel mappába lesz driver vagy vmi ilyesmi. 2db inf fájl wan. Abból kell minden drivert beleintegrálni txt módot kiválasztwa az nliteal! Nem vagyok gép elött, holnap leirom neked pontosan ha nem megy
-
twollah
nagyúr
Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehet felvenni mozgóképet a beépített kamerával?
-
progibon
csendes tag
Van egy kis gondom egy acer Travelmate 5620 as notebookkal. Nevezetessen nem tudom feltenni a XP -t a vista után. Azt már kiderítettem hgy az SATA driver hiányzik a telepítőből, a BIOS meg nem ad lehetőséget a nativ modba való kapcsoláshoz. Segitene valaki hogy honnan tudok letölteni SATA drivert a telepítéshez és azt hogyan tudom beintegrálni a XP telepítőjébe? Ha esetleg valaki tud hivatalos BIOS frissitésről ami nativba engedi kapcsolni a disket, ezt nem találtam a Acer supportjában az is segitség, de én inkább a telepítő készítést és a SATA driver letöltési helyét részesíteném elönybe.
Bocs a hosszuért
Elöre is köszönöm -
RI/OS
addikt
Az semmi. Én kivettem a pipát az enrgiagazdálokodásnál, hogy x %-nál ugye leállítja a gépet. Tehát kikapcsoltam és addig használtam amig az elektronika lötte le a gépet
Ezekután kikapcsolva felraktam töltőre, feltöltötem maxra és a wear 10%ról lement 7%ra 
Ezt eljátszom még párszor
-
Jávi
tag
ezt nem hiszem el lecsökkent az akksi wear levelem 3-ról 2%ra!
szerintem begárgyult az nhc mert vmikor 9,18ghz-t ír a procira
és ha odaviszem a kurzort akkor azt írja 463571mhz xD -
Andreas!
csendes tag
Köszönöm, egyszer már nekifutottam az Oblivion-nak (még az asztali PC-n) de rögtön az elején valami rohadt kis törpék folyton kinyírtak, aztán elment az egésztől a kedvem. Azt hiszem az volt a gond, hogy nem értettem merre kell menni, és bekerültem a rohadékok táborába a hegy tetején, és ahányszor feléledtem, annyiszor kaszaboltak le ott rögtön.
Nem vagyok azért annyira béna, majd előveszem és megpróbálom újra!

-
Nunder
őstag
válasz
Andreas!
üzenetére
Abszolúte nem! Nekem is fekszenek a stratégiák és már miért volna ez "röhejes"?? Mindenkinek szíve joga eldönteni hogy milyen játékkal játszik! És igen sajnos a karid jobb mint a HD2400XT főleg azzal a 256 megával ami mondjuk ATInál "elvileg 1024" a hypermemoryval de hát azzal kitörölheted... Ha már inkább stratégia akkor ajánlanám a Command & Conquer 3 Tiberium Wars-t vagy majd ha valaha is kijön akkor majd egyszer a Starcraft2-t és nem tom RPG ben mennyire hasítasz de grafikailag és játékélményileg nálam most egyértelműen az Oblivion viszi a pálmát! De amíg várakozik az ember az új gamekre addig sincs gond mert ott vannak a régi jól bevált klasszikusok mint amiket te is említettél! De hát ilyen konfig mellett az ember merjen vállalni valami nagyobbat. Ja ha jó grafos mostani stratégiát szeretnél akkor talán még a World In Conflict de sztem nem fog tetszeni mert az irányítás és a nézet csapnivaló!
-
Andreas!
csendes tag
Nincs valakinek ötlete vagy ismerőse, hogyan lehetne csökkenteni a bluetooth modul beszerelésének költségét Aspire gépbe? Mármint úgy, hogy ne vesszen el a garancia!

Beszéltem a szervizzel, maga a modul is viszonylag drága (5000 Ft+ÁFA ha jól emlékszem), plusz a munkadíj + valami kis antenna vagy kábel, és meg sem áll 20000 Ft-ig a móka.
TUDOM, hogy egyszerűbb egy USB-set használni, de a beépített megoldás kényelmesebb lenne.
-
twollah
nagyúr
Ize...
Remelem nem fogsz lekopni...
Nekem 3 giga van a gepemben es netezek, forumozok, zenet hallgatok, ritkan jatek.
Volt ev vegen egy lehetosegem, hogy 8 ezer local creditert vehetek az asztali gepembe + 2Gbyte ramot es nem hagyhattam ki.
Boltban ugyan ez ~12 ezer local credit lett volna. -
Andreas!
csendes tag
Wow, köszönöm a tippeket, meg fogom nézni ezt a weboldalt.
Engem ezek a fajta játékok nem annyira mozgatnak, sokkal inkább érdekelnek a stratégiai jellegű (pl. Age of Empires, Heroes of Might and Magic - ez röhejes?) és az autós játékok (pl. Flatout, NFS) de ezekből ritkán adnak ki igazán jókat. Vagy ott vannak az olyanok (a besorolást nem tudom) mint pl. a Max Payne, a Hitman, az Overlord...
Ezért is mentem el most az FPS-ek irányába, és be kell ismerni, hogy DX10-el még egy olyan játék is érdekes lehet, ami amúgy nem is annyira az!
Nem tudom amúgy megítélni, hogy ez a kártya mennyivel jobb a HD 2400 XT-nél, mert eredetileg olyat akartam venni. Az egyetlen hozzáférhető forrás (amit találtam) az a notebookcheck.com, de az is iszonyatosan relatív, mert ugye más konfigok 3D Mark eredményeit közli. Szerintem úgy lenne igazán objektív, ha fognának egy adott típust és konfigurációt, és abban cserélgetnék a kártyákat. Végül belevágtam ebbe, és csak remélni mertem, hogy megér ennyi különbséget...
-
ludus
aktív tag
válasz
twollah
üzenetére
hát igen, kissé nevetséges hogy mostanában már ha valaki 512MB memoval szeretne gépet használni akkor már mindenki morog itt a fórumon hogy lehetetlen... elmondom hogy ebben a gépben amiről most írok 384mega ram van egy 1.5-ös pentiummal és csodák csodája működik, az XP is szépen fut más dolog hogy azért egy Vistát nem kockáztatnék meg...

ui.:
azért kíváncsi lennék ha nem lennének így a béka feneke alatt a memóriaárak, hány embernek lenne itt a fórumon pl. 2giga ramja a gépében arra hogy netezzen meg filmet nézzen vele... -
Nunder
őstag
válasz
Andreas!
üzenetére
Szerintem neked már érdemes megpróbálkozni a Crysis-szal mert a karid elég jó! Mondjuk azt mondják a profik hogy nem kifejezetten szereti a notikat mert megeszi a hűtést... De attól még megéri próbálkozni sztem nem lesz semmi baj vele legalábbis még nem hallottam hogy valakinek ilyen jellegű problémája lett volna! A notidon vista alatt ha 1280 ban játszol megkockáztatok egy hight de AA nélül meg az árnyékok is megfogják eléggé! Más DX10 sok nincs de aminek még szép a grafja az a Hellgate : London (ez mondjuk pont DX10), a The Witcher (ami mellesleg magyar szinkronnal készült), Unreal III, COD4, HALO3 stb. Lehetne sorolni de mondjuk jó volna tudni hogy milyen irányban mozogsz! Ha jó gamet akarsz akkor menj fel a System Requirements Lab oldalára ott van egy kereső amiben a legújabb gamek vannak és még le is ellenőrzi hogy miként fog futkosni a játék a gépeden! Na ott aztán kedvedre válogathatsz! Itt a [link]!
-
Andreas!
csendes tag
Visszaolvastam az ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, de nem találtam konkrét megoldást:
Leszedtem a gépről az OEM Vistát, töröltem a partíciókat - a rejtettet kivéve, mert azt a Vista telepítője nem látja.
Hogyan lehet recovery lemezt készíteni úgy, hogy már nem a gyári oprendszer van rajta? Az Acer támogatás weboldaláról minden hülye szoftvert le lehet tölteni, kivéve az eRecovery-t.
A recovery lemez egyébként egy, a Norton Ghost-hoz hasonló képet készít, vagy ez a recovery lemez olyan, mint egy rendes Vista telepítő, csak tele van pakolva az Acer szaraival?
-
blackmacs
senior tag
Nem kell az xp-hez UAA driver hogy felrakd a hangot az már benne van az audio driverbe csak a szűz xp re kell tenni a hangdrivert és nem a telepítő varázslóval azt ki kell hagyni
De már egyszer írtam ezt 
-
Andreas!
csendes tag
válasz
Andreas!
üzenetére
Kipróbáltam egy-két játékot 1280×800 felbontáson, AA-t kivéve minden beállítás maximumon, és tökéletesen futnak:
Bioshock (DX10)
Kane and Lynch
Need For Speed Pro StreetTudtok a Bioshock-on kívül valami DX10 játékot ami érdekes lehet?
A Bioshock egyébként nagyon durva, a grafika valami félelmetesen komoly, bár én most találkoztam először DX10 játékkal...
-
Nunder
őstag
válasz
Meekrob
üzenetére
szerintem érdemes lenne kipróbálnod a NHC-t (Notebook Hardware Control)! abban mindent kiír a procitól a karin át az aksiig és ott le tudod csekkolni hogy a te gépedre milyenek a kérdéses értékek! érdemes kipróbálni mondjuk engem az idegesített hogy egyből indult az oprendszerrel de ez nem feltétlenül rossz.
például innen le lehet szedni! [link]
szerk: mivel látom hasonló a notid ezért mondom nekem 75 fok volt a plafon CPU nál!
-
RI/OS
addikt
Létezik olyan emberi lény aki az Nhc feszszabályzó részét müködésre bírta core2vel? A másik, ha beszólok, hogy szar az aksim(1hónap alatt 10%wear) az egész notit elviszik? Nem tudjátok hogy megy?
-
BluEyes
őstag
válasz
andris21
üzenetére
Pár napja raktam xp-t egy 5310-re. Kis macera, de minden van hozzá.
Biosban ha ide módba rakod AHCI módról a hdd-t, akkor az xp települ. Ahci driver utólag felrakható, de nem szükséges, gyorsabb nem lesz a vinyó.
Az Acer-Europa honlapján a driverek zömében van XP könyvtár, azaz a driver vistára és xp-re egyaránt jó. Ez alól az audio és a wifi volt kivétel. Audio drivert a Realtek-től (hd audio), wifihez meg innen [link] töltöttem. UAA driver is kell majd a hanghoz, arra keress rá a neten, egy csomó helyen van, én a HP-tól töltöttem, kafa. Ennyi. -
mezis
félisten
válasz
andris21
üzenetére
Üdv.!
Én tegnap előtt vettem egy 5310-eset. Tegnap este már XP és is volt rajta, hála egy
magyar linknek, (amit most fejből nem tudok, de szükség esetén elő tudok vakarni). Egy másik link segítségével pedig már minden, a WLAN és a hang is működik. (Valamint nem hittem el, hogy a hozzá adott CD csak WinVis drivereket tartalmaz.)
[link]A SUSE Linux 10.3 trükkök nélkül, azonnali "drótos" interneteléréssel, frissítéssel, szinte magától kúszott fel.
Egyébként nagyon elégedett vagyok vele, árához képest szinte mindent tud.
Ritkán kavarodok erre a fórumra, esetleg keress privátban.
családnak 2.ik gépnek szeretnénk gépet venni! A gép célja elsősorban netezés, max filmnézés. Gondoltam ha manapság mindenki notebook-ot vesz mi miért ne?!
de ahogy elnézem ezek a "legolcsóbb" notebook-ok nem sok jóval kecsegtetnek. először egy fujistusiemenst néztem, de azt én nem szeretem
szóval most egy Acer aspire 5310-re terelődött a figyelem. [link]
olvastam a topicban hogy XP driverekkel gondok vannak(de az amcsi oldalon van fent egy rakat driver). egy kis szivás a telepitésnél nem riaszt el, de ha egyálalán nincs driver akkor inkább vesszük meg :S szóval a kérdés, hogy van-e valakinek pont ilyen és hogy müködike rajta az XP. -
andris21
tag
sziasztok!
családnak 2.ik gépnek szeretnénk gépet venni! A gép célja elsősorban netezés, max filmnézés. Gondoltam ha manapság mindenki notebook-ot vesz mi miért ne?!
de ahogy elnézem ezek a "legolcsóbb" notebook-ok nem sok jóval kecsegtetnek. először egy fujistusiemenst néztem, de azt én nem szeretem
szóval most egy Acer aspire 5310-re terelődött a figyelem. [link]
olvastam a topicban hogy XP driverekkel gondok vannak(de az amcsi oldalon van fent egy rakat driver). egy kis szivás a telepitésnél nem riaszt el, de ha egyálalán nincs driver akkor inkább vesszük meg :S szóval a kérdés, hogy van-e valakinek pont ilyen és hogy müködike rajta az XP. esetleg egy Ubuntu is jó, ha azzal megy, de nemtudom a család többi tagja hogy viszonyulna hozzá
használhatatlan dolgot nem szeretnék venni, de belegondolva ha veszünk egy ugyanilyen f.os integrált cuccokkal rendelkező ~50ezres asztali gépet, annál is fennálhat ugyanez a driver szivás.
amúgy azért pártoltam át ehhez a géphez, mert ebben intel chipset van, és az azért mégsem Via vagy sys -
Meekrob
tag
Sziasztok, érdekelne hogy tudja e valaki hogy milyen hőmérsékleti értékek a maximum amit a gép engedélyez az aláírásomban szereplő notinál? Vagy támpontot tud-e valaki adni hol tudom ezeket megnézni, bioson kívül, mert ott nem találtam ilyen értékeket ( habár ott kéne lenniük, nem?
), mert nekem úgy tűnt hogy 75 fokos gpu-nál van a gpu max-a de ez nekem nagyon alacsony értéknek tűnik... Esetleg valaki tudja h lehet változtatni az értékeket?
Bios frissítésben nincs változás 
-
Fred10
csendes tag
Sziaztok! Kinéztem magam egy Acer NB AS5920G-302G16N típusu laptopot. A kérdésem az hogy a leírásban van olyan aminek nincs a leírásában az hogy VHP és az 10ezerrel olcsóbb!! Mit jelent pontosan ez??Van értelme plusz 10ezerért azt választani ami tartalmazza??
-
blackmacs
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(bocs a hosszú OFF-ért)
A Vista nem jó? Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy gyorsabb. Az egyetlen amivel szívtam Vista terén, az a Vista Business, amit a Tisztaszoftver program keretén belül kaptam - na hát ez a verzió tényleg gázos. Valahogyan mindig bekattant. A Home Premium eddig bevált.

Ne felejtsd el se te se a másik hogy ti is kezdtétek valahol