- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frames
tag
válasz
daiml3r #8478 üzenetére
Összehasonlító lista: [Notebookcheck]
-
frames
tag
Mi az acer.hu-n ez a Blue acer? És megy vissza a számláló
-
frames
tag
Elméletben működhet, de online nem lehet akkor aktiválni a vistát csak telefonon, mert netes aktiválásnál azt írja ki, hogy a kulcs már használatban van... Tehát szerzel egy vista DVD-t telepítésnél megadod az OEM kulcsodat és a telepítés után telefonon aktiválsz... De hangsúlyozom, hogy elméletben, mert még nem csináltam. de több helyről hallottam, hogy így lehet.
Bocs nem figyeltem twollah hsz.-át
-
frames
tag
Nah a d2d probléma megoldódott olyan szinten, hogy szerencsére nem volt letörölve a recovery partíció, így ki tudtam írni a recovery discekeket, és fel is telpítettem neki rögtön a vistát, a lelkére kötöttem, hogy ezt a 2 DVD-t jól rakja el
Egyébként még mindíg nem tud bebootolni a d2d partícióról, egy BIOS frissítés talán majd megoldja ezt a problémáját is...
-
frames
tag
válasz
Sancibácsi #8050 üzenetére
Tudom, hogy ki tudom írni, én elővigyázatos voltam
, csak kedves ismerősöm nem nagyon (egyáltalán nem) ért hozzá és attól félek, hogy elszórakozott a partícionáló progival, amit nála hagytam, ma reggel hívott hogy nem indul a d2d, pedig mindent beállított, ami az UG-ben volt...
Majd ha elállt az eső, elmegyek hozzá és megnézem mi a helyzet, és leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segít majd a jövőben -
frames
tag
válasz
Sancibácsi #8048 üzenetére
Ok kössz, akkor majd valamikor megcsinálom neki. Mondjuk sokaktól hallottam, hogy online regisztrációnál előretelepített rendszernél azt írja ki a vista, hogy nem lehet online regisztrálni, mert nem jó a kód vagy valami, azért kell telefonon aktiválni.
Jah még valami: Te ki tudtad írni a recovery partíció tartalmát, akkor is, mikor nem indult el a d2d, vagy nem próbáltad? -
frames
tag
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy nem akar elindulni a d2d recovery? Be van kapcsolva a biosban, de nem indul el egyik ismerősömnél, ami még nem is lenne baj, de nem írta ki a rejtett partíció tartalmát, szóval sehogy sem tudja visszaállítani a rendszert. Én viszont nem fogom odaadni neki az aktivált vistámat... A másik kérdés, az hogy ha egy vista DVD-ről felteszem neki az OEM kóddal az op.rendszert, akkor lehet-e online regisztrálni, vagy telefonon kell?
-
frames
tag
válasz
InquisiThor #7814 üzenetére
Mindenek előtt érdemes kiírni az Acer eRecovery programmal 2 DVD-re, és akkor bármikor visszaállíthatod a rendszert, ha szükséges, azután elvileg le is törölheted, ha nagyon muszáj, egyébként ha jól tudom (ha nem akkor majd kijavítanak) akkor semmi károd nem lesz belőle, ha letörlöd....
-
frames
tag
válasz
balika000 #7805 üzenetére
Laptopvideo2go driverek telepítése:
[XP alatt]
[Vista alatt] -
frames
tag
Az NHC-nak is van energiagazdálkodási beállítása, meg lehet adni, hogy mennyire vegye vissza a fényerőt, procit, stb. A túlmelegedési problémát tényleg nem oldja meg a bios frissítés. De annak az esélye, hogy a gép elrontsa a frissítést az esélye elég csekély, ha akksi benne van, és fel van dugva töltőre, na és csökkentett módban megy a windows, vagy minden futó program be van zárva, ami lefagyásra hajlamos, akkor nem lehet gond, ha olyan veszélyes lenne, akkor az acer nem tenné fel a frissítéseket!
Az a 75 fok az nagyon sok, nekem most netezésnél 45 C-os, játéknál, pl: crasis, akkor is csak 73-75 fokig megy fel a CPU...
-
frames
tag
Azon túl, hogy túlmelegedik, lehet hogy túlmelegedik, de én a helyedben először egy driverfrissítéssel próbálkoznék, hátha: [Laptopvideo2go]
Asztán az is lehet, hogy a vista megunta, hogy állandóan szidod, és megadta magát: reinstall, de mindenek előtt tedd fel az NHC (Notebook hardvare control)-t, vagy az Everestet, és mérd meg a processzor, és a GPU hőmérsékletét, játék közben, ha nem megy a kritikus érték fölé, akko ugyebár nem túlmelegedés, hanem valami más
-
frames
tag
eRecovery-ről jut eszembe, amikor ki akartam írni DVD-re a partíciót az első DVD-t rendesen meg is csinálta, asztán kért egy másik üres discet, adtam is neki, de kidobta és megint kért egy üreset, betettem egy harmadikat de azt sem fogadta el, mindegyik sony DVD volt, igyhát kiléptem, azóta nem is próbálkoztam vele... Valakinek valami ötlete lehet, hogy miért nem fogadta el az üres dvd-t? talán azért mert mindegyik ugyan az a márka volt!?
-
frames
tag
válasz
TigerCat #7616 üzenetére
Én már sajnos egyszer megismerkedtem vele, amikor alvásból akartam felkelteni a gépet, ő úgy döntött, hogy inkább alszik még egy kicsit, úgyhogy adott egy kék halált, de ezen kívül még egyszer sem találkoztam vele
Hmmm szerintem négy mega RAM-mal, nemhogy kékhalált, de még visztát sem fogsz látni a gépeden
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki... -
frames
tag
válasz
balika000 #7514 üzenetére
Drivereket, a hardverek gyártóinak oldalain találsz XP alá (pl: VGA, hangkártya), de néhány visztás driver, (pl: Sinaptics media touch, Ethernet, bluetoot, wireless, infra és a kamera) ezeket fel lehet tenni XP alá is, úgy hogy az eszközkezelőből a hardver tulajdonságai menüpontnál, azon belül az illesztőprogram fülnél a frissítésre kattintva kitallózod a driver telepítő mappáját, és az XP felismeri a drivert. ELVILEG így működnie kell, én is most olvastam.
Egyébként nemtudom, hogy miért nem szereti senkisem a visztát, azért egy esélyt adhatnál neki. Nemsokára ittvan az SP1.
Juteszembe, ha egy kicsit visszaolvasol, akkor az XP-s driverekkel kapcsolatban hasznos információkat fogsz találni!!! -
frames
tag
Az XP-nek is van Media Center Edition-je angolul, de egy csomó óprogram van, ami hasonló szolgáltatásokat nyújt. Mondjuk én nem használom, mert vannak 1000X jobb programok, amik ugyanazt nyújtják külön- külön.
dekoninck: a vezérlőpultban hol van infrabeállítás? lehet, hogy én vagyok hülye, de nem találtam
-
frames
tag
válasz
Fapuma1977 #7476 üzenetére
Ezt látod nem tudom, de nagyon jó dolog. A media center, a TV-progi, a Winamp, a foobar, és azt hiszem, hogy még a PowerDVD is vezérelhező vele.
-
frames
tag
válasz
vigh gabor #7443 üzenetére
Igen, igen, a bal oldalon van, félreirtam
Az lehet, hogy nincs feltéve a driver feltéve? Ki nem felejthették belőle szerintem.
Szerk: Bocs nem figyeltem zenész88 hsz-ét -
frames
tag
válasz
vigh gabor #7420 üzenetére
Üdv! A bluetooth-t azt a jobboldali gyorsindítógombbal tudod elindítani. Felülről a negyedik. Az infrát csak a távirányító miatt használom, szóval ebben nem tudok segíteni
-
frames
tag
válasz
Fapuma1977 #6962 üzenetére
Leszeded az oldalról a neked tetsző 32bites drivert, és követed a leírását ennek. Így biztod működni fog:[link]
-
frames
tag
válasz
Moonlight001 #6957 üzenetére
Üdv! A rejetett partíción a Vista van rajta, ezt ki lehet írni 2 DVD-re.
A registry a pistában is a regedit.exe-vel indul el, de van 1 csomó registrycleaner progi a neten, ami segíthet...
Programok és szolgáltatások, ez a vezérlőpultban van. Innen eltávolítod a nortont, aszt békénhagy. -
frames
tag
válasz
Bull Boss #6129 üzenetére
Akkor nem a procihasználat a problémája... Pl. azt megnézhetnéd, hogy nem zárta-e el véletlenül valami a szellőzőnyílásokat, meg megmérhetnéd a proci és a vga hőmérsékletét everesttel, vagy NHC-vel.
Azért is lassulhatott be, mert a proci nem bírja a hőmérsékletet, de azt majd a jártasabbak megmondják, hogy így van-e. -
frames
tag
megelőztél...
-
frames
tag
-
frames
tag
Ha kiírom a rejtett partícióról a Vista visszaállítóját, akkor letörölhatem a rejtett partíciót ugye?
Ha igen, akkor mivel érdemes? Esetleg partition Magic? -
frames
tag
válasz
runner 125 #5859 üzenetére
Hát igen a fusi-t szidják, az acert is szidják néhol, de azok nem mi vagyunk
. Itt a topicban összességében a legtöbben (én is) meg vannak elégedve a gépükkel . Az "új" szériára (gemstone, ProFile) még nem volt rossz szó (ha jól emlékszem).
Az új szériás noteszek még elég újak (fél évesek kb.), uh. messzemenő következtetéseket nem lehet levonni tartósságukról. tény, hogy jól össze vannak rakva, jó a design, ami benne van remélem az is időtálló lesz. -
frames
tag
Nálam akkor állt fenn asztalin ez az akadozós téma, amikor asztalin elromlott a procihűtés, és mindíg túlmelegedett.. Akkor volt az, hogy időnként egy 5-10 mp-ig akadt, azután rendesen ment egy kicsit, asztán megint beakadt, de 50-55 fok körül nem kéne neki. 70 fokon már elképzelhető, hogy ilyen baj van.
-
frames
tag
Lenne egy kérdésem: Hogyan tudnám az aláírásban szereplő notit rábírni, hogy adjon ki nekem 5.1-es hangot?
Realtak High Definition Audio hangkarija van, és a vezérlőpultban van egy HD Audio manager nevű progia, amibe be lehet állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett eszköz: hangszórók, optikai, HDMI. Az utolsó kettőnél van olyan beállítás, h. alapért. formátum: 5.1
Szóval tud egyáltalán kipréselni magából 5.1-et, és ha igen, akkor hogyan?
Vagy egyszerűbb, ha veszek egy Audigy 2 zs-t -
frames
tag
válasz
Meekrob #5654 üzenetére
Én is jártam így. Egyedül a Gta VC-vel és SA-val, nomeg a Jedi Knight III-al játszottam (nem vagyok nagy gémer) Ezek közül csaj a Jedi knight gyilkolta a gépet. Értem ezalatt, hogy a proci 73 fokra melegedett fel, meg a VGA is. A GTA-k nál a 65-öt éppen hogycsak elérte, szvsz játékfüggő..
-
frames
tag
válasz
AMD Power #5588 üzenetére
Az a Travelmate, amit az előbbiekben belinkeltél annak már az új üzleti ProFile designja van... A régebbi TM modellek valamivel "rondábbak" voltak... A Gemstone design pedig csak az aspire modellek sajátossága.. tehát te nem fogsz kapni travelmatet gemstone kinézettel csak profile-al, és fordítva.
-
-
frames
tag
Akkor mégsem mindegyik ilyen... tévedtem.....
-
frames
tag
A minap megnéztem a cpuz-vel a procimat... a progi azt írta ki, hogy: name: Intel Mobile Core 2 Duo T7500, amikor ugye 7300as van benne, az everest viszont rendesen felismeri. Akkor most hogy is van ez? Meghülyülhetett a cpuz, vagy mi?
-
frames
tag
Beállítottam NHC-ba, hogy a proci 50 és 100% közötti sebességtartományban dolgozzon, és figyeltem, hogy mikor mennyivel megy. Meglepve tapasztaltam, hogyha a procit teljesen kihasználó progit használok, akkor a 2000Mhz-es T7300-as proci sebessége 2126Mhz-en megy folyamatosan, az FSB pedig 212-on van. Ha kilövöm az NHC-t akkor is ez van... Nem azért minha baj lenne, nem is melegszik miatta túlságosan, csak furcsa, hogy mitől megy eddig fel eddig a sebesége..
Akinek hasonló procija van attól kérdezném, hogy nektek is felmegy eddig a sebessége?
Vagy ez az NHC miatt lehet? -
frames
tag
Az én gépemen megy a beépített bluetooet rendesen, fel ismer minden bluetooth-os telefont, még távirányítani is engedi magát a telóm által...
A hűtéssel kapcsolatban csak annyit, hogy, nálam netezésnél$ ritkán pörög fel, akkor is elnyomják a hangját az alapzajok, amikor pl: nagy grafikai és processzorígényű programot futtatok, akkor asztán lehet hallani nem kicsit, hogy megy, de nem is engedte még soha a hőmérsékletet 72 fok fölé... -
frames
tag
Nekem Wlan-nal, max fényerővel 2.5 órát ment, igaz 3 és felet írt ki.
Ma vettem észre, hogy a kijelző alsó részén lévő borítás, ajol az acer logó van az eléggé laza, Nektek is? Ez nem lesz baj a későbbiekben? -
frames
tag
5.1 a max élménypont amit a pista ad a 9.9-ből. A májkroszoft azt mondta, hogy a hardverelemek fejlődésével az 5.1 majd megy fokozatosan felfelé. !!Szerintem!! ez csak arra jó, hogy a pityu meg tudja határozni, hogy milyen szolgáltatásokat lehet bekapcsolni... Mellesleg nekem 4.6-ot adott eredetileg VGA driver frissítése után már csak 4.5-öt, de nagyon nem tud érdekelni
-
frames
tag
nagyon bejön: gyors, halk, nem forrósodik, és még jól is néz ki, remélem tartós lesz a borítása, meg a festése!
Az aksi tényleg nagyon jó benne: meglepődtem, mikor először lehúztam a hálózatról és kiírta, hogy ő most kb 4 órát fog aksiról menni! Én max 2.5 órára számítottam.... -
frames
tag
Hsználj Smplayer-t ez az mplayer grafikus felülete, tud magyarul is és be tudod állítani, hogy ha a kurzorgombokat nyomogatod hány mp-t menjen előre, vagy hátra, és ha sokáig nyomod itt is teker a lejátszó.
-
frames
tag
3 hét egy vinyóért? az nem semmi.... régen haver acerjának a kijelzőjével volt gond... benn volt náluk 4 hétig, és visszaküldték azzal, hogy semmi baja... Aztán haver meginz szervizeltette, hogy ugyanmár csinálják meg! Náluk volt másfél hónapig, de legalább a kijelzőt kicserélték.. Máig kérdés, hogy miért mondták rá azt először, hogy nincs semmi baja, amikor egy csomószor elsötétedett meg vibrált a monitor... Ja meg azt mondták, hogy azért kellet várni a javításra, mert nem volt megfelelő alkatrész raktáron... Azért Brnóban legalább alkatrész van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Fotó állvány eladó
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest