- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Blu-ray lejátszók
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Szerintem amiket most allitasz mond el Moonmannek is es meglatjuk, hogy mit mond ra.
Vagy akar a Windows Portal oldalon is elmondhatod a velemenyed XP vs. Vista ugyben.
Aztan gyere vissza es meselj nekunk is...Fel kene mar fogni, hogy az XP, hogy is mondjam... ...lassan a Windows tortenelmenek egy ujabb fejezete es nem a jovorol fog szolni.
Termeszetesen mindenki ugy szopatja magat ahogy neki jol esik.
Mas...
Tegye a szivere a kezet aki XPt rak(ott) fel a notebookjara, hogy meg is vette kulon a gephez a jogtiszta XPt.
En legalabb megvettem a Vistat es nem is szivok vele.Driver tamogatas?
Ha egy notebookon mar eleve Vistaval arulnak akkor az mar annyira gyanus lehet, hogy az ember utana nezzen, hogy miert nem adjak XPvel.
Aki meg ra akarja eroszakolni az XPt annak sajnos szembesulnie kell a problemakkal.
Nem mukodo vagy csak a fekete magia hatarat surolo varazslasok aran mukodo hang, kamera, stb.
Termeszetesen lehet irni az Acernek, hogy adjon XPs drivereket is, azert van a support emailcim.
Az ezzel kapcsolatos fejlemenyeket szinten megoszthatod velunk itt a topic keretein belul. -
RI/OS
őstag
ezt az eredetiséget meg azért írta twollah, mert eredetileg vista jár hozzá. És nem walószínü, hogy az ember bemegy és vesz hozzá egy xpt is egyébként aki xpt tesz rá megis érdemli. Vista supported. Xpröl szó sem esik sehol. És most lesni fogsz, egy memóriaigényes alkalmazás futtatása közben az xp több memóriát használ, mint a vista. Az meg, hogy asztalon megeszik 2giga ramot, csak azt zavarja, aki ostoba:-)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Olcsóbb kategóriás acer notiknál hogy alakul a megbízhatóság/élettartam?
Akinek van ezirányú tapasztalata, ossza meg velem pls, thx_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TigerCat
nagyúr
Helló!
Szedte már valaki az SP1-et Vistához?
Mi változott? Észrevettetek valamit?
Köszi!Ja, és szerintem kiváló az Acer Gemstone...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
gorlin
őstag
válasz twollah #5887 üzenetére
"Es ugye mindenki megvette mindegyik gepehez a jogtiszta XPt amivel most jelenleg sziv a notebookjaval."
nem azért szívnak mert nem jogtiszta,hanem azért mert nincs driver támogatás hozzá,nem tudom miért kell belekeverni a jogtisztaságot.Bemegyek a boltba és vagy Xp-t veszek vagy vistát.
"Az Xp vs. Vista, 32bit vs. 64bit flamebe nem akarok belefolyni, vannak nalam okosabb es tapasztaltabb emberek akik az erveleseid pillanatok alatt megcafoljak."Jelenleg akkor is az xp a kiforrottab ,megbízhatóbb,és gyorsabb rendszer!Majd lehet hogy 1-2 év múlva jobb lesz az xp-nél de jelenleg nem véletlenül vannak tömeges downgradek Vistáról xp-re.
-
frames
tag
Ha kiírom a rejtett partícióról a Vista visszaállítóját, akkor letörölhatem a rejtett partíciót ugye?
Ha igen, akkor mivel érdemes? Esetleg partition Magic? -
twollah
nagyúr
Ahaaaa...
Es ugye mindenki megvette mindegyik gepehez a jogtiszta XPt amivel most jelenleg sziv a notebookjaval.
Na neeeeee, mert meg a vegen elhiszem.Mas...
Az Xp vs. Vista, 32bit vs. 64bit flamebe nem akarok belefolyni, vannak nalam okosabb es tapasztaltabb emberek akik az erveleseid pillanatok alatt megcafoljak.
Az en tapasztalatom az, hogy 17 oranyi intenziv Vista hasznalat utan sem akart a Vista nekem olyan dolgokat csinalni amit te ebben a hozzaszolasodban sugaltal az olvasoknak.
[ Szerkesztve ]
-
gorlin
őstag
válasz twollah #5880 üzenetére
Ha az ember Xp-t tesz fel azt is meg kell vennie,nem hiszem hogy itt a kalózkodásról van szó.Én feltettem egy 64 bites windows xp-t és jelentősen gyorsabb a gép mint vista alatt.
Egyszerűen gyorsabb ,megbízhatóbb jelenleg az Xp.Most mindegy hogy 32 bitesről vagy 64bitesről van szó.Kevesebb a rendszerigénye,kevesebb memóriával beéri és gördülékenyebb. -
bonat
senior tag
válasz runner 125 #5878 üzenetére
mindegyiket gépet tudod kb 4GB-ig bővíteni....
mindegyik notiban 2 db RAM hely van.....így mivel én 1GB DDR2-vel (nem pedig 2x512) vettem (Samsung), volt egy szabad hely ezért oda tudtam tenni még 1GB DDR2-őt (Kingmax)...ennek ellenére Duálban mennek
-
twollah
nagyúr
válasz runner 125 #5879 üzenetére
Sokan elfelejtik vagy nem is tudjak, hogy az uj Acer (Gemstone) gepeket a gyarto a Vistara "optimalizalta".
XPt ra lehet rakni, de csak nagy szenvedesek aran es akkor sem biztos, hogy stabil a gep.Ha valaki annyira skot, hogy sajnalja a gep arahoz azt a plusz 20 ezer local creditet amibe a jogtiszta Windows Vista kerul az, hogy is fogalmazzak... ...megerdemli, hogy szivjon a geppel.
Anno nyaron amikor megvettem az 5710Zmet otthon bekapcsoltam, a gep magatol (talan ha haromszor hozza kellett nyulni a billentyuzethez) felrakta a Vistat egy, masfel(?!?) ora alatt es a vegen kaptam egy azonnal minden hardwarerel mukodo notebookot.
Nekem ennyit plusz kiadast megert a Vista.
Und noch dazu...
Amikor majd jon az SP1es csomag az elso idoszakban a kaloz Vistakkal nagy szivasok lesznek...
-
-
runner 125
nagyúr
Aham,köszönöm Neked is! Egyébként ezeket a szériákat meddig lehet ram terén bővíteni? Mert ha vásárolnék másikat,akkor inkább a 4gb max bővíthetőség felé kacsintgatnék..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
AMD Power
titán
-
gorlin
őstag
Megnézné már nekem valaki ,ha ráköt a notebook usb-jére egy vezeték nélküli egeret,hall e magasfrekvenciás hangot? Remélem nem csak nálam fordul elő
-
gorlin
őstag
válasz AMD Power #5872 üzenetére
Az a helyzet hogy most mondanám hogy miért nem teljesítmény alapján döntesz,de attól függetlenül hogy az asztali gépem is Core2-es Intel és a laptopom is intel az a helyzet hogy valahol mélyen én is Amd párti vagyok Ha egy kicsit több időm lett volna laptopot választani biztosan az Amd felé kacsintgattam volna,nem nyűgözött le az intel
Viszont arra figyelj ha Amd-s notebookot veszel akkor a 25W Tdp-s szériát vedd meg.már ami a processzort illeti (talán a Turion nem emlékszem) így ha internetezel nem fog zümmögni a gép
Mivel ha a processzo fogyasztása 25W az intel átlagos 33-35W-val szemben az már elég jelentős különbség az amd javára.Sőt ezek az Amd-s alacsony fogyasztású gépek jóval ólcsóbbak mint az intel ULV-s gépei(Iltra Low Voltage) -
bonat
senior tag
válasz runner 125 #5859 üzenetére
-
Skót
aktív tag
Üdvözletem mindenkinek!
Volna egy olan problémám, hogy van egy frissen vett Acer aspire 5720z notebook, friss winXp, driverek rajta tegnap még működött, mára pedig azt csinálja, hogy _használat_közben_ fogja magát és egyszerűen kikapcsol.
A bekapcsológombbal kérdés nélkül újra beindul, de ugye előröl boot minden, és amivel foglalkoztunkaz bíz veszett...
Valakinek volt hasonló tapasztalata? Esetleg megoldás?Köszönettel: Skót
(ha esetleg ezt nem ide kellett volna akkor srry :S, de nem nagyon tudom hol lehetne még ezt a kérdést feltennem)
[ Szerkesztve ]
"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"
-
frames
tag
válasz runner 125 #5859 üzenetére
Hát igen a fusi-t szidják, az acert is szidják néhol, de azok nem mi vagyunk . Itt a topicban összességében a legtöbben (én is) meg vannak elégedve a gépükkel . Az "új" szériára (gemstone, ProFile) még nem volt rossz szó (ha jól emlékszem).
Az új szériás noteszek még elég újak (fél évesek kb.), uh. messzemenő következtetéseket nem lehet levonni tartósságukról. tény, hogy jól össze vannak rakva, jó a design, ami benne van remélem az is időtálló lesz.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz runner 125 #5855 üzenetére
Az "új" Acer notik meglepően jók lettek. Az eddig tapasztaltak alapján meg végképp. Bár nekem a régivel se volt semmi bajom. A FS 2,5 éve is szidták meg most is.
-
runner 125
nagyúr
válasz twollah #5856 üzenetére
Nézd..Nem régóta forumozok,járom a PH-t.. ezért most szembesültem ezzel az "anti FuSi" dologgal,bár megkell h mondjam -lehet én vagyok szerencsés- a gépem lassan 2éves lesz ,és semmi problémám nincs vele! Úgy h én megvok elégedve ezekkel is
Szóval akkor megbízható gép?! Esetleges "tipushibák"?
Köszi"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
twollah
nagyúr
válasz runner 125 #5855 üzenetére
Jobban jarsz vele hidd el, a FS gepeket szidjak, mint a bokrot.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Első körben érdeklődni szeretnék az Acer notikról..Közhely kérdés: Mennyire megbízható gépek? Elképzelhető h lecserélem a FuSi notimat,az új kiszemelt egy: "ACER TravelMate 7720G-302G16N"
Köszönöm szépen a válaszokat!
Üdv"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Axi-Maxi
tag
Kész a notim 2 munkanap és itt van legalábbis azt írták Brno-i szervizből
Igyál vizet Axi fizet
-
Meekrob
tag
Sziasztok, engem az érdekelne hogy ha rákötöm a tv-re a laptopot, mivel tudnám a hangot is átküldeni a tv-nek? Mert addig ok hogy s-video kábel a képnek, de a hangot?
Köszi -
bonat
senior tag
Én tegnap vettem AMD-ATI párost!!
[link]Nagyon megéri sztem, rögtön bővítettem is még 1Gb DDR2-vel....
Játék közben (Company of Heroes) 65fok fölé nem ment a GPU....
nagyon tetszik eddig -
chop
őstag
Most ez lehet, hogy hulye kerdes lezs, de ha nekem van egy 5.1-es hangfalcuccom, akkor azt ra tudom valahogy kotni a notira, hogy normalisan szoljon?
Az asztalimon ugye volt alapbol integralt kartya normalis kimenetekkel, aztan meg vettem Audigy2 kartyat, szoval nem volt gond, de most kicsit tanacstalan vagyok...
-
rudikiraly
csendes tag
válasz snpetit #5829 üzenetére
mar megoldodott a problema, koszi. vegulis annyi, hogy az acernel kicsit problemasan van megoldva a cpu orajel valtogatas. stabilra kell pakolni az orajelet.
amugy vlc-vel is csinalta, direkt kiprobaltam egy szuz telepitesen.de most minden franko. ram bovitest majd kesobb.
-
AMD Power
titán
Ez túl jó árban van nem?
-
snpetit
aktív tag
válasz rudikiraly #5719 üzenetére
Nekem pont ugyanez a notim van, csak raktam még bele 1 gigát,most direkt megnéztem xp alatt nem csinálja.
Kodek pack nincs fenn ugye? Mivel próbálod lejátszást? VLC-vel és kmplayer-rel is nézd meg.
Driverek-ek honnan vannak? Gyártói (nem acer) oldalról szedd le a realtek-et és az intelt is (chipset és VGA) legfrissebb legyen fenn.
Ventije megy-e folyamatosan? Nekem csak néha kapcsol be... ne rakd olyan felületre ami eltakarja az alsó és hátsó szellőzőnyílásokat.
Vírusírtó tűzfal ami esetleg összeakadhat?
Esetleg bios frissítést próbáld meg 1.21-es a legfrissebb, de csak ha tudod mivel jár ha véletlenül nem jön össze. -
adyh
tag
Feltettem párat közülük és mindegyik működik csak az eNet -el akadtak problémák: feltettem és eltűnt a Wifi drivere, illesztő progija szóval netnélkül maradtam aztan mikor vissza tettem ezeket akkor meg nem akart csatlakozni mikor eNettel probálkoztam aztan vissza akartam térni az intel wifi-s progihoz (eddig ezt használtam) és nem megy. ugyhogy Windowsoshoz fordultam az szerencsére működik.
"Az akaraterő megteremti az utat"
-
rudikiraly
csendes tag
rendben, meglesem, aztan visszajelzek.
szerk:
lehet kellene hozza valami leiras.[ Szerkesztve ]
-
gorlin
őstag
válasz rudikiraly #5818 üzenetére
Azért azt az RMCLOCK-ot próbáld ki hátha jobban megy neki a dinamikus kapcsolgatás.
-
gorlin
őstag
válasz AMD Power #5816 üzenetére
Az a helyzet hogy bontatlan csomagolást kapsz aminek fix ára van.És az OEM vista "elválaszthatatlan" a notebooktol.Azaz hiába törli le nem adhatja el másnak ,ezért neked sem lesz olcsóbb ha ők variálni kezdenek.
Bár ez típustól függő,de biztos van olyan GYÁRI gépe mondjuk az Acernek az adott típusból amire eredetileg linuxot tettek.Bár megjegyzem 150-200e forintos kategóriánál már nem biztos hogy van linuxos.inkább ez az alső szegmensre jellemzőbb(legalább is az Acernél) -
rudikiraly
csendes tag
ok, koszi szepen. jo lesz ez igy. csak beijedtem, hogy esetleg ettol dramaian lecsokken az elettartalom. de mar megnyugodtam.
amugy szepen megy max orajelen, ami vicc, hogy az aero felulettel meg jobban is, mint amugy.
-
gorlin
őstag
válasz rudikiraly #5793 üzenetére
Azért egy vistától ne várd el hogy 900Mhz-en tökéletesen futni fog amellett hogy te videot nézel.Mivel ha leveszi a feszültséget akkor az órajelet is leveszi.Elviekben működnie kéne hogy dinamukusan kapcsolgatja ,lehet hogy ez egy Hp-nél jobban megoldott.De nem hiszem hogy ezért ki fogod tudni cseréltetni De inkább most próbáld meg ha ennyire zavar.
Az élettartalmon nem fog semmit változtatni mivel a ventilláotr 50foknál bekapcsol.Esetleg a ventillátor kell kicserélni 2-3 év múlva de az sem biztos.
De próbáld ki ezt:[link]
Itt állítsd be hogy dinamikusan kapcsolja a teljesítményt. -
AMD Power
titán
-
gorlin
őstag
válasz AMD Power #5801 üzenetére
Ha jól tudom üresen nem adhatják.valaminek kell lennie rajta.vagy freedos vagy linux.Az Aceren egy grafikus felület nélküli linux van amivel semmit nem tudsz csinálni (látszik hogy dísznek tették oda )max letörölni,vistát telepíteni vagy egy újabb linuxot.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Path of Exile (ARPG)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS Zenbook UX430UN-GV020T
- Lenovo X240 core i5 laptop + dokkoló
- Új Bontatlan Asus Rog Strix 3év Garis Laptop 16" QHD+ 260Hz i9 14900HX 1TB SSD RTX 4060 8GB
- Startech.com TB3DKDPMAWUE Thunderbolt 3 Dual-4K (PC & Mac) dokkoló - ÁRCSÖKKENTÉS!
- Eladó több db akkumlátor Lenovo Belső Thinkpad T570-T580 T460 és 1 db Új fóliás Dell Latitude 5520
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest