Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Ezt próbálta már valaki?
[link]
A trailer alapján nem sima szimulátor hanem FPS is. -
GalaHU
addikt
válasz
fatal` #58595 üzenetére
Miután elindítottad a Linket? Gondolom utána kontival kellene indítani a VD-t, nem? A gesztusvezèrlès ott már nem működik, legalábbis én hiába kalimpálok…
Nálam alapelv, hogy szimezèshez nem használom a kontit, úgy néz ki a cockpitem mint a karácsonyfa, nem tudom biztonságosan elrakni. A Q2 kontijai összesen nem voltak 1 órát használva, a G2-ből meg eleve kontinenteset vettem.
De szóljatok ha van jobb módszer, ne üljek háttal a lovon.
-
mmdms
addikt
Latom vannak itt boven simesek, nektek acc milyen ingame felbontassal megy? Valami meretezesi anomaliam lett, muszaj ablakban futtatnom a jatekot, mert az egerrel nem tudok akkora teruleten mozogni mint amekkora fullscreenbe, a felul oldalt es alul levo gombokra nem tudom rahuzni az egeret, mintha ablakos modba kezelne a jatekot annak ellenere h fullsreenbe van. Erre valami trukk?
-
GalaHU
addikt
válasz
Melorin #58587 üzenetére
Régen úgy volt hogy felvetted a szemüveget, átpattontottad Link-módba, aztán levetted a fejedről, indítottad a Steam-et, kiválasztottad a monitoron a játékot, azon belül megint kiválasztottad az Oculus módot, indítottad, aztán visszavetted a fejest ès 10mp múlva már VR-ban kerültél be a játékba. Enyhén szólva macerás…
Most ha már megy a Link, csak két koppantással kézzel a Q3 pántján átváltasz AR—re (előtte fej oldalra fordít, hogy a Q3 menü ne előtted jelenjen meg) aztán AR-ben nézve a monitoron elvégzed a játékindítást (ennyire simán jó a kép) aztán amikor elindul két koppintással megint a VR-ba vagy. Priceless…
Ráadásul nem tudom milyen szimeket akarsz tolni, de az Assetto-hoz a Content Manager az nem megy VR-ban, ott monitoron kell elvégezned a futambeállításokat (a verseny már nyilván VR) vagy az AMS2-ben (legszebb szim!) mindent a monitoron állíthatsz a rajtig. Sokkal kényelmesebb, addig sincs fent a szemüveg, két futam között picit pihen a szemed…
Így vagy úgy, de én nem kapcsolgatnám a monitort.
-
fatal`
titán
válasz
Raymond #58585 üzenetére
Ja igen, nem olvastam el rendesen a commentet, bocs.
Egy kikapcsolt monitorral egyébként valóban nincs gond (ami amúgy nem lesz homogén fekete, mert tükröződik rajta a fény meg ilyesmi).
#58586 Azért ez nagyon erős túlzás. Meg értelme sincs sok, ott a desktop view VR-ban is. Nálam is megy mondjuk a monitor, mert nem kapcsolgatom, de technikailag nincs akadálya.
-
Melorin
addikt
Mennyire kell figyelni a szoba elrendezésénél ahhoz, hogy megfelelően érzékelje a headset (Quest 3) a fejem mozgását? Szimulátorban fogom használni egy monitor előtt ami ki lesz kapcsolva ha VR-ozok. Egy ilyen sötét felület bezavarja az érzékelőit?
-
fatal`
titán
v62 és a sokak szerint nem támogatott PCVR
- Oculus PC app is now the Meta Quest Link App.
- Link now offers a 120Hz refresh rate with compatible PCVR titles
- When USB Link Auto-Connect is turned on, Link will now automatically reconnect if there is a software crash or disconnection.
- Link now fully supports the following Quest Presence Platform features: Hand Tracking, using hands and controllers simultaneously, and body, face, and eye tracking for PCVR games and applications (these were previously only supported for developers).
- We introduced Spatial Data Permission to our headsets and are now also bringing it to Link. This gives you control over sharing spatial data over Link. You’ll need to enable Spatial Data sharing in Settings to use Scene API over Link.
- Link now supports nVidia 4000 Series GPUs. (ezt nem igazán értem)
- We’ve made improvements to Link stability, reliability and battery efficiency.
- We resolved a number of known issues and bugs. -
gulasoft
őstag
válasz
Melorin #58563 üzenetére
Ne hanyagold el! Az eredeti amit adtak hozzá, azt legszivesebben a tervezőjének a fejére húznám, és nem engedném levenni, két nap alatt beleőrülne. Egy förtelem! Egy büntetés. Nem is értem hogy nem perelték még be őket emiatt az emberi jogok bíróságánál. Ha nem húzod meg lötyög, ha meghúzod, belevág az arcodba, és olyan szép búvárszemüveg fejed lesz két óra múlva, hogy rossz lesz rádnézni.
Vegyél egy BOBO VR M3 pro-t abban van aksi is, és a homlokodon támaszkodik nem az orrodon. -
Jinxb1rd
addikt
Én nekiálltam másodszor is az Asgard's Wrath 1-nek, de továbbra se értem, miért éltették ezt a játékot. Epikusan unalmas. Egyszerűen nem bírom legyűrni úgy érzem.
-
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #58571 üzenetére
Green Hell-nek álltam neki, de leginkább csak edzek meg golfozok mostanában a VR-ban. Majd szép lassan.
-
kiskuplung
őstag
Asgard's Wrath 2 Version 1.2.1466588 is live!
Igazából a legtöbb szívfájdalmat kijavították, úgy néz ki, csak pár hét kellett volna a csapatnak a bugok gyomlálásához... Még egy Quest 3 textúra csomaggal lógnak, és a2d2, Te is nekikezdhetsz
-
törölt tag
válasz
Raymond #58537 üzenetére
Azert a chromatic aberration meg FOV reszt szerintem nem annyira kell komolyan venni, ahogy a videoban is mondjak ez csak reprodukcio.
Az en gondolataim a videorol: Szerintem ahhoz kepest, hogy az Apple elso HMD-je nagyon jol sikerult. A Meta evek ota reszelgeti a Questet, itt meg csak most epul a platform es az okoszisztema amivel majd kesobb letaroljak a piacot, ugyhogy szerintem nagyon korai meg temetni. Ez az eszkoz a fejlesztok, a tech evangelistak es az ipar jatekszere, nem azoke akik valami megfizetheto eszkozt akarnak jatekra meg "termeszetfilmekre".
-
fatal`
titán
válasz
Melorin #58563 üzenetére
Csak szimezéshez az Alza olcsó 3 méteres kábele is jó. Viszont merev, roomscale játékokhoz nem javaslom (mondjuk én egyáltalán nem használok kábelt, szimulátorok is air linkkel mennek).
-
Melorin
addikt
Értem, köszi mindkettőtök válaszát. A pántot akkor egyelőre hanyagolom.
Bajban vagyok viszont a kábel kiválasztásánál. Tudtok itthoni beszerzést mutatni ami jó is? -
Raymond
titán
válasz
Melorin #58560 üzenetére
Fejpant van, de szerintem (es sok mas user szerint) nem az igazi. De ahogy a kollega irja probald ki eloszor es ha megfelel akkor nem kell csicsas fejpant. Nekem is csak ez van a hatuljara teve [link] Ez Q2-hoz van es mivel a Q3-nal mas a pant igy a felso nincs befuzve de ez is segit a tartasban ahogy van.
-
GalaHU
addikt
válasz
Melorin #58553 üzenetére
A 3rd party fejpántot ne kapkodd el, ha nem ugri-bugrizol a cockpitben (nem jellemző) akkor nem biztos hogy kell. De a kábel jó minőségű legyen, az fontos. Az extra power is kérdès, nàlam egész jól bírja.
Pár napja tesztelem főleg autószimezèssel a saját Q3-amat, de még várok a beszámolóval, mert jelenleg akkora tömjénezés lenne, hogy mindenkinek csípné a szemét.
Úgyhogy még keresem a hibákat…
-
Melorin
addikt
válasz
Raymond #58556 üzenetére
Nincs alapból fejpánt a Q3-hoz, vagy miért kell hozzá 3rd party? Nézem a kábeleket, 5k-tól 70k-ig terjednek az áraik, elég nagy kilengés
Van bevált típus itt a topikban vajon? És a power injector dolgot hogy kell megvalósítani? A topik keresője csak téged dob fel az injector szóra és azokban a hsz-ekben sincs példa rá
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #58540 üzenetére
Az a baj, hogy az ilyen félresikerült headset-ek csak lelassítják a VR terjedését. Főleg ha Apple-től érkezik. Mint anno aki kipróbálta a playstation 1es VRját és utána nem volt kíváncsi, hogy az Oculus Questek mennyivel jobbak
-
Raymond
titán
válasz
Melorin #58553 üzenetére
A 128GB-os verziot valaszd. Fog meg kelleni hozza egy 3rd party fejpant (van itt a topic-ban par kulonbozo egyeseknek, majd irnak roluk) es egy megfelelo kabel. A kabelnel arra erdemes figyalni hogy vekony es hajlekony legyen lehetoleg plusz jo eselyel kelleni fog a kabelhez egy power injector hogy hasznalat kozben ne meruljon a Quest.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
A Quest 3-ból több verzió is létezik, melyiket válasszam ha Simrighez szeretném használni vezetékes kapcsolattal? Kell még valamit venni hozzá, vagy minden van a dobozban ahhoz, hogy egyből használatba vehessem? Nincs valami rejtett költség plusszba, pl. előfizetés, bármi ilyesmi?
Köszi! -
sheep
addikt
Új Metro vr játék jön:
[link]
Remélem Alyx minőségű lesz (és persze ülve is lehet játszani) -
Dyingsoul
Topikgazda
Egyébként láttam a CES-en bemutatott áttetsző LG TV kijelzőjének aminek TV-ben kevés értelmét látom... Na valami olyasmi lenne jó VR-ra és akkor nem lenne szükség passthrough-ra.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #58537 üzenetére
Mondjuk a méltán híres gépösszerakós videó után én sem adtam volna 2 centet egy ilyen review-ért... De valóban kellemes csalódás, összeszedett, jó kis szakmai review, kellően részletes és őszinte.
6:29-nél azért kicsit fura ahogy a fülét begyűri a kábel...Eddig sem voltam Apple fan de ez a HMD totál bukásnak tűnik számomra...Na de majd meglátjuk az eladási számokat. (vagy nem)
#58542 Dave567: erre én csak a szokásosat tudom mondani: valószínűleg itt, Mo-n nagyon keveseknek, USA-ban viszont simán lehet jó kis piaca. Egyébként ilyen árcédulával az Apple-t szerintem az sem érdekli ha pár ezer darabot adnak el belőle mert a profitjuk egész biztosan meglesz rajta.
-
-
-
Crus
őstag
válasz
consono #58539 üzenetére
Előre meg lett mondva, hogy még nem tart ott a technológia, hogy ez ne legyen ekkora fail. Senki, de senki nem akar a fejére egy sima, egyszerű szemüvegnél többet hosszabb távra, főleg munkához, vagy a mindennapokhoz. Majd ha kb. ezekkel a tulajdonságokkal és drasztikusan nagyobb üzemidővel kijön egy VR Glass (nem ám HMD!), az majd tarolni fog, ez meg megy a Power Glove mellé a szánalmas bukták mellé.
-
tata21
tag
Sziasztok,
DCS guruk segítségét szeretném kérni! Meta3 tulaja lettem egy 2-es után. A DCS esetèn ha mozdítom a fejemet akkor elmosódik a kép mindaddig míg meg nem áll a mozgása. Illetve a kontúrok mosódnak el. Tud vki segíteni mit állítsak? -
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #58540 üzenetére
"
Spatial computingA Térbeli Számítástechnika aVRvirtuális valoság megmentője - Sajnos(?) nem!" -
kiskuplung
őstag
válasz
Raymond #58538 üzenetére
Nahát ettől epét fognak hányni a hazai "újságírók", már látom a szemeim előtt :
"Szia uram! Pixeles valóság több mint 1 millióért?"
"Ha még az Apple is csak ennyit tud, mit várunk még ettől a techtől??"
"A VR halott és az is marad"
"Spatial computing a VR megmentője - Sajnos(?) nem!"
"Vegyük észre a párhuzamot a 3D tévékkel, azok is eltűntek, ez is el fog."
"Úri móka lett az Apple Vision Pro... és még szar is" -
Raymond
titán
Na, jonnek a Vision Pro reviewk. Megmondom oszinten en elsosorban az orrnehez voltat vartam problemanak a sulya es az idetlen strap miatt, de ez a resz az FOV-rol es a chromatic aberration-rol durva lett: [link]
-
Raymond
titán
válasz
AttilaEdward #58532 üzenetére
Ez jo lesz hozza [link]
-
AttilaEdward
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Ocolus Rift CV1 vRszettem. Sajnos nincs meg hozzá az arcfelület illetve habvédő párna, orrpárna. Már több, mint egy hónapja vadászom, bújom az internetet, hogy honnan tudnám beszerezni. Van egy oldal: mikroelektrik ahonnan meg is rendeltem a terméket, de 1 hónapja csak hitegetnek, még csak fel sem adták a terméket. Ebayen találtam több tízezer ftért, használt terméket...
Ha nem lehet hozzá kapni sehol, ki milyen megoldást tudna ajánlani?
Köszönöm! -
peetyy
őstag
Sziasztok VR guruk!
Q3-mal felvett videót hogy a legegyszerűbb YT-ra feltölteni?
Én sajnos eléggé fapados és balf@sz módszerrel csináltam, castoltam mobilra a képet, és képernyőmentéssel rögzítettem a videót.
Ez egyáltalán nem lett profi, mert közben a szemüveggel látott képet is vettem.
De én csak magát a rögzített videót szeretném feltölteni.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm -
gulasoft
őstag
válasz
Tyrone89 #58518 üzenetére
Pont nem igaz ez most hogy az UEVR kijött és nagyon ott van. Kell alá vas rendesen, de gyakorlatilag az unreal engine 4.8-tól felfelé minden fut. Külső nézetes Alien fireteam elitet csak a konfiggal úgy alakították át, hogy belső nézetes 6dof motion controlos játék lett, és marha félelmetes így játszani, hogy kapkodod a fejed honnan ugrálnak az alienek, és nem egérrángató billenytűhuszárokként mészárolod őket, hanem a szoba közepén foprogsz pörögsz és anyázol mikor oldalről elkap egy ilyen retek. Nagyon durva.
Az hogy a Plaworldhöz is van már 6dof motion controlos config már csak hab a tortán. Jelenleg ott tartok, hogy nem tudom melyik ujjamba harapjak annyi új pcvr-rá vált játék szakadt a nyakamba. Ezek a srácok megmentették a PCVR-t. Csak ezek miatt elgondolkodtam a 4070ti-os gépem 4090-re váltásán, de lehet megvárom az 50-es szériát :-) Az biztos, hogy vas az kell alá. -
gulasoft
őstag
válasz
prtvlogan #58525 üzenetére
Az inkább a játék hibája, ha van lehetőség próbáljátok ki a walkabout minigolfot. Mi a lágyommalé q1-q2 és q2-q3 ban is toltuk multiban ezzel a megosztásos dologgal.
Egy dolora kell figyelni. A DLC-ket nem kötelesek ilyen megosztottra csinálni, de pont a walkabout az, ahol elég ha egy embernek megvan a dlc és mindenki tudja játszni, golyókat meg ütőt nem lehet keresni, de egyébiránt teljes értékű. -
prtvlogan
aktív tag
válasz
fatal` #58359 üzenetére
Lebetegedtek a gyerekek, így csak tegnap tudtam kipróbálni. Tehát nálam mindkét quest-en volt 2 admin ( ugyanaz) és 2 mellékaccount ( ugyanaz) Az admin fiók került megosztásra, mert azon több játék van. Elindítva az ETT-t rákeresve majd felvéve barátnak egymást azt látjuk, hogy ki van inaktív a gomb, és azt írja, ("nem lehet kihívni")
Na most ezt megváltoztattam úgy, hogy az egyik készüléken csak 1 admin van, a másodlagos készüléken pedig egy admin, illetve egy mellékfiók. Az admin megosztva, a játék elindul, de ugyanúgy inaktív a gomb. A játék maga fut mindkét készüléken egyidőben, viszont a multit nem engedi. Valószínűg itt el is engedem ezt a dolgot, és megy a q2 a jófogásra.
Volt itt nemrég eszmecsere, hogy kinek melyik jön be, nálunk egyértelműen a q3 lett a nyerő. -
Danecay
addikt
válasz
Raymond #58522 üzenetére
Őszinte leszek, nem jártam körbe a témát, csak "úgy gondolatban
" Nos, amennyiben ebben lenne még potenciál, akkor ezt ki lehetne használni. Mondjuk a PCI Express 3-t támogató alaplapom esetén, nem feltétlenül éreztem a PCI Express 4 kompatibilitás hiányát a 3070 esetében, de ugyanúgy el lehet tekinteni ettől egy 40xx-es sorozatú VGA-nál is?
-
Danecay
addikt
válasz
Raymond #58517 üzenetére
Én is éppen ezen gondolkodom, vagy mondjuk csak merengek
AMD AM4-es lapban, Ryzen 5 5600 mellett egy RTX 3070. Eszembe jutott egy esetleges VGA váltás pl. egy valamilyen RTX 4070-re, vagy mondjuk egy RX 7800XT-re. Prioritást élvezne az nVidia, viszont minden ár/teljesítmény kérdése. Elvileg a mostani driver-eiben, rágyúrt és javított, vagy a közel jövőben fog az AMD a videó kódolási algoritmusain, eljárásain, a Ray tracing pedig VR szempontból, kb. mellékes is. Igen-igen, de ez így is egy 100e+-os ismételt finanszírozás lenne, miközben 2d (3D)-ben a Ryzen 5 5600 proci, már kevés lenne az említett VGA-ak kihajtására. A nagyobb procira váltás, az kompatibilis perifériákon kívül (HDD, SSD, Monitor, billentyűzet, egér), teljes PC cserével járna, ami egyébként a normál használat mellett nekem jelenleg is kielégítené az igényeimet. Ott van viszont a VR, ami erőteljesen VGA limit-es. Elképzelhető, hogy VR szempontból elég lehetne csupán egy VGA csere?
-
Tyrone89
aktív tag
Tudom, a PC VR lassan "kihal", de most rakok össze új pc-t és kipróbálnám a pc vr-t is. Ez a konfig milyen lenne hozzá illetve milyen minőségben tudnék játszani? I7-14700KF, Gainward RTX 4080 Phantom, 32 GB DDR5 RAM
-
válasz
Raymond #58509 üzenetére
8 pines, 2db
gulasoft
Mezei 4070-ben is sokat hagyna a 10700k?
4060ti 16 GB is érdekes lenne 150e körül, de nincs, használtan se.Lehet várok kicsit, annyira nem sürgős. Alyxot se szívesen venném meg 60 dollárért mikor év végén 20 volt.
6700xt a 12 GB miatt lenne szimpi, ezzel van esetleg valakinek tapasztalata?
-
gulasoft
őstag
válasz
ferzoli #58508 üzenetére
Hát itt már a proci lesz a szűk keresztmetszet, +a 100.000 forint. Ami tudok, a lányomnak vettünk egy 4060ti-t és egy tápcsatival megelégedett. A 4070 ti-nak nem elég az 550 és nem elég a i7-10700k. Ha igazán komolyan akarod használni, akkor alaplap, memória proci táp és videókártya csere, ha szenvedni akarsz vele, akkor 1080ti ha nem kell akkora felbontás, akkor meg a 4060 ti jó lehet a mostani konfigodhoz.
-
xuser
tag
pm-ben tud valaki kuldeni itthon is mukodo referalt quest 3 aktivalashoz?
-
Pcvr-t kipróbálni milyen vga kari lenne alsó hangon alkalmas egy Quest 3 és Dell Precision i7-10700k PC mellé?
Használtban gondolkozom, kb 100 ezerig bezárólag. Később ha csökkenek az árak akkor váltanék rtx 4070 környékére.
Eddig 6600xt/6700xt és 3060ti/3070-t nézegettem.
Dell gyári tápegység 550w, nem szeretném cserélni, inkább gpu uv ha lehet.
Alyx tetszett meg, alapvetően ezt szeretném majd kipróbálni, szívesen veszem, ha van más játékra is ajánlás.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
nimfas #58506 üzenetére
9v 2amperral tölt max asszem. Szóval papíron jó de ki kell próbálni, ahogy neten olvasgatom eléggé lutri h melyik powerbankal hogyan viselkedik. Illetve variálja magának is attól függően hogy éppen hány% jár a töltöttség (esetleg hőmérséklet?) szóval nem fog végig, tegyük fel 18w al tölteni.
-
nimfas
addikt
Ezekkel a specifikációkkal vajon tudja tölteni menet közben a Quest3-at ez a 20.000mAh-s powerbank? Melyik a lényeges, a 9V vagy a 12V-os teljesítmény?
-
kenand
veterán
Kipróbáltam a Movie Deck for Plex appot Quest 2-n de nekem torz, homályos képt mutat filmlejátszáskor, nem nagyon találtam meg lehet-e valamit állítani.
Valakinek tapasztalata vele?
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest