Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokifalo
senior tag
Jahm...
a magyar árrés ... no komment
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Csokifalo #59988 üzenetére
Èn olyasmit használok amit küldtèl kèpet csak 90 fokos hogy ne álljon ki. Abból vettem 2 egyet a rendes töltèshez egyet meg a headseten levo powebankhoz ès így nem kell dugdosni semmit csak a mágneses fej odacuppan. Nincs semmi gond ha beleakad vmibe mert akkor leesik de legalabb nem az egesz headsetet rántja.
-
fatal`
titán
-
Csokifalo
senior tag
Megérkezett ma a bobo vr pro, és az amvr arcpárna többek között az amazonról
, meg vagyok vele elégedve, a másoknál hallható akku zümmögés sincs eddig, most vagy szerencsém van vagy nem tudom. A Q2-emhez ami volt régen is volt bobo, nekem nagyon bejött, az mondjuk akku nélküli volt. Arcpárna meg kiwi volt régen. Tartottam tőle hogy nem lesz jó a kombó, sokan panaszkodtak rá hogy nehezen fér össze, de tökéletes, nekem nagy a fejem, de a 8 éves lányomra is ugyanolyan jól passzol. Ami nekem fura, hogy azt javasolják ne töltsd a Q3-at az akksi packon keresztül, viszont ezzel kapcsolatban tapsztalatokra lennék kiváncsi, napi használatban mi marad majd egy év múlva a Q3 töltő csatijából ha naponta 3x húzom ki, dugom be a bobo-t, aztán húzom ki, dugom be a töltőkábelt direktbe?? Vannak már ilyen mágneses kábel végek töltésre, amik jó is lennének, mert tennék egyet a Q3-ra, csak az a baj, az spec kábellel van, akkor meg a bobo akksi nem menne rá... azt a kábelt meg ugye nem tudom cserélni mert fix. Ti hogy csináljátok? Esetleg, 2 ilyenen filózok, az egyik a kis rész bele a Q3-ba, a másik kettő nagy rész meg egyik a bobo kábelvégre, a másis a töltő végre, így nem gyalázódna a töltőcsati
-
Aki21
aktív tag
Hali. Olyan kérdésem lenne,hogy lehet a quest3ra pendrivot csatlakoztatni? C type usb A otgadaperbe bedugtam a pent és nem történt semmi. Formáztam ntfsbe, exFatba és fat32 be is de sehogy nem ismerte fel.
-
-
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #59975 üzenetére
Jó lehet nem használtál még uevrt. Ott lehet menet közben állítgatni milyen felbontáson menjen. Ha jól emlészem most mediumon megy és így lesz szemenként valami 2496*2592 ha ott a felbontást alapon hagyom. Az nekem még fluid. Egy 3080 sajnos nem tud annyit mint a 4070Ti, de mikor egy ilyen alapban nem VR játék egyszer csak kinyílik körülötted, akkor én legalábbis leesett állal néztem és már állítottam is be a srácoknak a patronálást (havi 2500Ft) mert a palworld is nagyon állatul néz ki és a többi is egész pöpec mindenféle egyéb beállítás nálkül is. (Jó az ark új verziója dlss-el low-on is éppen csak vánszorgott, de az nagyon szarul van optimalizálva)
És ilyenkor sokat stegít ha nem a gpu-nak kell kiszenvednie azt a 90fpst 4992*2592-es felbontással.
[link] -
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #59973 üzenetére
Ja az biztos szebb lesz ha lehúzod a felbontást meg a részletességet. Kinek a pap, kinek a papné, de itt legalább van rá lehetőség, és ez egy nagy dolog. Ott van a hardverben a lehetőség, és a meta aki elsőként jutott hozzá a ami napig nem csinálta meg. Lehet hogy te inkább alacsonyabb felbontásban és kevesebb textúrával tolod, de nekem pl. uevr játékoknál eddig nem nagyon kellett 1 alá húznom a felbontást és simán futnak a játékok, és nagyon durván jól néz ki egy jedi falen order vr-ban felskálázás ide vagy oda. (4070ti)
-
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #59970 üzenetére
Hát ha valakinek egy 4090-es kártyája van, az nem skálázza fel valószínűleg a dolgait, mindenki más beáldozza a képkocka szám növelése érdekében a dolgot, de itt igazából annyira rossz dolog nem történik, és a csávó a a qualcommal együtt fejlesztette ki a meta meg szerintem szart rá, és itt nagy előnye van a VD-nek az airlinkkel szemben.
-
gulasoft
őstag
válasz
gulasoft #59963 üzenetére
Itt egy leírás meg egy videó felskálázásról. Uevr-al kifejezetten hasznos.
Ráadásul a vdxr beállítással tudja a vezérlőid gomb melleti részét érzékelni (ugye ezeken a vezérlőkön nincs a 4 irányú nyíl mint ami az xbox vezérlőkön vannak, de az uevr-ban van olyan lehetőség, hogy a jobb hüvelykedet a gombok melletti terültre teszed, és akkor a bal joy fel, le, jobbra, balra emulálja ezeket a gombokat. Az új verzióban már van olyan is, hogy mondjuk a bal kezed a fejed mellé emeled, elkezd rezegni a vezérlő, és ekkor a joy mozgatása emulálja őket, ezt én jobban szeretem, és valószínűleg ehhez nem is kell ez a vdxr, de hátha valaki a másikat preferálja) -
Danecay
addikt
válasz
fatal` #59964 üzenetére
"AV1 van a VD-ben, amit az Air Link egyelőre nem tud, de ez csak RTX4xxx kártyákkal megy, a korábbiakban nincs encoder."
Ez biztos? Vagy decoder van csak encoder nincs?
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/gfecnt/202009/rtx-30-series-av1-decoding/
-
fatal`
titán
válasz
Danecay #59961 üzenetére
Alternatív codecek közül egyedül az AV1 van a VD-ben, amit az Air Link egyelőre nem tud, de ez csak RTX4xxx kártyákkal megy, a korábbiakban nincs encoder.
Frame gen. hasonlóan működik az összesben.
A UI/UX viszont sokkal jobb, mint Link/Air Link alatt és vannak egyéb funkciói, amik miatt érdemes megvenni.
Ha viszont Beat Saberezel akkor a VD sajnos felejtős, a tracking API proprietary úgyhogy nem tudja a fejlesztő jobbra megcsinálni és eléggé laggol, nagyjából expertig jó, de ide az Air Link vagy tethered Link ajánlott.
-
gulasoft
őstag
válasz
Danecay #59961 üzenetére
Igen ráadásul ott emberi nyelven le van írva, hogy melyik a low, medium, high, ultra meg valami goodlike, és melyik melyik kártyához ajánlott, a felskálázás meg annyit csinál, hogy mindíg az egyel nagyobbra csinálja a képet. (Ja és poén, de be tudja rakni az egészet úgy hogy átlátszon a szobád, és olyan játékok amik nem támogatják a Ar-t azokban is látszik a szoba (az átlátszóságot te állítod be), és mondjuk rohadt zavaró, de jó poén)
De a VD csak wifin megy arra figyelj! -
Danecay
addikt
válasz
gulasoft #59959 üzenetére
Köszi!
Én elsősorban az említett funkciók "alternatív video kodekek miatt, vagy pl. a Snapdragon videófelskálázási opció miatt" miatt lennék kíváncsi, és még az ASW-t vagy valamilyen Frame Generation eljárást ki is hagytam. Az a helyzet, hogy csak egy RTX 3070-esem van, és ha mondjuk már natívan nem tudok valamit kiszámoltatni, akkor azt jó lenne az ilyen segédeszközök segítségével megtenni, nyilván a minőségromlás oltárán.
-
gulasoft
őstag
válasz
Danecay #59866 üzenetére
Én airlinket nem haználtam az utóbbi fél évben. Csak és kizárólag a vd-t. Pl. unrealos játékoknál elinditom a vd-t (a vd streamerben az openXr Runtime VDXR-re van állítva), elindítom az uevr launchert, elindítom a játékot, megjelenik nagy vásznon, visszaváltok az uevr-ra (asszem bal kontroller alsó gomb hozza a billengytűzetet cd-ben, és a ott működik a windows gomb, kétszer megnyomom feljön az alsó menüsávon a futó programok) kiválasztom a legördülőből a játékot, injektálom, és pár mp alatt vr-rá változik, eltűnik a vászon. Se oculus anyámkínja, se steamet nem kell külön tölteni, feskálázza magától a képet.
Ha véletlenül valami steames vr játékot játszom, akkor alol a ott a launch steamvr, megnyomom, és töltődik a steamvr. Az airlink biztos jó már, de fele annyit sem tud mint a vd. -
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani shooter gamet?Alyx-et nyomom most meg végigtoltam az Arizona Sunshine-t mindkettő bejött, nyilván nincsenek egy szinten de így értitek mire gondolok.Q2-n játszom.Viszonylag friss a VR élmény számomra
-
dvogabi
tag
Sziasztok!
Bocs, hogy belekotyogok (nincs még vr-em, de karácsony óta kölcsön van nálam egy Q2 és ezért látogatom a fórumot.A Pivo ár miatt nézelődtem és ezt találtam.Azaz ha valaki vesz tőlük Pico 4-et egy, Quest Pro-t kap?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok.
Ma megjött a csere Quest 2. (nálam olvadt meg az USB csatlakozónál) Kaptam új töltőt is hozzá, ez teljesen külön csomagban jött. Az "új" headset a doboz szerint refurbished, de teljesen újnak tűnik. Lencséken a fólia is rajta volt, teljesen karcmentes. Bekapcsolás után újra kellett párosítani a kontrollereket, szoftver frissítés is volt, és mindent nulláról kellett telepíteni. Egy vadonatúj kábelt és fejpántot is kaptam hozzá. A teljes ügyintézés kb 1 hét volt. Szóval az én tapasztalatom pozitív, minden gyorsan és szakszerűen ment. (bár én direkt a Meta ügyfélszolgálattal intéztem, nekem így egyszerűbb volt.) -
Dr.NX
addikt
válasz
Mr.Csizmás #59948 üzenetére
Amazon.de-n most 350 EUR szállítással, áfa különbözettel.
-
Dr.NX
addikt
Ez volna az?
https://www.mediamarkt.de/de/product/_pico-4-all-in-one-vr-headset-128-gb-vr-headset-2836062.html
319 EUR-t mutat, hogy viszed le 308-ra?
Szállítanak Ungarnba vagy mailboxde.com-mal kellene hozatni?
Itthon van aprón egy eladó, akinél konstansan 145 ezer Ft bontatlanul, az alá lenne jó bevinni. -
mmdms
addikt
Mm-ba mar csak 308€ a pico4, amig meg van keszlet csapjon le ra minden simes, uberbestbuy.
-
zsozsa74
őstag
Nagy az izgalom aprajafalván!
Megvolt életem első ( és utolsó? ) Temus rendelése. Ezt a fejpántot várom soxeretettel valami 1900 ft-ért:
Kíváncsi vagyok, ennyi pénzért milyen. minőséget kapok. Ha megjön egyáltalán... 😁Amúgy én vagyok az egyetlen, akinek teljesen megfelel a Quest 3 origi befőttesgumi fejpántja?
-
Rixilend
tag
Udv.
Tudja valaki melyik futár hozza a BOBOVR termékeket ha a hivatalos oldalról volt rendelve? -
törölt tag
válasz
Csokifalo #59871 üzenetére
Kiprobaltad a Heresphere trial verziot? Szerintem meg mindig lencse formatum felismerese es ebbol fakadoan a nem helyes projection method a problema gyokere, mert ha az a lencse tipusanak megfeleloen lenne beallitva, akkor nem okozna ilyen durva vizualis torzulasokat a zoomolas, csak minosegromlast.
-
Raymond
titán
válasz
chris0000 #59935 üzenetére
Egy fiokod van. Eredetileg Oculus fiok volt. Aztan volt lehetoseg Facebook fiokra, amikor az uj fiokok mind a Facebook fiokodhoz voltak kotve a regi Oculus fiokok pedig meg szinten mukodtek. Aztan 2022-ben lett a Meta fiok. Ehhez nem kellett mar Facebook, le is lehetett valasztani azoknak akiknek Facebook-os volt. Az eredeti Oculus fiokokat pedig 2022 vegeig konvertalni kellett Meta fiokra. Nalam ez volt, gyors es problemamentes. Nem tudo hogy mukodik a facebook osszekotott fiokoknal.
Egy fiokod van es azt hasznalod mindenhol - HMD-n, az app-ben es a PC-n is.
-
Raymond
titán
válasz
chris0000 #59933 üzenetére
En akkor konvertaltam amikor az eredeti hatarido lejart, 2022 dec vegen vagy 2023 januarban. En az emailben levo linken keresztul mentem es mukodott, azota is azt hasznalom mindenhol. Hogy az aktualis helyzet mi azt nem tudom sajnos. Nekem viszont az Oculus account -> Meta account volt az ut, en soha nem hasznaltam facebook fiokot.
-
chris0000
őstag
válasz
Raymond #59879 üzenetére
hi. lehet kitöröltem az emailek közül mert nem találom, már nem emlékszem, h ott olvastam, vagy vmelyik hírportálon...
telón quest app-ban próbáltam emaillel a bejelentkezést. beírtam az emailemet, elfogadta, küldött egy 6 jegyű kódot az emailemre, beírtam, utána kérte a facebbok eamil címet és jelszót, aztán ez lett.. Te betudsz appon jelentkezni emaillel, vagy bárki? thx. üdv. -
icemad
nagyúr
Fanatical-on egész jó vr játék akció van.
[link] -
Márton
nagyúr
Mert meg mertem említeni (smiley-val!), hogy pont egy napja, szóról-szóra ugyanezt a kérdést feltette? Úristen, nem jött azonnal válasz, hétvégén!.. Ehh.
Ha nagyon s.o.s. neki, akkor legalább máshogy kérdezné, vagy sürgetné a segíteni tudókat, de hogy ugyanazt bemásolja ilyen rövid idő alatt, számomra picit a topiklakók lenézése.
bocs
offoffoff: arról nem is beszélve, hogy épp folyamatosan téma a kérdésre adott válasz, tehát csak egy minimális görgetés kéne.
Na mindegy, én vagyok a paréj. Értettem. Kérem a kitiltást. -
zolko0509
újonc
Sziasztok!
Hol érdemes a Quest 3-at beszerezni?
Itthon 240.000Ft körül?
Itthon használtan 200.000Ft körül?
Valamelyik külföldi Amazonon 210.000Ft körül?
Olyan tényezők érdekelnének mint pl. a biztonságos vásárlás, garanciális ügyintézés stb.
Előre is köszönöm! -
Laby
őstag
Már nálam van a headset, úgyhogy én válaszolok, mert én vagyok a problémás.
Igen, AMD-s alaplapom van (ROG STRIX B450-F).
Egy gyári V2 kábel meg szinte annyiba kerül, mint maga a headset... -
Laby
őstag
Az adapter rész ami megy oldalról bele az USB elosztóba, azt próbáltam ki, meg az a kábel lett kimérve multiméterrel, hogy áramot egyáltalán kap-e. Nekem is egyre gyanúsabb az az átalakító kis dobozka. Csak azt nem tudom kizárni sehogy, alkatrészt is alig kapni már ehhez, ha meg van is, akkor az meg aranyárban van.
-
mmdms
addikt
válasz
zsozsa74 #59902 üzenetére
Nem gondoltam h olyan de megeshet, nem a sok kibe miatt vanamugy hanem ahogy nezelodsz oldalt a panthoz hozzaerhet ha a kunkor a kabelbe ugy adja ki.
Egyebkent ha kabelt szeretne az ember hasznalni ez a csati es ahogy all az egesz csatlakozo nekem tetszett, hujebiztosabb mint polo a pico oldalan a szimpla typc
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Motoros topic
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest