-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
Nekem egy 20Ah-ás Blitzwolf akku van felrakva a Q3-ra. Ezt használtam a Q2-vel is korábban - teljesen jó eredményt adott: 1,5 óra teniszezés után 10% körül fogyott az aksi, nekem ez tökéletes. Pedig elvileg 5V/2A a kimenete.
-
nimfas
addikt
Jól értelmezem, hogy minimum 18W-ot leadni tudó powerbank esetén elvileg nem lenne sípoló hang az akksinál? Pont ma láttam egy videót ahol a gyári, a BoboVR és egy nyakba akasztós Akksit teszel a faszi. Az első kettőnél a Quest 3 akksija is merül a másikkal egyetemben, a nagyobb teljesítményű "nyakas" esetében viszont nem olyan mértékben. De lehet, hogy én értelmezem rosszul a videót?
MrTass Test - Battery Life - Quest 3 vs w/ Bobo vs w/ Zyber
Esetleg egy BaseUS 10-20.000 mAh akksi ami tud 20-30W töltést....
Baseus Airpow Power Bank 20W 20000mAhvagy
Baseus Adaman2 Power Bank 30W 10000mAh
_________________________________________________________________Erre (#57183nimfas) esetleg valaki?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
papafater197 #57197 üzenetére
Még nem.
-
papafater197
tag
Sziasztok!Lehet láma a kérdés, de ami a Questhez jár ingyenes játék az Asgard's Wrath 2 , az még ne jött ki ,ugye?
-
-
Raymond
titán
válasz
JoolsNOS #57191 üzenetére
Az enyem is itt van valahol a fiokban, az is valami 30EUR-os akcios 2016-bol. Mokas volt a Blocks vagy Cubes vagy hogy hivtak demo akkor, de soha nem lett belole semmi tobb.
Szerk: csak hogy vilagos legyen miert irtam az elozo hozzaszolast. Az itt [link] leirtakhoz kepest a Quest PCVR streaming beallitasa kb. a villany felkapcsolasa szinten van.
-
JoolsNOS
veterán
Én anno mikor az első verzió megjelent 2013 körül talán, akkor megvettem. 40 font körül volt Angiában. Akkor még persze vr nélkül, csak annyi jött le, hogy jópofa, de egér helyett marha macera és 5 perc után már zsibbadt a kezem a levegőben hadonászástól. Persze a vr miatt már hozzászokott az ember. Akkor kb 1 hónap után túladtam rajta.
-
szacsee
nagyúr
Első részéről a hozzászólásodnak tudok írni.
Quest PCVR módban Linken keresztül kapcsolódik, ez lehet egy USB kábel (Link) , vagy egy pc-re kötött wifi router is (air Link).
Mindkettőnél a windowsban telepített Oculus programban kapcsolódsz egy azt hiszem 5 jegyű kóddal amikor összekötöd, utána nem is kell vele foglalkozni többször.
Questet bekapcsolom, rámegyek a csatlakoztatott eszközre (saját pc-m) és csatlakozás.
Onnantól már a telepített játékaim egy gyűjtőmappába rakja és innen is játszhatok, vagy akár a windows asztalt is megjeleníthetem, onnantól meg mintha windowsban lennél.
Kb ennyi.
VD pedig a Virtual Desktop nevű program.
A Quest 2 több mint egy éve airlinket használ vezeték nélküli kapcsolatra, ez előtt a VD-n keresztül lehett csatlakozni csak vezeték nélkül pc-hez. Mivel már Airlink benne van a HMD beállításaiban, így nem sokan használják.
HMD beállításai nem bonyolult, kb egy android teló menüjét képzeld el, de YT-n biztos van videó róla, én pl ha bekapcsolom a kezelőpulton rákattintok az órára, airlinkre és kész.Itt egy videó VD és Airlink-ről. Ha shortsba befért nem lehet olyan bonyolult. (Airlinkről szóló rész 25 másodperctől látható )
petymeg : Köszi! Héten ha lesz időm ránézek.
-
petymeg
addikt
válasz
szacsee #57185 üzenetére
Nekem a DCS sokkal szebben fut Open XR-rel, ott az exe fájlban kell átirkálni parancsokat, a DCS fórumon van hozzá szájbarágós magyarázat, így nekem is sikerült. Ki akartam próbálni az Il-2-vel is, ahhoz kellene az opencomposite, de annál megakadtam. Az első futtatásnál le akar tölteni egy dll-t és azt nem találja.
-
v2
senior tag
Üdv. Játszom a DCS-t, van hozzá egy reverbG2 HMD-ém és azt szeretném, hogy legyen kézkövetése. Erre van egy ultraleap nevű eszköz, ami 120K forint. Tudom, hogy a Quest3 tudja ezt alapon de nekem nagyon bonyolultnak tűnnek a HMD beállításai, wifi, airlink meg VD meg a tököm tudja. Amikor ezekről beszélgettek csak nézek hülyén
Ezt az ultraleap eszközt használja valaki, megéri az árát?
-
szacsee
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
petymeg: Köszönöm!
a2d2 : Köszi, Airlinkem van, de ki akarom próbálni a VD-n keresztül is, pár youtube videón mutogatják, hogy van különbség a VD javára. Kíváncsi vagyok hogy még mindig így van-e?
fatal' : Köszi, sokszor én is így csinálom, de sajnos a steam VR néha szórakozik és egy köztes helyre rak (kör alapterületű háló közepén háttérben hegyek sziluettjei) a játék indítása után. Hallom a játék menü zenéjét, ha visszalépek az asztalra látom a tálcán, de sem a home-ban sem a játékban nem vagyok (nem mindig, de előfordul)
whiterat : Köszönöm, megnézem.
Aki OpenXR-t futtat mit telepített?
Neten olvasgatva a játékok FAQ-jában is leírják...
Pl: MS FS :
OCULUS HEADSETS
Before using VR in Flight Simulator with an Oculus headset, the computer needs to know the location of the OpenXR runtime. Please follow the steps below to set this location in the registry:
In the type here to search bar, next to the Start menu, type "Run" and hit Enter. In the Run window, type in “regedit” (without quotations) and hit Enter. This will launch the Registry Editor. Locate the following key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Khronos\OpenXR\1 For ActiveRuntime change its value to the one that matches your platform (NOTE: default path is C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-runtime\oculus_openxr_64.json) Close the Registry Editor. You are now ready to enter VR with your Oculus headset.Ezt minden a játékra érvényes leírást érdemes elolvasni és végrehajtani, vagy telepítem az Open XR toolkit-et és pl a Composite-t?
Érdemes foglalkozni vele, hoz annyi pluszt, mint ha steam VR-t használnám? -
nimfas
addikt
[link] ez azért egész érdekesnek tűnik!
-
nimfas
addikt
Ha esetleg szeretnék kábelt venni egy leendő Quest3-hoz, ez megfelelő lenne? 5m, usb 3.2 [link]
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Mi a legrövidebb módja annak, hogy Quest 2-vel a játékban legyek?
Steam VR és OpenXR esetén?
Magyarul Ti hogy indítjátok a játékokat? -
JAO76
csendes tag
válasz
csocsoszán #57168 üzenetére
Szia!
Látom téged nagyon érdekelnek a 3D-s filmek,ezért téged kérdezlek, (de más is reagálhat természetesen)hogy ha van 3D-s film,ami mkv kiterjesztésű,azt is lejátsza ez a 4xvr progi ?
Még azt kérdezném,hogy ha egy 3D-s film sample képek alapján (nyilván letőlteni szeretném) a két kép egymás felett párhuzamosan vannak elhelyezve,akkor azt is le tudja játszani a 4xvr ?
-
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
Van tapasztalatotok, tudnatok ajanlani valami programot, amivel step (stp) fileokat tudok VR-ban megnezni, esetleg szerkeszteni?
köszi
-
pRoject22
őstag
válasz
koanla #57169 üzenetére
VR-ban felesleges is maxolni, még én sem látom azokat a plusz effekteket a Varjo Aeroval 39 PPD / 2x SS-el, textúrát meg az árnyékokat elég bekapcsolni, a többit hiába dobod rá nem látsz belőle semmit VR-ban.
Az eső biztos hú de jó lesz de én személy szerint nem várom, előre félek mi lesz hiszen néhány balek szárazon sem tud menni...
-
koanla
aktív tag
válasz
tikshow #57109 üzenetére
Ha netán még olvasnád, akkor én is hozzátenném a magam dünnyögését - hogy mit teszel vele, az meg abszolút a Te dolgod.
Az iRacingnek az isten számítókapacitása sem elég. De a jó hír, hogy egy 12., 13., esetleg 14. szériás Intel CPU-ra váltani nem egy nagy deal (oké, utóbbi azért már az). És az iR leginkább a CPU-t pusztítja. Nagy egymagos teljesítményt igényel, ami vagy magas IPC-ben ÉS magas órajelben tud megvalósulni.
Ha a gépre nem szeretnél sokat szánni, akkor használtan 12600/13600K(F), de még inkább a 700-as barátai a jó megfejtés. A 900-as sem rossz, de előrelépést inkább csak a 600-ról 700-ra váltás hoz. A 12-es és 13-as széria között érdemi különbség nincs. A 14-est nem tudom, még én is csak tájékozódom, hogy érdemes volna-e váltani.Önmagában a 1080 teljesítménye nem lenne rossz, azonban az SPS-t az sajnos nem támogatja. Az azért fontos, mert a GPU-ról elég nagy terhet le tud venni.
Ha használtban gondolkodnál, akkor szinte a 2070-nel is jobban járnál, de igazából a 30-as szériában érdemes gondolkodni: 3060Ti és fölötte.Ha a mostani gépedről kéne fejleszteni és gond a lé, akkor az én első lépésem a használt CPU és hozzá való lap lenne; maradnék DDR4-en (a 9700-ból fakadóan jelenleg is rendelkezned kell ilyen szettel).
Ha még egyet tudnál lépni, akkor egy 30-as szériájú GPU használtan.Ha nem gond a lé, akkor persze mehet minden újban - de az iR a 14900K-4090 kombón sem fog fullosan futni. Sokan "várják" az esőt, ami úgy néz ki, csak tavasszal jön ki; azt nem tudom, mekkora érvágás lesz HW-es szempontból. Páran próbálnak készülni rá fejlesztéssel - de mint mondtam, jelenleg nincs olyan CPU-GPU páros, aminél maxolni lehetne. Még eső nélkül sem!
Aztán persze CPU vonalon el lehet menni AMD irányba is, ott az X3D lesz a jó megfejtés, azok a CPU-k a sok cache miatt vannak előnyben az X-es társaikkal szemben. Szóval ha AMD felé mozdulnál, akkor ügyelj rá, hogy X3D legyen.GPU-ban pedig - különösen iR-ben; és igen, még mindig az SPS, de picit az optimalizáció miatt is - érdemes az nVidia vonalon maradni.
Nem különben egy szerény képességű PC-hez is le lehet butítani a grafikáját úgy, hogy 90Hz-en is meg tudja értelmesen hajtani a Q3-at.
Én is totóztam anno, pedig egy jóval egyszerűbb fejesről váltottam (CV1). Ahhoz képest a mostani látvány - butítva vagy sem! - sokat hozott.De ez abszolút egyéni preferencia kérdése, persze. Neked mi fontos, miben tudsz/szeretnél kompromisszumot kötni, mennyit tudsz/vagy hajlandó rááldozni, stb.
-
csocsoszán
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz
csocsoszán #57166 üzenetére
Röviden? Azóta tudok ismét játszani Q2-n a WMG-vel (mert a fejlesztői egyszercsak dobták a 90Hz-et én meg érzékeny vagyok rá).
Azóta sokkal élesebb a Brink Traveler. És azóta tudok 3D formában is rögzíteni! -
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a quest game optimizer-ről? Nekem 3-asom a barátomnak 2-ese van. -
BusinessGuy
őstag
válasz
Raymond #57161 üzenetére
Plusz AV1 sem rossz dolog.....
Van jópár dolog streaming (Moonlight SunShine kombó például Nvidiával és codecjeivel adja a legjobb élményt), codecek, AI feldolgozás, videóvágás, stbstb... Igazából összesen másfél dolog van ami az AMD mellett szól. Az ár főleg és egy nagyon kicsit a vram mert bár a játékok zömének 4k-ban még a 10gb 3080 is elég RT nélkül illetve RT-vel is 12-13gb vram elég, ki tudja a jövőben mikor jön megint olyan totál feleslegesen vram zabáló program mint a Resident Evil 2 remake ami az AMD csodás megoldását használja - amúgy totálisan feleslegesen mert indokolatlan sok vram megy a levesbe olyan textúrákért amik semmi kimagaslót nem nyújtanak.....De ilyen esetekben jól jöhet a több vram. Ez nagyjából 20-ból 1 játékot jelent vagy még annyit se. Az összes többiben elöbb lesz gpu limited és csökkented a grafikát - vele a vram használatot - mintsem megteljen a 16gb -pláne a 24gb- vram.... -
JAO76
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat videokari ügyben!
Háromból három,az Nvidia javára igazából,ami meggyőzött,és asszem húsvétkor locsolkodnom kell rendesen -
Raymond
titán
válasz
BusinessGuy #57160 üzenetére
Plusz evente parszor van problema az AMD video encoder-el ami PCVR streaming eseteben nem elhanyagolando.
-
BusinessGuy
őstag
Teljesítményben max a 4080-hoz kullognak közel ha a dlss-t és RT-t nem vesszük számításba a 4090-től bő 30-40% elmaradásban vannak nyers erőben, smdlss-el végképp....
Én perpill a 4080-ra mennék mert bár 60-100k-val drágább mint a 7900xtx viszont jóval kevesebbet zabál, dlss-el szépet ver az AMD-re pláne ha RT is befigyel. A 16gb vram bőven elég, hamarabb lesz gpu limited és veszed le a grafikát mintsem az elfogyjon így a 7900xtx-en jókora felesleges parasztvakítás gamer szemszögből annyi ram. Nyers erőben tud 2-3%-ot az amd ráverni ott is régebbi stuffokban ráadásul mamár inkább dlss és fsr amire alapoznak a fejlesztők abban pedig az nvidia az egyértelmű győztes képminőség és sebesség tekintetében.De ha bízol a nyers erőben, nem érdekel az RT, nem érdekel ha a 60 fps-ért grafikát kell butítanod vagy gyengébb minőségű/sebességű fsr-t használnod és nem zavar a bő 50-100wattal magasabb zabálás akkor valóban jobb vétel olcsóbban az AMD, a drivereik ma már egész korrektek.
-
JAO76
csendes tag
Szép estét!
Videókártya választás miatt érdeklődnék,pc-vr miatt!
Persze a 4090-es kártya az a tuti,(időtállósága miatt is)de áruk is van,és vannak az AMD-nek a 7xxx -es verziói amik olcsóbbak,de ott kullognak teljesítményben közel hozzá.
Van itt olyan kedves(na jo,itt mindenki az) emberke,aki AMD- s videokártyát használ VR -ra,és teljesen tuti a dolog,nincs fagyás,nincs semmi morcosító dolog,hogy igazából utólag bánja,hogy nem a 4xxx- valamelyikét vette meg?
Egy 1080-as tulaj kérdezi -
pRoject22
őstag
válasz
Sirandrish #57128 üzenetére
-
-
sheep
addikt
válasz
petymeg #57150 üzenetére
Nálam meg a vr necksafer nem igazán működik
Gondolom először az xr necksafert indítod és utána a játok, másként nálam sem megy. Nem tudom mi lehet a probléma nálad, de az biztos hogy grafikában ég és föld a különbség Il2-ben az openxr javára.A másik kérdésedre nem tudom pontosan mivel van gondod, de mindegyik szimben lehet állítani az üléspozíciót. Indítod a játékot, a fülkében reset vr view, és ha túl köze/oldalra vagy beálltod a neked megfelelő szöget és elmented (il2 ben f9 vagy f10, FS-ben meg külön gombokkal kell álltani a fülkében mozgást.)
-
petymeg
addikt
Van arra tuti módszer, hogy PCVR szimulátrokoban arra legyen az előre, amerre nézek? Mert mindig kicsit vagy oldalra van, vagy túl elől ülök.
-
petymeg
addikt
Az Il-2-t SteamVR-rel, a DCS-t OpenXr-rel, mert ez utóbbi használhatatlanul szaggatott nálam SteamVR-rel (4080). Az a bajom az OpenXR-rel hogy az XRNecksafer nem működik vele, végigcsináltam mindent ami az oldalán meg a különböző fórumokon le van írva mégsem működik. Én a Hotason a POV jobbra-balra kapcsolóra tettem a hátranézést, ha megnyitom az XRNecksafert, akkor a programban érzékeli a gombokat, de a játékban nem, így DCS-ben forgolódok a székemben. A VRNecksafer műkodik frankón.
Akkor hanyagolom a CLoD-ot mert VR után én IR Track-re nem megyek vissza.
-
kerti008
aktív tag
Valaki probalta a Five Nights at Freddy-t Quest3-on? Melyiket vegyem a Steam vagy az Oculus verziot? Melyiknek van szebb kepe? Esetleg a Resident Evil 4 nativ/steam kepminosege?
-
sheep
addikt
-
petymeg
addikt
"El sem tudom képzelni mennyire fantasztikusan nézhetnek ki a dolgok egy Q3 + 4080-4090 párosítással."
Repcsi szimulátorokban a műszerfal meg a közeli dolgok jól néznek ki, de ami távol van az homályos kicsit. DCS-t és az Il2 Sturmovik újabb részeit próbáltam. Meg az Il2 Cliffs of Dovert szeretném de nem tudom hogy kell VR-ben elindítani. Nem tudja valaki véletlenül? Neten se találtam rá semmi mankót.
-
TIT
veterán
Több hónapja nem müxik a szemüveg,pedig minden frissítve.
-
fatal`
titán
válasz
Sirandrish #57137 üzenetére
Nem. De igazából be sem kéne kapcsolja, akkor se ha 20%-on van.
Azt hittem ez a power bank ilyen, hogy valójában nem lehet kikapcsolni, de ráraktam a régit és azt is bekapcsolta.
Na mindegy, húzkodom a kábelt
-
fatal`
titán
válasz
Sirandrish #57132 üzenetére
Nekem rá van strappel téve fixen. Quest 2-nél a session végén kikapcsoltam a powerbankot is, ha használtam, akkor meg be.
Most ki kell húzkodnom a kábelt, hogy ne töltse a Q3-at, mert fogja és bekapcsolja a power bankot és tölt (akkor is, ha 100%-on van).
Nem akkora kényelmetlenség, csak kiváncsi voltam, hogy másnál is ilyen-e
-
Raymond
titán
Apa, kezdodik! [link]
-
a2d2
addikt
Ezt a The last clockwinder-t nagyon ajánlom mindenkinek aki olyan játékkal szeretne játszani ami csak VR-ban megvalósítható. Hasonló mint a Transpose, de jobb annál. Még csak egy órát tettem bele de kezd bonyolódni :D
-
Sirandrish
legenda
válasz
kiskuplung #57127 üzenetére
Arról beszélek hogy valamiért azt képzelem hogy mindenkire ráerőltethetem az értékítéletemet, hogy itt-ott alattomosan, passzív-agresszív módon rugdoshatom azt aki másképp gondolkodik mint én, és ha valaki ezt megjegyzi még nekem áll feljebb.
Hja bocs..nem én, te!
Milyen jogon jössz te ahhoz hogy bárkinek a döntését is megkérdőjelezd? Ki vagy te, hogy ismeretelenül is más zsebébe turkálj, és eldöntsd kinek mekkore befektetés az az 500euro, és hogy kell-e neki még abból is lecsippenteni?? -
kiskuplung
őstag
válasz
nimfas #57124 üzenetére
Azt nem tudom, mert még sose rendeltem semmit direkt arra játszva, hogy vajon megbukik-e a vámon. Az a Ti bajotok, hogy pontosan úgy viselkedtek mint ebben a blogbejegyzésben. És ha amíg egy nyamvadt, 500 EUR-os szórakoztatótechnikai eszközt úgy hordtok itt körbe, mintha az lenne életetek befektetése, de még ebből is megpróbálunk lopni tudatosan egy kicsit, akkor nem is fog változni semmi.
@Sirandrish : Te miről beszélsz? A megjelenés napján postázták. Te is kaptál garipapírt a kiskunsági Questbajnoktól? Csak mert mikor nekem 2 éve tönkrement a Quest 2, akkor az Amazon előbb megküldte a csereeszközt, minthogy feladtam volna postára a régit (aminek az árát térítették).
-
nimfas
addikt
válasz
kiskuplung #57120 üzenetére
Gondolom te minden Kínából rendelt cuccal ahogy meghozza a futár/postás és látod hogy se áfa, de vàmköltség nem került rá, fogod magad és a megyei illetőségű NAV kirendeltségre indulsz, hogy te márpedig FIZETNI AKARSZ! Remélem így van, minden más esetben kettős a mérce.
-
kiskuplung
őstag
"Mondanám hogy vegyél először használtan egy Q2-t 70-80 körül, de ha 1,3 milláért vennéd a gépet akkor vedd csak a Q3-at
"
Szegény srác nem tudta még, hogy olyan topicba keveredett, ahol ha valakinek van pénze a hó végén, akkor azt is előbb adja a lajosmizsei nindzsának, mint egy gonosz multinak, ami még magyarul se beszél, és nem is barátságos.
Látom terelgetitek a srácot a Q3 felé, meg is könnyezi egy animefigura valahol Bécs alatt egy parkolóban, ahol megebédel a
frissen csempészettteljesen legálisan importált Q3-ak dobozain, amiknek már csak kicsit kell zötyögniük a furgonban. Hétvégén aratás! -
tikshow
addikt
Koszi mindenkinek!
-
Raymond
titán
válasz
tikshow #57109 üzenetére
Ezert jo hogy a Quest-nel van 80Hz es 72Hz is
A 60+SSW amit a kollegal hasznal nekem mar nem igazan jo, a 72hz hatereset, ez nagyon egyeni hogy megfelel vagy nem, de a 80Hz egy a gyakorlatbn eszrevehetetlen visszalepes a 90-rol. A 1080Ti kartyad valahol a 3060 12GB es a 3060Ti kozott van, sokat jatszak igy.
itt a topic-ban -Solt- iRacing-ezik talan meg mindig es jatszotta 80hz-en is egy Rift S-el igy meg tudna mondani hogy mi merre, de ahogy irtam a 80Hz nem lesz eszreveheto a legnagyobb valoszinusegel.
-
a2d2
addikt
válasz
ericdrawen74 #57113 üzenetére
Na ezt jó hallani hogy végre eljutunk lassan odáig hogy a Fallout 4 VR élvezhető lesz.
Komolyan, mindjárt végzek Asgard's Wrath-al, utána az fog jönni PCVR terén.
Most direkt rákerestem, több mint 4 éve megvettem már azt a szart, tényleg ideje lenne kipróbálni, főleg hogy nagy Fallout fan vagyok és a VR verzió miatt nem vettem meg flat-re már a 4. részt. Mondjuk 76 is teljesen kimaradt, gondoltam a New Vegas után nem tudnak már jobbat csinálni -
a2d2
addikt
válasz
tikshow #57109 üzenetére
Nem csak abban.
Én 120Hz + állandóan bekapcsolt SSW + medium felbontás és snapdragon felskálázás kombóval bohóckodok de van hogy a fix 60-at sem képes megtartani a gépem ilyen felbontáson sem.
VR alatt gyakorlatilag nem létezik olyan hogy túl erős hardver
El sem tudom képzelni mennyire fantasztikusan nézhetnek ki a dolgok egy Q3 + 4080-4090 párosítással.
@Raymond: hogy ezt a párosítást minek kellett! Pont azt szeretem VD-ben hogy csak benyomom a gépet monitor meg perifériák nélkül és mindent lehet intézni VD alól. -
Raymond
titán
Kiprobaltam a Steam Link-et, szerintem jo lett. Vannak azert furcsasagok benne, de nagyon smooth az egesz. PC-n Steam elinditva, a HMD-ben az app letolt, elindit, megtalaja a PC-t, ad egy 4 szamjegyu kodot amit a PC-n beirsz, connect az app-ban es ennyi. Ott van elotted a SteamVR Home.
A stream HEVC 10bit 350Mbps max. Alapbol Auto a bitrate es a theBlu-nal Whale Encounter-nal max 290Mbps-t lattam. Manualisan a default 200Mbps es 350-ig lehet feltolni. A felbontast 2048x2048-ra tette alapbol, ezt feltoltam 2508x2508-ra (150%). Az FFR-t Auto-n nem lattam, nem vettem eszre, de amikor manualisan allitod az Encode Resolution-t akkor azonnal elojon. Erdekes hogy az alap 1024-nel is es a maxra feltolva 1344-nel is (barmit is jelentenek ezek a szamok). Ha viszont visszateszem Auto-ra akkor eltunik a szeleken az FFR elmosodas. Ezt konnyu tesztelni mert on the fly valtozik.
Az is erdekes meg hogy a virtualis controllerek amiket mutat azok a CV1 controllerek
-
Raymond
titán
Kerdes - a Horizon Zero Dawn-t probalta valaki VR-ban? Mert 12EUR akcioban a Complete Edition most es ugy nez ki megveszem.
-
Raymond
titán
válasz
tikshow #57103 üzenetére
Meg ugyanolyan render resolution mellett is sokkal jobban nez ki a Q3 mint a V1. Plusz a (fizetos) Virtual Desktop szoftverben ott van egy nagyon jo felskalazo beepitve amivel szinten tudsz alacsonyabb felbontason jatszani:
Quest 2/Pico Neo 3/Quest Pro/Quest 3
Potato: 1440x1536
Low: 1728x1824
Medium: 2016x2112
High: 2496x2592
Ultra: 2688x2784
Godlike: 3072x3216 (Quest 3/Pro Only)A Vive alapon 1512x1680 amire egy 1080Ti-vel gondolom raksz meg egy kis supersampling-ot, tehat nem 100%-on hasznalod a SteamVR-t. A VD-ben szerintem Medium-on siman elmegy meg az a 1080Ti.
Bonusz - tegnap jott ki a Quest-re a Steam Link, igy mar a VD se kell a streaming-hez. A Steam Link-nel raadasul van Fixed Foveated Rendering amit beallitasz meg olyanra mait elviselsz es szinten kisebb lesz a teher a GPU-n.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest