-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
szuper, akkor kapsz ujat.
posta altalaban tobb nap es par esetben tenyleg keresztbe tud allni a rendszer, amikor neha tenyleg csak arrol van szo, hogy kicsuszott valamelyik csatlakozo vagy addig forgott az ember egy iranyba ameddig az otszorosen korbetekeredett kabel miatt nem ment at a kep jel mar.
-
Raymond
titán
válasz
Pinky001 #16495 üzenetére
A Quest-et egyelore nem nezed meg mert meg nincs a piacon. Egyelore pontos megjelenei datum sincs csak "tavasz 2019", a legtobben az F8 2019 idejere tippelnek ami Apr 30 - Majus 1 es figyelembe veve a Go megjelenesi datumat jo eselye van.
Egyebkent az elobb kiprobaltam neked - nem megy a 850m-el NVenc hiba miatt. A meghajto jo, az asztali GF1070-el megy, de most valahogy a keseltetes olyan hogy nincs benne koszonet. Amikor par honapja probaltam meg nem votl ilyen rossz.
Azon a 850m-es (DDR3! egyebkent) gepen egy i7-4510u procival a WMR HMD-k mennek. Persze minden alacsonyon, de legalabb megy.
(#16497) ZsZso
Amazonnál jeleztem, elvileg szerdára már itt is lesz az új.
Nice!
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
proci985 #16493 üzenetére
Mind próbáltam, de nagyon köszi a tippet! Kedves tőled, hogy segíteni próbálsz. A másik AMDs, win 7es gépen pöccre ugyan az a probléma hatására engedtem magam meggyőzni, hogy ez biza hardware issue lesz. Szerintem kb. 8 órám ment el a próbálkozásra, olvasgatásra. Nem hiszem, hogy létezik a témában olyan poszt amit nem olvastam volna, persze ettől még előfordulhat .
Amazonnál jeleztem, elvileg szerdára
már itt is lesz az új. A horror vissza postadíjat még az utolsó centig visszatérítik. Magyar emberként felfoghatatlan, hogy ilyen hozzáállás is létezik (30 napos árgaranciáról még ne is beszéljünk).
-
sittes79
addikt
válasz
s:zozo #16492 üzenetére
Move-al sikerült most vennem egy starter pack-ot az alzanal 80e Ft-ért, mondom ennyit talán már megér, ha nem jön be még szinte árában el tudom adni.
Ps4 pro gépem van.
Soha nem volt még semmilyen vr szemcsim..kiváncsi leszek.
Annyi hogy szemüveges vagyok remélem nem lesz kényelmetlen.
Köszönöm a segítséget.
-
Pinky001
csendes tag
válasz
Raymond #16494 üzenetére
Nyilván függ ez evidens, csak az volt a kérdés hogy leginkább mitől és mennyire, de ahogy írod hogy a tömörítés stream-elés miatt még növekszik is a gépigény ALVR esetében, akkor ez sem járható út a jelen konfigomon. (Esetleg ha van alternatíva). Mindenesetre majd külföldön megnézem a Questet mert arra nagyon kíváncsi vagyok, aztán lehet vr ready laptop lesz belőle vagy nem tudom. Köszi!
-
Raymond
titán
válasz
Pinky001 #16491 üzenetére
Amit nem igazan ertettel meg az az hogy *mind* fugg a laptop/PC-tol. Az hogy standalone az csak a sajat tartalmakra igaz amik eleve a HMD-n futnak es a laptop/PC be sincs kapcsolva. Amirol te beszelsz az standard SteamVR jatekok futtatasa a laposon es az a kep ami egyebkent a bedugott HMD-re menne ki (Rift, Vive, valamelyik WMR) azt az ALVR tomoriti es streameli a Go-n futo kliensnek ami azta megjeleniti. Ettol nem lesz kisebb a gepigeny hanem egy picit meg nagyobb is (az NVenc nem teljesen ingyenes, foleg low-end kartyakon nem).
Az hogy a SteamVR teszt nem latja lenyegtelen. Mukodik akkor is mert a HMD meghajtoi es az ALVR tudja hogy a GF-ot kell hasznalni ha ott van. De az igazsag az hogy a gep gyenge, nagyon limitalt lesz az amit csinalhatsz.
Igaz nem ED, de repkedni egy XB controller-el jo a Go-n az Ultrawings vagy az Endspace. Szerintem mindketto jo jatek. Az Ultrawings low-poly kinezet de ez nem vesz el semmit a repulesi elmenybol, az Endspace pedig nagyon jol nez ki, nem ugyanaz mint a PC-n, de nincs nagyon elmaradva.
-
proci985
MODERÁTOR
a rift sokkal erzekenyebb a kimenetekre. pl nalam is a tv tokjol elvan az akarmilyen displayport -> hdmi atalakitoval, a rift meg se mozdul vele.
probaltad leirtani a teljes rift infrastrukturat es ujrahuzni, hatha?
en meg azt neznem meg, hogy lekapnam a facial interfacet, aztan kihuznam es visszadugnam a kabelt, hatha.
-
s:zozo
aktív tag
válasz
sittes79 #16482 üzenetére
Resident Evil 7 - Horror
WipEout Omega Collection - Űrsiklós verseny játék
Moss - Platform játék
Farpoint - FPS Paddal egy kicsit furi a célzás nézz videót róla
Tethered - Startegiai menedzselős
Ezeket ismerem és merem ajánlani ill. már nem is túl drágák.
Move irányítóid is vannak? sima ps4 vagy pro géped van?
Vannak még top játékok, de sok move irányítóval használható.
Skyrim, doom ezek ismert címek de PSVR-n nekem nincsenek meg.
itt nézz körül -
Pinky001
csendes tag
válasz
Raymond #16490 üzenetére
Értem. Persze riften meg HTC-n nem is gondolkozom. Az optimus gondról még nem hallottam. A steam vr benchmarkot lefuttattam már de az nem is látta a geforce kártyát csak az intelt, ezért sem tudom belőni a dolgot. De a WMR-t meglesem majd, bár mivel az ha jól tudom nem standalone így biztos függ a laptop/pc-től is, erre gondoltam.
-
Raymond
titán
válasz
Pinky001 #16488 üzenetére
Nem igazan ertem azt a gepi eroforras argumentumot. A Go + ALVR is ugyanugy ahhoz van kotve mert a jatekot igy is a SteamVR-on keresztul futtatod es annak a kimenetet tomoriti az ALVR stream-be es kuldi a kliensnek (Go). A Vive vagy a Rift biztos nem menne a laposon mert az Optimus problema ezeknek, de a WMR-nak nem. A legkevesebb eroforrast igenylo megoldas a WMR.
-
Raymond
titán
válasz
Pinky001 #16486 üzenetére
Az hogy van-e NVenc es mukodik az ALVR kiprobalhatod Go neluk is. Letoltod es telepited az ALVR-t. Ha elindul hiba nelkul akkor megy az NVenc, ha nem akkor nem is kell tovabb foglalkozni vele. Egyebkent nem egy fonyeremeny, megy a dolog de ha lehet akkor inkabb maskepp jatszanam. Pl. valamelyik olcso WMR HMD-vel, akciosan kevesebbe kerulnek mint a Go.
-
Pinky001
csendes tag
válasz
Raymond #16485 üzenetére
Hát az Ed fut, arra nincs panaszom bár nem max grafikán de med-high között nincs vele gond. a 840m pedig maxwell arhitektúrás, így az nvenc is adott. ezt megnéztem wikipedia-n. De mielőtt megvenném, kéne valami biztos támpont, tapasztalat, hogy menne-e technikailag. A koncepció az hogy egy ALVR-nak vagy hasonló programnak ami átküldi a képet a szemüvegre, kisebb gépigénye van (elvileg) mint hogyha vennék egy Riftet pl. és rádugnám a laptopra. Viszont hogy ez pontosan mennyi lenne azt nem tudom. Mert az hogy nvenc van, az csak egy dolog a sok összetevő közül. Mert vannak még itt olyan dolgok is mint a dof, kpfrissítés meg hasonlók amiket ezköz hílyán nem tudok kipróbálni.
-
sittes79
addikt
Vásároltam egy ps vr t mik azok a kb top 5 játékok amiket egyből érdemes kiprobalni?
Köszönöm
-
Pinky001
csendes tag
Üdv!
Nem nagyon vagyok képben ebben a vr témában, ezért inkább kérdezek tőletek.
Adott egy laptop: Acer aspire e5
I5 4210m, Geforce 840m 2Gb, 8Gb ddr3 ram, 15Mb/s net, 2.5Ghz Wifi.
Mivel ez a konfig kevés egy riftnek vagy hasonlónak, ezért a standalone vr felé kacsintgatnék már csak a mobilitás szempontjából is. Oculus go vagy quest. Szimulátorozni szeretnék vele mint pl. Elite Dangerous.
Szerintetek össze lehetne hozni?
Köszi! -
ZsZso
Közösségépítő
Igen, tálaltam hasonló hibát én is többet. Volt akinek egyik napról a másikra kakkant meg (oculus orange light kulcsszavak), de volt vatta új Rift esetén is. Régi posztoknál többnyire javítani tudták pár trükkel, de azt mind kipróbáltam es egyik se jött be.
Egyébként lenyűgöző a cucc, nagyon tetszett. Remélhetőleg hamar megoldódik az egész. Megegyszer köszi srácok!
-
Picco
addikt
-
ZsZso
Közösségépítő
-
ZsZso
Közösségépítő
Szopósztorim:
BF -en rendeltem Amazonról egy Oculus Riftet. Kedden megérkezett, játszottam vele pár nap alatt néhány órát és tegnap már nem is bírtam működésre bírni. Narancssárgán fénylik és tulajdonképpen minden működik rajta, csak képet nem ad a sityakba (progi elindításánál a monitoron látom amit a sityakban kellene látnom, szépen trackingeli is a mozgást, jön a hang is a Riftből, csak kép nincs). Az Oculus program szerint is minden klappol. (ha kihúzom a HDMIt akkor szól, hogy problémás, ha visszadugom akkor meg eltűnik a felületről a hiba és azt írja connected)
Már az első telepítésnél is ez volt egyébként, csak akkor egy HDMI ki-be dugás megoldotta a problémát. Ezt minden egyes nap meg kellett tennem első indításnál. Most már az se.
HDMI, USB port csere megvolt, 4 vagy 5 különböző nVidia driver is, amire esküdtek a fórumokon. Riftből kábel kihúzás/bedugás is ki lett próbálva. OculusTray-el service újraindítás, BIOSban Legacy USB kikapcs és xHCI handoff be. Oculus software újrainstall. Más Radeon HD 7850 -as gépen is ugyanezt produkálja win 7 alatt. Volt aki azt mondta, hogy az nVidia Control Panelben kell erőszakosan rávenni, hogy ismerje fel mint másik monitort (Set up multiple displays >My display is not shown...), de az se segít.
VGA: GTX 1080Úgy érzem korai volt az öröm, hogy karácsonyi szabadság alatt orrvérzésig fogok VR -ozni. Természetesen felvettem a kontaktok a supporttal, várom mit mondanak, de meglepődnék ha nem replacement lenne a vége. Francba.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kiskuplung #16470 üzenetére
Ez szerintem az Oculusos mizéria miatt van. Régen ugye nem szerette a touch-ot a játék, a menürendszer kb irányíthatatlan volt. Ezt a thread-et megnézném a helyedben bár az utolsó thread update óta már sokat javítottak a touch kezelésen.
Őszintén szólva én megvettem a FO4 VR-t, de kb fél órát játszottam vele fél év alatt... Igaz azóta volt gép upgrade is, rá kellene próbálnom mert engem hihetetlenül zavart, hogy a gépem nem bírta a játékot kb úgy le kellett vennem 1070-el, hogy homályos volt a távoli táj. Egy ilyen survivorben, pláne egy Falloutban ahol azért valamelyest lehet gyönyörködni az apokaliszis nyomaiban ez azért hátrány.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Dyingsoul #16469 üzenetére
Annyira nem bánom végülis, mert jövő héttől már szabin leszek január közepéig, és Viveporton elcsíptem az ingyen Fallout VR-t, szóval azt fogom tolni orrvérzésig.
Már mentem vele egy próbakört (kijöttem a Vault-ból), és eddig nagyon tetszik, egy dolgot leszámítva: azt meg lehet csinálni szerinted valahogy, hogy a Pip-boy-os térképen úgy tudjak navigálni ahogy azt egy normális ember elvárja? Vagyis ha felfele mozgatom a stick-et akkor fel/le mozog a térkép, és nem balra/jobbra... Vagyis nem lehet valahogy 90fokban elforgatni ezt? :S
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
izitom #16468 üzenetére
Az kemény.
Mondjuk én ezzel a kalapácsfejű cápa formával még mindig nem tudtam megbarátkozni. Néha még az oculusnak is odacsapok egyet-egyet finoman az akció hevében. Egy Pimaxot vagy starVR-t simán levernék a saját fejemről.
kiskuplung: Az rossz hír... Én is szemezgettem vele, de annyi mindent megvettem, hogy ahhh...
-
kiskuplung
őstag
Akciós a Doom VFR, meg is vettem. Sajnos elég nagy csalódás.
Homályos kép, folyamatos stutter, botrányos Rift "támogatás".
Gugliztam kicsit, tele vannak a fórumok, megoldás nincs.
Ment a refund. -
cstibikeee
csendes tag
Sziasztok! Esetleg valakinek van jó állapotban lévő eladó DK2 főleg Budapesten?
-
Enton
addikt
válasz
SoldierL #16464 üzenetére
Ahogy írtam is "+"os érték csúnyít a textúrán elmossa a részleteket és máriokartos látványvilágot tudsz vele előidézni, persze kapsz is cserébe jópár +fps-t.
Az értéket "-"osítva pedig élesítesz a textúrákon, távolabb is nagyobb felbontású textúrákat rak, és ezért mind drága fps-kkel fizetsz, de ha bírja a vas akkor lehet neki adni a minuszt is.
Kérdés mi a cél? Szebb látvány vagy több fps? -
Dyingsoul
Topikgazda
Köszi a válaszokat!
Tegnap este nyitottam a supportnál egy ticketet is mert egyébként van egy kis problémám is és erre próbáltam meg visszavezetni de gondoltam bekérdezek, hátha másnál is van ilyen mert egyébként jól működik.
Még mindig az MR-vel foglalkozom, de nem eszi meg a steames LIV capture a -vrmode oculus kapcsolót, nélküle pedig iszonyat stutteringet kapok 30-50% performance headroom mellett. Szóval a rögzítés nem működik egyelőre.Felvettem a kapcsolatot a LIV-es fejlesztőkkel is de csak annyit mondta, hogy a jövőben lesz rá fix de kitudja mikor. Itt a zsír új konfig, tolnám ezerrel a videókat de így nem lehet, mást kell kitalálnom amíg várok rájuk. Egyébként mindent kipróbáltam amit csak szoftveresen lehet, kb 30-40 órát debugoltam már ezt a történetet és nem találtam megoldásokat ezért kezdtem most már hardveres hibára gyanakodni.
Az új SteamVR is betett egyébként, azzal kapcsolatban arra gyanakszom, hogy erőlteti a reprojection-t, de nincs rá kapcsoló.
Azzal még el fogok szórakozni egy keveset, hátha van valami cfg fájl amit lehet szerkeszteni.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Oculus szerviz logokban találtam néhány fura sort... meg tudná nézni nekem valaki, hogy nála jelen vannak-e?
A szerviz logok helye: c:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Oculus\
A logok dátummal van ellátva, sima txt-k valami ilyesmi: Service_2018-12-05_22.33.53.txtA számomra aggasztó sorok kb ezek:
05/12 22:34:35.374 {WARNING} [HW:Health] Hardware health is BAD.
A kiemelt részre keressetek rá a logokban. Nálam tele van vele kb a logfájl, percenként több bejegyzés is van rá. Egy ilyen log részlet nálam így néz ki: pastebin.
Az ID amire hivatkozik a HMD azaz maga a Rift (serial szám alapján az oculus asztali appon belül a Devices részben lehet azonosítani, hogy most HMD-ről vagy melyik szenzorról van szó).Előre is köszi ha valaki ránéz!
-
sheep
addikt
Azt esetleg nem tudja vki hogy olyan játékokat amik némi hekkeléssel elfutnak Riften, Vive-on, hogyan lehetne futtatni wmr alatt? A Dying Light-ot szívesen megnézném, el is indul, de olyan mintha egy moziban ülnék a vászon előtt, nem pedig bent a játékban 3d-ben.
Abból gondolom hogy meg lehet oldani mert a wmr is a stemvr-t használja, talán van vmi hekk ehhez is.
A neten kutakodtam de nem nagyon találtam használható infót eddig. -
abydos
aktív tag
válasz
perecKING #16447 üzenetére
14 napon belül bármikor elállhatsz a vásárlástól. Amíg szállítják ki, addig meg főleg
Hacsak nincsenek hosszú távú terveid az OpenVR-ral (magyarul a headsetet és a kontrollereket kidobod a kukába és más headsetre és kontrollerre gyűjtesz, vagy nem akarsz full body trackinget), akkor szerintem tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy ezt a döntést még átgondolod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest