Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz #54625216 #15398 üzenetére
Es azok a teszt eredmenyek (itt vannak olvashatobb formaban [link]) Medium beallitasokkal keszultek. De szerintem valami nincs rendben a sracnal, mert a szamok alapjan a Vive Pro-t se tudja a 1080Ti meghajtani ami eddig meg nem igy volt. Az hogy 5443x2418 szemenkent nem megy normalisan az OK, viszont a "Normal FOV" 2668x2418 felbontasnak mennie kene (ahogy a Vive Pro-nak is) mert erre SS1.5 a Rift-nel is mar 2016x2400 es ennel jobban is meg szokjak tolni. Ami meg szinten problema az ami SweViver (A Gyuruk Ura hosszusagu) videojaban emlitve volt hogy semmilyen reprojection nem mukodik. Na igy a 45FPS tenyleg hasznalhatatlan.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
válasz Raymond #15393 üzenetére
"Just try to set Skyrim VR to PiTool 2.0 and SteamVR 150%. It stutters like hell with about 10 fps, but it looks AWESOME! So in severals years with new graphics cards the real potential of the Pimax headsets will come out! "
Erről magyaráztunk minden "majd a Pimax megmutatja" fórumhuszárnak.
A VR több tényező közötti kompromisszum, ha nem limitálod az erőforrásigényt, akkor nyilván tök jó laboreredményeket lehet elérni, csak belefutsz a "vegyél másfél milláért PC-t" kategóriába.
Elnézve a srác benchmarkjait még a 2018Ti +30-40%-os teljesítménynövekedése is messze kevés a 8K meghajtásához, ahogyan az előre látható volt.
Két-három GPU generáció múlva = 4-6 év távlatában meg teljesen értelmetlen HMD-be beruházni, mert addigra nyilván kijönnek a többiek is új termékekkel, amik kihasználják az erősebb GPU-kat, így mire a Pimax 8K-nak értelme is lenne elavult termék lesz. -
törölt tag
válasz fulton #15396 üzenetére
Benne van az összefoglalóban: VR Cover
Amúgy az oculustól lehet rendelni eredetit is: oculus accessories
Erre ugyanaz érvényes, mint a szenzorokra: Magyarországra nem szállítanak, illetve a vr cover jobb, mert cserélhető és jobb az anyaga.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #15395 üzenetére
Egyébként nagy macera és költség lenne áttérni a vive pro-ra. Inkább megvárom az oculus rift új verzióját, hátha lesz olyan látószög min. mint a vive-knél. És akkor a sensor touch is használható marad, csak szemcsit kellesz cserélni. Van már hír róla egyébként?
Jut eszembe, milyen covert, ajánlanátok mert sajna gyárit nem találok sehol, ami legjobban hasonlít az eredetire? és most itt látószög viselet szempontjából kérdem. Olyat nem akarok ami több fényt enged be, csökken a látószög stb. Pontos típust pls.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Pimax 5K+ tetszetősnek fest. Próbálta már valaki, vagy akár a 8K-t?
Bár ahogy olvasom itt a linketek, a Vive pro mégis csak komolyabb kiforrottabb.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Az adb shell setprop debug.oculus.forceChroma 1
parancsnak van hatása nálatok GO-n?
Korábban ok volt, de most mintha nem korrigálna a széleken. Talán egy frissítés ótaEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
Korabban lejart a Pimax NDA, van par review. Ez itt szoveges, ugyhogy ezt linkelem
VoodooDE's review of the Pimax headsets after NDA is finally over
A warping nincs javitva es az FPS szamokat elnezve (1080Ti Medium) nem kell rohanni vagy sajnalni hogy nem volt valaki backer.
-
Raymond
félisten
Itt csak a megfelelo szellozes segit. Peldaul egy ventilator alacsony fordulaton az arcodra iranyitva megoldhatja a problemat. Na meg lassan magatol megoldodik ez olyan 6 honapra, mar ha az asszony nem szereti olyan 25-26 fokra felfuteni a lakast
(#15389) Picco
Nem idealis, de ahogy a kollega irja nem annyira problemas ha nagy a sweet spot. Peldaul a Go-nal aranylag mindegy, de a Lenovo Explorer-nal meg a standard 64mm-el is nem eppen idealis a kep.
(#15390) Márton
Ez nem csak szellozes kerdese, attol is fugg hogy mennyire vagy izzados. Van akinek meg a szellozes nelkul sincs problemaja.
-
swado
tag
válasz Márton #15390 üzenetére
A meleg levegő inkább fölfele szeret menni.
Elképzelhető, hogy nálad mindig ideálisak a körülmények a szobában, plusz nem vagy egy extrém izzadós típus. Próbáld ki egyszer fürdés után, ha úgy sincs gond, akkor megoldották a problémát.
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
Márton
nagyúr
Ha elég nagy a lencse, nem feltétlen kell IPD-t állítani, lásd GearVR, GO.
qqzs:
nekem még nem volt ilyen gondom, hisz alul az orrnál kb. mindenki kilát, ott hogyhogy nem szellőzik neked?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Picco
addikt
válasz kiskuplung #15383 üzenetére
IPD allitas hianyat nem ertem, hogy veszel ilyet az alkalmazottaidnak? En pl eleg naffeju vagyok, 68-69mm kornyeken idealis szamomra...volt mar h ismeros utan feltettem es kb 2 perc alatt ugy ereztem mintha kancsalitanom kene hogy lassak...amig ra nem eszmeltem h mi lehet a bibi
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
kiskuplung
őstag
-
qqzs
őstag
Nincs mar valami kitalalva az oculos gonal veletlenul erre a szemszauna megszuntetesre? Lehet specifikus nalam de 10 perc alatt beparasodik a lencse. ezert el kell tartanom picit az arctol es felfele fujkalni hogy szellozzon egyszeru ventillacios lukakat kene valahogy rarakni szerintem az is megoldana. Lehet csak nalam simul ugy ra az arcra mintha raontottek volna
Eladó: GTS450
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #15385 üzenetére
"...a Dell-nél csak volt aki ért a témához. Hogy tudták ezt így benézni? Érthetetlen."
Nem neztek be semmit. Standard MS design mind csak sajat gyartmany, ezert merulnek a kulonbsegek ki a szinben, a muanyag formajaban es olyan aprosagokban hogy konyebb vagy nehezebb felbillenteni a HMD-t, milyen a szivacs a fejpanton, kiveheto vagy fix a kabel es mas most nem jut eszembe. De a belso az mind ugyanaz, ezen nem kellett nekik semmit dolgozni.
A plug&play ment nalam is es az tetszik nekem is. A setup is ment siman es igy most mar csak ket kabel bedug, dobsz egy kort ha kell a play area-nak es megy a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #15384 üzenetére
Az a szomorú benne, hogy amúgy a nagyobb felbontás hiába van ott, nem lesz tőle szebb az összhatás. Ezt kellene mutogatni azoknak, akik állandóan nagyobb felbontás és a "szúnyogháló" miatt nyígnak.
Nem vagyok optikus, de gyanítom, hogy azért a Dell-nél csak volt aki ért a témához. Hogy tudták ezt így benézni? Érthetetlen.Az előbb elfelejtettem, hogy amúgy az a fajta Plug and Play érzés, ami a Riftnél nincs meg, itt teljesen jól működik, kényelmesen végigvisz a setupon, és elsőre ment minden (én a kontrollereket nem használtam, csak PC2-t próbáltam). Ez az inside-out tracking teljesen jól működik, és nagyon kényelmes, hogy nem kell kínlódni külső szenzorokkal.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #15383 üzenetére
A Lenovo Explorer ugyanaz kepminosegileg, ez mind ilyen. Ergonomia hasonlo lehet, de sok fugg a fej es arcformatol. A masik dolog az anyag mert nem mindegy milyen puha a kabel es hogy melyik oldalon megy bele a HMD-be. Az Explorer-nel a jobb oldalon ami problemas nekem mert a laptopon is a portok bal oldaln vannak es a desktop is ugy van hogy a bal oldalon van mellettem. De ha a kabel puhabb lenne akkor ez meg nem lenne akkora gond. Sajnos nem puha, eleg rigid. A fules hianya kulonosen irritalo. Plusz a controllerel eloszeretettel csinaljak azt hogy nem csatlakozik, ezert probalgathatod hosszan nyomni a gombot hatha restart utan jo lesz
A realis ar ezekert max az a $200 amennyiert az USA-ban osztogatjak december ota. A kepminosegen ez persze nem segit.
Na most ehhez hasonlithjatod az OJO 500 elmenyeimet. Gyakorlatilag minden problemat javitottak. Az ergonomia jo, van fules, a sweet spot nagy, a problema viszont megint az lesz hogy majdnem 500eur az ara, ami igy 2018 vege fele a normalis szintre hozott termekert szerintem sok.
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #15381 üzenetére
Pont ma kaptam egy WMR headsetet, egy Dell Visor-t. Eddig még nem találkoztam egy WMR megoldással se, de ha a többi is ilyen, akkor felejtős az egész.
A HMD maga még egész tetszetős, bár nekem 20 perc után fájt a homlokom az abroncstól ami a fejemen van, hiába próbáltam a tarkómra helyezni a súlyt, mint a Rift-nél.
De lehet, hogy nem is figyeltem volna erre, ha nem irritált volna az első másodperctől a borzasztó kép, ami a HMD-ben fogad. Te jó ég, ha így találkoztam volna életemben először a VR-ral, tuti nem ruházok be egy Oculusra...Mit gondoltak, amikor ezt így kiadták? A felbontás határozottan jobb, mint a Rift-ben, de te jó ég, milyen lencsék vannak ebben?
Az hittem rosszul látok... Kb 10 fokban éles a kép (középen), és a legkisebb szemmozdulatra szétfolyik a kép. Ha nem PONTOSAN középre nézek, akkor semmit se lehet látni, csak a homályosan szétfolyó tájat...
Azt nem lehet valahogy megoldani, hogy fixen álljon az ember fején? Ez a homlokon ülő megoldás felejtős, minden homlokráncolásnál máshova kerül a lencse a szemem előtt, és ugye tudjuk, hogy ez mihez vezet: elmosódott képhez.
Plusz azt vettem észre, hogy sose tudom beállítani úgy, hogy mindkét szememmel éles képet lássak, ezt betudom annak, hogy a Rift-tel ellentétben nem lehet állítani a szemek közti távolságot.
A kontrollerekről már nem is merek nyilatkozni. Fostos műanyag, 70-es évekbeli design. Nem is illik a HMD designjához, ez gondolom valami közös cucc, ami minden WMR megoldásnál ugyanaz. Nagyon rossz ránézni is, megfogni még rosszabb. A Touch ergonomiájának nyoma sincs.
És mindezt majdnem ugyanannyi pénzért, mint egy Rift, hát komolyan mondom, hogy hülye aki megveszi
Gyorsan felvettem a Riftet, megnéztem a Home-ot, és megnyugodtam, hogy nem a szemem ment tönkre, hanem tényleg ilyen foscsi ez a Dell Visor. -
Joshi
titán
-
Raymond
félisten
válasz sakkay #15380 üzenetére
Elmeletileg lesznek WMR termek update-ek a gyartoktol, az Acer OJO 500-at probaltam az jo volt, de ezek inkabb ugy neznek ki hogy a mostaniak hibait javitsak es felhozzak a termekeket ergonomiailag a Rift es a Vive+DAS szintjere. Arakrol vagy datumokrol nem tudni semmit, az Acer-re azt mondta a re 489EUR lesz, gondolom a tobbi is hasonlo regiokban mozog majd.
-
sakkay
aktív tag
Van itt olyan aki htc vive pro-t használ?
-
Raymond
félisten
válasz xXx--89 #15372 üzenetére
Megy a Revive-al, de a lenyegen (a Rift sokkal jobb ar/ertek arannyal bir) nem valtoztat. A Rift-nek pedig nem kell plusz program hogy a SteamVR jatekok menjenek.
Ahogy a kollega mar korabban irta a Vive akkor alternativa ha nem akarsz dioptrias lencseket venni a Rift-be mert a Vive-ba jobban belefer a szemuveg plusz ha kimondottan nagy teret igenylo room scale jatekok erdekelnek.
[ Szerkesztve ]
-
xXx--89
csendes tag
válasz #54625216 #15367 üzenetére
Na ezeket az infokat nyugodtan belelehetne rakni a FAQ részbe főleg a inateckes kártya megoldást mert sose jöttem volna rá ha nem mondod hogy ilyen is van. És fordítva nem igaz a vive játékok kompatibilitása? Szal a vive-al is lehet oculus-os játékokat játszani nem?
-
törölt tag
válasz kiskuplung #15370 üzenetére
Lehet elmentem a hsz. számát és eztán csak linkelem.
-
törölt tag
válasz xXx--89 #15361 üzenetére
Akkor röviden:
Az Oculus Rift bundle 2 szenzort tartalmaz, ezt egymással átlóba rakva kb. elég a 2x2m játéktérig.
A +1 szenzorral lehet javítani a tracking minőségén és bővíteni a játékteret 3x3m-ig.
Mindegyik szenzor usb-n csatlakozik a géphez, azaz 3 szentorhoz és a hmd-hez összesen 4 usb aljzat kell. Ebből jó, ha legalább három usb 3-as. Gond szokott lenni az alaplapi usb 3 chipsetekkel, illetve nem minden alaplapi usb kontroller bírja el a szenzorok által generált adatmennyiséget, ezért érdemes egy inateck pci-usb kártyával is számolni.
oculus bundle: 450EUR
inateck kártya: 27 EUR
usb hosszabbító a 2. szenzornak: 15 EUR
+ 1 szenzor: 70 EUR
Így kb. 562EUR a vége.
A htc vive 600EUR, tehát árban nincs nagy különbség a két rendszer között
Kivéve ha kicsi a játéktér (2x2m alatt), mert akkor az oculus bundle 2 szenzorral önmagában is elég lehet. Sőt, kis játéktérnél a vive egyenesen nem ajánlott, mert ha nincs meg a minimum játéktér(2.5x2m, ami nem a szoba mérete, hanem az a része, amit a lighthous-ok belátnak), akkor a vive csak "standing" módban hajlandó elindulni, amivel a szoftverek nagy része nem működik.
A Rift előnye még, hogy jelenleg a legelterjedtebb pc-s hmd és nagyobb a szoftver felhozatal hozzá, mert mind az oculus exkluzívok, mint a steames (vive) szoftverek 90%-a futnak rajta, továbbá jobb a lencsék minősége, van beépített fülese és könnyebb.
A Vive előnye, hogy szemüvegeseknek kényelmesebb, a lighthouse technológiával nagyobb játéktér is kialakítható és csak egyetlen usb2 csatlakozó kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz xXx--89 #15363 üzenetére
azert 1-2 cikket/tesztet nem artana elolvasni illetve megnezni youtubeon mielott kivagunk az ablakon 100k+ ot es elarasztjuk kerdesekkel a topicot. Nagyon elszaporodtak a "lusta vagyok rakeresni inkabb kerdezek" tipusu hozzaszolasok es most nem csak rad gondolok, ne vedd magadra.
heti szinten vannak megvalaszolva ugyanazok a kerdesek a topicban szerintem.(#15366) maross puhany
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Segal
veterán
válasz xXx--89 #15361 üzenetére
A sima verzióhoz 1 jár a bundle verzióhoz 2 de lehet kapni csak szenzort is.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
xXx--89
csendes tag
válasz #54625216 #15360 üzenetére
Ezt nem tudtam, alapból hány sensort adnak hozzá? És lehet kapni +sensort? Akkor tulajdonképpen mi is a különbség a vive és a oculus között? Én csak a mozgástér és a képminőség között látok különbséget. A 3x3 m-es mozgástér az oculusnál nekem bőven elég. Képminőségileg az oculus jobb elvileg azt írták hogy élesebb jobban lehet olvasni a szöveget benne. Akkor gondolom az oculus a nyerő? Vagy mi a tapasztalatotok? https://www.digitaltrends.com/virtual-reality/oculus-rift-vs-htc-vive/
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz xXx--89 #15356 üzenetére
Bocsi most látom hogy Vive a kérdés. Sorry.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz xXx--89 #15352 üzenetére
Kapni fogod az üzenetet az oculustól induláskor hogy ez nem megfelelő hardver de ne foglalkozz vele menni fog vele. Nekem a proci és a memória a mai napig gyengébb ennél és mégis működik.
-
Enton
addikt
válasz xXx--89 #15352 üzenetére
Kipróbálni beleugrani tökéletes.
Én is 970-el kezdtem 1-2 hónapig bírtam magammal aztán 1070 lett a vége gyorsan."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
xXx--89
csendes tag
Sziasztok! Mennyire elég a sima HTC Vive-hoz egy i7 3770K, 16 gb ram, GTX 970? Új hardvereket nem akarok venni.
[ Szerkesztve ]
-
régenmindenjobbvót . hajra new jedi order
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Raymond
félisten
A feher hangszorok nekem valahogy nem jonnek be... [link]
-
abydos
aktív tag
Írok a VRhír oldalamra egy nagyon átfogó cikket, hogy melyik VR headsetet érdemes megvásárolni, kinek és miért. Figyelembe véve ugye a pénzt, a minőséget, a játékkínálatot stb (írtam már ilyet telós/standalone VR-ral kapcsolatban). Szóval van itt olyan WMR tulaj, aki szívesen elvolasná és figyelmeztetne arra, ha hülyeséget írtam? Mert próbálni próbáltam, utána olvastam és nyomon követem, de ugye az egy cikk írásához kevés is lehet.
[ Szerkesztve ]
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
Raymond
félisten
OK, koszi! Akkor kiprobalom eloszor az utolso elottit aztan az utolsot ha ott problema lenne, de nalam nem megy az Oculus beta vagy a Dash, sima regi Home-on vagyok meg mindig.
-
Raymond
félisten
Felraknam a 398.82 Geforce drivereket (utolso elotti), vannak problemak ezekkel es a Rift-el? Lassan nem artana upgradelni az 2017 decemberi 388.59 verziorol
-
Enton
addikt
válasz Raymond #15338 üzenetére
Pedig add az difit nem is kicsit.
Assettoban az alapméret mintha minden feleakora lenne(dirt rally is), RRR végre meg PC-ben is van kicsinyítés nagyítás ott sokkal testreszabhatóbb az egész méretvilág.
Nameg Skyrim-be is kaptunk külön magasságcsuszkát pluszba, ez ponn optimális volt megint mer 90%ban ülve játszom forgósszékből. de így már nem törp magasságom van ülve hanem amilyet szeretnék."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
válasz Raymond #15334 üzenetére
Ez így van, én sem láttam teljesítménybeli eltérést windowed vagy full screen közt.
Race room-al szívok mostanság az meg csak fekete képet add, hiába állítom be akármire a gomkombót menuben hogy azzal adjon képet ablakra meg indítási opció is semmi nem müxik jelenleg. Csak a szemcsiben hajlandó képet adni.Engem még mindig inkább a world scale hiánya tart vissza Assetto-tol, szoktam gurulni néha de ritkábban mint monitoros időkben.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Raymond
félisten
válasz MPowerPH #15333 üzenetére
En mindig ugy hagytam maxom (fullscreen 1080p) mert nem igenyel nagy teljesitmenyt a jatek, igy is megvan a 90FPS. Oszinten szolva nem hiszem hogy van szamottevo kihatassal. A Dirt Rally-re irtak hogy annal van ertelme kis felbontasban ablakban menetni.
-
MPowerPH
félisten
AC -ben menet kozben is van a monitoron kep. Az ugy nem loki vissza a teljesitmenyt? Igaz ablakban, de akkor is....
Don't Tread On Me
-
qqzs
őstag
Ez megvolt mar? Komolyan nyitok egy jatektermet ...50ezerftbol siman megvan a hardver a sufniban is ilyen kifinomult valasaghu mozgatas, az ember meg a boren is erzi a kornyezetet
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A legjobban talán azzal lehet jellemezni a GO és a PC-s VR közötti különbséget, mint a kézi játékkonzolok (PSP, Ninendo 3DS, stb.) és a PC között: kompromisszumos grafika, remek játék élmény, könnyű hordozhatóság.
Ha ugyanaz a program megvan GO-ra (vagy GearVR-ra) és PC-re is, akkor a legnagyobb különbség köztük az erősebb aliasing és az alacsonyabb textúra felbontás.
A legjobban a fix kamerás játékok mutatnak a GO-n, azaz amikor nem Te mozogsz, hanem a karaktered a környezetben.
Egy bluetooth-os XBOX kontrollert érdemes beszerezni hozzá, akkor nagyon jó játékokat lehet találni a GO-hoz.
Párszor leírtam már ebben a fórumban is, de a kedvenceim listája:Herobound, Herobound II: Spirit Champion, Witchblood, Blaze Rush, Bomb Squad, Minecraft
Ezekről mind van youtube video és bár a VR élményt nem adják át, a grafika minőségét valamennyire megmutatják.
-
Raymond
félisten
Van fekete resz. Nincs egyelore a konzumer piacon olyan HMD aminel ez ne lenne.
A pixelek latszodnak, 4K-s filmek feleslegesek erre, nincs lathato kulonbseg a 720p es a 1080p kozott se.
A fentiek ellenere a Go meg mindig a legjobb valasztas ezekbol a tamogatottsag plusz a kepminoseg es a lencsek minosege miatt.
-
kazmerr
aktív tag
Nyitott a Vive is:
https://www.theverge.com/2018/9/5/17824806/htc-vive-vr-store-compatibility-oculus-rift-valve
Az előfizetős modell érdekes lehet... -
chop
őstag
Sziasztok,
Go-val kapcsolatos kerdesem lenne: az FOV-je mennyire jo az eszkoznek? Gondolok arra, hogy a kijelzo szelein van-e fekete resz vagy "ameddig a szem ellat", addig kep is van? Az immersion szempontjabol ez szerintem eleg sokat szamit.
Masik pedig az lenne, hogy megfelelo tartalom eseten (4K filmre gondolok), latszodnak-e a pixelek?
Tavaly vettem egy VR SKY CX3-at es alapvetoen jo kis cucc lenne, de sajnos az, hogy szoftveresen nincs tamogatva, plusz szar az ergonomiaja (nincs hozza mutatoeszkoz, fejjel pedig problemas vezerelni) eleg nagy hatranyba hozza a Go-val szemben.
MOD:
meg valami: grafikaban ez a headset mit tud? Tudom, nehez ezt beloni, de alapvetoen mi az a franko grafikaju jatek, ami meg fut rajta?
Koszonom.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Olvastam egy erdekeset a motion sicknesrol a multkori repulos afferom utan. Azt irjak hogy ha fej stabil marad akkor nagyon lecsokken a negativ hatas. Es tenyleg a mikor eloszor repuloztem akkor jobbra balra doltem az elmeny miatt. most kiprobaltam mozdulatlan fejjel es alig erztem. Persze ez lehet szemely fuggo meg hogy mar mennyire megszoktad. (GO)
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz MPowerPH #15318 üzenetére
"a szemem fajdul meg"
én is érzem, de csak a fényerő miatt.
tényleg nincs még mindig globális fényerő állítási lehetőségEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
MPowerPH
félisten
No vegre belevetettem magam a VR -ba. Szimulatorozok, es kellemes meglepetes, hogy a rosszulletek elmaradnak. Elotte azert eleg sok interaktiv alkalmazasban eleg gyorsan abba kellett hagynom. Siman letolok 2-3 ora gyakorlast is, szunetek nelkul. Egyedul a szemem fajdul meg egy kicsit a vegere, de kibirhato. Na meg egyenlore az idok is elmaradnak, de ott az uj kormany szett lehet a hibas.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz Raymond #15268 üzenetére
"Csak azt a fura hullamzast tudnam hogy mi okozta."
Ha hasonlít az akció kamerákhon látottakhoz, akkor esetleg rolling-shutter lesz.
Kameránál ugye az okozza, hogy a képszenzort soronként olvassa le az elektronika, így a gyorsan mozgó dolgoknál (ami rázkódásnál lehet akár a teljes kép is), a kép egy része időben megelőzi a többit, ami deformációt okoz a látványban.Elképzelhető, hogyha a HMD screen frissítésébe valami hiba csúszik, akkor hasonló jelenség játszódik le a HMD-ben is. Persze ez csak ködszurkálás a részemről, nem láttam élőben a jelenséget.
-
veterán
A 30e mókus leszedte a hírdetést Nem is értem mért.. lehet becélzom 77e-ért a komplett Oculust.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #15310 üzenetére
Apropo Pimax - ugy nez ki kivittek sunyiba az IFA-ra is a Pimax 8K-t, de nem mult pneteken amikor ott voltam hanem csak valamikor utanna (gondolom a backer meetup utan): [link] Nem is hivatalosan vannak ott, egy masik ceg/kiallito standjan mutatjak be az egeszet, de kiprobaltam volna ha akkor latom oket amikor ott voltam.
-
Raymond
félisten
válasz tobias88888 #15309 üzenetére
A Pimax 4K csak 3DOF es a legtobb teszt szerint van elmosodas ami tenyleg problemas.
-
tobias88888
őstag
válasz proci985 #15307 üzenetére
Szimulátorozásnál a hosszú időtartam miatt a legfontosabb dolog a kényelem, amiben még mindig a Rift a legjobb. Pimax 4K-t nem próbáltam, de a tesztek alapján mindenben elmarad a Rifttől. Ráadásul a Pimax 4K nem csak 3dof? Mert akkor érdemben nem is lehet összehasonlitani a Rifttel
-
proci985
MODERÁTOR
vagy siman vard be az akciot... tippre osszel megint lesz 350 eur korul rift black fridaykor (amazon pl, ingyenesen szallitanak svedekhez), jar hozza egy kotegnyi jatek es nincs kerdes higeniaval meg elhasznalodottsaggal.
egyebkent nezem en is sweclockerst mar egy ideje, 3000-3500 korul szoktak menni a riftek. viszont blocketen ahogy nezem van fent 2000 alatt egy pimax 4K Kvänumban, az talan meg jobb is szimulatorozni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Raymond
félisten
Igen, ezert is limitalt sok penzt kiadni ezekert egy Go-nal. Arra jo egyebkent hogy ha az ALVR-al vagy Vridge-el streameled a SteamVR jatekokat a Go-ra akkor van 6DOF is nem csak 3DOF. A masik megoldas erre a Driver4Vr egy Kinect vagy PS Move kombinacioban.
Ezek mind akkor keletkeztek meg amikor a Rift es a Vive is a 700-800EUR regiokban mozgott es az emberek probaltakaz akkori Pimax, Pimax 4K vagy epp a Razer OSVR cuccat valahogy 6DOF-ositani. Mostanaban nem sok ertelme van foleg a Nolo-nak. A szoftveres megoldasok erdekesek es az az ARkit-es SLAM mukodott is, de nem talalom.
-
qqzs
őstag
válasz Raymond #15289 üzenetére
Vegre valaki...tenyleg nemsokan vagyunk.
De ez hiaba van a jateknak is kell tudni rola vagy hogy kezd el a tobbi extra reakcioba lepni a jatekkal?Oculus fb csoportban egy kinai ajanlgatott tepozarral gyorsan cserelheto face covert, kuld ingyen mintat is. meg kerdezte mire hasznalnank mert nemsokara megy vele amazonra. Volt aki azt mondta hogy fogorvos es goval tereli el a paciens figyelmet es oda nelkulozhetetlen. Bar az elterelesrol bővebben nem.
irt csak erdekessegnek irom mikre hasznaljak. A tobbseg csak haveroknak kolcsonadasnal mert undi mikor mas beleizzad.Kicsit off de hatha van itt valaki akivel mar jott szembe a Matterport 3d laser szkenner kameraval kombinalva. Gyors 360fokos turakat csinalni webre 3d szennelessel egyben
-
Dyingsoul
Topikgazda
Szerintem azzal jobban járnál, pláne ha a next genig ki akarod húzni. Semmi infónk nincs a következő HMD-ről, még annyi sem hogy lesz vagy nem lesz. (talán majd az idei Oculus Connecten lesz valami vagy nem)
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek