Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• snots

tag

válasz bobinko #6862 üzenetére

Tudod módosítani, semmi sem marad fix. Az már más kérdés, hogy milyen "állapotban" érkezik meg ArchiCAD-ből a dolog. Értem az alatt, hogy néha igencsak kellemetlen dupla face-ek (2 polygon egymáson), vagy egy adott polygon (pl. ablaküveg tábla) 2 darabban (abból az egyik darab természetesen kifordulva), vagy face normálok kifordulva, dupla vertex-ek, stb.

Ezek rendernél problémát okoznak, vagy okozhatnak, bár részben kiküszöbölhetőek, de sokszor nem marad más, mint az adott problémás tárgy/modellrész gyors újramodellezése.

Én nem értek az ArchiCAD-hez, de könnyen elképzelhetőnek tartom, ha valaki hozzáértően modellez ArchiCAD-ben, értem ez alatt, hogy a tudás birtokában, miszerint az adott modell később átkerül pl. 3DS Max-be, akkor az exportálás, illetve a 3DS Max-be való importálás során felmerülő problémák jó része elkerülhető (lenne).

Sketchup-ból is elő tud kerülni - utólag 3DS Max-ben - jól használható modell, illetve akkora borzalmas emberiség elleni bűntett is, amikor az ember legszivesebben, vagy egész egyszerűen kényszerből, kénytelen az adott épületet újramodellezni, mert több időt venne igénybe a hibák kijavítása.

Új hozzászólás Aktív témák