-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv.
A Genius SP-HF1250B a legelterjedtebb a topikban az összefoglaló szerint, valaki le tudná mérni mekkora?
-
Gotiz
csendes tag
R2000DB-re esett a választás végül, kösz a segítséget a témában.
Nagyon szépen szól, persze még járatom és tesztelgetem. Halkan is tisztán kiad minden hangot ami elég fontos szempont volt nekem. Kicsit talán túl nagy az ereje, lehet egy R1800 is elég lett volna, 50%-nál nem mertem tovább tolni a hangerőt olyan nagyot szól.
Viszont nem tudom mennyire jellemző, de van egy minimális rezonálás a jobb oldali hangszóró (amelyikben az erősítő is van) mélyközepében, ami olyan zenéknél kihallatszik ahol nagyon halk a mély, de a membránt már bemozgatja. Élőszőr azt hittem az asztalon rezonál valami a mélytől, de egyértelműen a hangszóróból jön. A bal oldalon ilyen jelenség nincs.
Nyilván nem a világvége, meg tudok vele barátkozni, csak ha valami a hangszóróban nem lett jól leszigetelve vagy rögzítve, akkor lehet megérne egy cserét. ?
-
olymind1
senior tag
válasz
SunMount3r #48734 üzenetére
Ha már túlárazás, emagban az Edifier S2000 PRO:
"400.492 Ft(- 28% )
286.065 Ft"Most tök akciós /s
-
SunMount3r
nagyúr
Értettem eddig is, csak én mag arra utaltam, hogy ha a fekete verzió feláras a színe miatt, csak azért mert azt veszik többen, akkor kilógok a sorból és még szerencsém is van. Amúgy itt tűnik ki a webshop-ok röhejes árazása, nyilván nekik a beszerzési ára tök azonos a két verziónak és van képük ráhúzni +30%-ot gyak. a "semmiért".
-
J.C.G.
aktív tag
Én pont kicsit keresek a monitor mellé helyezni. Eddig az Audioengine A2+ a nyerő. Kis méret, USB és szépen szól. Hangerőre még sok is, mélyből több se kell. Meglepően szépen szól a méreteihez képest. Csak az ára ...
Nézem az említett Edifier s880db-t az ára emészthetőbb, de ez is nagyobb szélte és mélység. Hangját meg nem ismerem.
Szerk.: Nem búg az A2+ készenlétben se ami kritérium. -
abéla
senior tag
A korábbi nagyreményű alternatívák(JBL 305-6-8P, Mackie MR.., Edi S1000) szépen leovadtak egy Edifier R1280T-re (hiába, drága móka még a VR
):
miután kibontottam és jót röhögtem a hozzá adott gyíkbelek láttán, gyorsan szereztem helyi kábelestől valami értelmesebb RCA-t (ehhez a speakerhez nem akartam high cumót, így lett egy ár/érték bajnok(?) HQ products :gold dugó+ofc drót+2x shield, 2.5m:5k, jóóóaz),
korábbi autóhifiségből maradt inakustik 2.5-es sp. kábelből vágtam/sodortam egy 2m-t hozzá, iFi DAC(micro idsd BL) RCA-ra beköt, beteszt.Ahogy vártam, a korábbi Logi X230-hoz képest elképesztően szól, nagyon szépen részletező, dinamika, szinpad, minden; elképesztő minőségi ugrás a korábbihoz képest.
Hallgatom újra a zenéket és kacagok.
Bátorkodom azt állítani hogy talán jobban szól a HD660s-nél is, de minimum nagyon közel van ahhoz - de lehet még az újdonság varázsa mondatja ezt velem... nem tudom, más világ, mindenesetre kényelmesebb(szinpadkép tekintetében viszont nem kérdés, bár abban meg egy sz*r a 660).
Közben rájöttem, én nem szeretem a (túl)sok mélyet, szval ezt a ketyerét pont nekem találták ki!Na nem mintha hiány lenne belőle, szerintem nagyon jó az egyensúly. (bár ld. alább, kell a jó kiszolgáló cumó is hozzá szvsz)
Ez inkább DAC-hoz:
iFi preamp módjában megmaradnak a ficsörök, így az xBass bőven elég mélyeket ad(sőt szerintem néha túl sokat), a 3D kiemelősdi meg úgy széthúzza a s.staget hogy néha már sok az is, ezek mp3/ xar forrás/ youtube-nál viszont nagyon jól jönnek; javít, hallgathatóvá teszi a zenét/zajt. Egyéb beállítások birizgálása alig észrvehető változással jár. (nyilván majd gyúrok white-fülre, akkor biztos kijönnek azok is)Érdekes módon -nekem legalábbis- jó forrás esetén, az iFi direct módjában viszont dinamikusabbnak, kicsit részletezőbbnek/szárazabbnak, összességében talán jobbnak tűnt a hangzás(itt viszont nem élnek a fenti állítási lehetőségek),
preamp módban meg meleg/kicsit mosotabb/elkentebb, de megengedőbb volt, de buherkodással jött a dinamika/részletezés, viszont játék/filmhez/nethez ez utóbbi (a gyors állítási lehetőségek, toleránsabb forráskezelés miatt) talán jobb. -
YxVs
senior tag
válasz
SunMount3r #48715 üzenetére
Valóban működik a tv fejhallgató kimenetén egy kábellel mindhárom forrás.
Köszi a segítséget -
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Edifier s880db - rol vélemény?
Hogy viszonyul a tobbi edifier-hez kepest? Most 38000-ert meg tudnam venni.
Köszönöm!
-
YxVs
senior tag
válasz
SunMount3r #48720 üzenetére
Mede8er a lejátszó. A TV tudja a DTS-t.
-
törölt tag
Sziasztok!
Régebbi Genius hangszórókból látok a neten ilyen v2 meg II verziókat, lehet tudni, hogy ezek miben térnek el? Vagy csont ugyanazok, és csak revíziók?
-
SunMount3r
nagyúr
Nem akarom bonyolítani, mert próbáld először úgy. De Média lejátszót talán érdemesebb majd külön kötni a hangfalra, mert lehet jobb DAC-van benne, jobb a kimenetének az elektronikája stb., mint a TV-nek és így a hangminőség is lehet jobb valamennyivel. (Milyen lejátszó amúgy?) És az sem biztos, hogy TV minden a hangsávot tud dekódolni, ami a lejátszóból jön (pl. DTS), de ezt is írtam már azt hiszem. De ez csak ajánlás, majd meglátod, neked hogy a jobb.
(#48719) PuMbA: Akkor én most helikopter vagyok, ha nekem a barna teszik jobban?
-
-
tutis
őstag
válasz
a tv hátlapján az audio azok bemenetek.
HDMI-vel kösd össze a tv-t mindkét eszközzel. Így mindkét eszköz átküldi a hangot a tv-nek. Tv-ből ha van fülhallgató kivezetés akkor onnan ki a hangfal felé jack-to-rca-val. ennyi.Ellenkező esetben egy ilyen kell neked:
[link] -
YxVs
senior tag
válasz
Igen. HDMI-vel van összekötve a tévével. Szerintem itt az lehet a megoldás, hogy a tv oldalán lévő fejhallgató kimeneten kell megpróbálni. És mivel a médialejátszó is HDMI-n van rákötve a tévére, annak a hangjának is szólnia kéne tévén keresztül, nem?
Vagyis egy kábellel a hangfal és tv között szólnia kellene mindhárom forrásnak.
Este próbálom, amikor hazaérek. -
SunMount3r
nagyúr
A műhold vevő a TV-re van kötve nem? Akkor annak a hangja is ki kell, hog menjen a TV-n. Tehát ez a lejátszóval együtt is csak 2 forrás. Eredetileg is így írtam neked.
Szerk.: ha AV-t írtak a vevő kimenetére, akkor azon elvileg az audio-nak is ki kell jönnie valahogy. De mind írtam, ha HDMI-n a TV-re van kötve, azon keresztül is megkaphatod a hangját a TV-ből.
-
YxVs
senior tag
válasz
SunMount3r #48713 üzenetére
Megpróbálom majd ebben a felállásban is, de szerintem próbáltam már ezt a kombót is reggel. Műholdvevő beállításaiban nem tudok analóg jelet választani, csak digitális audió kimenet állítási lehetőség van. Itt két opció van asszem: 1. Auto, 2. LPCM Ki
Az a baj, hogy mind a 3 forrás úgy néz ki, hogy sehogy sem fog egyszerre menni, mert a hangfalon csak 2 bemenet van... -
SunMount3r
nagyúr
A műhold vevőn elvileg mennie kellene, lehet az átalakító is bekavar, ha pl. más a bekötése, mint a kimenetnek. Meg ez egy kombinált Audio/Videó kimenet, így lehet egy https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61yAeYTuFPL._SX425_.jpg [link] speciálisabb átalakító kell majd hozzá. Nézd meg, a beállításaiban, hogy az analógon küldi e ki biztos a jelet. Ill. minek ez az átalakító, a Genius gyári kábelével nem próbáltad?
A TV-na azok az RCA-k szinte biztos hogy bemenetek. Ellenben a képen látok egy fejhallgató jelölést ott oldalt-feljebb, ahol valószínűleg tényleg van egy analóg Jack kimenet, mert akkor oda kell dugni.
-
YxVs
senior tag
válasz
SunMount3r #48711 üzenetére
-
-
YxVs
senior tag
válasz
SunMount3r #48670 üzenetére
Szia,
Sajnos nem működik a felvázolt helyzet.
Csak a médialejátszó hangját tudom rendesen megszólaltatni.
A műholdvevővel line-in bemeneten az egyik hangfal csak zúg, a másik szintén zúg, de közben szól is. Ha meg nincs összekötve direktben a hangfallal, akkor meg sem szólal.
A legfurább, hogy a tv analóg kimenetén RCA-n nem megy ki semmilyen hang a hangfalak felé, sem hátsó, sem line-in bemeneten. Tehát pl. Youtube, Netflix hangját sehogy sem tudom megszólaltatni.TV hangbeállításban kikapcsoltam a hangszórót, fejhallgató kimeneten is próbáltam, de semmi. Mint ha egyáltalán nem menne ki analóg hang a tv-ből (Panasonic AS640).
Műholdvevő beállításaiban pedig csak digitális audio beállításokat találtam.Mi lehet a gond?
-
Bodz
nagyúr
válasz
Kisnyikhaj #48707 üzenetére
Alpha 80.
Van erre megoldás. Egy jól felszerelt dac. Csak az a kérdés, hogy hajlandó vagy-e egy ilyet megfizetni. Mennyit szánsz a dologra?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
SunMount3r #48705 üzenetére
Azoknak az Edifier "csúcsmodelleknek" (valóban tényleg csak Edifier csúcsmodell, mert már 15 évvel ezelőtt egy LG, Pana, Sony stb...már mérföldekkel jobbat tudott csinálni, pl amiket írtam korábban modelleket) is a szokásos bajuk van, hogy pl halkan nem tudnak dinamikusan szólni. Persze a legtöbb embernek csak azt jelenti a dinamikus szó, hogy feltekerem a mélyet, és akkor halkan is szépen szól, pedig nem csak ettől lesz dinamikus a hang.
Az oké, hogy minden a forrásnál kezdődik, de digitális eszköz estében már közel sincs akkora jelentősége a forrásnak, kábelezésnek mint analóg forrásnál, kábelnél. Analógnál sokat számított, hogy 1000 vs 10000Ft-os kábelt veszel: anyaghasználat, árnyékolás stb... Egy optikai kábel esetében igazából, hogy az 3000 vagy 10.000 Ft-os nem veszed észre.Szerintem óvatosan, ezzel a design bögrézéssel. Ezt valaki kitalálta, és "divat" lett ezt ismételgetni. Ha már valami nem tégla alakú, hanem íves és még belevisznek egy kis színt, az már csak rossz lehet...semmi köze a hangminőséghez. Baromság. Pl. az Edifier Luna HD 2.0 nagyon kellemesen szól. Mindig nevettem az olyan mondatokon, hogy "méretéhez képest nagyot szól". Ez nekem egyet jelentett azzal, hogy valójában szutyok, csak ráfogja a méretére. Na nálam kb. ennél a típusnál nyert először értelmet ez a mondat. Tényleg meglepődtem mekkorát, de főleg hogy hogyan szól. T&V Hoch estében: a magas inkább szúrós volt. Ha levettem nem volt, ha emeltem inkább "szúrta" a fejem. Edifier Luna HD esetében sokkal kellemesebb a magas, selymesebb, és nem bántó. Sokkal hallgathatóbb.
Nekem pont fordított a tapasztalatom: Microlab Solo9C-m is volt, T&V Hoch-om is és más típus is...nagy monstrum hangfalak, ami minőséget sugall, de valójában nem szól úgy, mint amit a kinézete sugall, illetve a minőség-ellenőrzés csapni való. Gondolom itt tudnak sokat spórolni.
Visszatérve az eredeti kiindulópontra, a magas-halk effekt különbség. Délután próbálgattam filmeket, sorozatokat, amik sztereo és 5.1-es hangsávval vannak ellátva, és váltogattam. LG J10HD, Panasonic SC-PTX7, LG-Mark Levinson hangrendszereimnél(ezek régi prémium 20-40 kg-os sztereo cuccok itt még nem csak a spórolásról szólt a gyártás, hanem némi verseny volt a gyártók között), miután sztereo hangsávról 5.1-re váltottam nem volt halkabb a beszéd. Ugyanúgy "egyensúly" volt, hatalmas dinamikával. Mindenféle hangfunkció Off állásban, hogy ne szóljon bele a hangba. Ugyanezt megnéztem az Edifiernél, szinte elnémult a beszéd 5.1 esetében. Nem tudom amúgy az okát. Ezen kívül amúgy jó az Edifier a számítógépemhez, MPC HC-val adok a Center csatornának egy jó nagy kiemelést, és szuper. De TV-nél ezt ugye nem tudom eljátszani, ott problémák lennének. -
Kisnyikhaj
csendes tag
Sziasztok!
Két hangfal között vacillálok [Focal Alpha 80] és a [Yamaha HS8] szerintetek melyiket érdemesebb megvenni, ill. Focal megérie a felárat a Yamahahoz képest, ill. ha megveszem, mit kell még mellé vennem ha rá szeretném dugni számítógépet, ps4-et ill. a tv-t, esetleg van e olyan megoldás, hogy rá legyen dugva minden és éppen amiről a jön a hang lejátsza, hogy ne kelljen mindig "dugdosgatni", ill létezik olyan megoldás mint mondjuk a [Mackie CR5BT] hangfalnál valami kiegészítővel valahogy egy bluetoothos kapcsolatot létrehozni ha netalántán néha ágyból szeretnék fekve zenét hallgatni telefonról. Köszönöm szépen előre is a segítséget.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #48692 üzenetére
Én a két "csúcsmodellre" az a S550 Encore-ra és a S760D-re gondoltam, nem a design bögréikre. Nyilván mindig van feljebb, házimoziban szinte nincs is felső határ, hogy lehetne még jobbat, de azért az áruk alapján (is) gondoltam, hogy ezek már eléggé értékelhető házimozi hangzást produkálnak. Egy AVR-es külön komplett szett meg még belépő szinten is sokkal drágább ezeknél. Elhiszem amit írsz, de tartom azt is, hogy minden a forrásnál kezdődik, ez is sokat ronthat, vagy javíthat az eredményen. És hidd el, ha lenne valami jól működő DRC, van hasonló ficsőr, akkor azzal az olcsóbb sztereó szettek mozis hangzásán is sokat lehetne "javítani".
-
betyarr
veterán
üdv!
egy edifier r1280db-t néztem ki.kíváncsi lennék,hogy kékfogon keresztül mennyire stabil és jó minőségű a kapcsolat?vagy hanyagoljam és vezetékeljek?
-
keménygödör
tag
válasz
Laca19 (a) #48689 üzenetére
Igazán edifiernél sem jobb a helyzet, mint a leírt t&v esetben. Mindkettőt küldhetnénk megboldogult Déry Jancsinak a PÁF-ba.
-
Bodz
nagyúr
A szegényes kínálatból igazából a Vertrag is vehető. Microlab B77 is létezik, jól szól, bár nem a túltolt mélyeiről híres. Nem vagyok benne biztos, hogy értékelnéd.
Valami olcsó bt vevő nem feltétlen lesz jobb hangú, mint az integrált hang. Ha meg valami normálisabbat veszel, akkor én inkább annak az árát is a hangfalba tenném és vennék egy jobbat.
A HF-50.2 amit én hallottam nem volt vészesen zajos (áráért belefér szint nálam), de mint olvastad is más vagy sokkal hangosabbat (hibásat) fogott ki, vagy pedig érzékenyebb rá. Ez lenne a nyerő milyen mélyre megy le szempontból. A többi említett (a 1280T is) 4", ez meg azért csak 5".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest