- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.
Aktív témák
-
Dobi 562
addikt
Kezdenek előmászni sötét kis odvaikból a 40-45% győzelmi arányú 500 effes playerek (jellemzően E-100 vagy Batchat a kedvenc tankjuk). Ez előrevetíti milyen jó is lesz megint a hétvégi játékosállomány...
-
emre
veterán
-
Cooper911
senior tag
válasz
Bingisz #20702 üzenetére
Nem haverom. Neked mindenki haverod aki a klánotokban van?
Egyébként nem szép dolog igy megnyilvánulni közös cseten tiltja is a klánszabályzatunk.
De egyébként ez semmi. Van egy klántárs ha ő jön én megyek (de ahogy néztem más is) mert akkora fikavihart indit kláncseten hogy itt egy hónap alatt nem irtok annyi noob-ot meg retard-ot -
Dobi 562
addikt
Egy kis érdekesség az adatlapomról:
IS (tier 7 szovjet nehéztank) és KV-1S (tier 6 szovjet nehéztank) egyaránt 128-128 csatával.
Az össz sebzés szinte ugyanannyi, 150 pont különbség van a 2 tank között, csatánkénti átlag ~1350.
A találati arány 1%-al jobb a KV-1S javára (80%).
A kilőtt tankok száma: KV-1S: 213, IS: 182
Győzelmi arány: KV-1S: 56%, IS: 59%
A furcsaság az, hogy elvileg ha alacsonyabb tierben hozom ugyanazt a sebzésátlagot, a csatánkénti ölés meg jóval több is a KV-1S-sel, és győzelmi arányban mégsem éri utol. Pedig az IS-t stock állapotból kezdtem, a KV-1S-t pedig fullosan, a legénység is 90%-ról indult 100% elit alakulattal mindenkinél...
-
Chris0321
veterán
válasz
Dr_Syrex #21385 üzenetére
Most rakták ki.
Bár elég lusták voltak, mert nem részletezték a dolgot. -
Napfénysüti
nagyúr
Na grat a WG-nek.
-
Taragas
aktív tag
Neeeeeeeeeeee. November 2től 5-ig pont nem leszek itthon. Ezt nem hiszem el!
-
bullseye
addikt
Ez még csak USA hír, de talán nem merik csökkenteni EU-ban sem...
szóval jövő péntekig mehet a grind a T9 cuccokért
-
Patrick76496
őstag
válasz
Atlantis #21234 üzenetére
Én szopóágamat a forgószékem háttámlája bánja.
A SU-100-at imádtam, viszont így utólag belegondolva nem tudom miért, mert eléggé pontatlan az ágyúja. Régebben raktam ki pontosság teszteket és bebizonyosodott, hogy a SU-100 0,43-mas pontosságával kisebb célkarikával rendelkezik, mint a Somua S-40 0,41-el. Lehet, hogy hülyén hangzik, de tényleg, ha szeretnéd megint felrakom a képeket.Más tanknál nem nagyon tapasztaltam ilyet, talán csak a V39 105-ösénél van még ilyen. A Type lövegével ekivalens a pontossága (0,39 mindkettő) a Type-ot mégis sokkal pontosabbnak érzem. A JagdPzIV-et én valszeg a 75-össel fogom használni, így ránézésre az a löveg nagyon jó, lehet a S-35-ét is felülmúlja.
Ahogy próbáltam az Aladárt a teszt szerón, abból is az jött le, hogy tilos rárakni a 105-öst, mivel a 88-ashoz képest sokat lő mellé. Így legalább jó lesz a töltési idő is, ha már úgy is med stílusú az a tank.
(#21248) AlexWolf: Mit szégyellsz rajta?
Nekem is Churchill-el van a legtöbb (10) és inkább büszke vagyok rá.
(#21249) Napfénysüti: A 85 milis-nek 8 milivel több az átütése (120), viszont az 57-esnek hiába csak 112, az a löveg eszméletlen pontos. Mint egy tuning Churchill.
Csak kicsivel lő lassabban, viszont az átlag sebzése 10-el jobb.
(#21250) diegho: Kösz a leírást, így lehet meggondolom megveszem-e kifejlesztés után. Amúgy meg én is csak megerősíteni tudom, hogy nagyon szép teljesítmény, amit azzal a géppel műveltél a statisztikát nézve, főleg egy olyan tankkal, amit még utálsz is.
-
Taragas
aktív tag
Bocs egy hétre emlékeztem, de 3 nap is valami...
Meg 50% a garázshely árából, és 50% a felszerelések árából is....
-
Dobi 562
addikt
Közben frissítették a weboldalt, felraktak egy elég korrekt IS-3 útmutatót: IS-3 Video Guide.
Akinek nem megy vele a játék, érdemes megnéznie, ad pár hasznos tanácsot.
-
sith7
félisten
öööö... miért is jó ez nekünk ?
-
myckey
veterán
jöhetnek az akciók...a kva szátokat!!
-
vhw
addikt
Örülök h nyertek, de ezután még több naab fog ömleni a játékba :/
-
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #21350 üzenetére
Action/Adventure: Batman Arkham City a nyertes
Strategy: Cicilization V: Gods and Kings
Mobile/Tablet: Angry Birds Space
Downloadable: Minecraft (360)
Fighting: Mortal Kombat Komplete Edition
Shooter: Battlefield 3
MMO:
1. World of TANKS!!!!!
2.
3. Star Warsshit: megelőztetek de le**arom a lényeg, hogy NYERTÜNK!!!!!
-
Chris0321
veterán
MEGNYERTÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Dobi 562
addikt
MEGNYERTÜK A GOLDEN JOYSITCK-OT!
-
jano_77
nagyúr
megkezdődött a GJ szavazás közvetítése
Action/Adventure: Batman Arkham City a nyertes
-
jahrn
senior tag
válasz
AlexWolf #21304 üzenetére
"amúgy szerintem egy tank hatékonyságát, sok technikai paraméter felsorolása mellett, főleg a legénység határozza meg."
Bezony. Tegyuk hozza h Tiger-t meg Tiger B-t az elit (es fanatikus) egysegek kaptak akik valszeg BT-2vel is jo eredmenyeket ertek volna el
A magam reszerol nem ertem a nemetek ragaszkodasat az ilyen nagy batar neheztankok kalapalasahoz (biztos koze van a fiatalkorban elfojtott szexualis problemaknak). Egy Tiger arabol le lehetett gyartani 2 Panther-t, raadasul a 7.5cm L71 jobban teljesitett tankok ellen mint a 8.8cm L56. Azt ne is emlitsuk h mennyire maceras volt a csikosborueket karbantartani es szallitani.
-
Taragas
aktív tag
Na egy hétvégi akció ami elég jó... 750 aranyért a t-25, meg féláron az elc amx (tegnap fejlesztettem ki), ez pont nekem való akció...
-
GaburroSan
aktív tag
válasz
Plasticbomb #21344 üzenetére
Nekem volt már, és élveztem a vele való játékot. Majd a Lorreinből az embereket átrakom! Jaj nektek Artyk, amúgy VK2801-al volt a legjobb köröm és azt nagyon nehezen fogom megdönteni!
-
Plasticbomb
addikt
válasz
GaburroSan #21343 üzenetére
Nekem van, és nagyon nem megy még vele. ráadásul mostanában megint erős fps droppom van, 17-22 fps az átlag.. a poén, hogy nem beállítások, mert amikor beállítottam tolta kifelé magából a gép a 30-40-60 fps-eket... ez kb két hete volt....
-
emre
veterán
-
myckey
veterán
valaki nem akar jönni tesztszeróra arany lőszerrel barmulni?
szakaszba. -
Tomi0703
addikt
koszi mindenkinek. valamiert az volt a fejemben, hogy ha nem hozom le a 2szerest akk masnap mar 3 szoros, viszont ez a max. de nem
-
-
Tomi0703
addikt
válasz
Atlantis #21285 üzenetére
"Ha ők nyernek, nincs 40 év komcsi
diktatúra, cserébe kiirtanak pár olyan népcsoportot, akiket
most nem akarok megnevezni....nem biztos, hogy hazánk
olyan rosszul járt volna."
ha lenne like gomb akkor nyomnek ra egyet. egyetertek. azt hiszem nekunk teljesen mindegy ki nyeri. talan ha a nemetek akkor megtarthattuk volna azokat a teruleteket amiket kaptunk...MAS: nem nagyon vagom, hogy, hogy van ez a napi szorzo. szoval minden nap ketszeres (kiveve eventek stb.). ha ugye nem lepek be mert nem vagyok itthon akkor masnap mar 3 szoros a szorzo? 3 nap utan pedig marad 3?
-
Mcray
senior tag
válasz
AlexWolf #21329 üzenetére
Értem. Én személy szerint azért rakok ki eredményt, hogy megosszam veletek örömöm, hogy "nézzétek milyen boldogító köröm volt" nem azért, hogy "Nesztek kötsögök, ezt csináljátok utánam"
Ezek szerint van itt olyan, aki a 2. opció miatt rak ide eredményt?
Kicsoda?
myckey
Jéé Alex és tényleg van ilyen ember -
Mcray
senior tag
válasz
AlexWolf #21326 üzenetére
Ha már eff/damage téma. Ott nem arról akarjuk meggyőzni a másikat, amit a másik nem akar elfogadni, hanem kitesszük az asztalra, hogy nekem ennyi sikerült. A kutyát nem zavarja és a kutya sem fog belekötni.
Most viszont megint megy (remélem már csak ment) a kötélhúzás és egyik sem akart engedni. Akit érdekel a téma, utánajár és véleményt alkot magának. Senki sem 8 éves kölyök itt. Ez nem iskola, hogy van egy tanár, és azt kell leírni a vizsgán, amit mond, vagy meghúz.
Szerintem. Ha valaki más véleményen van, örülök neki.
-
Mcray
senior tag
Szóljatok, ha végre lemértétek centivel, hogy kié nagyobb. Megint jöhet egy modi takarítani és átnevezni a fórumot erre: "2. VH vitafórum kiscsoportosoknak"
Virkir
Menjünk együtt. Fogjuk egymás kezét
-
Enzolord
addikt
válasz
HungAryan #21318 üzenetére
Szerintem az...
Ha innen nézzük, megbízhatóságban k.jó a Suzuki, sokkal több van belőle, sokkal olcsóbb az előállítása, t9bb mindenre alkalmazható, de mégiscsak kevesen mondanák azt, hogy jobb autó, mint az Enzo!
így helyt álló a meglátásom, bár valóban egy erősen sarkított példa -
diegho
nagyúr
válasz
Djuree #21311 üzenetére
Az a baj veled, hogy csak egy dolgot nézel, ami pedig az, hogy HA a tigris működik, akkor jó tank. Ez részben igaz, de a működéséhez rengeteg minden kellett (üzemanyag, bolygóegyüttállások stb.) és a feladatot, amire tervezték nem tudta ellátni rendesen. Erre egy jó példa. veszel egy veyron-t, ami sokak szerint a legjobb autó, ezzel minden autós igényedet ki tudod elégíteni? Nem... csak egy szűk körben a legjobb autó ez, hiszen nem tudod belerakni a családot, nem tudsz vele itthon bárhová elmenni, hiszen leér az alja az alsóbb rendű utakon stb, tehát van olyan felhasználási terület, amiben akár egy lada is jobb. Ez volt a baj a tigrissel is, hogy mint tank nem volt all round, hiába volt szuper fegyverzete és páncélja, egy tank nem csak a páncélról és a fegyverzetről szól.
-
Eagle16
addikt
válasz
GaburroSan #21312 üzenetére
2 óra 40 perc. 15:50-kor indul a stream.
-
GaburroSan
aktív tag
Még 4 óra a díjátadó-ig!
Legyetek résen!
-
Djuree
félisten
válasz
Atlantis #21307 üzenetére
hát ez igaz, a légifölény döntő jelentőségű, anglia megszállása ugye, ott nem sikerült a németeknek megszerezni, így nem tudtak partra szállni.
HungAryan: én magáról a tankról beszéltem, az előállítás más tészta, se anyag se más nem volt hozzá elég. háttér nélkül pedig nincs győzelem.
-
HungAryan
tag
válasz
Djuree #21305 üzenetére
Oké, akkor hasonlítsd már össze, hogy melyikből mennyit gyártottak és mennyibe került egy darab előállítása.
És azt még szóba sem hoztam, hogy azért volt légierő is, ami igencsak tudott ártani egy Tigris lelki világának, ha nem lett volna elég a nyomasztó a túlerő.
Szerk.:
Ezt nem hiszem el, mire leírom a mondandóm, valaki már leírja előttem.
-
diegho
nagyúr
válasz
Djuree #21305 üzenetére
Eddig sem volt, hiszen ugyanannyi idő alatt az oroszok sokkal több T-34et csináltak, plusz ugye a tigrisek kb fele magától elhullott, így nem is volt kérdéses a háború kimenetele, ha normális tankot terveztek volna, most más lenne a világ, de mint tudjuk nem volt normális, működőképes, megbízható haderejük.
-
Atlantis
veterán
válasz
Djuree #21302 üzenetére
Sosem fordította volna meg, akármennyi is van belőle...a légifölény elvesztése miatt a tankoknak esélyük se lett volna. Ugyenez okozta a tengeralattjárók vesztét, legtöbbjét repülőről süllyesztették el, mikor feljött levegőzni. A légierő (a mai napig is) a legfőbb katonai fegyvernem, ez pont akkoriban lett nyilvánvaló.
Folytatva a matematikai leírásodat:
1 tigrincs=1 repülőgép
vagy még inkább
1 repülőgép= sok tigroncs.
Ennyi...
-
Volt valami összehasonlítás egyszer, hogy egy tigris tank kilövéséhez hány ellenséges tank kell, vagy megfordítva, egy tigris hányat lő ki egy adott tankból mielőtt őt is kilövik.
Valami ilyesmi volt az arány:
1 tigrincs = 5-6 T-34
1 tigrincs = 8-10 M4 shermanamúgy szerintem egy tank hatékonyságát, sok technikai paraméter felsorolása mellett, főleg a legénység határozza meg. Mert ugye azt beláthatjuk, hogy lehet bármilyen überfasza egy tank, ha nem ül benne senki, akkor az csak 40-60 tonna fémhulladék.
És ebből a szempontból a németek messze képzettebbek voltak, mint a többi nemzet.
Elég csak arra gondolni, hogy ruszkiknál szakavatott legénység betöltött 1 db töltetet a lövegbe, majd egybites ivánékat beültették és előreküldték a csatamezőre, hogy nesze vazz van egy lövésetek. Ha kell még (és még éltek), gyertek vissza, mert olyan hülyék vagytok, hogy magatokat robbantanátok fel, ha megpróbálnátok tölteni. Na ha ilyenből kiküldenek mondjuk 1000-ret, akkor még szép hogy nyernek. Sok lúd disznót győz alapon.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honda topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox Series X|S
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest