- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.
Aktív témák
-
Iron Funeral
őstag
válasz
diegho #21263 üzenetére
Én úgy tudom, hogy javarészt vonatokon szállítottak a németek felszerelést (már persze ahova lehetett), de volt sok hely - javarészt sáros területek- ahova nem vagy csak a "próba" PZIV kör után engedték őket, annak ellenére, hogy a talajnyomása igen jó volt a tanknak.
Mindezek mellett meg meglátszott az, hogy nem ~55 hanem ~45 tonnás tankhoz tervezték a hajtásláncot.Klasszikus esete az előbb lövünk aztán kérdezünknek
sz.: LoL nem küldtem el elsőre a választ, amire meg elküldtem addigra lett már hsz ugyanezzel a tartalommal
-
diegho
nagyúr
válasz
Djuree #21292 üzenetére
Már megbocsáss, de egy tankot mire terveznek? Egy helyben álljon egy garázsban? Ebben az esetben a tigris egy borzasztóan jó tank volt. Netán arra terveznek, hogy a neki szánt harcászati feladatot ellássa? Ebben az esetben a tigris egy borzasztóan rossz tank volt. Minden azon múlik, hogy amire tervezed abban hogyan teljesít hosszú távon.
-
HungAryan
tag
válasz
Djuree #21292 üzenetére
Nem egészen érted szerintem, hogy miről vitatkozol...
Szerk:
Közben látom, hogy írtál még hozzá.
Abból indult ki a vita, hogy a Tigris rossz fegyver volt.
Most eljutottál oda, hogy beismerted a rossz alkalmazhatóságát.
Akkor véleményed szerint mi a jó fegyver? Ami műszakilag fejlett vagy ami jól alkalmazható? -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
diegho #21287 üzenetére
Az az átlapolt futógörgő elég elvetélt egy ötlet volt ilyen tankra.
Tiszta terepen még oké de ahol jött a sár ott vége volt. Na meg a vonaton szállításhoz is komplett láncsort kellett cserélni.
Én is imádom a Tigrist, kedvenc II: világháborús tankom (sőt én a WoT-ban is bírom) de sajnos tényleg volt sok hibája kezdve a függőleges páncéllal, a nagy fogyasztású gyenge motoron át a görgőkig.
Mondjuk mindezek ellenére azért az ellenfelek tartottak tőle mert az ágyúja tényleg jó volt.Egyébként ahogy olvastam sokan inkább a Párducot tartották az egyik legjobb II. vh-s tanknak (mondjuk az átlapolt görgősor itt is megvolt).
-
Djuree
félisten
válasz
diegho #21287 üzenetére
drága volt és sokáig is tartott előállítani, de attól még maga a tank jó volt.
a sárba beleragadt mert nehéz volt, de széles lánctalpai voltak, nem akadt az el olyan könnyen.
a motorja gyenge volt, ezért le is halt sokszor igen.
mégis ezek mellett jó tank volt, a T-34-et is jónak mondják, mégis jó sok kellett egy tigris ellen....persze a T-34 tarolt mert sok volt és olcsó is, örülök is neki, sosem szerettem a németeket, utálnék németül beszélniHungAryan: az alkalmazhatóság meg hogy jó-e vagy nem két teljesen különböző dolog
én a műszaki megoldásokról beszéltem, ami az akkori kor legjobbja volt.
alkalmazhatóságban nem vette fel a versenyt a T-34-el. főleg a saját pályáján... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Djuree #21278 üzenetére
Azért Michael Wittmann letett valamit az asztalra a Tigrissel.
WittmannAlexWolf: annyival nem volt ám gyorsabb. Ha jól emlékszem a top légcsavaros gépek max sebessége valahol 750 km/h körül volt akkor az Me 262 meg talán olyan 850-900 km/h körül tudott repülni. Viszont nem volt kiforrott illetve a sugárhajtású motornál nem jött hirtelen meg a kívánt tolóerő ami például egy átstartolást könnyen halálos balesetté változtathatott. Na meg ez is már későn jött és kis számban.
-
HungAryan
tag
válasz
Djuree #21282 üzenetére
Nem értem, miért kell mindig ezeket az elcsépelt dolgokat előhozni.
Én is a német haditechnika tisztelője vagyok, de ami igaz, azt el kell ismerni.A Tigrisek egyszerűen annyi konstrukciós hibával rendelkeztek, hogy ezt nem tudta ellensúlyozni egyik előnye sem. Mit ér a páncélzat, löveg és a jó személyzet, ha nem tudod eljuttatni a frontra, egyfolytában elromlik, keveset lehet belőle gyártani, stb. ?
Egy fegyver hatékonyságát nem a műszaki fejlettsége, hanem az alkalmazhatósága mutatja meg.
Sajnos nagyon sok ember van, akik valamiért csőlátással rendelkeznek és egyszerűen nem képesek beismerni, hogy nem minden úgy van, ahogy elképzelik.
diegho:
Nagyjából leírtad azokat a dolgokat, amikre én is gondoltam.
-
diegho
nagyúr
válasz
Djuree #21282 üzenetére
Gondolom te biztosan ezer órákat vezettél tigrist, vagy akármilyen tankot... biztos így van. Itt van pár probléma:
- borzasztóan drága volt előállítani, egy darab árából az oroszok több T-34et csináltak
- iszonyúan megbízhatatlan volt, tehát random elromlott a harctéren
- olyan tervezési hibái voltak ami miatt egy sárosabb részbe beragadás után használhatatlan lett
- nagyon gyenge volt a motor az egész szerkezethez, emiatt hihetetlenül sokat fogyasztott, nem bírták üzemanyaggal ellátni őket
- csak képzett mérnökök tudták megjavítani az elromlott tankokat, így sokat kellett hátrahagyniEttől jó egy tank? Itt nem olyan hibákról beszélünk, amikkel szuper jól el lehet lenni egy csatatéren, ezek olyan hibák, amik miatt a németek elveszítették a háborút. Gondolkozz már kicsit, nem attól jó egy tank, hogy amikor működik éppen egy órára, akkor kiszed 5-6 tankot és ennyi, utána meg órákig áll, mert javítani, meg tankolni kell. Tényleg nagy rálátásod van ezekre a dolgokra, le a kalappal, de majd felnősz egyszer, talán.
-
Enzolord
addikt
válasz
Djuree #21283 üzenetére
Oksa.. A komplett hajtás kevés volt az irdatlan tömegnek..
Én is olvastam pár Hassel művet, Kárhozottak légiója az egyik kedvenc..
És ha Hitlernek nincs ez a mérhetetlen hatalomvágya, és békén hagyja az oroszokat, netán megerősíti a szövetséget, akkor simán Németország nyeri a II VHt.. -
Atlantis
veterán
válasz
AlexWolf #21277 üzenetére
Szerintem már a sima tigris is későn jött, '43-ra kezdett terjedni, akkorra meg már mindegy volt a németeknek. Eleve elég gyorsan dobták össze, miután látták, hogy a T34 ellen nincs esélyük egyetlen meglévő tankjukkal sem.
Szilu: ez a jó összefoglaló, egyetértek.
Djuree: Tényleg olvastad Sven Hassel könyveit? Azokból szerintem nem az jött le, hogy "húdejó német katonának lenni, mert mi milyen fölényben vagyunk", sokkal inkább tele volt a tökük az egésszel és minden szinten tartottak az oroszoktól nem kicsit, miközben féltették az otthoniakat, akiket az amcsik és az angolok lebombáztak.
Lehet, hogy az oroszok később támadtak volna, de addigra csak velük kellett volna foglalkozniuk, mert az angolokat meg lehetett volna fogni. Az angol bázisok nélkül meg Amerika se nagyon szólt volna bele az európai dolgokba.
Amúgy: most is a német gazdaságtól függünk, most is kvázi "németül beszélünk....". Ha ők nyernek, nincs 40 év komcsi diktatúra, cserébe kiirtanak pár olyan népcsoportot, akiket most nem akarok megnevezni....nem biztos, hogy hazánk olyan rosszul járt volna.
-
Djuree
félisten
-
Djuree
félisten
-
Ezzel egyetértek, csak az elején volt meg a fölényük. Aztán az amcsik belépésével baszhatták az egészet, mert egy olyan ország lett az egyik ellenségük, melynek a területén nem voltak harci események, így vidáman tudta gyártani az utánpótlást. Nem kellett költöztetniük, elrejteniük a gyárakat. A ruszkiknak meg akkora emberanyaguk volt, hogy beszarás.
Igazság szerint, ha nem támadják meg az oroszokat, akkor most lehet, hogy németül beszélgetnénk.
-
Djuree
félisten
válasz
Atlantis #21266 üzenetére
olvastam rengeteg könyvet, láttam az összes elérhető filmet+dokfilmet a 2.vh-ról. nagyon is jók voltak a tigrisek. kevés volt belőlük+ a motor nem volt elég erős, ennyi, ezen kívül más hibát semmilyen forrás nem említ amit én olvastam/láttam. ahol bevetették őket ott arattak, persze 1 tigris nem csinál nyarat, de olvasd el a tank ászok írásait (neten találsz, csak magyarul nem sok van, de gugli fordító segíthet), abból valós képet kapsz, annál hozzáértőbb forrás NINCS!
mikor megjelent a tigris egyetlen tank sem tudta kilőni szemből, ő viszont bármit kilőtt. ennyi. ahol bevetették nagyobb számban ott hozták is a csatát. 2.vh legnagyobb tankcsatái olvasmányt ajánlom.
a tigrisnek is számos módosítása volt, sajna (vagy hálistennek) idő és források hiányában már nem tudták tovább alakítani. de rossz tanknak nagyon nagy hozzáértési hiányosságokkal rendelkezők mondják csak.
érdemes olvasni Sven Hassel könyveit, elolvastam az összeset, elég jól lefesti az erőviszonyokat.
a légierő is teljesen jó volt, csak megint a létszám ugye, meg az üzemanyaghiány.
ajánlom ezt a könyvet a témában: [link] -
válasz
Atlantis #21266 üzenetére
Nem a tigris 2-vel kevered? a sima tigrist már 42-től használták. Az tény, hogy nem volt az igazi, mert nehéz, lomha volt. De minden más tekintetben über volt.
Igaz a háború végére elavult a páncélzata és a fegyvere is.
A tigris 2 jött túl későn.(#21270) Napfénysüti Láttam egy filmet amiben pont a ME-ről volt szó. Szép hogy gyors volt, de pont arról panaszkodtak, hogy kevés idő volt vele célozni, mert mire becélozták a légcsavaros gépeket, már el is mentek mellettük
-
Szilu
tag
Nem értem az miért nem egyértelmű, hogy a II vh. haditechnikailag legfejlettebb állama messze a német volt. ennek természetesen meg volt az oka is: tudatosan készültek rá...
Hála az égnek az igényeket és a lehetőségeket nem jól mérték fel, és ez mindenhol kiütközött... Olyan helyszíneken harcoltak nagyon rövid idő alatt, ami messze nem a németországi körülményeket jelentette (időjárás, logisztika). Nem jól mérték fel az oroszok és amerikaiak lehetőségeit.
- Gyalogságuk talán pont nem volt kiemelkedő a többi országhoz képest, de nem is erre építettek a támadást, hanem a...
- Légierőre. Messze felülmúlta az egész világot amit itt alkottak. Az angliai csata eleve egy lehetetlen küldetés volt, nem lehetett ezt utánpótlással bírni. Ha valami csoda folytán meg is törik az angolokat, akkor sem történt volna semmi.
- Harckocsik. Megalománia mesterfokon. A szövetségesek sokkal jobban mérték fel a gépesített hadosztályok igényeit: nem elég a szemtől szemben harcban legjobbnak lenni.
- Hadihajók. Szintén megalománia, azzal a különbséggel, hogy semmi jól használható cucc nem volt a nagy hadihajók mögött megfelelő mennyiségben. A tengeralattjárók megmutatták azért hol tartanak fejlettségben, de az már csak egy gerillaháború volt. -
Enzolord
addikt
válasz
jozefgucci1 #21272 üzenetére
Na igen, és Igazad van Napfénysüti, a gépeik is jók lettek volna, ha nem ilyen teszt nélküli kiforratlan darabok..
CSak hát a végére kapkodva tudtak csak dolgozni... -
válasz
Enzolord #21268 üzenetére
Nameg a rádiótechnika , merthogy a ezlső radarokat is a németek találták fel és azt lopták el az angolok. Nagyon sok okos ember volt ott és jórészük a lágerekben veszítette el a tudását .Ha nem lett volna a másodlagos ( vagy első ki hogyan értelmezi ) cél egyes csoportok üldözése akkor a németek nyerhettek volna.
-
Enzolord
addikt
-
Atlantis
veterán
Igaz, leszámítva, hogy a képzett személyzet jó része már Oroszország fagyott gödreiben aludta örök álmát, mire a Tigris nagyobb mennyiségben harctérre került.
Enzolord: nem felejtem, de önmagában azokkal nem lehetett volna nyerni és későn is jöttek. Nézd meg mennyit kilőttek az angolokra, mégsem roppantak össze. A légierejük már képes volt levegőben szétkapni őket, sok célba se ért. Amúgy kicsit fájt ez a "Fau" kiírás, inkább írtad volna, hogy V1 és V2.
Napfénysüti: kétségtelen, de az is későn jött. Ha azt a fegyverállományt tekintjük, ami induláskor a rendelkezésre állt, abból szerintem a tengerészet volt a legkiforrottabb szinten.
-
xedos
addikt
Mindig előkerül ez a téma :-)
Szóval a Tigris, nagy bonyolúlt lassú és nehéz.
Ami miatt jobb mint a többi: vastag páncél, jó ágyú és képzett személyzet... -
Atlantis
veterán
válasz
Djuree #21262 üzenetére
Pedig sajnos el kell ismerni, a Tigris nem volt túl megbízható, emiatt megérdemli a "rossz fegyver" jelzőt. Sajnos későn is került bevetésre, addigra már csak kapkodtak a németek mindenhez, meg is lett az eredménye.
[Nagyon OFF]Véleményem szerint az egyetlen jól működő fegyvernem a tengerészet volt a németeknél, se a légierő, se a szárazföldi erők nem voltak olyan műszaki és szervezési szinten, amivel győzni lehetett volna. Persze a lengyelek és a franciák, valamint a kisebb államok ellen az is elég volt. Hosszabb távon viszont a tengeralattjárók tudták volna megfojtani az angolokat, azt képesek lettek voltak megfelelő mennyiségben gyártani és üzemeltetni...ha az a hibbant nem csatahajókat és monstrum tankokat építtet helyettük.
Az oroszoknak meg neki se kellett volna állni, persze utólag könnyen okos az ember... -
-
diegho
nagyúr
válasz
Djuree #21262 üzenetére
Aki ért hozzá. A tigris mindig is egy rossz szerkezet volt, ez sosem volt kérdéses, a könyvben csak 1 plusz dolgot említenek meg, amit eddig nem gondoltam, konkrétan azt, hogy annyira nehéznek számított, hogy komoly gond volt eljuttatni őket a harcmezőre, mert nagyon kevés híd bírta ki a súlyát, persze mellette ott van a többi dolog is, borzasztó drága gyártás, nagyon bonyolult karbantartás és ami még érdekes a hihetetlen lassú oldalirányú lövegbeállítás.
-
diegho
nagyúr
Itt a kezemben egy "A világ legrosszabb fegyverei" című könyv, szerepelnek benne tankok is, a játékban is található belőlük pár: KV-2, Tiger, Maus.
-
myckey
veterán
Name Total Per battle
Victory ratio:75%
Battles: 8
Efficiency: 3227.35
Average tier: 6.38
Experience: 3245 405.63
Capture points: 142 17.75
Defense points: 3 0.38
Damage: 4440 555
Kills: 5 0.63
Spotted: 5 0.63M4 Sherman 2 50%
T25 AT 2 50%
M103 1 100%
T-150 1 100%
KV-1 1 100%
T20 1 100%No hát tegnap nem vittem túlzásba a csaták számát,de legalább az eff érték jó lett,meg a win rate is
sanya67:
én is egy olyan gépet szeretnék venni,mókázásra -
Mcray
senior tag
válasz
diegho #21250 üzenetére
Távol álljon tőlem az ánuszpolírozás Diegho, de ez az írásod világossá tette számomra, hogy nem elég, hogy piszok jó játékos vagy, de piszok jól tudsz írni. Öröm volt olvasni. Végig mosolyogtam, mint a kínai bóvli árus a piacon, ahogy eladja pénisz krémnek a vietnámi balzsamot, ami egy életre beleégeti magát (szó szerint) az idiótába és a partnerébe
-
Eagle16
addikt
válasz
GaburroSan #21242 üzenetére
Itt lehet majd nézni, 16:00-tól.
-
A tegnapi siralmas eredményem:
-
diegho
nagyúr
Tegnap végeztem a SU-101-el:
csaták 174
kill 282
win 67%
átlag dmg 2026
átlag xp 919Először kezdeném miért jó ez a tank:
Ennyi volt.Most jöjjön az miért rossz:
- nincs gun depression, nem úgy, mint a T-54-en, az egy amerikai tank ehhez képest, itt tényleg nincs
- a 219pen sokszor inkább 119-nek érződik, mindenről képes pattanni, pl E-100 seggét 2 szer egymás után nem tudtam átlőni úgy, hogy mögötte álltam
- rengeteg az olyan lövés, ami látom, hogy átmegy a célponton és mögötte a falban, sziklában stb hagy nyomot, de ezt klántársaim más tankokon is tapasztalják
- 320 átlag sebzés, 5,99sec töltési idő, ezzel két gond van, egyik az, hogy rengeteg a 240-es sebzés, ez tier8-on nagyon kevés egy TD-től, a másik gond az 1230-as lőszerár, prémium nélkül nem tudom mennyit kell sebezni egy pluszos körért, de amikor pl lövök 15-öt, kilőnek, és cap-el nyer a csapat, hiába sebzek 2k felett prémiummal is le tud csúszni kicsit mínuszba.
- nincs armor, persze tud pattogni, ha éppen ott lövik, ahol vagy nincs damage zone, vagy nagyon elmebeteg a szög, de egy chaffe konkrétan agyonvág szemből, ki is gyújt, ammorackel stb...
- nincs hp, 990... ez kevesebb, mint egy tier8 scout-nak
- a sebesség, igen ez is negatívum, mert így nagyon gyorsan előre lehet menni tier10 csatákban (igen zömében oda kerül) és agyonlövetni magunkat a láthatatlan jpze100-al (igen, 80m-ről nem láttam meg már többször vele jpze100-at nem bokor mögött, hanem az utca közepén)
- camo van is meg nincs is, de ez szerintem az új spot system hibája, van, hogy a semmi közepén lövöldözök és nem látnak 200m-ről, van, hogy 400m-ről állok a bokor mögött és villan a lámpa
- minden szögből képes égni, tényleg, szerintem, ha lehetne alulról lőni, onnan is égne
- ágyú oldalirányú kitéríthetősége még mindig vicc, pl el halluf-on H4-ben állsz (nem a bokor mögött, mert onnan maximum a napot tudod lőni, hanem lebukva kicsit) akkor szemben kb egy 80m-es sávot tudsz fedezni hull mozgatás nélkülHa nem szeretnék elit orosz tech tree-t, akkor már régen hagytam volna a fenébe, van annyi free xp-m, hogy meglehetne a 263-as, de én nem ugrottam még át tankot sosem, most sem fogok, inkább végighúzom tisztességesen ezeket a fosokat.
-
Napfénysüti
nagyúr
Én simán tolom T1HT meg a nagyobbak ellen is az 57-essel. igazából az átütése miatt gondolom hogy jobban ahsználható. Amúgy ha megnézed a két löveg percenkénti lövését akkor nagyjából hasonló sebzésre képesek ugyanazon idő alatt. Viszon itt meg előnyösebb lehet a nagyobb átütés.
Mondjuk a nagy ágyú meg gyorsabban céloz az is igaz. -
14 killt elérni egy csatában szerintem csak kis tankokkal lehet max tier 2-3-ig bezárólag. A legjobb a tier 1, mert nagy eséllyel ott még nem költöttek a tankra 1,5 milliót, de ha te igen, akkor elég nagy előny, + vannak még gyíkok is.
Anno volt egy csatám T1 Cunninghammel, amikor csak azért nem lőttem ki 12-13 ellent, és álltam meg 9-nél, mert nem akartam, hogy a sok kill után a statisztikában az szerepeljen, hogy T1.
Magasabb tierben überkirályepicbrutálmeganyomoroncnak kell lenni, hogy valaki 14 killt elérjen.
Vagy században hagyni kell, hogy ő lőjön ki mindenkit.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Napfénysüti #21241 üzenetére
Köszi...
hááát majd ha haza érek megnézem és kiderül, hogy elég volt-e így és boldogulok-e vele. -
Mcray
senior tag
válasz
Napfénysüti #21245 üzenetére
Az 57mm a Churchill és T14-ek ellen jobb. A 85, meg az összes többi ellen. Szerintem.
-
Mcray
senior tag
Szia! Mindkét löveggel fantasztikus a gép. Azt fejlesszed amit ki tudsz, és ha játszol kifejleszted a másikat is és kipróbálod azt is. Én minden tankot teljesen kifejlesztek, hogy az így "Elit" legénység gyorsabban fejlődjön.
KV-1 OP blá blához annyit, hogy ócska legénységes Churchillel 2 KV 1 ellen (ollóba fogtak) az egyiket simán kinyírtam, míg a másik megkerült (elég hamar megvolt), majd a második úgy ölt meg, hogy alig maradt élete. Szakasz társam nézte és végig mondta mi történik, mert én csak a célzásra tudtam figyelni. Állítólag az döntötte el a dolgot, hogy nekem 2,2 másodperc volt az újratöltési időm. Mindkét KV 1 "anglézott" és fedezte a gyege pontokat ahogy kell. Szakasztársamnak 1,8 az újratöltés (Venti,Bia,Rammer). Következő csatában ugyanaz a pálya (Westfield). A srác 10 killt szedett az 1.8-as újratöltéssel úgy hogy egy karcolás sem esett rajta, csak az utolsó ellen sebezte meg (SU-5), akinek már 3 killje volt. Sajnos a csapat "kill cápái" lecsaptak így nem lett neki 11 kill.
-
GaburroSan
aktív tag
Jó reggelt! Gondoltam beköszönök, mert ma nem leszek WOT elött és kérdésem lenne!!!Hol közvetitik a GJ awards-ot???Lehet szurkolni a WOT-nak?( vagy aszfaltozni
)
-
Napfénysüti
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
válasz
Napfénysüti #21231 üzenetére
Tudnál útmutatást adni, hogy mit is kell kivenni, hogy a %-ot ne mutassa?
Köszi -
Joe-T
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! A Kv1-re érdemes kifejleszteni az 57mm-es löveget? Elég jó a páncél átütése, gyorsan tölt, igaz a sebzése nem valami acélos 85hp. Vagy inkább a 85mm-es ami lassabban tölt, de 160hp a max. sebzése. Ötlet?
-
jano_77
nagyúr
válasz
Napfénysüti #21237 üzenetére
basszus, én abban az érzésben vagyok, hogy tegnap volt péntek, mert igazából tegnap este 17:00-ra vártam a hirdetést
-
jano_77
nagyúr
Reggelt.
Lehet már tudni vmi a GJ szavazás eredményéről?
Mert a worldoftanks.eu oldalon még semmi nincs fent. -
Atlantis
veterán
válasz
Patrick76496 #21195 üzenetére
Azért nem mellékes a pontosság...bár igazad van, ha a szerver nem akarja, nem találod el/ütöd át. Tegnap nálam sajnos megint a T34 volt pattogós kedvében, weak spotokról, álló arty-k oldaláról is pattantam vele, minek hatására az asztallap kezd érdekes ívet felvenni a billentyűzetem alatt....
SU-100: valahogy nincsenek is emlékeim róla, annyira átlagos gép, hogy se rossz, se jó nincs róla. V39-ről mindig meglesz, hogy jó az ágyú, de a többiben átlagos vagy az alatti. JagdPzIV-ről ,meg hogy nem olyan jó az ágyú, többiben elmegy.
Napfénysüti: nagy nehezen sikerült éppen 50%-ra kihoznom a tegnapi napot, nagyon nem ment jól és még csak most jön a hétvége...ha lesz akció, minden hülye előkerül, az tuti.
-
Plasticbomb
addikt
Mindent hagyni üresen, a sort by-t killedre állítani, és lőn, van ott 3 replay, amiben 15öt kinyírtak, meg még pár amiben 14et.. nem lehetetlen, viszont az fix, hogy ezek tier 1-2-3-4 tankokkal mentek csak... lehet efelett a szint felett már ez nem jött össze senkinek....?
Kár, hogy a 7.5ös verzió miatt a 8.0 nem engedi lejátszani. Kéne valahonnan egy 7.5ös, hogy fel lehessen tenni youtubra is ezeket...
-
Patrick76496
őstag
válasz
Napfénysüti #21231 üzenetére
Nekem a találati arányaim esnek mostanában. Eddig volt a sok mellémenő, most az a legújabb, hogy teljes zoom-ban kimennek elém, és pont akkor, amikor én lőnék.
Nemrég volt is ST-I-el egy olyan köröm, ahol -~400 dmg-t sikerült kiosztani. Hiába mentem a megszokott K1-K2-be Redshire-en, sajnos a váratlanul sok sniper szétkapott. De egy utálatos szar pálya az is.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dobi 562 #21230 üzenetére
Nekem meg a tegnapi napom alulmúlta a tegnapelőttit. 42.86% lett. A Ferdinandot ötödszörre dupláztam... Pedig adtam demaget rendesen a csatákban, volt ahol 3400 is összejött. De egyszerűen ha lehet ilyet mondan tegnap még szerencsétlenebb társaim voltak mint előtte.
Egyik meccsem egy AMX 50 Foch lenoobozott mert mellette voltam Arcticon és én nem kezdtem öngyilkos kamikaze akcióba vele.
De a végén igazam lett mert ugyan később én is kimúltam de kiszedtem egy Tiger II-őt a Löwével meg nyert a csapatunk.Ja nem bírtam ki és feltettem az XVM-et de a confijában kiszedtem a győzelmi esély mutatót. Így most csak azt látom hogy ki hány csatát tolt, mennyi a győzelmi aránya és mi az effje.
De legalább már látom hogy kb a csapatunk milyen fel tudok készülni mire számítsak.
Ennek ellenére még T9-10-es csatákban is vannak döbbenetes dolgok, néha csodálkozom hogy egyesek milyen kitartással juthatnak el ide.Nap slusszpoénja nekem hogy a győzelmi arányom visszaesett 51%-ra...
-
Dobi 562
addikt
válasz
jozefgucci1 #21188 üzenetére
Leginkább egyedül játszok, a 8.0 óta nem szakaszoztam csak 10 csatát kb. Majd ha kiveszek a szakaszozásból a támadó/védő őrültséget meg hasonló csatákat akkor szakaszozok megint.
--------------------------------------------------------------------------
A tegnapi győzelmi arányom végül sikerült kicsit felhozni az M4 Shermannel, így már sikerült túllépnem a tegnap előtti 39%-ot is! Török föl mint a talajvíz!
-
Enzolord
addikt
válasz
myckey #21218 üzenetére
Azért örülök, hogy mindenen bármikor össze lehet veszni..
Az éremnek két oldala van.. Akár csak a plecsninek...
Az egyikőtök onnan nézi, hogy bakker 14 kill, vagy 15, az szopacs...
A másik meg, hogy ha már kinyírt 14 enemyt, rambo üzemmódban, akkor ne irigyeljük tőle a plecsnit..
2 partján vagytok ugyan annak a folyónak..A lényeg.. (szerintem) : Jó dolog ráhajtani, és megszerezni, ha tudod, de az is, ha megcsinálod, és megkapod érte...
Kinek ez, kinek az.. Az eredmény UAZ -
myckey
veterán
-
bullseye
addikt
válasz
myckey #21218 üzenetére
Igaz, anyázni pont nem anyáztál, elnézést tisztelt bíróság. És mivel nem anyáztál, így már teljesen kulturált és rendben van amit beírtál, mert ha esetleg nem pontosan így fogalmaztad volna meg, az totálisan kétszínű és seggnyaló dolog lett volna.
Persze, ha a Tourette szindróma egy ritka, írásos változatában szenvedsz, akkor – ismét – elnézést kérek.
-
myckey
veterán
-
vhw
addikt
válasz
mynames #21214 üzenetére
Parancsolj, ott vannak a feltételek, ha ilyen kell tedd meg hozzá azt, amiért jár. Azért mert te nem vagy rá képes még nem jelenti azt, hogy más sem... Lám itt már páran említették tudnak olyanról aki már kiérdemelte, én egy FCM36 játékosról tudok akinek már van (fent a replay neten).
A megmondó emberek mellett meg vannak a "nyafogó emberek", akiknek nem jó semmi, ami saját kis korlátaikon netán kívül esik.
Ha van egy játékos aki képes lehozni egy ilyen csatát, érdemeljen már meg egy nyamvadt medált érte, hogy egyszemélyes hadseregként nyert, ugyan legyen már egy kis apróság a statjában ami erre a csatára emlékezteti, és kvázi büszke lehet rá. (még ha csak egy lényegtelen vacak pc játék virtuális világában érte is el, amitől annyi lényegesebb dolog létezik a való életben) -
mynames
senior tag
Szerintem semmi baj a felfogásommal és már titokban reméltem , hogy így éjféltájt nincs megmondóember.
De van.
Bírom ezt a típust. Mindig mindent megtud magyarázni és tévedhetetlen(nek hiszi magát)... Véleménye egy megfellebezhetetlen jolly-jokerÉszrevettétek már, hogy minden munkahelyen van ilyen. És baráti társaságban is.
Miután a kitüntetések megszerzése adott kritériumokhoz kötött így az számomra megszerzés. Annyi , hogy elérted-e az adott feltétel alsó limitjét : vagy igen vagy nem. Kapod, nem kapod.
Szóval nem is értem ,hogy a felfogásom (az általad megítélt szubjektív), hogy jön a véleményem szerint nehezen teljesíthetőnek vélt 14 killt igénylő medálhoz.Jó éjt megmondóemer!
-
vhw
addikt
válasz
mynames #21206 üzenetére
Most őszintén... a kitüntetések nem azért vannak, hogy azokat teljesítsd, hanem ha egyszer valami szépet alkottál a harcmezőn akkor annak legyen egy kis "nyoma" a statodban, egy ilyen medál formájában.
Kicsit a felfogáson kéne változtatni, nem megszerezni kell, hanem kiérdemelni. -
Patrick76496
őstag
A 3-mas SU-26 platoon-ozók menjenek már el a f@szba...
Direkt beírom nekik közös chat-be, de egyiknek sincs pofája visszaírni. Persze már egy is elég, hogy agyonsorozza a Churchill-em, hiába vagyok szikla mögött, de ők azért belőnek oda. Érdekes módon nekem ez GwPanther-rel soha nem sikerül.
-
Agent19
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt a PH fórumon, de wot-ban már nem annyira. (4,8k csata).
Lenne egy érdekes kérdésem, a halálos szem képesség (Sharp shooter) lenyíló menüjében azt írja, hogy csak PCT és KPCT lövedékkel alkalmazható. Ezt hogy kell érteni?
A sima AP- páncéltörő lövedék lehet a PCT és a gold lőszer a KPCT?
Érdemes ezt a képességet favorizálni a többi előtt? /pillanatkép, célmegjelölő.../Wot nick: Agent19
Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honda topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest