Hirdetés

Aktív témák

• karlkani

aktív tag

válasz boygabi_ #35719 üzenetére

A gombot valóban nem lehet áthelyezni bal oldalra, a start menü mellé.

- Ha bejön az XP-s gyorsindítás menü, ott alapértelmezetten megtalálod az asztal megjelenítése és a 3D-s ablakváltás parancsikonját is. Ehhez annyit kell tenned, hogy a tálcán jobb klikk, eszköztárak, új eszköztár, majd elérési útnak megadod ezt: %appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
    Feloldod a tálca zárolását, majd jobb klikk a quick launch feliratra és a szöveg, valamint a címsor megjelenítése elől a "pipát" leveszed. Áthúzod a bal oldalra, használod.

- Ha nem jön be (nekem jobban bejön a superbar), oda is megoldható.
    Nyiss egy szövegszerkesztőt (jegyzettömb, notepad++, stb), másold ezt bele, és mentsd el Desktop.scf néven.

[Shell]
    Command=2
    IconFile=explorer.exe,3
    [Taskbar]
    Command=ToggleDesktop

Készíts egy parancsikont egy bármilyen exe fájlról (lényegtelen, csak ne szerepeljen a superbaron arra a fájlra hivatkozó parancsikon), a neve legyen "Asztal megjelenítése". Ikoncserénél állítsd be a képet. A %windir%\system32\imageres.dll tartalmazza az alapértelmezett ikon képet, ha betallózod neki, meg fogod találni... Ezt húzd rá a tálcára. Ha megvan, készíts egy másik parancsikont, ahol célnak a Desktop.scf helyét adod meg. A neve ennek is "Aszal megjelenítése" legyen, ikoncserénél beállítod ugyanazt az ikont. Ha elkészült a parancsikon, navigálj el a C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar mappába (rejtett, engedélyezni kell a rejtett állományok megjelenítését). Fogd meg a másodjára készített parancsikont és írd vele felül az ott levőt. Ezután használatba veheted a gombot a tálcán.

Mellesleg a 3D-s ablakváltást is könnyedén meg lehet oldani, hogy a superbarra rakva tudjuk azt használni... és kicsit egyszerűbben. Létrehozol egy új parancsikont, célnak ezt adod meg: %windir%\System32\rundll32.exe DwmApi #105
    Ikoncserénél szintén a %windir%\system32\imageres.dll a megoldás. Ezt lehúzod a tálcára és máris használhatod.

Aktív témák