Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok. Van egy olyan dolog amit nem tudok hova tenni a win 7el kapcsolatban. Ha torrentel töltök le vmit akkor megvan a net sebességem. Viszont ha a böngészőm letöltőjével töltök le vagy mérek egy speedtestet akkor a 6 megás netem 1-nél többet nem tud. Szolgáltatóval nem lehetnek gondok. Eszközkezelőben minden driver normálisan fenn van és működik. Mi lehet a gond? XP-vel ilyen elő sem fordult. Konfigom az adataimnál, nem mai de elmegy.
-
EkSYS
senior tag
HELP wanted..
sziasztok !
kérem aki tud segítsen...adott egy win7 hu 64bit prof. Egyszer be lett állítva a win7 hogy csináljon egy külső disk-re biztonsági másolatot. Megtörtént szépen zajlott is. No gondoltam próbáljuk ki az acronis trueimage-t (trial). Letölt-install-kipróbál--> frankó. Majd amikor nem kellett letöröltem. Uninstall közben kérdezett valamit amire yes-sel feleltem csak később kaptam észbe hogy az a win7 saját biztonsági moduljával volt kapcsolatos. Uninstall megtörtént és bónuszként eltünt a win7 saját biztonsági mentés lapja is (ami a vezérlőpultból nyitható) ((tehát amikor ráklikkelek akkor kiírja hogy az oldal betöltése sikertelen és tök üres)
Na a baj az hogy továbbra is csinálja a biztonsági mentés amit én már nem akarok..s ha nem muszáj nem installálnék win7-et újravalaki tud ebben segíteni?
előre is köszönöm! -
Steelmanus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt szeretnem megkerdezni hogy nem tudsz valamilyen okossagot az Elotoltes inditasanak az idejenek a rovidetesere? Ugye alapbol 6 perc utan indul el es tolti be a memoriaba a gyakran hasznalt programokat. Ezt az idot, marmint a 6 percet nem lehet valahogy mondjuk 1-2 percre leroviditeni? Nem akarom kikapcsolni az Elotoltest, csak nagyon zavar hogy pl a 6-dik perc kornyeken inditok valamilyen programot esetleg egy bongeszot, akkor amig tolt az op.rendszer addig lassan nyilik meg a program. Utanna mar villamgyors, csak ki kell varni azt a 6 percet.
-
-
kutga
félisten
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Comodo Firewall és Avira Free AV fut a háttérben, msn, skype nincs bekapcsolva, nagyjából ennyi fut indításkor.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
Morden24
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Te, nálam bent van WMP-ben is, és nem szarja össze magát. Az iTunes meg sajnos nem csak lassú, és nem csak indulásnál lassú, tetejében még segghülye is, pl. baszik realtime felismerni a directorykban beálló változásokat. A Mac-es változat biztos jó, de a Wines színvonalon aluli...
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Már egy ideje használok 64 bites W7 ultimate-et, egy dologra lennék kíváncsi.
Miért van az hogy ahányszor indítok egy teljes képernyős alkalmazást (játék, film) kb. öt perc után a program - bármilyen - kilép a teljes képernyőből vagy lemegy az asztalra? Utána persze visszakattintom, van hogy még öt perc elteltével megint eljátsza, aztán jól működik. Találkozott már vki ilyennel?
-
TRob1
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem a legújabb nvidia driverrel is (meg az előzőekkel is) kiküldi a hangot hdmi-n. Mondjuk nekem a lapomon (Abit AB9Pro) ami szintén Realtek HD, nem volt spdif out-os tüske, ezért tettem bele egy audigy 1-es hangkeltőt (szebben is szól) és minden frankón müxik Win7en.
-
Neil Watts
veterán
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, a meshről nem is tudtam, pedig fent volt

Az SDexplorerhez ha jól értem külön kell indítani a megfelelő explorert, a meshel meg ha manuálisan csinálok egy mappát és beállítom szinkronizálásra, akkor működik (hasonlóan a dropboxhoz). Igazából a dropbox megoldása az etalon, mert ott minden kapásból kézre áll, de a meshes is jónak tűnik. Csak azt nem értem, miért csak 5 gigát enged használni a teljes 25-ből?
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok.
A SkyDrive-hoz (Windows Live) nincs véletlenül valami olyan beépülő kliens jellegű megoldás, mint a dropboxnál? Arra gondolok, hogy a dropbox csinál egy mappát intézőn belül, és amit belerakok, szinkronizálja az online tárolóval. SkyDrive-hoz nincs valami ilyesmi?
Köszönöm
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem a dupláját meg nem.
Eddig én is azt használtam, de meguntam. Egyrészt, mi a fenéért ellenőrzi minden indításnál az összes már rég beindexelt fájlt? ~8000 szám, 1-2 ezer kép, és jópár film hozzá van csatolva, és sokszor elég sok idő, mire indulás után használható.
A másik, amit már más is említett, fog magának pár számot, és folyton azok közül válogat random lejátszás esetén. Nálam olyan is volt már, hogy 3-4 számot ismételgetett folyamatosan..
Egyébiránt meg szerintem teljesen felesleges, és tök hülyeség volt különszedni a most játszott és a zenetár ablakot.. -
Psychonaut
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szuper, nekem meg nem. Egy szóval sem mondtam, hogy bármi bajom lenne a programmal, csak azt, hogy egyszerűen nem működik.
-
Ati007
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
köszi
, közben én is megtaláltam máshol -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Emlékeim szerint egyik gépbe sem tettem új eszközt... Még a BIOS-t sem állítgattam... Sőt az egyik gép friss telepítés, amiben integrált a videokari, na de az meg dinamikusan hasít magának memót a DDR3-ból (1333Mhz)... A másik gépben DDR2 van 1066MHz-en külön grafikus kártyával, szóval fura dolgok ezek...
Ja egy múltkori 32 bites telepítésemnél egyik ismerősömnél 3328MB a 4GB memo... Ok ez 32 bit...
Megnézem ezt a Remap-et... Hátha... Majd írok és köszi a segítséget!!

-
Ati007
őstag
hogy tudnám beállítani hogy a windows intéző megnyitásakor azt a mappát nyissa meg amelyiket szeretném? ( a gyári könyvtárak helyett a "d" tárhelyet szeretném)
-
Került valami új eszköz a gép(ek)be? Állítgattad a BIOS-okat, esetleg alapra állítottad? Ha ez utóbbit igen, akkor keress Memory Remap funkciót a BIOS-ban és engedélyezd.
Bár az rejtély, hogy 2 külön gépen egy időben ugyanaz a jelenség, ez biztos nem véletlen.
Egy azon progit telepítettél, vagy valamilyen beállításokat eszközöltél stb stb mindkét gépen... Próbálj visszaemlékezni mi lehetett ilyen, mert ez szerintem jó eséllyel külső beavatkozás eredménye... -
Érdekes jelenségre lettem figyelmes. Van két 64 bites Windows 7 Professionalom két 4GB RAM-mal rendelkező konfiguráción...
Elméletileg 4096-nak kellene írni a memóriát, de kb. csak 3500 körül ismeri fel... Azt tudtam, hogy a 32 bites oprendszernek problémát okoz 4 giga memo felismerése, de ez a gond már a 64 biteseken is előjött.
Eleinte mindkét gép 4000 körül ismerte fel a RAM-okat, és nem értem hova mászott azóta 500MB... Még az élményindex is csökkent lett fizikai memória terén... Ki érti ezt...?
-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
valasz is!

-
válasz
Neil Watts
üzenetére
ment priv.
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, egy ideje ha bekapcsolom a gépet, néha (~50%-ban) nincs hálózat. Routerem van, alaplapi hálókártyával.
Ilyenkor mindig eszközkezelő/hálókártya tiltása-engedélyezése oldja meg a problémát.
Mi lehet az oka szerintetek és mit lehetne tenni hogy ezt ne kelljen megtennem?...Eszközkezelő szerint minden rendben a hálókártyával.
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
AC3-al nem próbálod ki?
-
Atikusz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm

-
Atikusz
senior tag
IE9 beta-t hogy tudom letörölni?? a programok telepítése/törlésében nem találom.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nincs ott sem. Most megprobalok egy frisebb VGA drivert, hatha au felpakolja

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nekem simán lejátsza a WMP 4k számot...
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Az kellemetlen, bár még egy dolgot tehetsz, jelenítsd meg a rejtett eszközöket, hátha azok közt van. Ehhez (azon az ablakon, amit utoljára betettél) jobb egér egy üres területén(pl a listában az eszközök alatti üres területen)/Rejtett eszközök megjelenítése. Ha ott sincs semmi, akkor valami gebasz van, de én a driver gondokra tippelek ez esetben...
Egyébként ez ATI kártyáknál is meg kell hogy legyen: [link]
-
-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem ilyenem nincs!

Mit kell ehhez allitani, hogy legyen?A bizonyitek itt van ra:
Talaltam egy ilyet, de ez nem telepul (ugye nincs nvidia chipsetes lapom EZ
) -
válasz
Neil Watts
üzenetére
Azt nem is csodálom, mert hülyeséget kérdeztem.

Szóval az NVidia HDMI Output alapértelmezett-e? Erre gondolok: [link] -
Morden24
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Zune brutálisan gyors, szerintem nem körözi le semmi, max valami nagyon egyszerű GUI-s cucc like FooBar.
Az iTunes pl. valami iszonyatosan lassú. Meg nem értem, hogy lehetett Windows-ra ennyire szarul megírni...(#35151) Jorus: Nálam a Zune-al rendben volt a dolog, bár persze hangsúlyozom, nincsen ilyen ipari mennyiség

Köszi az infót azért
-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor sincs hang! Probaltam!

Na, mit szolsz?
Kesz kabare. -
válasz
Neil Watts
üzenetére
És ha Digitalis Output-ot alapértelmezetté teszed? (Mert most nem az)
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
A Realtek driver-én belül be van állítva, hogy az spdif az alapértelmezett kimenet?
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem, hatha jar erre egy nVidias kollega.
Szoval a kovetkezo a helyzet:
A kovetkezo lenne a gepem, mint ahogy az az adataimnal latszik is:
- Gigabyte GA-MA770-UD3 (Realtek ALC888)
- AMD Phenom II X4 955
- 2x2G 800MHz Kingston RAM
- Gigabyte GTS250 1GB
- Samsung 320GB SATAII
- Samsung 1TB SATAII
- FSP 400W-os tápA kovetkezo lenne a problema:
Amikor HDMI-n akarok jelet kuldeni a TV-re akkor egyszeruen sehogy sem megy. Kep az van, tokeletes, de hang nincs. Az alaplap SPDIF OUT csatlakozojat osszekotottem a VGA megfelelo csatlakozojaval, ahogy a konyv irta. Atraktam alapertelmezett hangeszkoznek a Realteket. SPDIF Passthrough-t is beallitottam, hatha az a gond. DE NINCS HANG, meg mindig...
Turelmes ember vagyok, de ez mar kifog rajtam. Meg a vegen beszamittatom a kartyat es veszek helette egy 5770-et, azon legalabb van kulon hangchip, es teljesitmenyben is jobb ahogy nezem.Az altalam hasznalt szoftverkornyezet:
- Windows 7 Ultimate x64 eredeti
- Realtek HDA Audio Driver R2.55
- Windows Media PlayerKillerlaca: Szedsz akarhonnan egy 64-bites (a jelenlegivel megegyezo) verzioju telepitomediat, es a kodod jo lesz ahhoz is, mivel tokmindegy hogy hany bites.
Ha van otletetek a fento problemara, akkor kerlek segitsetek
Udv. core2 -
Killerlaca
senior tag
Köszönöm szépen a válaszaitokat!

-
Morden24
nagyúr
válasz
Killerlaca
üzenetére
Szerezz egy egyező kiadású x64-es telepítőt, és a géphez kapott kulccsal aktiváld, menni fog.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Killerlaca
üzenetére
Ha van az alján kulcs, akkor az mindkét féle Windowsra érvényes (tehát x86, x64). Az, hogy honnan szerzed be a telepítőmédiát, nem számít, a legális szoftver a kulcshoz kötődik.
"64bitesíteni" viszont újratelepítéssel tudod csak.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy karácsonyra kaptam egy laptopot amiben 4GB ram van meg egy HD5430 1GB DD3 VRAM. Viszont idióta módon Win7 32bit-el árulták.
Tudom én ezt valahogy 64bitesíteni vagy kénytelen leszek egy nem eredetit rátenni?Előre is köszönöm.
Üdv
Laci -
WonderCSabo
félisten
Nekem 4k trackem van, ez is 220 órányi zene.
A 40k az már sok.

-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na de pont 64 gigás SSD-ről beszélt a koma, te meg riogattad a nem megálló növekedéssel. Ezért mertem beleugatolni, mert a kommetedből kb. úgy jött le - szerintem -, mintha úgy gondolnád, hogy egy 64Gb-s ssd esélytelen rendszerpartíciónak

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, el fog férni jó eséllyel. Nekem 14GB a Win7x64 Ultimate, 18GB-nyi a program könyvtár, és 12GB-nyi a júzer mappa. Mivel 120GB-os a rendszer partíció, így nem gond, és nem is fordítok különösebb figyelmet arra, hogy takarékoskodjak a hellyel, de így sem megy 50GB közelébe nagyon.
-
Воланд
titán
válasz
Barthezz2
üzenetére
Hol van az a link, amit meg akarsz nyitni? Az is mail-ben jött, vagy az ashampoo-n belül van? Mail-es problémára egyszerű a megoldás, másik levelező program, vagy ha van, akkor netes felület, viszont ha a programon belül rákattintasz egy linkre és azt word-ben nyitja meg, az érdekes.
sfdrakex: Na így már értem, akkor már csak azt kellene kitalálni, hogy ebben az esetben miért a word nyitja meg az ashampoo helyett? Nekem valamiért úgy rémlik, hogy e-mailben jött a végleges kulcs, de lehet, hogy rosszul emlékszem, pedig tegnap volt, hogy regeltem.

-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hm, mindig tanul az ember. Köszi!
-
McKane
senior tag
nemtudja valaki, mikor jön ki a végleges IE9 ?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Zune-nak nekem annyira tetszik a GUI-ja (az az igazság, hogy az egész Metro olyan, mint ha pont rám gondoltak volna, amikor összefércelték), hogy akkor is használnám, ha csak Zámbó Jimmy cd-ket lenne hajlandó lejátszani...
Ellenben sajnos videóra alkalmatlan, én meg a minél kevesebb app híve vagyok - viszont a WMP zenei rendszerezése bár sokat javult a 11-es és 12-es verzióra - és ha nem ismerném a Zune-t, tuti azt használnám zenére is -, a Metrós médialejátszó még mindig viszi nálam a prímet.Na meg magamban már eldöntöttem, hogy a kis iPhone4-es almaföldi kalandozásom után mindenképpen WP7-re megyek, ott meg úgyis kell a Zune

Foobar-t régen én is használtam. A Winamp-os kaotikus óborzalom után, amikor először mutatták nekem, azt hittem, vizuális orgazmust élek át a kis szimpla puritán semmiség felülete okán - merthogy XP alatt én sem nagyon WMP-ztem eleinte, na meg akkor a csapból is a Winamp folyt... fúderühelltem, aztarohadtéletbe

-
Morden24
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Te, a fene tudja. Szerintem annyi, hogy nem akarták a dolgot kuszálni (a médialejátszó tipikusan a hülyebiztos része a Winnek), aki meg ért hozzá, az megoldja könnyen. Gondolom ilyesmi.
Az más kérdés, hogy egyes lejátszókat, mint pl. a Zune, ugye natívan 64-esként is beszerezhetsz. Megmondom őszintén, ha lenne normális videolejátszó része, akkor azt nagyon tudnám értékelni. Remélem, a Win8-ra már szerves(ebb) része lesz a Winnek. -
Gorneck
legenda
-
Morden24
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Nos, akkor nyilván a codec következménye... bevallom, én onnan szoktam intézni. Mivel alapban is WMP-t használok, ezért úgyis mindenképpen telepítem a Sharkot, ha meg már ott van, akkor rányomok és kész

(VLC válatlan klízis esetéle kell, Quicktime meg nem, de sajnos muszáj.)
-
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
Persze. Alapból benne van mind a kettő a W7 x64-ben, de a Start menüből csak az x86-os indítható el.
Itt meg kézzel: c:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exeHa a start menüben nyomsz a WMP-n egy jobb egért/tulajdonságok és a CÉL és INDÍTÁS-nál átírod/módosítod az útvonalat, akkor már onnan is az x64-es WMP fog indulni
-
cigam
titán
-
Gorneck
legenda
válasz
Psychonaut
üzenetére
Miért ne lenne? Csak a 32bites alapértelmezett. Át is lehet a másikra váltani, de vmi egyszerűbb megoldást keresnék, mint cmd és reg buhera...fura, hogy nem hagytak lehetőséget a váltásra...
-
Gorneck
legenda
Ha jó sejtem, akkor sem a 64bites wmp-t se a 64bites ie-t nem lehet alapértelmezetté tenni csak reg turkálás által?!
-
csitatomi
csendes tag
hello! nem tudja valaki, hogyan lehetne csökkenteni a cpu ventillátor sebességét? köszi
-
Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- Sweet.tv - internetes TV
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i5-1145G7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, közben én is megtaláltam máshol

Egy azon progit telepítettél, vagy valamilyen beállításokat eszközöltél stb stb mindkét gépen... Próbálj visszaemlékezni mi lehetett ilyen, mert ez szerintem jó eséllyel külső beavatkozás eredménye...
Ezt nem ertem.