- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #2923 üzenetére
Egy biztos: én sosem használok ilyen beépített varázslókat, mindig csak a baj van velük.
Helyett tudom ajánlani az SqlConnection classt.
-
alfa20
senior tag
válasz
martonx #2872 üzenetére
Köszi, ezek mind be vannak állítva, másik gépről MySQL Workbanch-el elérem az adatbázist SSH kapcsolattal. Viszont azt nem tudom hogy tudnám ezt VB.NET-ben kivitelezni, eddig csak olyan csatlakozásokat találtam ahol egy IP:port címre kellett kapcsolódni, de nekem meg egyszer a Pi-re, majd onnan a MySQL-re.
Vagy nem tudom -
Bazs87
tag
válasz
martonx #2819 üzenetére
köszönöm a választ!
én inkább delphiznék, de nagyon csábító, hogy a feladat nagyját elég lenne copyzni és otpimalizálni. Minden újraírni elég nagy favágás lenne valszeg. (excel funkciókat kellene átülteni egy programba és kicsit továbbokosítani)
Mivel ismerős, akivel csinálom csak vb-ben van otthon, így csak ez marad, de akkor legalább ne a vb8-cal csináljuk...
ideje lenne valamilyen naprakész rendszerrel is dolgozni, továbbá kizáró feltétel, hogy GUI is kell
-
Petya25
őstag
válasz
martonx #2785 üzenetére
SQL-ben mindenem kész van amit eddig használtam, de ha nagyon szorulok átmegyek.
2000 lekérdezést nem szívesen írnék át, elsőre a GUI-n próbálnám megoldani az elvárt kimenetet.Ispy
Nem olyan nagy a baj, csak brutál mire mindent legyártok.
Sima riportolás megoldható viszonylag fájdalommentesen csak épp nem a régi megjelenítést adja.
Igazából most pár dolgon vakarózok, timeout (hiába állítom), jelentés fazon ami nincs, pivot és diagram nagyon gáz így hirtelen. Meg majd még a rakás egyedi megoldás amit a formokon eddig használtam....
Esetleg pár gyakorlati tanácsod lenne a dolgaimra? -
-
törölt tag
-
-
-
lomajpure
csendes tag
válasz
martonx #2598 üzenetére
Köszi! Végülis elvetettem.. viszont van egy másik probléma. A lényeg az lenne, hogy betöltéskor átnézzen egy bizonyos könyvtárat, mondjuk c:\temp. Ott vannak fileok, legyen mondjuk fac_gyál.data, fac_pest.data. Ha léteznek a fájlok, az ablakban megjelenik hozzá egy option button (dinamikusan, ahány város...). A fájl tartalmazna pár adatot (cella 1-10, sor 1-10, gép 1-10)
pl.:
cella1, sor1, gép1
cella1, sor1, gép2
cella1, sor1, gép3Az is kellene, hogy ezt az első kb. 3 sort beolvassa, ha létezik a fájl, és rákattintva az option buttonra előjönne a többi lehetőség is. PL. Kiválasztom gyált, akkor a fájltartalom alapján felajánlott 1-10-es cellától eljutok valamelyik gépig option buttonokkal.. Előre is köszi a segítséget!
-
Henrico
tag
válasz
martonx #2584 üzenetére
Aha.. csodálatos... feladatütemező.. csak a legegyszerűbb megoldás nem jutott eszembe.... Köszi!
A célom, hogy a rendszer elindulása után x idő elteltével indítson el vmware playerrel egy virtuális gépet és tegye le a tálcára, hogy ne is látszódjon...
Nézegettem a feladatütemezőt, de az igazat megvallva erre ott sem látom a megoldást, mármint az ablak lecsukására... tudnál segíteni?
Köszönöm.. és bocs, mert akkor ez itt már off...
-
-
mariann71
újonc
válasz
martonx #2457 üzenetére
A makrót megírtam, de nem tudom hogyan adjam meg a ciklust. Segítenél?
Sub Makró1()
'
' Makró1 Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+t
'Range("A1:A5").Select
Selection.Copy
Range("B1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=TrueEnd Sub
Nagyon köszönöm!
-
új kérdező
csendes tag
válasz
martonx #2440 üzenetére
Köszi a választ. Maga a ciklus jó lenne, csak az a baj, hogy a userformal nem foglalkozik, azaz nem várja meg amíg az elvégzi a dolgát. Azaz a ciklus első lefutásakor megmutatja a formot de nem lehet rá kattintani csak miután a ciklus végzett, akkor meg már késő. És ez a probléma, hogy a Userformot is lehessen használni és mikor az végez akkor ugorjon a ciklus.
-
-
bepken
veterán
válasz
martonx #2425 üzenetére
igazad van
sőt! igazából, amikor belefogtam ebbe a kis programba, még azt hittem, ennyit se kell majd a kóddal foglalkoznom...
egy verziót már sikerült megcsinálnom a varázsló segítségével - tehát csak importáltam a táblát, betettem azt az egy szövegdobozt, majd megadtam neki a forrást. szóval valóban sokkal kényelmesebb volt na.
-
-
-
bepken
veterán
válasz
martonx #2412 üzenetére
köszi! utánaolvasok majd, hogyan kell használni - mert gyorsan rákeresve nem igazán fogtam fel a lényegét
igazából még két dolgot kellene megoldanom a teljes lelki-béke eléréséhez:
1. az fent említett karakter felülírást (ezt szerintem meg fogom találni guglival)
2. ha a keresett érték szerepel a csatolt adatbázisban, azt jelezze. - találtam olyan kódot, amivel elértem, hogy msgbox-ként felugorjon a "hibaüzenet", de nekem label-be lenne ideális (ne kelljen feleslegesen ok gombra kattintgatni)...és valamiért ez nem akar összejönni. -
Cpt. Flint
tag
válasz
martonx #2391 üzenetére
napi hobbi.
igazából mostanság már nem foglalkozom vele túl sokat, nekem is pár éve volt ebben a csúcs. de ha valami előjön, akkor nagyon bele tudom élni magam, szeretek vele tücskörészni.de olyan sok időm nincs rá, nekem is lett volna egy maszek, de sehogy se fért bele az életembe, végül visszaadtam.
-
vilag
tag
válasz
martonx #2385 üzenetére
Nem jogosultságprobléma van, inkább annyi a baja a VBA-nak, hogy nyitott fájlt (jelen esetben ugye excel, de más típussal nem próbáltam, mert az egyelőre nem érdekes) nem enged másolni.
Érdekes módon egyébként a Total Commandert nem zavarja, hogy nyitott fájlt szeretnék másolni...
-
Fire_Vire
tag
válasz
martonx #2380 üzenetére
Amikor hazaértem elolvastam az üzeneteket csak így kaja előtt nem volt teljesen világos.
Aztán láttam Cpt. Flint (#2375) üzenetében nem értette a kérdésem ezért gyorsan válaszoltam neki.
Most hogy kicsit agyaltam rajta már készen is van a program.
Köszönöm a válaszotokat a te(martonx) első variációdat használtam fel.
Flint megoldása is jó, de az "és"-ek és az a plusz 5 változó már bőven elfér.
Így már bármilyen keresést el tudok a programmal végezni és sokkal-sokkal rövidebb lett így a programkód mint ahogy azt az elején kiagyaltam.
Kösz még 1x -
Cpt. Flint
tag
válasz
martonx #2374 üzenetére
sőt, ha a siker(1,2 ..., n)=igaz helyett a siker(1,2 ..., n)=1 kifejezést használjuk, akkor a végén csak annyit kell vizsgálni, hogy siker(1)+siker(2)+...+siker(n)=n igaz-e.
így megspóroljuk az "és"-eket, és akár ciklust is használhatunk az összegzéshez, ami a feltételek számának esetleges későbbi módosulásakor jól jöhet, mert nem kell átírni a kódot, csak egy változót kell módosítani (és még azt is könnyen le lehet programozni). -
Cpt. Flint
tag
válasz
martonx #2366 üzenetére
Az ÉN kedvemért???
Szerintem összekeversz valakivel.
Én leírtam egy megoldást. Elvből sem titkolva, mert nem mindenki akar ezzel foglalkozni, lehet, hogy siet, lehet, hogy most az egyszer van erre szüksége, lehet, hogy most kezdi; és ebből is tanul, ahogy én is tanulok mások példáiból.
Nem akartalak felbosszantani, csak mellékesen megjegyeztem, hogy az általad adott megoldás nem felel meg a feltett kérdésnek (fealadatleírásnak).
Erre kaptam egy egyszerű választ, ami már bosszantott kicsit, mert megint nem volt igazán értelmezhető.
Legutóbbi beírásod után meg már teljesen egyértelmű számomra, hogy sem azt nem nézted meg, hogy ki kicsoda, sem azt, hogy pontosan mit is akar...Az activate/deactivate nem igazán alkalmas a worksheetek nyitott workbookon belüli jelszavazott elrejtésére egyes felhasználók elől. Én legalábbis nem tudom elképzelni.
-
Cpt. Flint
tag
válasz
martonx #2360 üzenetére
na de ez a teljes workbookra vonatkozik, neki meg bizonyos sheetekre kell csak, gondolom a workbookot meg kell tudni nyitni "korlátozottan" is.
Én ezt tenném:
Private Sub CommandButton1_Click()
pwd = InputBox("Adja meg a jelszót:", "Munkalapok felfedése")
If pwd = "akarmi" Then
For i = 2 To 3
Worksheets(i).Visible = True
Next
Else
hiba = MsgBox("A megadott jelszó hibás!", vbCritical + vbOKOnly, "Jelszó hiba")
End IfEnd Sub
A CommandButton1 beágyazva az 1-es munkalapra a "Felfedés" felirattal.
A WorkbookOpen-ben persze megcsinálom ugyanilyen for-next ciklussal a worksheetek visible=false beállítását. És nyilván le kell jelszavazni a VB részhez való hozzáférést. -
vilag
tag
válasz
martonx #2341 üzenetére
Mivel bátor vagyok, így akár a 4. megoldási javaslattal is szívesen élnék, de mint korábban írtam, nem végeztem ilyen irányú iskolákat, jelenlegi VBA tudásomat is részben a kollégám útmutatásával, googlizással, autodidakta módon történő tanulással, és tőletek szereztem.
Ebből levonható az a következtetés, hogy ha ebbe az irányba szeretnék elindulni (márpedig régóta kacérkodom a gondolattal), akkor biztosan kell valaki, aki segít a nehézségek leküzdésében.
Esetleg Te vállalnád e ezt a megpróbáltatást?
Egyáltalán milyen fejlesztőkörnyezetben érdemes gondolkodni?
-
vilag
tag
válasz
martonx #2333 üzenetére
Másik programnál már kénytelen voltam így megoldani ezt a problémát, bár ott más körülmény is indokolta a szétválasztást.
Ennél a programnál viszont semmi más nem indokolja ezt. A munkalapon gyakorlatilag egy képlet sincs, így nagyjából maga az excel így is csk adatbázisként funkcionál.
Ebből kifolyólag semmiképpen sem szeretném kettéválasztani.
-
vilag
tag
válasz
martonx #2331 üzenetére
Ez a része már régen megvan.
Úgy van megoldva, hogy az excelben tárolom az összes felhasználót, és a hozzájuk tartozó jogosultsági szintet. A munkafüzet megnyitásakor a környezeti változók közül lekérdezem a Windowsba bejelentkezett felhasználó felhasználónevét és a hozzá kapcsolódó jogosultságot.
Tehát miután megnyílt a fájl már el van döntve, hogy mit tehet és mit nem. Ezzel nincs is gond.
A gond ott van, hogy ha egy felhasználó szintű felhasználó nyitja meg a fájlt, akkor ő azt írásra nyitotta meg, még ha nem is tud bele konkrétan írni mert zárolva vannak a táblák meg minden.
Azonban ha eközben egy admin jogú felhasználó nyitja meg a fájlt, akkor ő már csal olvasásra tudja megnyitni a fájlt, mert a másik felhasználónál nyitva van írásra is.Ezt a problémát szeretném áthidalni, akár kerülőúton is. Csak ezt a kerülőutat nem tudom. Erre nem találok megoldást már hetek óta.
Ha esetleg nem olvastál feljebb, felmerült a ActiveWorkbook.ReadOnly.Recommended amivel ugye el lehet érni, hogy megkérdezze a megnyitáskor, hogy írásra vagy olvasásra szeretnéd megnyitni.
Van egy olyan is, hogy ActiveWorkbook.ReadOnly, de ez sajnos csak lekérdezhető
-
Syntax
csendes tag
válasz
martonx #2314 üzenetére
Szegény ember kézzel nőz...
(Ha csak ez van akkor ezt kell szeretni, én is szeretnék repülővel járni, de sajnos pont nincs repülőm...)
Az oktatási rendszerünk hibáinak ez csak a csúcsa. "Akit érdekel a dolog az jobban utána néz", a lehetőséget megadja az iskola, jelige alatt futunk. A munkahelyek meg olyanok mint akármelyik profitorientált szervezet, mindent a lehető legolcsóbban akarnak megoldani, így érthető az excel mánia is.
-
Syntax
csendes tag
válasz
martonx #2311 üzenetére
Szegény ember kézzel nőz...
Amúgy meg ha ez a vizsga feladat akkor ez a feladat.
A feladat ugyan nem tipikus excel feladat, de ha valaki erre rájön, és veszi a fáradtságot, hogy megcsinálja akkor azzal sokat nyer. Hiszen rájön, hogy mi minden lehet excel-ben csinálni. Illetve más specifikusabb feladathoz sokkal több magyarázat kell illetve esetleges forrásadatok amivel lehet dolgozni. Amíg a sakkot mindenki ismeri, így 1 mondatban ki lehet adni a feladatot. Igazi egyszerű szivatos feladat -
Syntax
csendes tag
válasz
martonx #2308 üzenetére
Hali
Meg lehet oldani.
ActiveSheet.PasteSpecial Format:="gyalog (Enhanced Metafile)", Link:=False, DisplayAsIcon:=False
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("gyalog")).Select
Selection.Cut
Range("K4").PasteAz első sor arra szolgál, hogy egy képet úgy lehet vele beszúrni, hogy azt később az excel tudja kezelni.
Manuálisan úgy néz ki, hogy a kiválasztott képet be kell szúrni az excel táblába de amikor beszúrod akkor az egér jobb gombját használva paste special mód kiválasztásával, és a "Picture (enhanced metafile)".Miután ez megvan akkor a képet át lehet nevezni, hogy később tudjad, hogy melyik figuráról van szó. Ezt a tábla bal felső sarkában tudod megtenni. (közvetlenül a gombsor és az oszlop címek közt)
Ha ez megvan akkor már csak az a dolgod, hogy simán csak másolgatod tovább a képet. Az az előbb leírt kód utolsó 3 sora.
Igyekeztem érthető lenni, ha nem voltam az szólj, és megpróbálom másképp.
Üdv
-
luzer0901
csendes tag
válasz
martonx #2298 üzenetére
Egyrészt köszi, hogy legalább segítesz másrészt én nem azt kértem, hogy írd meg helyettem hanem azt hogy segíts az elindulásban. A feladat így hangzik
ldjuk meg valamilyen módon az Excelben, hogy a munkalapon valamilyen módon jelzett sakkbábukkal játszani tudjon
egymással 2 személy. Oldjuk meg, hogy a játék kezelje a sakkhoz tartozó lépéseket és szabályokat -
vilag
tag
válasz
martonx #2277 üzenetére
A vállalkozóbarátságot már volt szerencsém tapasztalni, amikor utánakérdeztem, hogy egy cukrász végzettségű ember hogyan tudja legalizálni ha néha néha süt egy-egy tortát valakinek pénzért
(A párom cukrász)
De nem biztattak nagyon.
Így maradt az illegális tevékenység.Úgy is mondhatnám mi vagyunk a sötétben bujkáló ellenforradalmár...
-
vilag
tag
válasz
martonx #2254 üzenetére
Próbáltam is, többször kiugrik ugyan ezzel a hibaüzenettel.
Először pl. ennél a sornál: nev = Environ("USERNAME")
Az "Environ" szövegrészt pedig szépen kijelöli kékkel.Ha ezt a sort kiveszem, akkor meg pl. itt:
xy=Trim(Str(Date))
Itt pedig a "Trim" szövegrészt jelöli ki.Esetleg, így valami pontosabb megoldási ötlet?
-
pirit28
csendes tag
válasz
martonx #2227 üzenetére
Szia Martonx !
Akár mennyire gyötröm magam 15 órája,ha télen cseresznye terem ,akkor sem tudom magam a választ.Valószínű neked csukott szemmel menne.Majd ha be leszünk csippelve akkor majd biztosan és is annyira fogom tudni mint te.Nem sértésnek szántam.Ha a megoldást levezetnéd lépésről lépésre magyarázattal ,akkor majd valószínű legközelebb nem teszek fel hasonló kérdést.
Kössz. -
pirit28
csendes tag
válasz
martonx #2225 üzenetére
Na szóval megpróbálom kicsit értelmesebben.
Azt szeretném ,ha pl a D3-as cellába beírok 30-at akkor az E3-as cellába összegezve jelenjen meg a beírt adat.
Tehát ha a D3-ba 30 van akkor az E3-ba 30 legyen ,aztán ha a D3-ba megint beírok 50-et ,akkor az E3-ba 80 legyen ..ha meg a D3-ba beírok -20-at akkor meg legyen 60.Rem értem
-
Lefty
addikt
válasz
martonx #2193 üzenetére
ne haragudj, excel makró, vba.
még annyit hozzátennék, hogy a public változónév dologgal tisztában vagyok, de én pl olyat szeretnék, hogy egy set-el pl worksheet változóba töltök egy munkafüzetlapot, majd az bárhonnan elérhető legyen. Ok, hogy a public-al létrehozok egy globális változót, de hogyan adok neki értéket is?
-
vilag
tag
válasz
martonx #2180 üzenetére
Igen, tudom, hogy visszafelé kompatibilis, azonban az office 2007 (és az utáni) verziókban a menüt sikerült olyan jól megoldani, hogy parancsokat nem tudsz kitenni a menüszalagra csak ha saját xml-t szerkesztessz.
Jelenleg viszont sok olyan a menüben alapból nem szereplő parancsot használok, amelyek egy gombnyomással történő elérése igen sok segítséget jelent.
Tudom, hogy van olyan program ami a gyári menüszalag fölé kiteszi a régi típusú menüt, az viszont nem legális, így erre a sz.r céges gépre nem tehetem fel.
A kérdésem viszont még mindig áll!
Mi a megoldás a felvetett problémára?
Üdv, vilag
-
vilag
tag
válasz
martonx #2173 üzenetére
Azért kérdeztem az időtúllépést, mert ha van ilyesmi, akkor valami környezeti változót kérdezek le és az alapján döntöm el, hogy megnyíljon e a segédtábla vagy sem.
Nem tudom, hogy a VBA programkód vár e egy adott sor végrehajtására (open) vagy csak "bedobja", hogy open aztán megy tovább és vagy megnyilt, vagy nem.
Bár ha jól sejtem, akkor vár, a kérdés csak az, hogy meddig...
-
pirit28
csendes tag
válasz
martonx #2157 üzenetére
Szia Martonx !
Frappáns megoldást tudtál nyújtani köszönöm.
Egy kérdésem volna ezzel kapcsolatban ,hogyan tudom honnan látom egy kb 900 cellás táblázatból, leszűrni,hogy mi változott és mi nem.Van e valami plusz beállítás ?
Ha pl minden nap ugyan azt a táblázatot töltöm és mindig változik egy cella naponta többször is akkor honnan fogom tudni, egér rárántás nélkül hogy mit írtam át aznap és mit nem...A választ előre is köszönöm .....
-
Homer
tag
válasz
martonx #2153 üzenetére
"Laza kellemes hely lehet", ha mellette ráérsz fórumozgatni is közben.
Na jól van, nem leszek gonosz.
Az, hogy valaki mással (is) tölti az ebédidejét /szabad kapacitását nem jelenti azt, hogy olyan laza lenne a munkája. Én spec azért kezdtem el tanulni a VB-t, mert hasznát vettem a munkámban. Már nem egyszer fordult elő, hogy egy Excel-es feladatot VBA segítségével oldottam meg. Innen indult a programozás iránti érdeklődésem. Most ott tartok, hogy Turbo pascal megy valamennyire (ezt még egyetemen tanították), meg VB olyan alap-közép közti szinten (legalábbis itt érzem magam). Ezt már autodidakta módon tanultam.
-
vilag
tag
válasz
martonx #2151 üzenetére
Ezek szerint a Te "uralmad" alatt is ugyan ez lenne a helyzet, mert a napi 8 óra maszekolással eltöltött munkaidő miatt nem lenne időd foglalkozni mással...
Lehet, hogy ők is ezt csinálják, ezért nem halad semmi sehová.
/Mondjuk a saját rendszergazdánknak van rendes munkaköre is, talán ezért sem ér rá igazán mással foglalkozni./
Mivel foglalkozol munkaidőben?
-
vilag
tag
válasz
martonx #2149 üzenetére
Mivel közszférában dolgozom, az utolsó megjegyzést csak megerősíteni tudom!
...sajnos
A gépeink elavultak (erről mondjuk pont nem a rendszergazda tehet), a szoftvereinkről meg ne is beszéljek.
Utóbbihoz (persze csak a gépek kapacitásán belül) azért már a rendszergazdánknak is igen jelentős a szerepe.
A gépeink nagy részén a megérkezésük óta (azaz kb. 2004 óta) ugyan az a Windows Xp fut, pedig a legtöbb már megérett egy újratelepítésre...
saját pénzből vett monitor
és még sorolhatnám....Úgy is mondhatnám, hogy:
'sok a baj, oszt egy se kicsi' -
Homer
tag
válasz
martonx #2145 üzenetére
Nyilván bele lehet kötni abba is, hogy egyáltalán miért éppen visual basic... Azért, mert ez van, és kész!
Nem akarok sem windóz 9-et írni, sem quake 5-öt visual basic-ben. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet egy egyszerű alakot egy formon villódzásmentesen frissíteni 25 fps-el, mert ugye ez kell, hogy folyamatos legyen a mozgás. Ha ehhez dx kell, akkor gondoltam nézegetm azt is, de ha xna akkor azt. Egyelőre egyikhez sem konyítok. Amit olvastam eddig róla, angol fórumokon, hogy közvetlenül kell programozni a videokártya gpu-t melyhez különféle windóz api-k vannak (OpenGL,DX, XNA...stb). OpenGL és DX kilőve a VB2010-ben, mert csak VC++ lib-et lehet hozzáadni a Visual Studio-hoz, azt is csak körülményesen. Az XNA meg, (amennyire látom), windows phone-hoz van gyárilag, tehát ez is buhera megoldás. (Persze megint lehet, hogy tévedek. Javíts ki ha gondolod!)Na mindegy! Azért természetesen köszönöm a válaszokat!
-
Homer
tag
válasz
martonx #2143 üzenetére
És egyáltalán lehet dx11 referenciát hozzáadni vb2010 projecthez?
Itt azt írják hogy nem:
[link]Igaz lehet ez? Van valami alternatíva? XNA vagy ilyesmi?
Az a problémám, hogy mozgatni szeretnék egy form főablakán egy "golyót" és folyton vibrál a frissítésnél.
Double buffered beállítással már próbálkoztam, picit jobb de nem tökéletes.
VB2003-ban még úgy emlékszem, hogy ment a dx. Az alapokat emlékszem, hogy próbálgattam benne, de itt sehogy nem akar összejönni. -
vilag
tag
válasz
martonx #2140 üzenetére
Jelenleg úgy működik a dolog, hogy a programban megadott adatok alapján xls-be készül egy ügyirat (ezt ugye mindenki ki tudja nyomtatni, meg tudja nézni, stb.).
Mivel azonban (ha nem is gyakran de) előfordul, hogy a felhasználó valamilyen adatot helytelenül adott meg.
Felmerült tehát az igény, hogy meg lehetne-e oldani, hogy ne kelljen egy teljesen új ügyiratot létrehozni (és minden adatot újra megadni), hanem mondjuk olvassuk vissza az adatokat.Ebből látható, hogy kénytelen vagyok a "generált" ügyiratokból visszaolvastatni az adatokat.
Ezért kérdeztem, hogy a fájl megnyitása nélkül (ez sem foglalná a memóriát az amúgy sem túl erős hivatali gépeken) lehet e belőle olvastatni, de sajnos eddig úgy tűnik, hogy nem.Azért még reménykedem, hátha rámcáfoltok.
-
vilag
tag
válasz
martonx #2134 üzenetére
Az ötleted nyomán a kollégám ezt hozta össze:
Sub Gomb1_Kattintás()
Dim komp
Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
For Each komp In Workbooks("proba.xlsm").VBProject.VBComponents
ize = komp.Name
If komp.Name = "Module1" Then
komp.Export ("d:\temp\module1.bas")
Workbooks("proba2.xlsm").VBProject.VBComponents.Import ("d:\temp\module1.bas")
fs.DeleteFile ("d:\temp\module1.bas")
End If
Next
End SubMég nem próbáltam, hogy működik e.
Ha odáig jutok szólok. -
vilag
tag
válasz
martonx #2125 üzenetére
Egy ilyet találtam:
Set fs = Application.FileSearch
With fs
.LookIn = "v:\Szamlatervek"
.Filename = "*000-2*.xls"
If .Execute > 0 Then
MsgBox "There were " & .FoundFiles.Count & _
" file(s) found."
For i = 1 To .FoundFiles.Count
MsgBox .FoundFiles(i)
Next i
Else
MsgBox "There were no files found."
End If
End WithSzerintem némi átalakítással még használható is lesz.
-
vilag
tag
válasz
martonx #2122 üzenetére
A *-al már kísérleteztem, de egyelőre nem tűik használhatónak.
Pedig nekem pont arra lenne szükségem, hogy úgy tudjam megnyitni, hogy a fájlnévnek csak egy része van meg. Az elérési utat pontosan ismerem.Bekeresőssel azért nem akarom megoldani, mert az adott mappában több mint ezer fájl található (már most, és hol van még az év vége...) és nem akarom azzal megszívatni, hogy nézegettetem vele a több ezer fájlt, hogy nesze paraszt, válassz egyet...
Eddig ezt találtam az ötleted nyomán:
fileToOpen = Application _
.GetOpenFilename("Text Files (*.txt), *.txt")
If fileToOpen <> False Then
MsgBox "Open " & fileToOpen
End IfDe attól tartok, hogy ezt nem tudom átalakítani olyanra amilyenre szeretném...
Nem lehetne esetleg olyat csinálni, hogy az ismert fájlnév részletet kerestetem az ismert elérési úton belül és ha a találatok száma mondjuk 1, akkor azt a fájlt megnyittatom?
-
Rapido251
csendes tag
válasz
martonx #2114 üzenetére
Megpróbálok én magamtól az újabb verzióval foglalkozni (Visual Studio 2010, mivel ezt találtam, ami még fut XP-n), mivel nekem azért vannak céljaim a programozással, csak hozzá kell szoknom az újhoz is. Később meg fogok más nyelvekkel is foglalkozni, csak nem tudom egyelőre, hogy melyekkel éri meg kezdőbb szinten a VB-n kívül (Pascallal is foglalkoztunk már).
-
vilag
tag
válasz
martonx #2101 üzenetére
Elméletileg ütközés nem jöhet létre, mert -egyelőre legalábbis- minden felhasználónak van egy sora és abban tároltatok néhány dolgot (pl.: utolsó belépés időpontja).
Szóval minden felhasználó esetében csak a nevéhez kötődő sorba kerül érték, így ütközés elméletben nem jöhet létre. Kivéve persze ha ugyan abban a pillanatban, ugyan azzal a felhasználónévvel két gépen is elindítja a programot.
A kérdésedre én magam sem tudom a választ, pontosan emiatt kértem ötleteket.
Az xml és a csv mennyiben más, mint a sima excel tábla?
Ezeket még sosem használtam, pontosabban az MVH-nál történő egységes kérelem beadás kapcsán már találkoztam xml fájl-lal, meg mondjuk régen a DC++ kapcsán, de írni még nem írtam.Jelenleg úgy használom, hogy a program meghívja a fájlt, ír bele (pl.: a belépés dátumát rögzít), menti, majd pedig bezárja.
A felhasználók számára létrehozott aktualitásokat tartalmazó üzeneteket is ebben rögzítem és itt kerül rögzítésre, hogy olvasottá jelölte e az üzenetet vagy sem.
Jobban végig gondolva az üzenetes rész miatt akár végtelenségig is nyitva lehet a segédfájl egy felhasználó által, ha az üzenetablakra nem nyom semmit.
Lehet, hogy ide meg írnom kéne valami időlimites részt??? -
vilag
tag
válasz
martonx #2088 üzenetére
Na igen, ez már valóban nem ma kezdődött, hanem egy messzi, messzi galaxisban...
Persze sok problémán átsegítettek már az itt tevékenykedők, főként martonx és sztanozs, és bizonyára még rengeteg kérdésem lesz, melyek közül számos hülyeség lesz
De aki nem kérdez, az általában nem is kap választ...
-
palimre
csendes tag
válasz
martonx #2060 üzenetére
Miért kell egy fontos kérdésre szamárságot válaszolni? Nekem például ugyanez a problémám, már órák óta keresgélem a megoldást, de nem találom. Szóval örültem volna egy értelmes (hozzáértő) válasznak a kérdésre. Amúgy angol nyelvű lapokon már láttam, hogy ezzel többeknek gondja van, csak még a megoldást nem találtam meg.
-
vilag
tag
válasz
martonx #2079 üzenetére
Nem tudom, hogy számít e, de nem kell létrehozni a munkafüzetet, mert azt én már megcsináltam és azt nyitom ha bele kell írni, majd mentem és zárom, majd legközelebb ugyan ez a tábla kerül megnyitásra.
Úgy is mondhatnám ebben fogom tárolni a szükséges elmentendő dolgokat.
Az általad leírtakból azért megpróbálkozom a lehetőségekkel.
-
vilag
tag
válasz
martonx #1998 üzenetére
Akkor megpróbálom kicsit részletesebben.
Van egy programom amiben a VBAProject jelszóval van ellátva, azért, hogy ha a program egy le nem kezelt hibára fut, akkor se tudjanak belépni Debug módba, nehogy szétbarmoljanak ott nekem valamit. Úgy sincs senkinek lövése hozzá.
A program jelenleg úgy van megírva, hogy ha elindítja az xls-t, akkor egyből userform jön fel, és a munkafüzet láthatatlanná válik. Ezen a UserFormon van egy gomba, ami arra hivatott, hogy Unloadolja a Formot, és így elérhető lesz a Basic. (Ennek a gombnak a megnyomása jelszót kér, a biztonság kedvéért.
A jelen helyzetben, így kétszer kell jelszót megadnom.
Azt szeretném megoldani, hogy ha már a gomb megnyomásakor jelszót kell megadni, akkor ez oldja fel a VBAProjectet is.
Makrórögzítéssel próbáltam, de semmit sem vette fel.A 2.-al kapcsolatban volt néhány teóriám, hogy hogyan lehetne megoldani.
-egy másik fájl tárolná ezeket a változtatható dolgokat
-personal xls-ben tárolnám ezeket (azonban ebben az esetben ha a felhasználó másik géphez ül, akkor nem megoldás)
-környezeti változó létrehozása (a probléma ugyan az mint az előbb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iGO Primo
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motoros topic
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged