- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
Így indult ez nálam is.
Mikor idekerültem egy (pontosabban több is) VBA-val megbolondított excel táblát kellett használnom bizonyos munkákra.Mikor beletanultam láttam, hogy vannak hiányosságai, gyermekbetegségei, vagy éppen csak változtatni kellett valamit. Ilyenkor mindig a kollégát kellett "zaklatnom", aki írta a programot. Olyankor ott ültem mellette és kérdezgettem, hogy ez miért így, meg mért nem úgy, ez mire való, nem lehetne esetleg ezt így megcsinálni, stb.
Később más munkáim megkönnyítésére elkezdtem magamtól programozni, ha elakadtam (ami persze az elején elég sokszor előfordult) csak akkor kérdeztem a kollégámat, ha meg már ő sem tudott megoldást kínálni vagy találni, akkor írtam ide.Ez mára oda jutott, hogy a legnagyobb projekt most kb. ötezer soros, de mindig valami apró cseprő, vagy (most éppen) nagy volumenű javításon, kiegészítésen dolgozom ha van idő. (Évi átlag 2.000 ügyirat ezzel készül a hivatalnál
, szóval úgy érzem volt értelme eltölteni vele az időt.
Több más mellett írtunk egy olyan programot is amire igen büszke vagyok, mert sikerült vele felváltani a sz*r papír alapú postakönyvet is, de persze egy sima postakönyvtől sokkal többet tud
Mondjuk én azért még így is inkább a kezdő szintre lőném be magam, tekintve, hogy rengeteget kell kérdeznem tőletek, meg látva, hogy mennyi olyan VBA elem van a súgóban amiről még csak lövésem sincs mire való.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Google Pixel topik
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Battlefield 6
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest