- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Projektor topic
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
Sziasztok!
Hogy oldanátok meg azt a problémát, hogy nekem két dátum közötti időpontba eső dolgok kellenek.
Az első a most (now), az rendben, de a másik az +2 hét péntek. Azaz ha ezt pénteken futtatom le, akkor könnyű, mert csak 2 hetet kellene hozzáadni, de ha hétfőn, akkor majdnem 3 hetet (az a hét + 2 hét péntekig).
Ezt a második dátumot hogy lehet letárolni egy változóba?Datepart-tal visszaállnék az aktuális hét hétfőre és +11.
Persze az akt hét péntek +7 is működik. -
Petya25
őstag
Sziasztok, remélem jó helyre írok...
Adatbázis kezelő rendszer fejlesztésére keresek programozót. A feladat a következő lenne:
- hibajegykezelő rendszer megírása
- valami valahol meghibásodik, kap egy kódot a hiba, max 15 mező infóval, amit esetleg másik adatbázisból szed (cím, berendezések típusa stb.)
- egy mezőben nyomonkövetni a javítás státuszát
- pár egyszerűbb lekérdezés
- a program és az adatbázis elhelyezése a céges szerveren
- az adatbázis bárhonnan elérhető legyen
- napi 4-5 hibajegy keletkezik, folyamatban max 20-30Nos, a fenti pár mondat nem a legkomolyabb specifikáció, csak a feladat nagyjábóli leírása, ezért csak egy nagyságrendi árat szeretnék kérdezni, ha ez meghatározható a fentiekből.
előre is köszi!
Szia
Ez kb az Excel tábla és a több millás rendszer között bárhol lehet.
Excel fájl a hálózaton egy share-ben "ingyen" vagy egy netről is elérhető felületű program felhasználókezeléssel és satöbbi, nem mindegy.
Szerintem ez túl tág leírás korrekt válaszhoz. -
Petya25
őstag
Nekem is egyből a körlevél ugrott be, az alap adatokat csak frissíteni kell, majd legenerálni és kész.
-
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
A label az egy üres címke. Az egyik üres címkébe beírva a négyzet oldalhosszúságát, az OK gombot megnyomva a másik üres címkébe beírja az első címkébe beírt szám saját magával szorzásának eredményét. Ez a hibaüzenet:
Error 1 Operator '*' is not defined for types 'System.Windows.Forms.Label' and 'System.Windows.Forms.Label'.A label az egy szöveges eszköz, használj beviteli mezőt, azt már szorozhatod.
-
Petya25
őstag
SQL-ben mindenem kész van amit eddig használtam, de ha nagyon szorulok átmegyek.
2000 lekérdezést nem szívesen írnék át, elsőre a GUI-n próbálnám megoldani az elvárt kimenetet.Ispy
Nem olyan nagy a baj, csak brutál mire mindent legyártok.
Sima riportolás megoldható viszonylag fájdalommentesen csak épp nem a régi megjelenítést adja.
Igazából most pár dolgon vakarózok, timeout (hiába állítom), jelentés fazon ami nincs, pivot és diagram nagyon gáz így hirtelen. Meg majd még a rakás egyedi megoldás amit a formokon eddig használtam....
Esetleg pár gyakorlati tanácsod lenne a dolgaimra? -
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
A képeken láthatod, hogy az adatokat tartománnyá alakítottam, majd az A2:B10-nek nevet adtam. Ez lett a ComBobox RowSource bemenő tartománya (Munka1!ID_Nev)
A ComboBox ColumnCount értéke 2, ezért látszik mindkét oszlop. Az egyik nevet (Anna) szándékosan 2 ID-hez rendeltem.
A név kiválasztásakor a lenti makró beviszi a kívánt értékeket a 2 labelbe.
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim sor As Integer
With Sheets(1)
sor = Application.Match(ComboBox1, .Columns(1), 0)
Varos = .Cells(sor, 3)
Fogl = .Cells(sor, 4)
End With
End Sub
Azt még most sem értem, miért egy diagramról akarsz értékeket bevinni a formra, miért nem abból a tartományból, amiből létrehoztad a diagramot.
Lehet én nem fogalmaztam még az elején pontosan, nem excelben próbálom megoldani, hanem Visual Studio-val. Meglévő MsSQL táblákból és lekérdezésekből jönnek az adatok.
Mindkét kérdésben én voltam a gyík....
Az elemválasztós problémámra találtam megoldást, a ComboBox-nak adott forrás összes mezője használható szűrőnek nem csak a megjelenített. Meg két külön forrást használtam amit én kevertem el....
És a diagramnál ugyan simán nem lehet rádobni adatot, de a DataSource beállítása után a Series properties-nél az X és Y tagjainak már használhatók az értékek...
Nem mondom, hogy egyszerű, de legalább elég nehézkes.
Na most már csak a Pivot fazont kéne kitalálnom, hogy hozom össze, ahol összegzett adatok is vannak.
Köszi a tippeket meg a segítséget.
-
Petya25
őstag
1. A grafikonos kérdést nem értem.
2. Teszel a formra egy textboxot, ahol megadod a rekord sorszámát. Mivel az itt megadott érték szöveg típusú (ezért hívják textboxnak), át kell alakítanod számmá – pl. hozzáadsz 0-t, vagy szorzod 1-gyel. Ezután már beírhatod a form objektumaiba a cells(sorszám, oszlop) értékeket.
Köszi a választ.
A grafikonnál arra gondoltam, hogy meglévő adatokból nem tudok "felhúzni" adatot a formra. Amíg DataGridView-ra simán ráteszem a táblám/lekérdezésem adatait, a Chart-ra nem tudom. Adatokat hogy tudnék feltenni? A DataSource-nak megadom a formon elérhető lekérdezést, de a Series properties-nél már nem tudom a kívánt oszlopokat elérni.
Na a második válaszodat én nem értem.

Sorszámot ugyan tudnék választani egy listából (pl 1, 2, 3) de abból hogy lesz névsor esetén Lacika. User nem tudja mi a sorszám mögötti név előre. Ez alapján tudnék egy olyan lekérdezést készíteni ahol mint paraméter felhasználnám a nevet (bár ez nem túl szép mert mi van ha két lacika van, viszont listázható) és mint szűrő adnám a formnak. Az jobb lenne, hogy ugyan nevet listáznék de a mögötte lévő ID-vel együtt tudnám kiválasztani, ahol az ID mehetne láthatatlanul a szűrőbe. Accessben ez sima ügy volt. Egyelőre ilyet nem találtam, még csak ismerkedem vele. -
Petya25
őstag
Sziasztok
Lenne két láma kérdésem.Studioban a táblázatos adatokat simán fel lehet húzni egy formra akár paraméterekkel szűrve is, addig grafikonon nem akaródzik összejönni. Annak valami trükkje van? Nem tudok ráhúzni adatot.
[link]Meg ha feltettem adatmezőket az adatforrásból egy formra csak a rekord léptetőkkel tudok köztük mászkálni. Ehhez egy comboboxot használnék, ahol rögtön a kívánt rekordra lehet ugrani. Ezt itt meg lehet oldani?
[link]köszönöm
-
Petya25
őstag
Nem tudom miben használod, de nekem egy acFormReadOnly segíteni szokott.
DoCmd.OpenForm "amitnyitsz", , , , acFormReadOnly
-
Petya25
őstag
MS Access VB-ben kéne némi segítség.
Úgy kéne egy képet megnyitnom, hogy a pontos nevét nem tudom. A fájlok nevében van a kép neve + egy növekvő sorszám (amit előre nem tudok) + .jpg
Minden kép egyedi, tehát csak egy fájlt ad vissza ha keresném csillaggal: kep_neve*.jpg
De ezt így simán nem eszi meg a VB, nem ad vissza képet.
A csillaggal elérhető fájl pontos nevét kéne valahogy visszakapnom, azt már tudom használni. A sorszám nélküli verzióban fájlnév keresés nélkül is simán működik pontos névre. Ezzel próbálkozok:Dim kep_nev As String
Dim filename As String
Dim url As Stringkep_nev = "a kívülről megkapott kép neve sorszám és jpg nélkül"
filename = My.Computer.FileSystem.GetFiles("\\gep\Images\",
FileIO.SearchOption.SearchTopLevelOnly, kep_nev & "*.jpg")url = "\\gep\Images\" & filename
Shell "explorer.exe " & url, vbMaximizedFocus
Lett egy egyszerű megoldásom:
filename = FileSystem.dir("\\gepnev\Images\" & kep_nev & "*.jpg")
url = "\\gepnev\Images\" & fajlnev
Ez minden hókuszpókusz nélkül visszaadja a talált fájlt.
-
Petya25
őstag
MS Access VB-ben kéne némi segítség.
Úgy kéne egy képet megnyitnom, hogy a pontos nevét nem tudom. A fájlok nevében van a kép neve + egy növekvő sorszám (amit előre nem tudok) + .jpg
Minden kép egyedi, tehát csak egy fájlt ad vissza ha keresném csillaggal: kep_neve*.jpg
De ezt így simán nem eszi meg a VB, nem ad vissza képet.
A csillaggal elérhető fájl pontos nevét kéne valahogy visszakapnom, azt már tudom használni. A sorszám nélküli verzióban fájlnév keresés nélkül is simán működik pontos névre. Ezzel próbálkozok:Dim kep_nev As String
Dim filename As String
Dim url As Stringkep_nev = "a kívülről megkapott kép neve sorszám és jpg nélkül"
filename = My.Computer.FileSystem.GetFiles("\\gep\Images\",
FileIO.SearchOption.SearchTopLevelOnly, kep_nev & "*.jpg")url = "\\gep\Images\" & filename
Shell "explorer.exe " & url, vbMaximizedFocus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Microsoft Excel topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Silver MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (0451AB)
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest