- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2307 üzenetére
Nézd, excelről beszélünk. Igaziból fingom sincs, hogy lehet-e egy cellába képet beszúrni. Ha lehet, akkor nyert ügyed van, ha nem lehet, akkor marad a szöveg. Én látatlanban arra tippelek, hogy nem lehet a cella tartalma kép, de lehet tévedek. Néha engem is meglep, hogy felhasználói szinten is mennyi mindent tud az excel.
-
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2301 üzenetére
pl. csikó léphet:
2 cellét horizontálisan, és 1 cellát vertikálisan. Vagy 2 cellát vertikálisan és 1 cellát horizontálisan.
Az excelnek munkalapoknak van onchange vagy valami ilyesmi eseménye. Ezzel megnézed, hogy honnan indult, hova jutott és megnézed, hogy ez szabályos-e. Ha nem szabályos, akkor kiadsz egy undo parancsot, ha szabályos volt, akkor nem csinálsz semmit. -
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2299 üzenetére
Na, így már azért más. Akkor nem kell mesterséges intelligencia, és tényleg excelben kell megoldani (az eszemet eldobom).
Igaziból ha jól értem egyedül az kell, hogy a sakk szabályait ismerje a program, és szóljon ha valaki szabálytalanul lépett. Ez így már azért mindjárt más.
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ezzel kezded. Fórumtársak, van-e kedve valakinek karácsonykor leírni azt a pár sor kódot, amivel el tudna indulni luzer0901? Mondjuk egy csikó lépésének ellenőrzését, mert még talán az a legbonyolultabb.
Illetve luzer901 tőled kérdezem, hogy mi az, ami nem megy ezen? -
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2297 üzenetére
Ez esetben mi lenne ha írnál nekünk konkrétumokat? Konkrétan mit értesz vba-s megvalósítás alatt? Excelben, wordben, powerpointban, netán outlook-ban kell-e sakk programot írni? Vajon te is érzed-e, hogy mennyire vicces már maga a feltételezés is? Ergo én azt gyanítom, hogy a feladatot sem sikerült megértened. Ha esetleg a konkrét feladat szöveget bemásolnád ide, nem pedig csak a saját interpretációdat, az sokat segítene.
De hogy ne keltsek hiú reményeket, én biztosan nem fogok neked sakk programot készíteni. Annyit szívesen segítek, hogy értelmezem helyetted a feladatodat, és elindítalak a helyes irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- The First Berserker: Khazan
- AliExpress tapasztalatok
- Tesla topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- iPhone topik
- Asztalos klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest