- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyaralás előtti hardverszemle
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladek83
tag
válasz
sztanozs #3174 üzenetére
Szia,
ezt találtam, ez most működik:
Dim aNumber As Double = TextBox1.Text
TextBox1.Text = aNumber.ToString("n2")[köszönöm] kipróbálom
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #3165 üzenetére
Miért? A Form nem Control?
szerk.:
Valahogy így lehet ezt megcsinálni:Imports System.Threading
Public Class Form1
Public variable As Integer
Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
BackgroundWorker1.RunWorkerAsync(Me)
Timer1.Start()
End Sub
Sub Update()
Text = variable
End Sub
Private Sub BackgroundWorker1_DoWork(sender As Object, e As System.ComponentModel.DoWorkEventArgs) Handles BackgroundWorker1.DoWork
Dim frm As Form1 = e.Argument
For i = 1 To 100
If (frm.InvokeRequired) Then frm.Invoke(New MethodInvoker(AddressOf Update), Nothing)
Thread.Sleep(1000)
Next
End Sub
Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
variable += 1
End Sub
End Class -
lenkei83
tag
válasz
sztanozs #3160 üzenetére
Szia!
Közben az Excel fórumban kitárgyaltuk, feltöltöttem ide a táblát: [https://1drv.ms/x/s!Ans3TmRiC9RGhaMx1z_INz4zg7X91Q?e=lSc26r]
-
bsh
addikt
válasz
sztanozs #3136 üzenetére
nem VB, hanem VBA (és elvileg nem 6 hanem 7), és nem szerettem volna vb.net-re átültetni, hanem VBA-ból VB-be és futtatható programot csinálni belőle (tudtommal VBA-ból nem lehet). a vb.net onnan jött, hogy google kereső szerint VB-t visual studioval kell fejleszteni. azt nem említette, hogy az vb.NET...
de már kész van a program. -
-
bsh
addikt
válasz
sztanozs #3121 üzenetére
nem excelről van szó, honnan veszitek ezt? köze nincs hozzá. miért gondol mindenki excel-re ha VBA merül fel? egy mysql adatbázis turkáló program ez. (és az a része működik is. bár az se volt egyszerű...) egyetlen függőség egy mysql odbc connector driver ado-n keresztül, de lehet anélkül is meg lehetne oldani a kapcsolatot.
igazából nem nagyon tudom, mi a vb.NET.nem nagyon akarnék .net függőségeket.
nem akarom winforms-ba átrakni, hanem a visual studió ilyen userformot hoz létre miután létrehoztam egy VB projektet, és csak winforms elemek vannak. comboboxra nem is találok multicolumn-ról semmit, egyáltalán, tulajdonságainál sincs. a winforms-os CB az ennyire más?
sokszáz szintaktikai eltérés és hiba volt, ezeket végigjavítottam vagy kikommenteltem, most lefordíja hiba nélkül a programot és megjelenik a form és látom, hogy az sql lekérdezések is mennek rendben. most igazából csak a triviális dolgokkal van egyelőre gond: a különböző comboboxok feltöltése (statikus) szövegekkel, eredmények megjelenítése (na az szép lesz, vba listbox helyett listview vagy datagrid lesz...)akkor úgy kérdezem: hogy fogjak hozzá egy ilyen VBA->standalone exe művelethez? a net szerint a visual studio a módja. azt se ismerem.
-
-
Atomantiii
addikt
-
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs #3102 üzenetére
Ez még a 6-os. Tudom nem mai darab, de nekem ez az érthető még kb bár egyszer lehet meg kellene próbálnom egy újabb verziót csak azt nem tudom melyiket amivel még nagyjából én is boldogulni tudnék.
De rájöttem, hogy maga az ico fájlokban benne van több méret is 16x16-ostól a 48x48-asig, win 7-ig a 16x16-ost használta, míg a win 10 már a legnagyobbat választotta ki magának.
-
-
-
Lokids
addikt
válasz
sztanozs #3033 üzenetére
Azt tudja valaki, hogy lehet makrózni azt, hogy adja össze az összes Sum-ot?
A táblázat összegeket számol, sorokban projektenként van egy összegzés.
De kellene raknom a végére egy végösszeget, ami összeadja az összes sum-ot.
Ha z excelben rákattintok a sum-ra, akkor ő okosan kijelöli nekem a már Sum-ot tartalmazó cellákat. De a képletbe valami Formula R1C1 cucc van, amit nem értek. -
batagy
őstag
válasz
sztanozs #3021 üzenetére
Az az érdekes egyébként, hogy mind Win7-n, mind Win10-en is a Microsoft XML, v6.0” (C:\Windows\System32\msxml6.dll ) van behivatkozva az Excel fájlban, de csak Win7-en működik.
A két dll verzió eltér:
Win10:
-------
C:\Windows\System32\msxml3.dll
MSXML 3.0
Microsoft XML Core Services
8.110.16299.15C:\Windows\System32\msxml6.dll
MSXML 6.0
Microsoft XML Core Services
6.30.16299.98Win7:
-----C:\Windows\System32\msxml3.dll
MSXML 3.0 SP11
Microsoft(R) MSXML 3.0 SP11
8.110.7601.23648C:\Windows\System32\msxml6.dll
MSXML 6.0 SP3
Microsoft(R) MSXML 6.0 SP3
6.30.7601.24000Tehát, a msxml6.dll újabb verziójában már módosulhattak az interface-ek. Ez lehetséges?
Az csak egy workaround, hogy msxml3.dll-lel működik Win10-en.
Kösz
-
batagy
őstag
válasz
sztanozs #3019 üzenetére
Szia!
Köszönet! Tényleg, igazad volt!
A tipped alapján csekkoltam az XML-t a VBA Referenciákban.Ez látható alapból:
Ha az XML 6.0-ás verzióvól kiveszem a pipát, és berakom a 3.0-ás XML-t, akkor már működik, nincs hibaüzenet.
Neten keresve ezt és ezt találtam, ami ide vonatkozik.
"On the other hand Microsoft XML, v3.0 exposes DomDocument, DomDocument26 and DomDocument30; version is 6.30.8250.0
With other versions of Windows, like 7 and XP, both msxml3.dll and msxml6.dll expose DomDocument, DomDocument30 and DomDocument60, among others."
Ha jól értem, kétféle megoldás lehet?
1) A referenciát átírni XML 3.0-ra minden ilyen Excel fájlban? De ez hosszú távon, lehet hogy nem célravezető.
2) A DomDocument interface-t átírni olyanra hogy msxml6.dll-tal is kompatiblis legyen?Olyanra kellene megírni, hogy Win7 gépeken is fusson és kvázi (a userek számára) visszafelé is kompatibilis legyen.
Köszönet!
2)
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2999 üzenetére
Van ötlet, hogy milyen módon lehetne megoldani a problémát?
Röviden annyi lenne, hogy otthagyom nekik a programokat használatra, viszont nem szeretném ha egyrészt a kódban babrálnának, másrészt azt sem akarom, hogy le tudják azt nyúlni.
Ezért gondoltam, hogy amolyan bünti lenne, hogy törli magát a kód ha hozzá akarnak nyúlni vagy le akarják nyúlni.Most is törölhetném a kódokat, de akkor azokkal a kollégákkal tolnék ki akiket szeretek.
Egyébként "mennyire könnyű" feltörni a projektet ha jelszavazom?
-
smallmer
őstag
válasz
sztanozs #3003 üzenetére
Amit linkeltél két stack leírást felhasználtam.
myPath = " ide megadtam a fájlok elérési útját "
viszont ha futtatom akkor ugye kéri a macro-t amelyiket használja a megnyitás után. azt megadom neki és egyből jön egy hibaüzenet, hogy
compile error:
invalid outside proceduremit ronthattam el?
köszönöm
-
-
Bazs87
tag
válasz
sztanozs #2831 üzenetére
ActiveWindow.FreezePanes = False
Range("F7").Select
ActiveWindow.FreezePanes = TrueHa 2D-s zárolást szeretnék(azért mert ha csak 1D-t csinálok kizárólag az első sor lehet valamilyen beteg ok miatt zárolva, viszont én az első x sort szeretném zárolni), akkor vmivel ki kell jelölnöm, hogy honnan zárjon és manuális megoldással ezt az odaklikkeléssel lehet elérni.
Talán van valamilyen expert funkció, de sajnos én nem ismerem.
Nyitott vagyok és érdeklődő -
Ispy
nagyúr
válasz
sztanozs #2823 üzenetére
Hát ilyet én még nem csináltam VBA-ban (szerencsére már semmi nem csinálok VBA-ban jó ideje
), de a gugli szerint lehetséges.
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2760 üzenetére
Az az érdekes, hogy ha megnézed a képet, az első oszlopban jó az alsó border (mondjuk ott történik egy automatikus sorszámozás).
A probléma egyébként akkor keletkezett amikor Win Xp-s (Office 2003) gépekről Win7-es (Office 2007) gépekre tértünk át.
Egyébként kódból már próbáltam ezt megoldani:
Selection.Borders(xlDiagonalDown).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlDiagonalUp).LineStyle = xlNone
With Selection.Borders(xlEdgeLeft) 'Bal
.LineStyle = xlContinuous
.Weight = xlThin
.ColorIndex = xlAutomatic
End With
With Selection.Borders(xlEdgeTop) 'Felső
.Weight = xlThin
End With
With Selection.Borders(xlEdgeBottom) 'Alsó
.Weight = xlThin
End With
With Selection.Borders(xlEdgeRight) 'Jobb
.Weight = xlThin
End With
With Selection.Borders(xlInsideVertical) 'Belső függőleges
.Weight = xlThin
End WithDe nem hozta a várt eredményt, szóval lehet még valahol valami turpisság a dologban.
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2754 üzenetére
Nagyon, nagyon szépen köszönöm!
Némi küzdés után teszi a dolgát ahogy kell (a küzdés persze az én hibámból volt).
Teszteltem egy-két gépen és amelyiken nem szükséges rendszergazda jog ott gyönyörűen teszi a dolgát.
Ahol azonban nincs telepítési jog ott:
XP esetén: látszólagosan nem történik semmi.
Win7 esetén: feljön az ablak, hogy adjam meg a rendszergazda felhasználónevét és jelszavát a telepítéshez.1. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogyan esetleg oldani, hogy a felhasználónév és jelszó megadása kódból történjen? (hátha a rendszergazda ideadja az adatait)
2. Le lehet-e kérdezni, hogy az adott felhasználó rendelkezik-e rendszergazdai (telepítési) joggal? A környezeti változókban (ENVIRON) nem találtam ilyet...
Utóbbira azért lenne szükség, hogy ha az első verzió valamilyen okból (esetleges jelszócsere pl.) nem működne. -
vilag
tag
válasz
sztanozs #2752 üzenetére
Először is köszönöm a választ!
Röviden: ebben a programban userformon töltött adatokból ügyirat generálható (természetesen különböző vizsgálatok, szabályok futkorásznak).
A lényeg az lenne, hogy a már korábban itt közzétett vonalkódos programrésszel elkészül egy vonalkód amit most már szeretnék rá is nyomtatni az ügyiratra. Eddig nem került rányomtatásra az ügyiratra.
Az ügyirat releváns adatai (a vonalkód által fedett számot is beleértve) egy ideiglenes fájlban tárolódik is.Ennek oka az, hogy az általam írt postakönyvbe, így a postázást végző kollegina a szám bepötyörészését követően a szükséges adatokat importálja a postakönyvbe, így neki nem kell még egyszer a szükséges adatokat felvinnie.
A vonalkód rányomtatása pedig azt a célt szolgálná, hogy a számsor begépelésétől is megkíméljem.A szépséghiba ugye ott van, hogy ehhez a szükséges betűtípusnak telepítve kell lennie azon a gépen amelyről az ügyirat nyomtatódik.
Mivel nem önálló program lenne, hanem a már meglévő programba kerülne beépítésre, mindenképpen Visual Basices megoldást keresek.
A rendszergazdai jogosultság elméletileg nem gond.
Először olyanban gondolkodtam, hogy csak vizsgálja meg, hogy jelen van-e a szükséges betűtípus és ha nem akkor adjon egy rövid figyelmeztetést és egy telepítési útmutatót, majd indítsa el a betűtípus fájlt, hogy a felhasználó telepíteni tudja, de sajnos ez sem vált be, mert nem volt hajlandó elindítani a fájlt.
Addig eljutottam, hogy followhyperlink-el meghívtam a fájlt, kaptam is gyári hibaüzenetet, hogy egyes fájlok megnyitása veszélyes lehet, de a fájl mégsem indult el.
Na meg persze sokkal elegánsabb (és biztosabb) lenne, ha mindez a felhasználó (tudta és) beavatkozása nélkül történne, tudjuk az hová vezethet...
Mindent figyelembe véve kérlek téged/titeket, hogy visual basic segítségével próbáljuk meg megoldani a problémát.
Egyszerűen nem értem, hogy mi lehet a probléma.
Bár ezeket nem értem:
Declare Function WriteProfileString Lib "Kernel" (ByVal lpApplicationName As String, ByVal lpKeyName As String, ByVal lpString As String) As Integer
Declare Function CreateScalableFontResource% Lib "GDI" (ByVal fHidden%, ByVal lpszResourceFile$, ByVal lpszFontFile$, ByVal lpszCurrentPath$)
Declare Function AddFontResource Lib "GDI" (ByVal lpFileName As Any) As Integer
Declare Function SendMessage Lib "User" (ByVal hWnd As Integer, ByVal wMsg As Integer, ByVal wParam As Integer, lParam As Any) As Long(...)
FontRes$ = Left$(FontPath$, Len(FontPath$) - 3) + "FOT"
Ret% = CreateScalableFontResource(0, FontRes$, FontFileName$, WinSysDir$)Nem tudom mire jó az, hogy "ttf" kiterjesztés helyett "FOT" kiterjesztést ad (vagy virtuálisan ad) a fájlnak.
-
Amiens
tag
válasz
sztanozs #2721 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tökéletesen működik! Mivel van meghatalmazásom a másik e-mail cím használatához, így patentul beírtam ezt a kódrészletet:If Sheets("Alap").Range("D1") = "Másik cím <másvalaki@valaki.hu>" Then
.SentOnBehalfOfName = Sheets("Alap").Range("D1")
End If
Mindezt betettem egy cellalistába, és voálá, annyit és azt teszek bele, akit akarok... -
Amiens
tag
válasz
sztanozs #2719 üzenetére
Parancsoljatok!
Sub level()
sor = 2
kinek = Sheets("Alap").Range("b6")
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
While Not IsEmpty(Sheets(kinek).Cells(sor, 2))
If Sheets(kinek).Cells(sor, 1) = "Igen" And IsEmpty(Sheets(kinek).Cells(sor, 6)) Then
keres = Sheets(kinek).Cells(sor, 2)
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)
With OutMail
If Sheets("Alap").Range("b8") = "Nem" Then
.To = Sheets(kinek).Cells(sor, 3)
Else
.To = "valaki@valami.hu"
End If
If Sheets("Alap").Range("b7") = "Igen" Then
.CC = Sheets(kinek).Cells(sor, 4)
End If
.Subject = Sheets("Alap").Range("b1") & "-" & Sheets(kinek).Cells(sor, 2)
.HTMLBody = ""
.HTMLBody = .HTMLBody & Replace(Sheets("Alap").Range("b2"), Chr(10), "<br>") & "<BR>"
.HTMLBody = .HTMLBody & Replace(Sheets(kinek).Cells(sor, 5), Chr(10), "<br>") & "<BR>"
.HTMLBody = .HTMLBody & Replace(Sheets("Alap").Range("b3"), Chr(10), "<br>") & "<BR>"
If Not IsEmpty(Sheets("Alap").Range("b4")) Then
wb1 = ActiveWorkbook.Name
Workbooks.Open (Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Range("b4"))
wb2 = ActiveWorkbook.Name
s = 1
kuld = False
While Not IsEmpty(Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Cells(s + 9, 1))
sh = Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Cells(s + 9, 1)
Select Case Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Cells(s + 9, 3)
Case "Nem kell"
Workbooks(wb2).Sheets(sh).Select
Application.DisplayAlerts = False
Workbooks(wb2).Sheets(sh).Delete
Application.DisplayAlerts = True
Case "Mind"
Case "Szűrő"
oszlop = Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Cells(s + 9, 2)
Workbooks(wb2).Sheets(sh).Select
msor = Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Cells(s + 9, 4)
msor = msor & ":" & msor
Rows(msor).Select
Selection.AutoFilter
ActiveSheet.Range("$A:$XB").AutoFilter Field:=oszlop, Criteria1:="<>" & keres
Range(Cells(Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Cells(s + 9, 4) + 1, 1), ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell)).Select
Selection.EntireRow.Delete
[A1].Select '.pdf miatt
ActiveSheet.PageSetup.Orientation = xlLandscape '.pdf miatt
ActiveSheet.PageSetup.FitToPagesWide = 1 '.pdf miatt
ActiveSheet.ShowAllData
End Select
s = s + 1
Wend
Filename = ActiveWorkbook.Path & "/" & Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Range("B5")
Application.DisplayAlerts = False
If Workbooks(wb1).Sheets("Alap").Range("D5") = ".pdf" Then
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=Filename, Quality:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
Else
ActiveWorkbook.SaveAs Filename
End If
ActiveWorkbook.Close SaveChanges:=False
Application.DisplayAlerts = True
Set myAttachments = OutMail.Attachments
myAttachments.Add Filename
End If
.Attachments.Add Sheets("Alap").Range("C7")
.Send 'or use .Display
Sheets(kinek).Cells(sor, 6) = Time()
End With
End If
sor = sor + 1
Wend
End Sub -
-
válasz
sztanozs #2631 üzenetére
Addig eljutottam, hogy nem írom ki újra a szöveget 1 pixellel feljebb, mert ez vmiért ette a procit, az egyik mag 100%-on pörgöt.
Most átalakítom a szöveget bitmap képpé, és ezt a képet pöckölöm pixelenként. A prociterhelés már elfogadható 20% körül mocorog, szóval nem a proci fogja vissza a scroll sebességét, de még mindég nem az igazi.3 dolog jutott eszembe:
- Nem az a baj, hogy a StudioComunity Edition-ban fordítom le, ezért nem natív Win32 app lesz, hanem "csak" egy .NET program?-Ahogy nézem a WPF programok a csilivilire vannak kihegyezve. Ha abban próbálnám lekódolni, megszünne a villogás?
- Nem lehet hogy az a baj, hogy a listbox-ot tologatom? Úgy is lehetne, hogy a listbox marad fixen, és benne a képet tolom felfele? Mintha a listbox egy ablak lenne, amit mögött elhúzom a képet.
-
válasz
sztanozs #2629 üzenetére
Köszi az irányítást! Anno ZX81-en írtam azt, hogy 10 goto 20, és azóta hány év telt el...
Most pl. ott akadtam el, hogy villog a "scroll". (A form-on belül egy imagebox-ot tologatok pixelenként, és az időzítéssel szabályozom a scroll sebességét)Próbáltam a doublebuffer-t beszűrni, de vagy rosszul csináltam(ezt is), vagy nem segít.
Gondolom a directx-es abla(időzítés?) segítene a dolgon, de ahogy néztem nincs benne a directx lehetősége, csak c++-on és ott is valami fejlesztői fiókot akar tőlem.Én bénázok, vagy ezzel az ingyenes verzióval tényleg nem lehet directx-es applikációt gyártani?
-
-
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2519 üzenetére
A kollégám hozzájárulásával közzéteszem.
Röviden annyi a lényeg, hogy maga a vonalkód betűtípus nem elégséges arra, hogy visszaolvasható vonalkódot készítsünk, kell még bele egy indító- egy záró- és egy ellenőrző karakter is.
Az alábbi kódrészlet a magyar postai ragszámnak- (RL) és a nemzetközi ragszámnak (RR) megfelelő vonalkódot generál.
Figyelem! Az alábbi kóddal generált ragszám "képe" nem egyezik meg (hosszabb) a ragszámon lévő vonalkód képével, azonban beolvasáskor ugyan azt az értéket kapjuk!Public szov As String
Public h As Long
Private Sub CommandButton1_Click()
vkod = ""
ossz = 0
szov = Trim(InputBox("Vonalkód értéke:", "Kód bevitel"))
ActiveSheet.Cells(3, 3) = szov
If szov = "" Then GoTo vege
h = Len(szov)
If h > 100 Then GoTo vege
Dim vk(2, 100)
For i = 0 To h
If i = 0 Then
vk(1, i) = Chr(204)
vk(2, i) = 104
Else
vk(1, i) = Mid(szov, i, 1)
vk(2, i) = Asc(vk(1, i)) - 32
End If
If i = 0 Then k = 1 Else k = i
ossz = ossz + vk(2, i) * k
vkod = vkod + vk(1, i)
Next
eossz = ossz Mod 103
ActiveSheet.Cells(2, 2) = eossz
vkod = vkod + Chr(eossz + 32) + Chr(206)
ActiveSheet.Cells(2, 3) = vkod
vege:
vege = MsgBox("Konverzió vége!", vbOKOnly, "Vége")
End SubAz eltérésnek az az oka, hogy a vonalkódban rövidítést alkalmazni, azaz minden számpár helyére az értékének megfelelő karakter kerül. Pl.: a RL33... -nál a 33 helyére az "A" betű kódja kerül.
Az alábbi kóddal generált vonalkód képe megegyezik a valódi ragszámon megjelenő "képpel" azonban ez csak a magyar (RL) ragszámmal működik!
A nemzetközi ragszámhoz (RR) még ki kell derítenünk az algoritmust, aztán remélhetőleg azt is megcsináljuk.Public szov As String
Public h As Long
Private Sub CommandButton1_Click()
vkod = ""
ossz = 0
szov = Trim(InputBox("Vonalkód értéke:", "Kód bevitel"))
ActiveSheet.Cells(3, 3) = szov
If szov = "" Then GoTo vege
h = Len(szov)
If h > 100 Then GoTo vege
j = 1
Dim vk(2, 100)
For i = 0 To h
Select Case i
Case 0
vk(1, i) = Chr(204)
vk(2, i) = 104
j = i
Case 1 To 2
vk(1, i) = Mid(szov, i, 1)
If Asc(vk(1, i)) < 195 Then vk(2, i) = Asc(vk(1, i)) - 32 Else vk(2, i) = Asc(vk(1, i)) - 100
j = i
Case 3
j = i
vk(1, i) = Chr(199)
vk(2, i) = Asc(vk(1, i)) - 100
Case Else
If Application.WorksheetFunction.IsEven(i) = True Then
j = i - ((i - 4) / 2)
s2 = Val(Mid(szov, i - 1, 2))
If s2 < 95 Then vk(1, j) = Chr(s2 + 32) Else vk(1, j) = Chr(s2 + 100)
vk(2, j) = s2
End If
End Select
If j = 0 Then k = 1 Else k = j
If i <= 3 Or Application.WorksheetFunction.IsEven(i) = True Then
ossz = ossz + vk(2, j) * k
vkod = vkod + vk(1, j)
End If
Next
eossz = ossz Mod 103
ActiveSheet.Cells(2, 2) = eossz
vkod = vkod + Chr(eossz + 32) + Chr(206)
ActiveSheet.Cells(2, 3) = vkod
vege:
vege = MsgBox("Konverzió vége!", vbOKOnly, "Vége")
End SubSzerk.: Ahhoz, hogy valóban vonalkódot állítsunk elő a fentiek segítségével, ahhoz szükség van még egy Code 128 B betűtípusra is, melyet a googli segítségével könnyedén találhatunk.
Ha azt szeretnénk, hogy a kapott vonalkód más -olyan számítógépeken is megjelenjen, amelyeken az adott betűtípus nincs telepítve, akkor a betűtípust be kell ágyaznunk a fájlba, hogy vigye magával.
Ez csak ttf és otf betűtípusok esetében lehetséges és csak akkor, ha a betűtípus licence megengedi.Beágyazás: Office 2007 Word esetében: Fájl/Word beállításai/Mentés/Betűtípusok beágyazása fájlba.
-
-
-
-
-
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2473 üzenetére
Van előtte On Error, de pont ez a lényege.
A kód:
On Error GoTo vege
ActiveSheet.ShowAllData
Range("a" + Trim(ActiveSheet.Range("a14").End(xlDown).Row)).Select
Exit Sub
vege:
If sorbeszur = True Then Exit Sub
uzenet = MsgBox("Már minden tétel látható!", 64, "Rendszerüzenet")
End SubA kérdés sokkal inkább az, hogy miért van az, hogy az egyik gépen működik, a másikon pedig nem???
Elvileg azonos futtatási környezet... -
törölt tag
válasz
sztanozs #2469 üzenetére
Köszönöm a segítséget és a kódokat. Most már lefut a program,de csak egy időre feltűnik a konzol majd utána el is tűnik.Tehát nem látom az eredményt.Valami olyan kellene mint a getchar a c-ben. VB-ben van ilyen?
A másik egy egyszerű animáció lenne de nem jó az eredmény.
A kód:
Imports System.Console
Module Module1Sub Main()
Dim str As String = "Animáció!"
For i As Integer = 1 To 60
CursorLeft = i
Write("" + str)
Threading.Thread.Sleep(100)
Next
Console.ReadKey()
End Sub
End ModuleLefut csak ilyen eredménnyel.
A sok A betűt kellene valahogy eltüntetni. -
maxi19
újonc
válasz
sztanozs #2448 üzenetére
Az nagy pofátlanság lenne tőlem ha segítséged kérném oly módon hogy megmutatom nked a kódot amit készítettem és ahhoz tennék fel kérdéseket,mert eléggé elakadtam most..és az idő meg nagyon szorít..a tanárom meg semmilyen mailre nem válaszol...
Ugyhogy most elég szarba vagyok...persze mondhatsz nemet....de ha naon naon segítesz nem lennék hálátlan..Nos? -
sztanozs
veterán
válasz
sztanozs #2445 üzenetére
Onclick-re megnézed, hogy van-e akna, ha van akkor robban, ha nincs akkor megnézed a szomszédokat és összeszámolod mennyiben van akna és az írod ki.
Arra az esetre ha nincs akna egy kicsit nehezebb megoldani, hogy szépen "kiürítse" a terepet, mint ahogy a windowsos aknakereső csinálja. De ha ez nincs bent a feladatban, akkor elég ha 0-t írsz ki. -
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2337 üzenetére
Akkor én is ismétlem magam
, mert úgy érzem van itt egy kis félreértés.
Nem ez a gond, az ilyesfajta tiltás már meg van oldva. (Van aki írhat is a táblába, és van aki csak megtekintheti)
A gond az, hogy magát a fájlt foglalják szerkesztésre olyanok akiknek egyébként (ha úgy tetszik) egyébként sincsen már joguk beleírni, mert beállítások miatt nem tud beleírni, csak keresni tud benne.
Ha azonban ugyan ekkor egy olyan személy szeretné megnyitni szerkesztésre akinek egyébként lenne joga beleírni, az meg nem tudja csak olvasásra megnyitni, mert ezt az üzenetet kapja:
"A xyz.xls fájl zárolva van szerkesztésre
'xy' által.
Megnyithatja "Olvasásra", vagy válassza az "Értesítés" gombot, ha az olvasásra való megnyitás mellett értesítést is kér, mikor a dokumentum használatát befejezik."
Erre a problémára keresek én megoldást.
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2334 üzenetére
Őszintén szólva, sajnálatos módon az általam végigtanult iskolák egyikében sem oktattak Accesst-t (még csak bele sem néztünk), pedig egy-két iskolát végigtapostam már.
Nagyjából Excel és Word volt mindenhol, de a mostani Excel és VBA tudásom 95%-a is sajáterős.Access-ben igazából még életemben nem dolgoztam, bár sejtem már régen, hogy valahogyan meg kellene vele ismerkednem.
A másik ok pedig az, hogy excelben már készen van a program (ezt a problémát leszámítva).Egyébként nehéz lenne áttenni accessbe?
Szerk: Plusz, fogalmam sincs, hogy a cég minden gépén rajta van e az access.
Erről eszembe jut valakinek egy korábbi hozzászólása, miszerint: a böngésző az amely minden gépen ott van...
A végső cél az lenne, hogy valami ilyenbe át tudjam ültetni, de ehhez is kellene egy konkrét ember aki ebben tudna segíteni, mert egyedül biztos nem fog menni. -
vilag
tag
válasz
sztanozs #2329 üzenetére
Szerintem itt valami félreértés lesz (vagy én nem értek valamit).
Röviden: van egy postakönyv program, amelyet egyesek írásra, míg mások csak olvasásra nyithatnának meg. Ez lenne a cél.
Ennek a megnyitáskor kellene eldőlnie.
Egyrészt a véletlen belenyúlások miatt vannak két csoportba osztva, másrészt azért, hogy ne legyen az, hogy az akinek írásra is van joga nem tud dolgozni benne, mert szerkesztésre már megnyitotta egy olyan felhasználó akinek egyébként nincs (vagy nem lenne) joga beleírni.
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2327 üzenetére
Azt már próbáltam.
Működik is a dolog, azonban hiába állítom be, hogy a saját tulajdonba vételt megtagadom mindekitől, ha mentés máskénttel elmenti (és felülírja) a fájlt, akkor minden ilyen beállíts ment a levesbe.
Ráadásul a beállítása is elég nehézkes, pláne, hogy domain váltás miatt az újonnan jött kollégákat ki sem tudom tallózni, így persze a jogokat sem tudom beállítani hozzájuk.
(A domain váltás következtében kialakult ilyen jellegű problémát pedig több mint egy éve nem javították, és szerintem nem is fogják.)Egyébként én abból indulok ki, hogy ha megnyitás közben képes az excel állítani a jogot (mert ugye az, hogy megkérdezze, az is a Workbook_Open()-ben van), akkor valahogy csak meg lehet oldani, hogy hagyjuk ki a kérdést (vagy esetleg válaszoljunk programból). Csak a hogyanra nem tudom a választ.
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2274 üzenetére
Remélem nincs, most már minden bizonnyal megnézem.
Az nyilvánvaló, hogy a benne tárolt adathalmaz a cég tulajdona, de remélem maga a program nem...
Ha konkrétan nincs kikötve a munkaszerződésben, akkor elvileg szabad a gazda?
Ha esetleg el akarnám adni, akkor kéne valamiféle vállalkozást is létrehoznom, hogy adózási szempontból is jogszerű legyen?
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2262 üzenetére
Na, nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik működik a dolog.
Úgy néz ki valóban a referenciákkal volt a probléma.
Ha elindítod, és gubanc van, akkor a "References" menüben a problémás referencia neve elé oda kerül, hogy "MISSING: "Úgy tűnik, ez jellemzően abból adódik, hogy a 2003-as office (11.0) nem találja a későbbi 2007-es officehoz (jelen esetben 14.0) referenciát.
Mélyebb vizsgálatra nem volt alkalmam, mert még nem tudtam a bizonyos gép elé kerülni, de ha odajutok, akkor megírom a tapasztalatokat.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2260 üzenetére
Értem a különbséget.
Most az az érdekes helyzet állt elő, hogy elindítottam azt a fájlt amit a másik gépen próbáltam futtatni, és most meg nekem írja ki a szóban forgó hibaüzenetet.
Mókás kis hiba ez, de már jó lenne tudni mi a megoldás...
Biztosan csak a referencia okozhatja ezt a hibát?
(Akkor ha jól értem a referenciák az adott munkafüzethez kötöttek.)
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2256 üzenetére
Az Applicaion.UserName-el az a gond, hogy az az excelben használt felhasználói név, amelyet a felhasználó akár meg is változtathat, ellenben az Environ("Usernam")-el, amelyet egy mezei felhasználó nem nagyon változtathat meg.
Nekem pedig szükségem van a "stabil" környezetre, mert jogosultságok kötődnek ehhez a felhasználói névhez.
Megj.: még ha az Environ("Username") nincs is benne monndjuk a Basicben, azért szerintem a Trim-nek csak benne kellene lennie...
Amit belinkeltél azt én is megtaláltam, de még nem volt alkalmam kipróbálni, tekintve, hogy a problematikus gép másik helyszínen van.
A referenciákat viszi magával a program, vagy hogyan működik ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest