Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A Split megoldás lehet a beolvasott szöveg szétszabdalására.
A keresésre pedig az Array.IndexOf használata adhat megoldást.
-
-
-
válasz
sztanozs #2631 üzenetére
Addig eljutottam, hogy nem írom ki újra a szöveget 1 pixellel feljebb, mert ez vmiért ette a procit, az egyik mag 100%-on pörgöt.
Most átalakítom a szöveget bitmap képpé, és ezt a képet pöckölöm pixelenként. A prociterhelés már elfogadható 20% körül mocorog, szóval nem a proci fogja vissza a scroll sebességét, de még mindég nem az igazi.3 dolog jutott eszembe:
- Nem az a baj, hogy a StudioComunity Edition-ban fordítom le, ezért nem natív Win32 app lesz, hanem "csak" egy .NET program?-Ahogy nézem a WPF programok a csilivilire vannak kihegyezve. Ha abban próbálnám lekódolni, megszünne a villogás?
- Nem lehet hogy az a baj, hogy a listbox-ot tologatom? Úgy is lehetne, hogy a listbox marad fixen, és benne a képet tolom felfele? Mintha a listbox egy ablak lenne, amit mögött elhúzom a képet.
-
válasz
sztanozs #2629 üzenetére
Köszi az irányítást! Anno ZX81-en írtam azt, hogy 10 goto 20, és azóta hány év telt el...
Most pl. ott akadtam el, hogy villog a "scroll". (A form-on belül egy imagebox-ot tologatok pixelenként, és az időzítéssel szabályozom a scroll sebességét)Próbáltam a doublebuffer-t beszűrni, de vagy rosszul csináltam(ezt is), vagy nem segít.
Gondolom a directx-es abla(időzítés?) segítene a dolgon, de ahogy néztem nincs benne a directx lehetősége, csak c++-on és ott is valami fejlesztői fiókot akar tőlem.Én bénázok, vagy ezzel az ingyenes verzióval tényleg nem lehet directx-es applikációt gyártani?
-
Már majdnem működik a program, csak a lényeget nem tudja
Pl. a szövegosztályok metódusait (ha jól tippelek így hívják őket), miért nem hagyja békén?
Pl. a szöveg = left(szöveg,4)-re hibát jelez, mert őszerinte a Left () az a baloldali éltől való távolság pixelben. (ha jól értettem azt amire panaszkodik) -
-
-
Amikor a File.ReadAllLines-al feltöltök egy tömböt, akkor hogyan tudom megállapítani, hogy hány elemes lett a tömb? Magyarul hány sort olvasott be.
A manuel azt is írja, hogy automatice felismeri a karakterkódolást, ehhez képest a hosszú ékezetes magánhangzók problémásak.
Egy notepaddal írt szöveget olvasnék be.
-
-
Mindjárt bele is futottam az első problémába:
Public Class Form1
' A konyvtar változóban tárolom el, hogy melyik könyvtárban fut a program.
Dim konyvtar As String = Application.StartupPath
' Feltölti a fájl listát a .txt fájlokkal
Private Sub Fajllistafeltoltes()
Dim dir As New IO.DirectoryInfo(konyvtar)
For Each fajl As IO.FileInfo In dir.GetFiles
If fajl.Extension = ".txt" Then
ListBox1.Items.Add(fajl)
End If
Next
ListBox1.SetSelected(0, True)
End Sub
' Figyeli a lenyomott gombokat
Private Sub Form1_KeyDown(sender As Object, e As KeyEventArgs) Handles Me.KeyDown
Select Case e.KeyCode
Case Keys.Enter
MsgBox("Segítség!!!")
End Select
End Sub
' Indul a program
' - betölti a fájl listát
Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
Fajllistafeltoltes()
End Sub
End ClassMiért kell belekattintani a listbox-ba, hogy észrevegye az ENTER leütését?
-
-
64bites W8.1-re felmegy a VB2010express? Vagy inkább a VSCommunity-t érdemes felrakni?
-
-
-
-
-
-
Csináltam egy egszerü stoppert, de 5 perc alatt ~2mp-et késik.
Egyszerre indítom a telefon stopperével, és 5 perc múlva már 2mp-el kevesebbet mutat, mint a telefon.Van valami pontosító trükk, vagy ez ilyen? (Esetleg a telefon stoppere csal ennyit?)
-
Hogyan tudnám optimalizálni a dolgot, hogy pl. a reset-et ne keljen újra lekódolni?
...
If e.KeyCode = Keys.F3 Then
perc = "00"
masodperc = "00"
idoszoveg = "00:00"
ido.Text = idoszoveg
End if
....
Private Sub resetgomb_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles resetgomb.Click
perc = "00"
masodperc = "00"
ido.Text = idoszoveg
End SunVagyis milyen parancsal tudom meghívni a "resetgomb_Clik" rutint?
If e.KeyCode = Keys.F3 Then resetgomb_Click()? -
Nem, ez engem is zavar tegnap óta
Vissza akarom kapni a régi jó BASIC nyelvet "visual" nélkül. Eszméletlen miket csináltunk anno a a 8bites otthoni gépekkell...
martonx
Nem valószínű, hogy továbblépek. Az otthoni apróságok, és kissebb céges, a munkámat megkönnyítő programocskákat faragok a magam szórakoztatására. Ez a stopper sem több mint 20-30 sor, mégis elvarázsol mire (vagyok) képes.
A továbblépés azért is kétséges, mert pénzt nem adok értük, és nem is keresek velük. Szórakozásnak meg pöttyet drágák, és tényleg nem használnám ki. Jelenleg elég távolinak tűnik, hogy az VBexpress korlátaiba ütközzek. Bár kíváncsi vagyok, hogy egy WindowsPhone program, (pl. ez a stopper) mennyivel bonyolultabb. -
-
-
a Form_Load részhez?
1 hete ismerkedem a VB2010expressel, semmi nem evidencia.Viszont most megint átnéztem jobboldalt a properties ablakban a "Form1 System.Windows.Forms.Form" listájában a "KeyDown"-hoz tudtam társítani az "ido_KeyDown" szubrutint, és most működik!
- A form load részt hol találom, és a program "melyik része" ez?
- Ez a "Form1 System.Windows.Forms.Form" micsuda? -
-
Csináltam egy stoppert. Azt szeretném, hogy billentyűzettel is lehessen vezérelni, de nem tudom hogyan. Amit találtam példakódot nem működik:
Public Class Form1
Dim perc As String = "00"
Dim masodperc As String = "00"
Dim idoszoveg As String = "00:00"
Private Sub ido_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles ido.KeyDown
If e.KeyCode = Keys.F1 Then Timer1.Start()
End Sub
Private Sub startgomb_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles startgomb.Click
Timer1.Start()
End Sub
Private Sub stopgomb_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles stopgomb.Click
Timer1.Stop()
End Sub
Private Sub resetgomb_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles resetgomb.Click
perc = "00"
masodperc = "00"
ido.Text = idoszoveg
End Sub
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
masodperc += 1
If masodperc = "60" Then
masodperc = "0"
perc += 1
If perc < 10 Then perc = "0" & perc
End If
If masodperc < 10 Then masodperc = "0" & masodperc
idoszoveg = perc & ":" & masodperc
If perc = "100" Then
perc = "00"
masodperc = "00"
End If
ido.Text = idoszoveg
End Sub
End Class -
-
-
Ismerkedem a VBExpress-el, és belefutottam egy kérdésbe: Amikor a lenti kóddal hozzáadok egy új fület, hogyan adok az új fülhöz egy, a fül sorszámával megegyező nevü szövegdobozt?
Dim ujful As New TabPage
ujful.Text = "szöveg " & (TabControl1.TabPages.Count + 1)
TabControl1.TabPages.Add(ujful)
' ide kéne az as varázskód ami a fülhöz hozzáadja a szovegelosorszam nevü RichTextBox-ot
Dim "szovegdoboz" & (TabControl1.TabPages.Count) As New RichTextBox
'Átváltok az új fülre
TabControl1.SelectedTab = (ujful)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest