Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Amikor hazaértem elolvastam az üzeneteket csak így kaja előtt nem volt teljesen világos.
    Aztán láttam Cpt. Flint (#2375) üzenetében nem értette a kérdésem ezért gyorsan válaszoltam neki.
    Most hogy kicsit agyaltam rajta már készen is van a program.
    Köszönöm a válaszotokat a te(martonx) első variációdat használtam fel.
    Flint megoldása is jó, de az "és"-ek és az a plusz 5 változó már bőven elfér :) .
    Így már bármilyen keresést el tudok a programmal végezni és sokkal-sokkal rövidebb lett így a programkód mint ahogy azt az elején kiagyaltam.
    Kösz még 1x :R

Hmmm... én még abban az időben kezdtem tanultni a BASIC-et, mikor ZX Spectrumok és Commodore 64-ek voltak, külső lemezes meg kazettás "programtárolással", és baromira nem volt mindegy, hogy milyen hosszú egy kód, mennyi változó és művelet van (különösen az if-then bírt lassítani). :D (nem is beszélve a TI-57 programozható számológépről :)) )
    Mondjuk pl. én a "siker" változóknak biztos lineáris tömböt használnék, sőt, lehet, hogy a feltételnév/feltételérték/siker egymáshoz kapcsolódó teljes rendszert egy tömbben tárolnám.

de ezek már csak olyan apróságok: elsőre nem feltétlenül kézenfekvő, de talán elegánsabb. :)

Új hozzászólás Aktív témák