- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Cickánykoma #1205 üzenetére
Szia.
A képen amit beszúrtál ott van a Configure gomb.
Megnyomod és bejön az adott kodek beállítási lehetősége.
DivX esetén lehet választani :
1st pass / Első menet ( Log fájl létrehozása - Végigmegy az anyagon és elemzi a képet majd az adatokat elment : Kockánként mi és hogyan változik )
2nd pass / Második menet ( A LOG fájl alapján a különböző változásokat figyelembe véve ténylegesen lekódólja a filmet. )
Példa : Ez az eljárás hasonló a VBR MP3-hoz mert ott is Variable BitRate van azaz változik a másodpercenkénti adatok átvitele. Zenénél ha csend van akkor oda nem sok adat kell...ha meg szól a létező összes hangszer akkor oda kell az adat.
UGYANEZT megcsinálták a képre is :
Sötét jelenethez nem kell annyi képi adat mint mondjuk egy jó kis robbanáshoz / lángoláshoz vagy gyorsan pörgő jelenethez.Video / Compression menüpont
DivX 6.8 kiválaszt és Configure menüpont !
Multipass , 1st pass ( 1 menet ) kiválasztása és beállíttása. OK( Ennél a pontnál használhatod a beépített Calculátort / számológépet, hogy a film hosszától és hangminőségétől függően beállítsd az adatátkiteli sebességet a videóhoz.)
Majd SAVE OLD FORMAT AVI és adsz egy nevet meg helyet ,hogy hová mentse DE alul van egy kis négyzet ami mellé ez van írva : Don't run this job now, add it to job controll so I can run it in batch mode Na oda kell egy pipa !!!
Pl : FILMEM 1MENET néven mentsd el.Majd megint :
Video / Compression menüpont
DivX 6.8 kiválaszt és Configure menüpont !
Multipass , Nth pass ( 2.menet ) kiválasztása és beállítása. OK
Majd a fentebb leírt módon mentsd el DE vigyázz változtasd meg a nevét.
PL FILMEM 2MENET és OKEkkor még nem indul el a kódolás !!!
Fálj menüpont
Job Controll.....rész ( F4 )
A táblázatban látod a berakott munkádat :Job 1 és Job 2 néven
Szerepel még ott az eredeti fájl neve, az új fájl nevei , kódolás kezdete-vége és Státusza.
Értelem szerűen a START gombal indítható el.Remélebb így érthetőbb voltam.
Bocs de gyorsan löktem össze az infókat -
Borisz76
nagyúr
válasz
Cickánykoma #1200 üzenetére
Szia.
Én is a Vista h@lyeségére gondoltam először.
Sajnos nem tudok ebben segíteni mert én - Mint az emberek 99%-a - is XP-t használok.
Sorry.
Mod : A kodeket 2 menetes tömörítésre állítottad ? Mert akkor csinál ilyet.
Én annó így csináltam :
Egy nagyobb anyagból vágtam ki több apró dolgot de ezek mind tömörítetlenek voltak.
Majd ezeket a tömörítetlen nagy fájlokat kódoltam kicsire a VD-al.Kodekbeállítás 1 menet ( log fájl létrehozása )
ÉS !!! : Nem indítottam el a tömörítést HANEM :Hozzáadtam a munkalistához ( Job )
Majd minden beállítás maradt. Váltottam a kodeken belül 2. menetre és szintén mentettem a munkalistába !
Ezt mondjuk 10-12 anyagnál 20-24 sort eredményez a Joblist-ben
Lehet nállad is ez a gond : Kodek 1 menetre van állítva és akkor asszem csak a LOG fájl végleges méretét mutatja : Jelen esetben 55K
Ez a gond szerintem....99%
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Cickánykoma #1202 üzenetére
Az nem lehet, hogy minden sz*r... winXP alatt is ezt csinálja?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Cickánykoma #1200 üzenetére
Vegas el-elboldogul a tömörített állományokkal, ha van hozzá feltelpítve codec, de azzal könnyíted meg a legjobban a dolgát, hogy tömörítetlen AVI-ként vágod ki a szükséges részeket. Azzal semmi gondja nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged