- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- HP notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
válasz
Borisz76 #1601 üzenetére
Hali!
Olyan szinten feladtam a küzdelmet, hogy 1 lépésben oldjam meg a dolgot (pedig az lenne az igazi), így a video konvertáló progranmok felé fordultam, pontosan ahogy írtad, csak először meg kellett fizetnem a tanulópénzt, mert nem olvsatam a hozzászólásod.....
Azaz feltelepítettem vagy 5-6 konvertáló progit, mire megtaláltam az Xilisoft-ot....Tulajdonképpen ez az egy ami nálam működik rendesen....más nem.Így tehát első lépésben konvertálás avi-ba, majd átalakítás VDUB-bal. Mondjuk 3-4 perces videoklipekkel még elbohóckodok, nem tudom mi lenne ha hosszabb filmekkel kellene szórakozni...
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
válasz
Borisz76 #1598 üzenetére
Hát ez nekem nem megy.............kifogott rajtam......nem értem.......
Megint órákat ba.....el, és nem nem nem......Tehát fent van a K-lite Full, amiben van X.264. Olvastam az alábbi dolgot:
Az ffdshow általában a legtöbb rendszeren telepítve van, így felrakása nem szükséges, csak néhány beállítást kell elvégezni. Ha valaki más h264 dekóder kodeket használ, aminek nincs VFW (Video for Windows) támogatása, akkor telepítse az ffdshow-t, de minden formátum mellől a telepítőben vegye ki a pipákat mind audio, mind video fronton.
Ha már fenn van, akkor a következő módosítást kell eszközölnünk a beállításokban:
Start menü -> Programok -> ffdshow -> VFW codec configuration -> felül válasszuk a Decoder fület, bal oldalt a Kódekek sort, majd a jobb oldalt megjelenő listában a H264 melletti disabled-re kattintva állítsuk át libavcodec-re. Így most már a VirtualDubMod képes kezelni a H264 kódolású fájlokat is. Ha a Start menüben a fenti módon nem találjuk meg, akkor próbáljuk így: Programok -> Codec packunk neve -> ffdshow -> ...Megcsináltam, de nem segített.....(illetve nem kellett semmit sem csinálni, mert ott volt)
Próbáltam letölteni X.264 kodeket, csak mindenhol egy kb 1Mb-s exe-t találtam 1372-es verziószámmal, ami paracssorból sok mindenre jó, de a VDubMod, attól még nem nyitja meg......
Mit tegyek? (lehetne kérni szájbarágósan?) vagy egy linket, hogy ezt tedd fel, és okés lesz, vagy ezt-meg ezt kéne beállítani....)
Nagyon hálás lennék!
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Több napos próbálkozás után elakadtam, ezért kérek segítséget. Adott egy *.MKV file.
Media infó ezt mondja róla (csak a lényeg):
Formátum : Matroska
Teljes adatsebesség : 2 040 Kbps
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : Main@L3.0
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 5 képkocka
Keverési mód : Container profile=Unknown@3.0
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Adatsebesség : 1 807 Kbps
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 400 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 fps
Felbontás : 8 bit
Színkódolás : 4:2:0
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.251
Adatfolyam mérete : 48,2 MiB (89%)
Kódoló könyvtár : x264 core 67 r1165 6841c5e
Kódoló könyvtár beállításai : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0x111 / me=umh / subme=9 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=5 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=crf / crf=19.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
Hang
Sáv száma : 2
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 3
Format_Settings_Mode : Joint stereo
Format_Settings_ModeExtension : MS Stereo
Kódek azonosító : A_MPEG/L3
Kódek azonosító/Tipp : MP3
Időtartam : 3 perc
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 192 Kbps
Legkisebb adatsebesség : 32,0 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 44,1 KHz
Adatfolyam mérete : 5,11 MiB (9%)
Kódoló könyvtár : LAME3.97
Kódoló könyvtár beállításai : -m j -V 2 -q 3 -lowpass 18.6 --vbr-new -b 32Ezt szeretném "megetetni" a VirtualDubMod-dal (1.5.10.2542), de sehogy sem akar menni. K-Lite full van a gépen. Ez a hibaüzenet:
Mit telepítsek fel, hogy jó legyen?
(a VdubMod-dal a felbontáson kívánok változtatni, és DivX-be tömöríteném át. más AVI-val már csináltam hasonlót sokszor...)
-
gsc73
aktív tag
válasz
Flashcash #1144 üzenetére
Hali!
Nos, a VOBMerge tökéletesen, és hihetetlenül gyorsan megoldotta a gondomat: Az egy DVD-ről származó file-kat összefüzte, minden gond nélkül.
Azonban ha más-más volt a forrás, akkor nem lett 100%-os a megoldás: Power DVD lejátszotta, de az Architect kb 60-70% hosszúnak látta csak. Valószínű, hogy nem is erre tervezték, de erre nincs is szükségem most.
Üdv:
g. -
gsc73
aktív tag
Hy!
VOB összefűzésre találtam egy progit: TMPGEnc DVD Source Creator [link]
Az a baj vele, hogy újrakódolja az egészet, ami rengeteg idő, és szerintem az én esetemben szükségtelen. Akkor kellene, ha különböző forrásokból dolgoznék, és egységesíteni kellene a bitrátákat, felbontást, miegyebeket.
Hatékonyabb, gyorsabb megoldást tudnátok ajánlani?
g. -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy VOB file-okat kellene összefűznöm. Van egy DVD, ami 4 db, kb 1 gB-os VOB file-ból van. Menüt, fejezeteket szeretnék készíteni, és ehhez kéne, hogy egybe legyen. Sony Architevt 4.0-val próbálkozom, abból a topicból irányított át ''BigBadPlaYeR'' ide VOB összefűzés ügyében.
google első körben nem segített
Üdv:
g.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest