- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45297 üzenetére
Ajj, pedig reménykedtem, hogy én állítottam el valamit nagyon. Még valami finomhangolás ötlet? (tudom, hogy gép és környezetfüggő, de te személy szerint nem állítanál át valamit?) Egyelőre még nem tervezem, delidelni, mert mindent izzadás nélkül visz így is, de talán pár év múlva.
Köszönöm a segítséget. -
skandarg27
csendes tag
Sziasztok!
Ismételten a segítségeteket szeretném kérni, ugyanis új lapot sikerült beszereznem és sajnos hiányérzetem van az elért eredmény miatt. Kezdőként nem vagyok kellőképpen kiképezve a tuningolás mesterségére, így, ha valami nagyon oda nem illőt láttok, kérlek elnézően kezeljétek.
Adott egy "I7 3700K" porci, amit egy "PH-TC14CS" hűtő próbál lehűteni, közte minőségi "thermal grizzly kryonaut" paszta. Ez egy viszonylag jól szellőző "Fractal design core 3000" házban 6 izmosabb hűtővel történik. A lap pedig egy "asus maximus v gene".
Nem tudom, hogy a biosban állítottam-e valamit rosszul, vagy esetleg hézagosan pasztáztam (nagyon odafigyeltem, ezt kizárnám), de már 4.2 ghz-n sem kapok olyan nagyon alacsony hőfokokat, ha pedig szorzó emeléssel 4.3ghz-re emelem, akkor 90-100 c környékén mulatoznak maghőfokok. A Zinternet böngészve, mások hasonló konfiggal sokkal jobb eredményeket szoktak elérni magasabb órajelen, tehát akkor vagy a fent említett beállításokkal vagy a pasztázással/porci-val van a gond, ehhez kérném a segítségeteket, hogy nézzétek át nekem, hogy mit kellene/lehetne átállítani, ha mondjuk 4.3ghz-en szeretnék a hasonló vagy jobb hőfokokat elérni. Itt vannak a screenshotok a biosból: [link]Előre is köszönöm!
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44274 üzenetére
De ekkora eltérést hogy mutathat a speedfan és a realtemp? Ráadásul az egyik pillanatban még 100 fok körül mutat a másikban meg leesik 30-ra és így ingadozik.
Amúgy nem mostanában pasztáztam, és nem is vízhűtés, de egy elég jó hűtésű házban van a gép lelke és a PH-TC14CS proci hűtő sem a gagyibb kategória.
Újrafogom kenni, és leviszem mhz-t is, de azért még megnézek 1-2 másik progi mit ír ki hőfoknak. -
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44252 üzenetére
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44260 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor magamra veszem és átállítom.
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44254 üzenetére
Ne haragudj, ezt most nekem írtad? Mert az én linkemet illesztetted be.
-
skandarg27
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Teljesen amatőrként szeretném kicsit "húzni" a gépemet, viszont még ha szájbarágósan is leíródott, hogy hogyan és miként, illetve böngésztem a hozzászólásokat, sajnos nem tiszta minden. Eleddig 2 évig az Asus suite II progira bíztam a tuningolást. 4429 mhz-re lőtte be magát, de ahogy olvastam nem igazán kellene hagyni ezt az auto tuningot, így kézbe vettem a dolgokat és nagyjából az itt leírtak szerint állítgattam. Amit meg nem tudtam, hogy mi, ahhoz nem nyúltam.
Csináltam pár print screent és azt szeretném kérdezni, hogy "látatlanban" nincs e valami orbitális hiba a beállításokban amitől elfüstölhet a gépezet? [link]
Intel Burn Testet is futtattam párszor, 50 fok volt a maximum és a progi szerint megkapta a "stabil" minősítést a gépezet.
Előre is köszi!P8Z77-M PRO
i7-3770K
4x Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged