Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hővezető paszták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom70810865
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Rengeteget olvastam magyar és angol nyelű fórumokon a témával kapcsolatban, de valahogy nem jutok dűlőre.CPU: C2D E8400 - Stepping:E0
COOLER: Cooler Master Hyper TX 2
MOBO: ASUS P5P43TD PRO - Bios:0710
RAM: Kingston 2x2GB DDR3 1333Mhz (KVR1333D3N9/2G)Szeretnék beállítani egy kicsivel magasabb, de még stabil értéket mindenre kiterjedve.
Értem itt az alap órajelektől kicsivel magasabb értéket pl.:
CPU - 3.2Ghz illetve szorzó? (6-9)
RAM - maradna 1333Mhz
FSB strap to NB1. Ésszerű dolog-e egyes értékeket "auto"-n hagyni ha más értékeket manuálisan konfigurálok?
2. Mi a jobb beállítás? - (a nevét nem tudom az opciónak "C1E talán") - automatikusan visszaveszi a CPU órajelet ha kisebb terhelést kap a rendszer. Kikapcsoljam, vagy hagyjam ahogy van?
3. Megfelelő-e a DRAM : FSB arányom (20:10)? Ha nem akkor ezen az alaplapon hogy tudom elérni a megfelelő beállítást?
4. Mire szolgál az "FSB Strap to Northbridge" és az én esetemben milyen érték lenne optimális?
5. A RAM -ok időzítése gyárilag CL9. Ezt manuálisan átállítottam BIOS -ban 7-7-7-24 értékekre, illetve engedélyezve van a "DRAM performance enhance" opció. Ez így jó-e vagy sem? +Ezek az értékek megfelelnek-e egy alap CL7 -es időzítésnek, okozok-e bármi kárt a RAM -okban ezzel hosszabb távon, vagy állítsam más értékekre avagy tegyem vissza "auto" -ra?
6/1. Ha idővel szeretném lecserélni a CPU cooler-t, milyet ajánlanátok?
6/2. Érdemes-e beinvesztálni egy SSD-re, ha nagyban növeli a rendszer teljesítményét, ill. milyet ajánlanátok?
7. + Bármi észrevételetek vagy hozzáfűznivalótok lenne a témával kapcsolatban (+tanács), szívesen várom.
8. Köszönöm szépen a segítségeteket előre is.Üdv, Tamás.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő