Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tom70810865

csendes tag

Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni. Rengeteget olvastam magyar és angol nyelű fórumokon a témával kapcsolatban, de valahogy nem jutok dűlőre.

CPU: C2D E8400 - Stepping:E0
    COOLER: Cooler Master Hyper TX 2
    MOBO: ASUS P5P43TD PRO - Bios:0710
    RAM: Kingston 2x2GB DDR3 1333Mhz (KVR1333D3N9/2G)

Szeretnék beállítani egy kicsivel magasabb, de még stabil értéket mindenre kiterjedve.
    Értem itt az alap órajelektől kicsivel magasabb értéket pl.:
    CPU - 3.2Ghz illetve szorzó? (6-9)
    RAM - maradna 1333Mhz
    FSB strap to NB

1. Ésszerű dolog-e egyes értékeket "auto"-n hagyni ha más értékeket manuálisan konfigurálok?
    2. Mi a jobb beállítás? - (a nevét nem tudom az opciónak "C1E talán") - automatikusan visszaveszi a CPU órajelet ha kisebb terhelést kap a rendszer. Kikapcsoljam, vagy hagyjam ahogy van?
    3. Megfelelő-e a DRAM : FSB arányom (20:10)? Ha nem akkor ezen az alaplapon hogy tudom elérni a megfelelő beállítást?
    4. Mire szolgál az "FSB Strap to Northbridge" és az én esetemben milyen érték lenne optimális?
    5. A RAM -ok időzítése gyárilag CL9. Ezt manuálisan átállítottam BIOS -ban 7-7-7-24 értékekre, illetve engedélyezve van a "DRAM performance enhance" opció. Ez így jó-e vagy sem? +Ezek az értékek megfelelnek-e egy alap CL7 -es időzítésnek, okozok-e bármi kárt a RAM -okban ezzel hosszabb távon, vagy állítsam más értékekre avagy tegyem vissza "auto" -ra?
    6/1. Ha idővel szeretném lecserélni a CPU cooler-t, milyet ajánlanátok?
    6/2. Érdemes-e beinvesztálni egy SSD-re, ha nagyban növeli a rendszer teljesítményét, ill. milyet ajánlanátok?
    7. + Bármi észrevételetek vagy hozzáfűznivalótok lenne a témával kapcsolatban (+tanács), szívesen várom.
    8. Köszönöm szépen a segítségeteket előre is.

Üdv, Tamás.

Új hozzászólás Aktív témák