Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Adózásnál azt nem értem, hogy ha pl. veszek GBPUSD-t, akkor melyik valuta árfolyamát kell vennem, ami alapján az adóbevallást készítem? A GBP-t vagy az USD-t?
-
fLeSs
nagyúr
Pár hónapja szó volt itt a topikban a forexes adózásról. Nemtom, hogy tudtok-e róla, de 2010.01.01-től változnak a dolgok: [link]
-
Betabull
csendes tag
többek között ezzel is próbálkoztam ez a
spread=MarketInfo(Symbol(),MODE_SPREAD);
OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),NormalizeDouble(Bid+(spread+4)*Point,3),NormalizeDouble(Ask-(spread+4)*Point,3),0,Green);de ugyanakkor ezt elfogadja minden hiba nélkül
spread=MarketInfo(Symbol(),MODE_SPREAD);
ticket=OrderSend(Symbol(),1,lots,Bid,3,NormalizeDouble(Bid+(spread+2)*Point,3),Bid-spread*Point,"My_Expert_004",16384,0,Red);
holott szerintem az OrderrSend és az OrderModify szintaktikája azonos.
És itt mindegy,hogy hány digites, vagy nem?koszi előre is.
-
Betabull
csendes tag
Szevasztok. Volna egy olyan kérdésem, hogy mt4-ben irogatok egy expertet, és az OrderModify utasításra mindig egy vacak 130-as hibát dob, tud valaki ebben segíteni.
már próbáltam több verziót, de valahogy ez a 130 as hiba nagyon ragaszkodik hozzám.
alpari demot használok backtesten.
előre is köszönöm a segítséget. -
Dzoli
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
MT4-ben kapcsold be az eladási ár megjelenítését.
Alsó áron nyit, fölső áron zár a különbözet a spread.
Szerintem meg pont elérte, és ez továbbra sem a bróker hibája.
Máshol viszont láttam már olyat, hogy 30 pip eltéréssel is kiütődött a stop. Persze reklamáció után visszaadták a pénzt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Latyakk
csendes tag
Fecdzo-n kívül ért valaki a ninja traderhez? Kéne egy kis hilfe.
-
Ferdzsoo
addikt
Sajnos utánanéztem és a trükközésük vezetett a bukóhoz. 75.20-ra volt a stoploss rakva.
Akkor lezárt. Aztán este utánanéztem és csak 75.19 volt a gyertya adatai alapján is.
Legalább 2 pipet elcsaltak. Lezárt. Pedig nem szabadott volna.
Utána meg természetes hogy beszakadt profitba mint az állat. Csak a pozi ugye nem volt nyitva.
Ez van. Kézzel kell lezárni. Erre nincs más megoldás. Csak azt meg folyamat figyelni kell.
Szal a stratégia jó. Mégha pengeélen táncolt is.
Ez van, ha összeszedtem annyit irány lesz egy ECN.
-
Ferdzsoo
addikt
Murphie törvénye hogy a stratégia ami demó számlán 65%-os siker, élesben pedig az első 3 napban a rohadt 35% jön be. Egymás után! Erre hónapok óta nem volt példa, de talán még az elmúlt fél évben sem.
Mikor élesbe kezdek el, rögtön betesztel...
-
Latyakk
csendes tag
Köszi!
Most azzal küzdök, hogy hogyan lehet a ninjatradert felkérni arra, hogy valahonnan backtesztelhető adatokat szívjon le. Egyszer már sikerült grafikonra is tennem beimportált adatokat, de mostanra a második próbálkozásnál fennakadtam. Tucc segítni? Persze lehet, hogy jobb ha elmegyek hajcsizni...

-
Latyakk
csendes tag
Szoktatok olyan tranzikba bonyolódni, hogy egyszerre vagytok bent ugyanavval a párral shortban is, meg longban is?
-
Ferdzsoo
addikt
FX-pron 4 nap a wired transfer jóváírás.
Hát elég más érzés éles pénzel kereskedni annyit mondhatok.

Életem első trédjét 177.54Ft + ban sikerült relizálnom.
Kezdetnek nemrossz.
-
Dzoli
tag
válasz
Latyakk
üzenetére
98 komment van, ha jól emlékszem, és a negatív véleményének szívesebben ad hangot az ember. De ha jobban megnézed, azért vannak ott 4-5 csillagos értékelések is jócskán. Én is olvastam olyanokat pl., hogy távolkeletről regisztráltak és panaszkodtak a magas spreadre. Csak annyi esze nem volt, hogy amikor ott nappal van, itt még éjszaka, és az ügyfelek nagy része európai, így kevesebb a forgalom is. Így értelem szerűen magasabbak a spreadek. Nekem nem volt még problémám velük, és más ismerősömnek sem. Pénzt küldenek haza, durva trükközéssel még nem találkoztam. Széles a kereskedhető termékek köre, jók a napközbeni spreadek, jó a rendelkezésre állás. Csak ritkán kapok requoteot, gyors mozgásoknál. Nem vagyok az ügynökük, semmi hasznom nincs, ha reklámozom őket.
Nincs tökéletes bróker, előnye-hátránya lesz mindegyiknek. Lehet válogatni, van belőlük elég. -
Latyakk
csendes tag
Skacok! Dzoli linkjét végigolvastam, és csak negatívot hoztak fel az fxpro-ra szinte. Mondjatok már valamit, ami tényleg tény, és alapzhatok rá. Jelenleg az OANDA-n vagyok, és ott olyan híreket is röptetnek, hogy hamarosan SEC ellenőrzés alá fog kerülni az egész egyes pénzügyi megoldásaik miatt.
-
Dzoli
tag
Az egész kereskedés, a valószínűségekről szól. Megtalálni azokat a helyzeteket, amiknek a legnagyobb a bekövetkezési esélye. Mindenki más-más eszközöket használ erre.
Van aki trendvonalaz, van aki mozgó átlagokat figyel, van aki alakzatokat keres, és van aki Fibonacci szinteket számol. Nincs bizonyosság, csak %-os lehetőségek.
Ha van egy rendszered, ahol a kockázat/nyereség arány 1:1. Tehát annyit nyerhetsz, mint amennyit veszíthetsz, de több mint 50%-ban nyereségesek a kötések, akkor eredőben már pozitív lesz az egyenleged. Még az igazán jó kereskedők is vesztenek időnként, ez a rendszer része.
Az indikátor csupán egy segédeszköz, de nem azt kell kereskedni, hanem az árat. -
Ferdzsoo
addikt
Én olvastam a neten bizonyos árucikkekhez stratégiákat.
Szépen visszateszteltem fél évet, manuálisan egyesével a napokat és annak megfelelően változtattam a stratégián. 1 hónapja csinálom a demó számlán, és bőven profitábilis vagyak vele. De a manuális leellenőrzésre ráment 1 hetem.
Én is Dzoli pozitív bíztatására az FXPro-nál nyitottam éles számlát, kb 1-2 óra alatt megvolt a számla, e-mailt is küldtek, sőt személyes kontaktot is kaptam, és még telefonon is felhívtak!!!

Már csak azt várom hogy megkapják a pézt, hétfőn küldtem el, mostmár ideje lenne...

-
Sakab
senior tag
Akkor egy elemzést mivel kell elkezdeni szerintetek, ha nem fő trendet keresek vagy alakzat és nem is az indikátorokat nézegetem?
-
Dzoli
tag
Be lehet, de sosem egy képzeletbeli trendvonal tartja meg az árat, hanem annak rendszerint van más racionális oka. Az indikátorok csak múltbéli adatokból tudnak számolni, így még a legrövidebb periódusú is legalább 1 gyertyával később fog jelezni. Nincs olyan indikátor, ami előre jelez, csak Te képzeled bele a lehetséges folytatást. Az hogy egy indikátor szerint valami túladott, vagy túlvett számomra csak azt jelenti, hogy az adott instrumentumot éppen adják, vagy veszik, és nem azt, hogy ez hamarosan meg is fog fordulni. Vagy ha látok egy divergenciát, akkor az csupán egy jel, hogy lehetséges a változás, de egyáltalán nem biztos, hogy az rövid távon be is fog következni. Van technika, amivel az ár pillanatnyi állapotát lehet felmérni, és nagy valószínűségű következtetést levonni belőle a folytatásra. De ennek már semmi köze az indikátorokhoz.
-
GlaP
csendes tag
A közelgő fordulást inkább a momentumindikátorokkal lehet talán észrevenni, de ezek önmagukban sok fals eredményt is adhatnak (mivel így vagy úgy tulajdonképpen mindegyik ilyen az árgörbe idő szerinti deriváltjával van összefüggésben, ami meg ugye "zajerősítő" hatású)
Vagy az is lehet, hogy a fordulás után a másik irányba nem fog kialakulni akkora mozgás, mint amekkorát szeretnénk.
Egyébként vannak összetett módszerek, amik alapján valószínűleg lehetne megbízható, változó körülményekhez is igazodó rendszert készíteni, de ezek már tipikusan nem az egyemberes otthon játszós amatőr feladatok.
-
Sakab
senior tag
Engem csak részvények érdekelnek azon is demozok már párhónapja,forex annyira nem vonzott sose. Részvényeknél meg szerintem azért a fő trendeket belehet húzni nyugodtan.
Gh0sT: Jólvan na túlságosan belekavarodtam meg mint említettem nem jutottam végig az indikátorok fejezeten
Amit eddig tudok h elvileg van pár trend követő indikátor ami tényleg elöre jelzi a piac fordulását. Ez volt a könyvbe írva és szerintem jól emléxem. De ha rosszul emléxem és nincs ilyen indikátor és vmit félre értettem akkor szóljatok. -
Latyakk
csendes tag
Ja azt nem mondtam, hogy azért nyitva van az egy, az öt perces, meg a tizenötös is, és nézem azt is. Csak már ki akartam szállni, és tudtam, hogy van még ott 3 pip. Egyébként igazad van, el is fogok húzni onnan.
Néztem az FxPro véleményeket. Nem annyira túl jónak tűnnek. Neked mi jön be bennük? Az MT4-et gondolom adják, nem kell a webes képernyőn szerencsétlenkedni, ugye?
-
Dzoli
tag
válasz
Latyakk
üzenetére
Ne is csodálkozz! Elárulok egy titkot, én fél évig 1 perces charton szenvedtem, mire (kis rávezetéssel) rájöttem hogy hülyeség.

Ilyen kis időtávon nem látod a fő irányt, amit a nagyobb idősíkok mutatnak. Most már azt mondom, hogy 5 perces chart alatt csak a megszállott scalperek kereskednek, amíg előbb-utóbb le nem nullázzák magukat. Pár pipes mozgásért nem is éri meg pozíciót felvenni, mert a bróker többet keres rajtad, mint amennyit Te.Te jó ég, szerintem gyorsan felejtsd le azt a brókert.
Éles pénznél ilyen adatszolgáltatás megengedhetetlen.
-
Dzoli
tag
Ha lenne ilyen progid, Te kiadnád? Nem hiszem, és más sem, minek rontsa a saját üzletét.
Az alakzatok nagyobb idősíkon, és inkább a részvénypiacon működnek megbízhatóbban.
Forexen láttam én már olyan gyönyörű vál-fej-vállat 4 órás EUR/USD charton, hogy a nyakvonal letörése után nem sokkal, öröm volt nézni, ahogy a komoly pénzek megindultak a sok szerencsétlen shortos ellen, és simán megfordították az esést.
Ezért én nem is nézek alakzatokat, és trendvonalakat sem húzgálok, mert az is szubjektív, ki hogy rajzolja őket. Itt pont máshogy kell gondolkozni, mint a tömeg, mert a többség veszít. -
Sakab
senior tag
válasz
Latyakk
üzenetére
Hát az egésznek az alapja ugye a kereslet kínálat. De erre van 2 nagyon 1xerü példa amivel könnyen meglehet érteni:
Sarki zöldségesbe van 10db banán
oda megyünk 100an úgy h mindannyiunknak kellene a boltos nem hülye és fentebb viszi az árakat pont addig h a legtöbb pénzt kapja érte,fordítva meg oda mennek 2en de nem akarnak venni és nincs rá kereslet (kis likviditású papirok) akkor az árat lefele fogja nyomni hogy végre megvegyék. Vmi ilyesmiről van szó.
A másik példa amit olvastam és nagyon teccet az meg h szintén boltba vásárolsz 1 kassza megy csak a 3 ból, és a sorban a 10edik vagy meglátod h egy másik kaszához megy egy pénztáros de nem tudni h csak oda megy vmiért vagy kiis nyitja a kasszát na most h ha te bevállalod azt a rizikót és ugrasz és kinyit akkor nyertél mert nem kell kivárnod az előtted lévőeket és akkor kapásból te következel ha vársz hogy milesz és biztosra mész akkor már csökken a nyereséged és ha késön lépsz akkor meg még hátrébb kerülsz mintha ottmaradtál volna ahelyeden. Remélem ezis érthető volt vmennyire
Meg még egy utolsó ami most jutott az eszembe ami a legfontosabb..
A trendet meg kell venni
Éves grafikont nézel ottazért a fő trendvonalat belehet húzni simán.És az jó darabig nem fog változni. 2od meg 3ad trendeket már nehezebb beazonosítani de az se annyira vészes. Ha meg trend forduló közeledik akkor ha jóltudom a trend követő indikátorok meg bizonyos formációk előre figyelmeztetnek h kimerülőben van a piac. De ezeket még annyira nemvágom pontosan. Hát ha van vki aki nagyjából elmagyarázza ezt a részét. -
Latyakk
csendes tag
Hát úgy értem, hogy én az öt meg harminc másodpercesen nyomom az ipart, és ritka az, hogy tíz pip fölé megyek egy téttel. Viszont ezt elég sűrűn csinálom. Mivel át akartam már menni másik helyre amúgy is, mert elég furcsa dolgokat tapasztaltam (stream-elik az adatokat, a gépemen nincs semmi, és ha kilépek max. x száz darab gyertyát tölt be a gép, tehát a történelem elveszik), mint pl. hogy néha visszamegy a grafikon, és aztán kimarad 2 perc, aztán hirtelen valami lesz, és ha nem vagy elég gyors, akkor bukta. Naés tennap az történt, hogy pluszban voltam, néztem a másik cég grafiját, és ott már látszott a fölfele mozgás, de itt nem. másfél percig... csak a nulla változást rajzolta ki. Aztán a másik cégnél látszott, hogy elindul lefele. Ekkor még vártam egy kicsit, aztán inkább kiszálltam. A végeredmény az lett, hogy azonnal a következő perc elején bemutatták a kimaradt gyeryákat, aminek a konszolidált végeredménye az, hogy nem kaptam meg 3,5 PIP-et, és eltűnt volna 4 PIP. Szal ez volt.
Az FXPro-t mindjárt megnézem. Köszi a tippet!
-
Dzoli
tag
válasz
Latyakk
üzenetére
Hogy érted, hogy "berágtak" ?
Nem teljesülnek a megbízásaid, vagy nem azon az áron, amin beadod őket?
Vagy miből következtetsz erre?
Én FxPro fun vagyok, nekem bevált, és sok más ismerősömnek is.
A Forexpeacearmy oldalon rengeteg brókerről találsz minősítést. Vannak jócskán 4-5 csillagosok is.
Én csak olyat választanék akinél Metatraderrel tudok kereskedni. Jók a spreadjei, alacsony a kötési jutaléka, és nincs egyéb járulékos számlavezetési költsége. Egyszerűen lehessen oda-vissza pénzforgalmat bonyolítani. Nem hátrány, ha valamelyik komolyabb szervezet tagja. -
Latyakk
csendes tag
Ez OK. Ilyenkor már csak azt szeretném tudni, hogyha mindenki hirrtelen bevásárol, akkor hogyan számítják az árakat. Nekem valahogy az a tapasztalatom, hogy első kanyarban más irányba mennek el az árak, mint ahogy én magamtól gondolnám. Egyébként igazad van, tényleg így kell lennie. Már csak az S/L-t kell jól megválasztani az egészhez

-
Sakab
senior tag
Ha lenne biztosan használható progi amin 2 gomb van Long meg short akkor szerintem már rég nem lenne tőzsde mert mindenki azt használná és mindenki csak jól döntene de ugye ilyen nincs sajnos.
Viszont van egy könyv ami kb 40 50 oldalon keresztül csak alakzatok felismerésével és célárfolyam számítással foglalkozik 3szög zászló formációk rések stb...ha ezeket beseggeli az ember és gyakorolja kitartóan akár úgyis h a múltbeli chartokon megkeresi ezeket akkor szerintem sikeres lesz. MIvel az okosok azt mondták h minden szituációra ugyan úgy reagál a piac azaz ha a múltban így döntöttek akkor most is így fognak dönteni,ha úgy akkor úgy.
Mondjuk szerintem mivel a könyvekbe neten mindenhol ezeket hangoztatják önbeteljesítőek ezek a formációk.Szóval ha kitörés van egy csatornából akkor mindenki azt várja és akkor fog lépni,remélem érthetően magyaráztam el nagyjából
bár ez csak az én véleményem -
Latyakk
csendes tag
Valakinek van tapasztalata a forex.com-ról, illetve arról, hogy az fxcm-nél az a jóslómasina milyen pontossággal adja az infókat?
-
Sakab
senior tag
válasz
Latyakk
üzenetére
Hát ezt a progit nem ismerem ajánlani meg ök ne hajángassanak mert ha már ök így igérnek elöre akkor azmár régen rossz

Olvastam azt is vagy a tőzsdecápán vagy a portfólió fórumba h arra is volt már példa h egy ilyen kliens proginál szabadon variáltak az árfolyammal napon belül hogy a stopszinteket kiüsse persze nem feltűnően csak kicsit meg néha ha nekik éppen úgy lett volna jobb. msnen majd este fent leszek és akkor ha neked is jó csereberélünk, címem kivan írva
-
Latyakk
csendes tag
Nekem az az érzésem, hogy az orromra koppintottak, valahogy házon belül, mert elég jól megvoltam 100% környékén az első hónapban manuálisan, aztán lett egy olyan érzésem, hogy valakinek nem tetszik valami, és tegnap ez igazolódni is látszott. Progit én csak egyet tudok, ami nagyon jónak néz ki. Correlation scalping-nak nevezik szerényen. Annyi, hogy nem lehet próbaverziót kapni, csak pénzvisszafizetési gari van rá. Ők maguk napi 10 PIP-et ígérnek minima. Ami azért nem rossz. Engem minden könyv érdekel. Nekem is van egy pár

-
Sakab
senior tag
Mondjuk arra kíváncsi lennék h milene a piaccal h ha találnának egy olyan progit vagy indikátort ami 100%alékra megmondja h meddig tart egy trend...és ez elterjedne.

Az 1-5%alékot olvastam énis csak ha már több pocit nyic akkor össze adódik

Itthoni piacon szerintetek érdemes kereskedni, vagy csak külföld?OTP Mol amit nézegettem párhete.
FXnél mennyi a minimális számlanyitás?
Plus 500ról meg vmi itthoni fórumon olvastam h talán volt aki a regisztrációnál kapott 4ezret töke áttéttel addig forgatta mig pár 10 összejött neki és ki is engedte venni.Le van írva valahol h hány tranzakciót kell kötni legalább és akkor kiengedi venni. Csak ugye azt is írták h ha esetleg nagyobb összeget szeretnél felvenni akkor jön a kis betűs rész a szerződésbe h ezt és ezt nem lehet alkalmazni a kereskedésbe és beint.Meg h ha kis sufni broker cégnél van akkor nagyon szépen kiügyeskedik h ők jól járjanak ha meg esetleg nyersz akkor téged elhajtanak mert nincs fedezetük mivel házon belül ment a kereskedés.Ezért is nem mertem még a plus500ba belemenni.
Ha van vkinek vmi jó kis könyvet a témával kapcsolatban akkor azt szivesen fogadnám cserébe énis tudok küldeni 1pár könyvett
-
Dzoli
tag
válasz
Latyakk
üzenetére
Demózzál minél többet.
Én nem bíznék olyan programra pénzt, amiről fogalmam sincs, hogy mi alapján köt.
Ettől függetlenül vannak olyan EA-k amik sikeresen működnek. De ezek is csak ideig-óráig, mert a piac folyamatosan változik. Ezt egy program sosem fogja észrevenni.
Vannak jó manuális stratégiák, de a saját kereskedési stílusodat, és rendszeredet magadnak kell kialakítani, mert csak azt fogod 100%-ig érteni, és teljesen megbízni benne. -
Latyakk
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok, és nagyon tetszik a fórum. Tudtok segíteni abban, hogy hogyan a legjobb nekilátni az fx-nek? Már van tapasztalatom ugyan, de az itt olvasottakat nézve az az érzésem, hogy csinálhatnám sokkal sikeresebben is. Van manuális jó megoldás is, vagy a programozott a javasolt?
-
Dzoli
tag
Általános szabály, hogy 1 kötésen nem kockáztatsz többet a teljes tőkéd 1-5%-ánál.
Ilyenkor még nincs különösebb stressz, és ha vesztesz is, ez még könnyen ledolgozható.
Sok írás megtalálható a neten, csak keresgélni kell. Tanfolyamokat nem ismerem, egyen sem jártam, de kétlem, hogy pár nap alatt bárkiből is sikeres tréder lenne egy ilyen elvégzése után. Kapsz egy rendszerezett tudást, esetleg 1-2 kereskedési stratégiát.
Plusz500-at néztem, de én maradok a Metatradernél, mert abban van felépítve a kereskedési rendszerem. A csali bónuszoknak pedig nem kell bedőlni. Általában ki nem veheted, csak kereskedhetsz vele. A legtöbben pedig úgyis elbukják a saját pénzükkel együtt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ferdzsoo
addikt
Én is nézegettem sőt az elején a plus500-nál akartam kereskedni, csak senkinek nem volt velük még éles tapasztalatuk.
Emiatt az FXpro hoz mentem, itt igaz nincsenek részvények, de van arany és olaj ami engem érdekel...
De ha esetleg a plus500-nál nyitsz éles számlát mindenképpen várom a visszajelzésedet mert nekem nagyon szimpatikusak voltak a demószámla alapján.
-
Sakab
senior tag
Hu köszi a kimerítő választ.szóval akkor érdemes csak annyit befektetni h a számlán annyi legyen elég h a korrekciókat még engedje?
Jelenleg meik online bróker céget ajánljátok?Nem most szeretnék hanem majd jópár hónap (év) múlva.Még nagyon az elején járok de ti mien könyvet v tanfolyamot ajánlanátok a témába?Eddig amit meg bírtam és elolvastam az a Kecskeméti István - Tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével meg volt még 1 de annak nem emléxem mivolt hirtelen a címe.
PLus 500ról hallott vki vmit?Vagy esetleg próbálta?Nagy ígéretesnek látszik kereskedsz részvénnyel devizával indexel árucikkel mondjuk technikai elemzés szintjén eléggé gyér a kínálat.De legalább automatán számolja a nyereséget veszteséget.Na meg 20e befizetésnél bonus 5ezret kapsz 100nál meg 30at ha jól emléxem. -
Dzoli
tag
Nem.

39 $ / 50 = 0,78 cent a letét igény 1 részvényre.
USD/HUF havi nyitó árfolyam 07.01-én kb 193 Ft, így 1 részvényért kb 150 Ft-ot kell letétként elhelyezni. Így 200 db részvényt tudsz jegyezni 30000 Ft-ból.
(eddig jó)11.17-én eladod (tételezzük fel, pont a csúcson) 51$-ért.
200 * 51$ = 10200 $
USD/HUF napi záró kb 177 Ft. Ez kb 1805400 Ft
1805400 - 30000 = 1775400 Ft a tiszta nyereséged.Viszont ha nem jó irányba megy az árfolyam, akkor kb 38,3 $-nál már el is vesztetted a 30000 Ft-ot.
(a számítás nem tartalmazza a bróker díjat!) -
Sakab
senior tag
Sziasztok remélem jó helyre irok.Csak egy megerősítés kéne hogy jól számolok a tőke áttéttel kapcsolatban. Egy példával írom mert így 1xerübb.
Szóval vegyünk a HP részvényeket
2009.07.01. 39dollár ez kb 7000Ft tőke áttéttel 1 részvényért 140Ft kell fizetnem (1:50)
mondjuk 30.000Ft ért vásárolok 214db-ot.
2009.11.18. 51dollár ez kb 9200Ft
18adikán akkor ha eladom a 214 db részvényemet 9200Ftért
akkor a nyereségem (214 x 9200) / 50 azaz 39200Ft
Jól számoltam? -
Ferdzsoo
addikt
Az FX-pro küld januárban előző évi hivatalos igazolást a kötésekről postán?
-
GlaP
csendes tag
válasz
zfarkas
üzenetére
A PETI-t nem ismerem közelebbről, de amennyire láttam, egy semmilyen szempontból nem túl kifinomult end-user interfész, amiben én nem sok fantáziát látok. Ha meg is lehet valahogy hekkelni, nem sok köszönet lesz benne.
Viszont az MT4 probléma nélkül fut wine-al. A backtestes részével voltak problémáim, de nem különösebben zavar, mert a backteszteket amúgyis saját környezetben futtatom. Más baját nem tapasztaltam. Egyébként nekem is egy rackszekrényben, grafikus hardver nélküli vason fut, Linuxon. Igaz, hogy a w32 API-hívásoknak amúgy kell a megjelenítés, de az Xorg tud kezelni grafikus hardvert virtuálisan is.
-
Dzoli
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Hehehe.
Hogy is volt az a dolog, a veszteség stoppal?!
Talán most már kicsit világosabb miről beszéltem. A "mentális" stop ilyen esésektől sosem fog megvédeni. Ehhez hasonló öntések, vagy tépések pedig bármikor jöhetnek. Akár csak úgy TA alapon is, vagy egy kis hírrel megtámogatva. Benne lenni a jó irányban, viszont annál nagyobb öröm.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ferdzsoo
addikt
Kicsit beszakadt az arany...
Baszki ha most nem demoszámlán toltam volna...
-
Ferdzsoo
addikt
A futuresek (arany, olaj, stb.) tőzsdepiaci ügylet közé tartoznak, szóval 20% az adó mértéke, és a veszteséget szembe lehet állítani a nyereséggel ugye?
Egyedül csak és kizárólag a devizát nem.
Igazam van? -
zfarkas
senior tag
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék írni egy programot, ami valamilyen felületen megjeleníti a 15 perccel késleltetett árfolyam adatokat. Kérdésem az, hogy ezekhez hol és milyen interface-en keresztül lehet hozzáférni. Jó lenne valami web service interface.
Köszi,Zoli
-
Ferdzsoo
addikt
Lehet kicsit félreértettél, természetesen a kiszállási pontot nagyon is tudom. Tudom hogy a money managementem mennyit enged. Csak nem állítom be a stoplost hogy ne tudja az MM nekem hol is van az a pont. Majd mikor tényleg a közelében van felkészülök a kézi zárására. Szóval eszem ágában sincs a végtelenségig hagyni a pozíciót csak az MM ezen csalását, a tüskéket így ki lehet szűrni...
Szerintem...
Természetesen ettől még beüthet a krach, áram/net elmegy, de hát ki tudja...
Én nagyon pozitív vagyok.
-
Dzoli
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ezt senki nem mondta, de vannak dolgok, amikkel jobb ha tisztában van az ember, és nem a saját kárán tanulja meg. Stop nélkül nincs money management! Nem tudsz kockázat/nyereség arányt számolni. Hogy döntöd el, hogy mekkora mozgást vársz még az ártól, és mekkora rizikót vállalsz érte, ha nem tudod hol szállsz ki, és hol lesz a stop, ha mégsem jön be az elképzelésed? Mi lesz egy áramszünet, vagy egy net megszakadás esetén, ami bármikor bekövetkezhet? Mi lesz, ha valamelyik jegybank intervencióba kezd, mert úgy ítéli meg országa gazdasága számára a jelenlegi árfolyam már kényelmetlen? Mi lesz egy olyan hír közben, ami gyökeresen megváltoztatja a piac irányát?
Bízni abban, hogy ezek soha nem fognak bekövetkezni, finoman szólva is ostobaság.
Csak Bobolcsai bácsit tudom idézni:
"1 aki nem tudja a kiszállási pontot
2 az nem tudja a beszállási pontot sem
3 aki az előző kettőt nem tudja, annak pozíciója sem lehet
4 nincs is neki
5 és ne is legyen. " -
Ferdzsoo
addikt
Mostmár lassan odáig jutok, hogy nem is érdemes számlát nyitni?
Nekem a célom csak hogy összeszedjek 3-4 milliót és átmenjek egy ecn brókerhez.
Azt mondjátok hogy ezt nem fogom tudni összehozni egy MM-nél?
Mert ennyire ellenem játszanak és csak arra megy kia a játék hogy benyeljék a minimál kezdőpénzemet?
Sokan helyen olvasom hogy stop lossra hajtanak, meg stb. Ezt könnyen ki lehet kerülni, ha nem állítod be. Persze hátránya hogy folyamat figyelned kell ha a szint közelében van, és kézzel leállítani...
De szerintem ez megoldás lehet a problémára. -
Dzoli
tag
Az ECN brókerek és közted, nincs érdekellentét. Minden megbízás kikerül a valós piacra, tehát elvileg fedezve van. Valamint a spread-en felül számolnak kötésenként jutalékot, és ténylegesen ebből élnek, nem pedig a trükközésekből. Így különösebben nem is izgatja őket milyen módon kereskedsz, hacsak nem terheled agyon a rendszert.

Jellemzően magasabb a számlanyitási tőkeigény náluk, mint a kispénzű tömegeket kiszolgáló market makereknél. -
GlaP
csendes tag
Na, ez már tetszik:
"Prices and liquidity are equal for all clients. Depending on account size and monthly traded volume, different trading commissions and overnights are applied. Dukascopy accepts all types of trading (including news trading, scalping etc)."
Kár, hogy ez egyelőre egy másik liga... de nem baj, legalább van motiváció!

Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Interactive Brokers társalgó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Arc Raiders
- Autós topik
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GAMER PC I5 12400F, EVGA 3070, GIGABYTE H610M, 1 TB SSD, 32GB DDR4
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB ZALMAN Z1 Plus EVGA 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

oda megyünk 100an úgy h mindannyiunknak kellene a boltos nem hülye és fentebb viszi az árakat pont addig h a legtöbb pénzt kapja érte,fordítva meg oda mennek 2en de nem akarnak venni és nincs rá kereslet (kis likviditású papirok) akkor az árat lefele fogja nyomni hogy végre megvegyék. Vmi ilyesmiről van szó.
. Segíts már abban, hogy minek a rövidítése az EA, mert ezt nem voltam képes eddig feloldani.