Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    válasz GlaP #3196 üzenetére

    Nem skalpoltak, ők egyszerűen csak jó kereskedők.

    Öööö, 30-50% konzisztensen, minden piaci környezetben alacsony DD mellett normális risk-reward aránnyal? Mert írni írok én is olyan expertet, ami 2009-ben jól teljesít, de 2008 mondjuk odavágja. Vagy ha nem 2008, akkor 2003. Esetleg ha nem is darálja be a számlát, akkor is 30-40%-os DD-vel dolgozik.

    Néhány EA megfordult már a kezem között, de csak elvétve találtam olyat, amire rá mertem volna bízni a pénzem. A backteszteknek nem hiszek, a forwardtesztek manipulálhatóak, egyedül az a bizonyosság, ha látom a kódot, ismerem az elvet nagyvonalakban és ÉN tesztelem vissza 8-10 évre, valamint 2-3 hónapra forwardban. De még ez sem jelent SEMMIT! Mert a piac bármikor megváltozhat és míg ezt Te észreveheted ha ügyes vagy, egy EA soha nem fogja.

    Mocskosul nehéz leprogramozni egy jó manuális kereskedési stratégiát, ami folyamatosan változik, igazodik a piachoz és vannak benne intuitív elemek. Nem mondom, hogy nincs profitábilis, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányról tudok és abból mennyit mernék használni.

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák