- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
rauschie
senior tag
-
törölt tag
válasz
rauschie #4196 üzenetére
mi szükség csoda indikátorokra és elemzési módszerekre?
egyik sem tudja a jövőt. sokkal jobb csak a színtiszta árfolyamot nézni. az mindig a legtisztább képet mutatja az adott instrumentummal kapcsolatban.
eső trendben az eső szakaszok hosszabbak. emelkedő trendben az emelkedő szakaszok hosszabbak. pl. eső trendnél az eső szakasz után egy korrekciót kell várni. a korrekcióra egy trendfonalat kell húzni és ha töri a trendvonalat, akkor be kell lépni.
az RR legyen min: 1:1,5. tradenkénti kockázat: 1%. össz. kockázat 5%. ajánlott idősík: H4.
[link] -
rauschie
senior tag
Igen, ezt már én is megtaláltam, ezért érdekel, hogy alkalmazza-e innen valaki
. Átfutottam ezt a Master the Markets c. irományt és eddig ha nem is feltétlenül mondott újat, de sok jelenség mélyebb megértését segítette.
Mondjuk jó pap holtig tanul, ha beleássa magát az ember baja nem származhat belőle, amíg nem látja, hogy működik, úgysem alkalmazza. -
rauschie
senior tag
Dzoli: Köszi!
Más:
Ismeri valaki esetleg a Volume Spread Analysis (VSA) címen elhíresült technikát? -
rauschie
senior tag
Sajna nem igazán programozható, mondjuk nem is tudok programozni. Ami biztos, hogy inkább a találati arány az erőssége, mint a risk/reward. Igazából azért érdekel ez, mert az eddigiek alapján tuti jobban jöttem volna ki magasabb leveraggel, viszont ha majd jön a szopóroller, mert előbb-utóbb tuti jön, akkor meg nyilván rosszabbul. Mindegy, ki kell várni az első komolyabb DD-t, hál' istennek eddig nem volt, viszont az a furcsa, hogy ilyenkor meg ezen stresszel az ember. Na mindegy, a legnagyobb baj ez legyen.
Köszönöm a kimerítő választ! -
Gh0sT
addikt
válasz
rauschie #4192 üzenetére
Ha a stratégiád leprogramozható, akkor backtesztek alapján meg tudod határozni a mindenkori DD nagyságát. Ez egy nagyon jó kiindulási pont lehet. Én személy szerint az olyan rendszereket szeretem, ahol az átlagos éves hozam minimum ötször haladja meg a legmagasabb DD értékét. Magyarán ha egy rendszer produkált egyszer 10% DD-t, akkor éves szinten 50% hozamot várok el tőle. A konzinsztencia megítélése szintén szubjektív, nálam egy éven túl kezdődik szigorúan éles számlán, nem játékpénzzel.
De hogy számokról is beszéljünk én az alábbi stratégiákat kedvelem:
- DD max 20%, ennél többet nem viselek el
- diverzifikált portfólió, több kereskedési stílus ötvözése
- martingale, hedge, grid kizárva
- alapvetően pozitív RR arány, fordítottat csak nagyon alacsony kockázat mellett
- normál RR mellett 1% kockázat pozíciónként, fordítottnál max. 2% -
rauschie
senior tag
Köszi, valahogy így gondoltam én is, de akkor végeredményben mindenki maga kell hogy eldöntse, mennyi profitot áldoz fel a biztonság oltárán. Igyazából az nem teljesen tiszta, hogy honnan tekinthetem konzisztensnek a rendszert? Ha pl elmondhatom, hogy a jelenlegi money management szabályaim szerint az eddigi legnagyobb drawbackem megismétlődése+egy kis ráhagyás sem ütne akkora sebet a tőkémen, amit ne tudnék elviselni?
Kicsit off: tényleg van, aki élesben martingale módszert használ? -
Gh0sT
addikt
válasz
rauschie #4190 üzenetére
Ez nem kőbevésett szabály. Normális RR arány mellett talán a 2-3% a legegészségesebb. Viszont ez nagyban függ attól is, hogy hány pipre van a SL, mennyire gyakori a kereskedés, mekkora TF-en kereskedünk. Értelemszerűen ha valaki 5 perces TF-en kereskedik és napi szinten van 20 szignál, amit kötne, akkor a 2-3% rendkívül magas. Ellenben H4-en, heti 1-2 trade-del a fenti kockázat normális. Megint más a helyzet skalpolás esetén, ahol tág stoppal alacsony TP-vel dolgozunk.
Összességében célszerű figyelembe venni:
- a kereskedés gyakoriságát, az átlagos napi kötésmennyiséget
- az átlagos SL nagyságát
- RR arányt
- kereskedési stílust (skalp, swing, hedge, martingale, grid, breakout, reversal, stb.)Mindenkinek magának kell rájönnie arra, hogy mekkora a kockázattűrő képessége. Ha te elviselsz 50% DD-t, akkor köthetsz nagyobb egységekkel. A lényeg mindig a konzisztenciában van. Ha képes vagy profitot termelni folyamatosan egy adott DD szint mellett, akkor pontosan fogod tudni hogy mennyit hozhatsz ki az adott stratégiából a kockázat emelése mellett. Köss a legkisebb lotmérettel, figyeld a hozam és a DD összefüggését. Látni fogod a határokat.
-
rauschie
senior tag
Felmerült bennem egy kérdés:
Miért pont az össztőke 2-3%-át szokás kockáztatni egy pozin?
Úgy értem, van valami matematikai formula, amivel ezt kiszámolták, vagy a tapasztalat mutatja azt, hogy aki ennél többet vállal rendszeresen, annak hosszú távon nem lesz jó vége? -
-
rauschie
senior tag
Próbálom felfogni az elméletet, de jelenleg egyik pillanatban tök voodoonak tűnik, a másikban pedig használhatónak. Eddig egyetlen dolog tűnik biztosnak: a szélesedő alakzatok 100%, hogy korrekciós hullám részei, másként sérülne a 3 törvény. Meglátjuk, lehet-e ebből valami használhatót kihozni.
-
Dzoli
tag
Egy deviza "erejét" a benne lévő bizalom adja. Hogy akiknek ilyen a birtokában van mennyire hiszik el, hogy ezt a "papírt" a jövőben továbbra is be tudják majd cserélni fizikai javakra. Ha egy esetleges államcsőd lehetősége, a kibocsájtó ország politikai bizonytalansága, vagy bármilyen más okból fennáll az értékvesztésének lehetősége, akkor az emberek szabadulni fognak tőle. Elcserélik más devizára, értékálló dolgokra, vagy egyszerűen felélik.
Elliotot érdemes áttanulmányozni, ha nem is lesz konkrét eleme a stratégiádnak. De utána ránézésre különbséget fogsz tudni tenni fő, és korrekciós hullámok között. -
brd
nagyúr
válasz
rauschie #4183 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, mert valahányszor összefutok az elmélettel, mindig eszembe jut, hogy a devizapiacon (ha jól látom, ez érdekel) nem egy cég és egy ország (vagy legalábbis egy nagy gazdasági közösség) értékeinek (vélt, vagy valós) aránya adja az árfolyamot, hanem két ország (ill. gazd.köz.) értékeinek aránya. Vagy másképpen: a részvénytőzsdén (indextőzsdén stb.) az árfolyamot sokkal inkább az adott cég értéke mozgatja, mint a vele szembeállított devizáé, míg a devizapiacon az érdekesebb párok többségénél mind2 "résztvevő" értéke hasonló. Mégmásképpen: a hullámok ugyan megvannak, csak sokszor a devizapár másik tagja is ilyen hullámokat képez, és a grafikonon ennek az összesítése látszódik. Persze az is igaz, hogy ettől függetlenül a hullámmozgás létezik, csak nehéz ráhúzni a devizachartra az Ellitott-féle mozgást... (Pl. az EUR/HUF-ra előbb mondanám, hogy láthatóan köze van Elliott elméletéhez, mint az EUR/USD-re.)
Szerintem. -
rauschie
senior tag
Tudna valaki ajánlani egy részletesebb művet, ami az Elliott-hullámelmélettel foglalkozik? Első körben jó lenne magyarul, de angol is jöhet. Van közületek, akinek sikerült beépíteni a stratégiájába?
-
vikvuk
senior tag
be lehet hozni a lemaradást?
MIKOR?: Az XTB Tőzsde Kupa 2011. május 2.-tól 27-ig tart. 4 hét kemény kereskedés során a legjobb európai befektetővé válhatsz! Kell egy kis bemelegítés? A gyakorló idő április 18-án kezdődik és május 2-án éjfélkor az összes számlát visszaállítjuk eredeti kezdő állapotára, és elkezdődik élesben a verseny.
Regisztráció: 2011. máj. 27-ig lehetséges
-
rauschie
senior tag
Sziasztok!
Tettem most egy megfigyelést, pár hétre visszamenőleg lecsekkoltam, és érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata esetleg ezzel kapcsolatban.A lényeg az, hogy a Londoni nyitás után az első fél órában ugye rendszeresen hullámvasút van EUR/USD-n, viszont ahogy elnézem, ez a hullámvasút tisztán a Stochastic jelzései alapján lekereskedhető. Azaz ha a stochastic irányt vált, jellemzően a túladott/túlvett zónában, akkor zárjuk a meglévő pozit és egyből nyitjuk az ellentétes irányút, közben 1 percesen mindig az előző gyertya átellenes végére húzzuk a stoppot. Eddig úgy tűnik, hogy napi 30 pipet simán zsebre lehet ezzel tenni. Próbálkozott esetleg ezzel valaki huzamosabb időtávon?
-
kariad
senior tag
No földobom itt az életet!
Itt van egy jó kis verseny nem kis pénz nyereménnyel!
1 milla, de Euróba ám!meg valami Merci nevű kocsi
-
Fecdzo
senior tag
Nem erőltetném ezeket a magyar brokikat....sajnos személyesen is ismerem az üzleti modelljüket és nem az a cél, hogy téged segítsen. Ergo ha utalnál pénzt, ne hozzájuk tedd...
Elvileg valódi, de ez ilyen virtuálisan valódi
Ha megezerszerezed is és haza akarnád utalni, mindig emelni fogják a limitet, hogy ne tehesd...
Forex opció jó dolog lenne, de gyanítom, hogy nem a klasszikus opciós kontraktusokkal fogsz kereskedni. Utoljára ilyenről a Saxo banknál hallottam (amit szintén nem nagyon ajánlok)...
-
Fecdzo
senior tag
Hááát én olyanról hallottam, hogy minden előző napi gyertyára történik a fibo húzás automatikusan amit látsz az adott napon. spud, fibo, vagy buc fibo néven fut az indi...
Ámbár a fibo kapcsán mindig az a kérdés, hogy az illető hova akarja a fobot behúzni. Ezért MTF-ben ennek úgy lehet értelme, hogy mondjuk órsás gyertyára, 4 órásra, napira, heti rajzolja....ilyennel még nem találkoztam mondjuk...
-
Jarod1
veterán
Szevasztok , Marketiva nál regisztráltam 1-2 két hete, a kérdésem az lenne hogy a Vitual
Forex opció az gondolom demo, a live forex az(5 dolcsit adtak) a valódi pénzel való kereskedés?,
hogy tudok kiutalni zsét? -
kariad
senior tag
Sziasztok!
Létezik MTF_fibo ???? Jó jönne!
-
-
_AnTi_
tag
Sziasztok! Tud valaki valamit Forexegyetemes "profit spike" stratégiáról?
Úgy tudom félautomata rendszer, neked kell indítanod, majd piramisépítéssel automatán folytatódik a kereskedés... Esetleg volt valaki a tanfolyamon? -
kariad
senior tag
Nagy a csend itt!!
Van egy jó kis könyvem, akit érdekel Kat
-
kariad
senior tag
Sziasztok!
Egy kis jó leírás a Stopvadászatról
-
Dzoli
tag
Az ár begyorsulása kétféle módon is megtörténhet,
1, Normális likviditás mellett nagyszámú eladó-vevő megjelenése esetén. Az említett stratégiának ez lenne az ideális.
2, Likviditás hiány esetén, amikor a szereplők jelentős része kivonul a piacról (hírek bejelentése). A megmaradt megbízásokat már egy átlagos forgalom is elrepíti. Könnyedén kialakulnak fals kitörések, tüskék.Hogy fogja tudni a robot megkülönböztetni őket?
-
-
brd
nagyúr
Fejlesztgetek egy speciális, majdnem skalpolásnak nevezhető technikát, amely arra a megfigyelésre épül, hogy a rövid (pár perctől akármeddig, az aktuális kötésszám határozza meg, hogy mettől meddig), de nagyobb elmozdulások közben a kötésszám is jelentősen megnő. A kézi backtesztjeim alapján ennek nagyon magas a találati aránya. Viszont ezt manuális kereskedéssel sokszor nagyon nehéz lekövetni, mert egyrészt a grafikont éppen nézni kellene, másrészt az sem árt, ha kellően rövid időtávot nézek éppen, különben kimaradok a buliból. Egy programmal viszont nagyon egyszerűen lehet figyelni, sőt, akár pozíciót nyittatni is. Csak a volument, és azt kellene figyelni, hogy az árfolyam változása is kellően gyors-e (az előző néhány perchez képest egy bizonyos mennyiségnél többet mozdult-e el az árfolyam). Sőt, ha megbízható brókid van, akkor a kockázat is minimális, mert ilyenkor nagyon ritkán fordul meg hirtelen az árfolyam (legalábbis a stop legalább 0-ba húzhatósága előtt), ezért szinte csak az okozhat bajt, ha a pár perc elmozdulás után mégis megfordul, de a broki valamiért nem hajtja végre az akkor már 0-ba, vagy feljebb beállított stop-loss mebízást (vagy a robotot is úgy írod meg, hogy ilyenkor már próbálja zárni minden tick-re, de a broki kapcsolata szarakszik, Off Quotes-t kapsz mondjuk). Ezek miatt viszonylag magas kötésméretet is lehetne használni (5-10 Lot akár), és még meg lehet azzal is fejelni, hogy ha az elmozdulás sebessége egy bizonyos szint alá esik, akkor a csökkenéssel együtt folyamatosan kizárni a pozíció nagy részét, kivéve egy, a tőkémtől, és a hosszútávú kockázatvállalásomtól függő részt, ami a hosszútávú stratégiám miatt amúgy is megnyitásra kerülne ilyenkor (mondjuk más stop-lossal, ezért azt utána kellene állítani, de ez most is lényegtelen).
-
_AnTi_
tag
Sziasztok!
Nem tudom, érdekel-e valakit, de én most vettem észre, hogy végre az Oanda is megy már MT4-gyel! Szvsz ideje volt már meglépniük...
Én biztosan így fogom használni ezután! -
brd
nagyúr
válasz
Amoroso #4147 üzenetére
Lehet, én értem félre a topic célját, de szerintem az nem egy dicsőségtábla összeállítása, hanem egymás segítése, és a tapasztalatok (problémák, megoldások) megosztása lenne.
Az eredményhez persze gratulálok.
Ha érdekel, én éppen azzal küzdök, hogy nyereséges robotot szinte majdnem biztosan tudnék írni (a saját stratégiám alapján működne), de kézzel még nem tudom úgy lekereskedni a helyzeteket, hogy az mindig nyereséges legyen. Tudom, fura, de ez van... -
Amoroso
aktív tag
Kérdés? Igazad van, kérdés nem volt. Azt gondoltam, hogy gyűjtjük a tapasztalatokat, eseményeket. Kinek, hogyan megy, hogyan nem. Én például 2 hetes trial accountal most 2% + nál járok, nagyon amatőr módon buktam vissza 7-ről. Egy kitörést szépen feldíszítettem short-al, nagyon csinos lett.
Jó kis tapasztalan szerzés volt, hogy ne csak 1 idősíkon figyelgessem az eseményeket. Sikerült hozzájutnom, egy technikai elemzésről készült dolgozathoz, abból tanulgatok. Aztán beszerzek valami "komolyabb" anyagot. Addig is csak ügyesen!
-
Amoroso
aktív tag
Mindenki elbukta mindenét és újra tőkét halmoz fel?
-
Amoroso
aktív tag
Üdvözletem!
Ez miez? Mire elolvastam a fórumot meg is szűnt? Remélem, hogy nem,
Nem tudom, hogyan kerültem ide, de érdekel, maradok. Elkezdtem az Oandán demózni, 2 óra múlva sztem nullázom is tőkém.Mindenesetre nagyon érdekel a téma, bízom benne, hogy sikerül aktiválni a fórumot. Profitra fel!
-
Caruso77
csendes tag
Sziasztok,
Mostanában az Elliot-hullámokat tanulmányozom és próbálnom felismerni. Az EURAUD grafikonja volt amit most vizsgáltam. De úgy tűnik, hogy nem jó, mert nem jön ki rendesen a korrekció a végén. Legalábbis nem tudtam rendesen besorolni. Szerintetek hol lehet a hiba? Vagy egyszerűen csak egy szabálytalan korrekcióról van szó? -
indigo
aktív tag
Sziasztok.
Keresek egy egyszerű robotot MT4 alá, amely a manuális kereskedésemnél minden pozíció nyitásakor betesz automatikusan egy stop-ot pl. 5 pipre. Tudtok esetleg ebben segíteni? Olyanokat találtam, amelyek követő stoppokat tesznek be, de nekem elég lenne az egyszerű is. Sajnos az MT4 programozásához nem értek, így nem tudom 'lebutítani' a fentieket az én igényemre. Remélem valakinek pont van ilyenje -
Dzoli
tag
A bróker be fog kötni neked egy 10000 eurós tranzakciót a 100 euró letétedért cserébe. Ha jó irányban mozdul az árfolyam akkor a 10000 euró nyereségét írják jóvá a számládon, és a letétet is visszakapod. Ha ellened megy az ár, akkor a letétből vonódik a veszteség, amíg csak el nem fogy. Ez most kb 137 pip lesz EUR/USD-ben.
Demón mindent ki lehet próbálni, mielőtt valódi pénzt kockáztatnál. -
-
iater
csendes tag
üdv!
elég járatlan vagyok a témában
egy lényeges kérdésem lenne.
a tőkeáttét mit jelent számomra?
ok, hogy pl. 100 euro összeggel nyitok számlát, de pl. 100x-os tőkeáttéttel csinálom a forex-kereskedést.
elbukom.
konkrétan mennyit buktam?
a 100 eurot vagy a 100x-át? -
kariad
senior tag
válasz
FireShadow #4130 üzenetére
Lesz! Konkrét napot is mondjak?
-
FireShadow
senior tag
Lesz még valaha (elkövetkezendő pár hónapban) 210 felett a dollár? Vagy 1.3 alatt az EURUSD?
-
kariad
senior tag
Emailbe jött nekem... gondoltam feldobom a témát!Link Vélemény?
-
AMDFan
addikt
válasz
batorpeti #4121 üzenetére
Szia!
Kecskeméti István két könyvét olvasd el ha érdekel a téma.
Ha célzottan a forex érdekel, akkor Matthias Weigel/Várkuti Géza - Forex Trading c. könyve elmondja az alapokat.Online is van két oldal amit ajánlanék: Forexbázis és a BZForex
Ezt a fórumot is olvasgathatod, de azért arra készülj fel, hogy ha netről/fórumokból akarsz tanulni akkor nehéz lesz különbséget tenni a hasznos információ és a tévút között.
Üdv!
-
batorpeti
tag
Sziasztok
Mostanság olvasgattam a topicot és engem is érdekelne ez a tőzsde dolog, az online kereskedés. A baj csak az hogy nincsen semmilyen gazdasági ismeretem, egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, de szeretném megtanulni. Tudnátok ajánlani esetleg valami könyvet amiből nagyon az alapoktól kezdve megtanulhatom ezeket a dolgokat? Vagy egyáltalán hol kezdjem?
Köszönöm -
Caruso77
csendes tag
Nem szűkíteném le feltétlenül, hogy csak forex vagy részvény vagy index. Az a baj, hogy csak alakzatok alapján tudok még csak belépési jeleket keresni, így viszont sok ígéretes mozgásból maradok ki. Így viszont van, hogy akár hetekig nem találok belépési jeleket. Leginkább csak napos vagy maximum órás chartot nézek és az alapján döntök. Ha azonban van megfelelő lehetőség, akkor akár hetekig lehetek pozícióban, amíg teljesül a célár. Lásd DAX tavaly október közepétől december közepéig, vagy az S&P500 december elsejétől még mindig. Ha ezeket megfelelően le tudja kereskedni az ember, akkor elég jó kis profittal lehet számolni. Csak elég nagy türelem kell a kiváráshoz.
-
brd
nagyúr
Szerintem az hibás megközelítés, hogy ki kell ülni a mozgást. De ha már ez a terv, akkor kis tőkével kell indítani, majd, ha úgy látszik, marad a jó irány az árfolyammozgásban, akkor kell nyitni a következő pozíciókat. Inkább a megfelelő jelekre jókor kell nyitni a pozíciót, és akkor nem kell sokat várni.
Még1 okosság: a jó stratégiának mindegy, hogy rövid, vagy hosszú távra gondol vele az ember, nagyrészt ugyanúgy működnie kell.
-
Caruso77
csendes tag
Sziasztok,
Az a helyzet, hogy olyan stratégiát keresek, amelyet viszonylag kevés szabadidőben is eredményesen lehet folytatni. Próbáltam keresgélni és arra jutottam, hogy erre swing vagy a hosszútávú kereskedés lehet megoldás. Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek?
-
kariad
senior tag
No végigolvastam mindent
-
rauschie
senior tag
válasz
Ferdzsoo #4110 üzenetére
Lehet, nem kötök sokat, devizapáronként napi 1-2x állnak együtt a dolgok ilyen szinten, de jelenlegi limitált ismereteim alapján ezek azok a pontok, ahol a stoppot nyugodt szívvel tudom 2-3x közelebb tenni a pozi nyitóárhoz, mint a profit célt.
Van valami, amit nem értek:
Vannak brókerek, akiknél fizetni kell az overnight ügyletekért és ki is fizetik a kamatkülönbözetet, és vannak, akik nem.
Na most, ha az előbbi brókernél nyitok pozit úgy, hogy a kamatkülönbözetet zsebre tehessem más nap, és a második brókernél ellentétes irányban teszem meg ugyanazt a tétet, akkor egyszer ugye levonódnak a spreadek, de ha mondjuk fél év múlva lezárom mindkét pozit mindkét brókernél, akkor a kamatkülönbséget leverage-el beszorozva kockázatmentesen zsebre tettem? Ez túl jól néz ki, hogy igaz legyen.Annyi hátulütőt látok eddig, hogy nyilván a magas tőkeáttét miatt a portfólió mérete limitálja, hogy meddig leeht a poziban maradni, mivel a vesztes pozíciót egy idő után le kell zárni, a nyereség, amiből finanszírozom, pedig egy másik brókernél van.
-
bobsys
veterán
Kosz.
(#4108) AMDFan van valami site ahol vannak ertekelesek a brokerekrol, ha jol emlekszem forex peace army a neve
Demo szamlat nyomok Admiralmarketnal is kulonosebb bajom nincsen veluk, csak nemtudom mint market makerek trukkoznek-e vagy sem, Tadawullal nincs semmi gond, szinten demon -
rauschie
senior tag
válasz
Ferdzsoo #4104 üzenetére
Igazából azt nem tudom eldönteni, mázlim volt-e, vagy jól döntöttem, amikor az első stopom kivétele után beleugrottam a második shortba.
Jelenleg akkor kötök, ha az MACD vagy alul vagy fölül tanyázik és konvergál, a sztochasztikus szintén ugyanott és már metszette egymást a két vonal, MOM szintén ugyanott, tehát van bőven hova emelkednie/zuhannia (tehát vagy nagyon fönn van vagy nagyon lenn, de ugyanazt mondja, mint a fenti két indikátor), és az egész várt elmozdulás a 30 perces/ 1 órás grafikonon belőtt trend irányába történik. A konkrét belépési pont az árfolyam és a TSF indikátor metszéspontja 5perces grafikonon, aztán maradok a trendben amíg ez visszafelé meg nem történik, illetve ha a MOM és az árfolyam divergál, vagy az RSI nagyon nem akarja az igazságot, akkor újraértékelem a helyzetet. Ez alapján az első kötésem is jó volt, csak nem számítottam rá, hogy kiveszik a stoppomat. Végeredményben az indikátoroknak igaza lett, de nem tudom, hogy ez mázli volt-e vagy máskor is számítsak ilyesmire?Itt egy kép a második kereskedésről, azzal a különbséggel, hogy ott kellett hagynom, ezért a gép zárta helyettem.
Az indikátorok föntről: ATR, MOM, sztochasztikus, RSI, MACD
Ti mit gondoltok? -
bobsys
veterán
Van valami online kalendar ahol lehet nezni mikor jonnek a hirek?
(#4101) AMDFan : Admiralmarkets, Tadawul? Mondjuk az admiralmarkets az market maker mig tadawul ha jol emlekszem stp broker
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
rauschie #4096 üzenetére
Én meg egyáltalán nem is néztem hogy ekkora hír lesz ma is, szépen kiszedegette a stoppjaimat, szerencsére szinte nullában. Csak néztem, mert 14:29-kor vastag pluszban voltam vagy 5 pozival, utána meg látom kiszedte mindet szinte nullában.
Figyelnem kellett volna és lezárni ahogy kell, az összeset. De szerencsére ez most csak demo volt. Ennek ellenére figyelni kell,...
Ekkora hírek allat - no kerskedés.- Ezt megtanultam. -
brd
nagyúr
Valójában pont az ellenkezőjét jelenti a dolog. Amikor ekkorát ugrik az árfolyam (van egy ún. gap a grafikonon), az azt jelenti, hogy a köztes szinteken egyszerűen nem volt kötés (minden egyes pont elmozdulás az árfolyamban igazából egy kötés megtörténtét jelenti). Valószínűleg volt valami kisebb hír (jelen esetben jó eséllyel USD-érdekeltségű, a többi USD és EUR párok grafikonja alapján), és ilyenkor sokan kivárnak, ezért fordulhat elő, hogy jóval kevesebb pozíció van előre betéve. "Súlyosabb" esetben piaci áron sem akar senki kötni, ilyenkor tudja átugrani a stop szinteket is az árfolyam.
rauschie: ON: És ezt nekem honnan kellett volna előre tudni?
Sehonnan, ezt senki nem tudhatja előre 100%-os biztonsággal, ezért nem is akarnak ilyenkor kötni sokan.
-
rauschie
senior tag
válasz
rauschie #4100 üzenetére
Na, megint eljátszotta EUR/USD-n, de ezúttal a profit targettel és csak két pippel. Ugyanakkor sikerült visszanyernem az 50 pipemet+1et, ami úgy érzem az egy hetes kereskedői tapasztalatomoz és a mai naphoz képest nem is rossz, mindenesetre én örülök neki
Már csak azt sajnálom nagyon, hogy a GBP/USD mókából kimaradtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3406, 96% Akkumulátor
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest