- Kompakt vízhűtés
- Gaming notebook topik
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Analóg fényképezés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztrixi78
csendes tag
..olvastátok !
OMV eladta a MOL részvényeket az oroszoknak !!
-
RussoS
csendes tag
Remélem mindenki begyűjtötte tegnap az eurusd-t
Amúgy meg jövő héten lesz csak az EUR kamatdöntés, érdemes rá figyelni, még egy ilyen rali kisülhet belőle, szerintem...
-
Fecdzo
senior tag
Ninjával sincs semmi gond és ott is meglehet csinálni mindent. Csak a varázsló sokszor jóval megkönnyíti a dolgot. Ott is van lehetőség manuális programozásra. Egyszerűen arról szól a történet, hogy Mt4 sokkal kommerszebb és elterjedtebb mint ninja....pedig nagyon nagyon sok fronton jobb mint az mt4...
-
SaNyEe
aktív tag
Találtam Metatrader 4-hez egy egész fasza kis oktatóanyagot, igaz angolul van, de sztem érhető. Bár az én véleményem annyira nem számít, mivel már van programozási tapasztalatom más nyelveken.
kigyűjtöttem egy searchboxba az anyagokat, itt találjátok meg őket. Minden topicban egy pdf doksiba van behelyezve a tananyag, s felmerül számos általános kérdés is a témákban.
Fecdzo, ebből sztem te is simán meg tudod tanulni az MQL4-et és nem kell ninjával többé varázsolgatni hasonló rendszereket mint ami az elgondolásoditt tutko meg tudod valósítani a "finomságokat" is!
-
Fecdzo
senior tag
A timframek keverését nagyon nem szoktam senkinek ajánlani mert rengeteg pozi ragad be.....meg azt akkor csinálja az ember ha nem követi a szabályait! Ennyi...lehet ott is nullázni, ne félj....inkább csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ne trédeljen fíílingből. Mert csupán érezni , hogy hol az alja/teteje....hát hogy is mondjam...szakmailag nem megalapozott....menjen akkor kaszinóba... (nem akartam senkit megbántani, elnézést)
-
Dzoli
tag
BÉT-en azért annyira nem egyszerű nullázni, mint a forexen, ha nem TDT-zik, vagy határidőzik. Maximum hosszú távú befektetés lesz a spekulációból. Persze csak ha ki bírja ülni, míg vissza emelkedik a papír.
Persze tanulni sokkal jobb, és gyorsabb a forexen, ráadásul ingyen is van. -
Fecdzo
senior tag
-
fokukac
nagyúr
sziasztok, csak egy gyors kérdés : a peti-ben az ajánlati könyv is 15 perccel késleltetett, ugye? (mármint, ha nem vagyok előfizetve a real time adatokra) köszi.
-
Fecdzo
senior tag
Jól hullik az ájró-dolcsi....remélem szedi mindenki ki a neki járó pipeket
-
Dzoli
tag
EURUSD esett ma már eleget. Long.
Nem minősül ajánlatnak! -
Dzoli
tag
válasz
AMD Power #2061 üzenetére
Szvsz:
Most már ne vegyél bele, várd meg a korrekciót.
2300-nál van egy rés, ami komoly ellenállás lesz neki, ha azon egyszer átverekszi magát, mehet felfelé. Hosszútávra viszont jó befektetésnek tűnik. Vagy rövid távra a Mtelekom 74Ft-os osztaléka is csábító lehet. Soha ne úgy ítélj meg egy részvényt, hogy milyen olcsó, mert milyen sokat esett. Annak mindig meg van az oka hidd el! -
Fecdzo
senior tag
válasz
AMD Power #2065 üzenetére
Amúgy most hallottam a hírekben, hogy az angol "Soros befektetési alapkezelő" már biztosan támadást indított az OTP ellen...3400-ről hullott alá ezzel befolyásolták a többi piaci résztvevőt is...megbüntetik őket másfél milliárd Ft-ra + belső vizsgálat...a nagy ordereket a zárószakaszban indították...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Nos egy gyors napi csártot néztem neked. Ezen azt látom, hogy március elején kulcsfordulóból elindult felfelé. Nem sokkal utánna MACD is adott egy trendfordulós jelzést, bár még minusz tartományban van (éppen csak!) ami még lefelé trendet mutat. Sajnos mivel nem túl pontos a chartom nem tudom mondani a pontos értékeket, de január végén és február elején kialakított egy nagyon erős ellenállást olyan 2500 környékén. Ha azt áttöri akkor végre mehet felfelé...RSI szerint túl sokat jött most az árfolyam, de ha most trend alakul ki akkor mellőzhetjük az extrém értékét.
Az is mellette áll, hogy megszavazták a 1,5 milliárdos IMF hitelt nekik....amit gyorsan jutalmaztak is a befektetők....A Te döntésed....én csak véleményt írtam most ;)
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Őszintén szólva már 3400 körül érdemes volt venni...a jelenlegi árak csak és kizárólag a túlzott félelem miatt süllyedtek ilyen mélyre. Ha hosszútávú terveid vannak (3-5 év min,!!!) akkor érdemes. Rövidtávon túl hektikus a mozgása.....mindjárt nézek egy chartot róla...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Sztrixi78 #2057 üzenetére
Az MT4 MACD-je alapból magyon furcsán ábrázolja az macd vonalat és a signál vonalat. A lassabbat vonalként a gyorsabbat (signal) pedig histogrammként jeleníti meg. Holott az MACD-nek és a signál vonalnak vonalként és ehhez pluszban a kettő különbségének pedig histogramként kellene megjelennie.
Keresd meg azt az MT4 indikátort ami MACDTraditional névre hallgat és nem lesz gondod...
-
AMD Power
titán
-
Sztrixi78
csendes tag
Majd megnézem a színeket, de majd csak este lesz ár alkalmam..talán! Azért nem értem,hogy mi történt, mert raktam egy "kívülálló" MACD-et fel a MT-ba, aztán szórakoztam a beállításaival...majd utána már csak a " 2 vonalas" ábra köszönt szembe!..lehet hogy véletlenül töröltem, amit felraktam?
Egyébként a hisztogramos variációra miért van "szükség"?Add valami +infót ?
...a linkeden látható MACD sarokszámok mellett lévő adatok (-0,0001; -0,0002 stb.) mire utalnak, ezeket hogyan kell értelmezni? Eddig azt hittem, hogy a "sarokszámok" a döntőek?
UI: heti felbontásban ránéztem az EUR/USD-re. dupla aljból látom szépen feljönni az árfolyamot... ti is így látjátok?
-
Sztrixi78
csendes tag
Na, annyira "ügyes" voltam, hogy MT-ban a MACD egyik EMA-ját "eltüntettem"! ..így most csak a signál vonal van meg + 1 EMA ! Ha a beállításokra megyek ott látni, a 12-26-9-es értékeket, a diagram sarkában is , de csak 2 "vonalam" van !
Mit állítottam el ? -
lazlo8
tag
de ennyire? 150 500pip?
oanda demon aranyat ezustot lehet tradelni?XAU az az nem? -
Fecdzo
senior tag
Teljesen normális! Minden brokinál nagyobbak a spreadek az egzotikus párokon. Meg hírek előtt is kiszokott tágulni. Likviditás miatt. Ha megnyitsz egy chártot alapból a csart 4digitet mutat eu esetében. A kurzor meg 5 digites. Az y tengely utcsó számjegye 1 pipnek felel meg. A kurzoré pedig 10-ed pipnek...
Hozzá kell adni a quote listhez...
-
lazlo8
tag
nézegetem oandán a spread-eket az normális hogy pl eurhuf 150, usd czk 500? ergo 150 ill 500 pip et kell elmozdulnia az árfolyamnak hogy kijöjjek 0rá? vagy 300 és 1000 pip nek?
1eladás 1 vétel?
meg látok ilyet h XAG/usd XAU/usd az arany ezüst ugye? azt hol találom a demoba?
1pip ugyebár 0.01? -
-
Sztrixi78
csendes tag
A fórumon leírt számomra fontos dolgokról "jegyzetet írok", így megkíméllek benneteket a sokadjára feltett buta kérdésektől !
...még csak a 700. hsz-nél járok, de úgy érzem magam, mintha hangyabolyt húztam volna a fejemre ! ...szerintem ha a végére érek a Magyar Nagylexikon a fasorban sem lesz. -
Dzoli
tag
Csiga rohan ki az erdőből, lobog a szeme, és találkozik a rókával.
-Menekülj róka, APEH ellenőrök vannak az erdőben, mindenkit megbüntetnek. Nekem is van házam, az asszonynak is, a gyereknek is, én inkább menekülök.
Róka megijed, szaladnak tovább együtt. Találkoznak a gólyával.
-Menekülj gólya! APEH ellenőrök vannak az erdőben, vagyonvizsgálatot tartanak. Nekem is drága bundám van, inkább elbújok.
-Áhh, nekem csak egy rozzant fészkem van, engem nem érdekel, jöjjenek nyugodtan. -mondja a gólya.
Mire a csiga megfordul, és azt mondja:
-Nono gólya, nono. Fél év itthon, fél év külföldön? Miből!?
-
Sztrixi78
csendes tag
Egy esetleges vagyonosodási vizsg.-kor ha megkérdezik, hogy honnan került minden hónapban "x " összeg a HUF-os bankszámlájára, akkor azt mondja az ember majd,hogy: Joe bácsikám küldte FeneketlenkútLand-ből ??!
-
lazlo8
tag
a 2009es naptári évben(najo ha minden ok akkor talán ősztől) nem tervezem éles számla nyítását (max ha fiz. emelést kapok..)
amugy oandán azt tapasztaltam hogy ha pl 100USDér veszek és1pip az elmozdulás akkor 0,1 usd haszon/veszteség ha 1000USDért a és1pip az elmozdulás akkor 1 usd haszon nyereség de ha pl 100 000 usd ért tradelek akkor 1 pip 1000USd a nyereség ez normális? máshol is igy van?
amugy ha szabad ilyet kérdeznem adóval hogy álltok? bevallotáttok tervezitek bevallani? vagy kihagyjátok? -
Dzoli
tag
Van 1:500-as is, de az már elég stresszes. Igaz 0,1-lot nál csak kb 30CHF a margin az EURUSD-n, de ez gyorsan el is fogy, ha ellened megy az ár. Persze ez fordítva is igaz, gyorsan is hízik a számla, ha jó a beszálló.
Én már kezdem megszokni, csak még mindig túl korán zárok. De az elmúlt 2 napban, a 26 trade-ből egy sem volt vesztő. (kop-kop-kop) -
lazlo8
tag
kösz szépen a gyors választ
persze jó az 50es tőkeáttét is csak hát olvastam olyat h máshol akárr 400 is lehet azért a 2 közt van kül de az 50 is príma
szerk bocs nincs a gépemen flash player vagy mi ezé nem látom a spread table.t
Some of OANDA's currency tools require Adobe's Flash Player.
.. -
Fecdzo
senior tag
Szia!
A kamatokról itt találasz infot.
Igen Oanda 50-es tőkeáttételt ad, de nem értem sokszor az embereket miért keserednek el ilyen hallatán. Ha risk menedzsmentet használsz (márpedig kell, különben idő kérdése mikor nullázod a számlát) és betartod az alap szabályt h 3%-nál többet nem kockáztatsz egy pozin (ami így is rengeteg!) akkor rájössz, hogy az 50-es tőkeáttét közelébe sem érsz!! Szóval fölösleges ez alapján brokit keresni, hacsak a stratégiád nem olyan, hogy rengeteg apró mozgásra játszol illetve arbitrázs a cél....de ott sem fog menni valszeg mert adott áron nem lesz annyi rendelkezésre álló egység...
Tarifa táblázat? Csak a spread-et kell megfizetned...de itt egy táblázat calculátor
Illetve itt a spread tábla....Ajánlom a legelső hozzászólást a topikban és a Kecskeméti könyvet...
-
lazlo8
tag
hu de jo h rátaláltam errre a topicra engem is vonz a deviza trade oandán demozok és lenne pár kérdésem
pl ez a mindennap 2200kor jováirják/levonják a devizapár kamat különbözetét, erről hol találok infot h pl ma menyi az eur, usd kamatA?
finviz?
oandán télleg csak 1:50 a tőkeátték max?
oandán ha nyitnék éles számlát hol találom meg a "tarifatáblázatot" ászf? pl hogy mennyibe kerül nekem 1 eur/usd vétel eladás? -
Fecdzo
senior tag
válasz
Sztrixi78 #2026 üzenetére
Extrém szintek kitörését szoktam volt mérni vele. Az a bajom, hogy repaint jelentkezik akkor ha folyamatosan akarod használni. Vagyis amennyiben az i-reg indikátort használod (ami sztem jobb mint a klasszikus eszköz mert nem csak egyenest de több fokú polinómot is használhatsz).
Amúgy a klasszikus használata mikor 100-120 gyertya close értékét vizsgáljuk vele.Illetve matematikailag megtudjuk vele mutatni milyen a trend....de ezt megint látja az ember az árból...persze lehet van egyedi elképzelésed.
Amúgy nagyon jó eszköz csak most más úton járok... -
Fecdzo
senior tag
válasz
Sztrixi78 #2024 üzenetére
Az ötlet jó hogy a lineáris regressziót használd....és szerintem egy jó eszköz. Én már nem használom...egyszerű a használata. Kat az ikonra majd balró jobbra elkezded húzni. Nem min ill. max árak a lényeg hanem a close értékek. A szórás érték ami megadja a csatorna alját/tetéjét trédelhtő...játsz vele...
Egy swingre érdemes behúzni....kvázi túladott/vett szinteket jeez ill. kitöréseket...
-
Sztrixi78
csendes tag
Metás lineáris regressziót használ valaki? "Használható" vagy célszerű magunk által kreálni egyet ? A metás verzióban hova kell pontosan helyezni a kurzort ? - a legmagasabb,ill a legmélyebb gyertya végére?
-
RussoS
csendes tag
És én csak nézem az eurusd-t, hogy megy el...
Hajnali 2-kor feljegyeztem, hogy eurusd-->bearish.Sztetek megtettem?
Meg...persze... -
RussoS
csendes tag
Fedzo!
Ha nem használok ATR stopot, akkor igen nagy bajban lettem volna a FED kamatdöntésnél.
SHORT pozim volt, stopot kiraktam ATR szerint, majd felé limit order LONG-otSzóval félig-meddig kihasználtam a FED ülését
-
Gh0sT
addikt
Mondja meg nekem valaki, hogy ha gyengül a dollár ami együtt jár azzal, hogy kezd megjönni a befektetési kedv, akkor a forint miért nem tud erősödni az Euroval szemben?
Kezdem aggasztónak érezni a forint vergődését. Megmondom őszintén, hogy fundamentális alapon arra számítottam, hogy ma 290 alá tudunk menni, erre a 300-at csapkodjuk.Dől a pénz, csak nem a hazai piacon...
-
Fecdzo
senior tag
Hehe...jól elszállt volna az illető....remélem mindenki használt stoppot aki itt van a topikban. A híreket figyelni kell. Előtte sokan még a spreadet is kitágítják...
Amúgy most nézem, hogy aki nem nézte a híreket az egy extrém szintes tréddel benne lehetett a kitörésben....
.nem gyenge kocázattal persze mert nagyon könnyen ez a másik irányba is mehetett volna...
-
Fecdzo
senior tag
-
Dzoli
tag
válasz
Sztrixi78 #2007 üzenetére
Erre én csak most jöttem rá önmagamtól. Olyan emberekben kellett csalódnom, akikre korábban az életem is rábíztam volna vakon. Pedig jobb lett volna, ha nekem is elmondja valaki előre. Bár amilyen önfejű vagyok, úgyse hittem volna el, és úgyis úgy csináltam volna a dolgaim, ahogy én akarom.
"Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod mit veszel ki belőle." (Forrest G.) -
Sztrixi78
csendes tag
...finom és nőies ?...hmmm, nem hiszem hogy ez az lett volna !
Viszont egy nagyon jó ismerősöm mondta még tinédzser koromban, azt amit te is írtál, hogy:" bárki is áll mellettem-mögöttem az életben, szülők, férj,barátok, idővel gyerek(ek), mindig úgy éljek, hogy csak magamra számíthatok, ha vannak-lesznek az életemben az előbb említett emberek közül valaki(k), akkor az bónusz! ..igyekszem azóta is ehez tartani magam !
-
-
Gh0sT
addikt
Nagyon durva mozgás van EUR/USD-n!
-
Sztrixi78
csendes tag
Teljes mértékben egyet értek veled ! A mostani fiatalságnak nem lesz nyugdíja !Tisztában vagyok azzal, hogy feneketlen kútba dobja az az ember a pénzét, aki ilyen alapokba fizet. Teljes egészében ellenzem az ilyen bef. formákat! Nincs is ilyenem !
Egyedül sajnos a magánnyugd.pénztári tagságot nem tudtam elkerülni a hivatalosan bejelentett munkaviszonyom miatt, de hát "árral szemben nem tudok úszni" !
Engem leginkább az bosszant - és még szolid kifejezést használtam - hogy nem elég hogy a bruttó pénzemből levonják a különb. járulékokat nyugdíjjár., meg mindent - 50% !!-, DE MÉG a nettó pénzemből öngondoskodjak, HÁT csesszék meg magukat - szolidan mondva !!!Ezt viszont nem sejtettem, hogy a bef.alap brokiknak meg van kötve a kezük..
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Sztrixi78 #1998 üzenetére
Nem kell azt megvárni, hogy bebukik a stratégiád....de ha már 50% nyerőből visszamegy a kezdő tőkéhez a lóvéd akkor érdemes felülvizsgálni a stratégiát. Meg ha a felét elveszted a kezdő tőkének akkoris...nyílván...
Minimalizálták a veszteségeket amennyire azt az eszközeik megengedik. Több portfoliot állítanak össze melyek negatív korrelációval rendelkeznek. Ez csökkenti egyrészről a kockázatot. Bár a várható hozamot is. A származékos eszközökön keresztül részvényeken át, állampapírba és kötvényekbe is fektetnek ami a kockázatmentes hozamért felelős. Ezeknek a hosszútáv a lényege....nem 10 évre hanem 20,30,40 években kell gondolkodni. Ennyi idő alatt az esetleges válságok okozta veszteség visszajöhet bőven...
Bár nekem nem az államtól lesz nyugdíjjam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest