Új hozzászólás Aktív témák
-
GlaP
csendes tag
Nem, nem akarok ilyen néhány pipes többszáz kötéses dolgokba bonyolódni. Elsősorban arra lettem volna kíváncsi, hogy egy normális startégia, ha sikeres, miért zavarja őket.
Egyébként mik ezek a jelentések, amikről írod, hogy manipulálhatók? A tesztek eredményeire gondolsz?
-
GlaP
csendes tag
Hát, az igaz, hogy a backtesztekben elég meredek risk-arányokat megengednek maguknak néha az ilyen leírások készítői, szóval lehet valami abban, amit mondasz.
Egyébként az EA-król az a véleményem, hogy tényleg nehéz manuális stratégiát (ahogy írtad) leprogramozni. Az emberi gondolkodást egyelőre nem lehet számítógéppel helyettesíteni.
Szerintem egy EA igazából más stratégiát igényel, gépi stratégiát. Ezeknek a legegyszerűbb képviselői talán a különböző skalpoló EA-k, de ennél azért kifinomultabb dolgokat is lehet. Úgy gondolom, hogy olyan stratégiát kell leprogramozni, ami azokat a dolgokat használja ki, amiben a gép jobb az embernél és nem fordítva:
- következetesség
- gyorsaság
- 7/24 működés
- sok adaton végzett egyidejű műveletek
- stb. -
Dzoli
tag
Szerintem pár ezer dollárig nem érdekli őket a dolog.
Napi több száz, pár pipig tartott kötés már biztos felkelti az érdeklődésüket, főleg ha még nyernek is vele. Ha nem tudják a saját trükkjeikkel megoldani, hogy vesztőbe forduljon a dolog, akkor szerintem felszólítanak a tevékenység felfüggesztésére, rosszabb esetben zárolják a számlát, és/vagy eltanácsolnak. EA-kban én sem bízok, mert egyikről sem tudjuk mi alapján köt. Ettől függetlenül működhetnek. Két ismerősöm is futtat ilyeneket, egyiküknek mostanra háromszorozott az éles EA-s számlája február óta, és a másikuk is jócskán pluszban van, pár hónap után. A jelentéseknek nem szabad hinni, simán manipulálhatóak! Gh0sT a minap mutatta meg, hogy lehet olyan jelentést feltölteni, ahol a demó számlán pénzkivétel szerepel tételként.
Már alig várom mikor tanácsolnak el a brókertől, mert túl jó vagyok. -
Gh0sT
addikt
Nem skalpoltak, ők egyszerűen csak jó kereskedők.
Öööö, 30-50% konzisztensen, minden piaci környezetben alacsony DD mellett normális risk-reward aránnyal? Mert írni írok én is olyan expertet, ami 2009-ben jól teljesít, de 2008 mondjuk odavágja. Vagy ha nem 2008, akkor 2003. Esetleg ha nem is darálja be a számlát, akkor is 30-40%-os DD-vel dolgozik.
Néhány EA megfordult már a kezem között, de csak elvétve találtam olyat, amire rá mertem volna bízni a pénzem. A backteszteknek nem hiszek, a forwardtesztek manipulálhatóak, egyedül az a bizonyosság, ha látom a kódot, ismerem az elvet nagyvonalakban és ÉN tesztelem vissza 8-10 évre, valamint 2-3 hónapra forwardban. De még ez sem jelent SEMMIT! Mert a piac bármikor megváltozhat és míg ezt Te észreveheted ha ügyes vagy, egy EA soha nem fogja.
Mocskosul nehéz leprogramozni egy jó manuális kereskedési stratégiát, ami folyamatosan változik, igazodik a piachoz és vannak benne intuitív elemek. Nem mondom, hogy nincs profitábilis, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányról tudok és abból mennyit mernék használni.
-
GlaP
csendes tag
Na, de ők hogy kereskedtek? Ha esetleg skalpoltak orrba-szájba, akkor nem csodálom.
Mindenesetre ezt az évi 30-50%-ot keveslem. Ha kifejezetten a MM elleni stratégiáról van szó, akkor végülis lehet, hogy ez egy reális érték, de egyébként?
Pl. a http://www.mql4.com/ -on van egy csomó közepes képességű (nem skalpoló) EA, ami ennél többet tud és azokat is csak használják valahol. -
GlaP
csendes tag
Még mindig nem értem egészen. Eddig úgy tudtam, hogy a MM-eknek elsősorban a skalpolásjellegű viselkedéssel van problémájuk, mivel a működésük természetéből adódik, hogy az ilyen kis kötések mögött nem feltétlenül van másik, tehát a MM zsebére megy a játék.
Viszont, ha egyáltalán nem skalpolásjellegű stratégiával kereskedik valaki, az is zavarja a MM-t, ha sokat nyer? Ha igen, miért?
-
Gh0sT
addikt
Hát, szerintem pár ezer dolláros alaptőkével nem fognak túlzottan foglalkozni veled. Azzal nagyot szakítani úgysem tud az ember. Úgy hallottam háromszorozás után előfordulnak problémák, de fene sem tudja mit az általános.
Ha évente megcsinálsz 30-50%-ot a tőkédre vetítve, akkor nincs gond. -
GlaP
csendes tag
Elsősorban Alparit használókhoz lenne egy kérdésem:
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy az Alpari mit tekint skalpolásnak, vagy mi az a viselkedés, amit jellemzően nem tűr el? Nem akarok kifejezetten saklpolással foglalkozni, csak úgy gondolom, hogy ettől függetlenül is jó lenne tudni, hogy hol a határ.
Néhány EA optimalizálása pl. relatív alacsony targeteket hozott ki, ezért érdekelne elsősorban, hogy kb 20...40 kötés naponta és 10...15 pip-es tartgetek (4 tizedesen) jellemzően a megtűrt kategóriába esnek-e?
Más MM-ekkel szerzett hasonló tapasztalatok is érdekelnének.
-
GlaP
csendes tag
Az Fx-nél 0.1 a legkisebb egység. 0.5-el meg talán azért nem megy, mert a szabad marginból meg a tőkeáttétből nem adódik ki annyi.
Alpari demoszámlán meg valami probléma van a tőkeáttét kezelésével, mert én eddig akármit állítottam be neki, mindig 1:500-nak vette, szóval, ott meg valószínűleg azért megy.
-
virkir
veterán
-
Gh0sT
addikt
0 lehet bármelyik érték, ez mindössze annyit jelent, hogy nem tesz be SL-t és TP-t a robot. Viszont ha nullánál nagyobb az SL, vagy a TP, akkor talán a spread értékét meg kell haladják. EU pl. mintha 2 pipen belülre nem lehetne SL-t és TP-t tenni.
A robotban nem jó a lotkezelés, valószínűleg ezért akad meg a másik brókernél, a hiba kiértékelése pedig hiányzik, bár gyanús hogy valamit dobnia kellene ettől függetlenül.
virkir: holnap megnézem alaposabban, ma éjjel már nincs erőm hozzá.
-
virkir
veterán
Átküldöm még ma.
Amennyire próbálgatom nem lenne rossz mert a nyitásai nagy százalékban jók csak balf@szul zár mivel nincs megadva a stop és amennyire ki tudtam okoskodni egy értéket is elég rosszul állítottak be.
A stop viszont inkább pip-ben kéne nem fix árban mert az lenne jó ha magára lehetne hagyni.GlaP
Pont Alparin fut és Fx-en meg nem.
Az 'initialized' állapot nem megakadás
Nem ez a megakadás hanem, hogy innentől sem csinál semmi.
Arra rájöttem, hogy valamiért összeakad egy másik charton lévő indivel mert amikor azt bezártam akkor jutott el legalább idáig. -
GlaP
csendes tag
-
GlaP
csendes tag
Az 'initialized' állapot nem megakadás, az azt jelenti, hogy az init függvény lefutott és átadta a vezérlést a Start-nak, tehát fut az EA.
Az, hogy mikor köt, az az előzőleg beírt kód alapján első körben attól főgg, hogy az előtte lévő feltétel teljesül-e. Ha a futását akarod tanulmányozni, javaslom, hogy feltétel nélkül írass ki vele valamit, ami a Start függvény törzsében (vagy ott ahol éppen látni szeretnéd) kap értéket, abból látszik, hogy rendesen fut-e, ha valamiért kétségeid vannak. -
GlaP
csendes tag
Ebben a kódban nincs megadva stop, target, megengedett eltérés a pillanatnyi ártól, vagyis meg van adva, csak mind 0. Emiatt ez így nem is működhetne, legfeljebb csak egy nem túl jól beálllított demoszámlán tudom elképzelni, hogy megy. Alparin szerintem nem menne, ott van valami alsó limit ezekre az értékekre.
-
Gh0sT
addikt
válasz
copperhead #3179 üzenetére
0,1 lottal kezdte a kereskedést az EA és az egyenleg növekedésével folyamatosan emelte a lotméretet.
A SL 6 pipnél van, ami tőkére vetítve ca. 1% veszteség egy pozíción, ez bőven tolerálható szint. A cél változó, átlagosan 1 pip, de nagyobb mozgások esetén 10-15 is lehet. A robot demo számlán fut, játékpénzzel, többek között ezért is ilyen eredményes.Élesen valószínűleg fordított lenne a profitgörbéje.
-
Gh0sT
addikt
Ha gondolod, dobd át majd a mail címemre az expertet és megnézem a forráskódot.
OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,Slipage,SL,TP,"Buy"+CurTime(),NumeroMagico,0,White);
Slipage: érdemes megadni 2-3 körüli értéket
SL: ide adod be az akutális stoppot, de nem pipben, hanem árban, tehát mondjuk EU-n 1.4852
TP: hasonlóan az SL-hezÉrdemes ezeket változóként deklarálni az expertben, hogy könnyebben backtesztelhető legyen.
-
virkir
veterán
Semmi olyan aminek ehhez az experthez köze lenne egy másik chartra rakott indikre dob hibákat.
Az egyik az Fx a másik az Alpari és az utóbbin megy.
Így néz ki
if(Sinal() == 1)
{
OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,0,0,0,"Buy "+CurTime(),NumeroMagico,0,White);
return(0);
}
Alparin az EURUSD-on csinálta tegnap. -
Gh0sT
addikt
Milyen hibaüzenetet kapsz az Expertek fülön? Ugyanaz a bróker, csak más a számla, esetleg más bróker? Ha utóbbi, akkor nincs eltérés a tizedesjegyek között?
SL-t és TP-t a megbízás kiadásánál a legegyszerűbb, nézd meg az OrderSend szintaxisát.
Milyen devizapáron lesz 300 pont az SL? -
virkir
veterán
Hamár van egy kis élet lenne néhány kérdésem.
Mi lehet a gond, hogy egy EA egyik demó számlán megy egy másikon meg nem hajlandó működni miközben látszólag hibátlanul üzemel.
A chart ugyan az még az indikátorok is pontosan megegyeznek.
Hogyan tudok hozzáadni az EA-hoz sl-t, tp-t, próbáltam puskázni egy másikból de nem akart igazán sikerülni.
Aki használ Alpari-t esetleg tudja miért van, hogy időnként felugrik a minimum stop szint 300 pontra? Ha újraindítom akkor meg visszaáll az 50-re. -
sas ur
újonc
Sziasztok! Most járok itt először.
Hosszú Demo-tanulás után készen lennék élesben is kereskedni devizával, de még mindig nem sikerült pontosan kiderítenem az online kereskedésből származó jövedelem adóvonzatát. Nagyon örülnék, ha valaki pontosan meg tudná mondani, hogyan kell az ilyen jövedelem után adózni.
Más:
A Forex Club-ot ismeri valaki? -
GlaP
csendes tag
Ezzel csak az a baj, hogy valószínűleg nem csak egyszerűen kihajítnak, hanem az, hogy zárolják a számlát, ami valószínűleg azt is jelenti, hogy utalni sem tudsz róla.
Egyébként meg az is lehet, hogy egyszerűen csak semmisnek nyilvánítják az ilyen kötéseket. Olvasgasd egy kicsit az MM-ekkel köthető szerződéseket. Az apróbetűs részeket is. Elég tág területet hagynak maguknak ahhoz, hogy az ilyesmit meg tudják akadályozni.
Még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg még a letéted (egy részét) is visszatartják ilyenkor valamilyen indokkal. Bármilyen kiábrándító is, itt sincs olyan, hogy könnyű pénz.
-
Gh0sT
addikt
MM bróker biztosan kivág, ECN-nél pedig nem működik. Egyébként MM brokit is találni kellene hozzá, hogy így menjen.
Többet szerettem volna futtatni mint három nap, de volt egy kis probléma a gépemmel. Ma indítottam egy új számlát 1000 EUR-val, 6 devizapáron. Kíváncsi vagyok, mely párok lesznek profitábilisak.
-
GlaP
csendes tag
válasz
Ferdzsoo #3162 üzenetére
Már volt itt szó ilyesmiről, először én is hasonló következtetésekre jutottam. Személyesen nem ismerem a gyakorlatot, de valószínűleg nem ennyire rossz a helyzet.
Valami olyasmire gondolok, hogy alapból az APEH nem foglalkozik pl. egy külföldi MM-nél vezetett számlával, vagy nem is éri el őket egyáltalán.Amenyit akarsz a nyereségből, hazahozod, beírod az adóbevallásba valamilyen címen (akár devizapiaci jövedelemként is, de szerintem még sok más sok lehetőség is van
), és adózol utána az SZJA szabályok szerint. Így, amit felhasználsz, az már kvázi legális úton ment keresztül, nem szállnak rád vagyonvizsgálatra, stb., mert az esetlegesen birtokodba kerülő vagyontárgyakat az adózott jövedelemből vetted, értékük arányos lesz a befizetett adóval.
Azt meg, hogy a MM-nél, te hogyan "határolsz el veszteséget", vagy még miket varázsolsz, az már majdnem inkább a stratégia része, nem kell arról az APEH-nak tudnia
Egyébként ez már egyre kevésbé releváns, amit leírtam, mert:
1. indítasz egy céget, jobb lehetőségei vannak adózási szempontból mint egy magánszemélynek
2. a vonatkozó szabályok mostanában módosulnak, úgy néz ki, hogy jó irányba -
GlaP
csendes tag
Köszönöm, de az itt leírtakat már nagyjából ismerem. Ettől függetlenül én is jónak tartom az irományt, mint egy magyarnyelvű bevezető az MQ4-be.
Viszont mint szakdolgozat, hááát...Amúgy egyre inkábbb úgy vagyok az MQ4-el, hogy igaz, hogy van egy csomó hiányossága, de legalább lassú
Inkább igyekszem elkerülni. Újabban csak a legszükségesebb interfészeket készítem MQ4-ben, a többit mind C++-ban és dll-be fordítom, amiből hívogathatom a függvényeket. Ennek több előnye is van. Egyrészt sokkal gyorsabb, másrészt a C++ összehasonlíthatatlanul jobb lehetőségeket kínál, mint az MQ4 (pl. osztályok!), ráadásul a C++-ban megírt függvényket egy az egyben meghívhatom a saját tesztkörnyezetemből is.
-
copperhead
aktív tag
Megszavazták, január 1-től lesz érvényes.
"(2) Az ellenőrzött tõkepiaci ügyletbõl származó jövedelem után az adó mértéke 20 százalék." A veszteség levonható.
Magyar Közlöny 36. oldal. -
-
Ferdzsoo
addikt
Akkor most kérem erősítsetek meg abban mégegyszer amitől nagyon tartok:
Devizakereskedésben, (PL az egész Oanda) magyar adószabályok szerint nem tartozik a tőzsdei kereskedések emiatt a következőkben különbözik a többitőzsdei instrumentumtól:
1. A veszteség nem vonható le a nyereségből, (emiatt pozitív p/l után is lehetsz az adók miatt negatívban.
2. 20% helyett 25% adó terheli.
3. Egészségügyi hozzájárulást is kell utána fizetni...Ha ez tényleg így van, biztosan nem fogok devizával kereskedni.
Az hogy van mondjuk 300 euró nyereségem és 250 euró veszteségem, így alapban 50 eurós profitban lennék, de nem, mert a 300nak kifizetem a 25%-át ami 75 euró, így nemhogy profitban, de veszteségben vagyok, 25 euróval.THIS IS HUNGARY.
NO COMMENT... -
Ferdzsoo
addikt
El tudja nekem magyarázni valaki ezek a váltások miért vannak? És hogyan lehet különböző, egy időpontban 1-azon future (esetemben olaj) értékei. (Mint pl. most, ma van a váltás)
Itt vannak a váltások. kicsit kezdő vagyok ezt még nem értem, valaki elmagyarázná? -
RussoS
csendes tag
Csak egy korábbi bejegyzésedre válaszolnék: a MACD indikátor az egyik legnépszerűbb indikátor, amit a befektetési brókerek, hedge foundok is előszeretettel használnak.
Olvass utána, érdemes használni.A másik: előbb utóbb rájössz, hogy nem CSAK az indikátorok a fontosak, hanem PA, szintek, trendvonalak, stb.
Erre sokan rájöttünk már itt és úgy is alakítjuk a kereskedési rendszerünket!
Üdv.
-
-
GlaP
csendes tag
Az ilyesmit már ismerem, de azért köszönöm.
Konkrétan egyébként olyasmi a problémám, hogy van egy mozgóátlag(szerű) indikátorom, amivel egy tetszőleges, de rögzített hosszúságú időtartamban (pl. 1-2 hét) elég jól el tudom kapni a fordulópontokat, de tudom róla (vagyis inkább csak sejtem), hogy ugyanilyen "hatékonyan" tudna pofáraesni is, ha a környezet jobban megváltozna. Ezért szeretném kiválogatni a kevésbé valószínűen jól vagy rosszul elkapott pontokat (vagy fordítva: a jókat) és ehhez keresek valamilyen kiegészítő módszert. Hosszabb tesztre sajnos még nem volt lehetőségem, mert jó minőségű összefüggő tickadatokra lenne hozzá szükségem.
Próbálkoztam már néhány dologgal, pl. említettél néhány momentumindikátort, de pl. azok az eddigi tapasztalataim szerint nemigazán felelnek meg ennek a célnak, vagy legalábbis az eredeti formájukban nem. Egyébként még van velük kapcsolatban néhány ötletem, csak gondoltam, hogy először kérdezek, mielőtt esetleg újra feltalálom a kereket
-
-
GlaP
csendes tag
Kérdezősködnék egy kicsit.
Érdekelne, hogy a mozgóátlagokat, vagy más, mozgóátlag-szerű indikátorokat általában hogyan szokás használni? Mik az ezekre épülő jellemző stratégiák? Néhányat ismerek, pl. az MACD-t, de úgy veszem észre, hogy önmagában nem sokat ér. Ha valaki mégis sikeresen használ ilyesmit, akkor általában még valamivel kiegészíti?
-
GlaP
csendes tag
Alpari demoszámlán regisztrációnál akármit állítok be tőkeáttételnek, mindig 500 marad. Később meg, ha jól tudom nem lehet átállítani. Ez mitől lehet?
-
Gh0sT
addikt
A skalp attól skalp, hogy néhány pipet fogsz meg. Nem feltétlenül 1 perc alatt, lehet hogy éjjel másfél órát vagy poziban azért az 5 pipért.
A spread tágítás valóban nem megoldás az MM részéről, csak egy eszköz, hogy csökkentse az esélyeidet. Gondolj bele, 90% a találati aránya az ilyen EA-knak, viszont egy stop elvisz 15-20 nyerő pozit. Ha akár csak egyszer az MM miatt nem teljesül a target, akkor lehet hogy borul a stratégia hosszabb távon.
A számlabezárás drasztikus dolog, néha elég késleltetni a megbízást. Igazából a skalpolás agresszivitásától függ, hogy mit lép az MM. Ha el tudja érni, hogy veszteséges légy, akkor nem foglalkozik veled, ha ez nem megy és nagyon durván profitábilis vagy, akkor bezárja a számlád.
Itt van a demo számlám, amit tegnap este hatkor indítottam 3000 USD-vel: [link]
Ez piphunting, ha a bróker kiszúrja azonnal zárolja a számlád.Itt pedig egy másik számlám, ami "okosabb" skalp, nem lesz zárolva, viszont a bróker néha érezhetően ellenem dolgozik: [link]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ferdzsoo #3143 üzenetére
Hát kaptam ma választ a kérdésemre, keményen meg-megáll a program hosszú fontos 10-20másopercekre. Egyszer csak 71.20 következőre 71.85 az olaj ára. Mondom ok eladom.
Aha. Pozíció zárásakor kérem várjon. 20 másodperc és majdnem negatívban zárta le a +40 euróból. ezt ma 2x is eljátszotta. Ez így használhatatlan.Nektek is csinált ilyet?
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Én eddig a plusz500 nevő progival demóztam, tetszik a progi elég egyszerű
Van e valakinek vele eddigi tapasztalata?.
A másik kérdésem hogy én főként az olajat szeretem, ajánlanátok e erre az FXprot.
Sajnos nagyon nagyon sok rosszat olvastam róluk külföldi oldalakon, ennek ellenére itt elég pozitívan írtok róla.
Ajánlanátok e ezt a platformot olaj kereskedésre is, mert látom ez főként forexes.
Előre is köszönöm a segítséget!Mindenkinek sikeres kereskedést!
-
GlaP
csendes tag
Na, jó, de, ha arra indul el a piac, akkor az már nem is igazán skalpolás. Vagy mitől lesz a skalpolás skalpolás? Én úgy tudom, hogy a hirtelen kiugrásokat akarjuk ilyenkor megfogni. De ha tovább megy a változás, akkor már nem csak egy tüske marad a charton.
Meg azt sem értem, hogy a MM-ekkel kötött szerződésekben benne van, hogy bizonyos feltételek mellett a MM visszavonhat kötéseket, vagy nem köteles teljesíteni azokat, vagy ha kitartóan ellene dolgozol, egyszerűen felfüggeszti a számládat. Tehát azt gondolnám, hogy, ha technikailag valahogy mégiscsak kifizetődő lenne skalpolni, a MM ha megunja, egyszerűen kihajít. Ezért nem értem, hogy MM-környezetben miért működőképes és elterjedt skalpolni.
-
Gh0sT
addikt
Pedig hidd el, hogy jó játék. ;)
Van néhány olyan EA, ami brutálisan teljesít 90% feletti találati aránnyal 3-10 pipes TP-vel, viszonyt az SL messze van, tehát statisztikailag ritka, hogy rossz lesz a kötés. A gyakorlatban ez mondjuk úgy néz ki, hogy a backtestben van egy nagyon szép profitgörbéd, és az EA-t simán rá mered rakni éles számlára, mert nagyon hasonlóan kellene teljesítsen.
A bróker a spread tágítással csak néhány tickre tudja befolyásolni a piacot, de ha valóban abba az irányba indul el az árfolyam, akkor csak késleltette a TP elérését. Kizárólag akkor van nyerő pozícióban, ha a leszúrás egyedi dolog volt és onnan fordul az ár. Ez fordított Rarány esetén érzékenyen tud érinteni bármilyen számlát, főleg ha ezen múlik a TP elérése.
-
GlaP
csendes tag
Nem értem ezt a skalpolós dolgot. Ha a MM-ek védekeznek ellene, akkor nem lehet valami jó játék, miért "általános" mégis? Ha jól értem, a skalpolni igazán csak olyan környezetben lehet, ahol a kötéseknek 100%-ban megvan a párja, ezért a brókernek közömbös. Talán egy ECN eltűri. De egy MM-nél miért próbálkoznak mégis?
-
Gh0sT
addikt
Igen, nagy valószínűséggel ott egy nagy alsó kanócos gyertya lenne a charton, amit a bróker megszűrt, mert veszélyesnek tartott a skalpolás miatt.
Maga az éjszakai skalpolás általános manapság, irtózatosan sok az ilyen EA és ezt a brókerek is tudják, így védekeznek ellenük. -
Gh0sT
addikt
Igen, 4 tizedesen.
Ha figyeled ilyenkor a chartot, akkor az történik a gyakorlatban, hogy van egy hirtelen leszúrás, a gyertya low értéke 2-3 tickre üt egy mélypontot. Ez általában 3-5 pip szokott lenni, ami éjszaka a skalpolóknál bevett célpont. Viszont a spread tágításával pont azt éri el a bróker, hogy állva marad a tényleges ár, mert annyival megtoldja a spreadet, amennyivel mozdult a piac.
Azért nem tartja ki tovább, mert az feltűnő lenne és rendszerint az ár vissza is mászik a helyére, viszont mivel illikvid a piac, ezért benne vannak ezek a mozgások, amit ilyen szépen "szűrnek". -
GlaP
csendes tag
A 8-10 pipet 4 tizedesjegyen érted? Mert 5-ön ez itt inkább 80-100, vagy még több...
Ez amúgy érthető lenne, amit írtál, de itt csak néhány tickről van szó (az ábrán tickek vannak), azt gondolnám, hogy ha a skalpolókat akarnák megfogni, akkor talán tovább kinttartanák. Vagy nem?
-
fokukac
nagyúr
sziasztok!
na, a mai nappal a munkáltatóm kvázi letiltotta az internetet a munkahelyről.
lehetőségeket keresek, hogy milyen mobil eszközről tudnék a neten böngészni, illetve tőzsdézni - ez utóbbi nagyon fontos. Tud valaki segíteni?
Az equitas-nál van számlám, vajon az okostelefonok böngészőjén működik a webbroker?
előre is köszi a válaszokat!
@
-
GlaP
csendes tag
Mostanában egy elég dühítő problémába futottam. Az EA-im kb. 6-7 óra futás után leállnak, pontosabban inkább megfagynak, vagy legalábbis nem csinálnak semmit. Álatlában 00:00 körül (nap elején) szoktam indítani őket, és rendszeresen csak 6-7 óráig bírják. Ez önmagába "csak" egy hiba, amit meg kellene oldani, ami igazán dühítővé teszi, hogy semmilyen hibaüzenettel, vagy kísérőjelenséggel nem jár. Az MT4 szerint minden rendben, aktívnak mutatja az EA-t, amikor az már órák óta nem ad életjelet (se IO aktivitás, se indikátorok, semmi).
Feltúrtam a logokat, sehol semmi hibaüzenet.
Tapasztalt már valaki ilyesmit? -
Grass
aktív tag
Ahoj!
Az összes A és B részvény osztalékfizetését, illetve az osztalékfizetések bejelentését 20évre visszamenőleg honnan lehet letölteni/megnézni? Illetve a splitekről szintén kéne valami adatbázis, hogy melyiknek mikor volt és mekkora, bár ezt egy grafikonból könnyebb kiszúrni mint az osztalékfizetést.
-
@--sentient
csendes tag
Mi a véleményetek erről?
Persze tudom, hogy vannak hiányosságai, de magyar nyelvű és sok mindennel lehet kereskedni. Viszont,ha hallottatok már róla ezt+azt, akkor szívesen venném,ha megosztanátok velem.
-
GlaP
csendes tag
Neeem, azért ilyet nem követek el
Összegyűjtöm szépen a megfelelő változókba a logolnivalót, aztán készítek belőlük egy nagy stringet és egyben írom ki. Valamelyik lépés sok neki. Feltételezem, hogy a fájlműveletek, mivel ott az IO aktivitás miatt vannak hívások az oprendszer felé, amit ugyan nem feltétlenül az EA végez, de el lehet rontani, sima C-ben is ki lehet próbálni, pl. a bináris és ascii mód között is van sebességkülönbség.
Amúgy ez egyelőre inkább csak találgatás, elvileg más is lehet.
Még nem olvastam utána, hogy az mq4 pontosan milyen nyelv és hogy valójában mi történik, amikor az MT4 azt állítja, hogy fordít, de még más meglepetések is lehetnek.Elsőre azt gondoltam, hogy az egésznek C, vagy inkáb C++ backendje van, és a lefordított kódok valójában dll-szerűségek, vagy legalábbis natív bináris x86-kódok, de ahhoz képest nagyon lassú. Nem csak a fájlműveletek, ha ugyanazt megírom C++-ban és dll-ből hívogatom, néha 4-5-ször gyorsabb.
-
GlaP
csendes tag
Amit ideírtam kódrészletet, azzal nincs baj, ha csak az fut. Egyébként kb. 20 nap átlagából vettem észre, amikor sokkal több adatot próbáltam logolni, akkor az egy napara eső log vonatkozó részének átlagos mérete kb. megfeleződött, ami valószínűsíti, hogy nem bír a fájlműveletekkel.
A tömbös dolog működhet, még nem próbáltam. Ott a megfelelő forma előállítását érzem kicsit problémásnak, legalábbis az MQ4 eszközeivel.
-
-
GlaP
csendes tag
Szimultán több számla és devizapár logolása egyelőre nehézségekbe ütközik, mert az MT4-nek sajnos csapnivaló a fájlkezelése és a kiírás sok időt vesz el, ami egyrészt akadályoz más kódrészleteket a normális működésben, másrészt rossz esetben ki fog maradni a tickek fele-harmada. Igazából még így sem vagyok biztos benne, hogy mindent fel tud venni. Úgy néztem, hogy 3-4 tick esik egy másodpercre az aktívabb időszakokban, nem tudom, hogy ez az összes-e, én el tudom képzelni, hogy 8-10 is lehet, csak nem bírja.
Megpróbálom megoldani a fájlkezelést C++-ban, de nem lesz egyszerű, mert egy spéci dll-be kell fordítani amit az MT4 meg tud hívni, ezzel pedig már több problémám volt, ha az ilyen dll-ben lévő függvényeknek volt valamilyen egyéb interfésze "kifelé".
A mennyiségről már beszéltünk itt korábban és arra jutottunk, hogy forexben ez nem nyilvános, amit az MT4 volume-ként mutat, az valószínűleg csak kötésintenzitás (tick/időegység), szóval, ha valakinek ilyen kell, az elvileg számolható a tick logból.
-
Dzoli
tag
Nagyon egyszerű, van rá egy naptár, ami a következőket tartalmazza.
Bejelentés pontos ideje (óra:perc), melyik devizára lesz hatással, milyen erősségű a hír, megnevezése, az aktuális, a várt, és a megelőző adat.
MT4-hez még indikátor is van, ami erről az oldalról szedi az adatokat, és teszi ki a chartra.
Gond akkor szokott lenni, ha egy komoly súllyal rendelkező hír adata nagy eltérést mutat a várttól. Pl. munkanélküliség, kamatdöntés, de néha az is elég ha valamelyik főmufti egy beszédében elszólja magát. -
GlaP
csendes tag
Elkezdtem komolyabban logolni az EURUSD tickadatokat (beállítottam egy szervert), egyelőre FxPro-n, de később Alparin is fogom, ill. lehet, hogy teljesen átváltok Alparira. Ha valakinek van valami hasonló projektje esetleg csereberélhetünk
Ha összegyűlik valami használható mennyiség/minőség, akkor valószínűleg majd elérhetővé teszem.Egyébként milyen adatokat érdemes logolni? Jelenleg a pontos időbélyeget (másodpercet is) és a két árat mentem. Kellhet még valami?
-
Dzoli
tag
Nem, az ellen nem véd.
Forexen nagyon ritkák a rések, a pénteki záró, és vasárnapi nyitó ár között lehet rés. Hét közben a folyamatos kereskedés, és az óriási likviditás miatt szinte nem is tudnak kialakulni.
Ehhez tényleg egy atomtámadás kellene.
Részvényeknél a napi nyitó és záró árak miatt gyakoribb. Főleg ezen a szerencsétlen magyar piacon. Ha itt a rés átugorja a beállított stop loss szintet, nem történik kötés, és nem aktiválódik a stop, az elég kellemetlen tud lenni. Egyetlen védekezési lehetőség van, jól kell a stopot elhelyezni. -
Caruso77
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok tanácsot adni, hogy hogyan lehet kivédeni, ha a piac gappel nyit és átugorja a stop szintemet? Ezt ki tudja végeni a stop-loss? -
Dzoli
tag
Egy-egy jelentősebb hírnél meg lehet figyelni, hogy a bejelentés időpontjához közeledve az adott deviza árfolyam mozgása lelassul, a chartja oldalazni kezd. Majd a bejelentés pillanatában a likviditás hiánya miatt valamelyik irányba hirtelen kitör. Az első kitörés sokszor lehet fals, és pár percen belül az ellenkező irányban is megcsinálja a mozgást. Hírek előtt, és után fél óráig nem szoktam kereskedni.
-
-
GlaP
csendes tag
Kicsit megkésve:
én sem egészen értem, hogy az MT4 hogyan kezeli a spreadet. Azt gondolnám, hogy a
MarketInfo("CURR_PAIR",MODE_SPREAD)
függvény mindig a pillanatnyi spreadet adja vissza, de a visszaadott érték nálam állandó. Csak azt nem tudom, hogy azért, mert tényleg az, vagy azért mert úgy kezeli.
Ha viszont csak egyszerűen állandónak veszi, akkor mivel tudom lekérdezni a tényleges pillatnyi spreadet? Számoljam ki magam a két árból?
-
vagamo
őstag
töröltem:
privát akart leni -
Dzoli
tag
FxProval kapcsolatban annyi észrevételem lenne, hogy engedélyeznem kellett a megadott ártól való 2-3 pipes eltérésen történő kötéseket. Előfordult, hogy az éppen aktuális áron nem teljesültek a megadott megbízások. Mire újra megnyitottam a megbízás ablakot, az ár már sokszor ennél többet is elmozdult. Így viszont szinte mindig sikeres a tranzakció.
A stabil internet ellenére is előfordul ritkán kapcsolat megszakadás (demónál gyakoribb). Veszteségem viszont ebből kifolyólag még soha nem származott. Híreknél a spread szépen tágul, de hírek alatt nem is kereskedem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- Mini PC
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Philips LCD és LED TV-k
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 16 Gen 6
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 2 év gyártói garanciával!
- Dell G15 Gamer laptop - DLL5511306108
- Xbox One X 1TB+ 2 kontroller 1 limitált alig használt, sérülés mentes+ 3 type c akksi
- Creality Ender 3 V3 SE + Nebula Smart Kit (kamera, G szenzor, érintőképernyő, Klipper)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest