Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hardvervadászat november elején
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikxfx
újonc
Sziasztok.
Még új vagyok ezen a fórumon de a forex piaccal már egy ideje ismerkedem.
Volna a profikhoz egy kérdésem.
Ha a forex piacról ajánlati könyvet szeretnék látni akkor ezt hol találom meg? Úgy is feltehetném a kérdést hogy hol nézhetek én ebbe bele? Esetleg előfizetés kell hozzá?Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv Mikxfx
-
Cimbooora
aktív tag
És olyat lehet, hogy elutalom az 500$ hogy megnyithassam a számlám, és utána visszautalnám valahányad részét?
-
ForexGuru
aktív tag
Cimbooora
csakis Oanda mert lehet 1 unitot is trédelni és még megbízható is.
utalás után fél kb 1 órával már fent is volt a pénz a számlámonrauschie
Fedczo használ Tick chartnak hívjukGibkey
van,alapból egér középső gombja
lenyomod onantól ahonan mérni szeretnél és utána kirja:
gyergyák száma\pip\ár szerint neked a középsőt kell nézned -
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Hol érdemes nyitni számlát, ahol kis összeggel is ellehet kezdeni?
-
rauschie
senior tag
Egy technikai(bb) jellegű kérdés: használ valaki pip chartot? Ez dukascopynál azt jelenti, hogy egy gyertya nem egy adott időegységnyi elmozdulást, hanem egy adott ár-elmozdulást jelez, tehát minden gyertya egyenlő hosszúságú.
-
Gibkey
tag
Sziasztok, apró kérdés:
A MT4 -ben is van olyan "vonalzó", mint ami a Trading Stationbe, ami leméri pipben a gyertya nagyságát ? -
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
Sztem nincs értelme sok devizapárt figyelni, hiszen a korrelációk (azonos lábak) miatt legtöbbjük vagy ugyanúgy, vagy egymás tükörképeként mozognak. Persze ez legfőképpen attól is függ, hogy milyen TF-en dolgozik az ember. Én inkább swing párt vagyok (nagyobb stopp) ott meg elég nagyok a hasonlóságok...
-
brd
nagyúr
Én, saját szemmel egyszerre kb. 3-4-et vagyok képes érdemben figyelni. Viszont írtam egy egyszerű EA-t, ami nagyobb mozgásoknál szól, vagy akár pozíciót is nyit, ha olyanok a feltételek (beállítás kérdése), ez az érdekesebb devizapárok chartjai-ra "rá van téve", így kb. 10-12 vel foglalkozom összesen.
-
_AnTi_
tag
Bocs, hogy hosszú lett, lejárt a MOD idő is szerkesztéskor.
Egyébként ti hány devizapárt figyeltek? Engem kivett az EUR/CHF sajna, mert túl szűk volt a stop, de tanultam belőle, illetve azért jól kerestem (szintén 3 pozim volt). Ma USD/CHF-ben csücsülnék, ha nem csak most kerültem volna gép elé. Így most várok.

Egyébként ma hallottam a rádióban: PÁNIKHANGULAT URALKODIK A TŐZSDÉN A FRANK MIATT! - Jót derültem, mondom mindig ilyen legyen a legnagyobb bajom!

-
_AnTi_
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Szia!
Bocsánat, hogy csak most írok, de mostanság kevés időm van fórumozni (pörög a frank, ugye
). Viccet félretéve:A "sokat tanultam a tanfolyamon" alatt nem feltétlen azt értem, hogy a stratégiáról tanultam sokat (bár fény derült egy-két - addig még homályos - részre is), hiszen azt megbeszéltük, hogy fent van a neten is, némi utánajárással SZINTE minden megtudható róla.
Természetesen alapvetően azért mentem oda, hogy ezt megtanuljam, de rájöttem, hogy bizonyos elemeket felhasználok/beépítek a sajátomba és azzal jobban járok (hiszen azt én alakítottam ki a saját ízlésemnek/stílusomnak megfelelően). Ami először meglepett, hogy Péter is ugyanezt ajánlja - én csak ezen elgondolkodva világosodtam meg.

De az eredeti kérdésedre visszatérve: Igazából Péter pénzhez való viszonyáról, annak kezeléséről és "nézeteiről" (ez most nem teljesen jó szó, de nem jut eszembe a megfelelő
), felhasználásáról és egyszerű, ámde praktikus és egyben gyakorlatias pénzpiaci szemléletéből tanultam. Alapvető dolgok ezek, sokan tudják is ezeket, de az ember csak akkor gondolkodik el rajtuk, mikor valaki mástól is hallja: miért nem így csinálod, mikor ez a logikus?Egyébként nagyjából morhange és Dzoli kollégák FRANKón (
) leírták a lényeget.brd: Szerintem is úgy tekints rá, mint a munkád gyümölcse. Megdolgoztál érte, hiszen írtad, hogy mennyi energiád van benne. Neked nem a szalag mellett kellett állnod vagy lapátolnod egész nap, nekem meg kellett szerezned ezt a tudást, aminek birtokosa vagy. Sok ember előtt ott a lehetőség továbblépni, mégsem teszik, mert lusták, nem hisznek benne. Te megtetted, megdolgoztál érte, ez a jutalom. Szépen tedd majd zsebre ha a stopjaid aktiválódnak, aztán valahogy jutalmazd meg magad!
-
Dzoli
tag
válasz
rauschie
üzenetére
M5 idősík, trendirányú pozíciósor építés.
2 egységgel nyitás, 1 egységgel részzárás a momentum hullám végén, kockázat kivétel. Maradék pozícióval követés, majd ha lehetőség van rá, ismételt rányitás. Szintén részzárás a következő momentumban, maradék pozíció követése. Rányitás.....részzárás...... Majd végül teljes kilépés a megtartott pozíciókkal. -
rauschie
senior tag
Korábban ajánlottátok itt a MAX systemet. Tudnátok mutatni valamilyen linket, amin le van írva a koncepció lényege?
Köszi előre is! -
brd
nagyúr
Nem is azzal van a "baj", hogy úgy érezném, ne érdemelném meg, elvégre több, mint egy éve napi 2-3 órát foglalkoztam vele eddig intenzíven, csak egy szalag mellett dolgozó embernek ez kb. fél éves fizetése (Magyarországon)... Tudom, az élet igazságtalan.
No' igen, kemény, férfias meló nézni, amint fél percenként 100-200 dollárokat ugrál az eredmény, de ez ellen nekem, úgy néz ki, az a megoldás, hogy a trade-enkénti eredményt pip-ben íratom ki.Ghost: Ha nem számoltam el, az EURCHF-en kb. 8 és fél %, PIP-ben kb. 700 (3 pozi'). Az elején (4 napja - mármint kereskedési napot értek alatta) kb. 1%-ot kockáztattam (akkor volt az a nagy esés, és ott az előző oldalazás-szerű tetejére tettem a SL-t), a 2. pozi óta (ill. még előtte, mert a SL-t előbb tudtam húzni) csak a lebegő profit egy része.
-
Dzoli
tag
Tekints rá úgy, mint a "munkád" ellenértékére. Ha jól dogozol, akkor ez jár neked, megkerested, és ezért nem lehet bűntudatod.
Inkább az a nehezebb, hogy ne zárja le az ember a nyereségesen futó pozícióit. Vagy mennyit adjon vissza a lebegő profitból egy korrekcióban, hogy utána legyen a mozgásnak esélye még tovább menni, és még nagyobb nyereséget csinálni. A legtöbben pont akkor kezdenek el igazán izgulni, mikor már vastagon nyereségben vannak. Míg a lebegő veszteségben képesek reménykedve, de nyugodtan üldögélni. -
morhange
tag
Tudni kell a pénzt kezelni. Nekem a pénz csak egy halom vacak papír, amit az ember kitalált és kell az élethez. Továbbiakban nem érdekel, hogy mennyire sok-e vagy sem. Nekem vannak terveim, hogy ha összegyűlik sok pénzt, hogyan tudnám a társadalom hasznára fordítani. Így jobb kézben van nálam, mint egy szemét gátlástalan alaknál aki rosszra használná fel. A lényeg, hogy jó dolgokra kell felhasználni.
-
brd
nagyúr
Hülye kérdés jöhet?
Azzal a bűntudatféleséggel mit lehet kezdeni, amit olyan eredményes napok után érez az ember (legalábbis én), mint az elmúlt néhány nap? Konkrétan eddig kb. két erős havi fizetésnyit húztam be csak az EURCHF-en eddig, nagyjából 4 nap alatt (és még nincs vége - jó, még nincsenek lezárva a pozíciók, de ha a SL-nál záródnának, úgy értem).
Vagy másnak ilyen nincs?
-
Ferdzsoo
addikt
Frank mégkorrektebb?
Pfff.... ez most tényleg kezd eldurvulni...
-
Ferdzsoo
addikt
Ilyenkor dejó kereskedni mikor így trendel a piac...

-
Ferdzsoo
addikt
Frank-Forint az korrekt?

-
Fecdzo
senior tag
Végre már a is PSZÁF észleli, hogy nem minden forex broki jófiú....
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Hohohóóó, magyarországon rengetegen oktatnak és oktattak úgyhogy nem volt túl sikeres az "alap stratégia" amit oktattak...anno én is voltam rengeteg helyen. Csak a marketing miatt maradnak életben....meg bevallották már, hogy ők kicsit más csinálnak....amit szintén kétlek...
Aki tényleg tud pénzt csinálni az csinál egy alapot ha van egy kis esze és nem oktatja...szvsz
Mellesleg amit Furexguru írt, kb tényleg azt mondtam volna

-
brd
nagyúr
Aki elmegy egy ilyen tanfolyamra, az nem így gondolkodik. Befektetésnek tekinti a tanfolyam árát, és a 3 nap alatt el tudja dönteni, hogy jó befektetés-e. (Pontosabban már előtte is össze lehet szedni annyi információt a tanfolyamról, hogy ezt el tudja valaki dönteni.) Miért kellene ahhoz "pofa", hogy visszakérje valaki? Az összeg miatt?
-
-
ForexGuru
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
"A Péter egy nagyon jó előadó, és nem beszél hülyeségeket."
" A végén pedig úgy jössz ki, hogy megint tanultál valami hasznosat. Ha pedig mégsem érzel így, szó nélkül visszaadják a pénzedet."nekem ez pont elég a védekezéshez

Lehet én nekem nem jönnek le rendesen a fórumos irások hangulatai.
-
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
A Péter egy nagyon jó előadó, és nem beszél hülyeségeket. Egy jó tanfolyamon nem feltétlen hallasz új dolgokat. De segíthet abban, hogy az a rengeteg információ amit lassanként összeszedsz letisztuljon, és összeálljon a fejedben. Ráébredj olyan elvekre, és összefüggésekre, amik eddig is ott voltak, csak te magadtól valahogy elsiklottál felettük. A végén pedig úgy jössz ki, hogy megint tanultál valami hasznosat. Ha pedig mégsem érzel így, szó nélkül visszaadják a pénzedet.
-
_AnTi_
tag
ForexGuru, Feree13: Én voltam a Pintér Péter féle tanfolyamon, ha van kérdésetek a tapasztalataimról, szívesen válaszolok!
Röviden: Ahogy Dzoli is írta, a MM része a dolognak nagyon rendben van, nekem fekszik az 1h/4h grafikon (munka mellett nyomom). Jelenleg demózok, építem a tanultakat a stratégiámba.
~2,5 éve foglalkozom a forex-szel kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Volt már éles számlám is - nem jött be, pedig előtte demón király voltam.
Most sokkal megfontoltabb vagyok, hogy megismertem a Money Managementhez való hozzáállásukat. A beszállóim/kiszállóim nem pont ugyanolyanok, mint amiket ők oktatnak, de úgy érzem, hogy sokat tanultam. Indikátort nem használok, csak néhány trendvonalat.
Egyébként a stratégia nagy része fent van a neten, de sokat tanultam a tanfolyamon.
Jelenleg június óta (tehát kb. 1 hónap alatt) ~12% profitom van, ami ugyan nem világmegváltó, de az eddigi - hosszútávú - bukóimhoz képest ez óriási előrelépés.
Amivel nagyon elégedett vagyok, hogy nagyon sok lett a nullás trédem és nagyon kevés a bukó.
Most - programozó vagyok - csinálok egy félautomata mókát a stratégiámhoz, mert sok nyereségtől esek el, mivel nem tudok sokat Forex előtt lenni és nem tudok rendesen építkezni (a munkámat meg jobban szeretem, minthogy abbahagyjam a Forex miatt).Bocs, ha hosszú lett.
-
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Fejlesztés alatt van egy célirányos forex oldal (gyakorlati kereskedés M5 idősíkon), ahhoz készült ez a demó számla mellékes időmben. A Myfxbook publikáció, és a Twitter követés megvalósítását teszteltem vele. 3 éve foglalkozom a témával, más nyilvános helyeken Archenius nicknévvel találsz meg, de ez volt az első fórum ahová írogatni kezdtem.
-
brd
nagyúr
válasz
ForexGuru
üzenetére
Gondolom, kis forgalmú/MM brókerről van szó. Egyik bróker sem jótékonysági intézmény, de ezek különösen nem; ha neki veszteséget okozna egy ilyen ugrás, akkor simán úgy alakítja az árfolyamot (mármint az ő általa mutatott árfolyamot), hogy akár egy nagy gap is lesz rajta. Ha ez ellen akarsz tenni, akkor azt csak EA-val tudod megoldani. Azt kell benne megoldani, hogy ha elér, vagy áthalad egy szinten (az óhajtott SL) az árfolyam, akkor lezárja a pozíciót, ez annyiban több a sima SL-nál, hogy ha átment rajta, akkor is folyamatosan zárni akarja. A másik lehetőség, hogy nagy/STP/ECN brókernél nyitsz számlát, náluk ez ritkább.
-
ForexGuru
aktív tag
Igen ez a RR számolásról sokat lehetne vitázni... nekem sincsen céláram vagyis betett TP.
De végülis te is vmi ilyet csinálsz "mozgási potenciál a következő hullámban"
Igaz nem értem ezzel mire célzol.
Nincs rosz vagy jó rendszer szerintem, biztos sokan tudnak profitálni indikátorok kereskedéséből attól függetlneül hogy én haszontalannnak látom őket mint be és kilépési szignálok.."mint hogy a stopig eljutna az ár."
Hát ezzel biztos sok vesztőt csinálsz magadnak.... -
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Manuálisan kereskedem M5 idősíkon. Csak olyan helyeken lépek be, ahol eurusd-ben több mint elég számomra a 20 pip, vagy ettől kevesebb.
Ugyan mi alapján számolsz RR-t? Egy képzeletbeli célár alapján ami vagy bejön, vagy nem. Lehetne minden kötésem 1:20 RR arányú is, mert előre nem tudhatom meddig fog eljutni az ár. De nyugodtan kijelenthetném ott van az én céláram, ezért ennyi az RR-em. Ezt a "statikus" szemléletet, hogy kössünk egy képzeletbeli RR-el, és várjuk meg mi történik (stop vagy célár) én már rég elhagytam.
Egy dolog érdekel: Van-e akkora mozgási potenciál a következő hullámban, hogy a kockázatot ki tudjam venni belőle részzárással. Ha ez megtörténik, akkor a legrosszabb eset ami bekövetkezhet, hogy lesz egy 0 végösszegű tranzakcióm. Minden más esetben profitot fogok termelni. A trendkövető gondolkodásmód miatt pedig ezek a profitok jóval nagyobbak, mint a nagy ritkán bekövetkező teljes induló pozícióval történő stoppolódás. Ezek sem tényleges stoppolódások, mert legtöbbször hamarabb észreveszem, ha nincs igazam, mint hogy a stopig eljutna az ár. -
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Semmi köze nincs az alacsony időtávú kereskedésnek a szerencséhez. Ott ugyanúgy kialakulnak a mozgásrendszerek, csak jobban befolyásolják őket a magasabb idősíkok mozgásai. Ezért a rajtuk való kereskedés kicsit több agymunkát, és nagyobb rutint igényel. Cserébe viszont sokkal több kereskedési lehetőséget kínál a piac.
-
Cimbooora
aktív tag
A Metatrader demo verziójában is lehet devizán kívül mással kereskedni?
-
Cimbooora
aktív tag
Lehet buta kérdést teszek fel, de a Fibonacci visszatérés csak a devizánál van így van akár más értékpapíroknál?
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Érdekelne, hogy milyen programmal érdemes elkezdeni tőzsdézni.
Előre köszönöm válaszaitokat

-
ForexGuru
aktív tag
Tegnapi eur usd megmozdulás adatok közlése után.
Volt egy 114,9 pipes 15 perces gyertya, de ha leváltok 1 percesre ott meg ki van véve az a gyertya amivel kezdődött ez a nagy mozgás, üres a helye.....
Miért? -
ForexGuru
aktív tag
Meg a másik hogy ugy beszélünk a "módszerükről" mintha vmi új dolog lenne...
Pedig az egész trendvonal törésre épül, semmi másra. -
Dzoli
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én nem adnék annyi pénzt érte. Beszereztem kb 50db (100 óra) online klub videót, azokból gyönyörűen meg lehet tanulni mindent. Nekem egyébként sem fekszik a H1-H4 időtáv. De a trendkövető gondolkodásmódot, valamint a nagy nyerő kötések, és a kockázatkezelés fontosságát nagyon szépen meg lehet tanulni tőlük.
-
yosidek
újonc
este tudom csak átnézni, de első pillantásra megfelelő lesz
nagy köszönöm a segítséged!!!
minden jót! -
yosidek
újonc
este tudom csak átnézni, de első pillantásra megfelelő lesz
nagy köszönöm a segítséged!!!
minden jót! -
yosidek
újonc
sziasztok..galaxy tabbal próbálgatom az oandát, nem tudjátok véletlenül, van-e lehetőség 2-3-4 órás gyertyákra, mert maga a program csak 1 órásba és 1 naposban mutat. köszi
vagy esetleg más programot, ahol láthatok gyertya adatokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 5 8400F 32GB DDR5 512GB SSD 1TB HDD RX5700XT 8GB!
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black - Garancia: 2034.10.07 ALZA
- ÚJ Nvidia RTX 2060 super 8GB GDDR6 Ryzen 5 8400F Zen 4 12x4.7Ghz/32GB DDR5/512Gb/1TB M.2 SSD/2ÉV
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
- Rog Ally Z1 Extreme
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
,

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) leírták a lényeget.