Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Riasztó topik
- Milyen videókártyát?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GlaP
csendes tag
Az Fx-nél 0.1 a legkisebb egység. 0.5-el meg talán azért nem megy, mert a szabad marginból meg a tőkeáttétből nem adódik ki annyi.
Alpari demoszámlán meg valami probléma van a tőkeáttét kezelésével, mert én eddig akármit állítottam be neki, mindig 1:500-nak vette, szóval, ott meg valószínűleg azért megy.
-
GlaP
csendes tag
-
GlaP
csendes tag
Az 'initialized' állapot nem megakadás, az azt jelenti, hogy az init függvény lefutott és átadta a vezérlést a Start-nak, tehát fut az EA.
Az, hogy mikor köt, az az előzőleg beírt kód alapján első körben attól főgg, hogy az előtte lévő feltétel teljesül-e. Ha a futását akarod tanulmányozni, javaslom, hogy feltétel nélkül írass ki vele valamit, ami a Start függvény törzsében (vagy ott ahol éppen látni szeretnéd) kap értéket, abból látszik, hogy rendesen fut-e, ha valamiért kétségeid vannak. -
GlaP
csendes tag
Ebben a kódban nincs megadva stop, target, megengedett eltérés a pillanatnyi ártól, vagyis meg van adva, csak mind 0. Emiatt ez így nem is működhetne, legfeljebb csak egy nem túl jól beálllított demoszámlán tudom elképzelni, hogy megy. Alparin szerintem nem menne, ott van valami alsó limit ezekre az értékekre.
-
Gh0sT
addikt
Ha gondolod, dobd át majd a mail címemre az expertet és megnézem a forráskódot.
OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,Slipage,SL,TP,"Buy"+CurTime(),NumeroMagico,0,White);
Slipage: érdemes megadni 2-3 körüli értéket
SL: ide adod be az akutális stoppot, de nem pipben, hanem árban, tehát mondjuk EU-n 1.4852
TP: hasonlóan az SL-hezÉrdemes ezeket változóként deklarálni az expertben, hogy könnyebben backtesztelhető legyen.
-
Gh0sT
addikt
Milyen hibaüzenetet kapsz az Expertek fülön? Ugyanaz a bróker, csak más a számla, esetleg más bróker? Ha utóbbi, akkor nincs eltérés a tizedesjegyek között?
SL-t és TP-t a megbízás kiadásánál a legegyszerűbb, nézd meg az OrderSend szintaxisát.
Milyen devizapáron lesz 300 pont az SL? -
Dzoli
tag
Csak megerősíteni tudom Fecdzo korábbi, Swoodinak tett javaslatát. Próbáljátok meg távolabbról, vagy nagyobb idősíkon nézni az eseményeket.
Egy elég ronda, de mégis trendszerű emelkedésből vettél példát (kék nyilakkal jelölve).
Ez nem kitörés, hanem szimplán a trend mozgásának a része. Tripla toppot (sárga X-ek) csinált, amiből lefordult, majd szépen törte a trendcsatornáját (piros nyíl). Ebből következett egy tartósabb esés.Bár, ami nagyobb idősíkon normális mozgásnak látszik, arra kisebben nyugodtan rá lehet mondani, hogy kitörés.

-
Dzoli
tag
-
Fecdzo
senior tag
Tőzsdén csak nyerni meg veszíteni lehet. Visszanyerni nem! Ha bukóban vagy/tok akkor nem szabad folytatni azzal a stratival, vagy nagyon szigorú körülmények között azonnal felül kell vizsgálni. Ami elment az elment...ez most kicsit olyan mint amikor tudod h ki kéne szállni de mégsem teszed...
-
Dzoli
tag
Valamelyik guru mondta, hogy pénzt nem lehet visszanyerni a tőzsdén. Újabb nyereséget viszont lehet csinálni. Amit egyszer lezártál veszteségben, az már múlt idő.
Én meg már el is felejtettem elindítani reggel a PETI-t, meg az Ami-t.
De most hogy így szóba hoztátok, ránézek.
-
Fecdzo
senior tag
Tudod mit jelent a pip? Mert ezek szerint nem igazán
, de segítek. Egyetlen pip alatt NEM a legkisebb elmozdulást értjük! Az a TICK. EURUSD esetében 1 pip a negyedik tizedes jegybeli érték. Ha a brokid ugynevezett 5 digites broki akkor értelem szerűen el kell végezni a megfelelő matematikai műveletet.Tehát mégegyszer tisztán....a pénteki max range az 101 pip!!!...

-
Fecdzo
senior tag
Nem mondom, hogy lehetetlen, de skalpból tuti nem lehetséges....vagy ha mégis akkor csupán idő választja el a nullázástól az illetőt!! Gondolj bele....és vizsgáld meg a chartokat. Ha túl közeli a stoppod vagy túl hamar 0-ba húzod a stoppot az életben nem leszel benne nagy mozgásban! Napi 5 kötésből (vagy többől) meg elérni a napi 100 pipet,hát nem könnyű...nagyon el kell kapni a tetőt, aljat,
Minnél alacsonyabb charton köt az ember annál hamarabb akarja zárni a pozit és ezzel arányosan sokkal nagyobb tőkeáttétet is használ....tehát vagy szét skalpolja a napot (és eredőben nagyon sokat veszít a spreaden!!) vagy trendet követ és nem csak egy instrumentumon hanem párhuzamosan keresi az adott setupot többön...illetve kitörésekre játszik fix profittargettel amit backteszttel igazolt!!!
-
Dzoli
tag
Itt az RSI indikátor: [link]
A főchartra úgy szoktam kitenni, hogy kézzel szerkesztem a sablon (tpl) filet.
Leírtam már korábban, próbáld megkeresni, ha nagyon nem megy majd segítek.
Nálam csak 100 pip a napi profitcél 0,1 lot kötésméret mellett. Ha ezt növelni fogom tudni, akkor elég lesz majd kevesebb is. Nincsenek nagy igényeim, egyenlőre ez minden anyagi problémámat megoldaná.
-
Dzoli
tag
Gondolkoztam rajta, feltegyem-e, de felteszem, legfeljebb majd kapom a kritikát, hogy így utólag már könnyű okosnak lenni. Én így szoktam gondolkozni, és kereskedni. Persze az itt bejelölt helyek az ideális beszállási pontok lennének, ezt azért nem mindig sikerül eltalálni, de nálam a lényeg, hogy ne rossz irányba vegyek fel pozit. Ha csak kicsit is, de lehetőleg minden kötésen nyerjek.
1-es szakasz:
Határozott esés, ami megáll egy trendvonal, és a 23,6 fibo szintjén, és fordul.
1 és 5 perces RSI extrém szintre ér, 5 perces stochastic, és MACD fordulót kezd mutatni.
2-es szakasz:
Elindul felfelé, és a perces indikátorok sorra vételi jeleket adnak. Jó risk/reward arányú beszállási lehetőség, és megy is 16-20 pip-et a 38,2-es fibo szintig, ami megfogja.
3-as szakasz:
Az ár hezitál a 38,2-es fibonál. Vagy folytatás lesz lefelé, vagy elindul tovább fel. 5 perces MACD nem fordul, perces időtávon viszont csinál egy teljes hullámot. A korábbinál picivel magasabb csúcsot üt, de nem tudja a 38,2 fölé berakott stopokat beindítani. Teljes lesz a bizonytalanság, hiszen 2* fordult a fibóról, perces MACD-ben divergencia, és az MA-k is összesimultak. Azután löknek rajta egyet lefelé, hogy a szűk stoppal rendelkező longosokat kirázzák, és gyorsan shortba ugrasszák a jó népet, akik nem akarnak a nagyszerű lehetőségről lemaradni. Hiszen ha csak a perces chartot figyelik, akkor azok az indikátorok most épp eladási jeleket adnak! Én ilyenkor inkább kivárok, mert tudom, hogy 5 perces időtávon még nincs jele a fordulónak! Majd a merítés után az ár lendületet vesz, és simán áttöri a 38,2-es fibo szintet, szépen kiüti a fölé tett stoppokat, és gyönyörűen megy felfelé még legalább 50 pip-et.
-
Dzoli
tag
A barsPerPair azt jelenti, hány gyertyáig visszamenőleg rajzolja a grafikont. 300 bőven elég, de ha régebbre is szeretnél visszanézni, lehet több, akár 3000 is. A "-" gombbal távolíts a nézeten, akkor jobban lehet majd látni az irányt, nem lesz olyan cikk-cakkos.

Az 5 perces MACD-t amúgy is csak tájékoztató jelleggel használom, a be, és kilépési jelet nem az adja. De a perces charton csak abban az irányban kötök, amerre az 5 perces is mutat, ellentétesen soha. Csúcsoknál, aljaknál pedig kivárom a kialakuló divergenciák végét, és utána kötök be ellentétes irányban, amikor már 5 percesen is biztos a fordulás. Ilyenkor általában elnyúlva fullad ki a mozgás, majd jön a hirtelen szakadás, vagy a határozott emelkedés egy trend vonalról, vagy egy fibo szintről.A Waddah beállításainál kikapcsolható a riasztás: Alert........: false
-
Boyfish
senior tag
Szia
Én is így gondolom, mert a megbízásod ugyanazon a részvényen nem lehet 2 árfolyamon a tőzsdén.
Egyébként itt a topikban mindenkinek azt ajánlom, hogy próbálja ki először a BÉT-et, majd virtuálisan NASDAQ stb. amerikai, német tőzsdéket....és a devizatőzsdét csak a legvégére, és kis lóvéval, mert az kirázza a magánbefektetőt a tőkéjéből, főleg ha kezdő.
Üdv Erik
-
.mf
veterán
próbáltam néhányat, de rosszakat fogtam ki, úgyhogy törölhettem és újratelepíthettem az egészet
Az lesz a baj, hogy a legújabb 5.20-ast raktam fel...Peti-exportot sikerült működésre bírni, és ha csak annyi a különbség, hogy elmenti-e vagy reggel előtte kézzel be kell importálnom az utóbbi pár napot, akkor nem halok bele

---
Érdekes a topic eleje, de még nem teljesen tiszták ezek az eszközök, amik ott és itt a végén említetek. Ha jól értem, az Oanda az ajánlott bróker, és MetaTrader az ajánlott/népszerű platform, amin keresztül kezelitek? Változott ez a helyzet azóta? Esetleg félreértek valamit, és itt is az egyiken (MT) csak elemeztek, a kereskedés pedig oandán? Ha esetleg megint tudnátok valami linket írni, ahol elindulhatok
Köszi!
-
.mf
veterán
Van benne valami: sajnos tényleg egy jól, de kis-közepes forgalom mellett épülő trendet (szabályos alakzatok, jelzések meg minden) is olyan simán vágnak le egyetlen nagy tranzakcióval 1-2%-kal lejjebb, hogy csak néz az ember. Ezért nem is nagyon heves, hanem csak fél-swing-jellegű automatizálásra gondoltam, néhány egyszerű paraméter mellett.
A forexban eddig a kicsi árfolyammozgások miatt nem láttam sok fantáziát, de úgy tűnik tévedtem. Most olvasom át a téma elejét, ennek még jobban utána kell néznem.
-
RussoS
csendes tag
Ajjaj...

3 napja töltöttem le 86(!) db indikátort egy oldalról a kb. 300 közül, majd mindet végigteszteltem MT4-ben, ebből első körben maradt 30-35, majd a második körben 10-15, végül 8db. maradt meg, amiket beépítettem a stratégiámba....
De azért megnézem, kiváncsi vagyok, van-e új![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hát így megnézve van pár új indi...kicsit meglesem őket

Sosem szabad megelégedni azzal, amink van...
Gracias Senor! -
Dzoli
tag
A sablon file tartalmazza, mi jelenjen meg a képernyőn, és a használt indikátorok tulajdonságait (paraméterek, színek, szintek, vonalak típusa, stb.)
Ablakokra van osztva a kép, de gondolom ez egyértelmű.
A <window>....</window> értékek között szereplő sorok kerülnek egy ablakon belülre.
Egyszerűen nem jó ablakba másoltad az MACD-re vonatkozó sorokat.
Feljebb keresd meg az ár chart ablakának a végét, és oda illeszd be az MACD-t. -
RussoS
csendes tag
Nekem is ugyanez a probléma...
Szóval elmentem az indikátort MT4-ben, aztán meg akarom nyitni a program files/metatrader4 helyen és nem mutatja az elmentett fájlt, így nem tudom megnyitni és átírni...
Amúgy tegnap leszedtem 86 indikátort, hát meghagytam vagy max. 10-et, a többi szóra sem érdemes...
Legalább tudom, hogy olyanok is vannak... -
Dzoli
tag
A Practice account menüpont alatt van egy videó, ami végig mutatja a lépéseket.
Nem túl bonyolult, csak a szokásos kérdések, név, cím, stb.
Dolgozol-e, mennyi a jövedelmed, és a megtakarításod.
Milyen devizanemben legyen vezetve a számla, és mekkora legyen a tőkeáttét. Most nézem, hogy ezt most már lehet utólag változtatni, régebben nem lehetett.
Szükséged lesz a bankszámlakivonatod, és a személyid scannelt képére is.
Küldenek egy megerősítő emailt, amit vissza kell igazolni azt hiszem, és utána aktiválják a számládat. Ide pénzt tenni bankkártyával, utalással vagy PayPal-el tudsz.
Haza pénzt csak a megadott bankszámlára küldenek, egy külön általad választott jelszó megadása mellett. -
Dzoli
tag
Már túl sokszor írtam, még a végén azt hiszik reklámozom őket: [link]
Sok mindennel lehet kereskedni, a számlanyitás egyszerű, kb. fél nap volt, a pénzt 10 perc alatt jóváírták a számlán egy kártyás tranzakció után. Több ismerősöm is használja, eddig nem volt senkinél semmi gond. -
Dzoli
tag
A tőkeáttét eleve adott a számlánál, az nem változik. 1:1-től, 1:500-ig választható a számlanyitáskor, brókertől függően.
A kötésegység mérete a "lot". Ez instrumentumonként változó méret, de általában 100000 egység. EURUSD-nél 1 lot mérete 100000 EUR, 0,1 lot pedig 10000 EUR. A tőkeáttét függvénye, hogy egy ekkora kötés indításához mekkora margin (letét) szükséges. EURUSD-n 0,1 lot-nál, ami egy 10000 Euró értékű tranzakció, 1:500 tőkeáttét esetén kell 20 EUR (10000/500=20), vagy ennek megfelelő más deviza fedezet. Ezt a tranzakció idejére zárolják a számládon. Ha jó irányba megy a tranzakció, akkor a 10000 EUR után számolt nyereséget írják jóvá a számládon. Ha viszont rossz üzletet kötöttél, akkor a veszteség addig vonódik a marginból, még az el nem fogy, vagy rosszabb esetben a számlán lévő további fedezet terhére, amíg nem nullázódik a teljes számla.
"Elméletileg" nincs különbség a demó és az éles kereskedés közt.
Nézd meg az Fxpro-t, nagyon sok mindennel lehet kereskedni náluk, részvények viszont nincsenek, csak CFD-k. -
vagamo
őstag
Ezt nálam is csinálja, ma besokalltam tőle és ismét visszatérek a petui_export programra annál ezzel a hibával nem találkoztam, a hátránya csak annyi, hogy a volumen adatok nem stimmelnek! A volumen indikátorokat ki is iktattam!
Ha beindul a pénzgyár befizetek a GIRProf-ra! Valaki használja valamelyiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Optoma UHD 38x , 4K projektor , 2026.7 hoig garanciaval
- Gamer PC - i5 12400f, RX 6900 XT és 32gb RAM + GARANCIA
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- BONTATLAN ASUS Prime Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 OC Edition
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tuti megdöntöm az elméletét
Az lesz a baj, hogy a legújabb 5.20-ast raktam fel...