Új hozzászólás Aktív témák
-
FJC
senior tag
válasz
Vhiktor #18040 üzenetére
https://1987studio-my.sharepoint.com/personal/tcl_1987studio_onmicrosoft_com/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fpersonal%2Ftcl%5F1987studio%5Fonmicrosoft%5Fcom%2FDocuments%2FShared%2FTCL%2FT615T03%2FT615T03%2DOTA%2FTest%20version%2FV8%2DT615T03%2DLF1V999%5FTest%5FVersion%5F10%2Ezip&parent=%2Fpersonal%2Ftcl%5F1987studio%5Fonmicrosoft%5Fcom%2FDocuments%2FShared%2FTCL%2FT615T03%2FT615T03%2DOTA%2FTest%20version&ga=1
Ez lehet hogy OTA...
Itt nézelődj:
https://forum.xda-developers.com/t/tcl-2022-google-tvs-p635-p735-c635-c735-c835-c935.4432635/page-47Meg itt:
https://t.me/s/tclupdates -
Saccco
nagyúr
-
-
agent11
tag
válasz
Vhiktor #17972 üzenetére
Én is tuti IMG-vel csinálnám először, nem bonyolult.
1. Pendrive FAT32-re.
2. Gyökerébe a file update.img néven.
3. TV-t kikapcsolni és a tápkábelt kihúzni, pendrive-ot bedugni
4. TV-n a power gombol nyomva tartva (TCL logo alatt közvetlenül) a tápkábelt visszadugni.Én jobban szeretem az IMG-t, mert gyalul, újraparticionál. Persze nekem azért is jobb ez a megoldás, mert semmilyen appot nem használok ezért csak a képbeállításokat kell megcsinálnom utána.
-
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #17919 üzenetére
Oké, ez így frankó, köszönöm. Movie módban nem villódzik.
Egyébként a Dinamic Tone mapping beállítás is változott ezzel a fw-vel.
Már nem csak ki és be lehet kapcsolni, hanem bekapcsolásnál 3 lehetőség közül lehet választani. Detailed Priority, Balanced és Brightness.
Bocsánat, ha nem pontos, angolul használom a tv-t és most emlékezetből írok. -
akkójóva
tag
válasz
Vhiktor #17629 üzenetére
Bfi-t hol lehet megnézni? Ha alapból be van kapcsolva, akkor még nem találtam meg, hogy kikapcsoljam, de külön nem kapcsoltam be.
Élesség 0-n van.
Most úgy veszem észre, hogy a PC hozza elő. HDMI1-re rá van kötve a gépem, és ha onnan átváltok tv adásra egyből jelentkezik a villogás. -
Pokolika
tag
-
aliali
csendes tag
válasz
Vhiktor #16917 üzenetére
köszönöm .
igaz hogy nem szabad 55tcl835 tvt , software frissíteni ?
kezdtem olvadni itt a topik bán.
tényleg olyan rosz a TLC garanciális támogatás?
Az 503-as firmware legújabb hibája, hogy a Plex pillanat álljal indul és nem a plex hibája. A redditen is panaszkodnak a TCL tulajok.Mikor beüzemeled úgy is keres frissítést, azt hagyd neki.
Utána ne babráld...
Kapcsold ki az auto update-t, olvasgasd néha a fórumot és mások tapasztalatai apján eldöntöd, hogy akarsz -e frissíteni.
Egy újabb firmware nem fog sokkal jobb TV-t varázsolni a meglévőből...
Persze ritkán vannak értelmes javítások is, de ne ugorj egyből egy újabb firmware -re, várd ki a bátrak tapasztalatait. -
aliali
csendes tag
válasz
Vhiktor #16807 üzenetére
Szia.
Van egy 4k set top boxom ( VU+ Duo 4K SE műholdvevő )
box nak HDMI 2.0 kimenete van
Video Resolution 576p, 720p, 1080i, 1080p, 2160p
Video decoding H.264/MPEG-4 AVC MVC H.265/HEVCkérdés az hogy :
mivel a TCL55C835 Tv-nek 4hdmi bemenete van , melyik Hdmi bemenetet használjam ?
HDMI 1 4k 144hz
HDMI 2 4k120hz
HDMI 3 -4 4k60hz
A set top boxon 4k, ultra HD , illetve Full HD és sima sd adásokat nézem -
ricsik
őstag
válasz
Vhiktor #16651 üzenetére
Valóságban semmi nem látszik. Akkor megnyugtattál, hogy nem vészes, én is így gondolom.
Amúgy hol tudom beállítani a tv-t, hogy ha kap egy 1080p jelet a Dunétől, hogy ne váltson felbontást, hanem felskálázzon? Kíváncsi lennék, hogy a felskálázást melyik csinálja jobban. -
HollywoodBoy
tag
válasz
Vhiktor #16621 üzenetére
Igen-igen, azt én is tudtam, de úgy gondoltam az eredeti kérdésemet, hogy valaki próbálta-e már a nem hivatalos Game pass app-al, vagy valamilyen chromium alapú böngészőből?
De amúgy azóta olvasgattam reditten, meg az egyik fórumtárs is visszajelzett, hogy az app-al eléggé döcögős a minőség és böngészőből még rosszabb. Viszont állítólag már lejár idén a kizárólagos megállapodás a Samsunggal és pletykálják, hogy jön Android alapú TV-re is az Xbox app.
Úgy legyen! -
HollywoodBoy
tag
válasz
Vhiktor #16601 üzenetére
Nagyon rendes Tőled, köszi szépen előre is!
Egyébként a háttér, amiért kérdeztem: éppen TV vásárlás előtt állok, és 400K körül látom a 65C835-öt és a Samsung QE65Q80-at is. Amit a "Milyen TV-t vegyek?" topicban olvasgattam és a Youtube-os teszted alapján láttam a TCL-re tenném le a voksot - főleg, hogy nem vagyok Samsung párti semmilyen területen. Viszont az Xcloud nekem elég fontos, mert a PC-m nem alkalmas komolyabb játékra, konzolt meg egyenlőre nem vennék és ha veszek is akkor sem biztos hogy Xbox lenne hanem inkább PS, viszont annak nagyon örülnék ha a cloudos játékokat tudnám nagy képernyőn játszani.
-
válasz
Vhiktor #16549 üzenetére
hát sztem pont nem olyan egyik se mint amilyet keres. a kodinál sourcet kell felvenni, libraryt kell építeni, frissíteni, javítani a fájlnevet ha szarul van megadva, plexnél ugyanez megfejelve a szerver-kliens kombóval, szóval rohadtul nem az a “kattintok és megy” megoldás egyik se.
én valami olyasmivel próbálkoznék, hogy VLC-ből castolni a beépített chromecastre. nekem még nem jött meg a tv, úgyhogy csak tipp.
-
randras_83
addikt
válasz
Vhiktor #16523 üzenetére
Mondjuk az 5-8 perc után kikapcsoló optikai kimenet azért okozott fejtörést nálam, ahogy a középen pöttyös kijelző is. Szóval nálam kettő 55C735-ből nulla az eredmény. Pedig a másodiknak szép képe volt de végül azt is visszavittem és marad a C725. Szóval azért van baj a TCL-nél is. Bár azt aláírom hogy ha olyan példányt sikerül venni ami hibátlan, akkor tuti vétel. Én már megvárom az új szériát, addig elvagyok a mostanival.
-
ricsik
őstag
válasz
Vhiktor #16442 üzenetére
Ez azt jelenteni, ha veszek egy 835-öt és csak média lejátszót nézek (24 Hz), akkor mehet a tv fixen 120 Hz-en, tehát nem kell leváltatni a tv-t 24Hz-re, ha kadenciahelyes lejátszást akarok és nem valami tv általi trükközést?
Ha bejön az AVR a képbe, gondolom, ha az is tud 4k / 120 Hz-et akkor az nem befolyásol semmit, csak ha nem tudja. -
-
mexel
veterán
válasz
Vhiktor #16442 üzenetére
Köszönöm, akkor jól értettem, csak féltem hogy az ellenkezőjét kellene gondolnom.
Így érthető.
Elvileg azért pár éva a tv-k tudják a 24p-t, még a régi samu plazmám nem tudta és pár 80-100cm-es darab. De a nagyobbak között nem tudom létezik-e ami nem tudja.
Nagyon várom már a tesztet, ha ez sem felel meg akkor marad valami használt Sony -
mexel
veterán
válasz
Vhiktor #16437 üzenetére
Ezt a 144Hz-re érted hogy nem lesz helyes a 24p lejátszás? ( éppen az lenne a lényeg hogy jó legyen hiszen azért használok CoreElec-es boxot a tv-khez.)
De a kadenciahelyes lejátszás már a plazmák óta működik.
Nem a 60Hz fárasztja jobban a szemet?
Vagy félreértek most valamit?
Az hogy s 24-et 48-on játsza ez nem feltétlenül baj szerintem -
mexel
veterán
válasz
Vhiktor #16379 üzenetére
Elhiszem, mégis a Sony-nak alapból minden szépen ott van a helyén, nincs semmi eltolódás, a samu-lg párosnál meg valami mindig odébb van szemre zöld vagy piros. Eddig kivétel nélkül mindig így láttam, és nyilván nem műszerrel hanem szemre. ( fekete fehér képnél nagyon látni, az eltolódást)
De ez csak szubjektív vélemény természetesen.
Persze nem mindegy milyen üzemmódok, általában én a fényerőt a maxról ami kb gyárilag vn mindig lejjebb veszem, nem szoktam cool vagy warm beállításokat használni stb. -
mexel
veterán
válasz
Vhiktor #16372 üzenetére
Sajnos nem
Anyukám nem tv guru de ő is azt mondta hogy a sony után igencsak rosszak a színek
Ezek a gyári beállítások nekem soha nem jönnek be, sokat állítgatok mindig hogy jó legyen, eleve a színek túl vannak nekem nagypon tolva, nem szeretem a túlságosan kifestőkönyv effektust -
mexel
veterán
válasz
Vhiktor #16370 üzenetére
Akkor ezért jó. Köszönöm! Meggyőzött egyébként, szívesen kipróbálnék egy ilyen tv-t.
Nekem a lényeg hogy ne legyen nagyon baclighjt bleed, az nagyon idegesít, és a mozgásmegjelenítés jó legyen. ( és a színeket se kelljen állítgatni mint a samun hogy a bőrszín legalább élethű legyen - Sony-n ez legalább tökéletes)
kicsit félek ezektől a márkáktól ( TCL-Hisense) de lehet hogy beválna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged