Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Kiskutya #6594 üzenetére
"A csúcs fényerő nem 300nit. Igaz aki kifejezetten hdr tartalmakat akar nézni vegyen magasabb fényerővel rendelkező tv-t!"
Nem értelek...
Alig három hete beszéltük meg, hogy a készülék csúcs fényereje 340, vagy 350 nit (10%-os ablakban is). Tehát ~300 nit.
Esetleg lemaradtam egy új hírről, és kiadott azóta a TCL egy firmware-t, amivel feltornázta 1.500-ra?
-
ndavey
tag
válasz
Kiskutya #6764 üzenetére
A Sony is új termék, annyi, hogy eMAG-on újracsomagoltként vettem és foltosodást vettem észre a panelen.. Ezért még garanciás is és vissza is tudom küldeni. Igazából meg vagyok vele elégedve, csak így már elgondolkodtam a TCL-en is. Bár nem tiszta, hogy local dimmingben van-e különbség köztük.
-
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #6652 üzenetére
Amit vettem onnan 2 filmet azok 4200 és 5500Ft volt.
Apple TV-n jobb árak vannak. Ott 1000-4000Ft között mozognak a filmek.
Mind2 helyen magyar 5.1-el vannak a filmek!
Olyan filmek érhetőek el Dolby Vision-ben amelyek lemezen max HDR10-ben jelentek meg illetve ami itthon lemezen 4K-n csak felirattal került a boltba.
pl. Tenet! Lemezen HDR10 felirattal. Play Movies-on Dolby Vision magyar 5.1! -
tobias40
veterán
válasz
Kiskutya #6617 üzenetére
Köszi a helpet,mingyá megnézem melyik szoft van rajta,mert nem talált frisset!
Már csak a kodi a kérdés de igazából amlogic box is van csak ha jó a tv-é is akkor nem kell másik eszköz!
Habár gondolom a filmek lejátszására legtöbben külső eszközt használnak nem a beépítettet...
-
-
Brandynew
őstag
válasz
Kiskutya #6517 üzenetére
Próbáltam a rendszervisszaállítást és nincs rádugva semmi, semelyik portjára. Amíg nem cseréltem le a gyárilag telepített firmwaret, egyébként nem tapasztaltam ezt a jelenséget, nem tudom, hogy azzal van-e összefüggésben vagy csak simán egy kis idő kellett, mire kibukik ez a hibája.
-
TIT
veterán
válasz
Kiskutya #6488 üzenetére
Hát igen csak nincs ips 32-esbe csak lg,az meg 80 és hd ready,ami vicc.
Szoftverre valami 10 jegyű számsort írt,de ne hiszem,hogy a kép jobb lenne+nincs üres pendrive.
Csatirendezés mindegy,néha csinálta tegnap,csak egymás után.
Melyik tv-je van anyósnak,neki is ilyen tucat rózsaszínes a kép mint minen multiba az összes tv-n? -
TIT
veterán
válasz
Kiskutya #6483 üzenetére
Köszi.
Képjavítóból 1 van ami a gyors mozgásokat javítja,a tv2 hd-n a transformersnél gyors mozgásoknál zajos,szemcsés a kép.
Oldalról a színek világosodnak,nem lesznek olyan teltek,a fejek is olyanok mint az 50ezres tvk-nél,maszat az egész,egybefolyik.
Tlc maga gyártja a panelokat?
A csatornarendezésnél néha begolyózik és amikor jobbra megyek felugrik a bal sarokba és nem megy sehova,ki kell lépni és vissza.
Fhd meg 32-esbe 100 körül van,blaupunkt elég gagyinak tünt képre. -
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #6428 üzenetére
Egyiket sem láttam élőben, DE:
-C715 esetén ha jól emlékszem akár itt topikon belül is volt panasz mozgásmegjelenítésre, de neked ezzel nem volt gondod (amúgy egyszer találtam egy nagyon részletes C715 tesztet, ahol leírták, hogy bizony van benne interpoláció (valószínűleg nagyon jó algoritmussal), de nem állítható), vagyis "szerencsés" vagy és kevésbé látod a 60Hz hiányait (bárcsak Én se látnám)
-LD-t tekintve meg az eddig olvasottak alapján a C715 is egy igen korrekt készülék és a most olvasott tesztek alapján a C728-nál hiába az ~1000 miniLED mégis van homogenitás probléma100 szónak is 1 a vége: Ha nem tervezel pl méretet növelni 65-ről 75-re, akkor szerintem kérdéses a váltás értelme
Félre ne értsd, eszem ágában sincs lebeszélni róla......sőt, ismerem az "érzést"
-
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #6423 üzenetére
Hiába a TCL/Hisense jobb üzletpolitika, azért Ők is figyelnek arra, hogy X összegért ne adjanak már-már "tökéletes" LCD-t
pedig képesek lennének rá.
Amúgy van itt egy még részletezőbb teszt [link] amihez már végképp gyanús, hogy kell a translate, de egész jól érhetővé teszi. Teszt alapján ha már mini-LED, akkor nem értem miért utalnak a bloomingra.......azt gondoltam volna, hogy ~1000 LD-nél ilyen már nem lehetséges (meg a mozgásmegjelenítést is emlegetik), de mindent összegezve a jelenlegi piacot tekintve ha nem lenne egy samu Q70R TV-m, akkor nagy valószínűséggel az LCD-kre jellemző kompromisszummal ezt a TV-t venném (~4.5m a nézési távolságom, így azért fél szemmel nézegetem a 75" vagy felette levő opciókat, de val marad a mostani 65"
)
-
Piftuka
veterán
válasz
Kiskutya #6334 üzenetére
"Nem tudom az a tudatlanság vagy lehet más típusnál több a jutalék....."
Inkább a tudatlanság. A gyártók képviseletének nem az a célja, hogy a televíziók technológiai hátteréről leoktassa a promótereit, hanem hogy a termékek marketing jellemzőit betanítsa nekik.
Az átlag vásárló számára a "QLED/OLED/FALD" kifejezések így is az "űrtechnológiára" utalnak, a promóter pedig hozzáértőnek tűnik a szemükben. Akik jellemzően csóri tizen-huszonévesek, erre a munkára mellékesként tekintve.
Ha még mindez zéró érdeklődéssel, motivációval is párosul, el tudod képzelni, milyen minőségű segítséget tudnak adni.
Egyébként nagy rajtuk a nyomáskényszer is. Beszéltem én is olyan ex-promóter sráccal, aki pár hónap után azért veszítette el ezt az állását, mert nem hozta a számokat eladásban.
Ilyen ez a világ.
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #6316 üzenetére
Nem!
A fényerő HDR10/HDR10+ esetében 90. Kontraszt 70.
DV alatt pedig ugye nem lehet fényerőt állítani csak kontrasztot. Ott is 70.
Most, hogy az LLDV képes lejátszómat kinyírta a villám a HDR10-es filmeket kénytelen vagyok HDR10-ben nézni. Hiányzik az LLDV általi plusz fényerő.
Nagyon elszoktam a HDR10-től... -
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #6309 üzenetére
Igen az a készülék a c728 valójában, a TCL honlapján van rá utalás hogy 72+-nak is nevezhető.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy vajon miért tesz valaki a fényerőt 39-re 100 helyett.
Hiszen a HDR megjelenítés lényege pont a minél nagyobb fényerő a fehér tartományban.
Amúgy a többi hasonló nálam. Mert kontraszt szintén 98, a fekete szint pedig 58.
A fényerőt meg biztos nem fogom levenni 39-re. Az marad százon.
A színhőmérséklet nálam eggyel van eltolva a normáltól a meleg irányba. A fehéregyensúly eltolást és erősítést nem állítottam, mert alapból jónak éreztem. Ezt majd azért kipróbálom.
Minden egyéb hókuszpókuszt trükközést kikapcsoltam. Még a mozgásmegjelenítés korrigálási lehetőségeit is.Én ugyan nem a gyári lejátszóval próbáltam, de mindenféle médiatartalommal megbirkózott, mind hang mind képi tekintetben. Játékot nem próbáltam.
-
mikrofon
veterán
-
Saccco
nagyúr
válasz
Kiskutya #6270 üzenetére
Van egy Acer monitorom, ami elvileg 400cd-t tud, ezt 20-ra állított értékkel használom. Feltételezem, hogy százalék.
A plazma TV is valami lehúzott értékkel üzemel. Viszont a hivatalos lapok szerint 1500cd-t tud.
Hétfőn megnézem még egyszer a TV-ket. Keresek olyat, aminek tudom, hogy csak ilyen 4-500 körüli a fényereje. Itt feltételezem, hogy a boltban maxon járatják a készülékeket.Viszont a C728 felára jelenleg nem tetszik.
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #6269 üzenetére
Gyorsabb a rendszer, HDR-nél magasabb lett a max fényerő, javított HLG megjelenítés.
Recon666
Igen HDR10 alatt alacsony a fényerő. Ez igaz. A valóságban is. De a TCL-nél ott a Dolby Vision ami alatt gyakorlatilag bele ég a mögötted lévő falba az árnyékod ha olyan a tartalom!
A DV meg eleve jobb mint a HDR10. -
BigBear
senior tag
válasz
Kiskutya #6192 üzenetére
Hajlok afelé én is. Cseszi a csőröm.
(Mondjuk trükkösek a drágák. Online a papírok közt szerződés (illetve igénybejelentés) 06.12. Jótállási jegy 06.18. Viszont a futár 23-án hozta, bár erről csak egy sms-em van, azaz 06.22-én jött, hogy másnap hozzák. Ilyenkor mi a valós átvételi dátum? Szerintem 23-a, de szerintük gyanítom, nem az... Bár a jótállási jegyen levő 18-a is jó még, a 14 napba beleférek.)
Nincs tapasztalata valakinek, T-hez vissza kell vinni az ilyen nagy méretű holmit, vagy futároznak ők esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65LS03AAUXXC) 165CM 4K Q-LED FRAME SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 43UR7800 okos TV - 4k, gari
- ÁRZUHANÁS! LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak)
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest