- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SONY LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Új hozzászólás Aktív témák
-
ndavey
tag
Sziasztok! Erre esetleg valaki?
[link] -
ndavey
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni C728-as szériával kapcsolatban (V8-T615T01-LF1V098). Melyik jelenleg a legfrissebb megbízható firmware? Olvastam, hogy V599-öt sokan felrakták, de már V605 is van, ha jól láttam. Melyik ajánlott ezek közül? A frissítést mindig kikapcsolt állapotból hálózatra csatlakoztatással kell installálni?
Köszönöm előre is! -
ndavey
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy hülye kérdés, de a biztonság kedvéért inkább felteszem, mielőtt olyat csinálnék, amit megbánokNem rég vettem egy C728-as készüléket, de nem tudom eldönteni, hogy van-e a kijelzőjén védőfólia és azt érdemes-e leszedni. Egyelőre csak az 1-1 db habszerű védőelemet szedtem le a képernyő 2 széléről, de ez a fóliaszerű réteg, ami mattabbnak tűnik, mint az alatta lévő kijelző, sehol nincs megkezdve, se légbuborékosodva, ezért bizonytalan vagyok, hogy védőfólia-e vagy a QLED-ek egyik sajátossága ez (bár ezen meglepődnék).
-
ndavey
tag
válasz
Piftuka #6873 üzenetére
Igen, így van. Panelhibás volt az XH90, illetve kiderült egy Sony márkaszervizben, hogy az eMAG már eladta korábban a tv-t másnak, mivel újracsomagoltként vettem, így az eMAG azt közölte felém, hogy nincs rá gyári garancia. A Sony szervizes viszont mondta, hogy le tudja papírozni nekem, hogy kicseréljék, de az is egy gyárilag felújított készülék lenne. Először belementem ebbe, mert amúgy tetszett az XH90, de aludtam rá párat és úgy döntöttem, hogy inkább kimaradok ebből és egy teljesen új készüléket veszek, a TCL pedig pont le volt árazva ugyanannyira.
Tulajdonképp még mindig megtehetném, hogy maradok a Sonynál és elállok a TCL vásárlásától, mert még elég friss ez az egész történet és konkrétan még nálam van a Sony is, mert még nem jöttek érte. (Ez is kicsit kérdéses számomra, mert a szervizes azt mondta, hogy elviszik ezt a tv-t és egy hivatalos Sony cserekészülékes dokumentummal kell visszamennem az eMAG-hoz visszakérni a pénzem. Elég átláthatatlan számomra, hogy milyen bizniszelések mennek a háttérben..) -
ndavey
tag
válasz
Kiskutya #6861 üzenetére
Én amúgy is a sötétet használom Dolby Vision esetén, de ez nem hiszem, hogy fényerősségbeli probléma lenne.
Saccco által tippelt tömörítéses beállítást még keresem, mert azon biztos nem állítottam még.U.i: Bocs közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam, mert képélességet írtál
Akkor ennek még utánajárok
-
ndavey
tag
válasz
Kiskutya #6850 üzenetére
Egyelőre sajnos még nem volt annyira időm állítgatni a TCL C728-at, illetve nincs is annyira támpontom, mint pl az XH90-hez egy csomó youtube videó a képbeállításhoz.
Az eddigi tapasztalatok alapján azt tudnám mondani, hogy színvilágban jobban tetszettek a Sony kicsit természetesebb színei (bár ezen is még valószínű lehet alakítani), illetve a távirányítója valahogy jobban kezelhető volt, mint a TCL-é. Ennél ha gyorsan nyomogatom valamelyik nyilat, akkor hirtelen begyorsul és túlugrik, meg talán egy nagyon picit lassabban is reagál a nyomásokra.
Mozgásmegjelenítésben viszont szerintem jobb a TCL, illetve a feketéi is lehet, hogy szebbek.Viszont van egy furcsa dolog, amit a TCL-nél tapasztaltam. Egyelőre csak netflix tartalmaknál vettem észre, hogy eléggé szemcsés/zajos a kép, és ilyen nem volt a Sonynál. Lehet, hogy csak szoftveres probléma, amit javítanak, illetve a beállításokban a DNR érték magasra állításával valamelyest javul a helyzet, de egy kicsit úgy is látszik.
-
ndavey
tag
Sziasztok,
TCL C728-as készüléken mit érdemes állítani a kép beállításokban? Sony XH90-ről váltottam, de a Sonyn jóval természetesebbnek tűnt a színvilág. Aki a hasonlóan természetest szereti, tudna javasolni beállításokat? Gondolom vannak itt olyanok, akik sokkal jobban értenek hozzá, esetleg már van egy bevált beállításuk. Előre is köszönöm -
ndavey
tag
válasz
Kiskutya #6764 üzenetére
A Sony is új termék, annyi, hogy eMAG-on újracsomagoltként vettem és foltosodást vettem észre a panelen.. Ezért még garanciás is és vissza is tudom küldeni. Igazából meg vagyok vele elégedve, csak így már elgondolkodtam a TCL-en is. Bár nem tiszta, hogy local dimmingben van-e különbség köztük.
-
ndavey
tag
Sziasztok, épp választás előtt állok, hogy legyen egy panelcserés Sony XH90-em, vagy vegyek egy új TCL C728-at.
Ti mit javasoltok? Melyik a jobb tv szerintetek?
Játék konzolom egyelőre nincs, de azt tudom, hogy arra jobb lenne a TCL. Viszont más tekintetben, mint pl képminőség, jobb lehet a Sony? Van valakinek tapasztalata mindkettővel? -
ndavey
tag
Sziasztok,
50" környéki tv-t keresek, főleg filmezéshez (netflix), kb 3 méteres távolságból, főleg szemből nézve. A keret 200k max, ebben az árkategóriában a C725-öt, P725-öt és P815-öt találtam. A többi márka közül a Q60-as Samsung férne bele. Melyiket tudnátok ajánlani és mik a lényegi különbségek?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- XPEnology
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- DELL T40 EMC Szerver
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest