Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesto78
aktív tag
Megtettem, hogy mindent reseteltem, azonban nem indult újra a TV csak kilépett a főmenüből és a újra be kellett adni neki a szokásos google engedélyeket, tv csatorna kalibrálást, stb. A telepített programok maradtak rajta és a beállításaik is.
Sajnos így sem működik a gyors indítás.
Gondolkodom, hogy a gyári visszaállítást megcsinálom menüből. Gondolom ezt törli a programokat is majd csak azt nem tudom, hogy az android frissítést törli-e.
Lehet vissza kellene küldeni javításra a TV-t is, ha nem működik rendesen.
-
redati
tag
válasz Ernesto78 #597 üzenetére
Igen elfelejt mindent. De mindenképp csináld meg, mert ráadásul főverziót is ugrottál.
A képbeállításoknál rámész a kontrasztra, (arra már nem nyomsz rá) és ott megnyomod a 6425
Majd felugrik a service menü (csak óvatosan)
És ott egy reset all, majd reset shop
Azt hiszem utána újra is indul -
Ernesto78
aktív tag
válasz Sacubitril #591 üzenetére
Ma frissítettem le a Thomson UC6406 TV-met vele, mert bíztam, hogy működni fog végre a gyors indítás funkció a TV-n, de sajnos még mindig nem megy. Alvó módba kerül, de bekapcsolni már nem tud, hanem villan a led hosszan egyet és kikapcsol a TV. Már unom, hogy várni kell egy percet míg betölt a TV.
-
xtrayeti
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
2 hete vásároltam TCL 55DC760 - ad TV - met.
A napokban azt vettem észre, hogy a kép és hangmódok választási lehetősége eltűnt.
Settings gomb megnyomására előjön a kép, hang, rendszer almenü.
Viszont képmenüben belépve már nincs ott a képmódválasztó legördülő menüsáv (pl.: Mozi, Sport...).
Ugyanez igaz a hangnál is. Ott sem látok módválasztót.Tapasztaltatok esetleg ilyet?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
redati
tag
Én is azt olvastam a többi külföldi honlapon, hogy eddig ez a legjobb. Feldobom rá én is
Az 534-re viszont panaszkodtak az Orosz, meg azt hiszem az Olasz fórumon is. Valahol azt írták hogy inkább visszatért az 528-ra. -
LilProphet90
senior tag
Köszi az infót, én leragadtam 526-nál. Első blikkre valamivel reszponzívabbnak tűnik.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
Sacubitril
újonc
válasz LilProphet90 #590 üzenetére
Nem, a legfrissebb az 528-as verzió, mely a TCL hivatalos honlapjáról is letölthető. Ez a legújabb stabil Android 8 (Oreo) kiadás, a korábbiakhoz viszonyítva messzemenően a legjobb operációs rendszer. Mindenkinek érdemes erre frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Új firmware
[link] -
redati
tag
A laptopod lehet hogy tudja a Gigabitest, de sajnos az összes modellben csak 100-as lan van ( számomra ez érthetetlen)
Így ha a tvdben AC-s a wifi, akkor szerencséd van.( Melyik modell is a tiéd?)
Ha nem, akkor lehet próbálkozni usb3-as lan adapterrel,de nekem nem sikerült. Persze nyilván rosszat vettem, azóta a ruszki oldalon már van link is az ebay-re amivel elvileg működik.
Vagy össedobsz egy mini pc-t HDMI 2.0a kimenettel hogy működjön a HDR is Persze ha a laptopodon van ilyen kimenet akkor nyert ügyed van[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
-
redati
tag
Az én tévémben sajnos csak 100-as lan van, és a wifi is csak n-es, így a hálózati lejátszás az 55 GB nál nagyobb méretű filmeknél már kevés. Így a mini pc-t használom HDMI 2.0a csatolón, erősítőn keresztül erre a célra. A kisebb méretű filmeknél pedig sztem es explorer - MX player a legjobb. Ráadásul az mx-nél lehet betölteni külső, vagy letölteni is feliratot. Külső kodek telepítése szükséges hozzá.
Egyébként Android 8-tól így van, ugyanis az Ntfs használatáért pénzt kér a Microsoft, amit a Google a nyolcadik droidtól nem szeretne fizetni. Ezért van az, hogy az összes külső ilyen program is fizetős. ( Persze vannak trükkök )
A Tcl is csak a saját lejátszójára engedélyezte, gondolom így olcsóbb.LilProphet90: Nálam a plex elég hálózati erőforrás igényes, már a 30GB-nál nagyobb méretűek akadoznak, kódolás nélkül, alapban átküldve eléri a 100-as lan határát. De ha ac-s a wifi akkor ott már rendben lehet.
[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
Köszi, hát, ez elég szomorú. Ez TCL-specifikus dolog egyébként, vagy Android-szerte így van?
A linkelt appot sajnos nem tudom innen letölteni, mert 404-et dob, de leszedtem máshonnan, viszont nekem nem működött. Az ES File Explorer (ami különben egy rettenetes program tele bloatware-rel) viszont látja az NTFS partíciót, és meg is tudok róla nyitni fájlokat pl. VLC-vel, de mivel csak egy adott fájlt nyitok meg, ezért a feliratot nem látja, mert az egy külön .srt-ben van... Most erre keresek áthidaló megoldást.
Ti egyébként nagyméretű, letöltött filmeket hogyan néztek, ha se az exFAT, de az NTFS nem megy a TV-vel? A gyári, fapados lejátszóval? -
R.P.
aktív tag
Sziasztok! Felraktam tegnap a v526-os verziót, viszont ma csalódottan tapasztaltam, hogy third-party programok (pl. VLC, Kodi) továbbra sem látják az NTFS-re formázott pendrive-omat, csak a beépített, buta lejátszó. Ez a hiba nálatok is jelentkezik? Tudtok esetleg rá valamilyen megoldást?
Köszi előre is. -
redati
tag
válasz LilProphet90 #573 üzenetére
Majd csak jövő hét végén tudom megnézni.
Lakás felújítás miatt dobozba került a tv[ Szerkesztve ]
-
Silvermann
újonc
válasz Silvermann #574 üzenetére
A legegyszerűbb nem jutott eszembe... simán felmásolni, majd SystemUpdate
-
Silvermann
újonc
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, ezt az v526 verziót hogy kell telepíteni?
-
LilProphet90
senior tag
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #571 üzenetére
Az 519 óta az instant bekapcsolást használom. Jól működik.
De lehet hogy most lesz ezzel az 526-ossal valami gond, mert néha csak úgy megjelenik az átlátszó csatorna lista. Illetve gépről, film nézése közben a jobb felső sarokban a HDMI infó.
Valószínűleg itt is meg kell csinálni a reseteket, amit most az egyszer kihagytam. Te megcsináltad a service menüből a reseteket?
Van még egy másik szervíz menü is, ahonnan ki lehet menteni usb-re a csatorna listákat, és beállításokat. Ez az 519 nél nekem még nem sikerült, de majd beszámolok róla hogy most működik-e. -
LilProphet90
senior tag
Nektek az 526-ossal hogy alakul a bootidő? 500-asban nagyon király volt, hogy az Android splashscreen után 8 másodpercen belül bebootolt, most meg talán több, mint hetes alatt volt (40-50 másodperc).
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #569 üzenetére
Talán majd a 9-es droiddal fog frissülni. De hogy mikor?
Igazából nekem ez a rendszer már teljesen megfelelő.
Jó, beállítható mozgás megjelenítés. Jó kontraszt, szép színek, mély fekete, elégséges fényerő. Széleskörű felhasználási mód a Kodi-nak köszönhetően. Stabil, gyors rendszer. Jól működő HDMI ARC, DD+ alatt atmos hangsávval. Szép HDR megjelenítés.
Nyilván van jobb, szebb, de nekem ebben az ársávban több mint tökéletes. -
redati
tag
Melyik verzió van most a tvden? Mennyire van tele a háttértár? Lassulására mindenki csak a 7-es droidnál panaszkodott. Akár a lengyel, akár az orosz, akár az osztrák fórumot ha megnézed, vagy itt is ha visszaolvasol, mindenhol rendben van a 8-as droid sebességével
Csak tippelek, de szerintem nem csináltad meg a szervíz menüből a reset all - reset shop párost. Nem ugyan az mint a menüből a gyári visszaállítás.[ Szerkesztve ]
-
balika011
senior tag
Csak nekem lesz minden frissítéssel egyre lassabb a tv?
U55C70A hackelés nem károkozás másnak, hanem valamit úgy használunk, ahogy arra készítésekor nem gondoltak.
-
redati
tag
Darabokban elérhető a v526
[link]
Este letesztelem. Addig is mindenki csak saját felelősségre.
És a service menüből a reset all-shop nem elfelejteni ! -
LilProphet90
senior tag
válasz andersen10 #559 üzenetére
Az a típus nem droidos, hanem saját rendszeres sajnos. Ha a beépített lejátszó nem viszi rendesen, akkor sajnos csak géppel való összekötés, Chromecast vagy tv box segíthet.
-
ladisz85
újonc
válasz andersen10 #559 üzenetére
Hogy tudom felrakni, ha nincs az app store-ban?
-
ladisz85
újonc
Sziasztok! Vettem egy THOMSON 55UD6326 típusú tv-t (tudom, hogy nem TCL, de ugye az övék és ugyanaz a rendszer is fut rajta, ha jól tudom) és legnagyobb meglepetésemre a lejátszója nem kezeli az srt feliratokat. Ti is tapasztaltátok ezt, vagy a TCL-eknél más a helyzet?
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #555 üzenetére
Nincs amazon Alexa
-
LilProphet90
senior tag
500-as FW-re jött már vkinek update? Bár ahogy elnézem a lengyel fórumot, 511-ről és 519-ről se mindenkinek frissített még.
redati: Működik a hivatalos Alexa-támogatás?
-
jagr68
tag
Az más kérdés, hogy a rohadék HBO GO továbbra sem megy.
-
jagr68
tag
Óóó! Felraktam az 511-et és rögtön le is frissítette az 526-ra.
-
Ernesto78
aktív tag
Sziasztok!
Lenne kérdésem a FW frissítéssel kapcsolatban.
Nekem van egy Thomson 49UC6406 Percee TV-m, ami ugye szintén TCL gyártmány.
A FW még az eredeti v353, már tavaly május óta, hogy megvettem a TV-t.
Többször kerestem rá a hálozati frissítére, de a mai napig azt írja ki, hogy frissítés nem szükséges.
Látom a v373 FW fent van a Thomson honlapján, de egyáltalán kell, érdemes lefrissítenem v373-ra, vagy majd kiadják egyáltalán az újabb android 8 FW-t?
Írtam a TCL-nek levelet kétszer, de soha nem válaszolnak.Használom a HBO GO-t a TV-n és nem merem lefrissíteni más nem hivatalos verzióra, mert lehet nem fog menni rajta, mert másnak nem akart futni.
Mióta frissítették a HBO GO appot februárban nekem is újraidul a TV-m tőle, bosszantó. Az HBO azt mondja frissítsek android 8-ra.köszi
[ Szerkesztve ]
-
Regron
csendes tag
Hello,
átfutottam csak itt az utóbbi hozzászólásokat, ha jól értem 511-nek kell fent lennie hogy felajánlja a networkos frissítést 526-ra?
Nekem 509 van és azt mondja, nincs szükség frissítésre.
Megéri vele bajlódni?
A Tv-m többé kevsbé jól megy mostanában, csak az HBO GO miatt folyton újraindul.
(DP660)[ Szerkesztve ]
-
jagr68
tag
Vissza akartam tenni a tcl.eu-n található verziót, de a XESS X2 lefagyott. A "frissítés" lement, de kurvára nem akar újraindulni! Letégláztam az egészet. Esetleg van valakinek ötlete?
-
jagr68
tag
Ughhh Nekem még v509 van fent
-
redati
tag
Először is sztem tájékozatlan vagy, mert hogy az Android az összes gyártó által kínált tv-n szinte ugyanolyan.Kivéve az adott hardverekre való optimalizálásokat.És egyedül itt vannak elvileg kis eltérések, gyakorlatilag meg mégis hatalmas ugrások. A legelmaradottabb gyártó ebben a témában ,ha jól tudom a Panasonic, meg a Sony. " Lehetséges hogy rosszul tudom". Ez egyébként alapból a Google kikötése lenne, pont azért, hogy ne legyen az a mizéria mint a telefonoknál. Erre sikerült a kedves gyártóknak, kivétel nélkül, egy rakás sz.r hardvert beleinplantálni az általunk használt készülékekbe, előidézve a régi akadozozós telefonokat. Egyszerűen nem értem, hogy hogy nem lehet beletenni legalább a több százezer forintos készülékekbe egy normális hardvert. Merthogy abban sincs jobb vas. Namost itt védeném meg egy picit a TCL-t, merthogy próbálja megoldani az adott problémákat, és nem szar.k a kedves vásárlóra fél éven keresztül (Sony), hanem reagál a hibákra, és megpróbálja javítani. Ezt olyannyira ki merem jelenteni, hogy nálam egy (v519) majdnem hibamentes béta softwarrel ellátott tv üzemel. És elvileg már kész a gyártó által optimalizált 8-as droid, ami vélhetően hibamentes, az összes általuk eddig kiadott androidos tvkre. Sztem ez így követendő példa lenne az összes gyártónak.
Ha legközelebb, tv-t kell váltanom (az 5 év garancia miatt is ez remélem jó sok idő lesz) akkor a hozzáállásuk miatt is őket választanám. Üdv. -
ovoid
tag
Köszönöm a válaszokat!
Nem ezt a gyártót fogom választani, de csakis az android miatt, mert szerintem, csapnivalóan nem felhasználóbarát!
És akkor még ott vannak a frissítésnek nevezett, akármik is, amik után fellendülnek a fórumok, hogy kinek mi rosszabb, mi volt jobb előtte, stb.. Hát ebből nem kérek!
Lejáratják magukat a gyártók ezzel az ótvar rendszerrel! De tudom, kinek a pap, kinek a .....
Üdv a kitartóbbaknak!A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
ovoid
tag
Urak!
A tv-k androidjai minden tv-ben ugyanazok? Lehet hülye a kérdés, de megakarok nézni több oprendszerűt, összehasonlítás végett.
Ha valaki ismer több félét, melyik tetszik a legjobban, melyik a leg testreszabhatóbb?
Az androidtól feláll a szőr a hátamon, állandóan eszembe jut a teló !
Most egy Sharp van a falon, de az is hitvány kezelőfelületű.
Persze tv-t akarok venni, nem oprendszert, de az sem állapot, hogy hülyét kapjak, ha nyomkodni kell....
Jó lenne olyan, ahol azt, amit sohasem fogok használni, ki lehetne lőni! Reménytelen?
Üdv.A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
redati
tag
válasz Sacubitril #522 üzenetére
Na ezt a két tv-t nem igazán értem kinek szánják.
Érdemes lenne egy kicsit hozzátenni, és nézni egy komolyabbat.
Nem ajánlott kategória.
Az egyik full hd, a másik meg 1366x768 2019-ben
De nem csak ezeken van 8-as gyári droid, több idei modell is van Pl.:
[link]
Alap esetben egy sima átszámozásrol van szó
A verziószámot még nem tudjuk
De hamarosan több infó lesz. Én jelenleg a v519-est használom -
Sacubitril
újonc
A boltok polcaira kerültek a TCL által a januári CES-en bejelentett, mesterséges intelligenciával rendelkező ES56 és ES58 sorozatú tévéi: [link], [link].
Ezeken a készülékeken már gyárilag Android Oreo (8.0) operációs rendszer van telepítve. Nem tudja valaki, hogy milyen verzió? Miért nem lehet a hivatalos honlapól letölteni a szoftvert?
-
ovoid
tag
Köszi!
Igazad lehet, de nem monitort akarok venni
Programozó koromban egy kollégának az volt a mondása, hogy "jó program nincs, csak javított!".
Nos ez a mai napig tartja magát szerintem.....
Ezért a frissítések várása, hogy hibátlan lesz, a csodavárással egyenlő.
Nem is beszélve a telefonos androidokéról
Azért nyerésre áll ez a tipus, igaz szopacs van, mert a mm-ban nem lehet megnézni, sehol!, csak online forgalmazzák. Viszont van 60 napja a mókusnak a barátkozásra...
Üdv, és szép napot, mindenkinek!A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
ovoid
tag
Sziasztok!
Szándékomban áll venni egy TCL U55C7006 -t, 161990ért.
Végigolvastam a topicot, és nem vagyok elragadtatva tőle, főleg az android miatt!
De mégis, jó az 5 év gari, és a MM.-os 60 napos visszaküldési lehetőség.
Lebeszélne valaki róla?
Kössz!TCL U55C7006
A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
mrzoltan
csendes tag
Sziasztok!
Erről a modellről tud valaki valamit? TCL u55c7006
2017-es modell, a displayspecificaions.com-on a paramétereit megtaláltam... igazából valamilyen saját vélemény/tapasztalat érdekelne illetve, hogy ennek a modellnek a szoftverét lehet-e frissíteni, jönnek-e rá javítások?
Egy eltört kijelzős Samsung UE55NU7302 helyett szemeztem vele, (szimpi az 5év garancia)
Megkapom a Samsung árát abből kell "lőni valamit" vagy ugyanazt....
Vajon melyik a jobb választás? (az hogy ívelt/nem ívelt nem szempont, minden más igen)Ti melyiket választanátok inkább?
Köszi!
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TCL 40DD420 Tv és nem úgy kezelni a UPC mediacardot, mint ahogy azt én megszoktam más tv-nél. A kódolt adásokat tudom nézni, de maga a csatornakiosztás ABC sorrendben van nem a megszokott UPC sorrendben(ez több tvn is upc sorrendben volt eddig). A másik, hogy 3 percenként felugrik a kártya menüje kb 10mpre majd eltűnik. Ez elég bosszantó, kezeli de mégse jól a kártyát. Tv beállításoknál se találok olyat, hogy gyári visszaálítás.. Valaki tud adni tanácsot?
-
juarez21
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy orion T24D/PIF/LED tv-t. Olyan gondom van, hogy automatikus digitális csatorna programozás után nem tudom egyénileg beállítani, hogy melyik csatorna hányas számon legyen elérhető. Pl a 113 csatorna üres lenne, de még sem tudok oda rakni semmit, csak meglévő csatorna számot tudok felcserélni egy másik meglévővel.
-
redati
tag
Twitteren azt írják,hogy elindították a netes 8-as frissítést, és 3hét alatt mindenkihez eljuttatják.
-
Darabokra
senior tag
valakinek esetleg tapasztalat a Sony KD49XF7077 típussal? szemezek vele egy ideje.
-
LilProphet90
senior tag
válasz rasotamas #505 üzenetére
Szia!
Ha a smart rendszer fontos, akkor annyira nem ajánlom, ismerősöm annyira nem dicséri. Kijelzőként jó lehet, de akkor már ezt az LG-t is érdemes megfontolni, bár az 5 év gari és a 4K a TCL mellett szól (utóbbihoz azért 1-1.5 méterről kell nézni a TV-t, hogy látszódjék a különbség). A kijelző típusát nem tudom a TCL-nél, LG ugye IPS.
Az amerikai oldalak ajánlása ne legyen mérvadó, teljesen más termékcsalád kapható ott, mint Európában.
Ettől függetlenül mindenképpen jó vétel lehet a TCL is, nálam is bevált a márka.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Valaki próbálta már a TCL 43DP603 típusú tévét?
Gyakorlatilag a legolcsóbb 4k a piacon, a CNET és Linus is ajánlja a TCL-t.https://tinyurl.com/rasoapro
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #502 üzenetére
Kíváncsi leszek én is arra az 1-2 hétre
De arra mégjobban, hogy mennyire lesz hiba mentes. Reméljük a legjobbakat.Az meg hogy így kikerülnek ezek a béta verziók, úgy lehetséges, hogy a lengyel oldalon felkérték a felhasználókat,hogy segítsenek a tesztelésben. Email megadásával most is lehet jelentkezni. Persze támogatást is kérnek, cserébe küldenek tesztelt kalibrációt az adott típushoz. Az hogy miért nem zárt a fórum, az nekünk csak jó
Hivatalos frissítésből nem is volt több. A 6-osnál azt hiszem v174, a 7-esnél a v373 , és a 8-asnál v500. Ezek egyébként rendelkeznek digitális aláírással is. Ezért lehetséges ezekkel a helyi usb frissítés. És az esetleges visszaállásnál is fontos lehet.
Fuze: kíváncsi vagyok hogy mit reagálnak rá
[ Szerkesztve ]
-
LilProphet90
senior tag
Arra azért kíváncsi leszek, volt már szeptember, november, január De 1-2 hét azért már beláthatóbb időn belül van. Akkor elviekben már OTA is tudnánk frissíteni?
Bár amit még mai napig nem értek, hogy hogyan lehet az, hogy annyi szoftver letölthető a fórumokról, miközben én egy év alatt csak egy hivatalos frissítést kaptam, a 6 -> 7-et.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5