Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Astro szériás Logitech gaming headset jön a felsőházba
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaron14
őstag
Bocsi, kicsit off topik, de aki mostanában rendelt TV-t, ti kibontottátok a dobozt a futár jelenlétében, ellenőrizve, hogy nem-e sérült a TV? Vagy csak a dobozt neztetek meg kivulrol?
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz
interstate76 #1996 üzenetére
Nekem igaz X815 van de szerintem az a fényerő kicsit alacsony, kontrasztra is mehetne kicsit feljebb, van olyan hogy dinamikus háttér világítás?
[ Szerkesztve ]
-
kiralytom
aktív tag
válasz
interstate76 #1992 üzenetére
nagyon szépen köszönöm. én azt hittem ez a DLNA ennél a TVL-nél is csupán annyi lesz hogy a pc-n kipipálok néhány megosztást és azt követően viszonylag könnyen kommunikál egymással a két eszköz és a tartalmakat könnyen megosztva tudom élvezni ennek előnyeit a tévékészüléken.
-
interstate76
addikt
válasz
wallace 234 #1995 üzenetére
Igen, kezdőlapon van, köszi!
Az alábbi beállításokkal használom a TV-t (ha tudnék állítani a háttérvilágításon, a fehéregyensúlyon és a színtéren, akkor lehet, hogy a lentieken is változtatnék, de az előbb felsoroltak finomhangolása nélkül is ki merem jelenteni, hogy egészen jók a színek):
Üzemmód: szabvány
Kép/Speciális videó:
Kontraszt: 70
Élesség: 55
Szín: 48
Fényerő: 45
Dinamikus kontraszt: ki
Fekete sáv: magasMinden egyéb a szabvány üzemmód gyári beállítása.
-
wallace 234
őstag
válasz
interstate76 #1992 üzenetére
Rendszer menübe van olyan, hogy környezet, az kezdő lapon van? Autómatikus bolti üzemre vált, ha nem kezdő lapon van!
-
interstate76
addikt
Utóbbi, azaz visszamegy 100-ra, miközben a menüben már 50 körül vagyok.
Megvolt a szerviz menüs történet, de nem segített. Ha egyedi a hiba, az legalább nektek és a potenciális vásárlóknak jó hír! Megvárom a következő szoftverfrissítést, aztán ha nem segít, akkor gariztatom.
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz
interstate76 #1991 üzenetére
Ezt a fényerő állításos problémát nem értem teljesen, szóval elkezded levenni mondjuk 50-re és visszaugrik 100-ra a menüben?
Vagy csak látod hogy visszamegy 100-ra miközben a menü más értéket mutat?
Nekem ilyet nem csinál, ott marad ahova állítottam.Azt a szervíz menüs trükköt megnézted amit egy hete írtam? Előtte nekem össze-vissza ugrált a fényerő, attól elmúlt, ez más TCL tévéknél is megvan, külföldi fórumokon is panaszkodtak rá.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1991 üzenetére
Még 2 negatívum:
- fehéregyensúly-állítás nem működik
- hiába állítom egyénire a színteret, hiába állítok át bármit e menüponton belül, a kép ugyanolyan maradÖsszefoglalva: az áránál - szerintem - többet tud a panel, szoftveresen viszont egy trágyadomb a készülék, és itt nem az ún. okos funkciókról beszélek, hanem alap- és középszintű beállításokról. Ja, és persze a legfrissebb szoftver fut rajta.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1985 üzenetére
Na akkor egy kis összesítő a TCL 50DP600-assal kapcsolatos tapasztalataimról.
Pozitívumok:
- egész jó színek (erre még visszatérek)
- alacsony ár
- számomra észrevehetetlen input lag
- jól kezeli a gyors mozgásokatNegatívumok:
- lassú menü
- lassan kapcsol be. Ez azonban kiküszöbölhető/gyorsítható: Beállítások/Rendszer/Speciális videó/Azonnali bekapcsolás - ha ezt aktiválod, gyorsabban kapcsol be. Azt még nem tudom, hogy hátránya (pl. magasabb fogyasztás stand by üzemmódban) van-e.
- eldobálja a wifit
- betekintési szögek nagyon alacsonyak, aki nem szemből nézi, ne vegye meg!
- nem működik a hdmi-cec (itt T-Link)
- a leírással ellentétben nem működik a Miracast
- a hálózaton elérhető szerver(ek) a magyar menüben a bemenetek között az adathordozók megnevezés és egy pendrive piktogram alatt található(k) WTF
- utóbbi helyen látja azokat az eszközöket is, amelyek képét esetleg tükröznéd rá, de csak akkor mutatja az "okos csatlakoztatás" menüpontot, ha van a TV által látható dlna szerver a hálózaton. Ha nincs, akkor csak annyit ír ki, hogy "A TV-hez nincs USB-meghajtó csatlakoztatva!", tehát esélyed sincs arra, hogy átlődd valamelyik eszközöd képét a TV-re. Ekkora balfékséget még nem láttam.
- képjavítás nagyon gyenge közepes. Mondjuk ebben az árkategóriában nem is várható el, hogy többet tudjon, de ez is hozzátartozik az összképhez.
- a leggázabb dolog: ha megnyomom a home gombot és elindíom mondjuk a youtube applikációt, akkor a kép menüpontban simán tudom állítani a háttérvilágítást. Viszont ha valamelyik hdmi bemenet aktív, megy egy film, és ott próbálom levenni a háttérvilágítást, mert a fehér részek olyanok, mint egy enyhén kiégett fotón, akkor egy darabig csökkenti, aztán visszaugrik az eredetire (csak a világítás, a csúszka nem), és közben borzasztóan elcseszi a színeket is, csak a kikapcsolás segít. Emiatt 100-ason kell hagynom a fényerőt. Ha leveszem 50-re és utána újraindítom a TV-t, akkor is ez van. Akár szabvány, akár HDR-javítás, akár játék módban vagyok a kép menüponton belül. Szóval mondtam az elején, hogy egész jó színek, és hogy erre még visszatérek: azért nem nagyon jók, mert úgy tudtam elérni az ideálishoz legközelebbit, hogy pl. egy fehér kaviccsal felszórt ösvényen a túl nagy fényerő miatt egybeolvadnak a kavicsok. Ez szoftveres hiba, talán orvosolják, de ultragáz, ilyet más gyártónál még nem láttam.
- VA-panelhez képest gagyi kontraszt. Ill. a fehér az fehér, túlságosan is, de ips-en jobban látom a sötét tónusok közti eltéréseket, mint ezen a TV-n, és ezen csak rontana, ha lejjebb tudnám venni a háttérvilágítást.Fentiek között lehetnek olyan dolgok, amiket csak az én készülékem produkál, szóval ezt a háttérvilágítás dolgot pl. kipróbálhatnátok páran! Légyszi indítsatok el egy videót, állítsátok meg egy világosabb képnél és próbáljatok állítani a háttérvilágításon! Ha másnál megy, akkor egyedi hiba.
A beállításokat holnap tudom beírni, ugyanis most foglalt a TV, és a családi béke fontosabb, mint a topiktársak informálása.
[ Szerkesztve ]
-
kiralytom
aktív tag
Én ma újra elérhetőnek láttam.
Köszi az infót. Az biztatóan hangzik hogy a színek szépek és a 4k hdr is jól fest.
Tényleg örülnék ha sikerülne döntésre jutnom belépőszintű LG avagy TCL 50DP600.
Az előbbit sok éve használja a család több tagja is. Meg vagyok elégedve az én full belépő szintű full HD 32"-os kis tévémmel is.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz
kiralytom #1988 üzenetére
Segítek, a t-nél kifogyott, szóval ráérsz gondolkodni. Nekem az a bajom hogy nem tudom most egy belépő szintű 130-150ezres Lg vagy Samsung mellé odatenni képminőséget összenézni, egy régebbi ultraclear paneles Samsunggal meg nem fair összehasonlítani.
A képe amúgy csak sötét jelenetknél zavar, olyan IPS-esen szürke, egyébként szépek a színek, 4khdr demók nagyon jól néznek ki rajta. -
kiralytom
aktív tag
50DP600 Visszaolvastam a hozzászólásokat és vegyes érzéseim vannak rendeljek e.
A fájlmegosztás DLNA (ha jól tudom) könnyebb/nehezebb/ugyanolyan mint pl egy belépőszintű LG készüléken?
A képe kapcsán is úgy tűnt megoszlanak a vélemények.
A menüről esetleg tud valaki egy rövidke videót feldobni? Valahogy szeretn2m megkönnyíteni a döntést. Egy dolgot tudok csak, hogy a T-nél most olcsó de ennyit csupán. -
Ra3
őstag
válasz
A beállításokra én is kíváncsi lennék, most sikerült összerakni valamennyire elfogadhatóra, de azért VA paneltől én se erre számítottam, kábé tényleg olyan mint egy IPS, fekete helyett inkább szürke minden, az egyéb dogai mellett még ezt is emészteni kell kicsit, a hétvégén eldől hogy marad-e.
-
novinyul
veterán
válasz
Jöhet
-
interstate76
addikt
Nekem a wifi elég gyors az összes youtube videóhoz, viszont néha eldobja a jelet. Utána, amikor ránézek a hálózati beállításokra, minden működik szépen, de 1-2 naponta oda kell kóvályogni a menüben. Elég béna.
Viszont a képet most sikerült úgy beállítani, hogy közel olyan színeket produkál, mint egy jobb fajta ips panellel szerelt tablet. Amit viszont a VA panelnek tudnia kellene, azt nem tudja: a sötét részeken kevésbé látszanak a részletek, mint ips-en (vagy max. ugyanannyira), szóval aki nagy kontrasztot keres, az drágább vonalon nézelődjön!
Ha lesz időm, összeszedem egy hsz-ben a tapasztalataimat és leírom azt is, milyen beállítások mellett tetszik legjobban a kép.
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1983 üzenetére
Elméletileg arc on-rá állítottam az erősítőn én más beállítást nem láttam. De nagyon nem is szenvedtem vele eddig mert ment minden optikán csak most a tcl szilvat sajnos.....
-
wallace 234
őstag
válasz
Kiskutya #1982 üzenetére
Ha az erősítőnél meg a tv nél egyezik az Arc csatlakozók, akkor az erősítőbe a hdmi controlt nézd meg! Vannak erősítők, amiknél egybe van az Arc al és ha nincs engedélyezve akkor nem lesz hang! Ill ha külön van az Arc akkor lehet, hogy tényleg valami hiba van!
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1981 üzenetére
Szia! Igazából arc az LG vel se működött az lett volna az első hogy teszteljem szóval itt még lehet én is bamba vagyok. Van az erősítőn a hdmi hang kimenet pioneer vsx 323 ott az egyik vége a másik a tv arc hdmi csatlakozója. Az erősítőn menübe hdmi arc on. A tévén azokat bekapcspltam amiket mondtál tegnap. Optikát kihuztam ne zavarjon be. Minden eszköz ki volt kapcsolva utána be és semmi hang. Valamit kellett volna még állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Kicsit volt időm tesztelni a telekomos 50dp600-at, hát nem 100% hogy megtartom, azért van pár dolog ami zavar benne, ahogy korábban írtam a smart része nem annyira gond a külső box használata miatt, de pont emiatt nagyon kellene a HDMI-CEC, és az sehogy sem működik, hiába van bekapcsolva minden a menüben.
Ez egy tíz éves LG tévén is gond nélkül megy, nem értem mi akkora nehézség benne hogy nem bírták megoldani.
A wifi is nagyon lassú, 4/5-ös jel, a router mögötte van, és a yt app 240p-nél akadozik, ez mondjuk másnak lenne fontos a családból nem nekem, de legalább ez működhetne rendesen a smart részből, kábellel bekötve is ugyanez van, szóval a rendszerrel van valami.
Hétvégén még tesztelem jobban aztán meglátom mi legyen. -
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1978 üzenetére
Nem tudom mert előző tv-vel ment semmi gond nem volt minden ugyan úgy ugyan azokkal a kábelekkel kötöttem össze. Eddig csak 1 módon jelezta a tv a dts-t ha közvetlenül rákötött hdd-én volt az dts anyag. Se embyn keresztül se hdmi csatlakozások keresztül (Ps4) nem szólalt meg csak dd-ban a tv azt is írta ki! Valakinek nincs Ps4 amit rá tudna kötni? Jó lenne tudni hogy egyedi hiba vagy ilyen és esetleg lehet később szoftveres javítani. Az az érdekes hogy az emby is szépen kiirja a formátumot de hiába írja hogy dts 5.1 vagy dd 5.1 mindent csak dd 2.0 ba visz át az erősítőre!
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz
tothjani81 #1976 üzenetére
Ja ki be mindent. Ebbe a hang menüben nem sok mindent lehet állítani, minden variáció megvolt szerintem. A szerviz menüt meg nem néztem de lehet abba nem nyulnék bele.
-
Kiskutya
veterán
válasz
tothjani81 #1974 üzenetére
Ja azt meköszönném mert amúgy a tv tetszik és jó lenne megoldani. Szerinted van rá esély hogy valami frissítéssel megoldják idővel? Jó lenne tudni hogy csak nálam csinálja e vagy típus hiba hogy pl közvetlen rákötött Ps4-nél nem ismeri fel a dts-t. Nincs valami tcl support akivel lehetne beszélni?
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz
tothjani81 #1971 üzenetére
Optika! De mondom hdd röl megy a dts ps közvetlen tvre van kötve és dd nek írja a tv holott ps menübe dts van beállítva! Embyröl meg csak sztereó!
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz
Kiskutya #1969 üzenetére
Ez most már végképp nem értem. Netflix dd 5.1 emby dd 2.0 ha ugyan azt a fájlt atmásolom és rakotom külső hddvel a tv-re akkor kiirja a dts is és az erősítőn is átvált dtsre. Elméletileg atmegy optikán a jel az erősítőre a dts is de csak így. Akkor a ps miért nem dts ezt nem érem... És az embyt se 5.1 be játssza csak 2.0 aaaa megőrűlök!
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1968 üzenetére
Nekem az előző tvn megcsinálta hogy dd volt + neo de valami nagyon nem ok mert eddig mindent az embyn keresztül néztem ami a gépemen vannak filmek. Kipróbáltam és minden 5.1 film csak sztereó. A dts is meg az dd 5.1. Minden csak dd sztereó. Mindjárt kipróbálom a netflixet meg a saját lejátszóját külső hdd-röl.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1966 üzenetére
Az ok az előző tvn is így volt viszont az erősítő engedte rá a dts neot erre meg valamiért nem. Semmihez nem nyúltam csak az egyik tv böl ki a másikba be a kábel. Egyébként automatan van az arc nemtom miért nem mehet? Legalább az lenne jó! A Ps4et se értem miért nem dts elméletileg tudja a tv.
-
Kiskutya
veterán
Na kezdek idegbajt kapni arc nem működik. Ps4 dts nem működik valamiért a tv meg az erősítő és dd nek írja pedig ps menüben dts van beállítva. YouTube-on meg hbogo-on kimegy a hang viszont csak dd sztereó és az erősítő nem enged se dts nép se dd prol 5.1 be szét dobni..... A hangot nem lehet 0ra elvenni mert ott marad a hangszóró jele tvn. Ha 1esre felveszem akkor meg este csendbe lehet hallani hogy a tv hangszóróból is jön a hang.... Valami ötlet? Ja 65c715 a tv
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
50DP600
ExFat fájlrendszert nem támogatja!
Ezeket viszont igen: NTFS, Fat32 -
Ciccuka
veterán
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1959 üzenetére
Most melózok de megnézem ha hazáértem!
-
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1957 üzenetére
Köszönöm csak legyen minden ok! Nem szeretném visszaküldeni.
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1955 üzenetére
Azt nemtom lehet e de olyat nem is láttam a hang menüben hogy hdmiarc. Majd ha hazamegyek segíthetnél befotozom mit látok a menüben mert többek között a dts volt az egyik ok hogy nem us néztem a samsungokat. Meg itt másik tv nel írtatok valami szerviz menüt azt ennél nem lehet be hozni hátha ott is valamit csinálni kell. Egyébként tegnap néztem online frissitessel nem hozott updateet hozzá pedig abban bíztam hátha javítva lesz. Lehet csak én vagyok a béna hogy nem találom.
-
wallace 234
őstag
válasz
wallace 234 #1952 üzenetére
Hang-speciális videó-digitális hangkimenet-automatikus itt van ez a menü, ott nézd meg mire van állítva. Hdmi arc ot nem próbáltad, vagy nem is lehet?
[ Szerkesztve ]
-
abrakadab
csendes tag
Csak egy jó tanács Telekomos rendelés esetén...hivjátok fel őket telefonon ha online rendeltétek, mert vagy 3 napig bénáznak előtte és nem mindig látszik utána se a rendszerükben semmi. Agyrém...
-
Kiskutya
veterán
válasz
wallace 234 #1952 üzenetére
Az hol keressem audio beállításoknál nem láttam ilyet? Egyébként hdmi megy a ps-böl a tvbe a tv-böl meg optikan az erősítőre.
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz
smidipeti1 #1947 üzenetére
Jó döntés! Kíváncsi várjuk, hogy tetszik amint meg lett
-
Kiskutya
veterán
Tegnap nekem is megjött a tcl 65c715 még tesztelés alatt de valaki segítsen már aki használ Ps4et és erősítőn van a hang hogy oldotta meg hogy szóljon a dts. Ugyan úgy kötöttem össze mint az előző lgvel de hiába van dts-re állítva a Ps4 az erősítő dd nek látja. Eddig ilyen gondom nem volt.
-
Aaron14
őstag
Mai nap én is megrendeltem a TCL 65C715 típusú TV-t. Elvileg pénteken hozzák.
-
tothjani81
senior tag
válasz
smidipeti1 #1945 üzenetére
Szia. Én sosem nézem a márkát volt lg, pana, samu pana maradt a lányomnak 3d miatt. Samu q7 f behalt most kaptam rs cserejegyet de előtte vettem egy tclx815 öt és annyira meggyőzött hogy a samu helyére egy tcl c715 öt. Felület szokni való puritán android de veri a samu képwt. Fényerőben marad el. Jó választásnak tartom főleg ár érték arányban. Qled egy jó technológia. Nem ég be mint oled fényessbb kontrasztosabb élesebb mint hagyi led. Az ára meg kiváló. Ez az a tv ami sok ember vágya nagy szép jó és olcsó. Hozza azt amit elvársz tőlle és még azon is felül. Hangja meg maxximálisan kiemelkedő lapostv fronton
-
smidipeti1
tag
válasz
wallace 234 #1946 üzenetére
Köszi,nem kellet sokat győzködni magam, már meg is rendeltem TCL-t
-
wallace 234
őstag
válasz
smidipeti1 #1945 üzenetére
Természetesen TCL 65c715 öt ha megnézed, a képeket amiket fel tettek elég meggyőzőek, ill árba is ill 10 bites panel van benne, míg az lg be 8bit+frc. Tcl direkt ledes lg edge ledes! Itt össze tudod hasonlítani őket! [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
smidipeti1
tag
Udv mindenkinek.Tv vásárlás előtt vagyok ,a két kiszemelt példány TCL65c715 illetve Lg65sm8050plc(QLED vs.NanoCELL).Ki mit ajánlana?Amúgy Lg fan vagyok de nem mindenáron.Köszi a válaszokat
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1851 üzenetére
Van olyan 1080p-s filmem, amihez durván sok a 76-ra állított szín és a 80-as élesség. Az egyik lányom most néz a TV-n egy filmet és annyira sárgás volt minden szereplő bőre, hogy az hihetetlen. Ja, és kikapcsoltam a dinamikus kontrasztot is, így most vállalható. Szóval az előzményben szereplő beállítások a 50DP600-ashoz messze nem véglegesek.
-
inaxis
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég jelent meg itt a PH-n egy cikk amiben a TCL EC780-asról írnak. Van valakinek tapasztalata az említett készülékkel? Rögtön az elején felvetődött egy kérdés bennem mert a cikkben direct LED van írva, máshol edge LED-et írnak.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1938 üzenetére
Az adathordozók menüpont alatt, a Plex szerver mellett megjelent egy olyan ikon, hogy "Okos csatlakoztatás". Ha rányomok, akkor azt írja, hogy első lépésként kapcsoljam be a menüben a "Share&See" funkciót, de ilyen nincs a menüben, és a további lépések során amúgy is csak arról ír, hogy Windows Media Playerről hogy lehet adatfolyamot továbbítani a TV-re.
Ezzel 3 bajom van:
- a használati utasítás egy nemlétező menüpontra hivatkozik (gondolom, másik készülékből emelték át - nem egy nagy probléma, de azért elég béna dolog)
- tudtommal a Miracast képernyő-tükrözést jelent, és nemcsak média adatfolyam továbbítását teszi lehetővé, szóval a TV leírásával ellentétben nem tudja ezt a funkciót (vagy én nem találok valamit)
- amíg a bemenetek/adathordozók menüpont alatt a TV nem látta a Plex szervert, addig csak annyit írt ki, hogy "nincs usb eszköz csatlakoztatva". Szóval ha nem lenne egy, a TV által látható szerver a hálózaton, akkor a menüjében nem is lehetne megjeleníteni az "Okos csatlakoztatás" funkciót. Azért ezt "ügyesen" összehozták.Emellett nálam továbbra is hiába aktív a T-Link, semmilyen, a TV-re csatlakoztatott eszközt nem tudok irányítani a TV távjával. 2 mini PC-vel teszteltem, ebből az egyik ment korábban egy Toshiba, egy Samsung és egy Sony TV-vel, a másikat csak az utóbbival próbáltam - hibátlan volt. A TCL távjával egyik sem irányítható.
A képminőség ezerszer fontosabb, de a lassú menü mellett azért elég sok kis hiba van a rendszerben: van, ahol csak a magyar fordítás rossz (Media helyett Adathordozók név alá rejtették a hálózati funkciókat), de van olyan menüpont, ami csak akkor jelenik meg, ha van aktív dlna szerver a hálózaton (holott a Miracast-hoz erre nincs szükség), ill. - nálam legalábbis - nem igazán működik a T-Link és a Miracast sem.
A képről: sokkal jobb, mint vártam. 2 dologban gyenge:
- a betekintési szögekről már írtam, de ez engem abszolút nem zavar
- a képjavítás a fasorban sincs a Sonyéhoz képest. Tudom, almát az almához hasonlítsunk és ne várjunk el egy 80 ezres TV-től olyan tudást, amit sok 2-300 ezres készülék sem tud, de láttam már jobbat e téren. Fontosnak ez sem fontos, elenyésző mennyiségű sd anyag kerül a képernyőre.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz
Beniii06 #1939 üzenetére
Hát, gondoltam rá én is, de egyrészt nagyon át kellene kábelezni a dolgokat, másrészt pedig foglalt mindhárom hdmi-bemenet a TV-n (1 droidos mini PC, egy xbox360 és egy PS4 Slim van rákötve és mindegyiknek maradnia kell - legalábbis a PS5 érkezéséig
). Amúgy az esetek nagy részében kalandjátékok mennének rajta, szóval az input lag nem fontos.
-
Beniii06
addikt
válasz
interstate76 #1938 üzenetére
HDMI kábel nem játszik? Jócskán csökkenne az input lag, játék esetén ez fontos szerintem.
-
interstate76
addikt
Lenne egy kérdésem: hogy tudom egy win 10-es laptop képét kivetíteni a TCL 50DP600-asra? A win + P billentyűkombináció után, ha rányomok arra, hogy "csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőhöz", nem jelenik meg a TV. Mit kellene futtatni rajta, hogy működjön?
Android alól a T-Cast segítségével könnyű képeket/videókat/zenéket ráküldeni, de windowsra csak fizetős applikációkat találtam, ráadásul azt szeretném elérni, hogy pl. egy, a laptopon indítot játék a TV képernyőjén jelenjen meg, szóval nem média adatfolyamot szeretnék ráküldeni, hanem külső, vezeték nélküli kijelzőként használnám. Sonyval ez ment simán, itt egyelőre nem találtam rá megoldást, pedig - papíron legalábbis - Miracast-képes a készülék.
Van valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz
tothjani81 #1929 üzenetére
Ok, köszi!
-
Aaron14
őstag
válasz
tothjani81 #1929 üzenetére
Betekintési szögekről tudnál nyilatkozni, milyen?
-
Aaron14
őstag
válasz
wallace 234 #1932 üzenetére
Koszi! Bar nekem az se mindegy, melyik oraban hozzak. 😅 Sokat dolgozom, nem vagyok tul sokat a lakasban 8 es 17 ora kozott, mas meg nem veheti at. 😫
[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
Kicsit off topic, de Telekommal mennyire lehet egyezkedni, mikor hozza ki a TV-t? Csak azert merem itt feltenni a kerdest, mert jelenleg tobb ember is rendelt TCL-t a Telekomtol.
-
tothjani81
senior tag
válasz
interstate76 #1921 üzenetére
Nem ilyen a képe. Szép képe van és nem csak ár érték arányba hanem alpból. Mostani qled samukat kenterbe veri az tuti. 1gen q7 est váltott nekem ez a tv. Fényerőben picit gyengébb mit a q7 de kb ennyi. Ja és nekem a szinkezelése aTcl nek jobban tetszik.
-
Gino20
őstag
Egy kis TCL C715 teszt
Ár/érték arányban abszolút javasoltnak tűnik. ,,Ragyogó kép, borotvaéles gyors megjelenítés az 50Hz ellenére is, jó kontraszt, gazdag színek, vagyis egy nagyon korrekt és jó TV". Egyedül a feketét említik valamelyest negatívumként, de gyanítom az sem vészes, főleg ha ezt megkapja az ember Telekom listaáron 270-ért 65"-ban -
novinyul
veterán
válasz
interstate76 #1925 üzenetére
VA panel sajnos ilyen, ezt a haverom elmondta mielőtt megvettem. Nekem szerencsére a nagy szobába szinte teljesen középre került a tv
-
interstate76
addikt
válasz
novinyul #1924 üzenetére
Örülök, de szerintem nekem is jól jönne egy profi kalibrálás (lehet, hogy a beállításaim felét kukázná). Saját szemre, ips panelek színeihez való hasonulást (a telefonom mellett időközben egy szintén ips paneles ASUS tablet képét is kivetítettem rá) és minél nagyobb kontrasztot célul kitűzve egyelőre ennyit sikerült kihozni belőle. Nekem tetszik, de ez totál szubjektív. Ami viszont nem az: így sokkal szebb, mint a youtube-os tesztvideókban. Azok némelyikén úgy nézett ki, hogy majdnem lemondtam a rendelést!
No de beszéljünk egy negatívumról is: a betekintési szögek a VA-panelek legalja szintjét hozzák! Volt már olyan, VA-paneles monitorom/TV-m, ami kontraszt terén agyonverte az ips-vonalat, és betekintési szög tekintetében sem sokkal maradt el mögötte, de ez a TCL nem ez a kategória, ezt szemből kell nézni. TV-nél sztem ez nem egy nagy probléma, de akinél ez gondot jelent, az válasszon másik típust! 10-20, talán 30°-os nézési szöget talán még elbír, de többet már biztosan nem, és most nem ínyencekről, hanem az átlagember elvárásairól beszélünk. Szóval e tekintetben a nagyon alacsonyra tett lécet is leveri a DP600-as.
[ Szerkesztve ]
-
novinyul
veterán
válasz
interstate76 #1922 üzenetére
Na akkor mindjárt kipróbálom -5-l, már így is sokat segítettél
-
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1851 üzenetére
A színhőmérsékletet levettem -5-re. Nem mondom, hogy drasztikus változásokat látok, az is lehet, hogy placebo, de így jobbnak tűnik.
Ill. kipróbáltam konzollal a játék módot és leesett az állam: egy ilyen olcsó, 50 Hz-es paneltől nem vártam volna, hogy jobban fog viselkedni gyors mozgások terén, mint pl. egy Sony 65XF7096 (korábbi TV-m, nemrég adtam el, szintén 50Hz-et tudott), de határozottan jobb! Ebben az üzemmódban egyébként nekem a színek kicsit túl vannak tolva, de játék közben nem zavart, sőt, kifejezetten jól nézett ki. Ennek ellenére biztos nem fogom kibírni állítgatás nélkül - ha sikerül belőni valami kevésbé harsány, de szintén jól kinéző állapotot, akkor majd beírom ide, hogy milyen beállításokkal sikerült elérni (egyébként a speciális videó menüponton belül, ha egyénire állítod a színteret, akkor lehet játszani az RGB alapszínekkel, szóval ott lesz elásva a kutyus). Ja, és az input lag az általam észlelhetetlen kategóriában van, szóval biztosan jobb, mint az átlag.
-
interstate76
addikt
válasz
tothjani81 #1901 üzenetére
A 4. képen a fehér furcsa egy kicsit. A fotó hibája, hogy kiégtek a világos részek (főleg a monitor, de a fénye által megvilágított arc sem szép), vagy alapból ilyen a TV képe?
Gondolkozom egy ilyen készüléken én is, szóval köszi előre is a választ, fontos lenne!
-
Ciccuka
veterán
válasz
novinyul #1918 üzenetére
Nem ismerem konkrétan a TCL TV-t. Lehet működik úgy is.
How to Update Software on TCL Smart TV - Fix it Now
TCL Roku Smart LED TV: How to Update System Software to Latest Version -
Ciccuka
veterán
válasz
ricsi0307 #1912 üzenetére
Ki kell csomagolni a bin fájlt a gyökérbe egy Fat32-es fájlrendszerű hibátlan pendrive-ra. Miután csatlakoztattuk az USB2.0-ás pendrive-ot a Software update menüt kell keresni. By USB-t kiválasztani, majd frissíteni a leírás szerint.
Mellékelt leírásban le van írva a procedúra:
Software upgrade procedure:
Unzip the file ‘V8-S586T02-LF1V445.zip’.
You will get a folder in the name of V8-S586T02-LF1V445. Please open it.
You will get a file in the name of ‘V8-S586T02-LF1V445.bin’.
Please save this software file ‘V8-S586T02-LF1V445.bin’ at the root of the USB drive formatted in FAT32 (do not save file in any other folder).
Insert USB drive in ‘USB 2.0’ slot of the TV.
Press the Settings button in the remote:
Press OK on the line: Support.
Press OK on the line: Software update.
Select By USB and press OK.
TV will verify the software automatically, and shows popup menu to inform the user about the “New software version: V8-S586T02-LF1V445.bin is found. Do you want to update now ...”
Now press OK on the icon: Update.[ Szerkesztve ]
-
abrakadab
csendes tag
Sziasztok, 65ös C715 -( főleg Tothjani81)ki mivel rakta fel a falra? Egy ilyenem lenne hozzá Maclean MC-710.
De ha jól látom ez 400*200 as VESA -s?előre is köszi!
-
Ciccuka
veterán
TCL 50DP600 Firmware (2020.03.09)
-
Kiskutya
veterán
válasz
tothjani81 #1901 üzenetére
Köszi jónak tűnik!
-
wallace 234
őstag
válasz
tothjani81 #1902 üzenetére
Jó képek! De hasonló tartalmú képeket, csinálj ha lehet! Akkor jobban látni, de az X815 nek se kell szégyenkeznie, de gondolom élőbe jobban látni! Köszi a képeket!