- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
A helyedben megtartanám, nagyon jó készülék.
Most akartam valami hasonlót nézni és meglepett hogy pl a Samsung QE55Q70T is gyengébb peak brightness-ben, illetve nem valódi 10bit a panel sem, jó 120hz de kb ennyi az előnye.
Emlékszem mikor megvettük ezt a tv-t és bekalibráltuk leesett az állunk.
-
dargelot
senior tag
Guide gomb megnyomásával nem az jön elő, hanem más. Sohasem tapasztaltam, pedig az 5xx verziókban eddig benne volt. A szutykolódást én is unom, mert régebben a WiFi-t dobta le mindig, most az jó, ellenben most a gyors indítás a rossz.
Viszont Android amivel sok előny is jön. -
monchichi20
aktív tag
-
monchichi20
aktív tag
Oké én most jelenleg a tv-hez ma estig 50cm re ülök, igaz a szeme majd kifolyó de látni hogy mi mi, viszont én arra voltam ki kíváncsi hogy van-e jobb beállítás filmezéshez, mert lehet látni azt hogy a háttér ilyen szemcsés (gondlom ha eredeti lemezt néznék akkor más lenne). Most PC módban van amd 8bp,cycbcr 4:4:4 en van így van hdr. Az egér is szürkés színű.
-
dargelot
senior tag
Nem tartom magam szuper embernek, de itthon kb 3 méterről meg tudom különböztetni a 4k és FullHD tartalmat. Anno amikor néztem ezeket a táblázatokat, hogy milyen közelről kéne nézni a nagy felbontást, hogy érjen is valamit, hát eléggé elcsodálkoztam.
A táblázat szerint a 49" 4k Tv-t max 1,8m-ről kéne nézni. Nem tudom, hogy hányan tartják magukat a táblázathoz, de nem hiszem hogy túl sokan.
-
monchichi20
aktív tag
A Dumbo 2160p es verziónál is volt az a szemcsésedés főleg a háttérnél, amúgy a tv-t majd 3-3,5m-ről fogjuk nézni.
Viszont letöltöttem a madvr-t és a sima mpc-hc-nál ha teljes képernyőn van valami és leviszem az egeret hogy pl beletekerjek, akkor elsötétül és kivilágosodik a kép mintha egyet vibrálna.
Nem tudom hogy az-e a baj hogy pc üzemmódban a felbontást 4096x2160-on használtam. -
fuze
őstag
Ééérdekes... azt hiszem a beállításaim beszinkronizálta google-ből így minden letiltott dolog itt is le volt tiltva reset után
A rendszer tényleg sokkal gyorsabb, vissza is aktiváltam egy csomó appot. még használható is. A HDMI kaotikusabb mint volt. Pedig nekem ez lett volna a legfontosabb. Nincsen Game Mode beállítás, a motion clarity On és OFF. Off-on van, de mossa a frame-eket amit én gyűlölök és szívem szerint kiírtanám a TV-ből.
Ez most csak így hirtelen. Fel kéne tenni azt az 509-et. Amúgy te nem frissítettél már? Én azt hittem...
Tévedtem, presetből van több. Most a Game külön van.
-
redati
tag
Zoltn, azt megkérdezhetem tőled, hogy a tvden gigabites a lan, vagy abban is csak 100-as a vezetékes lan, mint az enyémben.
Esetleg abban tud valaki segíteni, hogy van-e valamilyen usb 3as gigabites lan adapter, ami jó ehhez a tvhez?
Már vettem egy Android kompatibilist, de nem jó
[link] -
R.P.
aktív tag
Nálam éppen ellenkezőleg. Ha bekapcsolom, akkor látványosan elkezd vibrálni a kép, és a fényerőt is visszaveszi. Gyanítom, hogy visszaveszi a képfrissítési frekvenciát 60Hz-ről. A mozgások talán egy kicsit tényleg folyamatosabbnak tűnnek, de olyan az egész, mintha egy régi CRT monitort néznék, fél perc alatt elszédültem tőle konkrétan... Amúgy az enyémen csak On/Off állás van.
-
R.P.
aktív tag
Hát de nem őrület, hogy egy száz X ezer forintos OKOStévén ilyenekhez kell folyamodni, hogy használhatóan működjön?
Esetleg frissítést próbáltál telepíteni? Végigpörgettem a topikot, de ha jól láttam, nem sikerült erre a típusra senkinek sem telepíteni semmit - vagy elsiklottam valami felett? -
fuze
őstag
Ja, igen ez nagyon fontos! Minden a game mode-ban működik a legjobban! A többi konkrétan semmire sem jó... rángat a kép, szétesik stb. Szomorú, hogy chromecast-nál ez nem állítható és eskü néha látok valamiféle darabosságot gyors mozgásoknál és szappanopera effektus is elő szokott jönni.
-
redati
tag
Nálam csak akkor lassul be ha megy a 4k film.
Egyébként nincs vele gondom. Teljes kikapcsolásra van állítva, az instant boot helyett. Az Androidnak kell az újraindítás, mert sajnos kevés neki a 2GB ram, és hamart teleszemeteli 😀.
A 8-as egyébként már jobban kezeli, de igazán majd csak a kilences droid lesz a tuti erre a tvre. A Google is azt nyilatkozta hogy az sok lassulási hibát helyrehoz. Reméljük azt is megkapjuk még. A telefonomon is sokkal jobban fut a 9-es droid. -
redati
tag
Ez az Onkyo már zenére is fantasztikus, de persze csak biamp-ban hajtva a frontokat stereoban(egyébként kuka), és csak pure audió módban, és persze magas felbontású zenékkel megtámogatva. A mozi hangja, Atmos-Dtsx perfect 😀 Csak az a rohadt HDMI panel ne szarna be már megint, mint mindig állandóan]
A digi box nálam is egyenlőre pihen 😀 -
redati
tag
Már szeptemberben nyilatkozta a Tcl, hogy az összes kompatibilis tvre kiadják a 8-as droidot. Most nem rég olvastam valahol, hogy szíves türelmüket kérik, és januárban elérhető lesz a netes update.
Az erősítőd valóban tudja a hdrt.
Most néztem nálam is van ilyen anomália. Nálam a konfiguráció:
Windows 10 kmplayer x64 -> evolveo hdmi 2.0b kábel (amit itt fentebb linkeltem) -> Onkyo txnr646 -> evolveo hdmi 2.0b kábel -> 55dp660
Érdekes hogy a tv belső lejátszójával semmi ilyesmi gond nincs.
És szerintem az MX playerrel a legszebb a kép. -
redati
tag
Nálam nincs ilyen opció: Judder reductoin
A fakó résznél arra tippelnék, hogy nem megy át a HDR információ rendesen. A win10 is csinál ilyet a főoldalon, olyan fátyolos lesz a HDR on beállítástól az asztal. Valamiért nem kezeli rendesen. A HDR kikapcsolva szép a kép. Nálam a win10 alatt a kmplayer 64x verzió vált be. Ezzel a lejátszóval a filmet elindítva szépen át vált a tv hdr10 módra, majd a film végén vissza normálra. Milyen AVR-ed van? Tudja a HDMI 2.0a?
Mert ha sima 2.0, akkor azon nem megy át a HDR metaadat.
Illetve kabelfüggő is. Én ezt használom, és tökéletes:
[link]Nálad már a 8-as droid van a tv-én ugye?
Megnéznéd a software verziót? -
Seirei
tag
Halkan megjegyzem hogy az az 5 év garancia 0-nak is tekinthető mivel a szerviz ahová szól egy kirakat.
Kértem tőlük, hogy legalább bevizsgálásra vegyék be az elpattant panelű tv-m és adjanak róla nyomtatott,aláírt és pecsételt szakvéleményt válasznak annyit írtak hogy inkább nem -
redati
tag
Elvileg támogatja.
A leírásból :
Works with Android device (tablet or phone) running OS version Lollipop or later (5.0 or later). Mivel plugin&play ,elvileg működnie kellene a tv-n is. Annyit már kibogarásztam hogy HDMI 1.3 vagy 1.4 a kimenete
Az Android is azt hiszem a 6-os verziótól tudja az Atmos Dts-X hangsávokat.
Felraktam az appot a tv re, gond nélkül települt. Elindítva az applikációt várja az eszközt. -
-
Putu
kezdő
Ps4 pro elindítom a játékot (star w. bII., spider- man) következők jelenek meg: HDR10; 1080p60hz.
Kérdésem az lenne, hogy elvileg mind a két játék 4kHDR-es, akkor miért csak 2k-án jeleníti meg a játékokat? Minden videó kimeneti beállítás a tévén, ps4-en automatára van állítva. Neked, 4kHDR-ben játssza le a játékokat? Leírnád, milyen beállításokat használsz? -
szasanyi
félisten
Engem elsősőrban a képminőség és a készülék általános minősége érdekel. A jelenlegi LG tv-m sem egy villám vili a WebOS 3-mal (és csak a HBO Go, ritkábban YT van használatban mint ahogy ezután is így lenne). Esetleg a WiFi érzékenység, stabilitás, sebesség mér ami fontos lehet.
-
-
fuze
őstag
Nekem működik az HBOGO. De állandóan állítgatja a képminőséget, kurva irritáló. Telefonról castolva.
Ja, a fenti használata közben 2x már újraindult a TV. Nem értettem.Látom sok kérdés felmerült a TV-kkel kapcsolatban, párra tudok választ adni!
A fém távirányító légegere működik az x9006-al, de nekem nem jön be, a simát használom.
Interpoláció alatt ha a frame összemosást érted, akkor az x9006-nál van, de nekem volt előtte egy másik TCL TV, amin nem volt. Véleményem szerint jobb ha nincs, mert ha bekapcsol valamiért akkor minden szappanopera és az fúj.
Ez a modell QLED!
A fényerő szerintem hatalmas, összehasonlítva az előző TCL TV-mmel elég nagy a különbség, kisüti a szemem ha nem veszem lejjebb. Tény, hogy nappali fényben a 80% nagyon tuti.
Mozgásmegjelenítésben a Game Mode a legjobb! (Nem a preset, hanem azon belül) Nincs képkockaösszemosás, de fura rángások sem, szerintem nagyon jó! Érdekes dolog, hogy cast-nál a game mode nem jön elő opcióként és előfordulnak rángatások. Ez nekem szoftveres bug-nak tűnik, mivel a képösszemosás ki van kapcsolva, de néha beragad. Ilyenkor vissza kell kapcsolnom és újra ki.
Úgy gondolom, hogy egy szoftverfrissítés megoldaná, HA TUDNÁM FRISSÍTENIAmúgy szeretem
-
a2d2
addikt
Én is pont horizon go-t szerettem volna telepíteni, meg kodit, felmásoltam a fájlokat pendrive-ra, de a TV-n már csak a filmeket mutatja a fájlmenü alatt is.
Első lépésként valami fájlkezelőt kellene telepítenem, de hogyan ha nem látom az apk fájlokat?
Muszáj lesz bejelentkezni a google fiókba és az áruházból letölteni vagy van kiskapu? -
a2d2
addikt
Írtam a beszállító cégnek. Akkor van 5 év garancia ha Médiamarktnál, Emagnál vagy UPC-nél vesszük a készüléket.
Srácok ha lesz most akcióban kuponnapokon x9006-os akkor lehet nem várnám ki a DC760-ast.
Csak annyi a kérdésem hogy fel tudtátok-e tenni erre is az oreo-t? A dizájnon kívül jelenleg ezt látom még egyedüli gyenge pontnak a másokhoz képest. -
fuze
őstag
Ja nekem is oledig kell valami. 450ért sok az is. A media box sem fontos, hiszen a chromecast tök jó. A másikban is az volt, de pl Sony-nál olvastam, hogy azzal meg voltak bajok. Így viszont marhára nem érdekel az "okostv" eskü csak a chromecast+ valami rettenet buta menü jó lenne ami külön hardveren fut mint a régi tv-kben. Úgy legalább nem lenne laggoló hangerőállítás. Az a halálom. Persze az is a Youtube app miatt volt
-
zpapp28
csendes tag
A kérdés az, hogy hogyan lehet youtube-ot nézni a a TV-n youtube kliens nélkül? Bármi más app ami tud ilyet és nem lassítja be az egész tévét?
Amúgy mit szóltok a betekintési szögéhez? Tegnap bementem a MM-ba és elég jól látszik a különbség a tv-k között... Persze TCL nem volt kitéve
-
fuze
őstag
Úgy néz ki, hogy a legolcsóbb és a legdrágább modellekbe is ugyanolyan rossz hardver kerül az android alá. Ez azért elég szomorú. Meglátszik persze az oldal szoftverletöltési lapján is, ahol minden egyes modellhez lényegében ugyanazt a droid update-et szeded le. Ergo marhára nincs optimalizálva. Most kinéztem egy Sony-t pont ugyanebben az árban amit küldtél. Bár, hogy IPS, de az én szememnek valószínű az lesz a jó, mert a betekintési szögekkel a világból ki lehet zavarni ennél a VA-nál. Meglátjuk... Enyém is holnap megy vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged