- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata abban, hogy milyen módon lehet összekötni egy UPS-t (Borri B60-1000) egy olyan szerverrel (HP Proliant ML10 Gen9), amin ESXi fut?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
draco31
veterán
Azt hiszem feladom az FSP javítását, elfogyott az ötlet meg a tudás is hozzá. Kezdő szinten vagyok csak az elektronikában. Nagyjából 50Km-es körzetben senki aki értene hozzá, így majd valamikor bontás lesz belőle.
A két akkuval meg majd valamit kitalálok, ha már megvettem őket.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
*Ropi*
félisten
válasz SchumiBácsi #11097 üzenetére
Akkor miről beszélünk? Az a minimum, amit meg kell tenni a normális működéséért. Hajrá!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
őstag
-
*Ropi*
félisten
válasz SchumiBácsi #11095 üzenetére
Mikor kalibráltad utoljára az UPS-t?
-
őstag
válasz *Ropi* #11094 üzenetére
Én a fotóra már nem adok - úgyis tájékoztató jellegűek akkunál főleg.
Nem mintha az adatot nem lehetne elírni... mind1.Sztem várok, a héten tuti nem cserélek semmit mert kell a gép. Nem fér bele félnap technikai leállás sem, ha valami nagy gebasz van. Az új akkut majd berakás előtt megmérem, ha kell töltsek rá külön? Van arra alkalmas töltőm. Vagy küldjem vissza ha a feszültsége 12.6v alatt van? Állítólag tartósan ez alatt szulfátosodnak - rongálódnak.
1ébként tegnap egy játékkal PC felől teljes terhelést adtam neki ezt az UPS 40-50% körül jelzi ami 300wattnak felel meg. Nem volt baja.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
*Ropi*
félisten
válasz SchumiBácsi #11092 üzenetére
Kis terheléssel mehet, ha viszont odapörköl neki, akkor megnyekken. Meg kellene mérni a cellák feszültségeit külön: tippre elhúznak egymástól.
Ez a jobbik eset, hogy tévedtem (aránytalan a fotó: az alapján szélesebbnek tűnt).
-
nubyy
aktív tag
Hi,
Ti milyen szunetmenteset ajanlanatok ha csak annyi ideig kell birnia mig egy aramszunet eseten kikapcsolom a gepet ill. BIOS frissites alatt egy aramszunet ne kavarjon be.
A gep egy resze 1-2 heten belul cseres lesz, akkor egy R7 1700X, GTX 1070, 2 SSD 1 HDD lesz benne. A tap marad a mostani FSP Raider 550 - mas annyira nem hasznal sok aramot.
Nyilvan szeretnem minel olcsobban meguszni, de azert hulladekot nem vennek
Elore is koszi! -
őstag
válasz *Ropi* #11091 üzenetére
Ha kinyúlt az akku, akkor hogyan ment a PC 10percet ma délután mégis hálózati áram nélkül? Még leállításnál sem esett a százalék pedig az elég energiaigényes dolog lehet, és az UPS miért nem jelez akkor akkuhibát?
Rejtélyes ez... az akku meg nem tudom de sztem csereszabatosnak tűnik, főleg hogy ajánlják is az adott UPS-hez.
Itt a gyári akkupakk együttes mérete, míg a genesisnél darabra adja, de ha összeadom a szélességet kijön a gyárinál a 195,6mm helyett 196mm - ez nem gond szvsz, A magasság az érdekes de sztem a gyári 94mm nem tartalmazza a saru magasságot... a genesisnél beleveszi legalább is úgy tűnik, azért 97.5mm. Hosszra a genesis rövidebbnek tűnik 2mm-el.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz SchumiBácsi #11089 üzenetére
Egy 5 éves akku halottnak tekinthető. Meg is van a probléma oka: nagyobb áramfelvételnél bezuhan a feszültsége, és mivel a tünetmentes elektronikája is arról üzemel, így feszültségingadozásnak érzékeli, aztán leold.
Annak az akkunak a szélességét nézd meg, mert szerintem nem fog beleférni.
(#11090) Pubszon: Lila gőzöm sincs: még sosem használtam olyat.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Tudom, hogy a reddot akku nem valami nagy durranás, de helyben, szállítási költség nélkül elég jó áron csak ilyet tudok szerezni.
2db 12V 7.2Ah-s kell, egy SUA750I-be.
Mennyit várhatok ezektől az akkuktól?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
őstag
válasz A megváltó #11087 üzenetére
Értem, csak itt állandó terhelés volt, mert a gép mind3esetben úgymond üresben ment. Ebből kétszer kapásból hibernálta magát (természetesen akkor amikor a szomszéd szobában voltam - egyébként láttam volna hány% van az UPS-be... )
Ma viszont áthidalt folyamatos terhelés mellett. Mondjuk már több mint 5éves az akku, de akkor miért nem jelzi ha rossz? Vagy ez is megvárja mint az MGE amikor már végképp semmit nem tud hidalni, csak akkor már UPS-ről nem is fog indulni a rendszer mert még hálózati áram mellett sem kapcsol be? Az MGE ilyen, ha kukás az akku hiába van hálózat akkor se megy.
Időközben megtaláltam egy jónak gondolt jó árasított akkut. Nem várok tőle 5-6évet mint a gyári akkutól, de azért 3-4évet bír majd ugye? Ha jó a szünetmentesbe márpedig ajánlja akkor lassan bevásárolnám, amíg van villany
-
*Ropi*
félisten
válasz SchumiBácsi #11086 üzenetére
"Sztem a napsütés lehetett a ludas..."
A napszél lesz az, meg a Tachionok.
A viccet félretéve: nézessétek meg az áramszolgáltatóval a környéki elosztóban a betáp kábelt, mert tippre ott lesz egy bizonytalan érintkezés, ami miatt leold a megszakító. Amikor egy egész falu / lakótelep / utca / stb. egyszerre rázendít, az nagyon meg tudja rántani a felvett áramerősséget. Itt mellettünk Kelenföldön ugyanez volt: egyszer kb. 2 napig 6-8 méteres ívet húzott a trafó a vasúti sínek mellett, mire kijöttek megnézni...
Nem tudom, milyen feszültségtranziensek vannak nálatok, de a "Néha van egy halk kattanás a szünetmentesen belül és olyankor újfent USB leválasztás hangot ad a Windows. " tipikusan erre enged következtetni: van védelmi áramkör benne, ami túlfeszültségre (pl. földhurok miatt, az USB portnál) leold.
(#11087) A megváltó: Így van, pont emiatt privátban már írtam neki korábban, hogy végig kellene mérni a referencia feszültségeket, meg a töltőkört is.
[ Szerkesztve ]
-
A megváltó
tag
válasz SchumiBácsi #11086 üzenetére
A szünetmentesek is a feszültségből mérhetik hogy hány százalék van még az akkuban ,pl szóval valamivel jól megterheled, leesik a fesz kiírja 50%, majd mondjuk megszűnik a terhelés akkor meg megint azt írja hogy 80 %
y580 (I7 3610QM, 8GB, GTX660M, 1TB, HD) There is no fate but what we make
-
őstag
válasz *Ropi* #11085 üzenetére
Na most akkor fejtsük meg mi van
Most egy árva felhő sincs 100km-es körzetben, ezért nyomtak 10pernyi áramszünetet. Sztem a napsütés lehetett a ludas, ja és kezdésnek ahogy általában lenni szokott 3-4 le/visszakapcsolás is volt mire tartósan eltűnt a villany.
Az UPS 3perc alatt 92%-ra merült, de ebből 4-5% azonnal jelentkezik - ez első perctől fogva így van. Végül 5perc hidalás után csakugyan 92%-nál leállítottam a rendszert mert fontos hogy a gép áram alatt maradjon, a BIOS miatt (szar az elem nem akarok már vele szöszölni, ősszel várhatóan új gép lesz).
A kényszer-hibernálás tehát nem következett be, simán tudtam volna melózni a gépen 10percig ha tudom hogy ez egy 10perces áramszünet
Lehet akkor az USB kapcsolaton van valami? Néha van egy halk kattanás a szünetmentesen belül és olyankor újfent USB leválasztás hangot ad a Windows. Ilyen sose volt, pedig ez a kattogósdi is első perctől kezdve van. Aztán amiről még sehol nem írtam hogy akkuhibát egyáltalán nem jelez az APC, de kétszer valamiért akkor is hibernálta a gépet ebben a hónapban - csak most már nem tudni miért
-
*Ropi*
félisten
-
őstag
válasz *Ropi* #11083 üzenetére
Értem és pontosan hogy megy ez a kalibrálás?
Bár még mindig érdekes mert azért a veterán UPS-en is van teher, olyan 100-150watt körül biztosan... APC-n 150-300között változik, függően attól hogy játszok vagy sem a gépen.
Most már csak az akkut kellene meghatározni mert van három verzió és még mindig nincs döntés.
15k-40k-60k párban, a gyári kerül a legtöbbe nyilvánIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
*Ropi*
félisten
válasz SchumiBácsi #11081 üzenetére
Nagyobb áramfelvételű alkalmazásoknál mindenképpen érdemes kalibrálni, ahol az akkufeszültség hirtelen leeshet. Kis terhelésnél nincs gond: ott nincs akkora szaturáció az akkufeszültségben.
-
A megváltó
tag
-
őstag
Aztán ha már idetévedtem hozok egy kérdést.
Nem sokkal később, valaki ajánlott egy mindentől olcsóbb akkut.
Ezzel az a bajom hogy az előbb említett veterán szünetmentesben hasonló akkuk forognak legfeljebb 2évente. Mivel másodlagos szünetmentes emiatt nincs is agyonterhelve, így nem akkora gond ha idő előtt kikapcsol, rövidül az áthidalási ideje. A PC nem erről megy.
A fő szünetmentes az APC ami a PC-t viszi, adott esetben dupla terheléssel a veteránhoz képest, és mivel előfordulnak kisebb nagyobb áramszünetek, nem ritkán főleg majd ilyen nyarakon a 10-20perces áthidalások sem. Véleményem szerint ez az olcsó akku tuti nem fog 20percet menni másfél év múlva, míg a jóval drágább gyári még az 5ödik évben is ment 20percet a PC-vel... Érdemes tehát ezen az akkun spórolni?
Aztán ha már szóba jött az APC-t kellesz kalibrálni? Mondjuk úgy is kiderül ha nem jó, de mint írtam a veterán MGE-t nem kalibráltam sose, kérdés az APC is ugyanígy gondolja e majd.
-
őstag
válasz draco31 #11076 üzenetére
Sztem elszállt a töltésed, és/vagy nincs/nem volt rendesen feltöltve az akku amikor beletetted. És emiatt nem tölti. Akkufeszültségről véletlen nincs adat?
Ennek a kalibrálásnak meg nem tudom van e jelentősége, mert nekem is van egy ma már veteránnak számító szünetmentes és sose csináltam. Már 2szer raktam bele új akkut a gyári után - nincs baja. Megy, mint ha új lenne.
-
draco31
veterán
válasz draco31 #11078 üzenetére
Itt egy kép az elektronikáról.
Jobb alsó sarokban megy be a 230 a konnektorból.
Jobb felső sarok a venti.
Középen a borda tetején a trafóból jön, van rajta kicsi fekete, de ez csak a külső boritás. ha a csavarokra karom a multit, akkor 430-at mértem.
A két nagy kondenzátor két oldalán lévő vezetékeken van a két akku.
Középen sárga kék fekete hármas a trafó másik oldalába megy.
Bal oldalt alul pedig a 230 kimenetele.
Ja és kazán mellett volt 2 évig, szivattyút hajtotta.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz cinemazealot #11077 üzenetére
Multiméter szerint minden konnektoromon 230-233 van.
De most belegondolva, akitől kaptam, ott is amíg jó volt, szintén csinálta ugyan ezt, hogy a bementi oldalra azt írta, hogy 202 volt.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
draco31
veterán
válasz draco31 #11074 üzenetére
10 után újra elkezdte a ventillátorát járatni egy kis időre, most ismét ez csinálja. Azt írja, hogy 200V csak a bejövő. A program szerint hálózatról működik, most 13% nak írja az akkut. Lehet valami nem stimmel ezzel a szünetmentessel?
-
draco31
veterán
válasz A megváltó #11073 üzenetére
Meg volt a merítés, utána viszont nem üresen lett töltve még tegnap. Most is azt írja, hogy 23% az akku, és csak 3 csík van az akku mellett a 4-ből.
illetve reggel 7 előtt járt a ventilátora, ami ha jól tudom csak akkor tesz ha akkuról megy, áram pedig volt.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
A megváltó
tag
Írd le az ups típusát akkor meg lehet nézni tud e hidegíndítást.
-
cinemazealot
addikt
válasz zsombor1 #11069 üzenetére
Sok UPS csak úgy hajlandó életben tartani a rá kapcsolt fogyasztókat, hogy az egész rendszer előbb a hálózatról rendeltetésszerűen működött. Aztán beüt a ménkű, a UPS pedig a már üzemelő fogyasztók terhelését veszi át. Hidegindításról akkor beszélünk, amikor a rendszer előbb nem működött rendeltetésszerűen a hálózatról, hanem a UPS-t (rajta a ki- vagy akár bekapcsolt fogyasztókkal) hálózatról leválasztva indítod. Na, ilyenre nem mindegyik szünetmentes hajlandó, mert ezek az indulási áramok általában akkorák, amiket ők inkább igyekeznek megúszni.
Annak kiderítésére tehát, hogy képes-e erre a UPS vagy sem azt kell tenned, hogy a kikapcsolt UPS-t a konnektorból kihúzva próbálod bekapcsolni. Ha hajlandó így elindulni, akkor képes hidegindításra. Ha nem, akkor nem.
A mai számítógép tápegységek egyébként már akár 110 V-tól hajlandóak rendben elketyegni, tehát ha a generátorod csak pl. 190 V-ot ad le, az neki már elég. Ha viszont a UPS a fenti teszt alapján nem hajlandó hidegindításra, akkor valószínűleg az lehet, hogy számára az a pl. 190 V már nagyon kevés, azaz számára az már nem is megbízható hálózati feszültség, és ezért inkább be sem kapcsol.
-
Tamy
senior tag
válasz zsombor1 #11069 üzenetére
Az olcsóbb UPS-ekre ez nem igaz, azok nem szabályoznak, csak kapcsolnak. Amíg a hálózat felől minden ok, addig simán átengedik a fogyasztók felé (illetve szükség esetén tölti róla az akkuját). Ha a bemenő fesz. egy bizonyos szint alá, vagy épp fölé megy, akkor meg simán átkapcsolja a fogyasztót a saját akkumulátorára.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
zsombor1
csendes tag
válasz cinemazealot #11068 üzenetére
Nekem is ez volt a tippem, józan paraszti ésszel gondolkodva, hogy nem állít elő megfelelő minőségű áramot a generátor. Viszont arra is gondoltam, hogy a UPS-nek pont az lenne az egyik feladata, hogy a rossz áramból jót csináljon. Ezek szerint ez már annyira rossz, hogy nem tud vele mit kezdeni. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy ha olyan rossz áramot állít elő a generátor, a számítógép miért nem "panaszkodik"?
Ilyen hidegen indítás dolgokat nem csináltam, azt se tudom, hogy hogyan kell.
-
cinemazealot
addikt
válasz zsombor1 #11066 üzenetére
Tapasztalatokra mindenképpen számítunk. Köszi előre is!
(#11067) zsombor1
Érdemes lehetne rámérni az áramfejlesztő kimenetére, hogy az mennyire pontos, illetve mennyire tér el a névleges 230 V, 50 Hz-től. Gyanítom, hogy eltér, a UPS meg egyszerűen finnyás rá. Illetve hogy a UPS olyan modell, ami nem képes "hidegindításra", tehát amikor nincs mögötte stabil hálózat. És mivel a generátor feszültsége némileg eltérhet a hálózatitól, a UPS úgy tekinti, mintha az nem is létezne, és ezért be sem indul. Generátortól függetlenül próbáltad már hidegindítani a szünetmentes, hajlandó rá? -
zsombor1
csendes tag
Ha már felcuppantam ide, lenne még egy kérdésem. Van egy benzines áramfejlesztő generátorunk, amit akkor használunk ha félnapokra elveszik az áramot. Ha rákötjük a számítógépet, megy normálisan, viszont ha a szünetmentest kötöm rá, nem megy. Egy "hagyományos" szünetmentesünk van, 4-5 percig ment áramszünet alatt. (tudom, hogy valójában ezek erre vannak kitalálva: áramszünet, elmentem az adatokat, kikapcsolom a gépet)
Szóval, miért nem lehet a generátorra kapcsolni a UPS-t? -
zsombor1
csendes tag
No megrendeltem az nJoy-t, és egy Bosch Silver 63Ah, 610A-s akksit. Remélem, hogy menni fog, mert nem kevés pénz. Majd írok a tapasztalatokról ha érdekel valakit.
-
sanzi89
addikt
válasz cinemazealot #11064 üzenetére
Csak úgy lenne szerintem a legoptimálisabb, hogy a szünetmentes 20 percig bírja mondjuk akkuval, akkor 15 percig semmi se történik, és utána kapcsolja le a gépet. Főleg, ha egy szerver van rákötve, ahol kritikus, hogy csak akkor kapcsoljon le, ha muszáj. Pl egy fél perces, vagy pár másodperces áramszünet esetén ne kapcsoljon azért ki.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
cinemazealot
addikt
válasz sanzi89 #11063 üzenetére
Az talán orvosolható egy kis barkács megoldással: elmegy az áram, záródik egy pillanatkapcsoló, ami "megnyomja" a bekapcsoló gombot, amitől a gép elmegy hibernálásba. És ez talán jobb is, mint az USB, mert ez hardveres, az USB-s lekapcsoláshoz meg megfelelő szoftver is kell.
Kérdés persze, hogy minden OS-en beállítható-e, hogy gombnyomásra hibernálódjon a gép.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz cinemazealot #11062 üzenetére
Nekem is nagyon szimpatikusan ezek az eszközök, csak nagy kár, hogy nincs rajtuk egy USB port, hogy le tudja kapcsolni a gépet, ha már nagyon merülőfélben van az akku.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
cinemazealot
addikt
válasz zsombor1 #11058 üzenetére
Ha az egész PC konfiguráció pénztárgéppel mindenestül bőven (tehát mondjuk egy 1,5-2-szeres szorzóval is) belefér a UPS 500 W-jába, akkor elvileg jó választás lehet az az nJoy egy böszme akksival kiegészítve. Én ennek egy egyszerűbb külsejű, de nagyobb teljesítményű, ugyanakkor olcsóbb konkurenciájával szemezek egy ideje. Ennek nincs ugyan dekoratív LCD kijelzője meg lekerekített sarkú doboza, de mivel nem szándékom nézegetni, nekem bőven elég, ha csak megbízhatóan teszi a dolgát (ami azt illeti nekem a fém doboz még talán szimpatikusabb is).
-
zsombor1
csendes tag
válasz Pubszon #11059 üzenetére
Az nJoy-nál úgy nézem, hogy nem túl bonyolult a "modding". Eleve úgy van kialakítva, hogy autóakkut kell rákapcsolni krokodilcsipesszel. Az APC-nél gondolom, hogy bonyolultabb lenne ez a művelet, azt nem autóakkuval gondoltam, hanem a sajátjával. Inkább újat szeretnék venni mint használtat(cégről van szó, számla, stb.)
-
Pubszon
veterán
válasz zsombor1 #11056 üzenetére
Ja, hogy a moddingot is bevállalod!
Akkor vegyél használtan akku nélkül egy APC Smart 1500VA-t és köss be rá 2db 12V 36Ah-s autó akkut.
A második amit linkeltél az nem szinuszos, nem ajánlott aktív PFC-s táphoz, az nJoy-ról pedig nem tudok nyilatkozni, nem hallottam még róla.
Nekem lehet lesz egy eladó SUA1500I jövő hét végén.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zsombor1
csendes tag
Tehát, konkrétan, jobban járok egy ilyennel:
http://www.emag.hu/njoy-ares-700-ups-700va-500w-tiszta-szinusz-hullam-automatikus-ujrainditas-automatikus-feszultseg-kiegyenlites-pwup-of070ar-az01b/pd/DTZXY3BBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=6e01ec833a52a794851969616fc5e36d
+egy vadiúj, mondjuk 61AH-s Bosch Silver akkuvagy inkább ilyesmi:
http://www.emag.hu/apc-szunetmentes-tapegyseg-1400-va-700-w-rj11-line-interactive-bx1400u-gr/pd/DTQRCMBBM/??
Vagy egyik sem, akkor mondjatok jobbat.
-
draco31
veterán
válasz A megváltó #11050 üzenetére
Olvasgattam, ha jól értem, akkor merítsem le, és hagyjam terhelés nélkül teljesen feltölteni?
A ViewPower programban beállítottam, hogy 2 napja lett akku cserélve, de hiába mentek, elfelejti.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Pubszon
veterán
válasz zsombor1 #11054 üzenetére
Mivel nem nagy fogyasztó lesz rákötve, így nálad csak az számít, hogy minél több és nagyobb akkuk legyenek benne. De általában ez arányosan a VA/Wattal nő.
Tehát amibe megy 2db 12V 18Ah-s akku, az jó eséllyel bír majd több mint 2 órát. De ilyen akkuk általában az 1500VA körüliekbe megy.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zsombor1
csendes tag
válasz cinemazealot #11052 üzenetére
Szia.
Látom, te értesz ezekhez a dolgokhoz. Miután megjöttek az első válaszok a kérdésemre, már már azt gondoltam, hogy kezd világos lenni a kép, de most az az érzésem, hogy egyre sötétebb.
Nem is az a célom, hogy megértsem ezeket a dolgokat, nem igazán érdekelnek a sinusok és a cosinusok, csak azt szeretném tudni, hogy milyen szünetmentest vegyek, amivel meg tudom oldani a lentebb említett konfiguráció egy picit hosszabb idejű működtetését(persze védje is, meg minden ilyesmi). Ahol üzemel ez a gép, sajnos előfordul, hogy hosszabb ideig is áramszünet van.Üdv. Zsombor
-
A megváltó
tag
válasz cinemazealot #11052 üzenetére
Semmi baj úgysem lehet elégszer leírni.
-
cinemazealot
addikt
válasz zsombor1 #11048 üzenetére
A W (watt) és a VA (voltamper) közötti összefüggést korábban kifejtettem. Mindkét érték arra vonatkozik, hogy a UPS elektronikája mekkora pillanatnyi teljesítményt képes leadni. Azt viszont, hogy ezt milyen hosszan teszi (áthidalási idő), az már a mögé kötött akkuktól (azok összegzett kapacitásától) függ.
A "korlátlan" számú akksi rákötési lehetősége nyilván teoretikus, esetleg marketing adat. Azért azokat az akksikat fel is kell tudnia tölteni, az pedig nem mindegy, hogy néhány óra, vagy néhány nap alatt történik meg (vagy ha túl sok akksiról beszélünk, akkor soha).
(#11051) A megváltó
Mindig elfelejtek továbblapozni, hogy lássam, valaki válaszolt-e már a témában. Bocs![ Szerkesztve ]
-
A megváltó
tag
Va Watt között dolgok már szépen le lettek írva
röviden:
Va = volt*amper
Watt=va*cos fi
cosfi = teljesítmény tényező
cos fi régebbi szünetnemeseknél olyan 0,66 körül van pl APC SUA1000inet
Az 1000VA de csak 660watt[ Szerkesztve ]
-
A megváltó
tag
válasz draco31 #11040 üzenetére
Új akkumulátor vagy csere esetén be kell állítani a progiban hogy mikor volt akkumulátor csere,És kalibrálni is kell, olvass vissza, hogy az hogyan működik , asszem 30% terhelésnél kell a szünetmentest megterhelni lemeríteni , és feltölteni.Valamennyit tesz az is hogy 7ah nem 9ah-at vettél bele.
-
Pubszon
veterán
válasz zsombor1 #11048 üzenetére
A VA meg a Watt közel áll egymáshoz. Viszont ami neked kell az a kapacitás.
Elméletben lehet 1000W-os ami bír 1 percet de akár 1 napot is. Ez csak egy nagyon szélsőséges elméleti példa.
Az elektronika birkát 1000W-ot, de az akku meg lehet hatalmas is, viszont lehet olyan ami bír 2000W-ot de de csak pár percig.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zsombor1
csendes tag
Viszont annál amit kinéztem azt írják, hogy korlátlan számú autóakkut rá lehet csatlakoztatni, de meg van adva, hogy 700VA és 500W, akkor ez most, hogy van? Mert, gondolom én, ha rákötök 10 akkut, többet tart mintha csak egy akkuval használnám.... Vagy nem?
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv, nagyobb, tehát 1300W-os tápegység mellé keresnék szünetmentes tápot ismerősnek.
EVGA lenne, aktív PFC-s.
Kérdés ehhez a kvázi szinuszos nem igazán fog passzolni gondolom. Kérhetnék ajánlást?
-
Pubszon
veterán
válasz zsombor1 #11041 üzenetére
Nem vagyok nagy szakija, de szerintem minimum egy 1500VA-es kell, hogy 2 órát bírjon.
A gép monitorral 80-100W, a pénztárgépet nem tudom, de szerintem 10W körül. Ha legjobb esetben 100W az egész, akkor egy 1500VA-es ennyit tud.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Segítsèget kérnék szünetmenteshez. Nem nagyon értek hozzá.
Egy 800 és 850w áramfelvételű gépekhez (CM v1000 és eVGA 1000gq tápok) szeretnék szünetmentest. Elég stabil az áram hálózat, közvetlen a rack előtt 25A bizti ès túlfesz leveztő . Rack földelve. Ubiquiti mPower Pro-val mendezselve az áram felvétel. Volt egy pár vihar mostanában, pár pillantra volt ingadozós áram kiesés. Szóval ezt kellene áthidalni, nem kell hogy órákat bírjon. Néztem ki egy olcsó megoldást 1-1db Centralion Aurora 2200 ezzel működnének a tápok? Illetve a másik amit néztem FSP Champ Tower 3k.Szerintetek melyik lenne jobb megoldás? Milyen tapasztalatotok van ilyen UPS-ekkel? Persze azt látom hogy nem egy kategória a kettő. Esetleg ha hasonló árban tudok alternatívát ajánlani, azt megköszönöm
-
zsombor1
csendes tag
HP Compaq 8300 Elite Core i7-2600 3.4G -RAM : 16 GB, HDD: 120 GB SSD, DVD RW, Windows 10 Pro.
17" LCD monitor, pénztárgépEzekhez kellene egy olyan szünetmentes ami akár 2-3 óráig is bírja. Egy gyógyszertárban használjuk.
UPS nJoy Ares 700, 700VA/500W, ezt néztem, nem tudom, hogy mi róla a vélemény. Azt írják, hogy bármennyi autóakkut rá lehet kötni. (ez a hosszú idő miatt lehet érdekes)
Köszönöm a válaszokat.
-
draco31
veterán
válasz A megváltó #11039 üzenetére
Akkor okés.
Feltelepitettem a programját, az igaz hogy 9ah-s akkuk helyett csak 7-eseket raktam, de annyit jelentene ez kapacitásban? Összerakáskor még 50% ot mutatott, este már csak 37% ot.
Illetve valahol nem írja azt ki, hogy mennyi a fogyasztás watt-ban? Vagy esetleg ez csak akkor, ha akkuról működik?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Pubszon
veterán
Akinek van APC Smart UPS 1500 (SUA1500I) vagy 750 (SUA750I) az írna nekem privátot?
Lenne pár kérdésem.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
g0dl
addikt
Van egy APC be700-gr ups-em, ami eddig jól tette a dolgát, de egy biztosíték lecsapás után ( nem rajta lévő eszköz csapta le) folyamatos fütyülésbe ( na jó, fütyülésnek elég rekedt) kezdett, amit nem hajlandó abbahagyni. Jelenlegi állapotában a rá dugott eszközök közül a tápláltak nem kapnak áramot,csak a védettek. A mögötte lévő eszközök túlélték.
Ez a helyzet orvosolható? Mi mehetett benne tönkre?
-
draco31
veterán
Hello!
Van egy FSP EP1500-asom, még télen szereztem halott akkukkal. Most vettem bele kettőt, de amikor dugnám rá az akkukat, a negatívat rádugom, a két akku összekötöm, aztán amikor a pozitiv oldal jönne, akkor kapok egy kis szikrát a sarunál, így nem mertem összedugni. Ez normális így?
-
Guszti
aktív tag
válasz fkenny #11030 üzenetére
Géppel hozzá való kábelen összekötöd, ott van valami móka, h reset gombot hogyan kell nyomni, talán először hosszan, majd ha villog roviden 1* és ezután pár másodpercig hyperterminállal, vagy valami hasonlóval elérhető, most mobilról nem találok leírást, de annyi előre is, h nekem puttyal nem ment...
-
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Vettem egy jó APC Smart-UPS 750VA (SUA750I) tápegységet, akku nélkül.
Honnan vegyek bele megbízható akkut jó áron?
Ez a Genesis NP akku jó?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
fkenny
senior tag
válasz A megváltó #11031 üzenetére
Igen ezeket már próbáltam, sajnos sikertelenül.
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Volna egy APC SUA2200I szünetmentesem egy AP9617 management kártyával. Egy problémám volna, hogy sehogy sem tudom életre kelteni a management kártyáját. Állapotjelző ledjei szerint jó, már ki is resetelte, de DHCP-n nem kap IP-t. Megfelelő dokumentációt nem találok hozzá, hogy mi lehet az alapértelmezett fix címe... Próbáltam megkerestetni a Device IP Configuration Utility-vel, is de sehogy sem látta. ( közvetlenül számítógépre, vagy switch-re kötve)
Volna ötletetek, mi lehet a gond (velem )?
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv. Ádám
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
*Ropi*
félisten
-
xeri
tag
válasz A megváltó #11023 üzenetére
Igen, sorba van kötve a két akku, 27.2V a teljes töltőfeszültség. Külön a sarukon mértem a különböző értékeket. Azért lepett meg, mert a visszacserélt Ritarral pont 13.6 jutott mindkettőre. Egyébként a Genesis sincs 2 hónapos és azt sem használatban töltötte (amibe vettem, annak más baja is lett és még darabokban van).
-
Pecc
őstag
válasz A megváltó #11024 üzenetére
Megvan a kapcsoló, valóban három állású, led jelzi, hogy valamit csinál. Sensitiviy néven, úgyhogy ez lesz az. Na ezt letesztelem hátha valamelyik állásban jó lesz.
Köszönöm a segítséget egyenlőre -
A megváltó
tag
Fekete színű, annak biztosan tudom, van a hátulján egy pici kis mikrokapcsoló, és azzal lehet az érzékenységet állítani, mert világít rajta egy kis zöld led, ha nyomogatod a kapcsolót akkor hol erősebben hol halványabban világít , 3 állása van
Másik dolog röviden ,
Van egy webes felület a APC SMART UPS ekhez oda kell a felhasználónév/jelszó.
Agent Web Interface ezt keresd meg a start menüben, vagy ahova feltelepítetted a powerchute-ot, tűzfalra figyelj nehogy blokkolja,
Ha nem megy csak szólj nyugodtan[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
Sziasztok. Sokadjára ugyanaz a kérdés, de sajnos visszakeresve nem találtam egyértelmű segítséget.
Adott, egy sok éves smart ups 1000 SUA1000I kb egy éves akkukkal, áramfejlesztőről állandóan kapcsolgat kattog, csipog. Másik áramfejlesztőről is. Ezzel a powerchute valamivel szeretnék érzékenységet állítani win7 x64-en, olvasatom szerint lehet. Állandóan smtp szervert akar csinálni, a powerchutebusiness edition. USB-n vagyok rácsatlakozva, nem a soros porton. Mind a 3 program feltelepítve. Megadtam egy tetszőleges felhasználónevet és jelszót, de igazából arra sem jöttem rá minek. Mi a módja annak, hogy bármilyen módon, tudjam a számítógépen én ennek az érzékenységét olyan állapotba tenni, hogy ne csipogjon és kapcsoljon azonnal, minimális ingadozásra?Válaszokat köszi.
-
xeri
tag
Sziasztok,
van egy APC smart 1000-em, még régebbi szériából. A múltkor egy cellazárlat miatt kuka lett a két akksija (12V 12Ah gyárilag), és gazdasági okokból 7Ah-s került bele (ebben a felállásban is működött már korábban évekig). Ilyenből volt otthon egy Genesis és ahhoz vettem egy másikat, sajnos másik márkát kaptam (Ritar, az SOS-ben azt mondták, ugyanolyan minőségű). Az első Ritart 2 nap múlva vittem is vissza, a névleges kapacitásának 2/3-át se tudta, kaptam helyette másikat. Ez már jónak tűnik, bár még mindig hamarabb merül le, mint a Genesis (persze soha többet ilyet, de már késő), viszont a töltőfesz most nem egyenletesen oszlik meg, 14V felett kap a Genesis és kicsivel 13V felett a Ritar (az elsővel pont fele-fele volt az állás). Lehet ezzel bármit kezdeni? (azon túl, hogy ne legyek fillérb@szó és vegyek belevaló egyformákat )
Köszi. -
G@ß!
őstag
válasz A megváltó #11010 üzenetére
CSB-t vettem, szerencsére az akksicsere megoldotta a problémát. Köszi a segítséget!
-
Cs1csó
félisten
+1 Kstar Microsine 1000 el is felejtettem, a legfontosabb hogy valódi szinuszos kimenettel bír, ez elég ritka ebben az árfekvésben.
Bár ahogy nézem nem nagyon kapható sehol sem az emag írja hogy van de szállítói készletet ír ami kb. azt jelentheti hogy ha a szállítónak van akkor tudnak hozni de nekik nincs.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz A megváltó #11013 üzenetére
jesssszusom .-OOOOOOO .-)))))
(#11014) csicso82:
nem kell 10 perc nem kell 10 percvédje a tulfesztol, meg igen .... le lehessen allítani még a gépet, elmenteni a munkat ..... de jól érzem, hogy ez sem a 30.000-es kategória? .-((((
szerettem volna 50-bol megúszni ....
(#11013) A megváltó:
köszönöm!
... de sajnos nem vagyok képben ups-ugyben, .... a pénztarcamhoz mérten sokat akartam .-))))túlfesz ellen meg gondolom egy apc-s elosztó is megteszi
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Cs1csó
félisten
Szükséges a 10 perc? Azér kérdezem mert nekem 2 szempont volt anno: 1. a pillanatnyi áramkimaradásokat áthidalja 2. ha tartósan elmegy az áram akkor meg a telepített szoftver amint tudja állítsa le SZABÁLYOSAN a gépet, 1 perc múlva.
Ez az elvárt 10 perc fogja megdrágítani az ups-t
-
rii
nagyúr
sziasztok
lassan gépvásárlás lesz ... és szeretném védeni egy szünetmentessel ... esetleg olyan ami kibír 10 percet az alábbi konfiggal tudnátok ajánlani?
CPU: i7-6700k
MB: Asus Z170 Pro Gaming
RAM: Kingston fury /// corsair lpx 2400 mhz 4*8 GB
CLR: be quiet pure rock
SSD: 240 GB kingston fury - 2 db
HDD: WD blue ezex 1TB - 2 db
PWR: fsp hexa+ 400W
VGA: gigabyte 1050 ti g1monitor:
- 1 db 27"-os Lenovo ThinkVision P27q (61A8GAR1EU)
- 1 db 24"-os ips-es dell ......az összefoglalóban szereplő linken nincs i7-6700k, és amit talaltam régebben (corsair vagy mi cooler master) weboldalát, már nem találom ....
szeretném a lehető legolcsóbban megúszni ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
G@ß!
őstag
válasz A megváltó #11010 üzenetére
-
G@ß!
őstag
válasz A megváltó #11008 üzenetére
Köszi. Genesis, CSB, Fiamm vagy Yuasa legyen? (Az első három br. 5EFt, az utolsó 7,5EFt.)
-
G@ß!
őstag
válasz A megváltó #11005 üzenetére
Köszi.
Akkor intézek bele akksit.
12v7ah/20hr ilyet kell vennem. Van valami ajánlott márka/ajánlott bolt, ahol érdemes venni? -
-
cinemazealot
addikt
Sajnos konkrétumot nem fogok tudni mondani, csak hangosan gondolkozom. Ha az akkumulátor hibás, akkor egy új akksi vásárlásával megoldódhat a problémád. Azonban ez bizonytalan, mert ha az eredeti akku jó, de a UPS sz@rt be, akkor hiába az új akku, a szünetmentest attól még szervizeltetni vagy cserélni kell. Ha elviszed a szünetmentest szervizbe, ahol értelmes áron bevizsgálják és adott esetben javítják, akkor olcsóbban is kijöhetsz, okosabb is leszel (mi is, ha itt beszámolsz a fejleményekről ) és nem is kell új készüléket vásárolnod, esetleg még az akksi cserét is megúszod.
Szóval én a bevizsgálás mellett döntenék, ami lehet, hogy macerásabb és utánjárósabb, de mindenképpen praktikusabb... persze ez függ attól is, hogy milyen árat ajánlanak, plusz Neked mennyi az úti- és idő költséged vele, illetve ezzel szemben mennyibe fájna egy új UPS.
-
G@ß!
őstag
válasz A megváltó #11001 üzenetére
Azt egyáltalán ki lehet onnan bányászni?
Vagy csak kiforrasztani? -
mhn
tag
Sziasztok!
Ebben és ebben tud esetleg valaki segíteni?
Jelenlegi állás szerint a szünetmentesre van kötve egy modem egy router egy switch és egy NAS (2 HDD).
Most volt egy kisebb vihar, szokás szerint pont abban a 10percben kapcsolt ki a cucc amikor nem voltam a gép előtt, így megint csak azt hallottam, hogy elkezd folyamtosan sípolni és persze elment a net.Viszont áramszünet megint nem volt. pl a sütő óra simán mutatja a pontos időt.
Mint írtam a korábbi hsz-ben a manual szerint a folyamatos sípolás akksi hibát jelent. Csak azért nem egyértelmű (számomra), hogy ez a gond, mert mint írtam, érzékelhető áramszünet nem volt most (sem)
A ViewPower software annyit ír, hogy "UPS fault event".
Szval szerintetek rendeljek bele akksit (kb 11000Ft) vagy lehet más baja is van.
Volt az FSP előtt egy APC Back-UPS ES-em, amibe rendeltem akksit, viszont nem javult meg szval most szeretném elkerülni a pénzkidobást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest