Hirdetés
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daweee
őstag
---5000---
-
ML320
senior tag
válasz
Shadows #4997 üzenetére
Kaptunk egy szívhezszóló levelet a központi emilcímre:
Szegény, szerencsétlen, hányatott sorsú család, és nagyon szívesen vennék, ha adományoznánk nekik egy számítógépet vagy laptopot.
Kolléga már élt az ötlettel, a levelet átfogalmazta, és tovább akarja küldeni. Ő megelégszik egy Kawasakival...Egyébként hasonló, kedvelt szituk:
- Multinál vett router/nyomtató/scanner/webkamera.... "csak telepíteni kell"
- Vírusok: "csak egy programot kell elindítani"
- "csak egy kis adatmentés"
- "csak egy hálókártyát/vinyót/RAM-ot/VGA-t kell betenni"
- "csak egy ötperces munka"Na, viszem a kocsit szervízre. Csak egy kötelező szervíz, csak egy olajcsere...
-
TheReMiXeR
senior tag
nálam is volt ma pár arc akit igazából felvételről kellene megnézni, mert leírva hihetetlen lenne... hogy a f@sz üsse ki az ilyennek a szemét...
mert ő tervez és mérnök is és és és... tehát mindenhez ért, csak egy hálókártyát nem tud telepíteni, de ért hozzá... (pci-os wifi kártya)
meg hogy mi kerül 5ezerbe ha kimegy valaki bekötni egy lan kábelt egyik emeletről a másikra???
hát az vazze, hogy oda-vissza 40kilométer meg 1órás meló... ezé bazze...
a végén már mondtam neki, hogy egy tervrajz miért kerül "többszázezerbe" amikor kivesszük egy katalógusból? erre még próbálta ecsetelni, hogy az ő munkája milyen nagy meg minden...
erre válaszoltam neki, hogy "higgye el, az én melóm is nagy meló hiszen ön se tudta mérnök létére telepíteni ezt a vackot, nekem meg max 1perc...
-
Shadows
senior tag
Srác kiscsalád begyön
NEM KÖSZÖN!!
foglalkoznak maguk gépszervízzel?
milyen géppel?
milyennel, melyennel, számítógéépel.
azzal, igen.
"szar a gépem"
mibaja??
nem megy!!
hozd be megnézem!kapott egy chkdsk /f -et volt neki 3 giga szabad hely a 120-ból elmondom mi a szitu
2k lesz!
mennyi??
sok??
igen!!
akkor legyen 2500ft
jó lesz a 2k!mit képzelnek magukról a kis fütyik?? aé mert apuci suzukival jár anyuci meg minimálbérért robotol, azért neked nem kell unkulturált kockának lenni..
-
Rover623
félisten
válasz
neduddki #4994 üzenetére
Dehonnem...
Csak átálltam a pult másik oldalára...szar egy ügyfél vok...mert nagyjából sejtem/tudom, honnan és mennyiért veszi a beszállító a cuccost...Asbis: rendeztem a dolgaimat, oszt' észrevettem, a Total Commander-emben benne maradt néhány nagyker FTP elérése...pl. az Asbis-é is...
-
cbmfan
senior tag
lehet
újabb sztori, múlt hétről.
szőke hölgy be, laptopján akar vezeték nélkül netezni. kollégánál volt, ő foglaklozott vele, csak fél füllel hallottam. a lényeg:
hölgy mondja tényállást, picimacis wifi kártya ajánl. de nem, az van laptopban. akkor? ő most kábelesen kapcsolódik DSL modeméhez, és vezeték nélkül akar... OK, router. nem, az felesleges, mert wifin akar adslezni (szó szerint) kolléga nekiáll magyarázni, hogy dsl modemhez wifin keresztül nem tud csatlakozni, kell egy wifi/access point/mittudomén. szőkehölgy nem érti... magyarázás újra. szőkeség közbevág: lerajzolná? (én el raktárba röhögni...) végül rajz alapján megértette, köszhello, majd jön. állítólag azóta nem látták1 perce: két tizenéves srác be, usbs wifi négyezer alatt. készleten asus 167g ötezerpárszázért, edimax 6128usg hatezerpárszázért. nem, az drága... "vizes" boltban 3299 ftért van kiejthetetlen nevű akármi. erre mit mondjak? vedd meg ott...
jajj, még egy eszembejutott
pincében van az üzlet, három pince van, üzletünk a középső. balrol méteráru, jobbrol éjjel-nappali élelmiszer.
nyár, 52 fok árnyékban, kb du 4 óra. halljuk hogy valaki ordít hogy CSÓÓÓKOLÓÓÓM!!! 1 perc nyugi, ismét. ez meg volt kb ötször, kolléga felment megnézni hogy mi van, mit ordibál. lépcső tetején homeless, ordítva mondja: TESSÉK MÁN FELHOZNI KÉT FELEST! én pont kajáltam, ettől félrenyeltem, majdnem megfulladtam a röhögéstől
killégám közli vele hogy az abc jobbra egyel... ott tessék próbálkozni. öreg "futott pár kört" ugyanígy, de abbahagyta... valószinüleg kapott
-
ML320
senior tag
Szombaton "végre" behozta az egyik távmenedzsélt igénylő emberke a gépét. Az alapl probléma az volt, hogy az előző tulaj is hetente újratelepítette az XP-t. Természetesen a gyerek is meg lett győzve, hogy az kell!!! A hangnem bratyizós. Azért, mert párszor beszéltünk telefonon, talán még azonnal nem kellene haver csávónak tekinteni mindenkit...
A HDD-n a teszt ki is akadt. Csere szükséges. Plussz még kábelcsere, hűtés ellenőrzése, meg adatmentés, az egészre fél órás munkadíjat irattam fel a szervizessel. Erre zárás előtt valamivel megjelenik.ű
- Mennyi is lesz összesen?
- 14.808,-
Lerak az asztalra egy tizest.
- Hétfő reggel hozom a többit, jó?
-Hát, ez így nem lesz igazán jó...
Utánna még kunyizott XP telepítőt, és persze elmenetel után 5 perc múlva jött a telefon, hogy rossz a lemez, NTLDR missing üzenetet kap. Megmagyarázás, hogy a BIOSt is át kéne állítani a bootolási sorrendnél.Ma délelőtt még visszajött, morgott pár dolog miatt. Kultúráltan, udvariasan elhajtottam..
-
cbmfan
senior tag
Üdv!
magam is évek óta számtech bolt(ok)ban melózok. eddig csak olvastam (és sírva nevettem néha) a sztorikon. de a mai reggel kissé kész volt...
emberünk be, köszönünk kollégával, 0 reakció. kiböffenti magából, hogy:
- ujesbé négy pólusú kábelt keresek!
nézünk wtf fejjel. ok, usb kábel. de "4 pólusú" alatt milyen csatlakozót ért?
- miniDVhez kell!
- a miniDV kamerákon négy pólusú firewire csatoló szokott lenni, nem usb...
- a firewire sz*r, neki usb kell, van vagy nincs???
- sajnos nincs, a kettő nem kompatibilis egymással. (illetve megfelelő átalakító elektronikával igen, de ez más tészta...)
- ez milyen sz*r hely, itt csak seggek vannak, és anyázva vonul ki... no comment.régebbi eset:
telefon csörög, felveszem xy üzlet, yz vagyok, miben segíthetek?
- hello, 7600GT-t keresek!
- AGP vagy PCIe?
- ádzsipi!
- AGPs sajnos nincs készleten, de ha rendelne 2-3 napon belül tudunk szerezni több tipust is.
- (ordítva) de az árlistán van!!!
- az árlista sajnos nem tükrözi raktárkészletünket.
- akkor b@zd meg! és bipbipbipbip...ez két "lightos" sztori. voltak durvábbak is... de attól inkább megkíméllek titeket.
-
rovar1
csendes tag
...azt még hozzáteszem én is jártam már így. A ramiban vittem vissza egy mp3 lejátszót és a másik bolt üzletvezetője írta rá a hibajelenséget. Rögtön megnézik a raminál,hogy tényleg fenn áll-e a hiba és közlik tökéletesen működik minden. Persze én továbberősködök,hogy "hülyeségből nem hoznám vissza" erre kiakad és behív a belső szervízbe és megmutatja hogy én vagyok a hülye. Elnézések sorozata következett!
/az üzletvezetőmet azért kiosztottam/ -
rovar1
csendes tag
amikor nálam nem jelentkezett a probléma és az ügyfél ki van akadva:" pedig ez nem működik", és nagyon erősködik, nagyon cinikus tudok lenni és szó szerint hadonászok a kezemmel és mintha varázsolnék. Elég hülye látvány, valaki elröhögi magát és rájön,hogy tényleg hülye /ez a többség/, de akad olyan aki mégjobban anyázik...
-
törölt tag
a topikot olvagatva örülök hogy nem boltban dolgozok, hanem "haveri" alapon szerelgetek, szervizelek. Egyszer összeraktam egy konfigot a szomszédnak, ő tovább adta a nevem, és így jutottam egy hölgyhöz... P3-as gépet akart lecserélni, kapott egy árajánlatot, egy c2d-s meg egy AMD-s rendszerre. még aznap csörgött a teló, markáns férfi hang szólt bele, aki a vevő barátja volt, és higgadtan közölte, hogy mindkettőt felejtsem el, mert át akarom verni és ezt nem szereti.
egy 4000 x2 lett volna AMD vonalon, ezt azért kifogásolta, mert szerinte hajlamosak túlmelegedni és nem tud leállni ilyenkor, ő már sok odakozmált procit látott így. Az okát a c&q kapcsolóhoz kötötte, halál meggyőződve állította, hogy a hőmérő szenzor a gyári hűtőn van ami szutyok, ha lecserélem akkor meg nem megy. amikor röhögve mondtam hogy ez nem így van ő jobban tudta mondom ok.
C2D vonalon ár nem tudom mi lett volna, 6400 asszem akciós volt, azt javasoltam. Ő felvilágosított hogy szarabb mint a dual core, és egyébként is egymagos, és az órajele is alacsonyabb. itt láttam már hogy fölösleges, de elmondtam a különbségeket, és hogy kb fényévek vannak közöttük, de akkor sem. bólogat, akkor dual core.
Vistát akart. mondom ok, de mivel egyszerre torret, kaza, három vírusírtó (komolyan), tűzfal, és más nyalánkságok között pár programot is akart futtatni, esetleg játszani, 2 gigát javasoltam. ujjabb érvek, én röhögök, mondom legyen 1 giga. szerinte 512 bőven elég.
A gépet összeraktam, legál vista, vírusírtók, tűzfal, kapott office-t, előtelepítettem pár programot amikre szükség lehet, pár kodeket, stb. gépet kiviszem beüzemelem, intenék, erre szól hogy bocs, de át kéne tenni a levelezést, a kedvenc fileokat, közben kiderült hogy minden mást is. ez kb +3-4 óra volt, mert vagy 20 programot kellett belőni. persze amikor szóltam hogy árajánlatban nem volt ez benne akkor csak nézett, nem is fizette ki.
a poén: másnap reggel felhívott a hölgy. hát finoman fogalmazok, emlegette a felmenőim között a vélt félig rinocérosz, félig sem emberi lényeket, és más mitológiában jól ismert szereplőket, ami így hajnali 5 körül picit álmosan meglepően ért. a hiba: nem ment a hang a gépen, nem kell mondani, hogy amikor otthagytam ment. Ellenrzés kezdődött. minden bekapcsolva, kábel a helyén, megfelelő állásban az erősítő.
-nem multimédiás a billentyűzet?
-az mi? (itt már ordított...)
-vannak rajta olyan gombok hogy a számokat lehet léptetni?
-aham
-jobb alsó sarokban kis hangszóró ikon
-át van húzva!!!!!!! NAÉS akkor mi van?!?!?!!!? /=/=!%="+'§"!=+)'
- akkor a billentyűzeten van egy gomb kis hangszóró képpel nyomd meg...
(zene üvöltve szól)
- jah bazdmeg. és lecsapja.
szerencsére azóta sem hívott... -
DragonR+
aktív tag
válasz
krazputyin #4956 üzenetére
A 'tehát' szóba az emberkék hajlamosak mindenféle hátsó szándékot és támadást beleképzelni, ezért harapnak.
Elképzelhető, hogy a pendrive, mint hordozható memória kapacitások tévesztették meg az embert.
Üdv: DragonR+ -
as_Rock
őstag
Ezt egyes helyeken elég érdekesen értelmezik
"A Vásárló nem jogosult elállási jogát gyakorolni, ha a csomagolást felbontotta. "
-
neduddki
nagyúr
HI!
Forumtarsak: FSP250-60GLC /3.9k ala/ es d201gly2 keresnek celzott ithonni beszerzes , /kulfoldi webshopook nem rossz, de nem jaccik/
kosziudv
neduddki
-
Djuree
félisten
válasz
én hamar felidegesedős tipus vagyok sajnos
én már ettől kiugrottam volna a pult mögül és a földbe döngöltem volnaez nem vicc...
még jó hogy nem vagyok boltos... -
munky
őstag
válasz
és még Te vagy a "bunkó" mert érteni merészelsz hozzá Ő meg nem...
ilyentől megyek a falnak...
-
_Erik_
csendes tag
válasz
Hydra SR #4970 üzenetére
Teljesen tipikus ez a hozzáállás. Bejön, megmondja, hogy szerinte az alaplap hibás. Kérdem, miből gondolja? Hát, mert nem indul. Meg szerintem nem az rossz akkor? Ilyenkor csak szerényen megjegyzem inkább: én nem értek hozzá annyira, hogy látatlanban megmondja, anélkül, hogy a hibajelenséget nemhogy láttam volna, de még nem is ismerem...
Még jobban szeretem, amikor behoznak egy alkatrészt, a hiba nem jelentkezik nálunk, erre ő, mintha egy kesztyűt dobna elénk, megkérdezi: És akkor nálam otthon mi a hiba?
-
-
adik
őstag
Bejön a fazon késő délután, hogy kell neki 4 gép. Összesakkozzuk, nem alkatrészenként, hanem kompletice, és ekkor jött, hogy de legyen már úgy, hogy számlákon így-meg úgy megbontva, mert azért ugyebár a 100-ig tud elkönyvelni és stb. Hát, sajnos azt nem fogom tudni a számlára tenni úgy, ahogy azt a Kedves Vevő óhajtaná, ugyanis, akkor ezt-azt beszerzési ár alatt kellene eladnom, ami ugyebár hát ugye... Namármost ez azért lett kihangsúlyozva, mert a fazon köszönés utáni első mondata az volt, hogy az én nem tudom melyik APEH kirendeltségtől van, és gépeket szeretne venni.
-
Hydra SR
addikt
Íme egy kevésbé vicces de azért a topicba illő eset:
Dell szervizben dolgozom és az egyik régebbi típusnak volt egy ilyen szériahibája, hogy az első generációs alaplapon a kondik egy idő után felpúposodnak. Namármost az egyik tisztelt ügyfél cégünk akik elég sokat vettek ebből a szériából, következetesen minden hibát úgy jelentenek be, hogy púpos kondi. Szervizes persze pofáraesik, mikor kimegy és táphiba van, aztán még ő a hülye, hogy miért nem azt visz magával ami kell. Nem értem, hogy miért kell a vevőnek diagnosztizálni a hibát. Bőven elég lenne, ha csak szépen elmondaná az ügyfélszolgálatnak, hogy mit tapasztal, ők továbbítják a szerviz felé és majd a szakemberek a tünetekből eldöntik, mire van szükség. A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy ez működik, méghozzá hibátlanul. De a nagyokos azt hiszi, hogy ha már 3 hibát látott a saját cégénél akkor már ért a Dellhez. Mondanám, hogy az ő baja mert később lesz megjavítva a gépe, de sajnos a szerviz munkaidejét és kapacitását is terheli, adminisztráció van az alkatrészkiadással és visszavétellel, kétszer fogy a benzin az autóból, ideges a szervizes, hogy fölöslegesen ment ki, más ügyfelek kényszerülhetnek várakozásra stb., miért kell okoskodni egy hibabejelentésnél? Ha dokihoz megyek akkor is azt mondom el neki, hogy mi fáj, nem azt, hogy rákos vagyok. Azt majd ő fogja megmondani, már ha tényleg az vagyok. Ha nem vagyok rákos, azt is ő fogja megmondani. A számítástechnikában sincs ez másképp. -
as_Rock
őstag
Remélem azért nincs mostanában annyi story, mert a srácoknak nincs idejük beírni őket, annyi az ügyfelük
-
Rover623
félisten
válasz
parandroid #4963 üzenetére
-
Rover623
félisten
válasz
CPT.Pirk #4959 üzenetére
Nálam szerepelt a kifejezés...és írtál nicket...
Szóval megnyálazhatod...ezt hívják előítéletnek...de no problemo, elfér az arcomon... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
parandroid #4946 üzenetére
Nem Hydra-ra gondoltam, de asszem nem is rover-re... Kb. 1 v. 2 hónapja mikor olvasgattam a topicot, akkor dúrvult be ilyen szintre az off, azóta most néztem ide vissza először, szal már nemtom kinél szerepelt az említett kifejezés, de csak azért írtam azt, mert per pill. az jutott az eszembe az offokból...
Meg nem is írtam nicket, minden kedves offernek szolt. -
Nipponka
tag
válasz
Te láttál már olyat, hogy ha egy hülyének magyarázod, hogy hülye, akkor megérti?
-
Zofren
aktív tag
válasz
nem baj, csak ne tudasd vele
-
krazputyin
csendes tag
Ez eddig nálam a csúcs!
- Szeretnék venni egy számítógép. De lehet hogy notebookot.
- Mire gondolt? Tudás/ár?
- Hát nem is tudom. Milyen van?
- Mire szeretné használni? Mert van 110.000-600.000Ft ig.
- JAAAA???!!! Hát inkább olcsóbb!
- Tudok egyet x ezerért ajánlani. 15,4", 2Ghz, 512Mb, 80GB, Wifi.
- Nem lesz kevés az 512MB?
- Hát az irodai munkához azért elég.
- No csak azért, mert az XP az vagy 2GB! Akkor nem kevés az az 512MB?
- ... Csak állok, és pislogok!
- Tudja nem kell keverni a ramot, a hdd-vel. A hdd, az 80gb, és azon lesz a windiws. A memória 512mb, az a processzort segíti a számolásban.
- Ahham! De akkor hogy futhat el rajta a windows?
Na itt volt az, mikor is kezdtem mérges lenni!
- A windows 2gb helyet foglal a hdd-n, és kb 256mb-használ a memóriából. tehát ha önnek 80gb-s a hddje, és 512mb-s a memóriája, akkor az biztos jó lesz.
- NEM KELL ÚGY BESZÉLNI VELEM MINT EGY HÜLYÉVEL! MIT KÉPZEL MAGÁRÓL?
Kimegy a boltból közben még morog valamit.Most tényleg baj, ha hülyének nézem????
-
Zofren
aktív tag
csaj bejon:
-Sziasztok! ps2ből usb átalakitot szeretnék.
-Szia! Sajnos nincs raktáron. De ha egérhez kell, akkor tudok adni olyan egeret, amihez jár.
-Az nem jó, mert mp3 lejátszohoz kell.
-???
-Hogy át tudjam másolni a zenét.
...sajna nem az ő agyszüleménye, hanem a hozzáértő ismerőséé.
-
krazputyin
csendes tag
Sziasztok!
A minap bejött egy fickó, hoztas magával a gépét is.
- A problémám: álandóan meghal a windows xp, nagyon lassú, és nem tudja elindítani az exel-t.
Szétszed, belenéz mosolyogva megjegyzem:
- Tudja ez egy elég régi gép, csoda, hogy egyáltalán valaha elindult ezen az xp. (P III 450Mhz, 128MB SD, WD 8,5GB)
- Szeretne venni bele 512MB ramot.
- Sajnos ebbe a gépbe nem tudok beszerezni memóriát, mivel elég régi. Talán használt kereskedésben még talál.
- Ahha, akkor nem lehetne, hogy 256Mb-t?
- Sajnos NEM! Nem gyártják már ezt a memóriát, és nem tudok beszerezni újat, használtal nem foglalkozom!
- De lehet belerakni még?!
- Lehetni lehet, csak nekem nincs, és nem is tudok szerezni.
- Akkor kéne nekem 512MB!
GRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Nézze! Trabantot is be lehet szerezni, de újonnan már nem, mivel NEM GYÁRTJÁK!
-JAAA!!! Akkor elnézést, csak nem értek hozzáÉrtem én hogy gőzgép, de mi hajcsa?!.
-
ML320
senior tag
válasz
parandroid #4949 üzenetére
Volt egy noti javításos megbízásunk. A doktor úr behozta a gépét, hogy fagy...
Felküldtük, visszajött javítva (fizető jellegű volt már), erre még jobban fagyott. A drága doktor bácsi agya itt kapcsolt igazán nagy fokozatra, hogy neki milyen noti is lenne jó!!! Utánna héten viszont megint itt volt a notesz, teljesen topp állapotban.... Imádom ezeket az ügyfeleket... -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
parandroid #4949 üzenetére
Na meg legalább kiderül, hogy működik a gép...
Az is szopás, ha neki esünk egy "tuningnak" és mikor bekapcsolod a gépet nem indul el...
...és ekkor jön az "otthon még működött duma"... -
parandroid
félisten
válasz
Rover623 #4947 üzenetére
Természetesen akku kivétele előtt a kikapcsolás alap. Őszintén szólva azért nem tértem ki rá, mert túl egyértelmű volt.
Kezdem érteni a 'macskát a mikróban szárítani tilos' jellegű manualokat...
ML320: A második bekezdés azért különösen fejet falbaverős 'hogymikvannak' kategória. Már hogy képes frissítés telepítése közben utaztatni a notit, és még ramcserét is kér bele.
A tanulság az, hogy másnak végzett ramcserénél (de nem hülyeség sajátnál sem) az a biztos, ha bekapcsolt notival indítasz, és kikapcsolod, mert akkor biztos, hogy nem játszik sem suspend, sem hibernálás.
p
-
ML320
senior tag
válasz
parandroid #4945 üzenetére
2 szívás után már tudom, hogy kérdezni, és kedvesen mosolyogni a drága ügyfélre...
Igen, jó lenne kikapcsolni, mielőtt valamit belerakunk a gépébe. A RAM kevésbé izgat, mert visszaküldöm garba. Viszont nem tetszene, ha egy notinál az "otthon még működött" szöveget levágnák előttem...
Ja, a RAM berakása után lekapcsoláskor "természetesen" a frissítések telepítése következett 24/39-től...
-
Rover623
félisten
válasz
parandroid #4945 üzenetére
Biztos ami biztos...hardvercsere/bővítés csakis és kizárólag kikapcsolt állapotban.
Az akksi kivétele nem jó, nem elég abban az esetben ha a noti hibernálva van.
A RAM bővítés különösen kritikus eset...a hibernálás a teljes RAM lementését jelenti, plusz a processzor regiszterei, plusz a hardverek állapota.
Ha a "hibernált" anyag nem ugyanabba a hardverbe töltődik vissza mint amiből lementették, teljesen megborulhat a noti...nem lehet kikapcsolni, bedőlhet az oprendszer.
A RAM bővítésnél nem csak plusz memória "keletkezik", hanem megváltozik bizonyos kitüntetett memóriaterületek címe is...tehát hibernált gépben RAM-ot bővíteni nagy eséllyel galibát okoz.
De ugyanilyen problémás pl. egy picimaci kártya eltávolítása vagy bedugása is hibernált állapotban... -
parandroid
félisten
válasz
CPT.Pirk #4933 üzenetére
Az off részre: egyrészt nem értem a kirohanást, ha valóban arra írtad, amire vélem, hogy írtad (a szerverszekrény áttelepítés megoldására), másrészt fölöslegesen vulgárisnak találom a szóhasználatot, harmadrészt szerintem kevered az avatarokat, így rosszul jött át a dolog, nem az kapta a virtuális taslit, akinek szántad.
p
-
Hydra SR
addikt
Remixer: a második zizi nem kapcsolódott az elsőhöz, a CD+/-RW önmagában is hülyeség
Erről jut eszembe valami amit oly sokszor kérdeztek már tőlem, mikor meglátták anno, hogy van tisztító CD-m (tudjátok, ami az optika olvasófejét porolja le): "Ezt át tudod írni nekem is?"
Eleinte magyarázkodtam, hogy na jó-jó, a rajta levő audio trackeket simán átírom de attól még nem lesz tisztítókefe a másolt lemezen...később már szó nélkül átírtam, rájöttem, hogy aki ilyet kér annak mindegy, képes és érzékeli is a különbséget "tisztítás" után. Ő is örül és én is megúsztam a műszaki magyarázatot egy műszaki analfabétának -
ocsi19
senior tag
tutdom h nem ide tartozik, de hátha
pécsen nem tud valaki véletlenül egy állást vmi pc-s boltban?
most is ott melózok, csak egyenlőre veszprémben
-
-
badgirl
csendes tag
A mai zizitermés:
a "festéktuner" ( vajon milyen csatornát lehet fogni vele? )
és ki lehet írni "CD+-RW" -s lemezre? -
ML320
senior tag
De még ott is van egy különbség: a 8 napon belül indoklás nélkül elállhat. Gondolom azért, mert ott csak képen látja, más méretezés van, stb...
A személyes vásárlásnál a hibás termékek esetében van a 3 napos azonnali csere vagy pénzvisszafizetés. De csak azért, mert nem ilyenre gondolt a kedves vevő, max jóindulat és ügyfélkezelés kérdése. -
Csepy
őstag
Azért kérlek, mert aki személyesen vásárol, az ha van esze megnézi, megvizsgája az árut gyári hibásat, selejteset kapsz, akkor annak meg is kell szervezni a visszaküldését (egyeztetni a géggel, futárt rendelni...).
Röviden ezért.
Regards: Csepy
PS: a "Klassic" vásárlóknak már régen nem él a 3 nap kötelező...
-
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Hallott már valaki a 8 napos visszavásárlási, vagy azonnali termékcseréről?
Nekem ez új a 3 napos az ok de ez.... -
Thulcandra
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mivel hetente 2x átvedlek számtechboltosba (ill. szerencsére nem eladó, hanem mint gépösszerakó), most énis írok egy jó kis szopacs sztorit.
Hozzák az alkatrészeket, gépházat, hogy tegyek össze fasza SLI-s rendszert, mondom oké. AM2 X2 gyorsabb példánya, ez rendben van, 2*1G ram, azis okés, valami jobb SLI-s lap, ezis szép, aztán kapok két 8600GT-t. Hát amúgy sem egy sebességkirály kari, erre még a lapon a többi drága alkatrész melett a 8600GT mellé odaírják, hogy a "legolcsóbbat", ennek meg is lett az eredménye, ddr2-es überfasza ramokkal sújtott példányok, dobozuk hírdeti, hogy SLI tehcnology, meg SLI ready, aztán persze SLI csati nincs a karin... (asszem inno3d volt) Most ott maradt abba a dolog, hogy a két vacak GT helyet kap egy gddr3-as GT-t...
Ezt a sok offot miért nem külön topicba írjátok? Ki kiváncsi arra, hogy ki nyálazza meg rover cerkáját??? -
Hydra SR
addikt
Azért a munkáért amit el kellett végezni/végeztetni alvállalkozókkal, még csak nem is sok a másfél milla
de ahhoz elég sok, hogy diktáljon érte. Össszvissz úgy 40 ember dolgozott a rekonstrukción, a költöztetőtől a rendszerintegrációs mérnökön keresztül a projektvezetőig
-
Hydra SR
addikt
Az a baj, hogy nehéz azzal az ügyféllel vitázni, aki:
1, erőszakosan hülye
2, másfél millát csenget ki csak munkadíjnak, és még mellé vásárol úgy 60-70 milkáért vasat (Dell nem lenni kínai kicióccó, lenni buzidrága nagyfekete). Kollégám előtt le a kalappal, ahogy megoldotta az ügyet úgy, hogy az ügyfél is elégedett és közülünk sem halt meg senki, végtagot sem veszítettünk el egyet sem.as_rock: két részre lett bontva a padlóépítés. Először körberakattuk álpadlóval a szekrényeket. Mikor megkötött, stabil lett, a költöztetőemberek gurtnival felpakolták őket a luk és a fal közötti (összesen 1 egység azaz 60cm széles) megépített részre. A kábelek a plafonra voltak akasztgatva, szerencsére mindegyik elért addig ameddig kellett. Utána ki lett építve a maradék rész a padlóban, rajta kivágva a lukak a kábeleknek. Aztán a redundanciát kihasználva egyesével befűzögetés a padló alá. Elmondva egyszerűbbnek hangzik, mint megvalósítani
-
szjoci
őstag
-
Hydra SR
addikt
Szokványos, mindennapi kérdés ügyfél részéről alaplap- vagy tápcserére váró gép esetében (helyszíni csere):
szervizes: Megkérném, hogy kapcsolja ki a gépet!
ügyfél: Teljesen??
szervizes, gondolatban: nem baze' csak a winampot zárd be, akkor már lehet benne alaplapot/tápot cserélni.
szervizes valójában: Ó igen, az nem ártana... -
Hydra SR
addikt
Világszám: szerverinstall, 4 új rack szekrény üzembehelyezése a régiek (3) megtartása mellett. Közben a szerverszoba teljes rekonstrukciója. Festés, új UPS szekrények, új tápelosztók, álpadlózás (és itt a lényeg!), mindezt úgy, hogy a régi szervereket egy másodpercre se kapcsoljuk ki és persze a belső hálóról és a netről sem szabad lecsatlakozniuk, nehogymá' egy-két sima UPS-sel mozgathatóak legyenek. Adott tehát a feladat:
-régi rack szekrények megemelése
-alattuk 24 óra alatt megkötő önterülő esztrich lerakása
-furatok kiképzése
-álpadló lábak lecsavarozása és leragasztása szintén 24 óra alatt kötő ragasztóval
-padlórácsok és -lapok lehelyezése
-rack szekrények vissza az álpadló tetejéreAz élesebb szeműeknek feltűnhetett, hogy az ügyfél kérése alapján 3db teli rack szekrényt kellene közel 3 teljes napig a levegőben lebegtetni. Szóval: DCSE (Dell Certified System Expert), Dell Enterprise- és Jedi mestervizsgával rendelkező szakembert keresünk! Jó vagy sötét oldal egyaránt elfogadható, csak magas szinten űzze a levitációt!
Lényeg ami a lényeg, megoldottuk a feladatot bár nem egészen úgy ahogy az ügyfél tervezte de a szerverek nem lettek kikapcsolva
Még a kábeleiket is sikerült átvezetni a padló alá anélkül, hogy bármiben is kimaradás lett volna (redundancia rulez).
-
ML320
senior tag
hehe...
Amúgy jobban kell majd figyelnem... El is jött a RAM-ért a vevő.
- Bele is rakják?
- Megpróbálhatjuk.
Ürge előveszi a notit, megfordítja, látom is a RAM helyét. Csavar, fedél levesz, RAM berak, visszafordít, felhajt. Erre a Vista visszajön készenlétiből
Vazze, hogy ezek az értelmiségi júzerek miért nem tudják kikapcsolni a gépet...Egy hónapja is volt egy ilyenem. Állandó partner a 60km-re lévő városból jött át, neki is RAM bővítés volt. Meg nem fordult a fejemben, hogy egy órás útra, főleg, ha már tudják, szerelésre hozzák a gépet, akkor nem kapcsolnák ki...
-
Ygg
senior tag
szintén egy hdd vásárló:
"Engem csak ne oktass ki,hogy melyik hdd-t válasszam, én rendszergazda vagyok XY cégnél....azért felosztanátok,nekem kétfelé, ezzel nem mernék egyedül kisérletezni"Ez k*rva súlyos, szeretem az ilyen embereket...
és ezért utasítottam vissza kategórikusan a rendszergizda megnevezés akkor is, amikor ilyesmivel b@sztattam...ML320:
Erről csak az a vicc jut az eszembe:
- Jöjjön fel hozzám, Gizike!
- Csak akkor Dezsőke, ha megígéri, hogy jó kisfiú lesz.
- Hát hogy fiú lesz-e, azt nem garantálhatom, de hogy jó lesz, azt igen ;)! -
ML320
senior tag
- Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy notebook memória, 1GB-os, 667MHz-es mennyibe kerül?
- PQI márkát tudnék azonnal adni, x Ft-ért.
- És ez biztos jó lesz?
-Hááááát, ha ezt kérik, akkor feltételezem, hogy igen...
-
rovar1
csendes tag
Nálam a következők történtek meg, amik hirtelen eszembe jutnak:
egy WD hdd vásárló:
"Maguk egy csaló banda, azt mondta a Józsi (akiról kiderült, hogy egy középiskolai számtech tanár,hogy ezt a wincsesztert használt alkatrészekből hegesztették össze, nézzék csak meg itt oldalt látszanak a hegesztés nyomai"
egy barton AMD garancia:
"Attól még hogy nem tettem rá hűtőt nem kellene szétégnie"
(Ő ránk is hívta a fogyasztóvédelmiseket)szintén egy hdd vásárló:
"Engem csak ne oktass ki,hogy melyik hdd-t válasszam, én rendszergazda vagyok XY cégnél....azért felosztanátok,nekem kétfelé, ezzel nem mernék egyedül kisérletezni" -
lesaux
veterán
válasz
TheReMiXeR #4909 üzenetére
Hasonló:
-
1010
őstag
internethez akart egy család egy wifi kártyát
persze nem hittek a gonosz eladónakés felhívtak egy "okos"embert
mivel a kártya túl rövid
mert ők hosszabra emlékeztek
a beszélgetés után:
-szóval akkor egy vízhiányos vincsi adapter kell
odaadtam ami kell
persze víz nélkül, -
kovy79
őstag
válasz
Én tuti csináltam volna neki egyet, oszt' szívjon, ha már ennyire f@sz.
-
adik
őstag
válasz
Honnan tudod, hogy nem paintballozni akart otthon?
-
Zoloft
tag
válasz
Próbáltad már? Lehet működött volna...
-
TheReMiXeR
senior tag
mai szösszenet :
Éppen tömeg van bent, már a haver is gépet tuningol, mikor bejön egy faszi (kb. 50 körüli) és elővesz a szatyorból 2 kábelt és kezdi magyarázni, hogy neki milyen is kellene...
-egyik vége villás dugó (mint a magnóknak 230V-os) a másik usb-s legyen (a nyomtatóhoz)
-uram én szerintem ilyen kábel nem igazán van...
-DE DE DE, neki ilyen kell...
-mihez szeretné használni?
-HP 640C nyomtatóhoz!
-Akkor önnek nem ilyenre van szük...
-DE DE DE, nekem villás és a másik meg ilyen legyen (usb)Látom a fazonon, hogy nem fogja föl mit is vakerálok...
A háttérben a sorakozó ügyfelek már kuncognak...
...és a következő vevő már nem bírja cérnával és beszól :
-Uram, nekem is 640c-m van és hát nem ilyen kábel kell hozzááá, hanem...
-DE DE DE, nekem ilyen kell... villás és ilyen (usb - nem tudja megjegyezni, csak mutogatja)
-ne haragudjon, de akkor Önnek nem tudok segíteni... viszlát...és még ez a p@raszt volt fölháborodva...
Gondolom még -2 konkurenciát kiakasztott...230V/USB kábel = @nyádpicsája
-
Hequila
őstag
Régebben volt itt egy vita a kapacítív nyomógombokról.
Ma én is találkoztam hasonlóval.
Egy kis méregetés után kiderült, hogy a mikrokapcsolónak 10kohm-os nagyságrendű ellenállása van kikapcsolt állapotban is. Ez már elég volt ahhoz, hogy az alaplap rövidzárnak vegye. A mikrokapcsolót szétszedtem, semmi furcsát nem találtam. Összerakás után tökéletesen működött. -
net84
őstag
Jónéhány napja bejött egy kissebbségi csávó...tipikos gáccsós kiszerelésben.
Odamegy a házakhoz, majd kérdez:
- te! mennyibe kerül egy olyan doboz, amelyik nem üres, hanem már bent van minden ami kell
- attól függ. mire szeretnéd használni?
- hát játék lenne rajt
- egy pillanat és adok egy részletes összeállítást
eltelik kb. 10mp
- jó lesz ám úgy körülbelül is
- máris mondom pontosan (közben azért nézelődött), 162ezer párszáz forint
- húúúú, az nagyon sok, én már tizeszrekér láttam, aszittem van annyiért
azzal megfordult, és már robogott is kifelé, igaz félúton még dobott valami köszönésfélét...
Ez most vagy szimplán hülye volt, vagy csak kellett valami ürügy, hogy felmérje a terepet.
Mai poénos telefon:
- xxxxxxx, miben segíthetek?
- jónapot, elnézést a zavarásért, x.y. vagyon a sonda ipsos megbízásából telefonálok (itt megfordult a fejemben, hogy most csapom le a telefont, mert a másik kezemben szorongattam az egyik mobilom, amin várták, hogy folytatom a távsegítség nyújtást a dvd-íráshoz, a másik csörgött, közben meg még megszólalt a másik bolti telefon is, ésd már 1 órája 2 településsel odébb kellene lennem) és ingatlan értékesítéssel és kezeléssel foglalkozó cégeket keresünk közvéleménykutatás céljából. Az Önök cége ebben a tevékenységi körben dolgozik?
- NEM!
- köszönöm! Elnézést a zavarásért! Viszhall!
- Viszhall. (csett!!!!) kicsit lendületesen tettem a helyére a telefont...Azt nem értem, hogy ezek az idióták miért nem nézik meg, hogy egyáltalán milyen számot hívnak fel....?
-
Soja
aktív tag
Ma már a második ember kér úgy videokártyát, hogy mindegy milyen, csak 256MB-os legyen. Ennyire mindegy???
Már nem is állok neki, hogy felfedjem előttük, mi az igazán lényeges, megnézem, melyik a legócsóbb, vagy amit még emberünk elbírhat, és mondom az árat.Mentségemre szóljon, hogy amikor látom az értelem legkisebb szikráját a kedves vevőben, akkor segítek neki, és lebeszélem a szarról, de ha semmi esély erre, akkor miért erőlködjek???
-
net84
őstag
válasz
PazsitZ #4898 üzenetére
mittudom én... bevallás alapján, vagy kis dologhoz kicsi wc papír jár, nagy dologhoz kicsit több wc papír jár...
hogyan működik ez egy nyilvános sloziba?
Eszembe jutott valami:
budiajtóra kiírni:
A WC használata ingyenes. A használatával beleegyezik, hogy Önről biztonsági felvétel készüljön a WC területén.Ezek után lehet választani, hogy bemegy-e az illető vagy sem...
Kb. olyan szinten, mint valahol külföldön, ahol nyitottak egy ingyenes szoláriumot, csak nagy betükkel fel volt tüntetve, hogy a szoligépek be vannak kamerázva, a használó beleegyezik, hogy felvétel készüljön róla...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Formula-1
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- OTP Bank topic
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- KIHAGYHATATLAN áron dobozos új Asus Rog Strix G15/i7-13650HXH 16GB 1TB SSD RTX 4060 8GB 240Hz/
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest