- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Hát reméltem is, hogy legalább itt nem fi*ázzuk le egymást
. Én nem egy helyen találkoztam olyannal, hogy magasan leszarta a fejemet a "rendszergazda főfő tótumfaktum" .
Igaz ellenpéldát is tudnék említeni nem egyet....
Habár lassan úgy érzem, hogy a saját munkahelyemen is lenézett lesz a munkánk/szakmánk. A miénk, akik "termelő" munkát végzünk, akár kereskedelem, akár HW/SW szerviz, fejlesztés, rendszerkiépítés. Azon ágak, amik jelenleg csak viszik a pénz és az előbbiek termelik ki a költségeit, no azok meg vannak támogatva rendesen.SOS!!!
Nagykeresek figyelem! Ezen tételekre kellene nekem ár, illetve kontakt, hogy melyik nagyker tud akár csak elvi síkon ilyet beszerezni/leszállítani:
Apple MacBook Air 11,6"/Intel Core i7-2677M 1,8GHz/4GB/256GB SSD/OS X Lion notebook
Apple MacBook Pro 15,4"/Intel Core i7-2720QM 2,2GHz/4GB/750GB/DVD író/OS X Snow Leopard notebookAz ár a sürgős, illetve az, hogy ~3-6 hét múlva is tudjon Apple termékeket szállítani akár nagyobb tételben is...
-
net84
őstag
Hűha! Most le lesz harapva a fejem...
Szép dolog a multi gondolkodás és felfogás. Csak a kedves hálózattervező (tisztelet a kivételnek) ne nézze már le azt az embert/melóst, aki megteremti a lehetőséget, hogy a Cisco (vagy bármilyen más) hálózati eszközt elérje. Magyarul kiépíti a tényleges fizikai nyomvonalat, rendezőt és egyebet. Nem egyszer találkoztam olyannal, hogy a kábelezésre sajnálták a képzett gyakorlattal rendelkező embert (vállalkozót), a villanyász/telefonos befűzte, majd még fel is ajánlotta a végpontkiépítést. Aztán amikor a szekrény "letelpítése" történik, kiderül, hogy a "szaki" az önmetsző Legrand aljzatot betűzte a laposcsavarhúzóval (ez jellemző a telefonos szakikra is), a színsorrend pedig a kék, kék-fehér, zöld, zöld-fehér, narancs, narancs-fehér, barna, barna-fehér.A legutóbbi sztorim, amikor a kedves T-Com/T-Home szakik az ügyfélnél a frissen felszerelt wireless routert kicserélték a saját szutyokjukra. Az ügyfél 2 perccel azután telefonált, hogy a T emberei leléptek. Nem megy a nyomtatás és a rendszerük is csak egy gépen működik, a többi gép nem látja az adatbázist. Kimegyek, nézem az első gépet, semmi. Kinyomtatom a nyomtató konfigját, pingelem, semmi válasz. Jön a főnök, mutatja, hogy a T-sek a kezébe nyomtak valamit, hogy nincs rá szükség tegye el. A router volt. He? Nézem az egyszem működő gép IP-jét, standard 192.168.x.x. FUCK! Felhívom a HelpDesk-et, hogy most léptek a szerelők, kerítse elő őket és húzzanak vissza, mert szarságot csináltak.
Nagy nehezen, ismeretségnek köszönhetően sikerült beszélnem az egyik szerelővel. Neki lövése sem volt. Kértem, hogy adja meg az eszközükhöz szükséges felhasználót és jelszót. Nem nagyon akaródzott neki. A kollégája már segítő készebb volt, igaz nem értette, hogy miért akarom átállítani, illetve megegyeztünk abban, hogy az ethernetre kötött TV set-top-box nagy valószínüséggel meg fog állni.
Csúnyán összevesztem velük, mert a reakciójuk az volt, hogy nekik nem feladatuk a hálózat beállítása. Igen, az nem, de a routert sem kellett volna kicsapni és reset-elni anélkül, hogy megnézik, hogy mi van beállítva. Nekem sem időm, sem kedvem nem volt átállogatni az összes gépet, nyomtatót az általuk felszerelt DSL router DHCP-jéhez. Az ügyfél sem örült volna újabb több tízezres számlának (így sem lett olcsó). A szerelő visszatámadása az volt, hogy a kollégája nem tudott belépni a routerbe, mire az ügyfél előkerült a kódokkal, arra adott neki egy reset-et, de beállítani már nem tudta, így felszerelték a sajátjukat.
Pusztán annyit kellett volna tennie, hogy megvárja a tulajt, az felhív, közlöm, hogy az IP cím kiosztásra figyelni kell (10.0.x.x - DHCP csak 100-tól, alatta FIX IP-s eszközök vannak), a router WAN kapcsolatát tegye át DHCP-re, a belépési adatok pedig fel vannak írva és a főnöknél le van fűzve minden. Aztán a saját vackukkal meg TV-jükkel azt csinálnak amit akarnak, az a számítógépes hálón kívül marad, nem fog bezavarni.
Természetesen a végén még én voltam a kötsög, hogy az ő munkájukat kritizálom és meg mertem kérdezni, hogy miért nyúl olyanhoz, amihez nem ért.Végül meghagytam a saját vackukat, mögétettem a saját routert saját DHCP-vel, a wifit pedig lelőttem.
Ja!
Egyébként a MAC-ek nagyker/beszállító gondját megoldottam. X nagykerből kinézem, Y nagykerrel megvetetem és leszámláztatom magamnak, csak hogy X-hez ne kelljen nekem bemenni. -
net84
őstag
Jónapokat!
De régen jártam erre...meglátszik, hogy kiestem a boltból (vagyis beestem - a cég egyre távolabbi végébe kerülök).SOS help kellene. MAC-es motyókat melyik (normális) nagykertől lehet beszerezni? Főként a 27"-os masinájuk nagyobb verziója érdekelne (négy ajánlatom is az MAC gépeken és eszközökön vérzik el), illetve kiegészítők kellenének (plusz RAM, egér, bill., stb.)
Jöhet privátban is...
Előre is Köszi!
-
net84
őstag
Jobbulást a karodnak!
...ezek szerint azért nem volt nálatok egy idegbeteg sem, mert azok hozzánk jöttek inkább.Mai érdekesség:
Notebook hiba - zörög a venti
Átvizsgálás szétszedés után - a venti tényleg zörög, az LCD zsanér kiszakadt, alsó burkolat, felső keret, LCD káva törött...előzőleg "szakszerű szerű" javítást kapott a készülék: pillanatragasztóval megragasztották a szétszakadt alsó burkolatot, aminek következtében beragasztották a hűtő feletti szerelő fedelet is. De a lényeg, a készülék javítható és meg is rendelték 2 perc alattKis help kellene mai nap: Asus A3 alsó burkolata valakinek eladósorban van-e? Elsősorban SZLA-s verzió érdekelne...
-
net84
őstag
válasz
concret_hp #10468 üzenetére
hámilenne...egyik rosszabb mint a másik...
Mostanság kicsit eltűntünk, mert sok minden összejött...
pl.:
kicsit tréfás kedvében volt a netszolgáltatónk és felfüggesztette az szolgáltatást. fél napig telefonálgattam, mire az ügyfélszolgálatuk visszahívott és közölte, hogy rájöttek a hibára, ők kötötték ki. - igaz ezt 3 ügyintéző elötte nem vette észre - Nem részletezem, mit miért, a lényeg, hogy mellényúltak, kaptak egy ügyvédi levelet, majd a kikötés után egy héttel értesítettek minket, hogy a "mai naptól a szolgáltatás szüneteltetésre kerül". Ez nemnagyon hatott meg, mi nem engedünk, a kárigényünk még összeszámolás alatt áll, ők meg egy fejleordítős telefon óta hívnak minket vissza, hogy megbeszéljük a részleteket és megoldási lehetőségeket.
Eközben én olyan sprint sebességgel köttettem új adsl vonalat, hogy ennyi idő alatt egy belsős sem intézi el.
1. nap szerződés a helyi kirendeltségben reggel bevisz, délután visszaigazolás megkap, központ elfogadta
2. nap infó már reggel, hogy figyelik, amint a bekötési engedély megérkezik, jönnek. fél óra múlva az ügyfélszolgálatos telefonál, beköthetőre változott az állapotunk, újabb telefonálgatás, és délben már jött is a megvilágososdás - ezek után a tűzfal és jogosultság kezelő szerver dhcp része mondta be az unalmast, de délután háromra már azzon keresztül is használható volt a net.Tehát a feladat adott, tesség adsl-üzleti netet köttettni 1,5 nap alatt nem szereld magad csomagban és hűségidő nélkül...
...és röviden még egy szösszenet a közelmultból:
üffél telefonál, bemutatkozik, nagy hárombetűs világcég...pár várossal odébb lévő központja - nafene, ezek mit akarnak tőlünk
a leányvállalat elrendelte a munkaállomások egységesítését és megkapták az új gépkeket, de ezek már annyi újak, hogy kihagyták a printer portot. azt azonban nem vették figyelembe, hogy a frissítésre ítélt telepeken egy DOS környezetes programot és párhuzamos nyomtatót hassználnak. ..az USB-LPT átalakítót gyorsan kilőttük, legyen PCI printer kártya. hoztak is egy mintát. picit pici volt, low profilos printerportunk volt, de a hátapi lemez az csak normál volt hozzá. lemez nélkül szépen befér, de lötyög. ötlet, hátlapi takarólemez kivesz, méret levesz a portról és az elhelyezkedésről, majd vágás - kétszer vastagabb és kb. 5ször keményebb volt mint a sima hátlapi takarólemezek. de azért meglett - fél óra alatt. még kultúráltan is nézett ki, uhhogy egyböl kértek még 5db-ot.
próba szerencse alapon megnéztem, hátva találok gyorsan gyáriba ilyet - nelegyek már ennyire önsanyargató, de nem jött össze, marad a vágás...de abban is biztos vagyok, hogy beszerelésre kerül mind, majd rá két napra kapok egy mailt, hogy raktársöprés miatt 500huh/db-ért vihető lowprofilos printer port... -
net84
őstag
válasz
misirulez #10265 üzenetére
könnyen lehet, nem is bántottam/bántom miatta - evvan, röhögtünk rajt egy jót
"- b**d m*g ez idehugy*zott!" - alatt már elindult belőlem a röhögés, és még mindig nem tudom fapofával elmesélni senkinek...
már csak az kellene, hogy valaki odasz*rj*n a boltba, mert akkor nem tudjuk többet azt sem mondani, hogy le se szarnak minket az emberek....
-
net84
őstag
látom hiányzik egyeseknek a röhögés...akkor itt egy pár nappal ezelötti sztori, amin én elsőre nemtudtam, hogy sírjak vagy nevessek...
bácsika az épület elött fel alá járkál, ezerrel keres valamit, de elég nehézkesen jár - kolléga befele jövet elmegy mellette, majd beérve közli, hogy kicsit lehet, hogy zizi és talán még be is van tintázva...
eltűnik a látótérből, majd kis idő múlva látjuk, hogy csoszog befelé - másik kolléga lépett pulthoz és a köszönés után megkérdezte, hogy miben segíthet (leírom ilyen részletesen, nehogy belekötés legyen) a további beszégetés valami hasonlóképpen zajlott:
- Dr. Gipsz Jakabot keresem!
- ? - Itt olyan nincs
- pedig engem ide küldtek...xxxx utca 13.
- de ez itt a zzzzz utca 13.
- igen, ide kellett jönnöm.
- nem! ez is 13, de nem xxxx, hanem zzzzz, az xxxx még egy kicsit lejjjjebb van(3 útkereszteződés, egy körforgalom és mindez kb 500m)
- ja, elnézést...
aztán a tiszteletkör elköszönés és a bácsika enyhe ívben megfordult és elindult kifeléha valaki úgy gondolja, hogy neki ennyi is elég, ne olvassa tovább
a borzalom innen indul - nem, nem halt meg
kifele csoszog, az udvari ajtóból nézem és vigyorgok az öregen, hogy kicsit elkóborolt, de ekkor kicsit megakadtam megcsillant a fény az eladótér kövén, és szépen kirajzolódott egy szaggatott nedvességi csík a bácsi befelejövő útvonalán a pult elött kis ívben fordul, majd követi a bácsit - ekkor ért el a tekintetem az öregig - szó szerint:
- b**d m*g ez idehugy*zott!
és még csak ekkor indult belőle a jelölővíz, mert kifele menet sokkal erőteljesebb és vastagabb volt a csík - igaz helyenként csak szaggattt vonal lett - ezután a fenti mondat még párszor elhagyta a számat.
a poén az volt, hogy kit a bácsi felült a cangára és mint egy fitt fiatal olyan tempóba tekert el (lehet, hogy nagyon kellett már neki és azért volt nehézkes a járás) -
net84
őstag
Szerintetek ma szerda délután 6 óra van?
Megbeszéltem az egyik véglénnyel, hogy szerda délután 6-kor egyeztessünk és beszéljük meg, hogy mit akar velem csináltatni. Természetesen nem hívott, gondoltam berágott, mert neki "sürgős" lett volna (igaz 2 hete teljesen mást kért, most meg röviden és tömören rendezzek neki mindent vissza az eredeti szerkezetre a honlapján, meg jó volna fényképezni nála az udvaron és az épületben). Erre az elöbb megpróbált felhívni. Hülye vagyok én, hogy szombaton ebéd után fogok neki bármit is csinálni? Azt utálom, ha megbeszélünk valamit és a másik fél baxik szólni, hogy mégsem jó az időpont...de egy másik napon, teljesen más időpontban hirtelen jelentkezik, hogy bocsi nem volt akkor jó, de most jó! Ezek után örüljön, ha nem küldöm el a sunyiba...
-
net84
őstag
tegnapi napon mindenáron belém akarta egy jóember beszélni, hogy neki DDR2 ramot adjak...de nem az újabb PCI-E csatlakozósat, hanem a régebbi AGP-set. HE?
nagynehezen elmagyaráztam, hogy ezek videókártya foglalatok, aztán jött, hogy neki akkor is DDR2 kell, mert annak szünt mega gyártása, no! ezt is kiveséztük, de akkor is neki 3-4 éves a gépe és akkor is DDR2 kell bele, mert tavaly vett 512MB-ot és az DDR2 volt. OKÉ!
mondom neki a DDR2 1 GB árát - hát az meg hogyan lehet, tavaly valami horror árért vette és azért nem vett 1 GB-ot, mert az 20k körül volt.no akkor az biza nem DDR2 - megegyeztünk, hogy behozza a mostanit és majd úgy beazonosítjuk. igaz még megpróbálkozott azzal, hogy behoz kettő 512-t és cseréljük be neki egy 1GB-osra...hát persze, hogy nem!
másik:
notebook-ot szeretne venni a közeljövőben, nem kell semmi extra, semmi komolyra nem lenne használva csak játék és fimnézés lenne rajt...ok! mondtam neki árat olyan notira, amin lehet már játszani és árat olyanra, amit a gyártó is játék notinak titulál. padlót fogott, vagy letesz a noti vásárlásról vagy nem lesz hülye és vesz a MM-ba 100k-ért valami frízbinek valót és majd szencségel, hogy nem mennek a játékok -
net84
őstag
- van két ilyen új bontatlan dolgom, nem érdekli?
- nem!
- bontatlan, most hoztam el a boltból, olcsón odaadom...
- nem, köszi, nem kell!
- biztos?
- igen!
- nem tudna olyan helyet mondani, ahol bevennék?
- xy cég?
- áááá, ott voltam, 2000-et akartak adni a kettőért
- az a baj, hogy garancia és számla nélkül sokkal többet nem is ér.
- de megvan minden papír hozzá
- azokkal mi akkor sem tudjuk eladni normális áron
- mobil internet esetleg? olcsón adom, új!
- nem!no! akinek ebből nem derült volna ki, kissebségi csákó vett a vodkafonnál egy mobil internetet, amihez kapott egy webkamot és egy egeret, azt szerette volna eladni...találkoztam már pár érdekes dologgal, de ez...
másik fura fazon pénteken:
- foglalkoztok használt eszközök felvásárlásával?
- nem!
- és laptop javítással?
- azzal igen.
- van egy laptopom, ami egyik napról a másikra nem kapcsolt be, megnézettem már egy cégnél, ott azt mondták rá, hogy alaplapos és nem éri meg a javítás.
(először nem esett le, hogy a szar notit akarta elsőre eladni, illetve mindvégig szorongatta a táskát, amiben a gép)
- egy bevizsgálás után lehetne pontosan megmondani, hogy javítható-e az alaplap vagy mindenképpen cserélni kellene.
- és a bevizsgálás mennyibe kerül?
- 3600 ft és jóesetben jövő hét második felére lenne eredmény
- hát nem nagyon akarok rá költeni, meg kellene is a gép
bamba nézés>>>hát én igazán nem értettem, hogy hogyan akarja megtudni, hogy javítható-e, meg mit csinál vele, ha be sem kapcsol? lehet, hogy a macskákat akarja vele kergetni....
- és ha javítható az alaplap, akkor az milyen árban lenne?
- minimálisan nettó 25-30 ezer, de ezt a bevizsgálás után tudjuk megmondani
- 20 ezerért vettem az egész gépet
bamba nézés>>>pffff akkor meg mi a fenét akarsz? a két szép szemedért nézzük meg, majd egy csokiért csináljuk is meg?
- és nem tudod, hogy ki az aki megvenné a városban?
- itt nemnagyon találsz senkit, aki megvenné, de xxxxx településen van egy notebook szervíz, ők foglalkoznak hibás notebook-ok felvásárlásával, meg tudom adni az elérhetőségüket.
- messze van...
bamba nézés>>>~25km és még megyén belül van, Pest van messze...
- azért megadnád a címüket?
- persze
megkapta a címet és VISZLÁT....más:
nem tudja valaki, hogy azoknál az Asus notiknál, amiknek a hangkimenete egyben optikai audio kiment is (pl az F3-as sorozat), a 3,5-es jack aljzaton mikor melyik lábnak melyikkel kell rövidzáron lennie? szétcsapom ezt a gépet, már 2 hónapja cseszik szólni a beépített hangszóró, mert valami szét ment ben, és elsőre úgy néz ki, hogy nem az aljzat, de kellene egy másik ugyanilyen csati működésének a leírása, hogy meg tudjuk állapítani, hogy biztosan jó legyen.... -
net84
őstag
válasz
nyunyu #10066 üzenetére
ehhez csak gratulálni lehet neki - no én egyébként valami hasonlatos megfontolásból a vízvezeték szerelőt még csak a lakás közelébe sem engedtem almérő cserekor...rendeltem egy órát, és megoldottam magam, mégha nem is ugyanaz a régi jó magyar órát kellett felrakni, mint ami fent volt...
Darth_Revan - kollégium, UTP kábelek falon kívül, hozzáraszigetelő szallagozva a hidegvíz csövéhez, folyosó közepén lóg a kábel
közelebbről megnézve elég szörnyű látvány fogadott. valamelyik idióta eltépte egy másik szobának a kábelét (a sávszélesség háboró rendszeres hadászati eszköze), de a srácok leleményesek és eszesek voltak, tudták, hogy az összesodrás nem a legjobb megoldás, ezért az ereket megblankolták, hajtottak mindkét oldalon minden érre egy U alakot és összeakasztották az ereket...
Aztán kértek egy árajánlatot a hálózat felújítására, a felmérés eredménye az lett, hogy kb. az összes kábelt lehet újrahúzni, mert nincs egy ép végpont sem...
-
net84
őstag
annyra örülök, hogy mostanában ennyi embernek megvan rólunk "bótosokról" a véleménye
a legszebb az egészben, hogy míg egyesek szerint tűrjünk vagy keressünk másik foglalkozást, addig ezen egyesek nagy része kikéri magának, ha valami kívülálló belepofázik a munkájukba - pl. villanyszerelő, kőműves, festő, autószerelő, telefonszerelő, stb.
erre csak egy példa: hálózatépítés, villanyász kábelezett, pakolta fel a süllyesztett aljzatok fali fix felét. szerencsétlenemnek annyi IQ-ja nem volt, hogy a rohadt fali dobozra rászámolja a vakolatot. erre fogta és a tégla szintjéba süllyesztette az egészet (nem most szerelet ilyet először az biztos). természetesen 20 percig kerestem olyan hosszú és olyan vékony csavart, hogy az aljazon is átmenjen és a dobozba is beleérjen. ezek után már csak faragnom kellett egy alátámasztást, hogy egy lágyabb lökésre ne forduljon az egész bele a falba. az ilyeneken már meg sem lepódök - cirka 3 év építőipari ténykedésem alatt láttam annyit, hogy ilyen téren már csak akkor lepődök meg, amikor pl. egy öklömnyi követ találok a tervek alapján téglából éptett falba.
ja, és a legjobb a húsvét vasárnap:
valamilyen furcsa megérzésem volt, hogy otthon kell hagynom a céges telefonom. este 8-kor hazaértem, megnéztem: 3 nem fogadott hívás és egy sms. a hívás biztosan nagyon sürgős volt, mert 5-10 perces időközökkel hívott ugyanaz, majd később küldte az sms-t: "felhívhatlak?" mindez mind kora délelött- válasz este nyolc után: "fel" - de mondom ennyire bunkó nem leszek, felhívtam. kemény 20 perces egyeztetés, hogy miért indul újra az egyik gép, a másik miért fagy...ezen csak azért nem akadtam ki, mert a srác teljesen normális, kérdez, mielött elbassza, és nem is a hálátlan fajta...
érdekes user, hogy húzzam a kedves beszólogatók idegeit:
- átalakító kábelt keresnék a videókártyámhoz.
- pontosabban mihez, milyen csatlakozóval, hogyan? mit-mire?
- hát a monitor és a vga közé, mert a vga-n sokkal szélesebb van
egyszerűre vettem a figurát, minek után az analóg, digitális, DVI és egyéb fogalmakra sem reagált, hoztam egy kártyát, nem lett szerencsém, mert neki valami teljesen más alakú csatlakozója volt, de azt kiderítettem, hogy a monitoron DVI van. A kártya márkájáról és pontos típusáról lövése sem volt.
- ha behoznám a kártyát?
- akkor biztosat tudnánk mondani vagy akár adni
aztán, hogy mi lett a vége, azt nem tudom, mert amikor visszajött, akkor már a kollégát találta meg...és ez azért szörnyű és idegesítő, mert nem egy ilyen van, akit ki kell bírni, mert elvárják, hogy tűrd el őket és vágjál a hülyeségeikhez. Ő pl. nem tehet róla, hogy lövése sincs róla, csak annyi esze lehetne, hogy hamár elmagyarázni nem tudja, akkor vagy írja fel a típust vagy hozza be az elején...én sem megyek úgy be az autós boltba, hogy olyan harmonikás gumi hengert szeretnék venni az autóra, ami az első keréknél van - ebből elég nehezen jönnének rá, hogy mit is akarok, ha rá is jönnének és visszakérdeznének - gumiharang? - csak annyit tudnák rá mondani, hogy foggalmam sincs, mert a fogalmakkal nem vagyok tisztában...ez volt az első és reményeim szerint az utolsó, hogy elmagyaráztam, hogy miért is akaszt ki, vagy nevettet meg egy véglény
tessék tiszteletben tartani azt, hogy bizonyos szinten ez is egy "klub", az meg nem érv arra, hogy hisztiztek mint a gyereke, hogy ennyi off-ot megérdemeletek mert az xy is bepofázott a topicotokba. nem kell óvodásat játszani -
net84
őstag
válasz
KPistike #9928 üzenetére
háááát ha ilyennel kötötte volna össze, akkor nagy valószínüséggel vagy a gép, vagy a modem (esetleg mindkettő) mondta volna, huss...és kiszál belőle a meghajtó-füst...
nem ez kellett volna neki, hanem amit régebben lehetett kapni USB to LAN adaptert (hirtelen nem találtam a neten ilyet)igaz nagy valószínüséggel ezzel sem lett volna tökéletes - anno próbáltam egy ilyet beüzemelni egy PII notin, de nem volt hajlandó kommunkálni a modemmel.
Más: Nem tudja valaki, hogy melyik nagykernél (vagy kiskernél) lehet kapni a Gigabyte RJ45 tulfeszvédő adapterét? ilyet pirosba és gibites kivitelbe
-
net84
őstag
az egyik user-en ma teljesen kiakatam...kvázi viszonteladónk
vett egy usb extendert, amihez alapból nincs táp az eszköz felöli oldalhoz. elvitte, 2 nap múlva szól, hogy kellene a táp, mert nem látja a gép az eszközt. ok. kértem, hogy hozza be, megnézzük, hogy csatira melyik jó bele, teljesítményre meg emlékeztem. csaknem tudtam rábeszélni, most vitt el csatikat, megnézi, hogy melyik jó hozzá, aztán adok neki egy adaptert is...de neki új kell, rendeljek egyet.ember, itt hegyekbe áll az adapter, van olyan ami neked kell, max cserélünk a végén csatlakozót és nem kell érte még fizetned sem. de neki akkor is kell egy új. ok. akkor rendelek neked egy univ. adaptert, az is jó? mondtam neki egy árat rá, kicsit felemeltem a hangom és végre megértette, hogy nem szivatni akarom, csak a jóindulat szólt belőlem, hogy adok neki egy adaptert grátisz...
tegnapi telefonáló hölgyike:
neki true type ékezetes betűkészlet kell, hogyan lehe megoldani - internet? - nézték ők ott, de nem találtak semmit - azért megnéztem én, van egy-kettő, tény, hogy van mit átnézni, hogy melyik ékezetes, melyik nem, aztán adtam nekik még egy-két oldalcímet, ahol körül tudnak nézni...Az elmúlt hét egyik érdekes alakja:
jóember bejött pendrive-ot nézni, mutatom neki, hogy mik vannak, mennyiért.
- ezek most drágák, 2 hónapja vettem akkor sokkal olcsóbb volt
- igen, két okból drágultak, egyrészt a forint-dollár nem a legkedvezőbben alakult mostanában, másrészt ezek már meg vannak terhelve az "állam" által kitalált jogdíjjal.
szépen felsoroltam neki, hogy melyiken mennyi a jogdíj, megnéztem, egyébként pont annyival ment fel az ára.
- akkor jó, majd visszajövök késöbb, arra talán olcsóbb lesz
ezzel elköszönt és elment -
net84
őstag
válasz
DocHoliday #9811 üzenetére
ne legyél meglepődve...ilyen nálunk rendszeresen van...
de ami mostanság viszi a pálmát:
jóember bejön, érdeklődik valami alkatrész után, rakin nincs, megnézem neki, holnap utánra tudnám neki lehozatni, válasz:
- az drága, xy.hu-n láttam 2,5k-val olcsóbban...
- akkor meg kell venni ott
- áááá, én nem akarok netről rendelgetni, mert macerás utánna, nem tudnátok ti onnan annyiért lerendelni nekem?
ez nekünk hol éri meg? NEM! VISZLÁT!
-
net84
őstag
új szokás: nem fizetnek egyes cégek ki számlákat, mert az anyagbeszerző nem tudja értelmezni, hogy mi van a számlán...
természetesen szólni nem tudnak, csak ha kapnak egy felszólítást, akkor gyorsan előjön a probléma: a szerver az mi? az oké, hogy a win 2003 szerver egy kicsit kacifántosan van a rendszerbe (SW MS Windows 2003 server + 5CAL), de akkor kérdezze a rendszergizdát... ÁÁÁ
-
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #9659 üzenetére
Ez tetszik:
[I]
"FireWire 6-pin---------Fire-Wire 4-pin
HOSSZABBÍTÓ KÁBEL
2 m hosszú csatlakozó kábel 6 pólusú FireWire dugó és 4 pólusú FireWire dugó végekkel , standard minőségben."[/I]
A vatera mindig is ilyen volt és ilyen lesz - egy ismerősöm azért nem kérdez már használt notebook árakkal kapcsolatban, mert tudja, hogy horribilisnek tartom az ott eladott-megvett notik árát - de jó keresetkiegészítés neki.
-
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #9592 üzenetére
Szólhatnál, ha találsz olyan céget, akiknek van Asus notihoz alkatrészellátásuk...
Ez az a márka, amihez egyszerűen nem bírunk alkatrészt szerezni, pedig nincsenek negy igényeim, néha magyar billentyűzet, néha zsanér, néha valamilyen burkolat kellene. A többit eddig majdnem mindig sikerült megoldani.A privátodat nézd, küldök egy kontaktot, hátha tud az illető neked segíteni...
-
net84
őstag
túl vagyunk egy nehéz leltáron - már csak összesíteni, kompenzálni és könyvelni kell -, nehézkesen ment időnként...egy két érdekesség:
egy:
- na írod?
- írom, mondjad!
- 2db
- mi?
- ez!
- és az mi?
- nem tudom! valami VGA izé...
- és milyen néven van a listán?
- VGA izé...
kettő:
- várjál, írnom kell, ez a VGA nincs a listán, és ha már írok felírok még1-et
- he? mitirol? honna? minek? nemértem mit csinálsz...
- az egyik szervizes gépben bent van tesztkártya ként, csak nem bírtam kiírni...három:
- egér, xxxxxx, ps/2, fehér, 29
vele egyidőben:
- hangfal, yyyyy, 4
utánna én:
- najóvan! be lehet fejezni, egyiket sem bírtam megjegyezni, kezdhetitek előlröl... (én hü**e)
El is kezdték egyszerre elölről...Boldog, Boldogabb Új Évet Mindenkinek! ...és részvétem azoknak, akik holnap, holnapután dolgoznak...
-
net84
őstag
8 perce vagyunk nyitva, azóta már 4 telefon volt...ha ez ebben az átlagban meg tovább, akkor azudvar végében fejbevágom magam a hólapáttal.
Lenne egy hitelmódosítás, amit hétfőn tudnék megcsinálni, az ügyfél viszont ma vinné el a cuccait. Szerencsére talált még ki hozzá ezt-azt, így nem kell módosítani a hitelena rendes ügyfél is ritka, igaz a hetet egészen pozitívan zárjuk (csak nehogy elkiabáljam). Nagy hiszti még nem volt. Sértődés igen, amikor tegnap közöltem, hogy karácsora már el lehet felejteni, hogy megérkezik az, amit kinéztek...
Tegnap átadtam egy javított gépet egy ismerősnek. VGA csere volt. Nálam egy egész napikg ment, nehogy valami nyűgje legyen. Tegnap este hívtak, hogy szar, ugyanúgy csíkoz, mint az előző videókártyával (telefon -). Remek! Távsegítségbe kipróbáltunk mindent, úgy néz ki, hogy tényleg elhalt a kártya 2 nap alatt.
Nem emléxem a kártyára, de ha ismételten egy kókányolt vackot küldött le a nagyker és nekem (vevők -
) ezért kell elbasznom a délutánomat, egy pettyet ideges leszek...
~35 percbe került megírni az utolsó 4 sort...mindig megzavarnak...
-
net84
őstag
árak lefelé?
a jelenlegi gazdasági helyzetben?
januárban épkézláb raktárkészlet?
max a másodék felében, de árzuhanás nálunk sem volt sosem tapasztalható
aminek csökkenhet az ára januárban, az az a termék, amiből jön az újabb változat és ki kell söpörni a raktárat, hogy az új szériát legyen miből megvenni és legyen mit eladni....A mai nap maga volt a horror. Igaz lehet, hogy azért mert eddig nem volt egésznapos káosz, csak napközben 1-2 órácskára. Ma viszont még kipakolni sem tudtunk rendesen a dobozokból napközben. Az eladótérben raktam össze egy gépet, hogy ma átadható legyen. Mindeközben kiszolgálni, telefont felvenni, rendelést felvenni, számlázni, eladni (olyat, ami még ki sincs pakolva, a bevételezése max. folyamatban). Káosz...és van, aki még csak most gondolkodik, hogy gépet kellene vanni karácsonyra
Nekik már most tudom ajánlani az olcsó és gazdagságos és a hülye vagyok boltokat, vagy viszi azt, ami raktáron van. A nagykerkészletek is kaotikusak és akár percenként változhat.
-
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #9206 üzenetére
itt is hasonló a helyzet...eddig senki...az egyetlen érdemleges dolog, hogy valahol a környéken buli volt, és a nyomai látszanak az utcán.
-
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #9183 üzenetére
"Ma mondjuk volt egy srác aki kivételesen felfogta, hogy a 350W-os codegen táp kevés lesz hosszútávon egy 9800GT-hez... de nagyon ritka az ilyen vevő." - én erre mondtam egy "ismerősnek", mivel minden áron meg akarta tartani az aktuális noname tápját: okés! a tápra felkötöd a VGA-t és az új táp pedig elhajtja nyugisan a vas többi részét, erre nézett egy nagyot és lassan kiült az arcára, hogy megértette, hogy mit is magyarázok neki 5 perce az új tápról...
Ma sem maradnak el az érdekes emberek...
jóember azért telefonált, hogy mi lehet a nyomtató gondja, mert kicserélték a patront és most is csíkosan nyomtat. Kiderült, hogy valami utánkókányolt patron van bent. Javasoltam neki, hogy próbálja ki egy eredetive. De neki az előző is így nyomtatott, azért cserélte ki (természetesen az is utángyártott/töltött volt). Azt azért nehezen akarta elhinni, hogy szar volt az előző és szar a mostani utángyártott is. Valamiért azt akarta hallani, hogy rossz a nyomtató - megadtam neki a lehetőséget, de jeleztem, hogy ennek nagyon nincs értelme, látatlanban sokat nem tudok mondani... -
net84
őstag
készen vagyok...most már sok mindenen meg sem lepődök, de azért a mai emberke nem volt százas...
- hdd-k érdekelnének, milyen van? esetleg LAN-os?
- ? LAN-os HDD nincs, max LAN-os külső
- csak keret kell
- LAN-os keretünk sincs, azt csak rendelésre hozzuk le...
- akkor sima?
- Keret?
- Igen
- SATA vagy IDE?
- olyan, mai mindkettőt tudja?
- NINCS
- Akkor SATA
mutatom neki a Sharkoon ALU kereteket
- hát ez drága, olcsóbb nincs?
- jelenleg nincs, Speed Dragon várható, hogy érkezik, az valamivel olcsóbb, de még az a kategória, ami megéri, ALU, nincs gond azokkal sem
- ezek pesti nagykerben 1500-ért vannak, ez horribilisen drága
- he? miafaszom? ezek a típusok?
- nem konkrétan, de a külső keretek az Alphasonic-nál ennyiért vannak
Már mondtam volna: "hát akkor vedd meg ott b*zdm*g!", amikor is megköszönte, közölte, hogy csak azért jött, mert nem akarta onnan megrendelni, mert 2 nap múlva van itt, aztán megköszönte és távozott... -
net84
őstag
YOKO kamera CCD DSP Hi-RES, színes,1/3",IR 50m 470tvl
- Fogyasztás Bekapcsolt IR:1050 mA max., Kikapcsolt IR:200 mA max.
- Beépített 84 db IR-LEDIrdatlan egy állatok a Yoko kamerái, és garantált az 50m.
Ezt maghajtani akku-ról még nem gáz, de hogy napelemmel tölteni...ahhoz már kell egy keveset számolni, és nem is biztos, hogy megéri.
Én pl. kihagynám a rádiós jelátvitelt, inkább felszerelnék egy rögzítő egységet...az aksik és a töltő egység miatt ugyis érdemes egy tároló "doboz" szerüséget kiépíteni.A 20m-es változata egyébként 24 IR LED-el van szerelve (Bekapcsolt IR: 567 mA max., Kikapcsolt IR:125 mA max.) - ezek sem kicsik, de ezzel vadásztam pár hónapja a tök sötét lakásban a macskára...
-
net84
őstag
válasz
localhost #8956 üzenetére
mert azt az árat nem tudod elkérni érte, amit adott esetben szöszölsz vele...illetve ha behoznak egy olyan formátumot, amit az adott gép nem támogat, akkor mehetsz a másikra, vagy a harmadikra
volt akin megkönyörültünk (mondjuk csak azért, mert rendszeresen nálunk vásárol), és negyed órás szívás lett a vége, mire ki tudtuk nyomtatni...illetve a nyomtatónk sem erre termett, nem biztos, hogy hosszútávon ezt a plusz terhelést elviseljetény, hogy igény lenne rá, de ahhoz fejleszteni kellene (hogy ez a rész is kiszolgálható legyen) és nem mostanában térülne meg...átrágtuk mi ezt gondolhatod...
-
net84
őstag
válasz
neduddki #8951 üzenetére
minden további nélkül kijöhet a 40%, ha nézzük azt is, hogy egyes termékeknek ilyenkor szokott felmenni az ára, de mostanság szinte követhetetlen, hogy mi az, ami alapből drágult és mi az, ami a forint hullámzó "értéke" miatt változik...effektíve láthatatlan az áremelés.
TheReMiXeR - érdekes dolgokat nálunk szoktak keresni - a konditól az IC-ig mindent. Az egyik érdekes az volt, amikor a csávó bejött, hogy neki egy bizonyos IC kellene - nincs! - de valahogyan csak be lehet szerezni, az van winyó alján is
itt kellett volna csendben maradnom, mert innentól tarthattam egy előadást, hogy miért nem kap csak úgy ilyen IC-t, miért nem fogja tudni azt csak úgy otthon átkókányolni és inkább keressen komplett elektrónikát...
de a legjobbak a nyomtattatni lehet?, fénymásoltatni lehet? - nem lehet! és közben ott virít mögöttem a nagy dög sokszorosító - nem vagyunk mi fénymásoló szalon, az van a főiskolán és van a városban még egy-kettő - tény, hogy nem a belvárosban vannak, a főiskolán/egyetemen meg nem egy olcsó muri... -
net84
őstag
válasz
neduddki #8946 üzenetére
ne az eurót tessék nézni... a dollár a mérvadó, ott pedig ha megnézed a június, július, amikor is 150 forint alatt volt egy dollár havi átlagban, és megnézed most (per pillanat 200,16), kijön az a 30% kényelmesen...
Valamivel lehet, hogy visszaesnek az árak, de a nyár közepi-végi árakat nem fogjuk már elérni - max. csak nagyon nagy szerencsével...Azért jönnek ám az érdekes fazonok...a csapból is az folyik, hogy drágulás van mindenhol, és ugrálnak az árak. Errre mit akar: notebook-ot, de karácsonyra. Az egyszerűbb hétfőn jön, és mondja, hogy péntekig eldönti, hogy melyiket és hol veszi meg. Jó! Ami nincs raktáron, annak nem tudom garantálni az árát. Az alkatrészeknél kissebb rátartással 3-4 napig tartható az ára...
-
net84
őstag
szombati jókedv:
jó ismerős felhívott szombat reggel (hívott pénteken is, de tetőtöl talpig festékes és vakolatos voltam, így nemigazán vettem fel senkinek sem a telefont - gondoltam, ha sürgős ugyis telefonál még).
- meg tudnád nézni a gépemet, mert vettem egy programot, feltelepítettem és nem hajlandó elindulni, kiír valami hibaüzenetet, hogy nem talál valami direkt vagy dll fájlt.
- persze! Dolgozol? Bent vagy a boltba?
- Á! Nem volt kedvem kinyitni, itthon vagyok, de ugyis be kell mennem Szombathelyre, felugorhatnák vele?
- persze! gyere csak...
- most fogok indulni.
- okés!
Ez volt 9 óra után pár percel, nem telt el negyed óra és már csengetett isjó idő, biztosan sürgős - 20km + beleszámolva azt, hogy soha sehova nem tud időben elindulni
Azt már sejtettem, hogy valami turpisság lesz, 2 napja már valami vonat szimulátoros játékról beszélt. Igazam lett.
- indulásra tudod bírni a játékot? Asszony elment dolgozni, nem akarok estig otthon unatkozni, de nem hajlandó elindulni, pedig már rákészültem, hogy jáccccok egy jót...
Nehezen, de végül indulásra bírtam a játékot...öröm és boldogságTermészetesen azért gyorsan le is teszteltük, hogy minden rendben legyen és 1,5 óra használat után kedves nejem jelezte, hogy most azért már jó volna, ha kikapcsolnánk a gyerek üzemmódunkat, mert ő el szeretne menni ebédelni
Mai rémhír: elposszant a noti... úgy néz ki, hogy HDD-nek annyi, de még az alaplap is kérdéses. Természetesen első kérdés még tegnap este, amikor is nekikezdtem a hiba keresésének: most akkor elveszik a mentés a játékból?
Mindig is tudtam, hogy nem százas (jó értelemben)... -
net84
őstag
rég írtam ide is
- vihar elötti csendet érzek körülöttem
a mai napon próbáltam a szabadnapomat tölteni, több-kevesebb sikerrel
- indult úgy a reggelem, hogy mehettem megnézni egy sharp multifokális szekeret, amit kipucoltam, beolajoztam (hibajelenség: elakad a papír az átfordításkor), lemostam a gumigörgőket, amik egy picit be voltak mocskosodva. Első indításra már a felvételkor elakadt a papír.okés! Megnéztem a papírfelvevőt. A gumi vagy koszos vagy elhasználódott, de mivel egy nagy szekérről van szó, így sokat nem láttam, megpucoltam, amennyire hozzáfértem. Láss csodát elindul. Ezután megnéztem az LCD kijelzőjét - nini info üzenet: a nyomtató karbantartást igényel, kérem forduljon a szervízhez. A menüben nem tudom megnézni, hogy pontosan mi gondja van, mivel a hozzáférést egy 5 jegyű számkód védi
- oké! hivják ki a szakszervízt - jaja, hamarosan ugyis jönnö fog.
Akkor én most minek kellettem? Na mind1.
Ezek után mennem kellett volna fogászatra, reggel bementem, majd a délutáni rendelésre kellene visszamennem. Okés! Aztán haza, majd elkezdtem filmet nézni pihenésképpen.
Aztán hol az egyik hol a másik telefonom csörgött, volt akinek el kellett magyarázni, hogy hogyan lehet átállítani a notiba a wlan vezérlést, volt aki csak annyit szeretet volna, hogy adjak egy árat a használt PC-re, a gáz ott volt, hogy addig eljutottunk, hogy full integrált alaplap és kétmagos 2,5 vagy valai hasonló proci... Ok! hanyagoljuk, nézd meg az új árát és abból kalkulálj ki valamit.
6-8 telefon után nem számoltam
Aztán délutánra kissebb nyugi lett, de még egy kiakadás azért jött:
- dolgozol?
- nem!
- affene! el kellene hoznom a gépet...
- befáradhatsz érte és el tudod vinni
- fél kilenckor?
- nem! holnap reggel nem leszünk nyitva
- nem! ma este fél kilenc!
- jaaaaa! akkor sem! délután 5ig...
- hű-há-hé- pedig kellene a gép holnap este...
- hát! 5ig be tudsz érte menni...
megegyeztünk, hogy majd valahogyan megoldja
még a végén majdnem belementem, hogy valahogyan megoldom, hogy hozzám kerüljön a gép, és majd hozzám bejöhet érte, de kedvem nem volt még csak telefonálni sem, hogy megoldjam - ha valami valamit akar, oldja meg, én nem állok senkinek sem szivességet tenni csak azért mert szegényem nem tud érte elmenni.Egy egyszerű emberke akasztott mostanában hasonlóképpen ki!
Fáradjak ki házhoz, mert a 2 hónappal ezelött újratelepített gépén nem lehet semmit sem telepíteni, és a fia azt magyarázza, hogy én basztam el, ő nem állítja, de meg kellene néznem, hogy mi lehet a gond... 3 gond volt! délután 5 óra volt, még előre láthatóan 2-2,5 órán keresztül keményen nyomni kell a munkát, hogy készen legyünk, a létra tetején álltam és ez a beszólás: a fiam szerint te basztad el. No ezek után burkoltan jeleztem neki, hogy felejtsen el - nem fog menni az elkövetkezendő 1,5-2 hétben. Sok a meló!
- de munka után nem dolgozol, nem?
- munka után nem, de nem tudom megmondani, hogy mikor végzek, 1,5-2 hetünk van egy projektet befejezni és általában estig dolgozunk
- este is jó nekem
- 8-9-nél elöbb sosem végzek
- nekem fél 10kor is jó!
- de nekem nem! 1,5-2 hét múlva térjünk rá vissza
- de este ugysem akarsz dolgozni vagy?
- igazad van, este nem akarok dolgozni, hanem haza akarok menni, lezuhanyozni, kajálni és lefeküdni.
na itt lett egy kis csend...
- jó, akkor ha este azért ráérsz, gyere át szerdáig... (hétfő volt)
Anyád! már azon voltam, hogy lerakom a telefont. Próbáltam neki többször jelezni, hogy nem érek rá sem most telefonálni, sem este megnézni a hülye számítógépét, amire a hülye fia minden szart feltelepít és azt sem tudja, hogyan kell A mappából B mappába másolni. -
net84
őstag
Apa kezdődik!
Tegnapi ürge:
- vezetéknélküli routert keresek, mert beszeretném majd köttettni az internetet és nem akarom az egész házat bekábelezni, de nem most kell egyből, majd csak karácsonyra köttetem be a netet, elöbb meg nem akarom megvenni, most csak érdeklődnék, hogy mennyi kerül...
he?
- karácsonyig még elég sokminden fog változni...
na jó! elhadartam neki, hogy milyen lehetőségei vannak, majd csak kinyögte, hogy ő látott a plusz újságba egy routert és egy vevőt egybe 9k alatt, és az tetszik neki, mert a vevőt be kell állítani egy tartóba...
- ilyet én is tudok adni
- de amit mondott ár, az drágább, mint ami az újságban volt
- igen, de van is külömbség a két gyártó között, az egyik x éve foglalkozik hálózatos eszközökkel, a másik pedig nem véletlenül csak időnként tűnik fel egy-egy "élelmiszer" bolt kínálatában......de már most kezdik? eddig azért még szeptember közepéig ilyen hülyeségekkel nemnagyon szoktak bejönni - karácsonyra lesz? augusztusban?
-
net84
őstag
válasz
sutykuru #8437 üzenetére
nem szokásom a külsőről senkit sem megítélni...volt már elég zűrös kinézetű emberke nálam, aki egyébként teljesen normális volt és volt már elöttem ordibáló, kioktató és káromkodó ügyvéd, aki kikérte magának, hogy én mennyit akarok kérni egy gépátvizsgálásárt és utánna a javításnak milyen óradíjai lennének...ezek után meg sem lepődtem, hogy az 5k-s tápképződmény árán kiakadt.
Időnként elég sokan kapnak kimenőt a diliházból... -
net84
őstag
igaz nem nekem címezted, de mostanában kaptam én is egy-kettőt...
nem tudok jó arcot vágni és elsétálni a hosszútávon benne soha nem dolgozó személyek hozzászólása mellett...
tessék megérteni, hogy aki soha nem dolgozott hosszútávon bent, az soha nem fogja megtudni, milyen az, amikor egy ember kiborít, ordibál veled, szidja a felmenőidet és te nem csaphatod ki a boltból, tűrnöd, nyelned kell és még nem is csaphatod le, hacsak nem akarod magad kirugatni, vagy nem a saját fönököd vagy.
azt is tessék már végre megérteni, hogy nem a balfaszokból és gyökerekből élünk - szerencsére - ha belőlük kellene megélni, akkor már rég lehúzhattuk volna a rolót...az ilyenek bejönnek, kérdezősködnek, nézegetnek, órákon keresztül, havonta legalább 5 árajánlatot kérnek, majd telefonálnak, hogy vettek egy gépet a tecsóba, de nem megy, ki kéne jönni megnézni - persze! kiszállási díj, plusz legalább fél óra munkadíj, ha oprendszer sincsa a gépen és azért kell kimenni, akkor bekerül hozzánk és plusz az oprendszer ára - dehát azt mondták amikor megvettük, hogy bármelyik számtech üzletben feltelepítik 5k-ért...ja! persze!
amíg egy balfasz fenntart, addig megcsinálhattam volna egy árajánlatot egy partnernek, felvehettem volna a telefont (a legtöbb esetben egyébként fel is szoktam venni), amin mondjuk sokkal fontosabb dogot is akarhatott volna a telefonáló...Az autós téma meg elég sánta példa...
Nem olyan régen egy Audis akarta lenézni a Suzukinkat, miközben előztük... elszámolta a pacikat - tehát az autó külsöje alapján ítélheted meg az embert - lehet, hogy ránézésre egy 20k-s roncs, de lehet, hogy a futómű, elektronika és motor került annyiba, mint a te egész autód...és csak azt veszed észre hogy előzésnél álva hagy egy lada vagy egy trabi...egyébként az utolsó soroddal egyet tudok érteni:
"písz" -
net84
őstag
válasz
Superman #8368 üzenetére
sajnos nem volt lehetőségem reagálni eddig a hozzászólásodra...
"Én meg azt tudnám szájon csapni, aki ilyeneket mond." - nana!- csak nehogy sírás legyen...
"Honnan a jó égből tudod te azt, hogy mi volt az oka annak, hogy először a munkát szerezte meg, utána pedig gépet akart venni (ha egyáltalán így történt)? Persze, előbb vegyen gépet 2 milláért és majd utána próbáljon munkát szerezni vele, teljesen logikus...." - onnan tudom, hogy jelezte, azért sürgős a gép, mert meg kell csinálni és le kell adni egy munkát péntekig és ezért kell, hogy hét elején készen legyen a gép.
Ha neked az a logikus, hogy először elvállalsz egy munkát és csak utánna kezdesz el hozzá eszközt beszerezni? Esetlegesen még az előleget is úgy kéred, hogy jelzed, hogy neked a szükséges gépet meg kell venned?"Megsúgom, hogy ismerős helyeken én is otthagytam már pár százezret, szerintem inkább milliós nagyságrendű az összeg, de pár napnál többet sehol sem kellett várnom, ha megrendeltem valamit" - én is hagytam már pár helyen egy keveset, de eddigi tapasztalatom szerint ott b*szn*k át a legjobban, ahol a legnagyobb összeget hagyom ott.
Illetve nem szoktam besértődni, ha valamit nem kapok meg 2-3 nap alatt, ugyanis nekem fontosabb az, hogy azt kapjam meg, amit kértem és ne kelljen érte futkosnom, esetleg valami teljesen más típust/márkát vennem (pl. gyémántfejes üvegmarókat nem szoktam úgy megvenni, ha nincs a megszokott helyen, csak 2 hét múlva, akkor elmegyek máshova és veszek másfajtát - inkább megvárom, mert nem jó buli, ha a munka kellős közepén leolvad vagy szétmálik egy fej - tapasztalat, azóta soha)."Verseny van, ha nem tudsz nekem normális határidőre szállítani, akkor átmegyek egy másik helyre, másik kereskedőhöz, aki a pénzemért nem balfaszoz le, hanem a lehetetlent is megpróbálja." - megintcsak az előző válaszomat tudom ide is felhozni példának, én nem megyek azért át máshova, mert nincs meg 2-3 nap alatt, hanem csak 1-2 hét alatt tudják leszállítani, mert nekem többet jelent a minőség és a kialakított kapcsolat, mint az, hogy ne kelljen rá várnom (illetve nem vagyok annyira hülye, hogy amikor valami fogyóeszközöm eléri a minimum szintet - 1 v. 2 db - akkor már rendelem a következő adagot, nem pedig akkor, amikor már nincs egy darab sem és befut egy rendelés)
"Sosem értettem itt egyesek viselkedését: a balfaszokból éltek, de mindig van valami bajotok velük." - mint ahogyan más is kifejtette fentebb, nem a balfaszokból élünk, mert azok nem hoznak inkább csak visznek.
Azt nem értem, hogy miért nem kérdezik meg ezen delikvensek a mosogépszerelőt, hogy nem lehetne-e esetleg olcsóbban javítani (talán mert megköszönné a lehetőséget és menne olyanhoz, aki meg is fizeti, meg is becsüli), miért nem kérdezik meg az olcsó és gazdagságos boltban a pénztárnál, hogy számla, blokk, minden nélkül olcsóbban nem lehetne-e? Vagy miért nem kérdezik meg az autókereskedést vagy az asztalost, hogy miért nem lehet 2 nap alatt leszállítani a rendelt autót vagy elkészíteni a kért konyhabútort? Csak az informatikában meri mindenki ezt megengedni magának? Ezen azért érdemes lenne elgondolkodniuk azoknak, akik magukra ismernek.
Valaki kérdezte, hogy egyébként 2GB-os DDR2 volt-e raktáron...volt, sőt DDR2-nél az alaplapot is meg tudtam volna oldani, a DDR3-nál és a 4GB-os modulnál azonban már problémák voltak a szállítási idővel...
-
net84
őstag
ma reggeli "agyi aratógép" telefonja:
- 512Mb-os DDR2 ram 667MHz-es mennyibe kerül?
- pillanat megnézem van-e jelenleg belőle, jelenleg nincs, 1GB 800MHz-es DDR2 ramot tudok adni
- és az jó az én notebook-omba?
HE?
- ha notebook-ról van szó, akkor abba más memória kell, abba tudok adni egy gigásat 667MHz-esbe
- voltam x-be, nekik van egybe 2GB-os moduluk, az is jó az én notebook-omba?
- tudni kellene a gép pontos típusát, és meg tudjuk nézni, illetve ki is tudjuk próbálni...
- jó! akkor beviszem a gépet... -
net84
őstag
a történethez tartozik: DDR2-vel szerettem volna én is megoldani, részben azért, mert ahhoz találtam először alaplapot, részben azért, mert ahhoz ramot is elöbb tudtam volna adni, de amikor meghallotta, hogy DDR2, egyből "követelte" a DDR3-at, illetve a 8GB nem lett volna elég, neki mindenképpen olyan megoldás kellett, hogy a 16GB garantáltan megoldható legyen jövő hét elején legkésöbb...
egyébként a 16GB memóriát tudja kezelni az XP 64 bites változata? Vagy csak a Vista 64 bit?
-
net84
őstag
csak nem bírták ki, hogy ne akasszanak ki...
faszikám bejön, hogy neki egy nagyon izmos gép kell
- milyen paraméterekkel?
- 8 vagy jobb volna, ha 16GB ram lenne bent, négymagyos intel proci, mert egy szimulációs program fog rajt futni
- milyen operációs rendszer alatt futna ez a program?
- XP
- hááát nemigazán fogja támogatni ezt a rammenyiséget
- vista? ha xp-n fut és xp kell a programnak, akkor el fog futni vista alatt is?
- nembiztos...sőt! könnyel lehet, hogy nem
no itt meg is álltunk, mert én elkezdtem keresni neki, hogy mi mennyi, közben bebökte:
- olyat kellene nézni, ami most egyből van is itt nálatok
- olyan nincs
- akkor olyan, ami legkésöbb a jövő hét elején megvan
- legkorábban a jövő hét közepén, elöbb nem, de a memóriák inkább 2 hét múlva
főleg minekután neki mindenképpen DDR3 kellKözben kiakadt azon, hogy hogyan képzeli az alaplapgyártó, hogy olyan alaplapot árul, ami támogatja a 16GB-ot, de nincs hozzá 4GB-os modul. Azt csak harmadszorra fogta fel, hogy van 4GB-os modul, csak az alaplap gyártója nem garantálja, hogy működik is az alaplapban...
egyből nem lett meg minden, így kértem tőle egy elérhetősége, hogy majd jelentkezek, ha megvan minden
nagynehezen találtam neki alaplapot, memóriákat és mindent, ami kell, igaz a ramok szállíthatósága még így is kérdéses volt
felhívtam, közöltem vele, hogy a 4GB-os modulok darabja majd 80k, a 2GB-os majd 40k, és nem tudom garantálni, hogy mindenz itt van a jövő héten (főleg, hogy 4 után elég necces utánnakérdezgetni a dolgoknak). Természetesen az árakon ismét kiakadt, majd azon is, hogy nem megoldható jövő hét elejére a gép, mert neki jövő hét végéig meg kell csinálnia egy munkát.
Jakérem! Én először megveszem az eszközt, amivel dolgozni tudok, és utánna kezdek el munkákat bevállálni...
az ilyet nagyon szájon tudnám csapni... -
net84
őstag
Köszi! Ezt még megnézetem velük...(maaaaajd)...arra viszont nem emléxem, hogy xp vagy vista volt-e a drága, nekem még az első kávé elött volt...
diegho - friss telepítés, nemhinném, hogy virnyákot szedett volna össze...rendszer+driver-ek...ennyi
TheReMiXeR - jó nyaralást!
én is olyan jól töltöttem a szabimat, hogy tegnap du. már azon a szinten voltam, hogy kalapáccsal fogom apró darabokra kloffolni a telefonomat.
[OFF]Olyan jó hetem volt! Nagyívben mindenki szart arra, hogy szabinvagyok, azzal sem foglalkozott, hogy ezt jeleztem neki a beszélgetésünk elején, akkor is elvárta volna, hogy én naprakész vagyok az árakban, a raktárkészletben és leborulok a lábai elé és egyböl írok neki árajánlatot.
Így pihenjen az ember: hétfő munka, kedd szabi, szerda délelött szabi, délután munka, csütörtök délelött munka, délután szabi, péntek szabi, de a telefonom nem bírt kusban maradni, mert hamár szerdán és csütörtökön is láttak dolgozni, így pénteken is lehet engem baszogatni...[/OFF]
-
net84
őstag
éljen a szabadság!
csak azt tudnám, hogy miért vagyok a munkahelyemen
A júzerek pedig kezdenek teljesen behülyülni...
Délelött hívott egy ismerős, hogy mondjam már meg neki, hogy miért van az, hogy XP betöltéskor megnyitja autómatikusan a dokumentumok mappát...hát az összes ötletemet kilőttük, nincs bent a registry-ben semmi, az indítópult és az msconfig is üres. A rendszer friss telepítésű...Ötlete valakinek?Holnap munka után (mert ahogyan kinéz, holnap is dolgozhatok) pedig mehetek mobil internetet telepíteni asztali gépre, mert egyik vonalas szolgáltató nem volt hajlandó netet bekötni a házba, mert egy embernek nekik nem éri meg. A Vodkafonos nettel szívtam 2 órát korábban, majd javasoltam, hogy inkább adja vissza, vagy vegyen új gépet...most a tmobájl kütyüjével kell próbálkoznom, illetve úgy kell megcsinálni a gépet, hogy menjen rajt - végre eljutottunk oda, hogy a gépbe is bele lehessen nyúlni.
Kb. negyed órája érhettem be dolgozni, amikor bejött egy rendszeres ügyfelünk, hogy cseréljük ki neki az alaplapot a gépbe, mert ami bent van, az szar, túlmelegszik, és fagy vele a gép...egye fene, kicseréltem, de amit itt levágott - neki más típus kell, jobb, ráfizetni nem fog, sőt semmit sem hajlandó kifizetni.
Természetesen ugyanolyanra cseréltem ki, annyi külömbséggel, hogy gyárilag aktív hűtő van a lapon. Azóta nem fagy, igaz korábban sem fagyott nálunk, csak most már látszott a lapon, hogy melege volt, a matrica megbarnult és lepöndörödött az aljáról...Nem lenne senkivel semmi gond, ha nem lennének kötsögök és ilyen akaratosak, hisztisek mostanság az emberek.
Ja! és vasárnap még hívott egy "kedvenc" ügyfelem, hogy nem megy a net a gépen, fejböl megpróbálta elmondani a hibaüzenetet...
- hááát! valószínüleg benyelt valami virnyákot, be kellene hozni hétfőn, és megnézem, ha minden jól megy, akkor hétfőn készen is lesz, mert én keddtől szabin vagyok.
-hú-há-é-hő...vigyem be?
- jó volna! Ha el is megyek, akkor is csak annyit fogok tudni csinálni vele, hogy megállapítom, hogy újra kell telepíteni vagy csak írtani kell, de egyik sem oldható meg a helyszínen, ezért mindenképpen a szervízbe fog kikötni.
- hááááát jó! akkor beviszem. De újra kell telepíteni?
- nem biztos, de lehet...Érezhető volt a hangján, hogy nem tetszik neki a módszer, de nemérdekel. Igaz nem is ért be vele, van egy olyan sejtésem, hogy megint elhívta egy ismerősét és megoldotta neki. A multkori után is 3 napomba került, hogy életet leheljek be, és legalább valami minimális adatot tudjak menteni...nembaj! csak megtanulják idővel, ha mindig duplán kell fizetniük...
-
net84
őstag
az elöbb bejött egy fószer, hogy neki olcsó, gagyi, és kicsi szkenner kell, amit nem kell a 220-be bedugni
nézegetem a canon-okat, mégse adjak neki egy ratyi szutyok gépet, amikor is közli, hogy az egyik konkurenciánál van 9k-ért mustek, olyan esetleg?
megnézzük, van, 8,8k
ezzel még nem is tudott volna kiakasztani, csakhogy közben mászkált fel-alá, nem is figyeltem oda rá, kerestem a mustek-et
aztán letámaszkodott a pultra az egyik kezével, és az alacsony pultnak köszönhetően tökéletesen a képembe vakarta a másik kezével a tökeit - de hogy egyszer ne legyen elég, ezt kb 3szor eljátszotta fél perc alatt (nem vakarni, mosni kellene), azután lettem arra figyelmes, hogy kettőt lép, majd vakar...
kicsit idegesítő és bunkó viselkedés
még kicsit morgott azon, hogy miért csak jövő hét közepére jönne meg, ha megrendeli, de burkoltan közöltem vele, hogy ilyen szart csak rendelésre hozunk, ha canon kellene, akkor az lenne, igaz kicsivel drágább, de legalább jó...majd visszanéz - szerintem nem látjuk többetnem fogom megsiratni, ha máshol veszi meg.
-
net84
őstag
ÁÁÁ - elegem van
szabi után az első napom, és már ki is akasztanak
vagy velem történt valami a szabi alatt, vagy mindenki mással, de nagyon irritálnak ma az emberek...
reggel telefonált egy "kedves" uriember, a kollégát kereste, hát rábaxott, szabin van
de azért elkezdte nekem a mondókáját
- vettem önöknél 2 napja egy elég nagy notebook-ot, mert nekem kell az erős gép, olyan 150k körül
(ez aztán komoly - asszem befonná azt is ami nincs, ha megmutatnám az én notim számláját - és még ez sem egy erőgép)
ezután, hogy érzékeltette, hogy milyen fasza és "kiemelt" ügyfélnek képzeli ő magát nálunk, egyböl el is kezdte tört magyarral magyarázni, hogy nem jó nála a dvd írás, mert valami rossz, ezért behozza csináljuk meg - jó! rásóztam kollégára
be is jött az emberke, kolléga bevitte a cuccait a szervízbe, közben pedig szépen megtelt a bolt.
Az egyik partner félreállt, ő ráér, a másik szintén egy viszonteladónk volt, neki számlázni kellett, közben bejött egy család, egy kiscsávó, de ő ki is ment, majd egy srác meg egy csaj, akik egyböl átvágtattak a családon és beálltak az orromba (2 hete azt kezdtem el játszani, hogy a tolakodósokat szolgálom ki utoljára), végeztem a számlázással, a család közben apukára csökkent, felvettem a gépüket munkalapra, majd amikor mindent elpakoltam, megkérdeztem a tolakodókat, hogy miben segíthetek (ekkor már az arcukra volt írva, hogy teljesen ki vannak akadva, mert nekik várniuk kellett).
Azt láttam, hogy egy noti garifüzet, egy töltő és valami számlaféleség van náluk, jóra már nem is számítottam.
- vettünk egy notebook-ot, de úgy néz ki, hogy nem működik a töltő, mert ha mozgatom, akkor nem érintkezik, ki kellene cserélni, vagy valami kellene kölcsönbe, mert holnap utazunk el és kell a notebook.
he? mitakarsz?
- először is kellene a notebook is, mert nem biztos, hogy a töltő a rossz, lehet, hogy a notebook töltő csatlakozója, vagy az elektronikája a hibás.
- az nem lehet, mert a másik gép töltőjével működik, hogyan tudjuk gyorsan megoldani a cserét?
- sehogy! Ilyen töltőnk nincs és nem is volt, olyan univ. töltő, ami ezt a teljesítményt tudja, az meg jelenleg nem kapható.
- de kapható, mert amikor elhagytam a töltőt, akkor egy egyszerű univerzális töltővel töltöttem
- és annak ugyanezek a V/A értékei voltak?
- azt nem néztem
- pedig nem mindegy, tönkreteheti a notebook-ot is, illetve terheléskor akár kevés is lehet neki a töltési áramerősség (ilyenre volt nálunk példa, menet közben nem volt annyi ereje töltőnek, hogy töltse a notit, csak kikapcsolt állapotba, ha pedig töltőn volt a gép, nagyobb terheléskor egyszerűen lekapcsolt - igaz az aksi sem bírt 10-15 percnél többet)
- akkor most mit tudunk csinálni?
- fel tudjátok hívni a szervízt, aminek a száma a garfüzetbe van, megmondják, hogy ilyenkor mi a teendő, de valószínüleg ők is azt fogják mondani, hogy kell a notebook is hozzá.
- akkor nem cseélitek ki? (elég flegmán)
- nem! be tudjuk vizsgálni, de kell hozzá a notebook is, ha rossz, akkor küldjük cserére, de sem a bevizsgálás, sem a csere nincs meg azonnal, legkorábban hétfő délután
- az nem jó! akkor elviszem.
(vidd nekem nem kell, sőt vissza is adtam volna)
...ezután fogta a hatalmas sértődöttdégét és kiment, valahogy azaz érzésem, hogy látni fogjuk még -
net84
őstag
hogy jól induljon a napod
Én tegnap este wlan-t szereltem és közben egy kb. 3 hete újratelepített gép gazdája telefonált, hogy mit hol talál a mentések között. Természetesen nem lett meg a program, amit keresett, holott biztosan átmentettem, mert telepítés nélkül is működik, ezért nem is szenvedtem vele. 10 percel később életre kelt a hálózat, így üzentem neki, majd betömörítettem a progi egyik nálam lévő verzióját (micsoda szerencse, hogy hordok magamnál notit nyaraskor is), és megpróbáltam elküldeni. A második próbálkozás után írja, hogy annyira nem fontos, ráér, majd ha hazaérek. De ezért 5 percen belül 2szer fel kell hívni elötte...
Pénteken viszek egy gépet1 hete vitték el tőlünk, tegnap indiánosat játszott, és elkezdett füstjelekkel kommunikálni.
De látom azért te sem unatkozol.
Még szerencse, hogy a pogis elöbb nyit, mint mi
-
net84
őstag
Holnaptól 5 napra megpróbálom magam elzárni a munkától...igaz a nyaralás első estéjére már bejelentkezett a szállónk tulajdonosa, hogy át kellene beszélni az épület wlan hálózatának az átkonfigolását, átáállítását és az esetleges átszerelését. A piát már behűtötte, legalább arról sem kell gondoskodnom az első napon
Ez után a hét után nem is árt egy kis pihenés. A napok néha összezavarodtak. Szerda délelött és csütörtök egész nap egyedül voltam. A szervíz sem panaszkodhatott, ott is csak egy ember volt bent, még szerencsére, mert különben a wc-t sem tudtam volna meglátogatni. Csütörtökön már szelektáltam az emberek között. Aki bunkó formában kezdte, vagy nem bírta kivárni, míg az elötte lévő befejezi és elmegy, azokhoz én is úgy viszonyultam.
Az egyik ilyen idióta UTP kábelt szeretett volna, megkértem, hogy várjon egy kicsit, ezután hátralépett, mert addig ott áll a pult elött és mondta a mondókáját. Rákerült a sor, közöltem vele az árat, erre benyögte, hogy az sok, mert látott máshol olcsóbbat. Azt nem értem, hogy miért kell egy sz*r*s 500 huf-os kábelért végigjárni az egész várost, hol a legolcsóbb. Biztosan nem sürgős nekik. Kifelé menet még morogtak egy sort. A legszivesebben utánnuk dobtam volna a monitort.
A másik kiakasztó manus notebook-ot keresett. Már az elején flegmázott és nagyképüsködött. A prímet az vitte, amikor elkezdett alkudozni. Aztán amikor mondtam neki, hogy kb. 800 forintot tudok engedni a notiból, megsértődött és megint elkezdett flegmázni. Az ilyen bunkó menjen a tacskóba meg a médikusba vásárolni. Még egy darabig mormogott, hogy ez vicces kedvezmény (az, de az ~8k-s haszon is az, amibe még az is bent van, hogy felrángatunk rá egy winfost), elkezdtem levegőnek nézni, amit észre is vett, úgyhogy távozott egyből.
Aztán pénteken telefonált az éppen szabin lévő kolléga "kedves" vájfájvos rojteres ügyfele (ML320 - tudod kiról van szó?).
Bemotatkozott, majd megkérdezte:
- vannak nálad vagy ráérsz most egy kicsit?
- hát nemigazán van most időm (csak 2 ügyfél várt éppen rám)
- akkor gyorsan elmondom. a gépre menet közben felkötötttem egy satás hdd-t, de a gép kis idő múlva leállt, azóta nem hajlandó elindulni. Lehúztam a hdd-t, de úgy sem indul el. Mi lehet a gond?
- menet közben kötötted rá a tápra?
- igen.
- akkor esetleg tápegység?
- gondolod? vanm is itthon másik tápom, megpróbálom akkor azzal, majd jelentkezzek, hogy mi lett az eredmény. Helló!
- ok! helló!kis idő múlva újra jelentkezett:
- igazad volt, de csak a 12V-os ág nem megy, kimértem. Ki javít tápot?
- passz! esetleg x, de nem biztos, hogy bevállalják.
szerencsére voltak normális emberek is, akik tudták díjazni a segítséget és képesek voltak kivárni a sorukat és azt is, hogy majd fél órát kellett várni egy odd cserére, mert méretre kellett reszelni a tálca takarólemezét, hogy beférjen a helyére.
Tiszteletet érdemelnek az ilyen emberek.Az UPC viszont elmehet a fenébe! Az még csak haggyán, hogy kiszámlázzák a számlát is, de az, hogy 5ször kell újraindítani az eszközöket, hogy elfogadja a rendszerük a már beregisztrált új routert. Kemény egy óra alatt sikerült elfogadtatnom vele, igaz az elötte lévő eszközre is azt mondta, hogy nincs regisztrálva a rendszerbe, holott elötte 2 nappal még arról ment a net...
-
net84
őstag
válasz
localhost #7972 üzenetére
anno, amikor kb. fél éve dolgoztam eme idegörlő szakmában, és az első karácsonyomat éltem, jött egy telefon (az illetőt névről sikerült beazonosítanom, kb. 1 órával korábban vitték el a gépet... - sulinetes - alkatrészekből, hogy apuci és anyuci is visszakapja a maximumot)
- kibontottuk, mindent összekötöttünk, ahogyan elmagyarázták az üzletbe, de most mit kell csinálni?
(op.rendszer nem kellett, így feltételeztem, hogy okos üzenet fogadta őket)
- mit ír ki a gép?
- hova?
- a monitorra!
- az melyik?
- amire szöveget irogat ki a gép a bekapcsolás után, és úgy néz ki mint a TV (akkoriban még mentek a CRT-k, az LCD megfizethetetlen volt)
- olyan itt nincs, csak egy zöld és egy piros lámpa, vigyük a gépet a TV-hez és kössük össze?
-nem! nincs monitoruk?
- nincs. Kellene?
- igen! Azt rá tudják kötni a gépre és lesz akkor kép is már rajt.Aztán azt már nem tudom, hogy mi lett a vége, vissza tudtommal nem jöttek és késöbb sem telefonáltak, hogy van már monitor, de kiír valamit.
-
net84
őstag
válasz
Balinov #7967 üzenetére
miért? nincs igazam?
Éljen a szabad program telepítgetés a mai napon!
Tegnap újratelepítettem egy rendszert, mert betöltéskor random időközönként belassult a gép. Frissítésket leszedtem, office-t visszaraktam. Nem is volt semmi gond mindaddig, amig az ügyfél el nem kezdett telepíteni. Nem tudom, hogy mit pakolgatott fel, de fél 6kor már hívott, hogy megint belassult.
- mit telepítettél össze már megint?
- semmit! az van rajt, amit ti raktatok fel
- és amit még itt nálunk mószeroltál vele?
- az csak a java és a flash player?
- ok! töröld le őket, majd java-t a sun.com-ról, flash player-t pedig csak azt, amit az x.hu felajánl.
- de minden gépre ezeket szoktam feltelepíteni
- nem baj, lehet, hogy itt a driverrrel akad össze, lehet, hogy valami mással
- nem lehet memória gond?
- nem! próbáltam másik rammal, táppal, odd-vel, odd nélkül, azzal is ezt csinálta az előző rendszer.
- akkor mi lehet?
- ha nem tér magához hozd be, megint újratelepítjük, és megnézzük mi borul meg rajt.az egyébként érdekes, hogy a partícionálás sem a leg egészségesebb, fizikailag a hdd-n fordítva vannak a partíciók, a 8 MB-al kezdi, de érzésem szerint a rendszer partíció is csak azért van elöl, mert a C alapján ABC sorrendbe pakolja őket...azóta nem hívott, kiváncsi leszek a fejleményekre...folyt.köv.
-
net84
őstag
válasz
Balinov #7965 üzenetére
az nem jó buli! Az első pár évben akkor hiba van a rendszerbe, hogy az ember nem bírja idegekkel. Azt a térhangzást és hangerőt eddig egyik gyereknél sem tudták rendesen megcsinálni. Pedig csak egy egyszerű poti kellene bele, hogy lehessen rajt halkítani, esetleg egy mute gomb...
késöbb pedig bugossá válik a rendszer, hiába adsz ki valami utasítást, nem képes végrehajtani...
tehát: nem éri meg foglalkozni vele... -
net84
őstag
Éljen a munka!
Az elmult hét csütörtök, péntekét szabadságon töltöttem, de éreztem, hogy rosszul indul, mibel szerda este egy ismerős közölte, hogy akkor pénteken elvihetem a notiját és újratelepíthetem (jó ügyfél, jó barát, a maszek és céges infós dolgait is én csinálom, illetve néha besegítek neki a cégénél ebbe-abba, rábólintottam).
Még aznap este csörgött a mobilom. Szintén egy régi ismerős. Vett egy notit, fel kellene telepíteni, mert arra nem jutott idő (berohant az első boltba, ahol volt a kiszemelt áldozat, megvette és hazahozta). Jó! Ez is belefér gondoltam. De milyen rosszul. Csütörtökön meg is kaptam a gépet. Dél körül leesett, hogy kb. 3 hete megígértem anyósomnak, hogy most csütörtökön legkésöbb újratelepítem a gépüket. Okés! Gyorsan befejeztem az vitrines szekrény ajtóüvegét, és már húztam is telepítnei. Odaérek, majd közli:
- remélem mindent hoztál, mert nincs meg semmi lemez
- he?egy zöld dobozba betettem minden telepítőlemezt...anno
- akkor meglesz....
- remélem, különben vége(m)/tek/!
Okés! Telepítés megvolt, szerencsére a lemezek mellett előjött az internetszerződés is, de a következő zuhany az msn csúcsszuper program volt. Kb. 30 perces tortúra volt kideríteni a felhasználónevet (jelszó megvolt), ugyanis a bediktált nem stimmelt. A végén elővettem a noteszbukeszt és megnéztem...ez is rendben van! Vagy mégsem. Nem ilyen volt korábban a kinézete (foggalmam sem volt, hogy hogyan kell kinéznie egy msn-nek és azon voltam, hogy kapnak egy Pidgin-t) - kiderült, hogy valami Live szörnyűség futott előzőleg. De legalább ez is elkészült, és végre ment a media player is, amit korábban valami telepítéssel sikerült kinyírniuk, és azután hiába frissítettem le akár a win-t, akár a media playert, hibaüzenettel mindig elszállt.
Ezek után még egy gépet vihettem vissza az ügyfélnek, örültem is, amikor este 10-kor hazaértem, és már semmihez nem volt kedvem.Pénteken egy maratoni notitelepítés vette kezdetét először reggel, a win felment, majd otthagytam, este folytattam (vagyis újrakezdtem a telepítést) és kemény 9 órán át telepítettem, frissítettem, varázsoltam, majd szombaton hajnali 3-kor otthagytam a gépet, reggelig csak lefut rajt a frissítés. reggel 10kor már újra ott ültem elötte, de legalább megnézhettem, hogy hogyan néz ki az egyik grafikai szerkesztőproginak az új verziója
. Tetszett. Vasárnap estére már csak 1 telepítésem maradt, és azt hétfőn hajnali egykor otthagytam frissíteni, 3kor még hallottam, hogy tekert a hdd, de inkább aludtam tovább. Reggel a maradék frissítést lefuttattam, majd jött is érte a gazdája az alábbi kérdéssel:
- banki programok mennek?
- nemhinném! a X bank progija biztosan nem, mert vissza se másoltam, azt telepíteni kell, a Y bank elviekben megy, mert az ment korábban is...
Ma mehetek majd még hozzá, hogy átnézzük, mi maradt esetleg még le a gépről, azt pótolnom kell, majd rendezzük a számlát is remélem...Egyébként van jelenleg valamilyen világrekord a folyamatos megállás nélküli telepítésből?
-
net84
őstag
és 40 évesen még faszán COD-ozok, de p*nát még nem láttam kategória - mutassak egy-kettőt?
nálunk az egykori nagy LAN-os társaság lassan eléri a 40 éves (van aki már meghaladta) átlagot, és az egy főre jutó gyerekek száma is elég erősen növegszik - pedig mint a kor, mint a gyerek tekintetében próbálom visszafogni ezt a gyatra átlagotéljen ismét a sok idióta és a "nem halgatok a szép szóra, mert te ugyis csak egy boltba dolgozol, az ismerős (vagy rokon) meg rendszergizda, meg egyéni vállalkozásba nyomja a dolgokat"
1. kb. 3 hónappal ezelött jeleztem először, hogy a gépen rendet kellene rakni
2. továbbra is egy azonos felhasználót használják könyvelésre és játékra+netre
3. 1,5 hónapja ismét szóltam, hogy nagyon kinézne a gépnek egy átvizsgálás és újratelepítés
4. 2 hete kb. fél óra szenvedés után el tudtam a gépnél érni, hogy elinduljon, akkor is jeleztem, hogy ez már biztosan telepítés lesz
5. itt a szünet, a kölkök hazavágták véglegesen a gépet, de sír a szájuk, mert már hét eleje óta nincs gép - nekem viszont csak tegnap elött este szóltak és tegnap este be is értek a géppel
6. most a winfosnak és a vga-nak is annyi (úgy néz ki, hogy kicsit túl lett hajtva, és a meleget már nem bírta), de valsz egy táp és egy hűtő csere is befigyelja és a 0. pont - anno még csak meg sem kérdezték, hogy mit szólok ehhez a géphez, megbíztak a rendszergizda vállalkozóba - igaz utánna megmutatták az új szerzeményt és az árát - hát mit mondjak? Magamba lefutott akkor az alábbi mondat: Át lettetek ba**va a palánkon (már megint)...aztán hangosan folytattam: nem rossssssz, idővel azonban nem ártana majd egy fejlesztés (itt az idő). Kb. 1,5 - 2 éves a vas, az illető 1 év garit vállalt rá, igaz Samsung HDD, Asus alaplap 3 év garos, de mind1 nem az én dolgom. Akkor amikor megvették, már játékra régen elavultnak számított a cucc - gratulálok - még pénteken is merhetem vissza a tehénbe a sz*rt! Pedig mennyire szeretném már ezt abbahagyni (3 hete ez megy folyamatosa, lassan eljutok oda, hogy otthon már undorom van, ha be kell kapcsolni egy gépet is) - ezért inkább a hét végén a gipszstukkózás folytatásának és a falazásnak szentelem.
-
net84
őstag
elegem van a nyomorékokból, értelmi fogyatékosokból, idiótákból, értetlenekből és a hülyékből...
1. idióta bejön, gépet megrendel, megpróbál alkudozni, majd amikor megegyezünk, hogy ez lesz és ennyibe fog kerülni, akkor ad egy telefonszámot, megbeszéljük, hogy akkor fogom csak hívni, ha elkészül a gép. Erre pénteken telefonál, hogy miért nem hívtuk...talán azért mert nincs még készen a gépe.
2. tesze-fosza anyuka bejön, kollégánál vannak, én a telefonon lógok, közben a rendszerbe matatok egy számlát és egy terméket kereseve, eljön egészen az asztalomig, majd ott megáll és les rám bambán - igaz lehet, hogy szegényem annyira vak volt, hogy nem látta, hogy telefonálok, sőt süket is, mert nem is hallotta. Végül kolléga útbaigazította a harmadik asztalhoz, igaz az is érdekes volt, mert elsőre nem ment neki az értelmezése a mondatnak.
3. noteook-ot akar venni eset - mindent fogóval kell kihúzni belőle: (a történetben szereplő nevek és típusok csak kitalációk, a valósággal történő egyezés csupán a véletlen szüleménye
)
- milyet?
- Asus
- konkrét elképzelés?
- nincs
- mire szeretnéd használni?
- hááát Asus F3U
- (nagy levegő, bentart - anyád!) van konkrét típus is, vagy csak ez a család érdekel?
- F3U
- jó! ebből 3 különböző típus van jelenleg.
kinyomtatom az elsőt, közben a haverja majdhogynem felfekszik az asztalra, annyira szeretné látni az árakat...nézegetik, közben az asztalra fekvő haverja fél percenként kérdezgeti, hogy mennyibe kerül, én meg 10 másodperces késéssel közlöm vele, hogy rögtön megnézem az árát is...
- de mi nem ilyet néztünk, és az olcsóbb is volt
- esetleg pontos típus lenne arról?
- Asus F3U-AP116
- (namost tényleg anyukáddal sokasodj és szaporodj) ennek tényleg kissebb a HDD-je, de a procija is...
- hát mi azt láttuk, hogy csak a HDD-je kissebb.
(tököm! nem hiszem el, amikor feketén fehéren ott van elöttük, hogy biza a proci is kissebb, akkor minek kell vitatkozni? - idióták)
Már kezdtem remélni, hogy vége, elhúznak a fenében, de nem! Akkor kezdődött azzal, hogy hitel kellene neki a notira.
ez még kb 20 perces tortúra volt .....ezek után még beszélhetnék az értelmi fogyatékos családról, de arról inkább majd a kolléga, mert azok hozzá mentek vissza, amikor visszajöttek tegnap...
-
net84
őstag
válasz
as_Rock #7806 üzenetére
bármelyik szervíz - lényegtelen, hogy alkatrészekből összeállított konfigról van-e szó, vagy komblett brand pc-ről...egy szakszervíznek bevizsgálnia és szakvéleményt kiállítania.
Volt már olyan esetem, amikor behozták a gépet, hogy belevágott a házba a villám. Elsőre látszott, hogy a modemen keresztül figyelt be a kraft. A tekercs, kondi és egy-két smd alkatrész lerobbant a panelről. Modem, alaplap, memória megposszant. Kiállítottuk a szakvéleményt, elvitte a biztosítónak, azok közölték, hogy akkor jöhet a számla a javításról és már fizetik is. Ok! Nőcinek a gép összerak, majd amikor jön érte, közlöm a végösszeget. Erreföl közli, hogy ő biza egy vasat sem fizet, mert a cuccok garosak és itt lett vásárolva. Igen! Az alaplap télleg tőlünk való, de vagy megpróbáljuk garba elsütni (nem biztos, hogy átveszik, hiszen látszik rajt, hogy átfutott a nagyfesz a lapon), vagy biztosítózzuk. Olyan nincs, hogy mindkettő, megmég számlát is adunk róla. Végül kifizette a javítást. De pár hónap múlva bekerült hozzánk az alaplap, hogy szar és garos.
nem jött be! a garszám és a típus fel volt írva, egyböl kibukott, értesítve is lett, hogy ezt nem kellene. Szó nélkül beletörődött.
-
net84
őstag
nem meglepő, ha valaki cukrász és az informatikával akar foglalkozni
első munkahelyemen az egyik kollégám eredetileg szakácsként végzett, később lett csak belőle "informatikus" - mára már egy internetszolgáltató cégnél rendszergazda...
másik kollégám érettségivel büszkélkedhetett és azzal, hogy 3 éve végzett már az egyetemmel, de a szakdolgozat és államvizsga még 2,5 évet váratott magára - ő viszont a megélhetésért lejjjjebb adta és jelenleg eladóként dolgozik egy multinál.
én meg? infó suliba jártam, közben sm-ként kezdtem el dolgozni, majd megtanultam falat rakni, szigetelni, járólapozni, csempézni, majd festeni - végül nem lettem számítástechnikai technikus, helyette megszereztem két másik szakmai oklevelet
a legjobban akkor kerestem, amikor az építő iparban dolgoztam - mostanság pedig kifejezetten kikapcsol, ha festenem, falaznom, lapoznom vagy fugáznom kell...én mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy erősen gondolja meg, hogy ezen a területen akar-e dolgozni - senki nincs agyonfizetve, nincs olyan, hogy "sose leszek ideges", egy idő után úgy fog tűnni, hogy nem lehet szabadolni a munkából - hétvégén, este, ünnep és szünnap, szabi, nászút és minden más alkalommal is zaklatni fognak hülyébbnél hülyébb kérdésekkel...
egy idő után megutálod a számítógépet, nem akarsz majd esténként leülni elé, a leveleket is lusta leszel otthon megnézni -
net84
őstag
denevér18 - ha ezt a kérdést viccnek szántad, akkor jót röhögtünk, köszönjük, ha komolyan kérdezted, akkor biza gratulálok...
Részleteket nem fejtenék ki, sok gyakorlás, sok-sok tapasztalatszerzés - nem abból áll a munkánk, hogy gépeket rakunk össze és oprendszert telepítünk...Más - egyik ügyfelem új beszólása: "ha nem sikrül megcsinálnom, akkor ugyis erre jössz haza és beugorhatsz megcsinálni" - jaja! a város egyik szélén van a bolt, ahova hazafele mennem kellett volna, a másik végében (a céghez közelebbi végén) meg lakok...
-
net84
őstag
ezért van nálam az, hogy vasárnap mindig van valami dolgom...elég nyomós érv kell ahhoz, hogy bárkinek megcsináljak bármit is vasárnap - vagy akár szombaton.
vasárnap pl kikapcsoltam én is a céges mobilom, vezetékes telefonom nincs
de van akiknek ez sem okoz gondot, mert minek is kapcsolom ki a cégeset, felhív a magán telefonomon, vagy addig keres valaki rokot, ismerőst, még a végén utol nem ér... -
net84
őstag
válasz
sasa311 #7680 üzenetére
a kamera minősége attól függ, hogy milyen minőséget szeretnél... én azt mondom, hogy 640x480-as felbontásnál nagybba nincs értelme, de lehet, hogy el kellene goldolkodni a még kissebb képméreten
folyamatos élőkép kell csak, vagy loggolnia is kellene?
tény, hogy az usb-s az olcsóbb, de kérdéses, hogy abból kapsz-e kültérit, illetve 9m fölé nemnagyon ajánlott toldani a kábelt, mert akkor már mindenképpen jelerősítőre van szükség...
ha esetlegesen analóg vagy lan-os kameráról volna szó, akkor megint van több lehetőség
ha vezeték nélkül kellene megoldani, akkor én inkább ajánlanék egy wlna ip kamerát, igaz nem olcsó és abban sem vagyok biztos, hogy emberi áron elérhető-e belőle kültéri, de utánna kellene nézni
milyen összeget szánna rá?
ha kell, tudok segíteni, én anno sima usb-sel is szórakoztam, illetve analóggal (ez egy picikét bonyolultabb), de ajánlani az IP-ket tudnám, mert azoknak vannak olyan típusai, amik képesek egyből egy ftp szerverre küldeni a képetet, és nem kell, hogy uzemeljen közben egy gép...
ha pedig már fent van a tárhelyen, akkor onnantól már akár egy egyszerű script-tel meg is lehet oldani, hogy látható és folyamatosan "frissülő" kép legyen...a folyamatos mozgókép (videó) már kicsit bonyolultabb, illetve egy nagyobb feltöltési sávszél kell, hogy legyen értelme...
ha több részlet is érdekel, write-olj részleteket és tudok nézni neked kameratípusokat és megoldásokat...
-
net84
őstag
péntek du egy kicsit bepöccentem két kiscsávón - negyébként sem voltam valami fényes hangulatomba, erre engem jönnek kikészíteni...
- hello! miben segíthetek?
- egér, nem usb-s!
(hello vagy valami? magyarból és illemből 1-es)
- ps/2-es?
- nem usb-s!
- akkor ps/2 vagy soros nem?
- nem usb-s kell!
(b*zd any*d! nem azt magyarázom? de akkor marad a ps/2)
végigmutogatom nekik, hogy melyek jöhetnek szóba, mindenegyihez hozzáteszem, hogy ps/2-es
- akkor ezek nem usb-sek?
- nem! ezek ps/2-es optikai egerek!
- de nekünk nem usb-s kell!
- nem azok!
már léptem el a polcoktól, hogy hagyom a francba őket válogatni én meg leteszem a görcsölő gyomrommal együtt magamat a székbe, de sikerült választaniuk
- ez 2600?
- nem! 2400 (közben mutatom nekik az árcetlit, amin tisztán látszik a 4-es)
- 2600-nak tűnik!
- nem! az 4-es, és 2400 ez az egér!
végre meglett az eredmény és sikerült fizetniük is....a másik idiótát én telefonon, majd a kolléga személyesen fogta ki. először azzal kezdte, hogy usb-s kell neki, amikor elmondtam, hogy milyenek vannak (telefonba), akkor közölte, hogy neki egy szimpla billentyűzet kell, akkor elmondtam a még szóba jöhetőket, ekkor közölte, hogy neki olcsó kell, így már csak 1 maradt! ekkor jött, hogy neki fehér kell
megegyeztünk abban, hogy fehéret csak ps/2-esbe tudok neki adni, ami még egyszerű és olcsó is, illetve tudok hozzá adni ps/2-USB átalakítót...de neki az úgy nemigazán tetszik, mert nem hiszi, hogy az működni fog!
de bejön, megnézi és behozza a notebook-ot is és kipróbáljuk...hátbejött! és ugyanezzel a menettel eljátszotta a válogatást a kollégánál is.
-
net84
őstag
válasz
Shadows #7615 üzenetére
ftp - nem mentek honlapot szórakozásból, aminek tetszik valamilye, egy tesztfázisú honlapot szedtem le a tárhelyemről, hogy utánna át tudjam pakolni a végleges helyére - most már eddig is eljutottam, igaz úgy elszállt sql hibával, mint a huzat (adatbázis nélkül nem csodálom, csak egyelőre nem jöttem rá, hogyan tudom úgy visszavarázsolni bele az adatbázist, hogy közben ne szálljonjon el)
egyébként vannak erre a célre használható progik - szoftverbazis.hu (itt anno találtam ilyeneket)
sutykuru - ezt most mire és hogyan értetted? Minek milye legyen sértetlen és milyen vásárlás esetén?
-
net84
őstag
válasz
csemberlen #7613 üzenetére
a 8 nap él, de az is csak netes rendelés esetén
3 nap már rég nincs a maga nemében úgy, ha nem tetszik, visszaviszem és vissza kell adniuk az árát... -
net84
őstag
a véglények új stádiumba léptek!
este 10 elött pár perccel (21:30-22:00 között valamikor, nem tudtam felfogni) csörgött a telefonom pénteken - egye fene, felveszem, "rokon" keres, hátha valami fontos, halaszthatatlan. köszönés, bemutatkozás (látom! én még el tudom olvasni, hogy kinek a nevét írja ki a telefon), elnézés kérés a késői zavarásért (szerencséd, legalább illem az van!), majd a következő párbeszéd játszódót le:
- tudnál segíteni számítógép összeállításában, illetve jó áron tudnál is új számítógépet hozni?
- persze! milyen célra kellene? Mire szeretnétek használni?
kis susmus a háttérben
- igazából nem tudom, a sógoré lesz, 126.000.- Ft-ért kellene gép
- csak gép vagy monitorral együtt?
megint susmus
- akkor inkább térjunk rá vissza késöbb, rákérdezek, hogy pontosan mit szeretnének
akkor végülis felhívtál a semmiért
- okés!
- de egyébként 126.000-ért lehet már kapni?
- lehet, de nem mindegy, hogy monitorral vagy monitor nélkül kell-e a gép...monitor nélkül egy egészen kellemes gépet lehet kihozni, monitorral együtt már nem lesz olyan erős, de még mindig nem lesz az olcsó és gazdagságos szint..szombaton inkább nem foglalkoztam semmi szakmabelivel, délelött maszíroztattam egyet (a talpmasszázstól majd befostam), délután kipihenten beton födémet fúrtam alulról felfelé
egy kampósszögnek, majd fröcsekmintás gipszstukkót kreáltam köré, hogy ne törje meg az öszhangot a plafonból kilógó fémdarab, igaz egy honlapot lementettem adatbázisostol, pár száz fájlostol kb. 5. nekifutásra az éjszaka közepén...ha munkakört váltok, biztosan belsőépítész leszek - azt legalább megfizetik és meghálálják
-
net84
őstag
válasz
localhost #7567 üzenetére
kb 1 hónapja bejött hozzánk egy féllábú fószer, hogy ő le akar menni a pinyóba "működő" sportkönyvtárba, mert kellene neki egy könyv és megbeszélte a könyvtárat "üzemeltető" manussal, hogy jöjjön ide be nyugodtan, mi be tudunk jutni. Igaz ő úgy gondolta, hogy megkeressük neki amit szeretne, átadjuk neki...
Mondtam neki, hogy nekem aztán semmi közöm a könyvtárukhoz, sőt arról szó sem volt, hogy mi rendeznénk, csak arról, hogy amíg a kávézó lent zárva van, addig ha valami kell nekik, az ajtót ki tudjuk nyitni, hogy bejuthassanak.
Faszikám elkezdett háborogni, lement, mert ő is be tud menni, ahhoz mi nem kellünk - nem így lettaz ajtó zárva volt, hiszen még én zártam be.
Emagyaráztam neki, hogy ki tudom nyitni az ajtót, de a könyvesszekrényekhez nincs kulcsom, nem tudom kinyitni. Erre felhívta a könyvtáros fószert, hogymagyarázza már el nekem, hogy had menjen le és keressek még kulcsot is a szekrényhez.
Természetesen a bolt tele volt, így elkezdtem inkább ügyféllél foglalkozni. Ezután még kétszer beszólt valami értelmeset - gondoltam is magamba, hogy a harmadik után kivezetem, de inkább elhúzott. -
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #7564 üzenetére
sok sikert hozzá
türelmetlenül várjuk
de remélem lesz publikus változata is, had nézze meg a sok gyökér, hogy milyen gyökérséget is magyaráz állandóan
-
net84
őstag
neméppen a kedvenceim közé tartozó soha nem vásárolok semmit emberke látogatott meg ismét:
- a segítségét szeretném kérni, olyat szeretnék, amivel meg tudom változtatni az egérmutató alakját
...hirtelen arra gondoltam, mivel gyengénláto a pali, biztos valami nagyméretű kurzort szeretne, de mire ez végigfutott a fejembe, már folytatta is
- tudja olyan ami különleges olyan állatos meg mindenféle mozgó, az nagyon tetszik, keresgéltünk tegnap a neten, de nem találtunk semmit, megtudná mondani hogyan kell ilyet letölteni
- keresni kell ilyet a neten le kell tölteni és hozzá kell adni a már meglévőkhöz
- de honnan töltsek le ilyet? mert mi tegnap sokat kerestük, de nem találtunk ilyet
- google! (már nagyon elegem volt belőle, mindig ilyen hülyeségekkel fáraszt, meg különben is! az orrom elött volt egy rendelés, ami cseppet sürgős volt)
- de oda mit írjak be?
- nem tudom, talán egér kurzor vagy egér mutatóaztán még egy darabig baszakszott, meg tartott egy kiselőadást valamiről, de mivel ekkor már a megrendelést olvastam, nemigazán foglalkoztam vele
tipikusan az-az ember, aki ráér, nem megy még a busza, ígyhát bejön hülyeséget kérdezgetni és mesélni, hogy milyen háttere van és az milyen jól kiemeli az ikonokat...és hasonló érdekfeszítő témák!
-
net84
őstag
válasz
sutykuru #7542 üzenetére
noti
én is el szoktam felejteni néha a belépési kódjaimat, vagyis inkább összekeverni, és olyankor jön az, hogy próbálkozok, amíg le nem tiltanak.
most nem is olyan régen jártam úgy, hogy egy új domain nevet kellett volna pluszban hozzáadnom a tárhelyhez, de nem bírtam belépni az adminisztrációs oldalra, mert nem stimmelt a jelszó
az ftp kapcsolatokba bent volt, tudtam is csatlakozni, csak nem jutott eszembe, hogy milyen kódot adtam meg anno - mázlimra a csillagok száma megegyezett a karakterek számával és abból már ki tudtam sakkozni - egyébként soha meg nem fordult volna a fejembe, hogy azt a kódot adtam meglocalhost - sajnos a tevékenységi körünkbe nem tartozik bele
bővíteni meg nincs értelme
-
net84
őstag
gyorsvonatot használna, ha tudná a jelszót
a visszafejtők azért nem jöhettek szóba, mert ezen a gépen most kellett volna beállítani a levelezést, tehát eddig nem használta itt, illetve mint kiderült, weben keresztül próbálta használni, de már ott sem tudott belépni az állítólagosan jó kódjával - sőt, a webmailnél elmentette a texplórer a jelszót a felhasználónévhez, de az sem volt megfelelő
most vagy kiszúrtak vele és valaki belépett helyette és megváltoztatta, vagy szimplán elgépelte a jelszót, amikor létrehozta a jelszótA multkorokban megtapasztaltam az emberi felelőtlenséget és "butaságot"/tudatlanságot egy pizzeriában, ahol a gépeket tartom karban.
Éppen iszogatunk, amikor szól a szakács, aki egyben a kisfőnök is, hogy nézzem már meg a gépeket, mert nem megy mindenhonnan rendesen a freemail és a gmail, mert sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak levelet küldeni, kifagy a böngésző, lap nem jeleníthető meg üzenetet kapnak.
Elkezdtem végigpróbálhatni a gépeket, gmail-es címemről küldtem levelet a freemail-re, majd vissza. Odaülök a 3. gép elé, megnyitok egy 7es texplórert, hogy még magamat is kínozzam, majd beírtam:
www.freemail.hu - tölt mint a barom, majd mindenféle jelszó és felhasználói név kérése nélkül belép.Emmeg kinek a levelezése?
Kiderült, hogy a korábban ott ülő kiscsaj hagyta beléptetve magát, sőt még a jelszó megjegyzése is be volt kapcsolva. Kiléptem helyette, majd átállogattam az explorert, ne jegyezhessen meg semmilyen jelszót. Igaz az is egy vicc, amikor az msn-t hagyják ott, bent a felhasználónév, jelszó megjegyeztetve, igaz kijelentkezni kijelentkezett (legalábbis megpróbált)... -
net84
őstag
új tevékenységi körrel bővítettük szolgáltatásunkat:
- email postafiók jelszavának megfejtésede egyelőre eredménytelenül, mivel az ügyfél állítása szerint emléxik a jelszóre, igaz nem fogadja el a postafiók, a biztonságilag beállított kérdésre írt választ pedig nem tudja, hogy hogyan írta be pontosan...
Potom fél órán keresztül próbálkoztam neki a különféle variációkkal eredménytelenül. -
net84
őstag
válasz
localhost #7408 üzenetére
nem dolgozol, csak dől a lé?
- erre vágyok
csak nem nyugdíjas vagy?arra vágyok...
elfogadok én több tanácsot is...
csak olyan cuccra beszélem rá az ügyfelet, ami nekem is bejött már máskor és/vagy máshol...
nem az ár, hanem a minőség az elsődleges, amikor kiajánlok valamit, ha értelmes, akkor elfogadja a tanácsot és megfogadja, ha nem, akkor meg ugyis mind1...
egyébként én sem most kezdtem, igaz néha visszasírom a régebbi munkáimat (teljesen más ágazat, kicsit keményebb meló, több pénz, és nem volt az, hogy este még baxakodtam az ügyfélnél) -
net84
őstag
válasz
localhost #7402 üzenetére
cseréljünk egy hétre
mit nem adnék egy hét nyugalomért - amikor felkelek elmegyek a munkába, munkaidő végén kisétálok és hazamegyek - otthon leülök és lesek ki a buksimból a tv elött, mitsem foglalkozva másnap reggelig, hogy kinél mi nem megy, mi fagyott le, füstölt vagy szállt el... -
net84
őstag
besétál vele a postára és feladja
ha meg nagyon aggodalmaskodik a poftás, akkor meg közölni kell velük, hogy akkor a késedelmi kamatot fizesse ki a posta...
nekem a vodkafon tartozik 153 forinttal több mint 1 éve...
hosszas herce-hurca után kaptam egy sárga csekket, amin -153 forint szerepel - nem volt pofám besétálni a postára, hogy ugyanmár "befizetném" a csekkemet -
net84
őstag
tegnap elött megoldottam a wlan problémát az ominózus ügyfél/cégnél
kiértem, beböktem a notit és élből elindult a net wlan-on
próbálom a főnök gépét, azon tényleg nem megy
eszközök újraindít, gépekből a wlan profilokat töröltük, és egyből elindult a net.
hurrá időben hazaérek - 2 perc, a net és a belső háló ip cím ütközéssel leállt az egyik repeater-en, majd összeomlott a wlan megint. Itt már ronda dolgokat mondtam elkezdtem átnézni a gépeket, minden autómatikus ip cím kérésére volt állítva, hát megadtam nekik fix ip-t. nem jött össze, akkor ip cím ütközés üzenetet küldött, majd megállt a net - ami érdekes volt, hogy a router lan részén továbbra is ment a kommunikációs és az összes repeater továbbra is maximális jelerősséggel működött.
közben a kolléga, akivel mentem eliszogatott a tulajjal, majd megkezdődőtt a barátok közt és elkezdtek tv-zniidegileg már kész voltam teljesen, beállítottam egy Linksys routert, a D-Link-et szó szerint kitéptem a konnektórból, majd kértem a repeater-ek papírjait (nem emlékezhetek az összes beállításra én sem), meg szóltam nekik, hogy ugyanmár! szedjék le a kütyüket a falról, mert kicsit nehézkes egyik kézben a notit fogni, állni a lépcső szélén. közben meg átállítani az eszközöket.
- hát a papírok nincsenek meg, azokat már mikor kidobtuk
- ne mond már, nincs egy hónapja, hogy az utolsót hoztam, azt mondtad, hogy elrakod!
- hát azt nem tudom hol van
aztán veszekedtek egy sort a fiával, hogy azok bizony megvannak valahol, majd kinyitotta az egyik szekrényt belenézett, becsukta, hogy azok bizony nincsenek itt
- nézz bele megint abba a szekrénybe!
- miért?
- nézz bele!
kinyitota, de nem tűnt fel neki, hogy a szemével egyvonalba ott figyel a doboz
- a narancssárga dobozt kérem!végre elindult minden, este 9, indulni kéne, mert az otthoniak már elég ingerülté váltak (én telefont kaptam, hogy jó volna, ha hazaérnék már!, kolléga pedig sms-t, hogy ha fél 10kor nincs otthon, akkor ne is menjen!) - tulaj eltűnt, közben a másik épületben is bekonnektáltak a gépek és hurrá minden stabilan működött újra, negyed 10, indulás...rekord idő alatt értünk haza: 17 perc - ~30km
Most várok két hetet, ha addig nem lesz semmi gond, akkor bevasalom rajt az új eszköz árát és túlórástól éjszakai pótlékostól mindent
Aztán, hogy nehogy időben vége legyen a napnak, még volt egy megbeszélt nyomtató javításom, amit igaz jeleztek napközben, hogy se kép se hang, de természetesen akkor szóltak, hogy másnap reggel kell!, hogy működjön, amikor már sem alkatrészt nem tudtam magamhoz venni, sem szerszámot. Odaértem háromnegyed 10-re a kilenc helyett, rávágtam egy nagyot a nyomira (korábban ez bejött már ennél a göncnél), semmi. Előkotortam a kábeleit széthúztam mindent, újra össze, egy pillanatra felvillantak a lámpák. kicsit meggörbítettem az érintkező tüskéit, és láss csodát, elindult. igaz, amint hozzáértem, megint megállt. letettem a földre a kábelt, adaptert, addig játszottam vele, míg be nem tudom kapcsolni a nyomit, oszt otthagytam - stabilan neki volt feszítve minden a falnak, amíg nem rángatják a kábeleket, addig menni fog, utánna meg majd viszek másik kábelt meg adaptert, oszt kicserélem.
Ez a hét is érdekes volt eddig hazaérkezésileg:
hétfő - este háromnegyed 10 után
kedd - este fél 12
szerda - fél 10 (igaz nem dolgoztam addig, inkább csak lógattam a lábam 5 után, meg hazafele elmentünk pizzáért)
csütörtök - ma elviekben legkésöbb este 7-re hazaérek
péntek - délutántól nekem már hét vége lesz és nem áll szándékomban senkinek semmit sem csinálni - legkorábban kedden...
ehhez ugye még mind hozzátartozik, hogy minden reggel legkésöbb 7kor már nem vagyok otthon (kivétel a mai nap, mert 7:30 után másztam ki az ágyból és 8 óra elött 1 perccel már bent is voltam a cégben - igaz a borotválkozás kimaradtés kétszer kellett felöltöznöm, mert először rossz gatyát vettem fel
)
-
net84
őstag
lehet, hogy volt bent, de már nem volt meg semmi lemeze
albacomp honlapjával kb. 20 percig foglalkoztam, aztán jött inkább az everest és kerestem hozzá drivert a neten...kalap szar a supportjuk a notijuk mellett - lehet, hogy egy átlag emberkének megfelel, de pl. egy üzletkötőnek, aki cipeli és cibálja, annak egyáltalán nem ajánlom
az én 1+ éves asus-om nem zörög, recseg-ropog még most sem (pedig rengeteget utazik, motoron, autóban, háton, napi szinten cipelem én is), ami nálam volt alba, annak meg minden 2. csavarja ki volt lazulva, lötyögött rajta mindennálam ezzel teljesen elvágta magát ez a "márka" is
fsc - miből szűrtem le? abból, hogy mennyi szar és meghibásodottal találkoztunk eddig, és azt viszonyítottam a többi márkához - és mielött megjegyezné valaki, hogy a többiből nem kerül annyi a piacra (pl Asus), akkor az téved
Nem mondom azt, hogy az fsc nem gyárt normális notit, de én inkább nem kísérteném a sorsot.
A fő gondom továbbra is az az fsc-vel, hogy hiba van bent esetlegesen jó széria, nem tudok olyan jó árú notit eladni, hogy megérje vele foglalkozni, és egy esetleges mm vagy földalatti üzlet áraival tudjak versenyezni. Egy asus vagy acer notival kenterbe verhetőek minőségben, garban, felszereltségben - és máris megvan az az árkülömbség, amivel esetlegesen drágábbra jön ki ezen típusok valamelyike... -
net84
őstag
nálunk az asus és acer a preferáltabb, mostanában előfordul egy-egy dell, toshiba ritkán, msi-t meg nem ajánlunk, amióta egy vacsi új élből szar volt, illetve most megint van bent egy garos msi, igaz lassan egy éves és elég sokat látott már szegény - nem volt kímélve
az acerrel és asus-al meg nem sok gond van, egy-egy hibás néha befigyel, de az eladott darabszámok alapján azt mondhatjuk, hogy ez elenyésző
fsc - eladással nem foglalkozunk, de pl. garanciális ügyintézéssel ha valaki nagyon szépen megkér, akkor igen - és gyorsabb, mint a magyar garszervíz...
-
net84
őstag
akkor próbálj meg egy fél éves albacom notebook képződményhez drivert szerezni - jogtiszta XP volt hozzá, csak driver és/vagy recovery lemez/partíció nem
2 napomba került, mire meglett minden driver és elindult normálisan a rendszer
erre benyögik, hogy sok érte a 7200HUF! - egy picit lehetne olcsóbb -
net84
őstag
éljen a munka!
már kezdtem azt hinni, hogy a dilis hétfőt megúszom, ház nem sikerült...
este háromnegyed kilenc, óccsó és gazdagságos bevásárlsáom közepén csörög a céges telefonom. 25km-re lévő városkában leállt egy cég wlan hálója. délután ingadozott már, hol volt jel, hol nem, majd estére teljesen megszűnt. távolról nulla a lehetőségem a mezei eszközöket elérni, ezért maradt a telefonos útmutató és a router újraindítása - 10 perc múlva újra csörög a telefon, továbbra sincs semmi. nem megy egyik repeater sem, nem megy a router-en a wlan, de a harmadik telefon után végre sikerült azt elérni, hogy a router vezetékes fele elindult. de, hogy ne örülhessünk, a notesz, amire mindenképpen netet kell még az este varázsolni, nem hajlandó működni - a hálózati beállítások módosítása után végre elindult, azonban most kötve van a noti az étterembe, mert ott van a modem és a router is - van 2 napom, hogy kitaláljam, hogy eszköz hiba vagy valamilyen külső behatás okozza a wlan megszünését - imádom az ilyen dolgokat, amikor az ember már azt hiszi, hogy túlélte a napot...az elöbb elcsíptem a tv2-őn a gyilakos számos sorozatban egy részletet:
csávókám kiemel egy nyáklapot egy dobozból, majd megszólal:
- nyomozó nem ismerős ez magának?
- de! egy bomba alkatrész!
Az b*mmeg! Az egy HDD elektrónikája volt, méghozzá egy IDE HDD-jé - frankón kivehető volt a molex és ide csati. -
net84
őstag
Kedves "viszonteladónk 1":
előzmények: kollégánál kért árajánlatot szerverre, igaz elképzelése sem volt, hogy mit akar, de neki szerver kell...mindegy, mgoldottuk
tegnap telefonál, de szerencsétlenségére kolléga szabin volt, engem meg már a hangja is kiakaszt, hameg elkezdi a hülyeségeit, akkor végképp beteszi a kaput
elhadartam neki a szerver paramétereit és árát, majd elkezdett kérdezketni:
- kellene az új novell upgrade is, 20 géphez, mennyibe kerül?
- hirtelenjében azt sem tudom, hogy melyik az új, van-e egyáltalán upgrade lehetőség, hogyan vannak a CAL licensz-ek...utánna kell néznem, kérnem kell rá árat.
- az mikorra van meg? mert nagyon fontos lenne, ma készen kell lennie a beruházási tervezetnek, mert le kell adnunk a költségvetést.
(ja, hogy 2 nappal a leadási határidő elött elkezdtetek keresgélni - gratulálok)
- passz! lehet, hogy megvan fél óra múlva, de lehet, hogy csak holnapra lesz meg (az ilyet nem szeretem telefonon intézni, jobb, ha van nyoma - meg egyébként iskolléga intézte a szervert, továbbítottam neki a kérést)
- körülbelüli árat sem tudsz mondani?
na nézzük, ha mondok valamit, akkor ahhoz fog ragaszkodni, és ha a végén meg mégis többe kerül, akkor meg vigyem el én a balhét, ha meg többet mondok, akkor meg utánna hisztizik nekem)
- nem!
- biztos? fontos lenne, mert ma van a leadási határidő, 500.000.- Ft-ból kijön mindennel együtt?
- biztosan nem tudok rá mondani semmit, mert hülyeséget nem akarok és abban sem vagyok biztos, hogy szerverestöl mindenestöl kijön fél misiből.
- de 700 ezerből biztosan ki lehet már hozni nem?
- nemtudom, amíg nincs pontos áram, addig nem mondanék semmit (csakmegérti végre)
- jó, akkor beadjuk, hogy 700 ezer kell a megvalósításhozb*r*m!
ugyanez az jóképességű hívott fel kb. 2 hete, hogy a főnökének van egy notija, amit szeretnének a céges wlan hálóhoz csatlakoztatni, de nem megy, mert nem ugyanaz az IP tartomány (a céges alap 192.168.x.x), mert otthon is használja a gépet, és ott wirelles netje, van, és oda kell neki a fix IP (10.10.x.x)
- hogyan lehetne azt megoldani, hogy csatlakozzon a céges hálózatra?
gonoszság ON!
- meg kell változtatni az IP-t a notibavagy visszaállítani autómatikusra és már csatlakozik is.
- nem vagyok hülye, azt én is tudom, de ezt nem lehet, mert akkor otthon nem működik a net.
(pedig néha nagyon nagy hülyeségeket tudsz kérdezni)
- akkor vezetékkel, van a notin madzingos hálózati csatlakozási lehetőség is
- az nem jó, mert nincs ott vezeték
- akkor kell bele egy picimacis wlan kártya
- miért van olyan, hogy külső vezeték nélküli hálózati kártya notebook-hoz?
itt még kellett neki egy kiselőadást tartani arról, hogy melyik hogyan miként működik, hova kell begyömöszkölni, igaz még1 kikötése volt a főnöknek: nem lóghat ki - de itt már nemigazán érdekelt... -
net84
őstag
azt még megérteném, hogy az első vásárlás csak személyesen történhet, de hogy a regisztrációt sem fogadják el máshogy?
Miért van az, hogy a legtöbb nagyker elfogadja, ha az ember átfaxolja nekik a szükséges doksikat? Egyébként engem személy szerint nem is érdekel. Ahova kellett és érdemes volt, oda eddig mindig be tudtam magunkat regisztrálni....és igen! lehet, hogy oltári nagy b*lf*szok vagyunk, de engem az az egy vígasztal, hogy egyesek elöttünk vannak
Gratulálok a szép jelzőhöz...az meg, hogy mi a nevünk, az szerintem itt a ph!-n erősen lényegtelen, a piacon pedig a legtöbb esetben nagyon is, hogy jelent valamit...
ML320 - ezekután szerintem azon is el kellene gondolkodni, hogy törjük-e magunkat azon, hogy vegyünk náluk bármit is. Érdekes módon másnál elsőre elküldtünk minden szükséges doksit, pedig akkor tőlük is csak egy vacak 1.500.- Ft-os alkatrész kellett..azóta rendszeres vásárlóik vagyunk.
Nem várom el, hogy kinyajjják a seggem, de nehogyámmá a nyúl vigye a vadászpuskát. Soha nem könyörögtem nagykernek, hogy ugyanmár had vásároljak náluk. Asszem ez mostanság fordítva viszont nagyon is, hogy igaz...
Egyszerű a felállás, egy megszokott partnek kedden küldi a kártyát és még fel sem kell érte mennünkRemélem azért nincs harag...
-
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #7167 üzenetére
én mindenhez értek, csak még nem próbáltam
Piac: 3 év alatt kb. a harmadára estek le az árak, ezért ahhoz, hogy ugyanazt a forgalommutatót tartani tudd, háromszor annyit kellene eladnod. Ez viszont lehetetlen, mert úton útfélen mindenki számtech boltot nyit, mert csak az lebeg elötte, hogy hűdenagypénzvanbent...holott ha valaki kicsit utánnanézne, látná, hogy az árrés 8-10-jóesetben - 15%.
Nem baj, még 1-2 év, és talán rendeződnek a viszonyok, akik nem tudják átvészelni, azok lehúzzák a rolót.
A szomszédságunkba is számtech szervíz működik egy kávézóban. Sajnos ismerem a szakértelmüketaz előző munkahelyemen dolgozott a tulaj fia - 1 év után még mindig képes volt fordítva rádugni a floppy kábelt a meghajtóra, ha észrevette, akkor meg kicserélte a meghajtót, ha éppen nem láttuk és nem szóltunk neki. Az alaplap alátámaszó csavarjait nem szokta meghúzni, a kábelkötegelőt nem ismeri...
Mi pedig hamarosan kikalapálhatjuk a város tábla mellé a "bevásárló központok városa" táblát. Family Center (médikus márktus, fotós hal...), Homa Center, Szombathely Center, Savaria Plaza, épül a Magellan Center és ki van már táblázva a Savaria Center. Aztán van a tecsó, metró, spatyi...aldi...penny....plus...lidli - meg még kitudja melyik "élelmiszer" üzlet árul számtech cuccokat.
-
net84
őstag
no ezért kell alkatrészben számlázi, nem konfigként, és nincs hiszti
egyébként mint kiderült a néni, aki szerette volna, hogy ingyen és bérmentve menjünk ki és magyarázzuk el neki, hogy mit hogyan kell csinálni, kihívta (már sokadszorra) a kábelTV és internet szolgáltatót, hogy valami nem stimmel. pehhére a "főnök" ment ki (korábban a melósok nem mertek tőle pénzt kérni, mert velük is veszekedett), elmagyarázott és beállított neki mindent, majd a végén elővette a számlatömböt és kitöltötte fizető kiszállásra és kiszámlázott neki egy óra munkadíjat - vele már nem mert veszekednitegnap elötti tanulság:
kölcsön fényképezőgéppel "amateur -home-picture" felvételeket nem készítünk, mert a kölcsönadó a végén késztetést érez, hogy megnézze, mik készültek a géppel...
jelezném nem rólam van szó, csak engem hívtak fel, hogy hogyan kerülhetettek 3. személyhez a képek -
net84
őstag
válasz
Rover623 #7135 üzenetére
az még hozzátartozik, hogy a júzer arra nem vette a fáradságot, hogy a mefelelő drivereket feltelepítse (a hotfix-ekről már nem is beszélve), behozta, ingyen és bérmentve felpakoltam neki minden drivert - 2 óra munka, de ez jelezve is lett neki, ha gond van a driverekkel vagy telepítéssel, segítünk
majd pár héttel késöbb visszajött, hogy bármit csinál, a proci mindig maximum teljesítményen megy és a hűtő is megállás nélkül megy, és nagyon hangos is.
természetesen a venti annyira volt hangos, amennyire az elvárható egy új notitól (semennyire - igaz hallani lehetett - síri csendben)
a proci csövön ment, ha aksin volt és a notin az xp-n és egy virnyákkergetőn kívül nem ment semmi. kiderült, hogy felpakolta az asus power manager vagy mi a franc szoftverét, de nem tetszett neki, ezért letörölte - vagyis csak félig, mert az xp-ben bent maradt egy kevés belőle és megtartotta az utolsó beállításokat (MAX-on minden). Letakarítottam, majd kérdeztem tőle, hogy miért is kellett letörölni (előző találkozásunkkor kérdezte, hogy mire jó, én meg javasoltam is neki, hogy a használási igények ismeretében előnyös lehet a progi) ja! az újraindítást követően leállt a hűtőventi a gépben
- a gond az volt, ha office-ra állítottam, akkor nagyon lassú volt a gép, egy cad rajzot 10 percig mentett, ha pedig a meximumra állítottam, akkor meg 1-1,5 óra alatt lemerült
Elmagyaráztam neki ismét, hogy miért volt ez, miért is változtatgatja a gép a proci órajelét, miért vette le office módban a fényerőt, és a proci teljesítményét...
2,5 órán keresztül foglalkoztam vele, az összes kérését megcsináltam (ezt beállítani, azt elmagyarázni, ezt a kiegészítő sw-t feltelepíteni), az összes kérdésére kapott választ.az pedig egy szóval nem lett neki megígérve, hogy minden sw-s gondját ingyen és bérmentve orvosolunk...
azt hiszem, engem a két lábamnál fogva húztak volna ki a szervízből, ha ki mertem volna ejteni a számon, hogy ingyen és bérmentve állogassák át a motor compúterét, mert a gyári teszt adatok szerint többet tud éshát garos...sehol nem garanciális alap helyzetben a bijjosz frissítése, hacsak nincs egy tényleges és "kézzel" fogható hiba.de szerintem az nem hiba, ha szoftveresen el van baxva a gép és ezért nem úgy megy, ahogy az elvárható lenne, illetve az említett nagyon hangos a ventillátor akkor sosem jelentkezik, amikor bekerül a szervízbe - arról végképp ne beszéljünk, hogy abban az esetben mindek bios-t frissíteni, ha az újabb bios ezt a "hibát" nem is orvosolja, sőt szó sincs arról a neten, hogy ennek a típusnak lenne ilyen gondja
-
net84
őstag
hurrrá! valahogy éreztem, hogy problémás lesz világos ingben és majdhogynem fehér lenvászon gatyában elindulni dolgozni...nesze nekem, mehettem karbantartani
délelött nem is volt vészes, a pulóver felfogta a koszt, de délutánra már melegem volt. Utolsó állomásként irány egy gépjármű diagnosztikai állomás. Irodai gépeknél még megúsztam, de az első vizsgasoron az első gépnél összekentem magam az első percben. Elgurult a gyógyszerem, felraktam a fúvófejet az új levegőspray-re és addig nyomtam, míg a végén nem jött semmi korom már a szekrényből...Délután visszaérek és már minden hülyeséggel zaklatnak egyből
- elhagytam a CD-t
- kellene egy magyar kezelési kézikönyv a megfigyelő rendszerhez
- notebook kell, de hitelre
- setitebbike behozott egy notebook-ot, össze volt firkálva a külseje, tiszta karc volt, 6. 8 gomb hiányzott - gombot ugye tesző bele szépen... - jaja! -
net84
őstag
válasz
LifestyleX77 #6980 üzenetére
remélem azért nincs harag
az tény, hogy szemmel hangfalat nem lehet választani, ezért kell kipróbálni, amit csak kilehet...én többet nem veszek komplett hangfalrendszert (vagyis igen, 2 bal oldali genius fadobozost fogok beszerezni amint elkészül a javítás a mostani rendszer erősítőjében)
-
net84
őstag
válasz
LifestyleX77 #6972 üzenetére
ez kb. olyan mint az árlistában is sokminden van, de mégsincs minden
mi sem hisztizünk, hogy a nagykernek nincs mindene, ami az árlistájukban van
egyes nagykerek nyomtatóbarát árlistái 10-es betüméretben, oldalanként két oszlopban, szinte margók nélkül 13 lap.volt néhány véglény, aki azzal próbált nagymenő lenni, hogy a medikus martos készletet viszonyította a miénkhez
rezzenéstelen arccal tudom már nekik mondani: ki kell menni oda és meg kell venni ott! - ebből aztán szokott nagy sértődés és morgás lenni, de nemigazán érdekel, ameddig ugyanazt az 5.1-es hangfalat úgy tudom 5-8k-val olcsóbban adni, hogy ők akcióban hirdetik, vagy a nem agyonakciózott (és nem kizárólag a multiknak szállított) notikat 10-20k-val olcsóbban meghozatom az ügyfélnek, annyi difivel, hogy várnia kell rá néhány napot (hacsak nincs raktáron az áhított típus).
Hameg ezek után is az kell neki, hát tessék. Utánna lehet majd veszeked velük, ha valami gond lesz az eszközzel... -
net84
őstag
még pihenik a hétvége fáradalmait
a jó idő meghozta hatását, mindenki inkább kimozdult otthonról és ezáltal nem tudta hazavágni a számítógépétTegnap ügyfél nem tudott felhúzni, pedig gyorstalpalót tartottam a megfigyelőrendszer használatából (a távfelügyelet beállításának elmagyarázása hála istennek még elmaradt), elég nehezen értette meg, hogy mit csináljon, pedig két gombot kell összesen lenyomnia.
Kollégának azonban sikerült kivernie a biztosítékot. Azt tudni kell, hogy leltároztunk napközben. Kollégának főnökünk már szólt, hogy össze kell egy gépet rakni, hogy készen legyen kedd reggelre (op.rendszer, office és még sok apróság is kell rá). Délután jön kifelé a szervízből.
- ott egy gép össze kellene rakni, hogy szoftverezhető legyen
- jó, össze lesz rakva
- kedd reggelre készen kell lennie telepítve
megnézte a megrendelőt, majd közölte
- ezeknek ugyis a xy szokott mutyizni, majd akkor ő összerakja, nyomtass nekem egy leltárlistát
- ne leltározz, azt majd csináljuk 5 után, a gép legyen összerakva
egy laza mozdulattal visszadobta az alkatrészkupacra a megrendelőt
- elviszem ezt a listát és bent leszámoljuk a nyomtatóalkatrészeket
itt durrant el az agyam elkezdtem kiszedni a dobozokból az alkatrészeket, a memóriát raktam éppen be az alaplapba, amikor visszajött
- hagyd, majd összerakjuk ha végeztünk
piciologiailag ezt úgy mondanám, hogy bekövetkezett az idegek ideiglenes leállása
- húzz be innen a p*cs*ba és ne idegesíts fel még jobban, megmondtam, hogy ennek a kib*sz*tt gépnek készen kell lennie kedd reggelre. Menj be b*zdm*g és leltározz én ezt majd megcsinálom, mert más f*szsága miatt nem akarok én égni az ügyfél elött.Természetesen a telepítésnek már nemigazán tudtunk nekiállni. Most már csak abban bízhatunk, hogy az ügyfél nem nyitásra jön a gépért.
Reggel bementem a közeli maccsos boltba. Fura volt, minden eladónak olyan mosott arca volt, mint akik ittak egész este
. Nabakker ezeknek meg mi bajuk van? A második sor végén leesett, hogy semmi, csak fél hétkor nem csak nekem nincs kedvem a munkához
de azt szeretem, hogy kisbolt és nem mufurcok még ilyenkor sem. Nemúgy mint a gazdaságosba, ahol reggel morognak, mert korán van még, napközben morognak, mert megállásuk sincs, este morognak, mert mennének már haza. Azzal ki tudják verni nálam a biztosítékot, amikor azért dobálja az árut a pénztárpulton, mert neki rosz kedve van.
-
net84
őstag
válasz
kicsitomi88 #6886 üzenetére
így már értem, tehát a letört rögzítős memóriafoglalatnak a hiányzó pöckön kívül nem volt semmi gondja...
1. tény volt a fizikai sérülés
2. bizonyítani, hogy a sérülésből következett a meghibásodás, azt garidőn belül (legalábbis annak egy adott részéig - ennek most nagyon uttánna kellene ilyenkor gondolokdnom) a kereskedőnek kell igazolnia független szakértői véleménnyel...
vagy csak azt kell bizonyítani, hogy nem gyártási hibából , hanem a nem rendeltetésszerű használatból következett a meghibásodás? No ezt ki kell holnap bogoznom
3. az elírt garipapír egy nagy baki, és egy hatalmas kibúvó
4. tény, hogy a nagyker/gyártó felé ha van gondja, ha nincs gondja, a fizikai sérült alkatrész nem garos (vagy nagyon kis esetben)
5. elfogyott a vaníliás shake-em és a hasábburiból sincs sok, ami van, ammeg ellett sózva, így megyek aludni...
6. egyes törvényeket egy kicsit aktualizálni kellene...lobbi folyamatban, már csak 1-2 milliárd kiányzik és sinene vagyunk (vagyis buszon, mert megint sztrájk lesz)
lúzer - nincs kádam
zuhany megvót a vacsi utáni cigit követően
-
net84
őstag
Most akkor mi van? "Letörött" a memória rögzítő füle, de annak semmi köze a hibához? He? ...és az alaplap melllllik része égett meg? véletlenül csak nem az a memfoglalat, aminek nem volt rögzítőfüle?
Vevőjelölt - én meg téged irigyellek
néha visszasírom a régi szép időket, amikor még nem az informatikában dolgoztam...a legjobban a hidegburkolást és a kültéri munkákat - tény, hogy legtöbbször kemény és mocskos munkát kellett végeznem, de munkaidő végén go home, fürdés és pihi - most meg még mindig itt ülök a gép elött, sw-t telepítek és szerkesztek ezerrel
-
net84
őstag
tegnap este még egy kicsit rátettek egyesek egy lapáttal...
Tegnap reggel átadtam egy noti+egér+táska kombót, amit pénteken már kifizettek, de a hét végén nem kellett még a gép. A probléma most ott van, hogy nem tetszik az illetőnek (nő) a táska, mert fekete alapon szürke, egyébként formás és praktikus is, tippikus olcsó kategóriás női notitáska, de visszacserélhetné-e egy feketére - ma üzentem neki, ha feketét akar, akkor marad a normál noti táska vagy rendelek neki 30k-ért bőr női kistáskát...No! erre jön olyan este 10 magasságában egy sms a céges telefonomra.
Megnéztem - "Ébren vagy még?" - válasz nem ment, vonzott az ágyMa pedig úgy vagyok, hogy át tudnám aludni a délelöttöt. A kávé-automatától ~4 méter választ el...de fél órája nem bírok felkelni és odamászni.
A rádióban az időjárást jellemezték: sapka, sál, kesztyű - jól indul a nap -
net84
őstag
Szeretném megjegyezni, hogy ma kedd van, nem szerda és nem is csütörtök...
Miért van az, ha valakinek azt mondom, hogy érdeklődjön szerda vagy csütörtök délután, de a csütörtök lenne a biztosabb, akkor bejön kedden kora délután és fapofával megkérdezi, hogy megjött-e az áru....? -
net84
őstag
akkor azoknál a honlapoknál elég nagy balhé lehet (mint készítésileg, mint biztonságilag...)
...és egy kis szösszenet a nyuszi alatt:
mai napon a forma1 ismétlését nézve kb. 4szer kerestek - nem bírom megérteni, hogy a rákba nem tudnak egyesek nyugton maradni. Haza kell vágni a rendszert, de adatmentés nulla, és akkor jönnek a hülyeségekkel:
- beraktam a mobilrack-be a hdd-t, de nem ismeri fel a gép, utánna átraktam master-re, de akkor meg a rendszerhdd tűnt el
minekután javasoltam nki, hogy kedhetné azzal, hogy megnéz, hogy mire kell jumperelni a mobilrákba a hádédét, uttá felhívott megint
- most bekötöttem mobilrack nélkül, el is indul a gép, fel is ismeri a windows, de mindenáron formázni akarja, azt mondja, hogy nincs rajt semmi.
elkezdem neki magyarázni, hogy valószínüleg logikailag sérült a hdd, elszállt a partíció, kérdezze meg az ismerősét (mivel még a hdd sem az övé), hogy mennyire fontosak neki az adatok, mennyit szán a visszamentésükre
no ekkor derült ki, hogy a hdd-ről egyik pillanatról a másikra tűnt el a rendszer - jaaa! akkor kellene egy hdd tesztet futtatni, erre a válasz:
- akkor elkezdem az xp-t telepíteni, és ha a szokottnál lassabban formáz, akkor kuka?
(na kb. itt lett elegem, mert ekkor kezdődtek a kerékcserék, és inkább arra figyeltem)
ja! vagy esetleg egy hdd teszt?
- inkább formázok....
még pár percig kérdezgetett okosat, majd végre leraktaa két hívása között volt még egy-két idióta telefonom, de azok arra sem érdemesek, hogy leírjam őket - vagy szebben fogalmazva nemnagyon emléxem rá, csak arra, hogy akkor volt egy-két szép előzés a futamon
...és még reggel tök jól éreztem magam, hogy 2. napja nem keresett egy idióta sem telefonon!
-
net84
őstag
péntek délután annyira készen voltam, hogy nem bírtam rávenni magam, hogy leüljek a gép elé és dolgozzak
no nem baj, kicsit átrendeztem a nappalit és elkezdtem "üveget-tetoválni". közben zenét is szerettem volna varázsolni, de az erősító darabokban hevert - összeraktam, igaz nem voltam bent teljesen biztos, hogy minden kábelt jó helyre sikerült visszagyömöszölnöm. öcsém hívom, hogy lesz-e gáz, ha a kimeneten beküldök neki egy kis jelet, mert nem emléxem mit honnan húztam le - természetesen nem vette fel a telefont. próba cseresznye, bekapcsoltam - pukk! irdatlanul megijedtem (hangerő csövön), de legalább szólt
kb. fél óra múlva telefonál az egyik "ügyfelem" (most már az öcsémé, 3 hete nem hallotam róla, őt viszont még este 9kor is képes felhívni), gondoltam magamban hát te meg mi a faxt akarsz? - átnyomtam némáram aznap már nem keresett többet. másnap délután gondoltam visszavívom, minekután keresett délelött is, de akkor meg nem volt térerőm.
első gondja: varázsolnék-e neki a frissen vett pda-jára magyar menüt, mert tök olcsón vette, de csak franciául hablatyol a kütyü. Evvan, erre térjünk majd vissza, nekem is utánna kellene néznem.
második gond ismertetése elött inkább felajánlotta, hogy visszahív mert hosszabb lesz - jó: meg akarják osztani a netet, hoztak is egy routert, de nem akar menni.
- vezetékes vagy vezeték nélküli routerről van szó?
- vezeték nélküli, de letörött az antenna, ezért vezetéken van rákötve mindkét gép
ok! kideriváltuk, hogy hogyan tudunk belépni a routerbe, majd akkor derült ki, hogy ez a router korábban az ismerősüknél volt, csak oda már nem kell, ezért hozták ide, de se felhasználó név, se jelszó nincs, hogy be tudjunk lépni az admin oldalra - ekkor csak reménykedni tudtam, hogy a másik helyen is ugyanaz a kábelnet szolgáltató volt mint a mostanin, ezért újraindíttattam velük a modemet és a routert is - bejött - pedig már láttam szemeim elött, hogy a délutánt azzal baxom el, hogy egy enyhén megviselt nevesincs routert próbálok beállítani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest