Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ez azt hiszem, alapvető.
Kicsit olyan a dolog, mint az orvosi (akár pszichiáteri, pszichológusi) titoktartás (vagy a gyónási titok, ahogy te is említed), de ugyanez érvényes tudtommal ügyvédekre is. Nyilván orvosok, ügyvédek is jókat viccelődnek némelyik eseten egymás között (mondjuk papok talán nem
), de nem fogják kiteregetni. Feljelentést tenni pedig végképp nem.
Visszatérve arra, aki azt mondta, hogy ez olyan, mintha látnám a szomszéldot hullát elásni a kertjében: nem, nem olyan. Azt magánemberként kötelességed jelenteni, itt viszont profiként, szolgáltatóként vagy jelen. Ha mágánemberként ezeket jelented, akkor megkérdőjelezed a szakmai megbízhatóságodat.
Továbbra sem tartom a cikkben leírt eljárást etikusnak, sőt, továbbmegyek: jogszerűnek sem feltétlenül. Ezzel együtt továbbra is azt mondom, hogy ha tényleg pedofil az ipse, akkor heréljék ki nyugodtan. De előtte legyen a dolog egyértelmű és vitathatatlan.
p
-
parandroid
félisten
Kényes kérdés: Ha beviszem a szervizbe a gépet, akkor hogyan bizonyított, hogy nem a vicces kedvű szervizes tette fel rá a képeket? Ennyi elég is egy házkutatáshoz, kihallgatáshoz? Jó, a fájl/mappa létrehozásának dátuma árulkodó lehet, de ez a rendszeróra visszaállításával (is) megtréfálható, ergo tuti nem bizonyító erejű. Érdekes kérdés ez. Véleményem szerint nem csak a vevőnek kellene papírt aláírnia, hogy elfogadja, hogy a szerviz nem vállal felelősséget a gépéért, de az üzletnek is illene nyilatkoznia, hogy nem él vissza a gépen található adatokkal. Megint más kérdés, hogy mi van, ha például bűncselekmény (akár életellenes bűncselekmény) egyértlemű bizonyítékai szerepelnek a gépen, mert az elkövető egyszerűen balfasz, és otthagyta? Jogszerűek-e az iylen módon szerzett bizonyítékok? Azért ez nem egyszerű jogi kategória, és az javítsatok ki, ha tévedek, de az üzlet is könnyen megütheti a bokáját magántitok megsértése címén.
Mondom mindezt úgy, hogy meggyőződésem, hogy a pedofília esetében nem létezik elég kemény büntetés.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Tartom a véleményem, hogy az elv jó, az más kérdés, hogy az adott (és történetesen jó érzékkel névvel említett
) üzletláncok balfaszok voltak. Egyébként meggyőződésem, hogy nem az üzleti modellel volt a gond, inkább az anyagi javak kimentése történt, felső körök jól megszedték magukat, a kizsigerelt vállalkozást meg hagyták összeomlani. Nincs semmi konkrét információm, de a hazai viszonyok ismeretében ez a sanda gyanúm.
p
-
parandroid
félisten
válasz
bolondember #7101 üzenetére
Csak szeretem az irodalmi igényességű mellékészálakat. Ki tudja, lehet, hogy a következő Gozsót üdvözölhetjük, és egy újabb Feri bácsi saga-szerű szappanoperát kapunk.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Superman #6907 üzenetére
Én is kaptam már kölcsönlapot gariztatásra visszaküldött lap helyett, igaz, náluk vettem a lapot, és nem máshonnét vásároltan vittem nekik bevizsgáltatni. Nehezen is viseltem volna, ha arra a ~3 hétre gép nélkül maradok. Mondjuk a P4P533 sem egy alsókategóriás lap volt akkoriban (amikor vettem, kb a legjobb Asus lap volt, utána jött csak a P4P800).
p
-
parandroid
félisten
válasz
Jégkokó #6843 üzenetére
Senki. 30e körül viszont reális egy jól megépített, kis fogyasztású komplett minigép, persze kiépítéstől függően. Rengetegen foglalkoznak ezekkel újabban, van benne potenciál, játékon kívül otthoni felhasználásra bármire jók ezek a gépek.
lúzer: Nézz meg egy 3-4 éves IBM Thinkcentre S50-et, és egy akciós teszkógazdaságos 50e Ft-os gépet, és észre fogod venni a különbséget. Na jó, az S50 nem kétmagos, meg nem megy bele AGP-s VGA. Viszont még évek múlva is gép, akinek meg a teljesítmény tényleg fontos, annak meg úgy kell, ha ilyen lowcost teszkós cuccot vesz.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Rover623 #4947 üzenetére
Természetesen akku kivétele előtt a kikapcsolás alap. Őszintén szólva azért nem tértem ki rá, mert túl egyértelmű volt.
Kezdem érteni a 'macskát a mikróban szárítani tilos' jellegű manualokat...
ML320: A második bekezdés azért különösen fejet falbaverős 'hogymikvannak' kategória. Már hogy képes frissítés telepítése közben utaztatni a notit, és még ramcserét is kér bele.
A tanulság az, hogy másnak végzett ramcserénél (de nem hülyeség sajátnál sem) az a biztos, ha bekapcsolt notival indítasz, és kikapcsolod, mert akkor biztos, hogy nem játszik sem suspend, sem hibernálás.
p
-
parandroid
félisten
válasz
CPT.Pirk #4933 üzenetére
Az off részre: egyrészt nem értem a kirohanást, ha valóban arra írtad, amire vélem, hogy írtad (a szerverszekrény áttelepítés megoldására), másrészt fölöslegesen vulgárisnak találom a szóhasználatot, harmadrészt szerintem kevered az avatarokat, így rosszul jött át a dolog, nem az kapta a virtuális taslit, akinek szántad.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Thulcandra #4390 üzenetére
Abszolut off, de volt régen valami VGA-teszt, ahol egy pucér csajszival fényképezték a VGA-t a teszthez. Nem tudja valaki, hogyan lenne érdemes keresni? Hetek óta keresem, a logikus keresőkifejezéseket már mind ellőttem gugliban, de semmi...
p -
-
parandroid
félisten
Erről volt itt a Ph!-n is topik anno, de már fogalmam sincs hogyan keressek rá. Fényképekkel illusztrálva meg minden.
Az általad említetthez hasonló Mobility Radeon 9600-as low-profile kártyát én hosszú ideig hajtottam, de sajnos senki nem tudott már szerezni. Aztán feladtam. Ügyes kis cucc volt, a mobil VGA-t ráapplikálták egy nagyobb nyákra, aztán csináltak belőle egy low-profile kártyát 400/400-as óraejelekkel. Valszeg jópár kiskerest és nagykerest is őrületbe kergettem ezzel annakidején - vagy 2 évvel ezelőtt... Nagy részüknek fogalma sem volt, hogy miről beszélek.
p -
parandroid
félisten
válasz
Shadows #2738 üzenetére
Ez fáradt gőz, és örülünk neki, ha a fórumot arra tudjátok használni, hogy megnyugodjon valaki, és túltegye magát az őt ért sérelmeken.
DE!
Nem fogjuk eltűrni a személyeskedést és a vulgáris hangnemet. Leszel szíves meggondolni kétszer is, vagy akár háromszor, négyszer is, hogy milyen kifejezéseket használsz, és milyen hangnemben szólalsz meg. A saját üzletedben felőlem azt anyázol akit akarsz, beszéld meg a főnököddel, ezen a fórumon viszont lesze szíves kulturált hangnemben írni.
p -
parandroid
félisten
válasz
paramedic #2697 üzenetére
1. Jár hozzá kábel, csavar, néha cd-cimkéző bigyula, etikettek, garipapír, kiskutyafüle.
2. Adnak hozzá jogtiszta (!) DVD-író szoftvert, meg némi kipróbálható másmilyet is.
3. Dobozban van, nem zacsiban.
Szerk: Ezek szerint majd' negyed óráig tartott, míg visszaolvastam. Legközelebb nyomok egy F5-öt, mielőtt válaszolok.
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz
Jégkokó #2492 üzenetére
75-ös volt a legkisebb, első Pentium, ha jól emlékszem. Ha pedig a cikket is olvastad volna, akkor kiderül, hogy jumperekkel vették lejjebb a sebességét a teszt kedvéért.
Szerk: Rosszul emlékeztem, a cikkben is 60-asat említenek, és Wiki szerint is ez volt a legkisebb modell [link].
Egyébként magamat is helyesbítenem kell, 486-oson nem ment az XP, csak a Pentium Overdrive procin, amiben 486-ös mag van, de már 32 bites vezérlő.
p -
parandroid
félisten
válasz
TheReMiXeR #2489 üzenetére
Ne, művelőggyé': [link].
''The boottime of this system is extremly long, 30 minutes!
After 13 minutes you can see the first icons, but there are 17 minutes more,
where you can do nothing, before you can start ''working''.''
p -
parandroid
félisten
válasz
TheReMiXeR #2487 üzenetére
Tévedsz. 486-on is megy.
p -
parandroid
félisten
válasz
Rover623 #1472 üzenetére
A WinXP telepítés után a notimon csak a hangkártyát és az SD kártyaolvasót nem ismeri fel, minden mást igen. A rend kedvéért azért le szoktam szedegetni mindig a friss drivereket a HP honlapjáról. A driver CD-nek ezzel együtt csak netkapcsolattal nem rendelkező vásárlók esetében látom értelmét, mondjuk tény, hogy szép gesztus lenne az eladótól (gyártótól). A másik viszont az, hogy a driver CD-ken közmondásosan ezeréves driverek vannak. Tegye fel a kezét, aki egy videókártyát pl a hozzáadott driver CD-n lapuló driverrel használ. Ugyanígy notinál sincs sok értelme a dolognak, mivel pillanatok alatt össze lehet szedni minden szükséges drivert a gyártó honlapjáról, és az esetek nagy részében még email értesítést is kérhetsz, ha megjelenik egy friss verzió valamiből.
Elnézést az offért.
p -
parandroid
félisten
válasz
Rover623 #977 üzenetére
''3. ahol mindent kapni...ezt tudják már a hipermarketek és raktáráruházak is, ráadásul általábban olcsóbban...ezt meg a vásárlók tudják...P
Az ilyen helyeken a legalacsonyabb az egy termékre jutó fajlagos szakértelem (tisztelet a kivételnek)...nemsokára felkopik az álluk...''
Ne reménykedj. Sajnos a népnek a szar kell olcsón. És ez még jó ideig így is marad.
Érdekes szempont egyébként, hogy a vásárlónak mi a jó. Az az igazság, hogy a nagyok meg tudják venni jóval olcsóbban ugyanazt nagy tételben, mint a kicsik, tehát innét kezdve már csak hozzállás kérdése, hogy mikor kezdik el az ügyfélkapcsolatot is komolyan venni, és ezzel akár el is húzhatnának.
Ha megnézed a fejlett országok piacát, ott errefelé mozdult el a helyezet, a legnagyobb forgalmat ott is az áruházláncok bonyolítják hardverből is. Más kérdés, hogy alkatrészenként kínálnak akár számítógépeket, és az eladók képzettsége is magasabb a nálunk teszkó-sztenderd 5 általánosnál (ehelyt kérnék elnézést az esetleg itt olvasgató teszkós eladóktól az általánosításért, de ők aztán pláne tudják, hogy miről beszélek).
Az is igaz, hogy mérete és fizetőképessége kapcsán a magyar piac különleges helyzetben van, de én inkább azt venném jó néven, ha az ottani rendszerhez közelednénk. A mostani szitu sajnos az, hogy ha megrendelek valamit egy budapesti központú webshoptól, akkor az max 2-3 napon belül itt van, szemben a vidéki boltok heti egyszeri beszerző körútjával amit én speciel mindig lekések. Emellett a futárszolgálat költségével együtt is olcsóbban kapom meg az árut, mint itt vidéken, házhoz hozzák, és netről rendeltem. Ha pedig mégis úgy döntenék, hogy ''helyben'' veszem meg, akko go to megyeszékhely (35km), ami megintcsak többe kerül nekem, mint a futárszolgálat költsége. Persze a személyes support egy alkalmanként nélkülözhetetlen feature, és ezt csak a helybeli kereskedő tudja biztosítani.
Személy szerint a jövőt inkább a szaküzletláncok kialakulásában látom (Mistral, Bluefish, mittudoménmégmi), akik köponti beszerzéssel alacsonyan tudják tartani a beszerzési árakat, és akár heti többszöri terítőfuvarokkal a telephelyek közötti áruszállítást is meg tudják oldani.
Elnézést, ha kicsit off voltam, de úgy érzem, ez a gondolatmenet kapcsolódik a témakörhöz.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KIHAGYHATATLAN áron dobozos új Asus Rog Strix G15/i7-13650HXH 16GB 1TB SSD RTX 4060 8GB 240Hz/
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest