Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
érdemes nézni a nyilatkozók szemét.. .ahogy kezdenek zavarosakat beszélni / esetleg hazudni, akkor nagyon sokat pislognak.. ez más nyilatkozatokra is igaz, amiket látni... pl elég hiteltelen számomra, mikor valaki úgy beszél a jószéndékúságáról, hogy közben másodpercenként 3x pislog
-
Devid_81
félisten
Lehet nem is ide kellene dobjam a linket?!
De azért nem rossz, lehet barkácsolni is LC-POWER mód -
johniee
senior tag
válasz
fekeandras #10087 üzenetére
Legalább azt meg tudták nézni, hogy mennyi ramot lát az oprendszer
-
^Clown
addikt
válasz
Mer' a Gazsi aszonta hogy a zinternyet tele van jónőveee...
-
ML320
senior tag
Még egy hozzáértő...
[link]Ezek szerit baromira átlag feletti a gépem...
Thx to PitonMellékes story (bár lehet, hogy már volt)
Haver - illegális programhasználat, és terjesztés. Bebukott szegénykém.
Tárgyalás.
Ügyész: Több mint 30 szerverprogram futott a gépen!!!
Írnokok, egyebek nagy sóhajtozásba törnek ki, ingatják a fejüket...
Ügyvéd: Nem szerver. Shareware... -
adik
őstag
válasz
Paarthurnax #10089 üzenetére
IDE kellene írnod az ezirányú észrevételeidet.
Moderátor urak, Számtechboltosok!
Mi lenne, ha a topik címébe betennénk, hogy olvassák el az első hsz-t, amiben benne lenne az "antitopik" címe, mintegy hátha véget vetve a sok boltba mentem, ez történt sztorinak.csak hogy on is legyek:
Asus p2b versus Kingston ddr2 800 meccs végeredményét elmulasztottam lefényképezni. Most már komolyan rendszeresítek bentre egy akármilyen kompakt gépet. (Fizikailag nem stimmel a foglalat, nem értem miért fogadta meg a szomszéd Józsika (bocsi) tanácsát a fószer, hogy erősen nyomni - bár lehet, hogy gyerek is másra gondolt. Megyek, kávé.)fekeandras #10087: és azt képzeld el, amikor az ilyen "torzszülött" még meg is fenyeget, hogy "Szétb@#om a se99ed! A Capellaban fogsz táncóni rúdon!" - és nem tudod,h ogy mi lesz a sztori vége, mert látod, hogy az oldaltáskájában nem öngyújtó és nem is mobil dudorodik...
-
Paarthurnax
senior tag
Most akkor ir a masik oldal is, a vevo.
Kb. fel oraj voltam ket szemtech boltban, mert a notimban szeretnem kicserelni a HDD-t. Az elso boltban az elado monda, hogy IDE-sbol 160GB-os a legnagyobb ami van nekik. Es amikor kerdeztem, hogy letezik e nagyobb, akkor mondta, hogy nem. A masodik bolt volt a viccesebb, mert miutan mondtam, hogy mit keresek, az elado kozolte velem, hogy IDE-s laptop HDD-bol 120GB a valaha gyartott legnagyobb.
Aha, szoval akkor a szomszedban miert arulnak 160-ast? Mondta, hogy hat lehet, hogy van, de akkor is max 160.
Most neztem meg a Western Digital honlapjat, mert nem hittem nekik es ott IDE-sbol 320GB a legnagyobb. -
Vicoo
senior tag
válasz
A vasazásból és a bodzaszedésből befolyt pénz után is adózni kell,namármost valamin csak ki kell számolni hogy s mint van ez a befizetés,erre jó a számítógép,meg hát a munkaközvetítő oldala is bejön rajta.
-
fekeandras
őstag
Délután nagy unalmamban lenyargaltam egy boltba pasztát venni a proci cseréhez.Belépek az ajtón és előttem egy soktagú család teli fuxokkal fennhangon ócsárolja a boltost, hogy rossz a gép amit 150ezerért vettek és biztos át akarta verni őket...
Szerencsétlen hiába magyarázta az "okosoknak", hogy a 4Gb-ramból csak 3,25-3,5Gb látszik 32bites op alatt, azt sem értették mi az, nem fogtak fel belőle semmit: "a gép rossz, cseréld ki!" Azt hozzá kell tegyem, hogy a ház oldala már be volt horpadva.Valamelyik agyoniskolázott géniusz biztos "megszerelte", hogy jó legyen...
Vitatkoztak még egy darabig, én meg meguntam a várakozást és átmentem máshova.
Útközben azon tűnődtem az ilyen torszülöttek minek vesznek gépet? -
eziskamu
addikt
válasz
bullseye #10083 üzenetére
Jaja, embergyógyászati felhasználásában nem hiszek, de gépeknél többszőr voltam szemtanúja, vagy alkalmazója sikeres kézrátételes gyógyításnak. Most is rátettem a kezem
egy olyan faliórára, ami a kolegák szerint rossz volt, de már három napja jár pontosan egy kikukázott Duracellel
-
diegho
nagyúr
sziasztok ex-kollégák
valaki el tudja nekem mondani, hogy a fenébe rakok be egy font-ot office xp-re? Bemásolom a win fonts mappába és az istenért nem látja az office. Konkrétan rovásírás font kellene. (igen már nem boltos vagyok, hanem könyvtáros
)
-
proof88
addikt
válasz
Thulcandra #10078 üzenetére
Bevittem egy jó alaplapot, amire azt hittem, hogy rossz. Azt mondod, hogy megcsinálták, de mit csináltak rajta? Én hiába próbálkoztam, nem indult el... pillanatnyi baja volt, amit elem kivétel sem orvosolt?
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Thulcandra #10078 üzenetére
Nem tuttad?
Le kel azt tőteni a cé/dokumentumba és onnan a szetuppal köl indítani
-
Thulcandra
senior tag
válasz
proof88 #10077 üzenetére
--> [http://prohardver.hu/tema/szamtechboltban_vasarlok_memoarjai/friss.html]
másrészt:
Miért kérsz bocsánatot? Ne hülyéskedj már. Szar volt, bevitted, megcsinálták, ez a dolguk.
Mondjuk ha nekiálltál okoskodni a szakiknak akkor jogosAmi nálam viszont valamiért kivágta a biztosítékot: "NEM MEGY A JUTUBI EZ MIÉRT LEHET?!"
-
proof88
addikt
Üdv Nektek!
Ki tudja, lehet hogy a héten találkoztam valamelyikőtökkel, és eléggé szégyelltem magam, az az igazság.Lassan 3 éves gép, P5WD2 lap, és nem indult el. De ezt úgy, hogy képet nem kapok, csipogó nem mond semmit, csak a ventik forognak és kész. A procit vettem ki belőle, előtte még ment, visszaraktam, nem ment. Mindent lehúztam róla, csak a táp maradt rajta és a bekapcsoló gombhoz tartozó csatlakozó, meg a proci hűtő ventije. Így sem indult el. Régebben csinált olyat, ha kivettem egy vga kártyát és visszaraktam, akkor vga kártya hibára panaszkodva nem indult (akkor legalább csipogott), de ha kivettem-visszaraktam a kártyát, jó volt minden. Kivettem - visszaraktam a memóriát, ill. csak úgy az elemet is pár percre, majd újra próbálkoztam, talán ekkor végre elindult, beállítottam a bios-ban a dolgokat és restart, megint semmi. Ezek után még néhányszor próbálkoztam, de nem... azt hittem, meghalt a lap, ezért múlt héten bevittem oda, ahol vettem, mert 3 év gari van rajta, bevették tesztelésre. Most pénteken mentem vissza érte, náluk elsőre ment jól. XP-t, Vistát és memória tesztet is futtattak rajta és jó. A szervizes azt mondta, BIOS-t is frissítettek rajta, mert van újabb BIOS. Mondtam neki, hogy tudom, láttam az ASUS weblapján, de mivel különösebb gondom nem volt lassan 3 éve a lappal, gondoltam minek frissítsek BIOS-t... Na mindegy, elhoztam a lapomat és újra kipróbáltam, jelentem elsőre beindult és működik.
Most már csak azt nem értem, hogy ez hogy történhetett. Én itthon mindent megtettem, amit tudtam, hogy elinduljon a lap, de nem, hiába húztam le mindent, hiába próbáltam, nem indult el, tényleg azt hittem, hogy elhalálozott... De él!
Igazából ezt azért írtam le, mert bocsánatot szeretnék kérni itt mindenki előtt, hogy "téves riasztással" mentem a szervizbe, és ezzel is csak időt raboltam el más munkáktól.
De remélem, nem lesz még egyszer ilyen gond, mert nincs ötletem, mit lehet vele tenni...
Vga-t is cseréltem egyébként, úgy sem volt jó ... -
net84
őstag
- van két ilyen új bontatlan dolgom, nem érdekli?
- nem!
- bontatlan, most hoztam el a boltból, olcsón odaadom...
- nem, köszi, nem kell!
- biztos?
- igen!
- nem tudna olyan helyet mondani, ahol bevennék?
- xy cég?
- áááá, ott voltam, 2000-et akartak adni a kettőért
- az a baj, hogy garancia és számla nélkül sokkal többet nem is ér.
- de megvan minden papír hozzá
- azokkal mi akkor sem tudjuk eladni normális áron
- mobil internet esetleg? olcsón adom, új!
- nem!no! akinek ebből nem derült volna ki, kissebségi csákó vett a vodkafonnál egy mobil internetet, amihez kapott egy webkamot és egy egeret, azt szerette volna eladni...találkoztam már pár érdekes dologgal, de ez...
másik fura fazon pénteken:
- foglalkoztok használt eszközök felvásárlásával?
- nem!
- és laptop javítással?
- azzal igen.
- van egy laptopom, ami egyik napról a másikra nem kapcsolt be, megnézettem már egy cégnél, ott azt mondták rá, hogy alaplapos és nem éri meg a javítás.
(először nem esett le, hogy a szar notit akarta elsőre eladni, illetve mindvégig szorongatta a táskát, amiben a gép)
- egy bevizsgálás után lehetne pontosan megmondani, hogy javítható-e az alaplap vagy mindenképpen cserélni kellene.
- és a bevizsgálás mennyibe kerül?
- 3600 ft és jóesetben jövő hét második felére lenne eredmény
- hát nem nagyon akarok rá költeni, meg kellene is a gép
bamba nézés>>>hát én igazán nem értettem, hogy hogyan akarja megtudni, hogy javítható-e, meg mit csinál vele, ha be sem kapcsol? lehet, hogy a macskákat akarja vele kergetni....
- és ha javítható az alaplap, akkor az milyen árban lenne?
- minimálisan nettó 25-30 ezer, de ezt a bevizsgálás után tudjuk megmondani
- 20 ezerért vettem az egész gépet
bamba nézés>>>pffff akkor meg mi a fenét akarsz? a két szép szemedért nézzük meg, majd egy csokiért csináljuk is meg?
- és nem tudod, hogy ki az aki megvenné a városban?
- itt nemnagyon találsz senkit, aki megvenné, de xxxxx településen van egy notebook szervíz, ők foglalkoznak hibás notebook-ok felvásárlásával, meg tudom adni az elérhetőségüket.
- messze van...
bamba nézés>>>~25km és még megyén belül van, Pest van messze...
- azért megadnád a címüket?
- persze
megkapta a címet és VISZLÁT....más:
nem tudja valaki, hogy azoknál az Asus notiknál, amiknek a hangkimenete egyben optikai audio kiment is (pl az F3-as sorozat), a 3,5-es jack aljzaton mikor melyik lábnak melyikkel kell rövidzáron lennie? szétcsapom ezt a gépet, már 2 hónapja cseszik szólni a beépített hangszóró, mert valami szét ment ben, és elsőre úgy néz ki, hogy nem az aljzat, de kellene egy másik ugyanilyen csati működésének a leírása, hogy meg tudjuk állapítani, hogy biztosan jó legyen.... -
net84
őstag
válasz
nyunyu #10066 üzenetére
ehhez csak gratulálni lehet neki - no én egyébként valami hasonlatos megfontolásból a vízvezeték szerelőt még csak a lakás közelébe sem engedtem almérő cserekor...rendeltem egy órát, és megoldottam magam, mégha nem is ugyanaz a régi jó magyar órát kellett felrakni, mint ami fent volt...
Darth_Revan - kollégium, UTP kábelek falon kívül, hozzáraszigetelő szallagozva a hidegvíz csövéhez, folyosó közepén lóg a kábel
közelebbről megnézve elég szörnyű látvány fogadott. valamelyik idióta eltépte egy másik szobának a kábelét (a sávszélesség háboró rendszeres hadászati eszköze), de a srácok leleményesek és eszesek voltak, tudták, hogy az összesodrás nem a legjobb megoldás, ezért az ereket megblankolták, hajtottak mindkét oldalon minden érre egy U alakot és összeakasztották az ereket...
Aztán kértek egy árajánlatot a hálózat felújítására, a felmérés eredménye az lett, hogy kb. az összes kábelt lehet újrahúzni, mert nincs egy ép végpont sem...
-
Darth_Revan
veterán
"a tégla szintjéba süllyesztette az egészet"
Nálunk meg a "mester" hálózat építésekor véletlenül átfúrta a hálózat kábelt, de megoldotta...összedrótozta és a fal színével megegyező(!) szigetelőszalaggal összeragasztotta
Pár napba beletelt, mire sikerült kideríteni miért nem működik a hálózat
-
^Clown
addikt
válasz
santaclaus #10069 üzenetére
Lehet dönteni, melyik a jobb: a magát hülyének vagy okosnak gondoló vevő
-
santaclaus
csendes tag
Nálunk is jellemző hogy úgy jönnek be a vevők, hogy ez meg az kellene, de én hülye vagyok hozzá...
-
Lenry
félisten
válasz
Zofren #10067 üzenetére
ne is kezdje elmondani, ugysem értem - na ez az amitől falra tudok mászni... megkérdi, hogy hogy kell, elkezdem mondani, de második mondatnál (ami úgy hangzik, hogy "akkor kattintson a start menüben a vezérlőpultra") közbevág, hogy ne mondjam, mert úgyse érti...
ad1: akkor mégis, hogy magyarázzam el?
ad2: nem is akarja megérteni... akkor minek kérdezi meg? hátha telekinézissel meggyógyítom majd otthon a gépét? -
Zofren
aktív tag
nyunyu: igy biztos tobbet tudott számlázni
más: xp ujratelepités.rejtett optikai meghajto. visszahozta a gépet, mert letort a gombja az optikai meghajtonak. persze ragaszkodik a garanciához. mi lenne ha a másik gombot nyomta volna meg, ami mogott valoban ott a dvd
a monitor felbontása sem megfelelő. de azt nem tudja megmondani milyen monitora van. megmutatom neki, hogy hol kellene beállitani, de ő ezt: "ne is kezdje elmondani, ugysem értem" kimenni nem éri meg, mert több az uzemanyag, mint amennyit ér az egész. -
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #10065 üzenetére
Sajnos most nem talalom az akkori, kepekkel surun illusztralt iromanyomat.
"Informatikus fohosunk kiadta a (fizetos) feladatot a vizvezetekszerelonek, hogy vizorat kene utolag beepiteni a furdoszobaba.
Csempe szetverese utan az alabbi topologia lathato a falban:
(Hogy miert pont igy lett anno csinalva, fogalmam sincs, nem en epittettem.)Informatikusunk balra el, kockul tovabb a gepenel, mondvan a szakember csak ert hozza, nem kell melle felugyelet.
Jo ido mulva heveny karomkodas hallatszik a furdoszoba felol, informatikusunk felall a gepe elol, megnezni, megis mi baja a mesternek:
Vizora doboza mar beepitve:
Problema az, hogy nem akar elferni megegy konyok a T idom, meg a vizora fele meno konyok koze, fel centi hianyzik.
Meg kulonbenis korbe kell rakni konyokokkel a dobozt, az mennyi melo.Informatikusunk gondolkozik egy keveset, majd felvazolja, hogy T idom levag, forditva visszaforraszt, bal oldali rezcso ugyis csupaszon log eppen, hajlik az annyit, hogy a T tetejere legyen ramutve.
Ekkor harommal kevesebb konyok kell, kevesebb tomitenivalo, kevesebb forrasztanivalo, kevesebb melo, kenyelmesen elfer, stb.Valahogy igy:
Mesternek persze nem tetszik, hogy belepofaznak a szakmajaba, hoborog egy kort.
Informatikusunk megunja a mubalhet, es rahagyja a mesterre, oldja meg ahogy akarja, megy vissza kockulni a szomszed szobaba.Ora mulva diadalittasan megjelenik a mester az ajtoban, hogy kesz.
Informatikusunk megszemleli a vegeredmenyt, es majdnem elajul a latvanytol:
A szaki csak betuszkolta a konyokot ahova eredetileg nem akart beferni.
Informatikusunk kifejezi a nemtetszeset, erosen megkerdojelezve a kesz mu esztetikai erteket.
10 perc heveny anyazas utan azt a valaszt kaptam, hogy ugyis be lesz csempezve, akkor meg mit zavar a kinezete.Bezzeg ha en igy epitenek szamitogep halozatot..."
-
nyunyu
félisten
a legszebb az egészben, hogy míg egyesek szerint tűrjünk vagy keressünk másik foglalkozást, addig ezen egyesek nagy része kikéri magának, ha valami kívülálló belepofázik a munkájukba - pl. villanyszerelő, kőműves, festő, autószerelő, telefonszerelő, stb.
En a vizvezetekszerelovel jartam igy, mikor masfel eve vizorat csinaltattam.
Eleg erdekesen (=szamomra logikatlanul) vezette el a csoveket a falban, aztan amikor beszoltam, hogy szerintem egyszerubben is ki lehetne vitelezni, akkor dult-fult, hogy inkabb menjek vissza gepezni.
Sajnos most nem talalom az akkori, kepekkel surun illusztralt iromanyomat.
-
net84
őstag
annyra örülök, hogy mostanában ennyi embernek megvan rólunk "bótosokról" a véleménye
a legszebb az egészben, hogy míg egyesek szerint tűrjünk vagy keressünk másik foglalkozást, addig ezen egyesek nagy része kikéri magának, ha valami kívülálló belepofázik a munkájukba - pl. villanyszerelő, kőműves, festő, autószerelő, telefonszerelő, stb.
erre csak egy példa: hálózatépítés, villanyász kábelezett, pakolta fel a süllyesztett aljzatok fali fix felét. szerencsétlenemnek annyi IQ-ja nem volt, hogy a rohadt fali dobozra rászámolja a vakolatot. erre fogta és a tégla szintjéba süllyesztette az egészet (nem most szerelet ilyet először az biztos). természetesen 20 percig kerestem olyan hosszú és olyan vékony csavart, hogy az aljazon is átmenjen és a dobozba is beleérjen. ezek után már csak faragnom kellett egy alátámasztást, hogy egy lágyabb lökésre ne forduljon az egész bele a falba. az ilyeneken már meg sem lepódök - cirka 3 év építőipari ténykedésem alatt láttam annyit, hogy ilyen téren már csak akkor lepődök meg, amikor pl. egy öklömnyi követ találok a tervek alapján téglából éptett falba.
ja, és a legjobb a húsvét vasárnap:
valamilyen furcsa megérzésem volt, hogy otthon kell hagynom a céges telefonom. este 8-kor hazaértem, megnéztem: 3 nem fogadott hívás és egy sms. a hívás biztosan nagyon sürgős volt, mert 5-10 perces időközökkel hívott ugyanaz, majd később küldte az sms-t: "felhívhatlak?" mindez mind kora délelött- válasz este nyolc után: "fel" - de mondom ennyire bunkó nem leszek, felhívtam. kemény 20 perces egyeztetés, hogy miért indul újra az egyik gép, a másik miért fagy...ezen csak azért nem akadtam ki, mert a srác teljesen normális, kérdez, mielött elbassza, és nem is a hálátlan fajta...
érdekes user, hogy húzzam a kedves beszólogatók idegeit:
- átalakító kábelt keresnék a videókártyámhoz.
- pontosabban mihez, milyen csatlakozóval, hogyan? mit-mire?
- hát a monitor és a vga közé, mert a vga-n sokkal szélesebb van
egyszerűre vettem a figurát, minek után az analóg, digitális, DVI és egyéb fogalmakra sem reagált, hoztam egy kártyát, nem lett szerencsém, mert neki valami teljesen más alakú csatlakozója volt, de azt kiderítettem, hogy a monitoron DVI van. A kártya márkájáról és pontos típusáról lövése sem volt.
- ha behoznám a kártyát?
- akkor biztosat tudnánk mondani vagy akár adni
aztán, hogy mi lett a vége, azt nem tudom, mert amikor visszajött, akkor már a kollégát találta meg...és ez azért szörnyű és idegesítő, mert nem egy ilyen van, akit ki kell bírni, mert elvárják, hogy tűrd el őket és vágjál a hülyeségeikhez. Ő pl. nem tehet róla, hogy lövése sincs róla, csak annyi esze lehetne, hogy hamár elmagyarázni nem tudja, akkor vagy írja fel a típust vagy hozza be az elején...én sem megyek úgy be az autós boltba, hogy olyan harmonikás gumi hengert szeretnék venni az autóra, ami az első keréknél van - ebből elég nehezen jönnének rá, hogy mit is akarok, ha rá is jönnének és visszakérdeznének - gumiharang? - csak annyit tudnák rá mondani, hogy foggalmam sincs, mert a fogalmakkal nem vagyok tisztában...ez volt az első és reményeim szerint az utolsó, hogy elmagyaráztam, hogy miért is akaszt ki, vagy nevettet meg egy véglény
tessék tiszteletben tartani azt, hogy bizonyos szinten ez is egy "klub", az meg nem érv arra, hogy hisztiztek mint a gyereke, hogy ennyi off-ot megérdemeletek mert az xy is bepofázott a topicotokba. nem kell óvodásat játszani -
Lenry
félisten
válasz
remington2 #10061 üzenetére
nem kellett volna 5 hozzászólást se visszaolvasnod, hogy megértsd, de mindegy is... nem muszáj olvasni ezt a topikot... szia
-
remington2
senior tag
válasz
04ahgy #10030 üzenetére
Mi baj? Látom, sokan begurultatok, mundérvédés ezerrel . . . holott csak egy teljesen jogos megjegyzést tett. Véletlenül tévedtem erre, hát a gyomrom is kifordult az undortól, amit itt levágtok. Kutyából nem lesz szalonna.
Egy másik hozzászóló A4-es oldalnyi panaszkodására meg, hogy "deszar a számtechboltosok élete blabla", ajánlom:
kapa, kasza, Hortobágy. Tudod, a lehetőségek országa vagyunk, senki nem kötelezett, hogy egy boltban vevőkkel foglalkozz.
-
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #10055 üzenetére
Plusz még az egyéb esetek, hogy idegbajt kapjunk...
Hoztak otthonra egy gépet, a frissiben vásárolt S-ATA HDD nem megy. S-ATA I vezérlő, a HDD S-ATA II, nem tudom kisebb üzemmódra állítani. Régi szutyok egyes HDD-t felismeri.
Kiszedem az új vinyót. Bekapcsolom a gépet. XP nem indul, restartolgat. Anyád. Filerendszer helyreállítása. XP indul.
Üdvözöllek, drága barátom, tudod, hogy szoftverhamisítás áldozata vagy? - kérdé a gép.
Szuper. Patchet neki. Tetű lassú... Vírusos... Helyrepofoz...
Adott egy hiba, amit 5 perc alatt elhárítok. És utánna még tökölök 2 órát azzal, hogy a fel nem sorolt hibákat is elhárítsam, mert nem akarok igénytelen barom lenni, illetve utálom azt, mikor nekemesnek, hogy otthon még jó volt. Amit kétlek ugyan...
De könyörgöm!!! Nem lehetne megmondani, hogy a gépem tropa, több sebből is vérzik? -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
MmDorian #10056 üzenetére
Nem láttad a lényeget. Én is szeretek beszélgetni. Itt az a lényeg, hogy csak beszélgetni nem szeretek. Ráadásul baromságokról. Írtam is, hogy miről nem.
Engem érdekel a zene, hangtechnika, videózás, filmek stb... stb... rendszeresen dumcsizok visszatérő vevőimmel visszatérő témákról. Akár politika is jöhet, én nem szégyellem a narancs szimpátiámat. Tehát van miről beszélgetni rendesen.
...de soha nem azzal fogadtam senkit, hogy plextor dévédéírót kell venni mert az a legjobb. -
szumo
senior tag
válasz
MmDorian #10056 üzenetére
Meg amikor jön az ügyfél, szétborítom a gépet, és akkor mondja, hogy megvárná, míg végzek. Na akkor szokott aztán a harci ideg elkapni. Olyankor meg szoktam kérdezni, hogy vacsit, meg polifómot hozott e magával? Mert még ha egy szép leányzó, hát..............
De legtöbbször nem szép leányzóMeg amúgy sem szeretem, ha néznek munka közben, régen még a beültető gépsort is lestoppoltam, ha jött a nagyfőnök
-
MmDorian
őstag
válasz
TheReMiXeR #10055 üzenetére
Ez így van, de nem feltétlenül...kivétel erősíti a szabályt.
Itt nálunk van egy bolt, a sráccal, aki ott dolgozik egész jól el szoktunk beszélgetni a hw fejlődésről, és ilyenekről, bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen értelmes lélek -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
leeate #10038 üzenetére
Nincs kicikizve az aki rosszul kéri.
Az van nagyon elásva aki hozzáteszi, hogy neki ez a végzettsége, hogy napi 10 gépet rak össze, hogy 22éve van számítógépe, hogy stb... stb...
Már egy alapfokú számtech tanfolyamon van egy minimális hardver ismeret csak van aki leragad a könyvek azon oldalán, ahol a címet taglalják.
A többi nem számtechboltosnak üzenném, hogy attól kapok(unk) idegbajt :
-ha vered a melled - ki a tököm kíváncsi a tudásodra? eladók vagyunk nem bratyizás miatt vagyunk nyitva. Én személyes sértésnek veszem, ha elmeséli valaki, hogy mire használja a számítógépét. Ki kérdezte? Kit érdekel? Naponta 10-100 vevő jön be egy boltba, ennek a fele felesleges előadást tart a szokásairól. Kérdezem ki kérdezte?
-azok akik nem dolgoznak boltban nem is tudják hány olyan ember van aki csak beszélgetni jár be egy boltba. DE NEM AZ ÚJDONSÁGOKRÓL, A VÉLEMÉNYEKRŐL, HANEM A SAJÁT FASZSÁGAIT KELL MEGHALLGATNOD HETENTE minimum 3X.
EZ olyan, mint ha én bemennék a fűtésszerelőhöz és elmesélném hetente 3X hogy szoktam légteleníteni a radiátorokat. Mindig ugyanazt mindig ugyanúgy.TI vevők soha nem tudjátok felfogni hogy miért van néha az amikor egy eladónak nincs kedve jópofizni azon, hogy a háromdémark mennyit mért a qrvavégéádon.
Bejön a xxx (nem írom milyen örömlány jelzőm lenne itt) és kérdezi, hogy mi lehet a baj a gépével. Mi -mert jósolással is foglalkozunk- innen a távolból elmodnjuk neki, hogy bekéne hozni a vasat mert csak úgy tudunk mondani valamit. Behozza egy babakocisban tolva /mert ő egyedül neveli 3 fiát --- erre megint nem voltunk kíváncsiak/ kolléga értelemesen elmondja neki, hogy be kell vizsgálni a gépet. OKÉ, látszólag megértette.
Eltelik x óra, telefonon hívja kolléga és elmondja neki, hogy mia pálya : windóz telepítését kell eszközölni. Válasz : azt meg hogyan? ő kapta a gépet, nem ért hozzá...
Van hozzá telepítő lemeze? Igen van. OKÉ, megbeszélték, hogy behozza.Na punci bejön és kezében egy lemezzel ami nem windóz volt. Közben meg már mondja hogy neki ofisz is kell mert az is volt a gépen. Kolléga részletezi, hogy windóz ennyi ezer ofisz ennyi ezer. Kikerekednek a szemek az ár hallatán. Vagy van egy átalunk nem preferált lehetőség is, hogy elviszi és keres valakit aki megcsinálja "akárhogy", ugyanis mi ilyet nem csinálunk. Elment, OKÉ majd keres valakit. Legalább 3napja volt itt a gép, mikor épp cigiztünk a bolt előtt mikor jött a punci kiabálva, hogy mi iderángattuk a gépét, amikor már tudtuk, hogy nem lehet megcsinálni. Hülyének néztük stb... stb... nem részletezném. Ezek után ki a tököm kiváncsi egy inno3Dvel kapcsolatos bratyizásra? Mert alapból nem vagyok köteles meghallgatni mert ez nem a maunika só. Ez üzlet, ez bolt... itt mi eladni szeretnénk nem bratyizni.
Ezt kéne agyatokban megérteni.
-
shteer
titán
válasz
Thulcandra #9972 üzenetére
-
szumo
senior tag
Ne is mond. Egy jó éve cimborám rendszer gazadaként volt egy kórháznál még, és mondta, hogy menjek nézzek szét, mert másnap mindent begórnak egy konténerbe, és viszik bezúzni.
Volt ott minden az olivetti-től a P2-es gépekig, scsi 100MB-os vinyók sorbafűzve 2x-es cd író stb stb ...... Aztán a jumper fosztogatás közben arra vetemedtem, hogy színek szerint gyűjtsem azokatS találtam a döglött vinyómhoz alkatrészt, amivel azóta is működik.
Kicsit keserédes volt az érzés, mert sajnáltam a működő gépeket, de az meg jó volt, hogy végre a kórház fejlődik és lépést tart a technikával. Azóta rengeteg színes jumperem van -
liver
tag
Pár hete történt.Fiatal vevő bejön a boltba és kér 1GB DDR2 800Mhz-es ramot.Le veszem a polcról a memóriát és felényújtom,megfogja,de mielőtt elengedném a szemébe nézek és megkérdezem,hogy biztos jó lesz e ez a memória az alaplapjába.Határozott igennel válaszol,én megnyugodok elengedem a memóriát és ő elteszi.(korábban már volt gond ezzel a vevővel)
Másnap hozza a számítógépét,hogy gond van,nem indul a gépe mióta belerakta a memóriát.Érzem,hogy megy fel a pulzusom,a szívem kezd a nyakamba dobogni,de nyelek egy nagyot és belenézek a gépbe szó nélkül.
És igen....szerintem már sokan kitaláltátok...sikerült a DDR1-es slot-ba a DDR2-es memóriát beletennie....
A memória túlélte(csódák-csodája),de az alaplap nem..az teljesen meghalt.
A srác korrekt volt,beismerte,hogy ő volt a hunyó...a számítógépét kedvezményesen megjavítottam ami ebben az esetben egy alaplapcserét jelentett.
De könyörgöm!Ha valamiben nem vagyok biztos,akkor minimum megkérdezem egy szakembertől és csak utána kezdek "barkácsolni".
A vicc az,hogy az elmúlt 1 évben legalább 10 ilyen esetem volt..igaz a többség nem erőltette bele a memóriát az alaplapba.Pedig mindig felajánlom,hogy hozzák le a számítógépet és én ingyen beleteszem a memóriát,de lusták az emberek -
bullseye
addikt
Kicsit filozófiailag nézve a topikháborút, akadnak különbségek, de a gond mindkét esetben a tűréshatár és az általánosítás.
Vevőket egyszer, vagy X évente egyszer érte rossz tapasztalat boltban, de esetenként sokat vesztettek rajta, esetenként viszont nem is értik, hogy nem nekik volt igazuk. De ehhez mind joguk van, csak ahhoz nem, hogy ebből kikövetkeztessék, hogy minden boltos lop/csal/hazudik. Meg hogy ide átjárjanak megvédeni minden agresszív idióta vevőt. Holott ha csak a boltos túlérzékeny, akkor mink magunk is megvédjük őket
amúgy meg a moderák dolga, nem a szabadságharcosoké.
Eladókat viszont heti/napi X rossz tapasztalat éri, és esetenként ők is vesztenek rajta pénzt, így alapból több joguk van panaszkodni, de tényleg hajlamosak a túlérzékenységre egyszerű tudáshiány esetén is, amire nincs joguk. SZVSZ eredetileg a topik csak az agresszív hülyék miatt jött létre. Az nem baj, ha egy néni memóriának hívja a HDD-t, amíg elhiszi, hogy mégsem az, s időben kiderül a hibája, nem utólag veszekszik cseréért. És persze ugyanúgy nem kell párbajozni a becsületért a szomszédban, a moderák majd kiszűrik a helytelen általánosítást...
-
ML320
senior tag
válasz
leeate #10038 üzenetére
Nem kell kockának lennie mindenkinek, de azért pár elnevezéssel legyenek már tisztában az emberek. Vagy legalább azok, akik megmondják, hogy mit kell venni. Vagy a reklámhoz megfelelően az adott cég gondoskodik a szórakoztatásunkról? Vegyen netkábelt, netkártyát, netelosztót.... És röhög a gyerek, ahogy beküldi a szerencsétlen véglényt a boltba?
Második pontként:
Csávó, kb 15-16 éves lehet, bejön hétfőn. Corsair RAM kell, DHX széria, DDR3, 9-9-9... időzítéssel, kitben. Lerendelem. Megjön. Átadom. Átadom?
Mert jön a kérdés: ezt most hogy rakom be a gépbe?
-.... Milyen az alaplapod?
- GSMDXMHZP45
- Jó, azaz P45... azon belül?
- Megnézem, mindjárt jövök
Éééééééés igen!!! Természetesen DDR2-t fogadó lapkája volt. Ne akadjak ki, ugye? Potyára, mert én hülye elhittem, hogy a vevők változnak... Végre utánnajárnak, mi is kell nekik, és az alapján rendelnek.
Nem félreérteni, nem az a gond, hogy egy memó most ott van a polcon. Eladható. De ha a következő emberke bejön ilyen igénnyel, és én meg merem kérdezni, hogy milyen a lapkája, akkor egy másik topikban kiszinezve olvashatom, hogy kioktatom őt, bunkó vagyok, stb... Nem az első eset, és sajna nem az utolsó. -
eziskamu
addikt
Nem azért írtam a régit meg egzotikusat, hanem arra, ha az agp-t sem ismeri, mit kezd pl egy régebbi szerverrel? Mert ugye marha nehéz alkatrészt szerezni hozzájuk, de mondjuk egy bontóból már nem is annyira lehetetlen. Nálunk is van egy munkaállomássá fokozott szerver amit pénzhiányból toldozgatni foldozgatni kell. Dual slot1-es rambusos alaplapja van integrál (már nem tudom milyen) SCSI vezérlővel, a lezáró is integrálva. valami HP Kayak.
Nekem meg az utolsó Guru Gamer volt meg abban is írtak róla.
-
Lenry
félisten
válasz
eziskamu #10041 üzenetére
ez már régi???? meg egzotikus???
még megvan az a Gamestar, amiben először olvastam arról, hogy lesz ilyen, hogy PCI-Express... ha jól emlékszek 2004-es volt
aki nem ismeri az AGP-t, az ne menjen PC boltosnak... sőt... legalább PII/Win98-as korszakig visszamenőleg ismerje a rendszert. ha nem, akkor nincs keresnivalója a pult belső oldalán
-
szumo
senior tag
Hazajöttem kicsit pihenni, a nagyváros zaját feledni, és hogy ne lássak sz.gépet egy darabig.
Erre mi fogad, hogy faterom gépében a videókártya döglődik. Mondom neki, hogy beugrok a városba, és hozok egy olcsóbb darabot ideiglenesen.
Bemegyek a boltba, és mondom, hogy mit szeretnék, és hogy miért. Na itt hibáztam, hogy mondtam, hogy miért.A srác elkezd nekem okoskodni. Megkérdeztem, hogy melyik iskolában végzett, mert épphogy pelyhedzett az álla. Modja a sulit, ugyan az mint ahol én végeztem sok évvel ezelőtt. Megkérdeztem még egyszer, hogy amit kértem van -e, és hogy akkor eladja-e nekem. Mire kihozta a kártyát, csak nagy betűkkel rajta, hogy PCI-E. Mondom ha nincs másik ez nem jó nekem a csatlakozása miatt. Mondja, ez tuti jó a gépbe.
Csendesen mondtam, hogy egy kis szakmai tapasztalatot szedjen magára, majd elköszöntem, és továbbálltam. Sajnos a város másik boltja zárva volt mire odaértem.
Találtam egy Riva TNT2-eset nagy nehezen, az bírja majd míg nem lesz egy rendes a saját készletből a nagyfaluban.Tapasztalat: Nem minden az, ha valakinek megfelelő a végzettsége, a rátermettség, és az elhivatottságtudat is kell ehez a szakmához. Ja meg a tájékozottság sem árt.
-
leeate
senior tag
Egyébként már nekem is feltűnt ez a dolog. Az még rendben van, ha valaki számtech boltban biciklipumpát kér, és hülyének nézik, de ezeken kívül meg istenem - nem lehet mindenki kocka, hogy kövesse a számtech világ változásait. Most csak azért, mert valaki azt *meri* mondani, hogy netkábel (franc tudja, mi helyett, én is ezt mondanám) vagy mondjuk memória (merevlemez vagy HDD helyett - memória van az ébresztőórában, a memóriakártya is memória), szerintem nem kéne kicikizni.
Ha én számtech boltos lennék, inkább örülnék, hogy a Kedves Vásárlók nem ilyenekkel töltik el a szabadidejüket, nyugtázva, hogy még nem kockult el a világ.
-
Balinov
titán
válasz
Peti78 #10034 üzenetére
Peti78, mondd csak - es ezt a kerdest kulso szemlelokent, nem pedig erintettkent teszem fel Neked- olvastad a topik cimet??
En szemelyszerint az 1. hsztol kezdve olvasom a topikot, de itt csak a hulye vasarlokon borulnak ki a boltos forumozo tarsak,nem pedig hulyekent altalanositjak az osszes vasarlot. A masik topikban is szerintem ebben a szellemben kellene a postokat irni.
-
localhost
Közösségépítő
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Bejött egy ember, 19" LG monitorral. Még 5:4-es képarányú volt, oldalt a kezelőszervei, a monitor, kb. egy centiméter széles káváján a kezelőszervekhez rendelt piktogramok. A hiba, 3 napon belüli: még be sem kapcsol.
Tesztgépre feldugom, táp, VGA jel, benyomom, LED világít ---> bekapcsol, képet is ad. Gyorsan akkor már egy pixelhiba tesztet is néztünk. Emberem nyelt egy nagyot, és kibökte, hogy a gyereknek be sem kapcsolt, mi lehet a hiba, én hogy kapcsoltam be? Mutattam neki, hogy a piktogram alatt, hátul, jócskán benn vannak a gombok, elrejtve, és ott.
Jaaa, hogy ez nem érintős? – mondta.
UI.: Ez a történet az aranyos oldalról közelíti meg a dolgot, minden második Samsung és LG monitor érintős már, hát persze, hogy tapogatni igyekszik az ember. Mindketten mosolyogtunk egyet, aztán elbúcsúztunk.
HGyu
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz
Superman #10028 üzenetére
Mi biztos kicserélnénk, ha normális helyen lett véve és van nekik raktáron szerintem ott se fognak xarakodni , kicserélik és kész. Elméletileg 2 vagy töb b azt nemtudom, de abban a 2 nagykerben (akik disztibutorok is) cseregaranciával árulják azaz viszik és cserélik is nekik.
-
Superman
nagyúr
Míg ütitek egymást, én kérdeznék valamit a boltosoktól: kaptam egy Belkin márkájú laptop hűtőpadot. Számla, minden megvan hozzá. Három napig örültem is neki, majd a negyedik napon valami történt a ventijével, mert alig forog, iszonyat módon elkezdett zörögni, mintha csapágyas lenne. Persze 3 nap alatt ez elég gáz, ráadásul meg se lett mozdítva, a laptop rajta van az asztalon. Néztem mindenhonnan, de csak szétszedni tudnám.
Kérdés: visszavihetem én ezt oda, ahonnan vették nekem (számlával), vagy el fognak hajtani?
A Cooling pad így használhatatlan, amint bedugoma noti valamelyik USB portjába, majdnem szétrázza a készüléket úgy zörög a venti és nem is forog normálisan. Persze nem nagy érték, kábé 7k, ezért is kérdem....
-
zoltanz
nagyúr
"Elegem van abból, hogy egy szar ECDL-el felvesznek boltba"
Még jó ha az van nem csak tudálokos okoska az illető. Végűl is ez az üzletelés szabálya azt adjuk el amit megvesznek és annyiért, amennyiért el lehet adni az adott terméket. Nem feltétlenűl jár jól vele a vevő, sajnos ez is egy ilyen példa.
-
Peti78
őstag
1. nem a PH-ra járok boldogságot keresni.
2. Én is meggondoltam magam.
3. Biztos igazad van a szánalmasságot tekintve.
4. Tőlem kiírhattad volna a nevét a boltnak, csak a másik topicban ezt nem lehet, és akkor miért lenne szabad itt? Egyetértek a szólásszabadsággal, de akkor legyen mindenhol az. A vásárló topicban nemigen láttál még "konkrét utalást" egyetlen boltra sem, mert a nyitó hsz-ben kifejezetten meg van tiltva. Kerestem itt is a tiltást, de még nem akadtam rá. Azzal pedig egyet kell értenem, hogy az általad említett boltban minden van, csak nem szakértelem. -
stol
addikt
válasz
Peti78 #10014 üzenetére
1. Fonetikusan írtam.
2. Szószerint idéztem a vevőt.
3. Szólás-szabadság!
4. Rólunk is leírhatják a véleményüket a vásárlók, ellenben elvárom, hogy én is leírhassam másokról, kimoderálás nélkül....kedves kolléga....
Aztán, ha aszondod, a sziliciumsziget a törzshelyed és ezért véded őket annyira, akkor megérdemled, mert ott baxnak át, ahol nem látod.
-
Peti78
őstag
válasz
localhost #9967 üzenetére
Szarkavarásból jele vagy. Ha csak feleannyira értenél ahhoz amit csinálsz, nem lennél ilyen szánalmasan nevetséges
Stol 10013 "DE nekik 10 ezerért kell a kettő és ne legyen 450-esnél kisebb, mert a Csiplendes"
Megkérdezném Tisztelt Racecam moderátortól, hogy ez vajon nem ellenőrizhetetlen üzletrontás amit azonnal törölni kell a topicból? -
stol
addikt
Mai nappal is tele a tököm, meg a kedves "minden fost el kell adni, minél olcsóbban" kollégákkal is.
Bejön 2 ember, már eleve nagy hanggal és szeretnének venni egy házat tápegységgel.
DE nekik 10 ezerért kell a kettő és ne legyen 450-esnél kisebb, mert a *****s fiúk aszondták, hogy manapság már minden sempronhoz is 450-es táp dukál.
****s fijúk mondták és ők értenek hozzá! (Értem... mi meg hülyék vagyunk)
Ott ki is néztek egy szutykot 10 ropiért, de megvétel előtt körbejárják a várost.Mutattam énis nekik szutykokat, aztán rátértem, hogy az a szutyok táp nemhogy 450W-os nincs, de még 200W-os se. Erre nagy döbbentség és csend.
Megkérdezték, menyibe kerül egy minőségi 450W-os táp és mit ajánlok xy összeállítású géphez.
Kiajánlottam egy giga 460 SperB-t és egy 450W-os Ct-t, de majd hasbaszúrták magukat az ár hallatán.
Aztán kiajánlottam a szokásos 350-es FSP-t.
Erre azt kapom a fejemre, hogy "biztos azért tukmáljátok ránk a szar 350-es tápot, mert anyi van belőle, hogy rátok rohad! És igenis, az a 350-es, hiába minőségi, kevé a mi gépühnkhöz." majd kisvártatva kirohantak. Gondolom, megvenni a fos tipusú házat fos tipusú táppal.
Ezúton üzenném az első mondatok közötti hozzáállású kollégáknak, hogy a szakma és törvények nem ismerése, nem mentesít a felelősség alól.
Nagyon kezd elegem lenni ebből az egész szarból, ami itt folyik, mint IT ipar. Elegem van abból, hogy egy szar ECDL-el felvesznek boltba eladót vagy szervizest és tudatlanul tudálékoskodik a témában. Halvány fingja sincs a hw-ek működéséről de osztja az észt.
Minimum egy 2-3 éves HW-informatikusi gyakorlat, egy elektronikai végzettség kellene ehhez.
Elegem van abból is, hogy a tudatlan észosztás miatt PONT AZ szopik, aki korrekten akarja ellátni az ügyfelet és korrekten akarja valódi műszaki tanácsokkal ellátni.
Én, aki valódi műszaki tanácsot szeretnék neki átadni, simán le vagyok hülyézve, azok a "kollégák", akik tudatlanul észt osztanak, meg felhőkig magasztalva...
Én, aki épít egy műterelést, avval fingatla a tápokat, grafikonokat csinálok a terhelésekről, pontosan számolt keresztterhelést mér, oszciloszkóppal mérem a kimenet zajosságát, nézem, hogy van-e védelme. Gyakorlatilag SEMMIT se érek vele, mert 10% talán aki meghallgatés 5% a 10%-ból, aki hisz is nekem. Miért? Azért, mert egy jó marketing sokkal többet ér, mint a valós tudás és szolgáltatás.És jöhetnek a kollégák, hogy "De....." NINCS DE!
Bocsának az elmemenésért, de nagyon kikívánkozott...
Másik mai történés....
"Gépet szeretnénk hitelre venni.. Számla nélkül leheten?"[ Módosította: philoxenia ]
-
azbest
félisten
válasz
nyunyu #10009 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam, ha nem a végén volt a master, akkor hosszas gondolkodás után csak udma2 módban ment (nem cs volt hanem jumperes)... másnap hoztam is nagy helyre való winyó beépítő keretet, hogy rendes sorrendben be tudjam kötni
Egyébként... és ha elvágnád azt a szálat a slave előtt?
-
nyunyu
félisten
válasz
moha bácsi #10007 üzenetére
Nekem is van ilyen levágott 80 eres IDE kábelem, mert olyan kellett.
Az nem kavar be, hogy 80 eresnel a master vinyo elotti csatinal el van vagva 1 er, mig a slave vinyoenal nincs?
Mert te pont a master veget vagod le, ha jol sejtem.Nem mindegyik vinyovezerlo toleralja, ha a 80 eres nem megfelelo sorrendben van radugva az eszkozokre. (kek-vezerlo, szurke-slave, fekete-master)
40 eresnel meg mindegy volt. -
vallas
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
-
Vangelis
félisten
Nálunk is 0-30ezrek vannak naponta
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest