Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #8871 üzenetére
HI!
hat Tiged esmerve ez nem kizaro tenyezeo hanem ala ficsor:- )))
udv
neduddki
-
liver
tag
válasz
parandroid #8871 üzenetére
Ha a termék gyárilag hibás,az teljesen ok...hozzák csak vissza
De amikor a DDR2-es foglalatban ott figyel a DDR1-es ram és az alaplapot a házhoz 2db csavar tartja,na akkor már bizony "user error" van -
Shadows
senior tag
válasz
parandroid #8874 üzenetére
összes inno 6600gt, Ánus p5k
-
localhost
Közösségépítő
válasz
parandroid #8134 üzenetére
És ha hozzáteszem, hogy a FŐNÖKÖMNEK KELL ILYEN, akkor sincs?!?!
-
ML320
senior tag
válasz
parandroid #8129 üzenetére
Visszatérve arra, aki azt mondta, hogy ez olyan, mintha látnám a szomszéldot hullát elásni a kertjében: nem, nem olyan. Azt magánemberként kötelességed jelenteni, itt viszont profiként, szolgáltatóként vagy jelen. Ha mágánemberként ezeket jelented, akkor megkérdőjelezed a szakmai megbízhatóságodat.
Ez sem igaz. Ugyanis ha nyíltan kiraksz valamit oly módon, hogy a látvány elkerülhetetlen (pl háttérkép), akkor tudok csak ártatlan szervízest játszani. A hullás sztori magánemberként akkor érvényes hasonlat, ha kíváncsiságból bemegyek a szomszéd telkébe, nekitámasztok egy létrát a háznak, és meglesem az ablakon keresztül, ahogy a konyhában feldarabol valakit. Oké hogy látom, de azért van egy apró részletkérdés: hogy kerülök a létra tetejére, az ablakhoz? A kettő nem függ össze, teljesen különálló, de érdekes kérdés.
Ahogy a szevíz esetében felvetődik: Hogy találta meg a képeket? Csakis tudatos, akaratos keresés eredménye lehet. A maradék esélyt latolgatva meg inkább lottózzunk.Anno a Blikkben volt egy cikk. Nekem kellett volna nyilatkozni, de pont ügyfelekkel voltam, így főnök bevitte egy szervizeshez a fotóst. Kérdések, stb, a srác persze mondta, hogy látjuk ugyan a tartalmakat, de nem nézzük át. Két nap múlva megjelent a cikk: az összes anyagot átnézzük a szervízben
Jött is néhány haver, hogy ez akkor most hogy is van? Nem győztem magyarázkodni. A cikkíró természetesen azóta nem jött be a boltba.
-
ML320
senior tag
válasz
parandroid #8118 üzenetére
Franc a lassú netbe. Kétszer ment...
-
ML320
senior tag
válasz
Adatmentés során is csak a file neveket látom. Ügyvédi körökben is mentek adatot, arhiválok, és a már könyvtárszerkezetben, elnevezésekben látom, hogy kinek az aktáiról van szó. Átnézhető lenne a dolog, de akkor a saját megbízhatóságom sérülne. Nem nézek bele a cuccba, mert nem is érdekel. A diszkréció már ebben a szakmában is elvárt. Gyónási esküt kell tennünk, hiszen nekünk a gép nyitott könyv. Főleg a netes előzményeknél
De ha jogilag nézem, akkor egymás ellen kell tulképp bebiztosítania magát mindenkinek. A behozott gépeken milyen arányú a legális oprendszerek száma? Az egyéb progikról már ne is beszéljünk. A vevőnek nyilatkoznia kellene, hogy a gépén nincs semmi illegális, törvénybe ütköző. És ha valami balhé van, akkor meg ránk mutogatnak, hogy biztos a boltban feltették!
A szervíznek a diszkréciója ahogy írtam - elvárható már. Akár egy orvosnál, akár egy pénzintézetnél. Sajnos ez a terület relative "új" szakma. Még nincsenek etikai kódexek. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Ez nem hasonló jogi kategória ahhoz, hogy mondjuk az ablakomból látom, hogy a szomszéd emberi testrészeket ás el a kertben? Vagy, ahogy a függönyén keresztül látom a sziluettjét, miközben ledöf valakit? Esetleg, mikor a vízvezetékszerelő belső szerveket talál a lefolyóban?
Mert ugye elvileg pont azért viszi be a gépét a szervízbe, hogy hozzáférést biztosítson - jelen esetben, mivel vírusírtásról volt szó - az adatokhoz, mivel így tudják megjavítani. Ebben az esetben szerintem nem minősül visszaélésnek ha a szervizesek megnézik a gépen tárolt fájlokat, lévén ez szükséges a javításhoz. Azért lehetne felelősségre vonni őket, ha nem jelentették volna, mit találtak, mert az értelmezhető bűnrésszességként. -
Lenry
félisten
válasz
parandroid #7660 üzenetére
az időlimit 5 perc, de ha pl 4:59kor rákattintasz a mod gombra, akkor még akármeddig szórakozhatsz az átírással, de postolás után már nem
-
sutykuru
aktív tag
válasz
parandroid #7227 üzenetére
cégadatbázis, céghírek sokat segít
-
Weaver
senior tag
válasz
parandroid #979 üzenetére
Személy szerint a jövőt inkább a szaküzletláncok kialakulásában látom (Mistral, Bluefish, mittudoménmégmi), akik köponti beszerzéssel alacsonyan tudják tartani a beszerzési árakat, és akár heti többszöri terítőfuvarokkal a telephelyek közötti áruszállítást is meg tudják oldani.
így másfél év elteltével eléggé bedőlt a feltevésed, ugyanis mindkét általad említett számtech-lánc úgymond tönkrement.
-
válasz
parandroid #7103 üzenetére
apropo Gozso sztori.
Lehet bennem a hiba, de az eredeti topikjat nem birom megtalalni. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
parandroid #7103 üzenetére
jogos - bár ha azt nézzük: rég volt, tán igaz se volt...
-
Dr. Romano
veterán
válasz
parandroid #7089 üzenetére
Plusz még annyit ehhez, hogy a Win+M "nem olyan erős" mint a Win+D. Utóbbi lerak kivétel nélkül mindent a tálcára, előbbi az asztalra biggyesztett naptár progi, TotalCommanderes másolás ablakot stb... megkímél
(aki DesktopX-et használ, az inkább az M-et használja, mert az nem rakja le az egész témát a tálcára
)
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
parandroid #7100 üzenetére
perverz kéjenc...
-
Sirpi
senior tag
válasz
parandroid #7089 üzenetére
Nekem a win-D vált a tálcás és az ablakos mód között oda-vissza, a win-M pedig csak lerak, vissza nem hoz (most épp Server 2003 előtt ülök).
-
lúzer
veterán
válasz
parandroid #6847 üzenetére
biztos igazad van, bár nem tecsós gépre gondoltam
annál itt is olcsóbbat adnak, sokan írtákegyébként egyfajta IBM gép biztos remek vétel, csak kérdés, rendelkezésre áll megfelelő számban?
-
Rover623
félisten
válasz
parandroid #4963 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
parandroid #4946 üzenetére
Nem Hydra-ra gondoltam, de asszem nem is rover-re... Kb. 1 v. 2 hónapja mikor olvasgattam a topicot, akkor dúrvult be ilyen szintre az off, azóta most néztem ide vissza először, szal már nemtom kinél szerepelt az említett kifejezés, de csak azért írtam azt, mert per pill. az jutott az eszembe az offokból...
Meg nem is írtam nicket, minden kedves offernek szolt. -
ML320
senior tag
válasz
parandroid #4949 üzenetére
Volt egy noti javításos megbízásunk. A doktor úr behozta a gépét, hogy fagy...
Felküldtük, visszajött javítva (fizető jellegű volt már), erre még jobban fagyott. A drága doktor bácsi agya itt kapcsolt igazán nagy fokozatra, hogy neki milyen noti is lenne jó!!! Utánna héten viszont megint itt volt a notesz, teljesen topp állapotban.... Imádom ezeket az ügyfeleket... -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
parandroid #4949 üzenetére
Na meg legalább kiderül, hogy működik a gép...
Az is szopás, ha neki esünk egy "tuningnak" és mikor bekapcsolod a gépet nem indul el...
...és ekkor jön az "otthon még működött duma"... -
ML320
senior tag
válasz
parandroid #4945 üzenetére
2 szívás után már tudom, hogy kérdezni, és kedvesen mosolyogni a drága ügyfélre...
Igen, jó lenne kikapcsolni, mielőtt valamit belerakunk a gépébe. A RAM kevésbé izgat, mert visszaküldöm garba. Viszont nem tetszene, ha egy notinál az "otthon még működött" szöveget levágnák előttem...
Ja, a RAM berakása után lekapcsoláskor "természetesen" a frissítések telepítése következett 24/39-től...
-
Rover623
félisten
válasz
parandroid #4945 üzenetére
Biztos ami biztos...hardvercsere/bővítés csakis és kizárólag kikapcsolt állapotban.
Az akksi kivétele nem jó, nem elég abban az esetben ha a noti hibernálva van.
A RAM bővítés különösen kritikus eset...a hibernálás a teljes RAM lementését jelenti, plusz a processzor regiszterei, plusz a hardverek állapota.
Ha a "hibernált" anyag nem ugyanabba a hardverbe töltődik vissza mint amiből lementették, teljesen megborulhat a noti...nem lehet kikapcsolni, bedőlhet az oprendszer.
A RAM bővítésnél nem csak plusz memória "keletkezik", hanem megváltozik bizonyos kitüntetett memóriaterületek címe is...tehát hibernált gépben RAM-ot bővíteni nagy eséllyel galibát okoz.
De ugyanilyen problémás pl. egy picimaci kártya eltávolítása vagy bedugása is hibernált állapotban... -
poffsoft
veterán
válasz
parandroid #4393 üzenetére
nude vga test, utána simán vga test, majd test.
Meglesz, csak nagyon sokáíg tart a 123'432'123'423'789'653'345'366' linket végig böngészni. -
biga
őstag
válasz
parandroid #4323 üzenetére
Jól mondod, az a mobility Radeon valóban 9600-os (helyett) volt, nem tudom miért emlékeztem 9200-re. Ha a drivert megtaláltuk hozzá, akkor már tényleg nem voltak rossz kártyák, csak azokra sem ment fel a sima Catalyst
Mellesleg általában a rendszerek beismerték, de pl OpenGL támogatása egy deka nem volt úgy. Mellesleg nekünk pont így derült ki, mert egy tervezőcéghez került belőle. pár, és ott hiányzott az OpenGl
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
parandroid #4323 üzenetére
Én is emléklszem a topikra, aszem valaki mint különlegességet még árulta is.
-
ML320
senior tag
válasz
parandroid #3427 üzenetére
Az intrika inkább annak szólt, hogy csak egy szaros Volvot tudott venni szegénykém, és biztos csak a navi az egyetlen extra benne. Ezért kellett céges számlára elszámoltatni, és feketén rárakatni a programot, valamint ezért kellett kikönyörögnie a kedvezményt is.
Bár, ha Volvot vett... Lehet, hogy ő csinálja jól? -
Ygg
senior tag
válasz
parandroid #3427 üzenetére
Az autógyártók már csak ilyenek.
Pl. nézd meg, még mindig hány CD lejátszóval adja a kocsit.
Arra verik maguk, ha MP3-lejátszó van benne.
De az is CD-s, szigorúan.
Amelyiknél van USB bemenet, az már a mennybe megy kb.
Röhej. -
Shadows
senior tag
válasz
parandroid #2751 üzenetére
mint pl a 2743-asban?? tudodm ugy, de nem tom hogy aki nema pult másik felén áll miért osztja az észt de szerintem a kedves ... kolléga hozzászólása nem csak nekem hanem másoknak is ellenszenves volt!!
Pofám befogtam
[Szerkesztve] -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
parandroid #2703 üzenetére
Kábel mosmá nem mindegyikhez jár, de tény hogy régen az is vót benne.
Pl. sata 18x LS Asus-hoz nem adnak (most raktam be magamnak) illetve a 16x-os LS IDE Asus-hoz sem. Ellenben az utóbbihoz adnak egy műbőr cédé tokot benne 2db LS lemezzel. -
ML320
senior tag
válasz
parandroid #2603 üzenetére
Természetesen...
Csak az ítélőrendem borul fel olyankor, ha egy ilyen éjszaka után a drága kuncsaft fizetés nélkül távozhat... -
ML320
senior tag
válasz
parandroid #2599 üzenetére
Behozza a kis genyó, utánna meg terjeszti, hogy milyen szemetek vagyunk.
Illetve volt olyan is, aki behozta, ezt elmondtuk, erre ő meg felhívta a tulajt! No persze a tulaj meg tökéletes meggyőző eszközökkel értésünkre adta, hogy mi holnap nagyon át szeretnénk adni a gépet. -
net84
őstag
válasz
parandroid #2595 üzenetére
A szoftveres ganajozás árára mondta a csajszi kifelemenet, hogy 7.200.- huff-ért ő is megcsinálja otthon...hát rajta! lehet gyakorolni.
A sztori lényege az volt, hogy nem indult a gépen valami progi, és kiderítette, hogy azért nem, mert egy frissebb verziós XP-t kell rá telepíteni (gondolom valami SP nélküli cuccos volt). De mivel a kapott telepítővel nem tudott telepíteni, ezért beletörölt a Windows mappábade ezután sem indult el a telepítő, sőt most már a rendszer sem megy tökéletesen. A gép pedig tömve volt adattal és sürgősen kellett neki, igaz hozzátette, hogy nem kell neki ma délutánra, jó lesz holnap reggelre is
Tipikus, behozza zárás elött 2 perccel teljes rendszertelepítésre, majd közli:
- holnap reggel nyitásra jöhetek érte?
- persze! A szervízesek ennek legkorábban reggel fognak nekilátni, tehát jó esetben is csak délbe jöhet érte...
Aztán meg jön a nagy megsértődés... -
Lord Myn
senior tag
válasz
parandroid #2493 üzenetére
Biztos nem buzerálták meg az XP telepítőjét? Nekem már a WinME sem ment fel egy AMD K5-PR166-osra, 32MB RAM-val... (megállt a telepítő, hogy túl kicsi a proci)
-
Pyton
aktív tag
válasz
parandroid #2491 üzenetére
Emlékszem, jópár éve egy 286-os gépen szerettem vona futtatni valami ősrégi dosos játékot, de ''igazi'' DOS bootflopi nem volt kéznél, csak w95/98-as. Persze jött is az üzi, hogy minimum 386-os proci kell
Olyat is hallottam, hogy 386-osra is feltettek xp-t, erről mit tudtok? Vagy baromság? -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Fajin
Emlékeimben az él, hogy mmx és 64MB ram kellett mert ha ez nem volt meg nem ment tovább a telepítés...Szvsz mikor ilyen gépem volt max ME volt rajta a látható és érezhető működés miatt. -
Tom5
addikt
válasz
Nagyon tetszik...
Előveszem szekrényből a Pentium 100-asom... -
Ygg
senior tag
válasz
parandroid #2493 üzenetére
Ez így korrekt.
Tényleg 60-as volt a legkisebb szerintem is. -
Jégkokó
veterán
válasz
Létezett olyan, hogy intel pentium 20mhz?
Mert nekem 100mhz meg 166 os volt , igaz azon csak ME-ot futtatam, de kegyetlen lassú volt rajta
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
parandroid #2488 üzenetére
telepítve vagy elindítva...
-
Shadows
senior tag
válasz
parandroid #1495 üzenetére
igen mindig megpróbáljuk lehetőségeinkhez képest a legtöbbet megtenni hogy az a vevőnek jó legyen
de nem pesti bolt vagyunk és nem is keresnek mindennap 8800gtx-et meg e6600 at sem. -
ML320
senior tag
válasz
parandroid #1474 üzenetére
Igazatok van
De csak részben...
ÁTLAG felhasználó esetén nehogy már a neten kelljen keresgélni! Valamint mi itt egész nap a netet bújjuk, már a pizzát is itt rendeljük, de Magyaroszágon mekkora a szélessávú internet elterjedtsége? Amúgy a notimhoz a gyári drivereket használom. Azt adták hozzá, és jók. Az alaplap szintén. VGA-ból van egyedül referencia driverem. Az újabb lapkáknál meg az ethernetet is telepíteni kell. Ha nincs háló, nincs net, így meg a drivert leszedni kicsit nehézkes. Részben ezek miatt kellett megvennem a notit.
Valamint ha azt is nézem, hogy itt Vas megye területén az ünnepek alatt megdöglött a T-Online...Ha legál XP-t használok?
Ez a noti is HP. És nem tudom azt a kibebabrált hangot, és modemet felrakni!!! Egyetlenegy letölthető audio driver van azon a kiherélt oldalon, és az meg nem települ. Se az exe-vel, se kézzel, se erőszakolva... El kell mennem az Office Depoba továbbképzésre...
Ahogy jeleztem, lehet cikizni, és megkaptamÉrvek és ellenérvek mindkét fél részéről vannak, és megint mindannyiunknak igaza lesz, de attól még nem szól a hang... Folytassuk valahol máshol, sok lesz az off...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
parandroid #1474 üzenetére
Szerencséd van...no meg a notid sem vacsiúj fejlesztés (no offense
)...azért az XP már eléggé nincsen képben az 1-2 éves alkatrészek terén...
Napi üzemben igen sokat segít egy ilyen ''felturbózott'' XP...
Havonta elkészítjük a frissítését (újabb driverek, újabb ötletek) és nagy az öröm a szervizesek között... -
Vangelis
félisten
válasz
parandroid #1136 üzenetére
Sajnos igazad van de érdekes módon, a nagykerek nem akkori áron veszik visszan hanem aktuális áron... fogyasztók védve vannak..kiskerek meg dögöljönek éhen
Elég rossz most a törvényi szabályozás mint fogyasztók mint árusítókra nézve is. -
törölt tag
válasz
parandroid #979 üzenetére
A hsz-ed nagy részével egyet értek. De...
tudom, csak példaként hozod fel, de akkor is: te a jövőt a mistralban látod? be vagy szíva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- OpenWRT topic
- Autós topik
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 256GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest