Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
válasz
Thulcandra #5999 üzenetére
-
Thulcandra
senior tag
-
lúzer
veterán
valaki dobjon már egy sztorit, mert nagyon elment a topik
-
Chaser
legenda
Jah, látom ügyi vagy, csak én a 355-öt kerestem...
#5988 Rover623 : ööö..senki nem mondta hogy a csomagolódoboz méretét adták meg
vagy hogy értsem a 2-vel való osztást?
#5989 Zofren:
#5991 TheReMiXeR : ezexerint tényleg a csomagolódoboz méretét adják meg?
a 1250x-et "ismerem", csak az nagyocska lenne nekem
-
Chaser
legenda
válasz
Rover623 #5985 üzenetére
Sorry, orosz nyelvű oldalakat nem néztem, de. elegem lett belőlük egy acorp lap kapcsán: Thx
Вес 2.84 кг - ez a tömege lenne?
szerk: elég érdekesek ezek a méretek, ez alapján egy négyzet alapú hasbnak kellene lennie majdnem, képek alapján nem úgy néz ki
szerk2: 99%, hogy nem ezek a méretei, ha valaki árul ilyet, mérje már meg thx, vagy olvassa le a dobozáról
-
Rover623
félisten
Érdekes...nekem kb. 30mp-be telt...
-
Chaser
legenda
SP-HF355x ..erről a Genius hangfalról kellenének nekem a méretek, ill. a tömege, mert sehol nem találok róla infot, ofkórz a gyártó oldalán se. Ha valamelyikőtöknél árulnak ilyet kérem segítsen, thx
-
ML320
senior tag
1/ Megkeresed a gyártót valamilyen formában (közvetlenül, vagy szervízeken keresztül)
2/ Kapcsolatba lépsz olyan emberkével, aki ott dolgozott és
3/ Másik bolton keresztül megpróbálod elintézni a garit. Az adott nagykerekkel több cég is kapcsolatban áll.
Ciki az, ha a nagyker bukik. -
Lenry
félisten
válasz
FehérHolló #5979 üzenetére
akkor jó... ránéztem az oldalunkra: bár évek óta nem frissítették, de az árlista friss (nincs rajta dátum de 13.800.- az E2140, úgyhogy túl régi nem lehet
)
tényleg: mi történik, ha bezár a bolt, ahová nekem a garim szól és elromlik a termék?U.I.: bocs az OFF-ért, ez volt az utolsó
-
rovar1
csendes tag
nem volt célom a pánikkeltés.Mivel egyáltalán nem vagyok biztos benne. Amiben egészen biztos vagyok,hogy ez a piac nem olyan nagy, itt minden zsivány ismer minden zsiványt. És bizony tudom,hogy nem volt véletlen az összehangolt razzia.
...aztán lehet,hogy befizették a sok tízmillás büntit, vagy más néven futnak tovább és minden megy a régibe nemtom...
hétfőn hívd fel őket,hogy vannak-e. Én már rég nem hallottam róluk. -
diegho
nagyúr
válasz
blueMerle #5968 üzenetére
én nem merek üzletet nyitni magam, főnökömből (aki egyben jó haver és már régóta ismerjük egymást) tanulva nem lenne türelmem hozzá. napi 500+ telefonhívás, mindenkinek minden kell azonnal de jobb ha múlt hétre. most pl 20k-ért kellett valakinek egy laptop aminek jó az akksija, lehet vele netezni és divxet is lejátszik és 2 naponta jöttek be hogy mikor lesz már ilyen laptop
-
lúzer
veterán
válasz
DeltaPower #5964 üzenetére
HDD ki, oszt jónapot
-
diegho
nagyúr
Kollégák!
Tudja valaki melyik nagyker forgalmaz Silverstone tápokat? Esetleg tapasztalat redtower kiskerről? (náluk lehet kapni)
-
diegho
nagyúr
válasz
DeltaPower #5964 üzenetére
tudom milyen cba-nak csináltunk már ilyent... persze ők azért egy 5 számjegyes összeget fizettek is érte.
-
diegho
nagyúr
válasz
blueMerle #5949 üzenetére
büszke ám és akinek nem tetszik az tehet egy szivességet
majd amikor nap mint nap olyanok járnak hozzád akik azt se tudják megfogalmazni mit akarnak, akkor te is megtanulsz szelektálni, hogy kinek az apró több órát igénybevevő problémájával érdemes foglalkozni. ránézésre nem tudott volta 2000ft-ot fizetni az egészért és ha beleszámolom a szenvedést amivel egy adatmentés járna egy win98-as laptopról és win98 újratelepítés stb cd meghajtó nélkül, akkor máris rájössz miért nem foglalkozunk vele 3-4 órát 2000ft-ért. ha pedig nem érted meg akkor majd, ha nyitsz egy üzletet megtudod magad. téma befejezve. (olvasom mit írtak a többiek, itt pontosan arról volt szó hogy ingyen vagy 1000ft-ért csináljam meg neki azt amit akar, de egy fillérrel se többért, persze azt nem tudta megmondani mit akar, ha nem az exkonkurencia exemberével kezdett volna erről beszélgetni akkor még illedelmesen visszakérdeztem volna, hogy mit is szeretne, de mivel nem hozzám tette fel a kérdést, ezért nekem semmi közöm nincs hozzá, utána mikor már visszajött és megkérdezte, hogy érkezett-e usb-s 2.5" tár akkor már az exemberével folytatott beszélgetés után - 1-2 infó felfedésével persze - szelektáltam, hogy nem kell nekem 3-4 óra tökölés 1000ft-ért)
-
diegho
nagyúr
válasz
Aranygyerek #5946 üzenetére
nem tudta elmondani mit akar és a konkurencia emberét kérdezte nálunk. totál nem érdekel ki mit mond, majd utazik pár km-t és megcsinálják neki 25-30k-ért azt amit akart. ebből majd megtanulja hogyan kell értelmesen fogamazni, értelmes hangon beszélni az emberrel. ennyi az egész. szerintem pedig nagyon jó történet.
-
rovar1
csendes tag
pont ezt akartam válaszolni!nálunk már kétszer vitték el az (más -más) üzletből a gépeinket. A szomorú az volt,hogy egyik alkalommal a sulinetezős, számlázós, rakis gépet is elvitték. Alig akarták megengedni,hogy gyorsban mentsek vmit.
Egyébként mindkettőnek az lett az eredménye,hogy SEMMI, ugyanis és bebizonyíottuk -vagyis az ügyvéd-,hogy nem egyértelmű, hogy az ügyfél gépe vagy a cég gépe volt-e amit elvittek. Tudom elég gagyinak tűnik az érv, de jogilag megállta a helyét, ugyanis ott baszták el,hogy a jegyzőkönyvben egyik esetnél sem szerepelt,hogy pontosan honnan vitték el a gépeket, csak annyi hogy az x utca, y szám alatt található üzletből...Hallkan jegyzem meg,hogy akinek van affinitása az menjen el számteches igazságügyi szakértőnek, mindkettőnél igénybe vették a szolgáltatásaikat és nyomozási költségek között feltüntették iratismertetéskor. Hát ilyen könnyen ennyi pénzt nem kerestem soha, mint ők .értsd, azért mert megmondták,hogy mi található a hdd-n, és hogy melyik kiadó/forgalmazó/gyártót-t kell értesíteni kemény hatszámjegyű összeget kaptak.
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Rover623 #5958 üzenetére
Nem, hanem megmondom neki hogy lehet kapni és járjon utánna ha kell menjen másik nagykerbe és intézze el vagy vegyen egyet és küldje azt,leszarom honnan szerez ha még lehet kapni! Csak mivel én nem férek hozzá a nagykerek listájához így nem tudom hogy most linkeskedik-e vagy tényleg igazat mond.Érted?
Mondjuk már az is furcsa volt hogy amikor visszaküldtem kérdeztem hogy kellenek-e a kiegészítői. Mire : "nem, csak a lap és a garilevél" Mostmeg valami processzor műanyag keretet akart rajtam követelni ami nem is tudom hogy mi lehet, meg hogy miért nem küldtem neki vissza minden alkatrészt?
Az is gond hogy nagyon speciális a lap: AM2+Wifi + DUAL Gigabit LAN+6 Sata+1 Internal+1 Ext Sata. Sztem nincs még egy ilyen lap ami ezeket tudja, ha van akkor természetesen megfelelne az is mivel nekem ezek lennének nagyon fontosak, ezért vettem direkt ezt a lapot.Hát igen de nagyon az az érzésem hogy nem fogja visszaadni a vételárat, de akkor annak nem lesz jó vége.
-
Rover623
félisten
válasz
Mr-Pamacs #5957 üzenetére
És az mennyiben segít rajtad, ha egy olyan kereskedő tud ilyen lapot szerezni, akivel nem állsz jogviszonyban...
Megveszed tőle, aztán eladod a te bótosodnak, hogy gariban vissza tudja neked adni...?Még ha lehet is kapni, nem írhatod elő a boltnak hogy honnan vásároljon.
Ha nem tudja cserélni a lapodat, adja vissza a vételárat! Aztán majd máshol shoppingolsz magadnak vmi mást... -
Mr-Pamacs
senior tag
Hi
Olyan gondom lenne hogy van egy gariban lévő csúcskategóriás Asus M2N32 SLI Deluxe/Wifi lapom és állítólag már nem lehet kapni nagykerben. Ti tudnátok ilyen lapot szerezni nagykerből raktárról? Mert állítólag nincs és már több mint másfél hónapja ott áll a lapom és kezdek kicsit ideges lenni az illetőre.
-
boba6
senior tag
bocsi off:
látott már valamelyikőtök nagykerben polcon vagy rendelhetően SSD-t?
ha igen privi pls
köszi -
ML320
senior tag
válasz
blueMerle #5951 üzenetére
Igazad van, DE...
Ahhoz nagyon szép szempárnak kell lennie, hogy a régi szutykot szétszedjük, az agyonjelszavazott rendszerről lementsünk mindent, közben az ügyfél még válogat, hogy kell - nem kell. Legjobb esetben kiírni egy DVD-re, stb. másfél óra. Plussz csomagold vissza az USB keretet olyan állapotra, hogy ne látszódjon a szétszedés. És persze mindent félredobva, közben csörög a telefon, nyaggat a főnök, a többi vevő, szunyogok és hangyák, postás, villanyóraleolvasó, az ügynökök, az támogatáskérők, Móricka, a három kismalac, a cig... izé egyéb viccből ismert egyedek
Valamint a gépet régi szutyoknak mondtam: összerakod, és persze nem indul. Jön a másik oldal felháborodása: otthon még működött. Ha az egészet nézed, és felszámolunk csak egy fél órás munkadíjat, már sértődés van. Még ezért is érezzük magunkat kellemetlenül.
Az eladónak végigfut az agyán ez a gondolat, és ugyanúgy kimegy a biztosíték. -
Shadows
senior tag
válasz
blueMerle #5949 üzenetére
neked senki hozzálássa sem teccik már bocs
Ma "BOTVER" nyomtatóhoz kerestek "színes" patront
az idézőjeles szöveg írás megegyezik a kiejtéssel.
És énis megvédeném diegho, mert ha hozzánnk jön valaki és ittvan az exkonkurencia képviselője, akkor tőlem kérdezze már meg, ne tőle mert idejött nem valami porfészekbe.
Valszeg azért zártak be mert a krumplipakolás lett a fő céljuk
-
TheReMiXeR
senior tag
Nos, olvasva rosszul néz ki, de tény és való, hogy a lejmolás az kiborító tud lenni.
Az megint más mit gondolok és le is írom ide nektek, vagy mit mondok... A kolléga a gondolatait osztotta meg velünk... ennyire nem érdemes kiborulni emiatt.
A másik, amit látok a történetben, hogy egy boltban egy másik (votl) üzlet ténykedéseit beszélik meg. Ez pofátlanság és beszéljék meg az utcán.
Ez olyan számomra, mint amikor bejön a mandró és megkérdezi, hogy a teszkóban kapható gép milyen? Érdemes megvenni???
Szerintem a kolléga erre akart utalni a mondókájával és nem a szaros laptopos szöveget kéne kiragadni. -
ML320
senior tag
Dieghot azért megvédeném:
Nekem úgy jött le a dolog, hogy ingyé, hama-hama segítség kell. Boltban dolgozunk, nem kölcsönzőben. Az hogy vannak cuccaink, amivel problémák megoldhatóak, akkor igenis tessék egy szervízszolgáltatást kérni, és kifizetni. Ha nincs otthon fúród egy pl 60cm-es fal átfúrásához, kérhetsz a baráti körből egyet kölcsön. De benennél egy céghez is, hogy tesókám, aggyá mán köccsön egy fúrót, csak egy lik köll a falon
Ami nekem lejött: csak egy USB keret kellett, hogy adatot mentsen a srác, de nem volt rá szüksége. És nem az első látogatása volt. Az exkonkurencia meg már ismerhette
Abban az egyben jogos lehet, hogy miért hajtunk el emberkéket. Alapból egy boltos sem teszi meg, az ügyfeleknek ne segítsen. De szerintem ha a baráti körre levetítem a sztorit, akkor mindenki tud mutatni egy lejmolós havert. Ha megjelenik, már előre leszögezzük: nincs!!! Nálunk is vannak olyanok, akik folyton csak érdeklődnek, az ezeréves vackokkal idejárnak, hamar-gyorsan csináljátok már meg légyszi-légyszi, de venni sosem fogok semmit, és amúgy sincs pénzem, ti meg ráértek... Nem! Cég vagyunk. Szolgáltatást nyújtunk szemét módon anyagiakért. Ugyanakkor gyakran segítünk, de senki nem szereti, ha az adott szívességgel a másik fél visszaél. Ha csak beszélgetsz egy ügyvéddel, utánna zokszó nélkül fizetsz. Mi legalább már a technikai segítségnyújtást is díjmentesen tesszük -
diegho
nagyúr
bejön egy srác. pont beszélgetek az exkonkurencia exalkalmazottjával (bezártak). srác sziasztok. és megkérdi a másiktól hol az üzletük
srác mondja bezártak. erre kérdez valamit tőle. srác nem válaszol én válaszolok helyette. megint kérdezi megint én válaszolok... mintha én nem tudnám mit akar. aztán mikor mondtam hogy nem most nincs usb-s laptopvinyótáram hogy a 15 éves laptopodról lementsem a szarodat akkor meg elment. felhívtam főnököt leírtam az egyént megkérdeztem ismeri-e. nem ismeri. kérdezem leszarhatom?! mondja le
tegnap jött megint (már volt 2.5" usb tár) hát leszartam...
-
ML320
senior tag
Kolléga anno elmagyarázta a kedves érdeklődőnek, hogy mi a különbség nyomtató és nyomtató között, egy-két-sok patron, lézer-tinta, stb. 10 perc oktatás után az ürge szépen benyögte:
- Köszönöm! Megyek a M****ba megvenni a gépet.
Mai nap:
- Lehet nálatok kártyával fizetni?
- Sajnos nem.
- Akkor megyünk a M****ba.
IDE HDD-t kerestek. Sok sikert hozzá -
TéKrys
senior tag
Csóka nálunk abban kért volna segítséget, hogy megy a M@róba vásárolni gépet, és mondjam meg neki hogy mire kell figyelnie, milyen gépet vegyen.
Az állam leesett, kolléga meg fentrengett a röhögéstől.
Felvilágosítás helyett inkább gépet ajánlottunk neki.
-
diegho
nagyúr
válasz
FehérHolló #5937 üzenetére
én is ezt hallottam, de majd felhívom őket megkérdezem vistánál hogy van.
-
Geller72
veterán
Azért azt remélem nem gondolja az MS, hogy én hét telepítés után kivágom az XP-m? Kb havonta más a gépem. Elég hamar meglenne a limit. Szerencsére van megoldás, hogy hogyan használhatom akárhányszor. De ettől függetlenül nem tartom becsületes dolognak, hogy ha megveszek valamitm akkor azt x alkalommal használhatom, azt hali..lsd
ioshock..
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #5937 üzenetére
tudom, persze, siman
-
bobsys
veterán
gondolom oem verzson a vista
ekkor nem bonthatod meg a gepet, a gep es az os egyutt kepeznek termeket, csak a full konfig adhato el vistastul es forditva a vista csak full konfiggal adhato el
ha dobozos vista akkor meg kulon a vistaval es kulon a geppel azt csinalsz amit akarsz -
diegho
nagyúr
arról tudtok valamit hogy ha van egy eredeti vista home basic felteszem x konfigra, majd eladom belőle lapot procit ramot vga-t vinyót (táp maradt mert fsp
) és veszek újakat, akkor arra ugyanúgy fel tudom tenni? (tudom ki kéne próbálni de az sok idő) vagy hogy működik ez? ha beregisztrálom akkor csak egy konfigra tehető fel? mi van ha csak aktiválom?
-
diegho
nagyúr
nekem semmit nem foglaltak be. ügyfél gépét foglalták be mert feljelentette őket szomszéd. felhívom nyomozó havert. figyi ilyenkor mi van? nem ti telepítettétek fel szóval semmi. mondom és ha mi telepítettünk fel valamit? erre a válasza (kicsit hangsúlyozva) ti semmit nem telepítettetek fel! és ennyi.
-
ML320
senior tag
A vevő azt mond, amit akar. Bizonyítsa be
A rendszert később is veheti, külön is megveheti, stb. Szerencsére a polisz is bukott már bele számtech cégnél tartott házkutiba. Ha egy gépet behoznak, mi alapon követeljem a licenszeket? Honnan tudjam, hogy a Campusba tartozó kódot jogszerűen használja, vagy mutyi az egész. Meg az örök kérdés: Cég nevére veszik a gépet, de otthon használják? Vagy Jancsié a gép, de Juliska tanul tovább, ő igényli a kódot, és mégis a vasorrú bába warezolt, mikor a yard jött? Ki a hunyó? Meg van még pár szép kis filozófikus kérdés... -
ML320
senior tag
Tegyél rendet a boltban
Nálunk volt egy ilyen eset, igaz sok évvel ezelőtt. Kedves ügyfél feldobta a céget. Yard kivonul, lefoglal, és minden kollégát elővett. Egyik srác külső szervízen volt éppen, és ahogy jött vissza, a rendőrőkbe bukott. Rájuknézett, ártatlan arcal megkérdezte:
- Zárva a bolt?
- Iiiiigen!!!
- Akkor majd holnap jövök. - és szépen lelépett.Magánszemélyektől foglalták le, vagy mint cég? Mert a BSA csak úgy nem foglal le, ott valami más gáz volt. Pl netes listából rendelt, utánvét, stb.
4 házkutatással a hátam mögött már lenni tapasztalat. Ja, és hogy csak ügyészi megrovást kapsz, ne reménykedj. Mindig követi egy pénzbírság -
Traxx
őstag
Nem vagyok boltos, de így is mondhatom, hogy ez azért überdurva pofátlanság. De azért gondolom fedve vagytok, hiszen ha tőletek vette a gépet, a számlán win-nek, vagy win telepítésnek látszania kell...ha meg nincs rajta, a vevő mexívta
Amúgy mindig okoz meglepetéseket ez a topic, pedig a kezdetektől fogva olvasomÉs nagyon nagy respect, hogy ennyire van idegrendszeretek a khmm...kétbites vásárlókhoz
-
diegho
nagyúr
reggel nyitás után jön 3 egyén (2nő 1faszi) nő elkezdi mondani, hogy járt náluk a bsa és hogy lefoglalták a gépet, de nem csak nála hanem a nővérénél is. tőlünk vette a gépet nyáron azzal nincs is gond (szerinte) merthogy mi arra legális szoftvereket tettünk (azóta telerakták minden játékkal, filmmel, zenével) és hogy ő megmondta a rendőrnek, hogy minden ami a gépen van tőlünk származik
(itt kezdtek tágulni a szemeim) és hogy ez nem is gond szerinte mert akkor minden legális... na de a nővére a teszkóban vette a gépet amit xy telepített fel egy nem legális winnel... és megkérdezi hogy nem mondanánk e a zsaruknak, hogy azt is mi telepítettük fel és mi pakoltuk tele minden játékkal filmmel stb
én megszólalni nem tudtam egy darabig
főnöknek telefon... reakció: miajókur.......................................... ide képzeljetek 10-15 kötőszót. ofkóz barna volt a kenyér
-
lúzer
veterán
"Kedves Vásárlóink!
Tekintettel alkamazottaink egyre fokozódó terheire, áruházunk a következő díjakat vezeti be vásárlóink számára:
Egyszerű válasz a vásárló kérdésére: 100 Ft
Értelmes válasz a vásárló kérdésére: 200 Ft
Becsületes válasz: 1000 Ft
Válasz egy hülye kérdésre: 2000 Ft
Vállvonogatás: 200 Ft
Hülyén nézés: 400 Ft
Nagyon hülyén nézés: 500 Ft
Az osztályvezető odahívása: 2500 Ft
Természetesen a vevők levegőnek és hülyének nézése továbbra is ingyenes!" -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Rover623 #5915 üzenetére
Na igen, ezt tudjuk, ismerjük.
Na de ezek nem akarnak ferrobonddal átb@szni! Ezek a garizósok.
Nike cipőt hordanak amit igazából csak egyszer vettek meg de azt is 6 éve...Csak megint más ha a nálam vett terméket hozza vissza a garizós amivel még lehet tudok valamit tenni, vagy egy tök idegent amit majd én fogok megvenni neki újjonan.
A nagy f@szt nekik. -
Rover623
félisten
válasz
TheReMiXeR #5909 üzenetére
Sumákság felsőfokon?
A garancia lejárta előtt néhány héttel (időnként csak nappal) hirtelen elromló VGA-k, alaplapok, vinyók? És a második (de esetenként már az első) kérdés: mit fognak adni helyette?
Érdekes: találkoztam már egy párral...oszt' mindet "fehér ember", de még inkább "fehér ember gyereke" hozta be... -
adik
őstag
d-link 524 router ugyebát kapható "kit"ben, egy 122-es usb sz@rral (922, ha így ismerősebb). Bejön a user, hogy neki 524-es kéne - ok. Menüben szeretné
-
lúzer
veterán
válasz
TheReMiXeR #5909 üzenetére
igazad van, és egyértelmű hogy mire ment ki a játék
-
net84
őstag
kirúgtad? hogy csináltad?
Én csak a kollégákat szoktam rugdalni bakancsba...aztán meg is gyanusítottak, hogy biztosan én rúgtam bele a házikó dobozába, amibe bent volt az oldallap, mert én szoktam rugdalni a dobozokat is, meg amikor levette, akkor még nem volt rajt egy láb méretű horpadás. Aztán nem vállalta be senki, hát visszanéztük a biztikamerán. Hát nem gyárilag volt gyürődött, sőt még a ház váza sem állt egyenesen.
Kolléga is remekelt, levette az oldallapot úgy, hogy nem vette észre, elkezdett belepakolni, és azalatt sem tűnt fel neki.- ennyit érdemel, meg egy seggbebillentést, mert 2 napja én szívok helyette...
-
TheReMiXeR
senior tag
Ma UFO téma volt a boltban.
Gödöllőn a kastély felett 500m-es UFO-t látott az egyik balf@sz soha nem vásárló 10éve idejáró "ügyfelünk" egyébként mellesleg nyugdíjjas.
Csak 2 szépséghibája van a dolognak :
-csak ő látta
-kb. 10-en röhögtek fel a boltban és többen be is sz@rtak hírtelen örömükben a hír hallatán.Én még most is remegek gyomorilag...
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Rover623 #5901 üzenetére
Én nem is xxxxxxxx-tam, másokat érdekelt a barna kenyeres téma.
...de egyébként ha egy kínai vásárol nálam akkor majd ezentúl azt se fogom jelezni és értelmetlen lesz az egész.Itt ennél a történetnél passzol a hovatartozás jelzése, hiszen a sumákság felsőfokával találkoztam. Olyannal amit eddig ennél a népcsoportnál fedeztem CSAK fel.
Ennyi. Részemről téma zárva (egyébként is jeleztem, hogy én már emiatt itt kaptam felszólítást és 2x nem ugrok bele a kútba... a másikfele, hogy az általam leírt szöveg nem tartalmaz az etnikumra nyíltan utaló szavakat... mindenki azt olvas ki belőle amit akar
és szerintem szólásszabadság van)
-
Ygg
senior tag
válasz
bullseye #5906 üzenetére
nagyonoff, de ha egyesmérce van, akkor most szerencsétlen frusztrált boltos minden alkalommal írja le, bőrszin, nemzeti hovatartozás, vallás adatokat ? egyszerűbb, ha nem cigányozunk, amikor nem lényeges a hovatartozás (pl. ha arra hivatkozik, az más).
Szerintem teljesen félreértesz, a Te általad egyesmércének nevezett egyenlő bánásmmód pont az, hogy semmi ilyet nem veszünk róla figyelembe.
Mindegy. Részemről befejeztem, már kiírtam magamból, amit szerettem volna, többnek nincs értelme, most hülye ügyfelekkel és főnökséggel kell veszekednem, nincs erre energiám.
-
bullseye
addikt
nagyonoff, de ha egyesmérce van, akkor most szerencsétlen frusztrált boltos minden alkalommal írja le, bőrszin, nemzeti hovatartozás, vallás adatokat ? egyszerűbb, ha nem cigányozunk, amikor nem lényeges a hovatartozás (pl. ha arra hivatkozik, az más).
a nyelvújítást meg hagyjuk a nyelvészekre. életforma meg viselkedés skatulyái már megvannak pl.: adócsaló, idióta, tolvaj, bunkó, simlis, primitív, stb. szép választékos a magyar nyelv, pláne, ha negatív viselkedést kell leírni. nem kell csoportok vélt vagy valós tulajdonságaiból kifacsarni újabbakat...nem akarok senkit megsérteni, lehet, hogy hamarosan állást keresek nálatok
-
Ygg
senior tag
válasz
Rover623 #5901 üzenetére
Hülye user minden népből van, való igaz. Meg az is, hogy minden népnek megvan a mocska, aki tisztességtelenkedik. S valaki nem származás, hanem életforma alapján cigány. De arányok vannak. Az élet pedig nem fekete-fehér, hanem szürke.
Szerintem nem folyt durva cigányozás.
S bocs, képzeljétek el, vannak hülye amerikais, németes, vagy magyarokról, vagy bármilyen származású emberkékről szóló sztorik is.
Csak érdekes, arra senki nem hördül fel, ha valaki a bugyuta usások történeteit adja elő, hogy mért kellett beleírni, hogy az illető amerikai volt, pl....Ya, és szólni kéne a nők jogait védő mozgalmaknak, hogy a sok bótos ott stíröli a kiscsajokat, de bezzeg kiröhögik szegény butuskákat, és ide is beírjék , mert mit ad isten, jobban ért a műkörömhötz és a fellatio-hoz, mint a számítástechnikához.
Ez nem szúrja senki szemét?Kettős mérce...
Demokráciában nem egyenlő jogok és bánásmód lenne, hmm?Ezenkívül szvsz a történetek lényege, tanulsága szempontjából az esetek legnagyobb részében teljesen lényegtelen az ügyfél bármilyen hovatartozása
Ez részigazság. Erre a csoportra jobban jellemzőek ezek a sztorik.
A probléma attól még létezik, hogy sokan a fejükbe dugják előle a fejüket.
S hiába dugják, előbb utóbb betör hozzájuk is.De amúgy ez a topik tényleg nem erről szól.
Térjünk vissza a szegény eladók idegeit borzoló történetekhez mindenféle fajra, nemre, korra, állapotra, szexuális irányultságra utaló megjegyzés nélkül.És akkor amerikai ügyvéd stílusban LOL:
11 év kisker alatt nem találkoztam annyi etnikummal, mint amennyit ti itt az elmúlt 200 hsz.-ben felsoroltatok..Nem találkoztál?
Úgy-úgy...
Nem szolgálunk ki szegény romákat?
Direkt olyan az üzlet elhelyezése, hogy oda se találjanak, be sem tudjanak jönni?
Kizártnak tartom, hogy bárhol ilyen jelentős arányban legyenek az informatikai üzletek vásárlói/ügyfelei között.
El sem tudod képzelni, hogy ők is szeretnének informatikai műveltséget szerezni? Lenézed őket? Igen?
Nő az arányuk a népességben... Nő a számtechboltban is... ez természetes...
és a nagy számok törvénye alapján és a logika szerint több vásárló között több hülye van...
vagy szerinted csak a börtönben és a segélykérők között nő az arányuk??
Hát milyen rossz véleménnyel vagy róluk?
Menjünk is az ombudsmanhoz.
Na, ne vegyetek komolyan...
-
Rover623
félisten
válasz
TheReMiXeR #5894 üzenetére
Tényleg ajánlatos lenne abbahagynotok a cigányozást...
11 év kisker alatt nem találkoztam annyi etnikummal, mint amennyit ti itt az elmúlt 200 hsz.-ben felsoroltatok..
Kizártnak tartom, hogy bárhol ilyen jelentős arányban legyenek az informatikai üzletek vásárlói/ügyfelei között.
Ezenkívül szvsz a történetek lényege, tanulsága szempontjából az esetek legnagyobb részében teljesen lényegtelen az ügyfél bármilyen hovatartozása...próbáljátok meg ne ebbe az irányba terelni a topicot, lécci...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- DOOM - The Dark Ages
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest