- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.E.K..
senior tag
Felhasználó panaszkodik hogy mintha nem lenne net a gépén. Odamegyek, a win7 rajzolja a sárga felkiáltójelet az óra mellé. Ok, új ip kérés, pár másodpercig ok, aztán ismét felkiáltójel.
Kérem hogy indítsa újra a gépet ha lehet, erre a felhasználó; Jó, és már nyomja is be a reset gombot.
Nézek rá kérdőn, mire: azért van rajta hogy újraindítsa a gépet!
Izé... Máskor is így szokta?
Persze!(Sóhaj)
-
vallas
őstag
Mai szösszenet egy számtech boltból ahol vásároltam:
Új vevő: Kanos DVI - nőstény HDMI átalakítót kérek, és Wie viel forint lesz....... -
ViZion
félisten
válasz
cbmfan #38089 üzenetére
Néha mindkét oldal szánalmas/röhejes... Minap azon buktam ki, h vmi intelfan beírta a topikba, h AMD minek gyúrt az egyszálas teljesítményre, mikor nem is kell, etc... de bakker, 5 éve ezt hallgatjuk, h az szar, amd ezért szar, most javítanak rajta, erre az meg minek? Szal. semmi nem jó, mindenki csal, etc. meguntam, csak beleolvasok, de igyekszem lekakkantani a sok faSSágot.
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #38082 üzenetére
Erre lenne eszed! Na eregggyé vissza az off-ba!
Ahogy egyik ismerősöm mondaná: "mielőtt bedoblak a napba!"
Mondjuk neked olyan lenne jó, ahol a hivatásos trolloknak adnak melót.
Ehh, mára ki is trollkodtam magam. Azértt még belesek a rájzen alá, nem hinném, h kell lapozni, h vkinek beszólhassak... -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
-=RelakS=- #38078 üzenetére
"Új avatar?"
Felújított régi.
-
Spet
addikt
válasz
-=RelakS=- #38078 üzenetére
Régi, csak fiatalították neki, ez a divat (kis ránc felvarrás itt, kis botox ott, feltöltés és kész
)
-
föccer
nagyúr
-
totron
addikt
válasz
Flowtation #38013 üzenetére
A többiek leírták a szomorú valót. Amire te gondolsz, azt leginkább fusi jelleggel lehet megvalósítani. Ismerek egy srácot, nem tenyeres-talpas figura, de nem is kifejezetten okos, hibakeresés alapszinten megy neki, a komplexebb eseteket már rejectálja. A környékén ő az isten, 5 ezerért húz újra egy OS-t, ebben hardveres szerviz is benne van, ha arra szükség van, de egy csak szoftveres leápolás is ennyi. Kiegészítésnek príma, de átmenetileg állástalan állapotában is alapszinten elvegetált már csak ilyenekből. Miben rejlik a sikere? Jó a PR-ja, el tudja adni magát a környezetének, szakmailag teljesen alap kvalitások mellett is. Hogy eleve lokális piaci résre építkezett vagy másokat szorított ki megnyerő személyével, azt nem tudom, de neki megy ez. Hogy meddig, az kérdéses.
-
-
Pötyi
őstag
válasz
DeFranco #38060 üzenetére
Könnyű azt mondani, én még egy 1980-as évekbeli Systimax VisiPatch szekrényt örököltem az előző bérlőtől az irodaházba, ez olyan rendszer, hogy ki van bontva rajta a nyolc ér, és egy kb. négy centi széles csatlakozót kell NEGATÍV irányban belehúzni. Mindig letörik egy-két körmöm, amíg kirángatom, mert ez olyan masszív csatlakozás, hogy egy atomrobbanás se fújja ki helyéről. Szerencsére csak ritkán van költözés, ezért nem túl gyakran kell hozzányúljak, évente egyszer-kétszer. Mondjuk előnye, hogy ha hirtelen kell befűzni egy kábelt, akkor krone-eszközzel is be lehet tűzni a nyolc eret, ha épp nincs a kezed ügyében egy csatlakozóval szerelt kábel. Ja, meg hát egységesen öt méteres mindegyik kábel, ezért van egy viperafészek a sarokban. A majd' ezer kiállású patch-panelt lecserélni RJ45-re az viszont húzós lesz anyagilag, majd leadom a pénzügynek az igényt a következő ötéves tervben...
-
Pötyi
őstag
válasz
MasterMark #38056 üzenetére
Hát őőő... A számozás is jó, csak akkor végig kell egyesével nézned az összes másikvéget, hogy megtudd, melyik tartozik az egyikvéghez. Ez az üvegszálas azért tűnik praktikusabbnak, mert távolról ránézel és rögtön látod, hogy melyik az, amit keresel - amelyik villog.
-
válasz
MasterMark #38056 üzenetére
Way too easy..
-
MasterMark
titán
(Zárójelben jegyzem meg, hogy amúgy fel kell címkézni és kész.
)
-
Pötyi
őstag
válasz
-=RelakS=- #38053 üzenetére
Ez nem rossz! Ebben legalább nem kell elemet cserélni, ha lemerül. Viszont a plusz üvegszál miatt kissé nehezebb lehet a végfelhasználóknak a helyszínen peccselniük.
-
-=RelakS=-
veterán
Vagy üvegszálas patch kábel is érdekes lehet még. Az legalább halk.
-
Pötyi
őstag
válasz
tserrof77 #38051 üzenetére
Én azért nem látom értelmét, mert létezik nagyfrekvenciás buzzer, amit rácsatlakoztatsz a kibobozandó tyúkbél egyik végére és a keresővel meg végig tudod követni az egész viperafészken keresztül.
Kiegészítés:
Jó, hát kicsit drága eszköz, de csak egyszer kell megvenni. Én kikönyörögtem a pénzügytől. Ha kapható ilyen technika, akkor használjuk.
-
pycur
tag
válasz
MasterDeeJay #38049 üzenetére
Hasznosnak tűnik, de ki fog mind az 500-ban elemet cserélni pár évente?
-
Ha már patch kábel.
Nemrég kértek tőlünk led-eset. CAT6-osba van olyan, annyi a lényege hogy megnyomod az egyik végén lévő gombot és villog a másik fele. Tehát a káosz 500-600 csatlakozós rack szekrényeknél könnyebben lehet keresni a patch kábel másik felét. Ilyesmit: [link] -
Traxx
őstag
Így jár, aki több topicot olvas egyszerre...sorry, törölhető
-
TaaT
nagyúr
-
tserrof77
őstag
(Troll ON) Meg lehet csinálni, de azt nem mondta, hogy a kábel jó is lesz...
(Trolll OFF)
-
Hequila
őstag
válasz
Flowtation #38025 üzenetére
Én már ugyan kiszálltam a szakmából, de ha vissza kellene térnem, a következőt csinálnám:
A bolt részét nem eröltetném, értékesíteni csak minimális árréssel tudsz, ellenben rengeteg vele a költség. Keresnék egy közelben lévő, szimpatikus boltot, ahonnan a beszerzéseket meg lehet oldani. Másodállású EV lennék, ezáltal kevés az adóteher (emlékeim alapján csak a hasznod után kell adóznod, de ez azóta lehet, hogy változott). Lenne valami kis lyuk, ahol tudok szervizelni (nem hátrány, ha külön bejáratú). Esetleg még házhoz is lehet járni. Lenne egy rendes munkaidőn kívül eső nyitva tartási idő, amikor a kis lyukban meg lehet téged találni. Reklám, bár faluban talán elég a szájhagyomány is. A fusit meg esetleg még a rendes munkahelyedre is be tudod vinni.
Előny: egy kis plusz pénz, tapasztalat.
Hátrány: a szabadidő fogalmát is töröld ki az emlékezetedből, és át kell majd értékelned azt is, amit idáig az emberekről gondoltál. -
-=RelakS=-
veterán
Nem boltos, de számtek
-
marcusa
addikt
Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy ide írok ilyennel, de az aprón nem hiszem hogy rám találnátok...
Van itt olyan Budapesten is megforduló számítógép szervizes, aki csinálna nekem egy hosszú UTP kábelt?
Kb. 15m-es kellene. Természetesen kifizetem az árát.Valamint még egy kérdés. Vásároltam egy számítógép házat használtan, corsair carbide air 540, és elöl a két ODD takaró sajnos hiányzik. Lenne valakinek teljesen sima fekete színű takaró műanyag pc bontásból vagy valahonnan, amivel pótolhatnám. Keresgéltem webshop-okban, de nem találtam.
Köszi! -
válasz
macilaci78 #38027 üzenetére
Ma nem Bálint nap van?
-
macilaci78
nagyúr
-
Bazsesz
őstag
válasz
Pcboltban dolgozok, mint alkalmazott, mindenre van rálátásom, és azt tudom Neked őszintén javasolni, ha nyugodtan akarsz este aludni, akkor ne csináld, pláne ne egy faluban.
Még meg se nyitotad az üzletet, de már annyi mindent meg kell vegyél, hogy hihetetlen, és súlyos összegeket elkérnek értük, ezen felül havonta annyi fizetni való van, hogy egész hónapban csak matekozni fogsz, hogy mit mikor fizess ki. Aztán mikor kifizetsz mindent, és már kezdenél örülni, hogy na most jön a pénz, ránézel a naptáradra: 26-a van, és lassan kezdődik elölről.
Kurvasok - már elnézést a kifejezésért - fizetnivaló van, és a kis cégek megélhetését a sok jogvédő sz×házi banda. Csak pár példa: ahhoz, hogy havonta fénymásoljak a boltba a reprográf szövetségnek havo 5k+fa díjat kell fizetnem. Lósz×rt se kapsz érte, de jattolnod kell.
Ha fel akarnád dobni a napodat, és RÁDIÓT akarsz a boltban hallgatni, akkor az artisjus fele kell valami 6k+áfa-t jattolnod.
Online pénztárgépért havonta 1905 forintot fizetni kell a benne lévő mobilnetért, éves felülvizsgálat 20k lenne, de kitalálták fen az agyhalott barmok, hogy csak a helyszínen lehet, így a 15km-re lévő szervizes több, mint 5k-ért jött ki hozzánk.
És még sorolhatnám... Szóval őszintén mondom, ha nyugodtan akarsz aludni, akkor ne nyiss pcboltot. Sőt, továbbmegyek: még véletlenül se legyél vállalkozó Magyarországon!
Bocs mindenkitől, ez most úgy kijött belőlem...
-
Jazzos
őstag
"Recommended Customer Price (RCP) is pricing guidance only for Intel products. Prices are for direct Intel customers, typically represent 1,000-unit purchase quantities, and are subject to change without notice. Prices may vary for other package types and shipment quantities. If sold in bulk, price represents individual unit. Listing of RCP does not constitute a formal pricing offer from Intel."
Áfát nyugodtan rá lehet dobni, ha valaki lát benne biszniszt, nosza lehet rendelni Inteltől, aztán teríteni a magyar piacon.
Ezresével.
-
azbest
félisten
gondolom az intel oldalán [link]
(#38013) Flowtation
gondolom megrendelésre nagykerből rendelős megoldás lehetne boltként. Készletet tartani nem nagyon lehet, mert rádrohad, főleg ha kicsi a forgalom. Tudsz versenyezni a nagy webshopok áraival, akik lehet olcsóbbak, mint amilyen árat kicsiként a nagyker ad neked?
Szolgáltatás rész: van olyan a faluban, aki 2-3 ezer forintot hajlandó lenne megfizetni óránként munkadíjként? Ez még inkább szívesség, mint megélhetésHa csak emiatt kell kiváltanad vállalkozóit, akkor jól gondold át, hogy mekkora forgalom lenne szükséges a nullához és az mennyi munka kellene legyen. És ekkor még nem is kerestél rajta. Szolgáltatás nyújtáshoz és kereskedelemhez lehet más vállalkozás fajta jobb kicsiben.
Ha egyébként is vállalkozó vagy, akkor elképzelhető hogy az ígyis-úgyis meglévő költségeid keretén belül tudsz valami mellékest kihozni belőle. Persze a kersekedelem és szerviz kapcsán annak is nézz utána, hogy rendekezel-e megfelelő végzettséggel, ami kell ezek végzéséhez.
(#38021) ollie
ilyen apró különbségekre, hogy adjuk vagy vesszük nem adunk -
Gondwana
addikt
válasz
Flowtation #38015 üzenetére
A Ny mint nyugaton 13-18% profit kell egy cég nullán tartásához, az alatt deficit. Amikor 3% körüli hardver árrések vannak konzumer IT-ben, minimum füvet is kell mellé árulni, hogy 0-ra tudd hozni a történetet. Addig örülhet mindenki, amíg nem mondják egyszer azt a nagykerek, hogy árrés helyett pénzt is kérhetnének azért, hogy készleten tarthatod a cuccukat. Hasonlóan a több bank által már bevezetett negatív kamathoz. (Egy szerbiai Henkel-disztrib mesélte, hogy van üzletáguk, ahol ez már felmerült, mint közeljövőben megvalósítandó üzletpolitika)
-
ViZion
félisten
válasz
Szvsz a PC bolt/karbantartás nem nagyon életképes dolog. Külsősként dolgoztam csak, de jobb is így. Szolgáltatásban kell gondolkodni, cégeknek, az működhet. De hogy a kisváros nem tart el, az biztos.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok! Álláskeresős topicból irányítottak ide, bemásolnám az ottani kérdésem, kérésem:
Tanácsot szeretnék kérni, elsősorban informatikai körben vállalkozóktól, de mindenki véleménye érdekel.
Jelenleg rendszergazdaként dolgozom két suliban, ez rendben is van a körülményekhez képest. Egy ideje fontolgatom a munkahely váltást, de 1. ilyen munkakörben Pest nagyon erős, 2. nagyon jól érzem magam a jelenlegi helyemen, nem szívesen váltanék. Jól érzem magam itt.
Felmerült bennem, hogy akkor a jelenlegi munka mellett vállalkoznék, egy kis pc boltban gondolkodom, értékesítés, szerviz lenne a fő csapásirány.Szerintetek mennyire életképes ötlet ez, egy relatíve kis faluban (2k plusz legalább ennyi vonzáskörzet) ahol semmi ilyen körű megoldás nincs, van a közelben (10 km) egy db bolt de az sem kielégítő. Az elképzelésemben számítástechnikai üzlet áll, asztali gépek összeállítása, laptopok értékesítése, és nem határolódom el a szélesebb körben vett informatikai eszközök forgalmazásától sem. Alkatrésztől kezdve, laptop hűtőn át, bármi amire ráfogható az informatikai témakör.
Ezek mellett szervizes és külsős rendszergazdai feladatokat is ellátnék, illetve ezeket is belevenném a tevékenységi körbe. Persze az észszerűség határain belül.
Nem meggazdagodni szeretnék, inkább fizetéskiegészítés lenne elsősorban, nyilván nem lennék ellensége az idő utáni bővülésnek sem. Pályázatban is érdekelt vagyok, a nejem is épp benne van egyben, a saját szakmáján belül.
A véleményeteket szeretném kérni ezekben, és nyugodtan írjatok mindent, tapasztalatot elsősorban, negatívot is, hiszen ebből lehet tanulni.
Köszönöm az építő jellegű kritikákat! Itt is!
-
Bazsesz
őstag
Nekifutásból bontottat nem cserélek, vagy veszek vissza. Én se vennék bontott patront, ráadásul ki tudja, hogy használta-e, vagy sem.
Szerencsére még a dobozból se vette ki, mert mikor felnyitotta a nyomtatót látta, hogy teljesen más számok szerepelnek ott (ez a jobbik eset).
-
Bazsesz
őstag
Életérzés...
Pénteken elvitt egy nő egy Canon PG-510-es patront, mert kfigyott neki. Ma meg hív, hogy baj van, mert nem az 510-es fekete, hanem a CLI-551-es magenta fogyott ki a nyomtatóból, és jön be nyomtatóstól megmutatni a problémát...
-
SunyaMacs
aktív tag
-
-
Speed®
titán
válasz
quailstorm #37996 üzenetére
Mai hsz. x) Sosem fogynak el
775i945GZ is volt rengeteg sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest