Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Biznisz Elek #5299 üzenetére
Na sebaj hozok tőlük kingmax ramot az legalább elmegy.
Aztan amikor csak ugy, a'la natur kib@sztak a pultra a csomagolas nelkuli Kingmax DDR2-667-et, ra a csupasz vinyora, akkor majdnem agyverzest kaptam.
Mashol ugyanannyiert dobozos Kingmax van...
(Kollegakba azota sikerult belenevelnem, hogy Ramirisben NEM rendelunk ramot, ha nem akarnak 5db megvett ram miatt 4x sorbanallni a szervizben, mert minden masodik, sot a cserebe kapott is hibas. Ez sajnos sajat tapasztalat
)
-
Biznisz Elek
senior tag
Ma kicsit kiborultam
Ramirisnál többet nem veszek semmit, ez egy hánydék.
Van befoglalva 8800GT BFG 1db és foglaltam 8800GTS BFG-t 3dbot, ezekről kaptam is mailt hogy raktáron van mehetek érte, ma hívom őket hogy akkor nyomják ki a számlát, az első hidegzuhany hogy a gtsből 1dbot kapok, mert hiánycikk ...... és a két vgat csak akkor vihetem el ha ugyan ennyiért még veszek valamit. Vagyis kényszerítenek arra hogy vásároljak náluk, beszarás. Annó ezért nem is írtam velük alá átutalásos szerződést mert abban meg az volt hogy beszedési megbízást adok nekik. Na sebaj hozok tőlük kingmax ramot az legalább elmegy.Szóval ezt a nagykert kerüljétek, van jónéhány hely ahol hetente 10 millákat hagyok ott de itt többet egy fillért sem!
-
_Erik_
csendes tag
Ügyfél: Van egy 1020-as HP nyomtatóm, megveszik tőlem?
Bolt: Nem, köszönjük. Van nekünk újabb és jobb.
Ügyfél: De én le szeretném cserélni.
Bolt: Ez egy fekete-fehér Laser nyomtató, igaz?
Ügyfél: Nem, ez ezüst színű!
Bolt: Köszönjük, akkor tényleg nem tudunk segíteniMásik eset szintén ma reggelről: Visszahozzák a szombaton elvitt gépet, hogy ugyanaz a hiba, mint amivel leadták. Nézem, HDD csere volt rajta, mert nem is látta a gép a wincsit. Bekapcsolom, megáll ott, hogy nem talál oprendszert. Mondom, ez nem meglepő egy vadiúj HDD esetében. Erre ő: "Hát nem is gondoltunk rá, hogy kell rá telepíteni..."
Viszont, elnézést kért mielőtt távozott volna.
Hasonló eset volt pár napja, akkor az integrált VGA nem adott képet ügyfélnek. Lévén volt benne rendes VGA is. Ő még legalább jót röhögött magán, hogy milyen hülyének nézhetjük. És érdekes módon, pont őket nem nézzük annak.
-
_Erik_
csendes tag
Ezzel nem is lenne gond, ha ez általában nem járna "jelentős anyagi veszteséggel" számítástechnikai alkatrészek esetében, mert mondjuk egy 6600GT-t biztos nem fog mostanában senki cirka 40 rugóért visszaszámlázni. Se a nagyker nekünk, se mi az ügyfélnek. És vannak ügyfelek, akik pontosan ilyen "reményekkel" hozzák be éppen a gar lejárta előtt véletlenül tönkrement cuccukat
)
-
1010
őstag
válasz
TheReMiXeR #5290 üzenetére
csak nem egy tp-link router?
-
TheReMiXeR
senior tag
ma nem vittek el egy HP tonert mert - az alja (a doboznak) ott ahol perforálva van, hogy könnyen ki lehessen nyitni - kissé megadta magát... "ők csak olyat visznek ami nincs kibontva" erre a nyanya nyomkodni kezdte tovább és természetesen jobban benyaklott a papír... erre kérdezem, hogy "most akkor majd nem fogom tudni eladni, mert be van repedve?"... nem szólt semmit...
tegnap satuék vettek egy laptopot... ma nyitás után rohannak, hogy "NEM JÓÓÓÓÓ"
vettek még hozzá egy rútert is...elemzés után kiderült :
-haver aki hozzáértő rádobott egy xp-t
-haver aki hozzáértő nem telepített semmilyen drájvert, inkább ráfogta, hogy "nem jó"nos, tényleg nem jó... de miért is? ja, hogy vista drájver van csak a csomagban? nahát ki hallott még ilyet..
aztán a hozzáértő kereste a wifit is, mivel kellene lenni a lábtopban... eredmény :"ez se nem jó" miért is? ja, hogy semmi se volt feltelepítve a drájverekből? na, úgy tényleg nem jó.
aztán nem volt jó a rúter sem, mert hiányos a doboz!!! ami rajta van, abból hiányzik 3 alkatrész!!! 1., picimaci wifi 2., usb wifi 3., pci wifi
no, mondom az angol nyelvtudás csak előnyt jelent!!! az kérem csak reklám, hogy ilyet is lehet venni a boltban, és nem a tartozék lista!!!
na, de ezt a problémát is megoldottuk...
joccakát
-
user12
őstag
Na ilyet hallott-e már valaki. Nálunk most ez van a toplista élén
Kolléga a boltban, vevő bejön. Elkezdi a mondandóját:
Vevő: - Jó napot kívánok, foglalkoznak-e gépjavítással?
Kolléga: - Természetesen, tessék mondani, mi a probléma.Eddig OK, szinte mindennapos. De......
- Vevő: Hát nem tudom pontosan, az agy meg van benne bolondulva
Szerintünk vmi vírust szedhetett be és mindeféle hülyeséget produkál a win (felugró ablakok, üzenetek,stb).
-
ML320
senior tag
Nem is annak vettem. Viszont nem győzőm mondogatni: megoldásban gondolkodni. A törvények azért vannak, hogy betartsuk őket, de a bolt mindig is középen lesz. A nagyker sz*rik rá, a júzer meg csak a jogait hajtogatja. Én alapból abból indulok ki, hogy talán csaknem szivatni akarnak... Ha normális és megértő vagy (nem egy balek!!!), akkor a szervíz is pozitvan áll hozzád. A pult akármelyik oldalán voltam eddig, ez bejött.
-
Pötyi
őstag
Ezt a sztorit azért írom le, hogy lássátok, a törpök élete sem csak játék, móka, kacagás és mese!
Péntek:
Régi jó ismerősöm és kollégám kért meg arra, hogy ugyan már, pénteken, munka után ugorjak ki hozzájuk, mert amióta megvették az új Asus VW193D típusú 16:9 –es TFT monitorukat, azóta nincs kép! A kiugrás az azt jelenti, hogy szálljak fel egy vonatra a Nyugatiban és vonatozzak egy órát Szob-alsóra, ami kb. a Duna-kanyarban van, Zebegény után… De hát a régi barátságra való tekintettel (nem is beszélve arról, hogy az asszonyka fél napig süt-főz)… Utána pedig hazadob kocsival. Megnéztem az előjegyzési naptáramat. Péntek estére már volt egy bál anyu munkahelyén, de hát egy délután csak elég lesz egy monitor beállítására, még ha egy órát kell vonatozzak oda, akkor is! Rendben, kimegyek!
Három órakor felszálltam egy zónázó vonatra, négykor leszálltam Szob-alsón, megérkezés, kaja-pia. Lássunk neki a munkának, kezdődjék hát a tánc!
Gép bekapcsol, csak hogy megbizonyosodjak a tényállásról. A post képernyő után valóban se kép, se hang. Nohát akkor indítsuk el csökkentett módban, vagy VGA üzemmódban. Na, ekkor volt ugyan kép, de nagyon csúnya, széthúzott. Lássuk a felbontásokat. Mindössze három érték a csúszka alatt: 640*480, 800*600 és 1024*768. Hm… Valószínűleg olyan felbontásban és frekvencián adja ki a képet a videokártya, amit a szegény képernyő már nem bír el. A régi monitor még megvan? Nincs, odaadtuk az onokatesó fiának. Lássuk csak, milyen videokártya is ez? ATI Radeon 7000 egy DVI és egy D-SUB aljazzal. A monitor a D-SUB-ra volt kötve. Azt már meg sem mertem kérdezni, hogy van-e itthon DVI-VGA átalakító… Adtak ehez a monitorhoz .infeket tartalmazó drájverlemezt? Nem, csak egy kézikönyvet tartalmazó 8 centis kiscédét, rajta pdf, 17 nyelven. (Az asszonyka úgy keresete a drájverlemezt, hogy KETTÉHAJTOTTA a dokumentációt. Ha valami ellenállásba ütközött, akkor abban a paksamétában volt lemez, ha nem akkor nem.) Szóval monitor .inf nincs. Hát akkor valószínűleg a gyári drájver kell a videokártyához, meg talán a Catalyst. Talán töltsük le. Hm. Nincs net. Igen, azt is akarták mondani, hogy pár napja nincs net. Sajátgép, hardver, eszközkezelő. A hálózati kártya mellett nagy, sárga felkiáltójel. Na, ekkor határoztam el, hogy lecsavarozom a ház oldalát. Nem kellett volna…
Ahogy eltávolítottam az oldalsó bádogot, nagy csörgéssel a szó szoros értelmében KIESETT egy SMC hálózati kártya! Benéztem. A gép egy low profile Dell masina volt, egy midi toronyba beszerelve. A low profile jelleg miatt a hálózati kártya hátsó fémpanelja le volt szerelve, ezét is csúszott ki a pci slotból, mivel nem tartotta semmi. A videokártya szintén így nézett ki. A D-SUB kivezetés egy szürke szalagkábelen lógott és egy kiegészítő fémpanelre volt kivezetve, szintén low profile, két gyorskötővel odabandázsolva a gép hátuljához, hogy ne lengedezzen az esti szélben.
Ilyenkor mindig szidom magam, amiért elvállalok ilyen munkákat, de hát a régi barátság miatt elég nehéz nemet mondani.
Az órámra néztem és gyorsan számot vetettem. (A vacsorát már megettem, tehát valami eredményt mindenképpen fel kell mutassak.)
1. A videokártya olyan képet ad ki, amit a képernyő nem tud megjeleníteni.
2. Drájvert kéne letölteni hozzá, de nincs net, mert a csúcskategóriás SMC hálókártyát nem ismeri fel az XP, amikor nem esik ki a PCI slotból, még akkor se!
Hát, talán pakoljuk fel a gépet és irány szép fővárosunk! A házigazdának nincs mit vesztenie, mert ezt az utat amúgy is meg kellett volna tennie, amikor engem hazavisz.
Jó, induljunk.
Otthon jóanyám már nagygálában volt és készülődött az esti bálra. A meghívómat kitette az asztalra, hogy majd utánuk tudjak menni.
A szekrényemből elővettem egy 3COM hálókártyát. Mindig van nálam vésztartaléknak egy-két márkásabb hálókártya, Intel, 3COM. Emlékszem, az SMC-t, Realteket már a windows 98 se nagyon szerette, nem volt hozzájuk beépített generál-drájver. Hálókártya berak, az XP név szerint felismerte. Rádugtam a routeremre, van net, ez már fél győzelem!
Lássuk a videokártyát! Előszedtem egy ősrégi vesa videokártyát, levettem róla a hátlapi fémpanelt és kicseréltem a low profile fémet. Ez sem lengedezik többé, szilárdan áll, mint a római vallás!
Akkor talán lássuk azt a Catalystot! Letölt, telepítés indít, de a nyomorult nem volt hajlandó felmenni, csak ha telepítem és frissítem a NET keretrendszert! Anyád!
Megnyomtam a windows update gombot, kis fejszámolás után úgy találta, hogy mindössze 93 db frissítést kell letölteni. No jó, akkor talán addig bevonulok a fürdőszobába + beretválkozás. Zakkendőt és nyakót öltöttem.
Közben anyám vagy ötször rámtelefonált, hogy a tombolán az én belépőjegyem számát húzták ki, AZONNAL menjek oda, mert ha öt percen belül nem jelentkezik a nyertes, újrahúzzák az ajándékot! Még szerencse, hogy anyu munkahelye az utca végén van, kocsiba vágtuk magunkat és odavágtattunk, a gépet meg otthagytuk, hadd frissítse magát. Gyalog öt perc lett volna, kocsival kettő. Berohanás, irány a díszterem, ajándékcsomag átvesz, majd kimentettem magam, mondván a sofőröm kint áll a ház előtt járó motorral, mennem kéne. Miért nem hívom be az ismerősömet? Mondjuk azért, mert melegítőben és tehénszaros gumicsizmában van, így mégse illendő bejönni egy minisztérium báljába! Ja, jó.
Hazajöttünk. A gép még a 89. frissítésnél tartott, majd lassan végzett. Ilyenkor alap, hogy vagy kétszer-háromszor ráindítja az ember a windows update-et, mert gyakran előfordul, hogy már a frissítés frissítése is kijött. Mindegyik alkalommal frissítés, letöltés, újraindítás. No jó, nagy nehezen elértük az optimális állapotot. A monitorhoz .infet, drájvert az ASUS oldalán se találtam, csak a 17 nyelvű manualt. Videokártya drájver és Catalyst fel. Megvan! Kiad egy szép, tűéles 16:9 arányú képet. A frekvenciát is felhúztam a maximumra, 85 Hz-re. Háromszor is újraindítottam, emberi beavatkozás – F8 megnyomása – nélkül is felállt a rendszer. Jó, hát akkor végeztünk és még csak negyed tizenegy. Összepakoltunk és elindultunk. Másodszor is eldobott jóanyám munkahelyére, majd hazaindult vidékre. Az átélt stressz miatt mindössze kétszer tudtam repetázni a bakonyi szarvaspörköltből, úgy össze volt szorulva a gyomrom!Szombat:
Reggel tízkor csörög a telefonom, az asszonyka van a vonalban. A férje, a cimborám már elment dolgozni, de ő netezne, segítsek már neki és vezessem a kezét az adsl kapcsolat létesítésében. Azt se tudtam, hol vagyok, de odabotorkáltam a gépemhez és párhuzamosan csinálva felépítettünk egy kapcsolatot. Öröm, bódottá. Mellesleg közölte, hogy otthon csak az ötödik bekapcsolás után adott képet a monitor. Ilyen mondatok hallatán mindig elönti a szar az agyamat. Mondtam neki, hogy előző este a kedves férje úgy vitte el a gépet, hogy VOLT kép, ráadásul azonnal, a bekapcsolás után. No jó, mindegy, ne firtassuk, most működik.
Vasárnap:
Reggel tízkor csörög a telefon, az asszonyka van a vonalban. Segítsek már neki, rádiót szeretne hallgatni. Mondom neki, kapcsolja be a hifi tornyot! De nem úgy, hanem netes rádiókat! Jaaa, néma gyereknek az anyja se érti a szavát! Szóval netes rádiókat. Talán indítsa el a Media Playert! Elindította. Sikoltozott! De hát ez mindenféle beállításokat ír ki, ahelyett, hogy elindulna! No persze, mondom én, mert az első indításkor bizonyos beállításokat el kell végezni. Például a különböző méda-típusokat hozzá lehet rendelni a Media Playerhez, satöbbi. Na, lassan elindult a Media Player. Látja a bal oldalon a menűt? Válassza ki a Rádióvevőt! Újra nyafog. De neki ez nem tetszik, régebben a Winampot használta! Gyááá, akkor talán írja be egy www. és egy .com közé azt, hogy nullsoft! Keresse meg a DOWNLOAD gombot és telepítse. Ha a winampot használta régebben, akkor utána már menni fog neki… Visszhall!
Most vasárnap este fél öt van és még nem ért véget a hétvége! Mi vár még rám?
-
ML320
senior tag
A gartopikban párszor már át lett tárgyalva ez a téma. Mennyire megy egy mezei júzer azzal, hogy visszakapja pl az alaplap árát?!?! Attól még nem lesz gépe. És lehet, hogy mi fórumozók könnyedebben szerzünk itt a PH-n, vagy a Vaterán, vagy akárhol egy-egy alkatrészt, de az, aki még a gép bekapcsolásakor is attól retteg, hogy mit ronthat el...
-
_Erik_
csendes tag
Ez mind rendben van, de ha pl. nem cserélte még a nagyker, nemigen tudsz mit tenni. Ha meg mondjuk adott egy AM2-est helyette, odaadjuk az ügyfélnek a 939-es helyett? Sajnos néha el kell fogadni, fizikailag nincs már olyan, mint amit leadtak javításra, akármekkora patáliát csinálnak is.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy találkozott-e már valaki ciripleő x1950xt problémával? És ha igen akkor erre vonatkozik a garanciális csere/javítás? Előre is köszi
-
adik
őstag
Fószer vagy 4szer körbekerülte a boltot, 3 kirakaton át akart bejönni, majd végre megtalálta az ajtót. Kolléga: tuti, hogy gps navigációt fognak venni! hát tényleg.
-
sanyixXx
senior tag
hali boltosok,
nincs valamelyikőtöknél teljesen véletlenül Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000? OEM, dobozos, minden jöhet
sorry, hogy offoloktovábbi szép napot
-
ML320
senior tag
Jó forgalom lehet a multiknál.
Mert hülyen azé nem vagyok laptop jött be, nem tudnak rá XP-t telepíteni. Telefon, hogy van-e jobb ajánlat nálunk.
És a prím! Telefonhívás:
- Jó napot! Itt vagyok a ****-ban, és azt szeretném megkérdezni, hogy ennek meg annak a monitornak milyen paraméterei vannak, mert nincs egyértelműen feltűntetve.
- Ennek a monitornak ez a központi információs szám, annak meg ez.
- De nem tudná megmondani?
- Esetlegesen miért nem kérdezi meg ott a vevőszolgálaton?
- Hát mert itt nem értenek hozzá, maguk meg mindig olyan segítőkészek.
- Igen, ha nálunk vásárolnak... -
ML320
senior tag
válasz
FehérHolló #5272 üzenetére
De, igaz Kingstonnal is tesztelve volt.
-
adik
őstag
alapszitu: raccsolok. Nem nagyon, de azért eléggé.
- ... milyen néven lesz a számla?
- Vihág János.
- Világ?
- Nem, Vihrág! Csak raccsolok, pont mint maga!tegnapi:
lány, fiatal, csínos.
- szia, segíthetek valamiben esetleg?
- szia. egy pendrive-ot szeretnék venni.
- de jó, én is! Te milyet?
- -
Nyugdíjas
nagyúr
Egyébként is a táp "kevéssége" nem igy szok jelentkezni. Nekem volt olyan tápom ami kevésnek bizonyult quadhoz. A jelenség az volt,hogy terhelés alatt lekapcsolt a táp. Másoknál is ezt csinálja ha ez a gond. Semmi fagyás,semmi kékhalál,hanem lekapcs és kész.
Bár azt halkan hozzáteszem, hogy én is tennék valami izmosabb tápot egy quad alá... -
net84
őstag
alaplap visszajött, kicserélték, proci nincs továbbra sem
Egyébként az egy dolog, hogy mit ír elő a fogy.véd. törvény, de ha megszakadok sem tudom kicserélni. Az ügyfélnek meg nem tudum a pénzt visszafizetni, max akkor, ha az egész konfigot visszaveszem. Ebben az esetben, sulinetről lévén szó, reviziót kell készíteni, és mivel valsz. jó kedvem lesz amikor a 1,5 éves gépet kicserélem, még aznap lejelentem az Apeh-nak, hogy én biza visszafizettem az ügyfélnek a vételárat, ő meg majd vagy jelenti, hogy visszaadja a visszaigényelt összeget vagy jól megvágják...A fagyogatós géphez:
deszkában sem megy, sőt ma kicseréltem az alaplapot, procit, memóriát és tápot egyszerre, akkor is elhalt...holnap talán a kollégák csinálnak rajt még1 bios frissítést, mert azóta jött ki új bios sw... -
biga
őstag
Nos mi tapasztaltunk hasonlót egy-két alaplapnál. Mi a következőt tapasztaltuk: bizonyos lapoknál néhány RAM márka/tipus (jellemzően utóbbi időben pl Kingmax) nem volt stabil, ha dualban voltak a RAM-ok. Szóval pl magában egy modul sosem hibázott, ha dualban raktam be már néha hibázott (kiszámíthatatlanul). Ha egymás mellé raktam őket (nem dualban), akkor sem csinálta. Végül ezen esetekben más RAM tipus megoldotta a problémát. (ugyan arra a tipusra mi is cseréltük jó párszor. Nem megoldás). Nem állítom, hogy ez a gond azzal a géppel, de mi pl ezzel sokat szívtunk, mire rájöttünk. Azóta hasonló hiba esetén ezt a lehetőséget is számba vesszük.
-
biga
őstag
Attól még hülyeség. Az OEM csak az egyik forma. És ha VLK-s a Windows-om? És ha dobozos? stb? Azoknál egyiknél sincs cimke. (Mellesleg és ha illegális? Ahhoz sincs semmi köze. Javítsa meg és kész. Azért fizetnek. De végül is ha nem teszi az sem baj. Maximum hozzák hozzám vagy hozzád vagy a többihez. Nekem meg lesz belőle fizetésem
)
-
ML320
senior tag
Ha egy topikba nem írsz be, az nem jelenti azt, hogy nem olvasod. Az irónia süthet, viszont a dolog ott bánt nagyon, hogy te CSAK a 430-as HKC-t emelted ki. Mindemellett 565W HKC is bekerült. A Chieftec pediglen a sajátom. Ezek után, ha egy ügyfélnek nem tudok a bolt kínálatából azonnal adni Corsairt, meg egyéb istenített dolgot, akkor behozom a sajátomat, és azzal próbálom megoldani a problémáját. Persze utánna csodálkozom, hogy továbbra is fagy a gép...
Hagyjuk, hogy kinek mi a véleménye az adott márkákról, teljesítményekről, egyebekről. Itt ha érzed, a részemről másról van szó... (Bár ahogy írtuk a net84-gyel, a fagyás véletlenszerűen jön. Van hogy két napig végig fut a 3DMark06, utánna meg már a gép sem indul)
A másik meg: voltunk itt a topikban támadva azzal, hogy a sztorikat felnagyítjuk, kiemeljük a júzerek hülyeségét, stb... A fenti leírtak alapján viszont a vevők sem különbek. 1:1?
De ugye nincs harag?
-
ML320
senior tag
Ezek pedig ilyenek! Sőt, a következőt képzeld el: a HDD mondta be az unalmast!
- Milyen rendszer van fent?
- XP.
- Hol a matrica? Legális?
- Hehehe...
- Akkor nem vesszük át!
- De hát az eredetileg rajt lévő Linuxot sem lehet visszarakni!
- Akkor oldják meg!A srác remegve jött át hozzánk. HDD kivesz, felküld, majd visszakap...
-
biga
őstag
"Ja, a helyi garszervízbe meg nem viheti be a gépet, mert XP van rajta. És ha a gép oldalán nincs matrica, ott át sem veszik! No comment."
Mi az, hogy át sem veszik? Ez hülyeség. Semmi alapja nincs, okuk meg főleg nem. Közük ehhez meg még kevesebb... No de ha nem kell neki a munka, akkor fizetnek más szervíznek.
-
biga
őstag
válasz
Mr-Pamacs #5240 üzenetére
Nincs kötelezettség. A törvény szerint törekedni kell a minél hamarabbi javításra, és a minél kisebb kényelmetlenségre. Szóval bizonyítsd be, hogy neked nagyon nagy kényelmetlenséget okoz az alaplap hiánya, és akkor esetleg méltányosságból cserélhető (és a gond az, hogy ez nem vicc
)
-
biga
őstag
Tényleg nagy hiánycikk, de azért van az. Mi tudtunk azért eddig teljesíteni minden rendelést maximum 3-4 napon belül GT ügyben. De ezért vért kell ízzadni rendesen
Viszont legalább ez biztosan nem marad a nyakunkon
Múltkor jött a rendeléseken felül 3 plusz is nekünk. 2 óra múlva egy sem volt
-
Dzoli
tag
"S939 alaplap és/vagy proci a hibás. Alkatrész hiányában még be sem tudtuk vizsgálni."
Nem bántásból, de egy szervíznek azért illene teszt alkatrészeket tartania. Mondjuk nem Socket 370-re gondoltam, de én pl. simán megmondom, hogy melyik alkatrész hibás,mert van hozzá mindenem."helyszíni garancia, hívja fel a szervízt, pár napon belül elviszik tőle (háztól) a gépet"
Tőled is elvitte volna a futár, csak 1 telefonba került volna. Igaz lehet, hogy a bontott gépház miatt hozzá sem nyúl a szervíz, de az már nem a te bajod, te így vetted át.
-
_Erik_
csendes tag
válasz
bullseye #5238 üzenetére
3 év gar socket 462... hát nem pont az a 3 év gar lényege, hogy legyen raktáron csere? Főleg többszázas kontingensnél? Erre írtam, hogy ott kint nyugaton (lassan ide jutunk megint...) megesik, hogy ha ennyi időbe tellne a beszerzés, inkább raknak bele valami újabb alaktrészt önköltségen... mert mondjuk a vevő elégedettsége meg a szájreklám többet ér amúgy is, pláne a "szerződés előtti állapot visszaállításánál"
Háááát, én sem tudom, hogy miért álltak le a gyártással, nameg, hogy miért tartanak azóta cirka a 3. generációnál processzer terén mind az Intel, mind az AMD. Az viszont abszolute irreális elvárás, hogy úgymond tartson a bolt a biztonság kedvéért rég nem forgalmazott procitípust a polcon, hátha valakinek elromlik...
-
ML320
senior tag
Mi az a táp? És mi az a topik? Olvasni? Én csak a képeket nézegetem...
Egyébként a listából kimaradt a 450W Chieftech... Így megfelel?
(bár ezt meg én tartom ipari fosnak, mert egy Back800-as szünetmentes rendszert egy szimpla Chieftech miatt nehogymá le kelljen cserélni egy Smart1000-re, mert őkelme csak azzal hajlandó dolgozni...) -
nyunyu
félisten
No, volt alaplapcsere. VGA csere, másik RAM és 430HKC helyett 565W HKC és 430LC Power. Bios frissítve lett mindkét alaplapnál, és egy másik (ugyancsak Quad) is belekerült a gépbe.
Mi lenne, ha _rendes_ tapot raknatok a Quad ala, nem ilyen tapnak latszo ipari hulladekokat?
Vagy taptopikot nem szokas feletek olvasni?(Hol van itt a folamatopik?
)
-
ML320
senior tag
Válaszolok a kolléga helyett
No, volt alaplapcsere. VGA csere, másik RAM és 430HKC helyett 565W HKC és 430LC Power. Bios frissítve lett mindkét alaplapnál, és egy másik (ugyancsak Quad) is belekerült a gépbe. A hiba hektikusan jelentkezik. Van, hogy elmegy két napig, utánna meg már az XP-nél bejön az asztal, és restart. Természetesen többször lett XP felnyomva, gyári és referenciadriverekkel is próbálgattuk, illetve extra hűtést is fabrikáltam.Ezek után már tényleg csak a ház maradt
-
ML320
senior tag
válasz
bullseye #5228 üzenetére
S939 alaplap és/vagy proci a hibás. Alkatrész hiányában még be sem tudtuk vizsgálni.
A kedves júzer meg mindenképpen be akarta hozni. Hiába mondtuk, hogy helyszíni garancia, hívja fel a szervízt, pár napon belül elviszik tőle (háztól) a gépet, nem, nem, ő itthagyja...
Ám legyen, de mert a kolléga akkor volt BP-en, az utánna hét kimarad, előre közöltük, hogy két hét múlva tudjuk feljuttatni, tehát a javítás időtartama lehet egy hónap is! Akkor persze ez nem volt gond... Ilyenkor meg persze a "kedves" ügyfél másként emlékszik a dolgokra.Ja, a helyi garszervízbe meg nem viheti be a gépet, mert XP van rajta. És ha a gép oldalán nincs matrica, ott át sem veszik! No comment.
-
Mr-Pamacs
senior tag
Nekem a garanciáról lenne még egy kérdésem:
Menyi idő múlva kell csere terméket adni? Mert meghalt a lapom és be lett adva gariba, de félek h bent lesz hónapokig amit nem szertnék.Gondolom az ünnepek+hétvége nem számít bele az x időbe. -
bullseye
addikt
erre gondoltam, hogy nem Titeket, mint "buffert" csesztetlek... hanem a nagyker, sőt konfig esetén kvázi "gyártó" miért vár egy hónapot vagy többet olyan simán, hogy az magától értetődő?
3 év gar socket 462... hát nem pont az a 3 év gar lényege, hogy legyen raktáron csere? Főleg többszázas kontingensnél? Erre írtam, hogy ott kint nyugaton (lassan ide jutunk megint...) megesik, hogy ha ennyi időbe tellne a beszerzés, inkább raknak bele valami újabb alaktrészt önköltségen... mert mondjuk a vevő elégedettsége meg a szájreklám többet ér amúgy is, pláne a "szerződés előtti állapot visszaállításánál"
mondjuk Sulinetes gépnél az adóvonzata miatt valszeg nem sütheti el a vevő, hogy akkor inkább nem kér javítást, csak pénzt vissza... és ha lehet, akkor is Ti szívnátok mert oda viszi... -
_Erik_
csendes tag
válasz
bullseye #5228 üzenetére
Simán előfordulhat, hogy ennyire elhúzódik. Pláne, ha mondjuk egy akkor 3 év garanciával eladott socket 462-esről van szó. De akármilyen sulinetes garnál is eltart az ügyintézés egy hónapig nálunk is legtöbbször. Egyszerűen nem cserélik gyorsabban. És ha, mint jelen esetben, külső garról van szó, már miért az átvevőhely felelőssége lenne az ügyvitel időtartama?
-
BITBOYS
addikt
Árulja el már valaki, hogy D-Link terméket csak a D-Link Magyarországtól szabad vásárolni? Vagy vehetek mástól is nagy tételben, mondjuk 1 év garanciával és mindezért nem perelnek be, nem büntetnek meg, stb, hogy ezt így ebben a formában árusítom?
Remélem érthetően fogalmaztam
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
FehérHolló #5233 üzenetére
Öööö már megbocsáls de a WIFI nem épp azt jelenti hogy vezeték nélküli hálózat? Ami meg antenna nélkül nehezen megy.
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
eziskamu #5231 üzenetére
[OFF]RP-SMA-H155-ös csatlakozóról és a hozzá tartozó kábelről volt szó,az érthetőség kedvéért,de sztem elég világosan leírtam, mert a WIFI gép felöli csatlakozó tudomásom szerint szabvány.
"Jó indítás...szakmabeli-e vagy...?
" -->első hszem utolsó sora
""wifi kábel" = csavart levegő...?" --> nem a kábel volt a lényeg hanem a csatlakozó,ami meg ugye szabvány tudomásom szerint.
[/OFF]
-
rovar1
csendes tag
a héten történt:
- letöröltem a billentyűzetet!
- az lehetlen!de megnézzük természetesen!
egy kis erősködés, hogy ő pedig "bizony letörölte a driver-ét" és kérdőre vonás, hogy "miért kapott a mmédiás billentyűzethez lemezt (azt hitte driver lemez), ha nincs a gépben FDD"?!
visszahozta a gépet, persze csak a billentyűzet volt szar! -
rovar1
csendes tag
válasz
bullseye #5228 üzenetére
ami külső garis termék és én intézem a gariját, az ügyfélnek már az elején felhívom a figyelmét,hogy ha én intézem akkor tovább fog tartani és nem kib@szásából!
(erről jut eszembe,hogy nekem a HP szervízben azt mondták,hogy már nincs ez a 30 napos vacakolás, "törekedni kell a javítás mielőbbi elvégzésére, amennyiben nem javítható, akkor cseréjére")Egyébként a fogy. védők állásfoglalása - egy velem megtörtént eset, egy vidéki üzletemben- :
Ahol a termék lett vásárolva, oda is vissza lehet vinni garanciában, hiába külső gar leveles.
Tudomásul vettem és általában be is tartom a fennt leírtakkal kiegészítve, viszont kérdem én mit szólna a tacskó, a madaras tacskó vagy a többi hyperszupermarket, ha oda vinném vissza a samsung monitoromat javításra????!!!!! -
bullseye
addikt
szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem ellened támadás, de ez a sulinetes sztori hogy a szomba lehet?
Hónapja áll, mert nem cseréli nagyker? de miért nem? ha nincs pont az a proci, esetleg raknának bele 2000 forinttal jobbat, vagy valami... Európába tartunk, vagy nem? (ok, nem...)
-
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #5224 üzenetére
holnap délelött pontot kellene tenni a futurisztikus problémára, különben nagy baj lesz...
kap egy bijjosz frissítést, mad egy vista-t, ha akkor is fagy, akkor viszlát... -
1010
őstag
egész nap eladok.szal nem vágom akt helyzetet vga ügyben
mi van a 8800 as karikkal?
nálunk is kerseik
nincs az országban se?
-
TheReMiXeR
senior tag
Nekem is ez van most a vasban.
DS3 a "lilacsatis" rev-es (nemtom melyik pontosan) és kvaddal 4giga rammal szépen zenél. Kicsit lassan indul mind ikszpével mind vistával de eddig nem fagyott semmi rosszat nem tett... a ramok azok asszem valami samsung klónok nyóccázasok. Visztával jobban zenél (szerintem)
-
net84
őstag
Apuka jön be a fiával a du. 3órára megbeszélt gépért.
Pontosan tartva az időpontot, amit én mondtam nekik. 14:59:25 környékén léptek be az ajtón, mire elértek a pultig és válaszolt a srác a "miben segíthetek" kérdésemre, arra kb. 2-3ms-el múlott el 3 óra.a pontosság - és az óra a szemközti falon. Pedig le akartam őket cseszni, hogy korán jöttek, de nem sikerült.
A gépben még egy kis kábelezés hátra volt, amit gyorsan átadtam az egyik kollégának (aki abban a pillanatban ért be, és ő képviselte egyedüliként a szervízt aznap kora délutántól), én meg addig írom a garit meg a számlát. Srácnak mondom, hogy mi merre hány méter. Apuka megszólal:
- Nézd át, minden rendben van-e, meg az-e ami kell, addig én ideállok a kocsival.
Apuka elviharzik, a srácnak közben elmagyaráztam mindent, igaz kicsit süsünek tűnt, mert nem igazán akarta felfogni, hogy a driverlemez, ami bent van az alaplap dobozában, az csak azután kell, ha már feltelepítette az XP-t.
Dobozok táskába be, gép dobozba, majd számla nyomtat. Apuka közben visszaérkezik. Srác elkezdi:
- processzor doboza?
- parancsolj! alaplap, vga doboza pedig már a táskában van az egér és a billentyűzet mellett.
- memória doboza?
- annak nincs doboza...
- ja! dvd író doboza?
- a dvd író OEM nincs doboza.
- akkor jó!
Erre apuka:
- nézd át, hogy minden meglegyen.
- megvan.
- megnézted?
- meg! itt van minden.
Közben az orra alá dugtam a számlát, hogy ideje lenne akkor már fizetni is. Kifizették, oszt távoztak. Nem voltak balfékek, csak apuka olyan "biztosan át akarnak verni" sebességfokozatba volt kapcsolva.Egy másik csávesz Lightscribe-os dvd-írót keresett. Kikötései: dobozos, fekete, samsung vagy Asus. Rakin csak LG volt, de amint megemlítettem, úgy visszamorrant, hogy neki aztán olyan nem kell, mintha az anyukáját szidtam volna...na mind1, azért átnéztem a rendelhető státuszban lévő írókat. Asusból semmi, Samsungból volt dobozos fehérben, OEM feketében és dobozos fekete satás. Ez utóbbit nem is említettem már neki, de a dobozos azért nem kellett mert fehér, az oem azért mert oem. Ezek után már nem is akartam vele egyezkedni...
pedig találtam egy fekete samsung dobozos ide LS dvd írót.
Aztán volt egy jóember, aki bejött, hogy mivanmár a sulinetes gépével, ami egy hónapja nálunk van. Azért vállaltuk be, hogy elintézzük a gariztatását, mert egy viszonteladó ismerőse, és ő lebeszélte velünk, hogy ne kelljen az ügyfélnek futkosnia a szervízbe. Tény, hogy már régóta húzódik, de egyszerűen nem cseréli a nagyker. Alaplap + proci is cserére szorul, alaplap megjött tegnap, de proci továbbra sincs. Erre elkezdi dünnyögni, hogy neki aztán akkor is kell a gép, mert jön a karácsony, meg már mióta bent van, meg különben is, ez neki hatalmas kiesés, áll az egész rendszer. Sajnos ez van! Várni kell és kész!
Másik érdekes gép egy Gigabyte P35-DS3 (és a DS3L) alaplappal, Core 2 Quad procival, meg cugehőrökkel. 2. alkalommal van nálunk, több ideje van a szervízbe, mint amennyit az ügyfélnél töltött. Rendszertelen időközönként fagy 3dmarkt és társai alatt, illetve játékok és win alaphelyzetben is. Néha menet közben kékhalállal elhal és újraindul.
Kicseréltünk mindent. Alaplap, proci, memóriák, vga, táp, hdd, kábelek...
bármit cserélgetünk, mindig előjön a hiba. Telefonon érdeklődik, hogy mi van a géppel. Mondom nekik, hogy még teszt alatt van. A háttérből hallom ám anyuci kiabálását: lassan itt a karácsony, mire lesz már valami abból a szarból, el sem hoztuk és már vissza is kellett vinni.
Valaki találkozott már ilyen hibával? Ami még lehet, az a nem támogatott proci vagy pedig az xp nem képes rendesen kezelni már ezt a lap+proc kombót...? -
Mr-Pamacs
senior tag
[OFF]Egy érdekes történet:
Másod szomszédban a wifi kábel rövidsége miatt a gép az asztal "mögé szorult". Ez még nem is lenne probléma, kislány mag akarta nézni h miért nem szól az egyik hangszórója, megpróbálta kihúznia gépet, természetesen a kábel nem engedett viszont a csatlakozó a kábel végéről igen.Csatlakozóból a kis "pöcök" nem lett meg. Még ez sem probléma. Én akkor Miskolcon voltam albiban, másod szomszéd apuka átviszi az első szommszéd sráchoz h próbálja már valahogy megcsinálni.
Srác mondja:
-Nem tudom megforrasztani kicsi a forrasztóm (50W) (Kérdem én: mit akart megforrasztani a kábelre ha nem is volt meg a pöcök?, Tovább: no comment).
Ok.
Hétvégén robogok haza vonattal, telefon csörög h menjek már át mert meg kéne nézni a gépüket, átmegyek elmondja mi a tényállás. Mondom semmi gond holnap felszaladok a városba szétnézek h van-e ilyen csatlakozó valahol. Természetesen egyik boltba sincs.
Mondom semmi gond megnézem a neten a környező "nagyvárosokban" van-e.Nincs. Neten találtam 2 boltot, mondom onnan kell rendelni.Mondja ok majd beszél a szomszéd sráccal, majd ő megrendeli én menjek vissza nyugodtan az albiba.
Következő hétvégén jövök haza, mondja h menjek már át, mert nem tudja összedugni a csatlakozót a géppel. Átmegyek, nézem, mondom ezt nem is fogod nem jó a csatlakozó (anya helyett apa lett feltéve, természetesen a szomszéd srác bevitte az egyik nagyvárosba és ott megforrasztották 700 Ft-ért, a rosz csatit). De neki a srác azt mondta h fogja meg egy forgóval a gépben lévő wifi csatlakozó közepét és tépje ki, apuci megpróbálta, nem jött (még szerencse különben kuka a kártya).Természetesen elhajlott, letört a vége.
De apuka ujságolja h meglett a másik csatlakozó. Mondom akkor elő a régi alkatrészeit majd mindjárt összedobom, csak szerezzen egy forrasztót. Hozott is egy 50W-ost (ugyan ekkora teljesítményűvel próbálta a szomszéd srác,sikertelenül).Na mondom mind1 ez van ebből kell élni, megpróbáljuk. Ha azt mondom h 15 percembe került egyedül az egész úgy hogy a falban volt a kábel és az asztal fölé kellett behajolnom akkor sokat mondok, gépben kiegyenesít az apa csatlakozó pöcke, kábel összedug s lám működik.Szomszéd srác diplomás informatikus, ő "építette" a hálózatot, amiben persze az MSN 15 percenként kilépked,router nyáron lefagy ha meleg van, napi 6000 uj IP-nk van, direktbe nem tudok csatlakozni a DC-n (portok nyitva voltak), stb,stb. Persze én ki vagyok tiltva a routerből. És amikor mondtam neki h sz@r a router és hozok egy másik kipróbálásra, 4EFt-ért (kifizettem volna csak legyen jó az MSN+a többi), akkor nem kellett. Mert szerinte a modem a rosz. Mondom: ok szólj a szolgáltatónak h cserélje. Nem az hülyeség mert nem cserélik. Mondom: cseréljük mi, nem sok mostanság egy ilyen. Erre:ááá hülye vagy én nem cserélem legalább 30-40 Eft,cseréld te. Net utánanéz 4EFt-ért használtan márkásat találtam, nem egy darbot.
Jah persze mindig azt mondogatta hogy csak nálam sz@r az MSN és a többi dolog és másnál minden jó. Ok. Csináltam IP logollót persze leírta a napi 6000 uj IP-t,de már nem is mondtam neki. Aztán az jött h biztos a kábelell van a gond (hozzám kábelen jön át, meg hozzá is a tetőről, a másik 2 felhasználóhoz wifi-n),igaz h a másik 2 wifi-s felhasználó is panaszkodik h mindig kilépked az MSN,+ stb probléma.(Az albiból látom h 15 percenként belépked az MSN-jük, véletlenül pont egyszerre.) Mondom akkor náluk is a kábel a gond? Erre nem volt válasz, pontosabban igen, kihúzta a kábelem véglegesen, ugy kellett átmenni h dugd már vissza b*zd+. És informatikus diplomája van,levelezőin szerezte.
És én vagyok a hülye aki nem ért hozzá szerinte.
Ui:Jah a ME-n vagyok ProgMaton "3." éves.
[/OFF] -
Dr. Romano
veterán
Üdv Mindenki!
Én a héten kellemesen csalódtam az egyik csabai számtech boltban.
Szereztem egy új vga-t, de sajna nem volt elég tápkábelem már, így kellett egy Y elosztó is. Az árlistákat nem volt kedvem böngészni, így gondoltam felhívom azt a boltot (a FreeCall úgyis ingyenes
).
Bemutatkozás után egyből a térek a tárgyra hogy mennyi is lenne egy ilyen kábel. Errő ő "hm...." és közli ha bemegyek érte odaadja ingyen!
Cool!Másnap mentem is a cuccért. Egy kedves női eladó fogadott és ahogy meghallotta a nevem szaladt a pulthoz és elővett egy borítékot, amiben az Y átalakítón kívül még 2 SATA adatkábel és egy SATA tápkábel is volt!
Tudom nem nagy érték, de kellemes gesztus volt! Mégegyszer köszönöm a békéscsabai Számítógépház eladóinak!
-
ML320
senior tag
-
cbmfan
senior tag
azt kifelejtettem, hogy 20 percenként keresnek 8800GT-t. nincs, nemisvolt, nemislesz, nem kell 2 óránként hívni, akkor sem tudunk szerezni 20.a elött.
-
cbmfan
senior tag
mai gyöngyszemek:
- logitech rádiós bill/egér, mióta leverte asztalról vevőt, nem múködik. valószinüleg vírusos.
- ember vitt hangkártyát, mert asus p5b-n nem működik inthang. mondom fel kéne telepíteni drivert... nem, ő ért hozzá, ő rencergizda (kiírta a ringyóz
), ő megpróbálta, de nem működik. rá 2 óra, hangkártya vissza, az is sz*r. mutattam mit telepítsen + letöltöttem legfrissebb drivert (pendrájvján megkapta), hívjon ha hazaért. hívott. cdről fel tudta tenni. persze mi vagyunk a hülyék...
- pendrájv. kingston. ez miért kék, amikor ő pirosat akar. (ordítva) miért nincs piros??
- telefon. rendelt pio írót hétfőre, éprdeklődik hogy ma át tudná-e venni. mondom sajna nem, szállítók már visszajöttek, nem hozták a rendelt írót nagykerből. DE MIÉRT NEM??? Ő MÁRA RENDELTE!!! ön uram hétfő délutánra rendelte, nem mára, legyen szives megnézni a rendelésen lévő dátumot. erre ember. ja tényleg... és bipbipbipbip...
- még mindig telefon. ember vett utp toldót, mert rövid volt két gép között a crosslink kábel. de: bedugott még egy crosslinket, így kapott egy egyenes kábelt
hiába magyarázom, nem érti... ez is ordított a végén. elmondott mindennek, és lecsapta.
- emberünk usb-s routert akar, mert dsl modemjén csak usb van. rj45 nuku. mondom hogy lehetetlen, tuti kell lennie... erősködik hogy mégis, és behozza. OK, hozza... hozta. ott figyel az usb mellett az rj45
mutatom ezt kellene router wan portjába. erre nekiáll magyarázni hogy olyat akart beledugni mint a telefon dugója (rj11) és kicsi volt... végül elviharzott köszönés nélkül.
- router. vezetéknélküli. ugye lehet rádugni kábelost is? ugye igeen??? ugyee??? kiveszem dobozból. mutatom rj45. igen, ez az. nem, nem telefon megy bele. igen, tud 4 gépen netezni kábelen. wifin is. igen, be kell dugni adaptert konnektorba. nem, nem azért hívják wifinek. köszhello.
- gartéma dvd író. szervizes veszi át, 40es hölgynek mondja hogy 15 napon belül valószinüleg cserélve lesz. erre: jaaaa, itt kéne hagyni? azt hittem elvihetem!
f@szkivan... mai nap rekord.
-
net84
őstag
Na a mai nap is készen vagyok, aztán még félúton sem járunk.
Nőci reggel:
- vírusírtó szoftverek után érdeklődnék, de nekünk 3 gépre kellene.
Elregélem neki a lehetőségeket, megegyezünk a NOD32-ben, nézek neki árat a 3 gépes licenszre, majd közli:
- ez nagyon drága. Nekünk most Norton Antivírus van a gépeken, abból kettő nem kerül ennyibe, akkor azzal jobban kijövünk.
- De ha két nortont vásárolnak, akkor az csak 2 gépre telepíthető fel.
- hát nem! nekünk kettő van, de két-két gépre fel lehetett telepíteni, elfogadta mindig a tepeítő a kódot.
- de ez így nem szabályos, mert a licensz csak 1 gépre vonatkozik.
kissebb beszélgetés után megegyeztünk, hogy legyen 4 gépre nod32
legalább 3szor elmondtam neki az árat nettóbe, és mindig hozzátettem, hogy plusz áfa.
Kinyomtatom a megrendelőt, erre kérdezi, hogy mi az a másik ár a papíron. Mondom neki, hogy a bruttó.
Elkezdett hisztizni:
- maguknak meg sem fordul a fejükbe, hogy van olyan cég, aki nem tudja visszaigényelni az áfát? Nem értem miért kell nettóba beszélni.
Elnézést kértem, majd hozzátettem, hogy a +áfa minden esetben elhangzott, és mivel cégről van szó, már megszokásból is nettó+áfá formában mondtam az összeget.
- de akkor így ennyi erővel megvehetném a nortont is, az sem lenne több.
- négy norton antivirus 8ezer párszáz forinttal lenne több
- jó tudom, maradjon a NOD
Kissrácok:
- Hello!
- Hello! Miben segíthetek?
- Fejhallgatótók olyan mikrofonos akkor van? (és a mondat végére oda is ért a füleses áványhoz- 10 centi híján bele is esett)
- Azok lennének, amik ott vannak.
kis tanakodás, levesz egyet, majd a pulthozhozza:
- akkó ellesz.
és ne röhögjem ezeket pofán...
-
blueMerle
veterán
Lehetséges hogy valahol olvasták a mobiltelefon-nyomtató pársot, de az ürge szentül meg volt gyözödve arról, hogy bizony a fotó a telefonból jön ki, mint anno a Kodak gépeken.
De szóhoz sem engedett csak ordibált...
Mer számítttógéjp masina az nem vót otthon, ezt elmondta. -
P.H.
senior tag
Nem tud valamelyikőtök több százas nagyságrendű, (raktárról) rendelhető készletről valahol 16-256 MB közötti pendrive-ból?
-
krazputyin
csendes tag
Üdv Néktek!
A telefonos "help desk" a legjobb!
Kicsit hosszú felvezetés:
Tegnap elvitt egy fura ember egy Asrock deszkás gépet. Már tegnap gyanús volt, mivel nekiállt balhézni, hogy igaz ő tud angolul, de miért nincs magyar nyelvű használati utasítás a számítógéphez? Természetesen az alaplap leírását soha nem fogják nyomtatni magyarul, mivel az angol/német/orosz/francia/spanyol az elég az egész világnak. Elmagyaráztam neki, mi is a helyzet, erre ő jött a fogyasztó védelemmel. Na erre mit mondjak? Ad nekem 1 hetet, mert addig ő el van az angollal, csak a lánya nem tudja majd olvasni.
Erre ma felhív! Ott van a számtech zseni haverja:
- Nem megy fel az XP!
- Állítsa be a BIOS-ban, hogy a SATA hdd azt IDE-nekkezelje.
- Azt hol kell?
- A BIOS-ban.
- Az az az del gombos?
- Igen! Bár lehet hogy F2! Ha belépett, akkor ott az advenced options/ide config ban kell lennie.
- Hát itt nincs!
- Nézze! Fejből nem emlékszem az Asrock BIOS-ra, de tuti ott van valahol. Ha nincs nézzék meg a leírásban!
- De hát az angolul van!
- Akkor hozzák be a gépet megnézem.Ha ilyenkor kiszámlázok munkadíjat akkor még én leszek a szemét.
-
Ygg
senior tag
válasz
blueMerle #5204 üzenetére
Alap: soha, de soha nem adtam efféle embereknek igazi telefont, volt olyan, hogy elemi erövel a földhöz csapta az egyik állat, hogy letesztelje mennyire strapabíró!
B@zzeg...e kemíny!!!
Bár sok ökörrel találkoztam már életemben, simán el tudom képzelni.Más:
Régi "kedvencem" volt, de mostanában nem tudom, miért, de megint előjön:
Überbrutál proci, relatíve jó gép, de memória vészesen kispórolva.
Hogy milyen mefontolásból?
A hozzáértők nyilatkozata: nem hiszem, hogy pont attú' megy jobban a ringyóz, ho több benne a memórija...
Majd utána erős csodálkozás, hogy a széjjeltekert HDD összefossa magát rövid időn belül, meg addig is tök lassú, és hú de szar ez a gép...
Múltkor egy ilyen "okosnak" -nem szidom nagyon, mert amúgy a ritja kivétel, nagyon kedves, udvarias haver- letettem az irodai használatra "lassú" 3 GHz P4, de természetesen 256 MB RAM konfig mellé (ugye nyolcvan könyvelő, utaló, webes, ilyen-olyan progi/task nyitva) mellé egy 2 GHz Nortwood aggastyánt, de 512 RAM-mal, ugyanúgy XP SP2, vírusírtó minden.
Csodálkozó vociszemek:
Ennyit tesz a memória?
Ennyit, bammeg....
De megmagyaráznák ám... -
blueMerle
veterán
- és akkor ugye ez egy jó multimédiás PC lesz?
Ilyen igazi vadbarmok nálam is voltak:
- És akkó ez a Nokijja most akkó multimédiás, meg nyomtattós?
- Alapvetöen nagytudású készülék, de nyomtatni azt nem lehet vele.
- Oszt akkó a fotó az honnan gyün belölle?
- Természetesen a telefon nem rendelkezik nyomtató funkc...
- DE AKKÓ MOST A KÍÍÍP AZ HONNÉT GYÜN??? Eztet mondja mán meg fiatalembör...Innen ebbü a lyukbú? Ilyen kicsi sz*r kíp-e?
- Ezzel fényképezni lehet, nyomtatni nem.
- Jój, hán akkó essemmi, ez szar, ennemjó, nekem a fijam aszonta olyat vigyek néki, amibü a fotó kigyün.
- Olyat uram, nem fog találni.
- No csak engemet Te ne uramozzá, mer én ehheze értek ám ezekhö a dógokhó, én a gyárban is müszakvezetttö vagyok!!!!! (közben felém mutogat, ordít, mint a sakál)
- Ok, értem. Most pedig megfordul, ott az ajtó, és azonnal kifelé.
Kiment, becsapta az ajtót, még ordított valamit az utcán, aztán bepattant a zsiguliba és el...
...majd szépen a helyére is tettem a 6500 Slide Nokia makettet, amibü persze nem gyün a fotó, és ennemjóAlap: soha, de soha nem adtam efféle embereknek igazi telefont, volt olyan, hogy elemi erövel a földhöz csapta az egyik állat, hogy letesztelje mennyire strapabíró!
-
net84
őstag
válasz
TheReMiXeR #5202 üzenetére
attól függ...milllen színű a nyák a hdd-n. Ha zűd, nincs min aggódnod, minden rendben, az egy rekem tuning hdd.
ML320 - én azt várom, hogy mikor vágják a fejemhez: magának biztosan félretett egyett, nehogymár nincs még1...
-
TheReMiXeR
senior tag
nekem a quad mellett 36gigás vinyó van multimédiára...
akkó most ez sz@r?
ui.: raptornak hívják
-
ML320
senior tag
A kolléga elmenti az ajánlatokat, csakhogy merthogy ugyebár mégiscsak a karácsony előtt vagyunk másfél héttel, és naponta exponenciálisan nő az érdeklődők száma... Azt meg már a rossebb tudja, hogy kinek, mikor, mit ajánlottunk. Arra mondjuk emléxem, hogy a quad mellé 160GB-s HDD-t akartak. Multimédiára...
Ha valahol nincs, és megmondják, hogy idén már nem lesz, akkor ugyebár a lúzer nem hisz senkinek, és végigjárja a várost... A végén még meg is leszünk gyanúsítva kartelezéssel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest